Profetiskt: "JUST NU" - Kan uppdateras flera gånger per dag!

<< Tillbaka -- Tack alla ni som ber för oss!

"JUST NU"" ARKIV >>

Missa inte undervisning om Ändens tid på 4 stycken DVD - (100 kr inkl frakt) Maila! Undervisningen tar oss med i utvecklingen av profetiorna tills det vi ser idag inför våra ögon.

31/1-11

Constance Cumbey har följt upp Economic Forum i Davos >> Hon undrar bland annat om inte Maurice Strongs "Collapsing global economy" >> För att uppnå en global enhet just nu sker framför våra ögon. Här är nyheten som är en mardröm för den globala ekonomin >> (Suezkanalen)

 

30/1-11

Fortsatta seimiska störningar på jorden orsakar olika fenomen. Bland annat spricker joiden på flera håll vi har rapporterat från Afrika nu även i Oregon >> (Jesaja 24) Så vi ser att både Jorden som spricker och fåglar och fiskar dör är ett tecken på att Guds domar nu drabbar jorden.

29/1-11

Vi har en sorglig nyhet att förmedla till er som var (är) med och bad för den tyske pojken Mirco. Han försvann i november och har nu hittats död. En man är anhållen för mord. Även om det är fruktansvärt för familjen, är ovissheten över och de kan börja att sörja. Låt oss be för de närmaste. (De är varmt troende kristna). Familjen är mycket tacksam för alla som har bett har bett för dem under den här svåra tiden.

På tal om Profetior så står detta i Jes 19:2 Jag skall uppegga egyptier mot egyptier, broder skall strida mot broder och vän mot vän, stad mot stad och rike mot rike. 22 Så skall HERREN slå Egypten - slå, men också hela. När de omvänder sig till HERREN, skall han bönhöra dem och hela dem.

28/1-11

Vi har med tillstånd från www.Kristenmp3.se börjat att göra videos på Sven Reichmanns själavårdsundervisning.Vi jobbar för högtryck just nu för att kunna få ut dem så fort som möjligt. De skall även gå att beställa dem på DVD. Ett stort tack till Kantor Anders Nilsson - Östersund som gjort musiken. Och till Nils Göran Antonsson som stått för det tekniska kunnandet. Men även ett stort tack till alla er förebedjare som vi vet finns i det här landet.

Ni har väl märkt den ökade seismiska aktiviteten på jorden? Nu kom en 5,2 jordbävning i Grekland. Det har varit 109 jordbävningar på 30 dagar i Iran >> Men det rör sig också och skakar under Antarktis is >> Även under den stora vulkanen Mt Helen har det skakat >>

27/1 - 11 

Wall Street Journal: "Kyrkor i Konkurs är nästa våg i USA" en kraftig ökning av församlingar som inte längre har råd att betala hyran för sina kyrkor >>

Idag kommer det en Ohlins fundering >> Den innehåller en profetia av S-E Sköld från 22/1 - 2011 till Pingst FFS ledare. Det går helt i linje med vad flera upplevt senaste tiden.


26/1-11

Lyssna till en predikan 19/12 av KG Larsson: Maria - Jesu moder >> Vi har sagt det förut men matkrisen i världen orsakat av de 4 vindarna / Hästarna verkar bara skynda på globaliseringen och världsregeringen >>Här är 2 artiklar om Ryssland >> & >> Den första visar att Islam bli allt starkare och den andra visar att Ryssland troligen är Gog.

25/1-11

Överdriven Optimism

Mail:

Morgonens rapport ifrån Di.TV visar på att Wall Street har nu en överdriven optimism. Några dagar före den då största kraschen 1929 så var alla otroligt optimistiska. Men sedan gick det fort utför. >> 1929 års tid före kraschen såg mycket likt ut den tid som vi nu lever i. >>

24/1-11

Profetisk jordbävning ! Israeler uppmanas att göra sig beredda på att det kan komma en stor jordbävning snart i Israel. >> Det är bara frågan om tiden när den kommer säger artikeln. Ja den kommer att komma och med den så kommer Messias.

Sak 14:4 På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut. Och Oljeberget skall delas mitt itu, från öster till väster, till en mycket stor dal genom att ena hälften av berget viker undan mot norr och andra hälften mot söder. 5 Och ni skall fly ner i dalen mellan mina berg, ty dalen mellan bergen skall sträcka sig till Asel. Ni skall fly som när ni flydde för jordbävningen på Ussias, Juda kungs, tid. Då skall HERREN, min Gud, komma och alla heliga med dig.

23/1-11

Den organiserade ekumeniken är totalt förödande. När allt blandas samman och alla ska vara tillsammans, vilka tar över? Är det maktmänniskorna eller är det de ödmjuka? Det är i regel maktmänniskorna, de som är starka i sig själva. Därför tvingas många ödmjuka kristna (beroende av den helige Andes ledning istället för sina mänskliga resurser) att lämna sina kyrkor idag, för att bevaras i tron och kärleken till Jesus!
I företagsandan monteras Andens liv och ledning effektivt ned i människor, så att de istället leds av "företagssamma" ledare. De går med andra ord från nåd till lag. Läs och pröva: >> & >> & >> & >> & >>
Framgång i människans ögon behöver inte betyda att det är framgång I Guds ögon. Vi tackar Gud för Times Square Church som lyser som en fyrbåk i mörkret.

22/1-11

Joel Rosenberg skriver på sin blogg om Rysslands (Gogs) senaste rörelser. Man kan se hur Ryssland ställer sig på Palestiniernas sida och stärker sina band med Iran just nu. >> Tips kom till oss om en video om Harmagedon i 14 delar på Youtube - här hittar du de 14 >>

 21/1-11

Det måste finnas orsak till att så många kyrkor byter ut den helige Andes ledning mot företagsstrukturer och företagstänk. Eller är det som de brukar säga, att vissa bara har svårt för förändringar och är bakåtsträvande? Måste allt vara som det alltid har varit och ska verksamheter finnas kvar även om de inte fungerar längre? Här är några tankar i uppdateringen men läs gärna från början om två profetiska tilltal från Gud >> . (Ligger på Vittensbörd/Uppenbarelser: Elvor Ohlin: Profetisk varning för företagstänkande i församlingen).

Utförsbacken fortsätter med Rick Warren och Saddleback Church. Warrens hälsoprogram på 52 veckor, kallad Danielplanen, leds av hälsorådgivaren Oz som är inspirerad av ockultisten Emanuel Swedenborg >>

OBS! Detta kom nyss från Lighthouse Trail: Rick Warren leder Kristenheten rakt in i New Age Planen >>

 

20/1 -11

Mail:

Har lagt märke ute på kristna bloggar till en teologi eller teori som jag aldrig har varit bekant med förut. Den säger att om du är genuint frälst så kan du aldrig avfalla från tron. Om någon avfaller så beror det på att den aldrig varit genuint frälst. Märkte att min studiebibel ( NIV study bible ) omfattar samma synsätt. Det är tvärtemot mitt synsätt som säger att du visst kan avfalla hur genuint frälst du än är. Jag vill inte lägga ner alla mina argument här för det skulle ta för stort utrymme, men jag tycker personligen att detta synsätt leder till katastrof i våra redan ljumma församlingar.För varför bry sig om jag omöjligen kan avfalla från tron? Detta sporrar verkligen inte till vaksamhet och nykterhet. Samtidigt är jag ändå inte 100% säker på min sak. Hur ser ni på denna sak? hälsningar xxxxx

Svar: Vi har själva stött på de här tankegångarna och det ligger i den här snedvridna nådesynen som finns. Jesus manar ju oss hela tiden att förbliva i honom Joh 15 annars slängs vi ut och samlas ihop och bränns upp. Exakt samma tankesätt finns här i Hebreerbrevet 6:4-8.

 19/1-11

Helt sjukt men USA passerade 53 miljoner aborterade foster 2010. >> Undrar vad Gud egentligen hade planerat och tänkt att de här individerna skulle blivit?

Ännu en video med Sven Reichmann färdig >> Denna gång undervisar han från ett Ashram 1994 om hur vi kan förbereda oss för svåra tider. Väldigt profetiskt i den tid vi lever i just nu.

18/1-11

2 mycket intressanta profetiska överblickar av mellanöstern >> & >> Iran ser USA:s tillbakadragande från Irak som ett tillfälle att skapa en ny allians.

Broder Brian: "Jag undrar om Kvartetten kommer att komma med nya, eller reviderade riktlinjer för en fredsplan. Jag tror att de arbetar fram någonting medan vi talar. De amerikanska mötena med israelerna och palestinierna verkar inte ha gått så bra. Om Kvartetten kommer ut med en ny eller reviderad fredsplan, så kan vi komma att få se Kvartetten bana väg för en omröstning i FN om fredsprocessen"

Ni som har våra videos om ändetiden vet att vi målar upp utvecklingen med kvartetten som det vilddjur som vindarna (Hästarna - Globala Kriser) nu låter komma fram. Vi har haft 3 totala solförmörkelser på 1:a Av och nu kommer 3 solförmörkelser till på Jerusalem Day - Vår tolkning är att precis som vi sett sedan 2008 så kommer trycket ytterligare att öka på Israel men också på den kvarleva som fortfarande följer lammet.

Precis som Araberna pressar Israel så kommer de "andliga Araberna" (Ismaels) att pressa bruden (Gal 4:29)

17/1-11

Ett viktigt budskap från Sven Reichmann som alla borde lyssna till!

Idag finns en video med Sven Reichmanns undervisning >> Den är hämtad från en Mp3 inspelning på www.kristenmp3.se som har gett oss tillåtelse att producera den. Sven sätter här fingret på den "Resultatdrivna" manin som driver så många församlingar. Den går även att beställa DVD:n i fullformat hos oss för spridning för den som önskar (Maila)

16/1-11

Mail: Det var en mycket bra uppdatering på en tidigare fundering som Elvor hade igår. Har faktiskt själv läst Judas brev nyligen och mina tankar föll på dessa ledare som bedrar och för vilse andra. Läste idag en hårresande nyhet i de finska nyheterna, nämligen påven har nu " befodrat" förre påven Johannes Paulus II till salig efter att en fransk nunna år 2007 hade bett till Johannes Paulus II och blivit helad från sin parkinson. Det förskräckliga är att JP II hade varit död redan i två år när detta hände. Om nu någon annan from katolik får för sig att be till JP II och blir helad så är vägen öppen till att helgonförklara karlen. Jag förundrar mig storligen och anser nog att katolska kyrkan är inget annat än en sekt ( en stor sådan) som sysslar mer med magi än kristen tro! Mvh Finsk Broder

15/1-11

Dikt av Deborah: >>

”En samling kring vetenskaplig teologi slutar med tal om praktisk eklesiologi (?) - Som numera står ‘i centrum’ i stället för Gud, där man lägger fram fler fiffiga bud på en uppsjö av ‘fina’ begrepp och ideologier kryddade med köttsliga fantasier, om hur Herrens verk skall se ut - men som plötsligt – akta! – kommer att ta slut… Den egna förträffligheten i öronen kittlar, men i botten handlar det endast om titlar… Under tiden går fåren vilse på brist av sann föda, för herdarna lägger ner all sin möda på att fixa tekniker och modeller utan hänvisning till Ordets Andesmorda och enkla undervisning… Men Herren för sakta alla moderfåren fram, Han samlar och bär på sina axlar alla små lamm, och de följer den gode Herden, för de känner Hans röst - hos Honom finns det alltid äkta omsorg och tröst….”

Upplopp i Tunisien och eländet är på väg till andra länder som Algeriet. Och i Arabisk media är det full spekulation vart upploppen skall slå till nästa gång Egypten, Jordanien eller Libyen? >> Om vi ser ut över jorden just nu vad ser vi egentligen? Jo de 4 vindarna från Gud blåser över jorden och tvingar fram en global lösning (Upp 13) Se våra videos där vi tar upp detta. Jerry Golden: Raketer kan falla över Tel Aviv >>

14/1-11

Är det något vi kan se ske så är det jättestora övervämningar. Samtidigt har Gud talat till många om en andlig översvämning. Kan det vara så att det som sker i den naturliga speglar det som sker i det andliga ? Här kommer en uppdatering av Ohlinsfunderingar från den 25/9-10 >>

Lössplågan som drabbat USA har nu spridit sig och sprider fruktan i Kanada som kräver att regeringen griper in. Man kallar detta för en "Biblisk plåga" >>

13/1-11

Libanon på väg att falla samman >> och under ytan råder motsättningar i landet mellan Sunnis och Shiiter och Kristna. Hizbollah rapporteras dra sig ut ur regeringen. Kan detta bli en tändande gnista till en utveckling som tvingar det internationella samfundet att agera? (Profetiornas uppfyllelse)

Det som inte får hända sker nu. En cyklon håller på att bildas utanför Australiens östkust >> & >> Det verkar inte finnas något slut på eländet som drabbar Australien.

12/1-11

David Wilkerson "SYNEN" - "En större koleraepidimi kommer att härja i olika U-länder" HAITI >> Nu har över 3500 människor dött i Koleran som även sprider sig till Dominikanska Republiken.

Ta er en noga titt på uppgifterna som kommer från Lighthouse Trails senaste varning för Rick Warren. Vad sysslar man med egentligen? >> Saddleback Church och Bill Hybels Willow Creek har blivit den breda vägens företrädare och går nu i spetsen för att föra in New Age i Kyrkorna. Varför vill inte Pastorerna i det här landet inse det? (Lighthouse Trails hemsida >> )

 

11/1-11

Israel Today berättar om Eitan, en liten grupp Messianska judar i Israel, som arbetar för att nå sitt eget folk med evangelium på internet genom sidan One for Israel. De har en webbsida som riktar sig till sekulariserade israeler som "söker en djupare mening med sitt liv". En annan sida innehåller många vittnesbörd och undervisning. En tredje webbsida riktar sig till judar med mer ortodox bakgrund och en fjärde, där man erbjuder att få hemskickat ett Nya testamente gratis. Det är idag det mest effektiva sättet att nå israeler, eftersom de spenderar dubbelt så mycket tid på nätet som t ex amerikanarna. Varje månad söker israeler på dessa ord: "messias" 56,000 gånger - "gud" 42.000 gånger - "Yeshua" (Jesus) 12.500 gånger - "frälsning" 10.000 gånger - "Nya testamentet" 2200 gånger. >> Varje dag laddar israeler i genomsnitt ned tre Nya testamente i digitalt format och varje dag beställs ett Nya testamente. Ett av många vittnesbörd är en kvinna som tog kontakt med One for Israel och det ledde till samtal via nätet under lång tid. Kvinnans omvändelse kom efter en natt, när Jesus hade uppenbarat sig i en dröm för henne.

10/1-11

Källa: Trumpet news 9/1-11

2,6 miljoner Engelsmän använder sitt kredikort för att betala hyran för sitt boende förra året. Många hushåll är precis på gränsen av vad de klarar av. Vad händer nu när räntorna stiger ? En god vän till oss har drömt om långa köer till soppbespisningar här i Göteborg.

9/1-11

Fågeldöden tycks fortsätta och nu har Kanada >> och Taiwan drabbats >> För fågelskådare som oss är det här oerhört smärtsamt att se. Constance Cumbey skriver på hennes sida om ett möjligt krig i Israel >>

8/1-11

Det har kommit nyhet på nyhet om Kinas militära uppbyggnad. Kina håller visst på att bygga upp en riktig arsenal lagom till det kommande slaget på Harmagedonslätten >> man kan ju inte annat än jubla över Gud ! Precis i tid till den sista akten så hittar Israel enorma naturrikedomar som retar gallfeber på hedningarna.

Massdöden av djur runt om i världen har väckt intresse för bibelns ändetids scenario >> Själva hade vi nytt besöksrekord på sidan igår så det kan nog stämma.

7/1-11

Och vilken väg väljer Pingst? Den 5/1 uttalade sig Pelle Hörnmark i dagen om den framtida medlemsfrågan >> (Pdf) Igår kom ett mail från en församlingsledare i en Pingstförsamling. Han skrev följande:

Hej Janne, Antar att du läst artikeln i Dagen de 5:e jan. om att Pingst skall se över medlemsbegreppet. Tanken är att öppna för medlemskap även för odöpta. Vart är vi på väg? Församlingstukten (gräsligt ord) eller som jag tycker det skulle heta, medlemsvård, är borta och man skall inte varna folk som lever på ett enligt Guds ord felaktigt. Pingst håller på att liberaliseras och influeras av Emerging Church. Vänliga hälsningar XXXXXXX

(Ja det är exakt vad som håller på att ske och inte många förstår det)

1Sa 13:11 Men Samuel sade: "Vad har du gjort!" Saul svarade: "När jag såg att folket skingrade sig och gick ifrån mig, under det att du icke kom inom den bestämda tiden, fastän filistéerna voro församlade vid Mikmas,

6/1-11

Håll med om att det har börjat att ske konstiga och oförklarliga saker på den här jorden. Fåglar som plötsligt faller ner från himlen. Rapporter om döda fåglar och fiskar kommer in runt om i världen >> Oförklarlig fiskdöd och alla dessa mystiska sjunkhål som öppnar sig >> Nu har en flod helt plötsligt ändrat färg och blivit grön >> & >> & >> Kommer 2011 att föra med sig ännu strängare domar över en värld som håller på att vända sig helt bort från honom?

Psa 2:1 Varför rasar hednafolken, varför tänker folken fåfängliga tankar? 2 Jordens kungar reser sig och furstarna rådslår med varandra mot HERREN och hans Smorde: 3 "Låt oss slita sönder deras band och kasta av oss repen." 4 Han som bor i himlen ler, Herren gör narr av dem. 5 Han talar till dem i vrede, i glödande harm förskräcker han dem: 6 "Det är jag som har insatt min konung på Sion, mitt heliga berg."

5/1-11

För molnigt igår för att kunna se någon solförmörkelse här hos oss i Göteborg. Här kan du själv se NASAS sida om Sol och Månförmörkelserna 2010-2011 >> & >> Den 371 skrev vi om att döda fåglar föll ner från himlen och att fiskarna dör i Arkansas i USA. Någon hade gjort en undersökning och fann att det börjar bli ett globalt fenomen.

Fallande fåglar. - Kentucky Louisiana Arkansas Colombia North Carolina Germany Arizona Kentucky Japan. Döda fiskar - Brazil Australia Arkansas South Wales. Idag kom denna nyhet: Döda fåglar från himlen i Falköping (Sv) >> Nu även bilder därifrån >>

Hos 4:2 Man svär och ljuger, man mördar och stjäl och begår äktenskapsbrott; man far fram på våldsverkares vis, och blodsdåd följer på blodsdåd. 3 Därför ligger landet sörjande, och allt som lever där försmäktar både djuren på marken och fåglarna under himmelen; själva fiskarna i havet förgås. 4 Dock bör man icke så mycket gå till rätta med någon annan eller förebrå honom, eller förebrå ditt folk, som man bör gå till rätta med prästen.

 

 

4/1-11

Ni kommer väl ihåg branden på oljeplattformen i Gulfen och det efterföljande oljeutsläppet? Det ser ut som om oljeplattformarnas tid är förbi. Brasilien planerar bygga "städer" under havet för att utvinna olja >>

Geoge Soros: USA måste sluta upp att stå emot dollarns rätta nedgång, och den globala valutan, och den kommande nya världsordningen (Upp 13) >> Tidstecken: Kristen rörelse i England påstår att tidens slut börjar i Maj 2011 >> & >>

3/1-11

Lever vi i den sista generationen? Ja det är mycket som tyder på det om vi skall se i bibelns perspektiv. Här är en liten överblick (Eng) >> Vad händer med fåglarna? 1000 tals fåglar föll ner döda från himlen. >> (Hos 4:2-3)

2/11 -11

Vet inte om ni har lagt märke till att USA har haft jordbävningar gång på gång från plats till plats. Senaste svärmen av jordbävningar som drabbade USA kom i delstaten Indiana >>

 

1/1-11

Då vill vi tacka er läsare för året som gick. Tack alla ni som har hört av er och som lovat att be för oss. Vi går nu in i 2011 som troligen kommer att bli ett mycket omvälvande år på alla plan. Mvh Ohlin

PS! Troligen blir det en temadag med oss på Vrångö om Ändetiden en Lördag i Mars 2011. Även där kommer deltagarantalet att begränsas till max 50 personer. (Vi återkommer)