Profetiskt: "JUST NU" MAJ - 10

<< Tillbaka

 

Ibland går det profetiska nyhetsflödet så snabbt att vi måste göra nyhetskommentarer dagligen. Vi får även mail och tips från läsarna som vi kan publicera här. Följ oljeläckan life video >> & >>

31/5 -10 Obs! Uppdaterat

Israeliska soldater attackerades av yx- och knivbeväpnade aktivister på Ship of Gaza >>

Ship of Gaza vill enbart stärka terrororganisationen Hamas - inte ge humanitär hjälp:

"Men som Ship to Gaza tvingades erkänna häromdagen så är ju inte syftet med aktionen att ge humanitär hjälp. Syftet är att utmåla Israel som skurk och att sanktionerna mot Hamas ska hävas, utan att den Iranstödda gruppen ska behöva stoppa sin väpnade konflikt mot Israel. Problemet är inte att palestinierna får lite koriander, utöver de tiotusentals ton förnödenheter Israel forslar in varje vecka. Problemet är att Ship to Gaza vill stärka Hamas i kampen mot Israel. Varför man vill det förstår man när man tittar på vilka som ingår i Ship to Gaza, och vilka man associerar sig med. På sin hemsida, exempelvis, rekommenderar Ship to Gaza läsning av den gamle ökände antisemiten Lasse Wilhelmson som också är en bundsförvant till den naziallierade Förintelseförnekaren och islamisten Mohamed Omar. Bland de 11 svenska figurerna som deltar på båten finns författaren Henning Mankell, som Expressen i underdrift kallar ”ytterlighetsfigur” och ”dårfink”." Läs hela sidan >> & >>

Obs! Samtidigt som detta sker vaknar en ny vulkan och sprutar rök och aska i Stilla Havet >> Se Ohlins funderingar den 5/5-10 >>

 Mike Gendron - diskuterar världskyrkan med Bill Saulus (Mp3) >> & >>

Innehåll!


30/5-10

Idag är det en Ohlins fundering >> Som handlar om "Styggelsen som orsakar katastrofen" och till denna fundering idag följer ett bibelstudium >> Och här följer 2 länkar som ytterligare visar åt vilket håll världen går nu.

Unity in an Anti-Christian World? (Berit Kjos)

2 Tim 3:10 Du åter har blivit min efterföljare lära, i vandel, i strävanden, i tro, tålamod, i kärlek, i ståndaktighet, 11 under förföljelser och lidanden, sådana som drabbade mig i Antiokia, Ikonium och Lystra. Ja, sådana förföljelser har jag fått utstå, men ur alla har Herren frälst mig. 12 Så ska ock alla de, som vilja leva gudfruktigt i Kristus Jesus, få lida förföljelse.

Mar 13:13 Och I ska bli hatade av alla, för mitt namns skull. Men den som är ståndaktig intill änden, han skall bli frälst. 14 Men när I fån se 'förödelsens styggelse' stå där han icke borde stå - den som läser detta, han give akt därpå - då må de som äro i Judeen fly bort till bergen,

När läran om att vi tillsammans är Gud (Kristus) blir en lag och upphöjs som en lag på hela jorden? Då kanske det inte är undra på att många reagerar på Tikva vars mål tydligen är: Att du skall känna att du är en del av någonting större. >> (Läs detta dokument och fråga dig vad detta har med kristen tro att göra)

Återigen vill vi säga: Det här liknar mer New Age än kristen tro!

________________________________________________________________________________________

29/5-10

Är det Ps 83 vi ser utspelas framför våra ögon i mellanöstern nu ? FRED ELLER KRIG? Det får sommaren utvisa.

En sång, en psalm av Asaf.

2 Gud var inte tyst, tig inte och var inte stilla, Gud! 3 Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. 4 Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. 5 De säger: "Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn!" 6 I enighet rådslår de med varandra, de sluter förbund mot dig: 7 Edoms tält och ismaeliterna, Moab och hagariterna, 8 Gebal, Ammon och Amalek, filisteerna och de som bor i Tyrus. 9 Assur har också slutit sig till dem, han har lånat sin arm åt Lots barn. Sela. 10 Gör med dem som du gjorde med Midjan, som med Sisera och Jabin vid Kishons bäck, 11 dem som förgjordes vid En-Dor och blev till gödsel på marken. 12 Låt det gå deras stormän som det gick Oreb och Seeb, och alla deras furstar som det gick Seba och Salmunna, 13 eftersom de säger: "Guds betesmarker vill vi erövra." 14 Min Gud, låt dem bli som virvlande löv, som strå för vinden. 15 Som elden förtär skog och lågan svedjer berg, 16 så skall du förfölja dem med ditt oväder och förskräcka dem med din storm. 17 Täck deras ansikten med skam så att de söker ditt namn, HERRE. 18 De skall komma på skam och förskräckas till evig tid, de skall komma på skam och gå under. 19 De skall veta att endast du bär namnet "HERREN",* den Högste över hela jorden.

En kuslig bild vi ser utvecklas just nu! Förutom det spända läget nere i Korea. Vi har inte sett någon fred i mellanöstern de sista 62 åren sedan Israel blivit en nation. Och alla försök ser ut att misslyckas.

Men vad händer om ett krig skulle bryta ut egentligen?

28/5 -10

I boken The Externalization of the Heirarchy från 1934 skriver Alice Bailey att nu sker början med att organisera kvinnor och män för att samarbeta för att få fram "en ny världsordning" genom "broderskapare" (Frimurare och Hemliga ordnar? ) och genom ljusets (mörkrets) krafter (mystika upplevelser?) så skall den nuvarande kulturen och civilisationen förstöras och en "ny världsordning måste få växa fram"

___________________________________________________________________________________________

Saxat från Vaknasverige.se >>

Sign Hulda skriver:

Jag fick flera samtal där människor avböjt att vara med i Jesusmanifestationen. Både ”hög och låg”. Man kände att något inte var rätt ställt med det här redan innan det börjat. Angående Jesusmanifestationen fick jag information av en man, som inom kristna kretsar, är en fantastisk förkunnare, väl betrodd, och trofast Jesus. Jag tittade på det och undrade; vad är Jesusmanifestationen egentligen? Jag gjorde min bedömning och stannade hemma. Var och en må göra sin egen bedömning. Här är adressen: >> Jag är inte alls förundrad över att man använder New Age-terminologi. I kyrkor runt om i Sverige utövar man zenbuddism, och när man ber till Jesus sitter man inte i böneställning utan man sitter i zazzen och läser katolska mystiker för att fördjupa sig i det andliga. Jag trodde det bara vara Sk, men har nu blivit varse att många trossamfund dragits med i det där. Det börjar kännas lite snurrigt måste jag säga.

Glömde säga att anledningen till att en del tackade nej till JM är att Vassula Ryden är en av dem som inspirerat till Jesusmanifestationen

 

27/5-10

Hur ska det sluta?

Benny Hinn, som säger sig använda hypnotiseringstekniker, har kontakt med döda (?) >> och tjänar multum på människors sjukdomar, har förmedlat en mängd falska profetior >> och hotar kritiker med förbannelser >> Här läxar han upp Joel Osteen och alla sökarvänliga pastorer >> och deras kyrkor som han kallar "klubbar, som inte är från Gud" mm.

26/5-10

Intressanta rapporter om mellanöstern senaste tiden.

Är detta en hemlig överenskommelse av araberna en så kallad "Hudna"? Vilket egentligen innebär att man bara drar sig tillbaka för att "ladda om" kanonen. Men vi har ju sett chansen till fred försvinna lika plötsligt som den dök upp förr.

25/5-10

Mail angående manifestationen

Hej!

Jag och min hustru var i Stockholm under Jesusmanifestationen. Vi hade sällskap med en en broder som bor på samma plats som oss. När vi stod på Sergels torg, reste sig en fråga inom vår bekant: "Var finns Jesus?" Vi höll med honom. Jesus syntes inte till!!! Det var underhållning!! Dans som vi inte förstod något av till typ discomusik. En annan sak som störde oss var att det fanns ett tält dit man kunde gå för att få förbön. Det stod dock inte BÖNERUM på tältet utan HEALINGROOM. Vilka associationer får man då? Jo, den healing som förekommer inom New Age. Mycket svagt och illavarslande. Dessutom hade man en 'lekhörna' där några ungdomar försökte stapla så många backar som möjligt på varandra. Backarna föreställde olika händelser under livet. Ju högre desto lyckligare. Man byggde alltså upp en LYCKOstapel. Precis som om frälsningen i Jesus Kristus skulle vara något slags känslorus som man kunde uppnå genom olika upplevelser och händelser. En otroligt felaktig bild av vad frälsning är. Inget tal om korset, ånger, omvändelse eller nåd. Det skymtade fram i några vittnesbörd, men någon skarpt svärd var det inte tal om.

Med vänliga hälsningar Lennart Einald

__________________________________________________________________________________________

Nu finns det massor av böcker som uppmanar dig till att övervinna det ena och det andra men det är inte i korsets kraft som det skall ske utan igenom din egen kraft. Vi fattar inte att det som har skett nu är egentligen att Gud har dragit tillbaka sin närvaro. När det inte finns OFFERALTAREN så finns det heller ingen ELD. (B Phillips)

Läs hela detta bibelstudium >>

24/5-10

Från mail: Var i Stockholm igår (22 maj) och visst var det härligt att gå i detta långa marschled (ca 25 000) till Kungsan - men något kändes fel.
Varför tar man inte tillfället att säga att människan måste göra bättring,  tala om - synd - nåd?
Mina farhågor bekräftades när jag läste DN:s nätupplaga igår, där de skriver: " Budskapet var enkelt - kärlek till alla." samt citerar en funktionär "Vi är lika många här som i Prideparaden". Är den paraden något sorts¨mått för att få vara med i media.
Visst Jesus ger kärlek till alla och det är väl fint att manifestera honom, men är det inte viktigt att tala om vad han vill med våra liv, och vad han begär av oss och vad vi får tillbaka?

Ett korslöst evangelium är frukten av Warren, Hybels, EC:s m fl påverkan med sin mänskliga visdom och system i församlingen. Det är resultatet när ledarna gör det som Gud varnade mig (Elvor) för "du kan aldrig blanda min Ande med världens ande!" >> Det är det korslösa budskapet som gör att ockult nyandlighet och mysticism mm tränger in i kyrkorna då Guds beskydd är borta.

2 Mos 12:13 Blodet skall för er vara ett tecken på de hus där ni är, ty när jag ser blodet skall jag gå förbi er. Ingen straffdom skall drabba er med fördärv, när jag slår Egyptens land.

Jesusmanifestationens syfte är ekumenik och i den organiserade ekumeniken hörs ofta den gamla klyschan "tillsammans är vi starka". Bibeln säger något helt annat i Jes 31:1. Mycket av innehållet är bra men vi får inte väckelse genom att acceptera obibliska traditioner och sådant som inte är från Gud, vilket ofta kallas för "trångsynthet" och "förutfattade meningar".

VÄRLDEN IDAG GÖR REKLAM FÖR ZENMEDITATION(?) - det finns ingen "kristen" djupmeditation!: >>

Åk på retreat och finn Gud i tystnaden + PLUSARKIV  I en tillvaro då det mesta snurrar på alldeles för snabbt kommer längtan att ta det lugnt. I alla fall för några dagar. Kurs-och retreatgårdar över landet anordnar retreater för att låta själen hämta andan. På några av dem finns även kristen djupmeditation. Läs vad retreatledarna Per Mases, Peter Artman och Anders Sköldmark har att säga om andlighet och meditation för kristna som vill komma närmare Gud.

Läs om det ockulta utbudet på Berget i Rättvik med Per Mases som ansvarig. >> & >> & >>

Läs också Spiritist på Livets Ord??? >>

23/5-10

Vi har fått kontakt med en bönegrupp uppe i Norrland. En av vännerna där hade haft en syn som han förstod handlar om ändetiden - Synen var så här fritt från minnet.

Han såg hur ett nät slängdes i vattnet i havet. Och plötsligt så drogs nätet upp och alla fiskar kastades upp på land. Känslan han hade när han hade synen var att den var allvarlig.

I går så såg jag (Janne) att det fanns en vers i bibeln som bekräftade hans syn. Men som samtidigt styrker alla varningar som strömmar in till oss om att det kommer en plötslig olycka.

Predikaren 9:12 Människan känner inte heller sin tid. Som fiskarna fångas i olycksnätet eller fåglarna fastnar i snaran, så snärjs också människors barn i olyckans tid, när ofärd plötsligt kommer över dem.

 

22/5 - 10

Mat 24:5 Ty många skall komma i mitt namn och säga: Jag är Messias, och de skall leda många vilse. 6 Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

Jes 30:8-9 är otvetydligt ett budskap till den sista tidens kristenhet. Och när du då går till Jes 31 som talar om samma folk finner vi just påståendet

Jes 31:1 Ve dem som drar i väg ner till Egypten för att få hjälp. De förlitar sig på hästar och förtröstar på vagnar, därför att de är många, och på ryttare, därför att mängden är stor. De vänder inte sin blick till Israels Helige och frågar inte efter HERREN.

Läs sedan David Wilkersons budakap om det stora avfallet >> Är inte detta vi ser idag inför våra ögon?

Genombrott i fredsförhandlingarna ???

Om profetiorna är så långt framme som vi tror så måste ett genombrott komma i fredsförhandlingarna. Kan det vara så att det genombrottet är på gång? >> Och med de föreslagna 40000 NATO soldaterna >> så ser det här ut att gå mot slutet med hast

Oljan kan påverka Europa >>

21/5-10

Hej! Igår hade vi telefonkontakt med en man från Norrland. Han berättade att haft besök av en pastor för ett tag sedan som nämde ett bibelord nedskrivet på pärmen i sin bibel. Tydligen så hade David Wilkerson samlat pastorer och föreståndare till ett mindre slutet möte uppe i Stockholm under sitt besök.

Där hade han särskilt varnat för synden i Stockholm och att Herren kommer över staden om inte kristenheten vänder om och lyssnar till hans röst. Bibelordet till Stockholm var från Jeremia 19.

Jer 19:15 "Så säger HERREN Sebaot, Israels Gud: Se, över denna stad med alla dess lydstäder skall jag låta allt ont komma som jag har uttalat över den, detta därför att de har varit hårdnackade och inte lyssnat till mina ord."

En Pingstpastor som Janne chattar med gjorde oss uppmärksamma på att man 2008 hyrde ut kyrkan till en New Age inspirerad konferens >> & >> alltså bara 4 år efter David Wilkersons besök. Tog man hans varning på allvar?

Även Pollaks film: Såsom i Himlen,,,, lär vara inspelad där... enligt obekräftade uppgifter idag! Filmen har ett klart budskap att det inte finns någon synd!

Mail: Jag har sett filmen "Såsom i himlen" och kan bekräfta att slutet av filmen är inspelad i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Jag har tillhört där så jag känner till lokalerna. Filmen handlar på slutet om en musiktävling och där sitter publiken i stora kyrksalen. Körledaren dör på toaletten i källaren. Hemskt! Hälsn XXX

När man sedan läser hur "muren" rivs ner mellan Kyrkan och New Age är det dags att varna. >>

 

20/5-10

Följande togs från Kyrkforum >>

Jag har den senaste veckan drömt varje natt om olika katastrofer. En natt drömde jag om att jag var i ett varuhus med stora fönster och jag var inte ensam och jag alla andra i drömmen såg att det kom ca 30 m höga vågor som drog över oss. Dock var det ingen som dog eller ens skadades, och att det hände två gånger. Hade det varit på riktigt hade alla dött.

Det ligger ju helt i linje med vad flera av oss har fått att det kommer en Tsunami mot världsekonomin. Man kallar ju den kommande (påbörjade) finanskrisen för del 2.

19/5-10

Märklig profetia över ELAM >> i Jeremia 49. Elam ligger alltså idag i det moderna Iran vid Persiska viken. Har du tänkt på att det finns Iranska flyktingar över hela världen? Och i de sista dagarna så skall det hända något mäktigt i Elam.

Jer 49:35 "Så säger HERREN Sebaot: Se, jag skall bryta sönder Elams båge, deras främsta makt. 36 Jag skall låta fyra vindar komma mot Elam från himlens fyra hörn. Jag skall skingra dem åt alla väderstreck, och inget hednafolk skall finnas dit de fördrivna från Elam inte skall komma. 37 Jag skall göra elamiterna förfärade för sina fiender och för dem som står efter deras liv. Jag skall låta olycka komma över dem, min brinnande vrede, säger HERREN. Jag skall sända svärdet efter dem, till dess jag har gjort slut på dem. 38 Jag skall sätta upp min tron i Elam och utrota både kung och furstar där, säger HERREN. 39 Men i kommande (de sista) dagar skall jag göra slut på Elams fångenskap, säger HERREN."

En av våra vänner från Tyskland skickade en predikan om vad Gud gör bland Iranierna. Idag framför våra ögon blir denna profetia en verklighet fler och fler Iranier tar emot Jesus som deras Herre och blir fria.

18/5-10

Vi kan nu skönja hur den ekonomiska maktapparaten börjar lägga press på hela regeringar att lyda "nya" uppsatta regelverk. Nu kommer snart även nya religiösa regelverk att komma Upp 13. Garanterat så kommer du inte att få tro att Jesus är enda vägen till Gud.

Usa går med i FN:s Alliance of Civilizations >> (Mycket troligt NWO:s religiösa gren Upp13)

Vänner tror ni att den här nyheten innebär att folk samlas för att ha trevligt och dricka kaffe och käka kakor? Nej det här betyder att hela länder nu överlåter sig för att målet skall nås med FN:s AOC. Detta innebär inskränkningar och regelverk i den religösa utövningen över hela jorden. Detta kommer på sikt att krossa all religös frihet på denna planeten. Hälsningar Constance Cumbey

Dan 7:25 Och denne skall upphäva sitt tal mot den Högste och föröda den Högstes heliga; han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar; och de ska gess i hans hand under en tid, och tider, och en halv tid. (3 1/2 år) 26 Men dom skall bli hållen, och hans välde skall tas ifrån honom och fördärvas och förgöras i grund. 27 Men rike och välde och storhet, utöver alla riken under himmelen, skall ges åt den Högstes heligas folk. Dess rike skall vara ett evigt rike, och alla välden ska tjäna och lyda det."

 

17/5-10

Nu är en redigerad upplaga klar av vårt deltagande i Radio Full gospel 15/5-10 klar Del 1 Del 2

Det kom respons från Finland angående programmet. Hej! Tack för ett intressant radioprogram!

Måste berätta om en upplevelse jag hade igår/idag. Jag gick till en ny mataffär som öppnats på vår ort ( stor, fin med ett rikligt utbud). Skulle köpa ett paket rostbröd åt barnen men döm om min förvåning när jag kom till brödhyllan, den var så gott som tom. Brödhyllan var 15-20 meter lång och det enda som fanns var två frallor och några kaffebröd ( fikabröd). En man som också var på jakt efter bröd yrade runt och sa förvånat åt mig: " Var är allt bröd"? Jag kunde bara instämma att detta är väldigt konstigt. Vi har haft livsmedelsstrejk i Finland men den är för tillfället avblåst och den nya butiken har haft leveransproblem så "brödfrånvaron" berodde säkert på detta. Men idag när jag bad såg jag samma bild för mina ögon, den 15-20 meter långa brödhyllan tom. Jag upplevde att Gud sade att det om en tid kommer att se ut så här i butikerna!! Bibelordet jag fick från Herren var Uppenbarelseboken 6:6

Upp 6:6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: "Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada."

Tror denna misslyckade brödköparfärd var profetisk. Mvh XXXXX

 

16/5 -10

Hälsar och tackar våra lyssnare för i går kväll. Programmet sänds i repris idag den 16/5-10 kl 14:00-1600 >> klicka på Lyssna 94,9 mghz. Mvh Ove o Elvor & Janne.

Ett av Jupiters stora "bälten" har spårlöst försvunnit och förvånat forskarna. Men det är inte första gången detta har hänt  >> Det hände 1973 och det hände även 1990. Vad hände 1973? Yom Kippur - kriget. Vad hände 1990? Jo Gulfkriget. Kommer det att hända någonting denna gång? 

Men med tanke på att vi nu den 11 Juli har den 3:e totala solförmörkelsen i rad den 1:a i månaden Av på den Judiska kalendern så är det nog bäst att ta det här på allvar. Och vad händer nu på jorden? Blod eld och rökmoln!

15/5-10

Bed gärna för Ove Larsson och oss idag är ni snälla!

Idag Lördag, den 15/5, kommer Elvor och Janne Ohlin att medverka i Radio Full Gospels direktsända program. Programmet sänds kl 22.00-24.00, och en repris den 16/5 kl 14.00-16.00. Klicka in www.radiofullgospel.se klicka på Lyssna 94,9 mghz. Går endast att lyssna i realtid.

 

14/5-10

 

Hej

Bara några tankar om det ni idag skriver om bl.a. Jupiter. Jag funderade på detta som Jim Barmlett skrev om Shoemaker-Levy 9 och 9 Av. Klockslaget 11:11 Jerusalem tid får mig att tänka på Nathan Leals ljudfil från mars i år. Efter cirka 29 minuter talar Nathan och Benjamin Baruch om New Age, NWO och deras fixering vid nummerologi. >>

Att krocken med Jupiter 9 Av (16 juli) 1994 sker just 11:11 Jerusalemtid kan vara en slump men det kan också vara en signal och en annonsering om NWO.

De marsstormar och 9/11 incidenten som Tricia Tallin relaterar till stämmer också överens med det Leal och Barruch talar om bl.a. beträffande NWO och talet 11, 2001 går man till action eller krig mot den rådande världsordningen.

Tricia Tallin skriver om 2001 och 9/11. Seven years later, when the first rider had run its course and was established as the dominant force in the emerging antichrist religion of the last days, a second event took place that heralded the breaking of the second seal, the loosing of a spirit of violence to take peace from men's hearts and from the earth.”

Till sist, TT säger i sin slutsats att “When pestilence is about to arrive in its fullness, we might expect a sign in Saturn or Pluto.”

NASA skriver följande ang Pluto 16 april i år. >>

Hälsningar , Rune

________________________________________________________________________________________

Dagens Industris Insändare som reflekterar hur "vanligt" folk tänker om katastroferna

Men vi människor har inte förtjänat denna planet, så enkelt är det! Men det kommer vi att förstå ganska så snart med tanke på hur vi fördärvar för oss själva och med tanke på att resurserna sinar lavinartat.
Mvh X

Först Island, sedan oljekatastrof - vad härnäst..
Eländiga tanke - vad fanns före oss på jorden???

Mvh X

Tycker mig höra ett rop efter Gud, efter något mer än det jordiska.

_________________________________________________________________________________________

13/5-10 (Obs! För att undvika missförstånd så är detta är inte astrologi utan de tidstecken som Jesus sa)

Vi kunde läsa att Jupiter chockade astronomerna genom att ändra utseende >> ta och läser en av våra gamla funderingar från 30 Juli - 09 >>  Tricia Tillin nämner tecken i planeten Jupiter ihop med utgjutandet av antikrists ande.>>

Mat 24:29  Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas.

Om vi läser den grekiska grundtexten rätt här så skall det stå: Omedelbart knutet till de dagarnas nöd (3 1/2 år) skall solen förmörkas. (Och den 11 Juli kommer den 3:e totala solförmörkelsen i rad >> & >> )

Och om vi går till Joels boken så skall tecken synas.

Joe 2:30 Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. 31 Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda.

Luk 21:25 Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna (planeterna?) och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån.

Joel 2:30 INNAN = Ansikte på Hebreiska = INFÖR eller samma betydelse som i Mt 24:29 ovan = Knutet till

Ja kom nu ihåg att DAG på Hebreiska = TIDSPERIOD >>

Vi ser nu en plötslig förändring i EU:s politik. Nu börjar nu se ett överstatligt EU vilja ha kontroll över ländernas budget. Och tydligen så var Obama med på ett hörn här >> Håll ögonen öppna nu på händelserna. Broder Brians kommentarer är värdefulla >> & >>

I slutet av Maj skall alltså Netanyahu resa till Kanada och förhandla om en delning av Jerusalem med en internationell övervakning >> Och även detta står med i sammanhanget (Joel 3:1-2)

Du har väl sett oljekatastrofen i TV hur oljan lyser i rött? Och det brinner med ofantliga lågor och rökmoln där man har tänt på oljan. Samtidigt röken från vulkanen. Nu kommer samtidigt tecken i stjärnorna (Planeterna)

 

12/5-10

Hej, jag följer era sidor med stort intresse. Stort tack för dem.

Här är en fundering som kom upp. Jag läser om finanskrisen i Grekland och ser D Wilkerssons profetia om att ett land med stora lån från Frankrike, Tyskland och Schweiz ska kollapsa. Och sedan ytterligare ett land, och två veckor efter det första är det Mexicos tur. Den 11 juli är det en total solförmörkelse, och notera att den slutar i Argentina! Därför funderar jag på om det är Argentina som ska drabbas förutom Mexico. Kan kollapsen även inträffa vid denna tidpunkt? ---- Lite länkar  Mvh Lennart

Angående gårdagens Tikva - Kristen Yoga >> Här kommer Karins respons >>

Den 21/3 - 09 fick en av våra vänner ett budskap från Herren.

Människor vandrar nu bort i skaror, också de mina som jag en gång fött på nytt. De vill gå en annan väg utan lidande, utan smärta och nöd för sina medmänniskor. De vill gå en behaglig väg med djupmeditation och yoga. En väg, en avguds väg, ett självupphöjande som leder bort, inte hem till mitt rike i himmelen. Hör du som har öron. Vänd tillbaka du mitt barn. Vänd tillbaka till din Gud, din frälsare Jesus och efterfölj honom. Kom medan dörren är öppen. Snart är den för evigt stängd. Dessa bibelord kom till mitt inre, det flödade fram… 2 Mos 32:25-26 Då nu Mose såg att folket var lössläppt, eftersom Aron, till skadeglädje för deras fiender hade släppt dem lösa, ställde han sig i porten till lägret och ropade: Var och en som hör Herren till komme hit till mig! Då församlade sig till honom alla Levi barn.

Syndernas förlåtelse saknas i valmanifestet >>

11/5-10

Missa Born To Watch översatt till svenska >>

Netanyahu skall åka till Kanada i slutet av Maj och diskutera ett förslag till delning av Jerusalem och ett övervakande av staden internationellt. Det ser ut som om vi kommer att få en mkt intressant utveckling fram mot sommaren.

I TV igår intervjuvades personer angående "räddningspaketet" och en del menade att vi nu ser början på en oroande utveckling där EU styr ländernas angelägenheter. Innan detta paketet klubbades igenom uttryckte ECB chefen att vi måste ha en världsregering. >>

Kan det möjligtvis vara så att detta "räddningspaketet" även så småningom kan komma att påverka enskilda individer precis som Upp 13 talar om? Ju mer "Kriser" ju mer "Påtryckningar? Vi kommer att se en "styrning" emot uppenbarelsebokens scenario.

Österländskt väsende infiltrerar konferenser och kyrkor

Karin har skickat ett nytt nyhetsbrev >> Man blir bedrövad! Inte ett ord längre om allvaret i tiden istället öppnar man dörrarna för Österlandets andemakter. Video >> Detta tillsammans med Onenessblessing och nya influenser från Todd Bentleys Lakelandsväckelse gör att man kan undra om inte 2 tess 2 och "prigivandet" är i full gång.

Vad är det för skillnad på TIKVA och Mindfullness? >> Villfarelsen nu har blivit så finslipad att det bara är de som vandrat korsets väg som kan se skillnaden. (1 Joh 4) Och Tikva sprider sig fort >>  >> & >> & >> & >>

Obs! En nära vän till oss upplevde hur Herren varnade henne för New Age infiltrationen >>  

10/5-10

Är detta början till det handelssystem som kommer att bli Antikrists pengasystem ? (Upp 13) Så här skriver D Wilkerson i synen. Ett slags världsomspännande kreditsystem utvecklas så att länderna kan utnyttja enorma krediter. (Synen - D Wilkerson)

Till alla kristna närradiostationer och hemsidor!

Detta budskap har jag fått till alla förkunnare som använder massmedia för att sprida evangelium: Verka medan dagen varar för natten kommer då ingen kan verka - (Synen - D Wilkerson.)

9/5-10

En stark predikan av Emanel Minos  >> Intressant profetisk nyhet från DI: EU står inför en vändpunkt. Artikeln säger att om inte unionen bygger upp en stark ledning så kommer man att få det svårt framöver.

Ohlins: Den starke ledaren är på väg! Och han får en tid på ca 3 1/3 år vid makten. Hoppas att du lyssnade till det profetiska budskapet nedan från 8/5 Domens dal >> Vi kommer att få välja vilken ledare vi vill följa.

8/5-10     

               Profetiskt budskap: Domens Dal av Janne Ohlin >> 

Mail Frid!

När vi nu ser att den nya finanskrisen nått Sverige och många andra dystra besked (för dem som inte älskar Gud), ja då är det lätt att tro att snart faller ekonomin ihop – och mycket troligt att flera länder ställer in betalningarna såsom David Wilkerson profeterat om. Själv har jag känt på mig sedan en längre tid att nästa vecka (1019) inte blir någon annan lik Mvh JB

Mail - Det skall bli intressant att se var David Miliband tar vägen nu. Labour står ju tydligen kvar i position att leda Storbritannien vidare. Och Gordon Brown verkar fortsätta som partiledare. I det läget så kanske vi får se David Miliband lämna det politiska arbetet i Storbritannien och gå vidare in i EU. Frågan är då vad hans position blir. Kanske han tar över efter Ashton. Även om de flesta förutspådde Labours bakslag och att de skulle försvinna bort ifrån en ledande ställning, så kände jag under veckan som varit att de skulle vara med i toppen. Och så verkar det bli. JB

Ohlins komm: Varför inte Solana ? Men det här blir intressant att följa framöver. Vi tror nämligen att EU ja hela världen kommer att vilja ha en garvad erkänd ledare nu som leder dem i stormen.

7/5-10

Bendt och Holger Nilsson i Smålandsnytt >>

Berndt Isaksson skriver på forumet Aletheia om jordbävningen i Haiti så här:

”Omkring en vecka efter jordbävningen hittade räddningsarbetarna en femårig pojke under en raserad byggnad. Hans bild visades på nyheterna, men hans berättelse rapporterades inte. Denna pojke berättade för lokalbefolkningen att han var ok, eftersom ”en man med vitt skägg” gav honom vatten och mat. Han sa åt honom att han inte skulle oroa sig, därför att någon skulle komma och hjälpa honom ut. Han sa också att denna jordbävning var den första händelsen.” Det skulle bli fler på andra ställen eftersom ”Jag kommer snart tillbaka.” SLUT CITAT

 

Man börjar att tala om en reglering av internet både i USA och i EU >> älskade vänner det fria ordets tid kommer   snart att vara förbi.

En ny Pastor Brian kom in idag: >> Ett av tidstecknen vi kommer att se snart är förföljelse. Vi har också sett det komma här i staden Göteborg. Är församlingarna beredda på det? Svar: Inte många  >> Och här är en av anledningarna till det >>

6/5-10

6/5-10

Jag har tänkt på en sak. Behöver ett globalt, ekonomiskt system nödvändigtvis innebära en enda valuta? Skulle inte det få alla kristna att vakna upp, och misstänka 'the beast system'? Det står ju att kyrkan ska sova, och då tänker jag att sådana give-aways som en enda global valuta är något man ändå skulle reagera på, för det är vad som traditionellt förknippats med 666.

Men jag kan inte se att det uttryckligen står något om en världsvaluta i Skriften. Är det inte möjligt att kontrollera hela världshandeln ändå? Bara den som vakar ska förstå. mvh i

5/5-10
Se filmbilder hur det är i Grekland just nu. >> Märk väl; INGEN reporter under filmens 1 minut och 53 sekunder. En kund jag talade med nyss frågade mig; ”Hur är läget”? Jag sa att det är mycket allvarligt i Grekland nu. Han sa: ”Ja, vad ska man göra”. Det är nog så här människor känner. Inget att göra åt. Men när det börjar sprida sig hit så längtar de innerst inne än mer efter frid och ro.

Och även om inte alla vill erkänna det så är det BARA GUD som kan ge det, som också är bestående. Ringde min kontakt på banken och han sa bara att han ”fått indikationer ifrån sina närmaste kollegor att det är ingen fara för varken Sverige eller de andra PIGS länderna. PIGS har redan rätat upp sin ekonomi. Och skulle Grekland gå i konkurs samt ett flertal länder så är det inget som drabbar oss”. Det är märkligt vad lätt människor (som borde veta bättre) tar på saker och ting. Samma när jag talade med en god vän för ett tag sedan och nämnde att det är oroligt i Europa nu och det kan bli värre. Då säger han; ”Du går för lite i kyrkan”. Blev så förvånad och tänkte när jag gick därifrån att kyrkan är verkligen inte den som varnar människor. Tänk vad människor i alla olika miljöer i vår värld är förda bakom ljuset. Och de kan ju se om de vill, MEN DE VILL INTE!!! Mvh JB

5/5 -10

Hej ! Tack för en mycket bra, ärlig och rak bibilsk sajt.

Jag vet inte om ni känner till detta, men jag tar mig friheten att säga det. Bland etablerade ekonomer inom EU:s finansiella sektor använder man sig av ett internt språk på länder som inte kan klara sina ekonomiska åtaganden. de kallas för PIG-economy och står för ekonomisk instabilitet, övertrasseringar m.m. Detta talesätt tycker jag är profetiskt för om vi tar varje bokstav i ordet PIG så bildar det första bokstaven i Portugal, Irland, Grekland.

Vi vet att ett av dessa länder har erhållt en enorm summa pengar av EU för att rädda euron. jag läste på CNN. nyhetssida att Portugals finansminister fått göra en sk. brandkårsutryckning för att lugna sitt folk att landet inte är i ek. kris. På Irland är det mycket spänt mellan politiker och fackföreningar stora nedskärningar väntas som drabbar välfärden. H.B.

5/5 -10

Nu är det igång, det inferno som väntas tända destruktiva eldar runt om i våra större städer i världen. Håll Dig ännu närmare Jesus nu!!!

"Flera döda i grekiska kravaller" >>

Mvh Jan!

5/5-10

Obs! En ny Broder Brian idag >>

Ulf Ekman: Jag hade fel! >> & >> & >>

5/5-10

De flesta som reagerar negativt på profetiska varningar om ändens tid och varningarna för olika "villolärare" och "villoläror" brukar vara totalt blinda när det gäller tidens tecken.

Istället kommer det vanliga: Är det inte bättre att vinna människor för Gud än att hålla på med att jaga falska läror? Svar: Det är ju precis vad vi håller på med, både Berndt, Jareteg och vi med flera.

Enligt grekiskan i Matteus 7 kommer "de laglösa" och som är missledda av de falska profeterna att vara mer än 50 % av kristenheten.

Mat 7:22 Många (4183 Polos) skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar?

Att det bara är få som finner den smala vägen, kan det bero på att det bara är få som verkligen är vägvisare dit?

5/5 - 10

En intressant video med Perry Stone angående Oljekatastrofen >>

En annan sak vi vill göra er uppmärksamma på är alla dessa rapporter som dagligen kommer in om UFOS. Här är ännu en rapport >> Massor av eldsklot och flygande objekt, Ja inte tror vi på UFO:s men kan de vara en del av tecknen i himlen?

Länk till Bengt Johanssons artikel i Dagen >>

4/5 -10

Gästinlägg:

DET ÄR OTROLIGT MÄRKLIGT HUR MÄNNISKAN KAN UTLÄSA SÅ MYCKET I TIDEN, MEN INTE SE HUR GUD SKRIVER PÅ VÄGGARNA. EN YTTERLIGARE EKONOMISK KRASCH SOM BLIR VÄRLDSHISTORIENS VÄRSTA, SAMTIDIGT SOM MAN RUSTAR FÖR ATT ANFALLA ISRAEL OCH SNART GÅR TILL ATTACK. DÄR JORDBÄVNINGAR AVLÖSER VARANDRA SOM ACKOMPANJERAS AV VULKANUTBROTT SOM SÄTTER HELA VÄRLDEN UR SPEL, TILLSAMMANS MED EN KYLA SOM SÄLLAN SKÅDATS OCH DÄR INVASIONER AV GRÄSHOPPOR & INSEKTER BLIR EN DEL AV VARDAGEN. EN KYRKA SOM FÖRFALLER OCH VILL EJ VETA AV GUDS KRAFT MEN GÄRNA NJUTER AV NÖJEN, YOGA & MEDITATION DÄR NEW AGE & FRAMGÅNGSTEOLOGI PREDIKAS. JUDARNA RUNT VÅR JORD HAR EJ FÖRFÖLJTS SOM NU SEDAN ANDRA VÄRLDSKRIGET OCH DÄR ÄVEN ”KRISTNA” FÖLJER MED MOBBEN. ATT DÅ INTE LYSSNA TILL GUDS ORD, NUTIDA PROFETISKA BUDSKAP SAMT EXPERTER INOM OLIKA OMRÅDEN KOMMER ATT LEDA TILL HELVETET FÖR DEN SOM VILL. VART ÄR DU PÅ VÄ

Östeuropaexperten Anders Åslund sa så här för några dagar sedan;

”Utan en snabb räddningsaktion går Grekland i konkurs och drar med sig såväl Portugal som Spanien i fallet. Då kollapsar en stor del av Europas banksystem”, enligt Anders Åslund.

Vi har just nu fått se en räddningsauktion. Men jag är övertygad om att det blir konkurs för Grekland framöver. Lånet som nu sades ja till var bara en manöver för att visa att EU är handlingskraftiga samt att de vill att finansmarknaden skall fortsätta tro på Europa.

Märk väl att Anders Borg i Agenda igår (2/5) (i början av programmet) >>  nämner då Anna Hedenmo säger att ”De har ju lovat att sanera ekonomin” så säger Borg att ”De har lovat väldigt mycket, både den här och den förra regeringen som de inte har levt upp till, och de åtgärder som tidigare vidtagits har inte gett de effekter som skulle önskas”. Han verkar osäker på om det nu kommer att lyckas.

Se att också Wilkerson talar om att när det första landet går i konkurs så kommer ytterligare två länder att falla innan Mexico ställer in betalningarna. Det är exakt det Anders Åslund talar om ovan.

Ett kusligt inslag där elever i en klass i USA pressas av sin lärare att tro på Barack Obama. Tänk Er in i att detta lika väl kan vara Jesus de pressas förneka som säkert sker i vissa skolor och arbetsplatser i vår värld. >>

Jag tänker också på hur framtiden kommer att bli när vi pressas in i ett system där vi ”måste” tro på en ny världsregering och antikrist.

Mvh JB

3/5 -10

Oljeläckan i Mexikanska golfen kan vara den värsta naturkatastrofen någonsin. Oljan kommer troligen att fångas av Golfströmmen och den s k Loop-strömmen som går runt Floridas södra udde och norrut längs med ostkusten. Råoljan sprutar fortfarande ut 756 000 liter olja varje dag i havet. Kusterna längs Louisiana, Mississippi, Alabama och Florida riskerar att ödeläggas. >> Kommer detta även att ödelägga den amerikanska ekonomin?

3/5 -10

Det är någonting vi vill göra er uppmärksamma på redan nu som vi nog även nämner i vår fundering sedan. Och det är en artikel om den Grekiska krisen.  I artikeln nämns en "kulturell revolution" som börjar i Grekland och som sprider sig i hela Europa. >>

Citat från artikeln som skrevs för tidningen Telegraph i England.

På Söndag så kommer beslutet och villkoren för ekonomin och lånen att tillkännages från EU och den Internationella Valutafonden, Mr Papandreou kommer att tvingas att få se inte bara en total ödeläggelse av den Grekiska ekonomin. Utan han kommer även att få bevittna "begynnelsen" på en "kulturell revolution" som analytiker säger är begynnelsen på Inrikeskriser som kommer att blossa upp över hela den Europeiska kontinenten.

Lördagens uppror på gatorna i Aten där polisen tvingades skjuta tårgas efter att mobben anfallit med stenar och brandbomber är tecken på vad som kommer. Folkmassan var rasande och protesterade kraftigt över den stora nedgången i ekonomin som de nu tvingas till. Det här är nog en bild av vad Grekland och andra kommer att få uppleva nu så förbered er på en lång och het sommar.

En kulturell revolution är inte det samma sak som införandet av en Ny Världsordning? Samma världsordning och världsregering som den Europeiska centralbankschefen med många fler vill ha. >>

Läs nu den drömmen som en broder från Värmland hade för 2 månader sedan >> En nära vän till oss har nyss  drömt om soppkök i Göteborg och långa köer ringlande på Linnegatan till dessa kök. Världen  är på väg mot en total ekonomisk "planerad"?  katastrof och kommer att ropa efter en stark ledare. Och om du läste Broder Brian igår så kan denne starke ledare bara vara månader ifrån sitt framträdande >>

2/5 -10

Den ekonomiska krisen en möjlighet för eliten att genom föra en ny världsordning >> Så räkna med fler "kriser" framöver. Ny Pastor Brian idag  >> Oj vilken profetisk utveckling vi står inför!

Ashton avgår och någon ny måste in. FN kan tvinga Israel till fred 2010. Den tredje i raden av totala solförmörkelser kommer i Juli. En högaktuell profetisk överblick från Born To Watch >> (Svenska)


  2/5-10

Lite videos

Den falska enheten 1 (Svenska) >> Tar 1 timme, ingenting jämfört med evigheten.

Den falska enheten 2 (Svenska)  >>  Fortsättning, Bibelförankrat, Den Helige Ande säger ja.
                        
För Kristus Janne Johansson

2/5 -10 Precis som Berndts sidor får vi såna här mail.

Hej! Är bekymrad, jag är kristen men har inte varit aktiv sen flera år i nån församling. Jag vill inte befatta mig med nånting som har med framgångsteologi att göra,finns det nån församling idag som är ren från detta????. Bor idag i Stockholm min kontakt idag med kristna äkta bröder är er hemsida o David Wilkerson o Bernt Isaksson. Vet inte vart jag ska ta vägen sen jag blev totalt bränd av trosrörelsen var finns de sanna o det äkta??. Vill försöka på nytt igen men vill inte hamna fel, Hälsningar XXXX

Hur många får finns det egentligen som är slagna och sårade? När vi kontaktade SE Sköld angående profetian vi lade in på vittnesbörd/uppenbarelser så sa han något intressant.

Innan det verkligt svåra kommer så upprättar Gud en Faders famn. (En tillflyktsplats för de sårade och slagna)

Herren säger

Hes 34:15 Jag skall själv föra mina får i bet och låta dem vila sig, säger Herren, HERREN. 16 De förlorade skall jag söka upp, de som gått vilse skall jag föra tillbaka, de sårade skall jag förbinda, och de svaga skall jag stärka. Men de feta och de starka skall jag förgöra. Jag skall ta hand om dem med rättvisa.

 

1/5 -10

En läsare mailade en profetia till oss och här är den.

Det är ingen lek, det jag talar om... Många säger att allt är väl, att ni är rika, men Jag säger att allt är inte väl, säger Herren... Ni säger att min Ande är verksam, fastän det inte är min ande... Vissa av er bär fram främmande eld till mitt folk, ni förvillar dem som jag har utvalt... Jag, Herren kommer att frigöra min brudeskara, lösa banden från hennes hals och smycka henne med guld som är luttrat i eld.

Bruden skall iklädas den vita klädnaden. så att hennes nakenhets skam inte längre skall vara uppenbar. Jag, Herren skall smörja hennes ögon med salva, så att hon får en andlig klarsyn och urskiljning... Alla dem som jag älskar tuktar och fostrar jag till att omvända sig och göra bättring... Se jag står för dörren !!!... Det är tid att böja era hjärtan, säger Herren er förlossare Uppenbarelseboken 3:14-22

Ohlins: Ja den ligger ju helt i linje ...

_______________________________________________________________________________________

30/4-10 Mail från Finland

Frid!

Satt idag och läste uppenbarelseboken och plötsligt slog mig följande: Vi är nästan framme vid händelserna i början av bibeln! I början byggde man Babels torn ( ett ziggurat) man var enade och ville skapa sig ett namn. Den tidens ziggurat  i Mesopotamien var ekonomiska och religiösa centra. Säden som bars in som skatt förvarades där ( stora rikedomar) och prästerna dyrkade därifrån himmelens makter. I uppenbarelsen står om den stora staden Babylon. Det står att vi skall dra ut från den så att vi inte tar del  i hennes synder och drabbas av hennes plågor. Idag är nästan hela världsekonomin samordnad ( saknas bara en världsvaluta och ett visst märke!) och den religiösa enheten tycks nu gå med hast. Tornet är snart färdigt! Domen över Babylon i Upp.18 beskrivs också i Jes.24. Intressant!

Mvh   XXXXX

29/4-10

En av våra läsare vill påminna oss om D Wilkersons profetia. Och vi hajade till när vi på nytt läste den. Och man kan ju undra om det inte är precis detta scenario som vi ser utspelas nu framför våra ögon.

här är mailet.

Hej!

Såg idag ett samband mellan den profetia Ni förmedlat ifrån David Wilkerson angående de fyra länder som kommer att ställa in betalningarna. När jag också idag ser en tabell över vilka länder som har stora fordringar på Grekland så är Frankrike, Tyskland & Schweiz de länder som både är med i profetian och ibland de största fordringsägarna just nu av Greklands finanser. Sambandet emellan dessa gör att det är inte långt kvar tills vi får se ett skräckscenario för världens människor. Det finns inte längre (har inte funnits) något att förlita sig på av mänsklig kraft och ekonomisk styrka. Jag är tacksam att ha fått lämna över ALLT ansvar till vår Herre när det gäller ägodelar och ekonomi. Jag får bara tjäna Honom de sista dagar som är kvar.

----------------------------------------

David Wilkersons profeterade någon gång på 90-talet att ett land, möjligtvis i Europa, kan gå i konkurs. Det skulle kunna starta en dominoeffekt med en ekonomisk härdsmälta som följd.

Det är på gång att hända, mycket snart: ett land, och jag talar profetiskt, om jag någonsin hört något från Gud, så hörde jag det. Mycket snart kommer ett europeiskt, nordafrikanskt eller ett österländskt land att ställa in betalningarna på sitt internationella lån. När det händer kommer Mexiko att inom två veckor att ställa in betalningarna. Mexiko är skyldig 100 miljarder dollar, 80 % av det till amerikanska banker.

Det här är vad som kommer att hända. Ungefär två veckor efter att det första landet blir bankrutt (vi kommer att överleva det, eftersom det mesta av det (det första landets pengar) är lånat från europeiska banker – tyska, schweiziska och franska banker) men ett andra land kommer att gå under, antagligen Argentina eller Brasilien. Vi kommer att hämta oss från det och säga, ”Nå, kanske det inte kommer att vålla skada”. Men två veckor efter att det första landet går under kommer Mexiko att ställa in betalningar på 100 miljarder dollar. När bankerna öppnar kl nio på morgonen nästa dag kommer 15 miljarder dollar i timmen att tas ut från våra amerikanska banker. De kommer att dominera våra banker (araberna, alla latinamerikanska länder), och innan dagen är över måste USA tillkännage en bankfridag . Och vi går in i sex månader med det värsta helvete som Amerika någonsin har sett. Det kommer att bli kaos. Inte ens nationalgardet kommer att kunna lugna ner det. Vi kommer att behöva inkalla hela USA:s armé.

Mvh XXXX

Samtidigt kom ett mail från Andrew Stroem idag med följande text. Och för er som inte kan Engelska så handlar det om att Andrew fått profetiskt för 4 månader sedan att det kom en andra våg över den ekonomiska depressionen. Han undrar om det kan vara precis denna utveckling som vi ser med Grekland mfl...

Se nyheter >> Enligt uppgift här >> måste skulder betalas före 19 maj som man inte klarar av i egen kraft.

CONTAGION - What CONTAGION??
-by Andrew Strom.

The US Stockmarket was down over 200 points today. Why? Because of the "contagion" occurring in Europe. Most of you will have heard in the last two weeks of the Greek Debt crisis. Well - it is spreading. Even though there is claimed to be a "bailout" for Greece in the works, the markets are taking their own action,
and seemingly mass 'contagion' into other nations is underway. The nations most at risk are Portugal - then Spain - then Ireland, Italy and maybe U.K. Nobody knows how bad it will get. But it is already pretty bad.

For months we have stated that "another wave down" is coming in the economy. Could this be the cause? Clearly - yes. Or perhaps it is something else. Certainly, this one is big enough to do it.

Today, S & P cut Greece's debt ratings to "junk" status and also downgraded its rating on Portugal's debt by two notches. This makes it much harder for them to borrow. Already this crisis grows worse every day. Some analysts even say it could break up the Eurozone. Certainly, "contagion" from country to country to country is already underway.

As one equity strategist told MarketWatch today, "This is a Western European country that has the euro imploding before our eyes. If you don't think that has a ripple effect, you belong in the summer of '07 again."

The Telegraph's International Business Editor wrote today: "The European Central Bank may soon have to invoke emergency powers to prevent the disintegration of Southern European bond markets, with ominous signs of investor flight from Spain and Italy."

Today, yields on 10-year Greek bonds spiked up to a record 9.73pc. Yields on 10-year Portuguese bonds spiked 48 basis points to 5.67pc, replicating the pattern seen in the onset of the Greek crisis.

Jacques Cailloux, chief Europe economist at the Royal bank of Scotland told the Telegraph: "We have gone past the point of no return: there is a complete loss of confidence. The bond markets are in disintegration and it is getting worse every day."

"They may have to act as contagion spreads to larger countries such as Italy, and we started to see the first glimpse of that today," he said. The interest rate on a ?9.5bn (£8,2bn) issue of Italian notes jumped to 0.814pc, up from 0.568pc in March. Italy has the world's third biggest debt in absolute terms.' [- www.telegraph.co.uk ]

Greece is one thing, but once the crisis reaches big countries likeSpain and Italy - which it already seems to be starting to do - then it could easily become a global Tsunami. I have heard that David Wilkerson prophesied years ago about a coming "Debt default" bya nation causing a huge financial storm. It is still too early to
tell if this is it. But certainly the "Great Recession" is not over yet. A time to pray and prepare, my friends.

This topic is being discussed at the following website-

http://www.JohntheBaptistTV.com/

We have also added our "14 Predictions" there for discussion too.

God bless you all.

Andrew Strom.