Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2012 >>

6

 


i

Senaste predikan: Janne Ohlin: "Var hälsad Kors mitt enda hopp" (Mp3)

VÄLKOMNA TILL SVENSKA FRÄLSNINGSARMEN I BORÅS PÅ LÖRDAG 1/12 FRÅN 13:00 TILL CA 18:00. (SE LÄNKEN >>)

JANNE: UPPDATERING AV DET PROFETISKA LÄGET
ELVOR: SAMLING TILL HARMAGEDON

VI AVSLUTAR TILLSAMMANS MED ETT VÄCKELSEMÖTE (FÖRBÖN) - FIKA MELLAN SAMLINGARNA

EYT

 

30/11

Tillbaka i skolan efter att ha förlorat mamma för en Gazaraket >> (Eng) "Yosef-Yitzhak Sharf återvände till dagis i södra Israel i staden Kiryat Malachi på tisdagen, hans första tid tillbaka i klassrummet, efter att en missil avfyrades från Gaza-stationerade terrorister smällde in i hans hem och dödade hans mor. ...Mira Sharf, 26, och två grannar dödades. Yosef-Yitzhak förlorade två fingrar i attacken, och hans far, Shmuel, drabbades av allvarliga skador och var utsläppt från sjukhuset först tidigare under veckan."

Ingen framtidstro >> "Varför tar man som förkunnare inte tillfället på Domssöndagen att både varna för att man faktiskt kan gå förlorad, men också peka på det faktum att Jesus en dag ska befria oss från allt elände på jorden, om vi sätter vår tilltro till honom? Den som tillhör Kristus Jesus möts inte av någon fällande dom på domens dag, men orättfärdigheten kommer att dömas av den rättfärdige domaren, och det tillhör ju vårt fantastiska hopp för framtiden."

Ännu ett dödligt kyrkattentat i Nigeria >> "15 personer rapporteras ha dött vid ett attentat mot en anglikansk kyrka vid en militärbas i staden Jaji i Nigeria. Bombdådet ska ha genomförts av två självmordsbombare."

Villfarelser att kämpa emot >> "Den andra villfarelsen är om vår gudsbild avviker från Bibeln. När Aron gjorde en kalv av guld utropade han att detta är Israels Gud, trots att han egentligen visste att det var en avgud. Han ville göra folket till viljes, som ville ha en gud som de kunde styra och påverka. Att få en gud som passar in i vårt samhälle är ju i dag också modernt. Det måste vara en gud som inte lägger sig i hur människan lever – bara det finns kärlek så är allting legitimt. Synden finns inte och någon dömande eller helig Gud som en gång ska döma världen tror man inte på. Mycket av dessa tankar har också kommit in i våra församlingar, där undervisningen och predikan anpassas för att ingen ska bli provocerad. Genom konserter och temakvällar som många gånger har ersatt bönemöten och studier av Bibeln, försöker man nå människor med ett tillrättalagt budskap. Okunnigheten tar sig också sådana uttryck att många kristna tror det är samme Gud som muslimerna tillber, trots att islam förnekar Jesu gudom och treenigheten. Det kallar Bibeln för antikrists ande."

 

29/11

LÅTER SOM ETT EKO IFRÅN FÖRINTELSENS MÖRKA TID

(Svd) ARTIKELN >>

Mat 24:7 Folk (Etnos = Folkslag) skall resa sig mot Folk (Etnos = Folkslag) och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra.

(News That Matters) Bondi Beach turns into sea of blood

(Expressen) ARTIKELN >>

Upp 16:3 Den andre ängeln tömde sin skål över havet, och havet förvandlades till blod som från en död, och allt liv i havet dog. 4 Den tredje ängeln tömde sin skål över floderna och vattenkällorna, och de förvandlades till blod.

FÖRST KONTROLL ÖVER NÄTET SEDAN HAR DE KONTROLLEN ÖVER ALLT KÖPANDE OCH SÄLJANDE (UPP 13)

Luk 21:10 Vidare sade han till dem: "Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike. 11 Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.

28/11

Ja till yoga i skolan – nej till Gud >> "I söndags markerade makthavare på Skolverket att det inte får förekomma religiösa inslag i skolavslutningar i kyrkor. Men hur går det ihop med bejakandet av yoga? Skälet till Skolverkets utspel är att lagen förbjuder konfessionella inslag i skolan. Men några veckor tidigare hade Skolinspektionen ändå godkänt den typ av yoga som utövas på Östermalmsskolan i Stockholm. Där har barn, från förskola upp till årskurs 3, bland annat upprepat stavelsen ”aum”. Detta ord är själva huvudmantrat i hinduismen, en bokstavskombination som antas uttrycka den gudomliga grund- energin i kosmos, där varje enskild bokstav dessutom förknippas med olika gudar inom hinduismen."

Säg nej tack till skolavslutningarna >>"För kyrkans del bör beslutet vara enkelt. Skolorna har varit välkomna gäster i kyrkorna. De har behandlats med kärlek och fått med sig ljusa och vackra minnen. Men om gästerna kräver att i detalj reglera hur bjudningen ska gestalta sig är den värd klok som ställer in hela kalaset." (Elisabeth Sandlund)

Avslutning i kyrkan intresserar >> "Ska man få skolavslutning i kyrkan eller inte? Skolverkets riktlinjer är den mest delade artikeln just nu på Dagens Nyheters hemsida."

Skarp kritik mot Skolverkets syn på avslutning i kyrkan >> "Samfundsministern: Tyder på religiös analfabetism ...Fler statsråd än Attefall uttalar sig kritiskt angående Skolverkets ställningstagande. - Det finns ingen anledning att skydda våra barn från våra traditioner och vårt kulturarvsäger socialminister Göran Hägglund (KD) till TT. Han tycker att man ska överväga en lagändring när nu Skolverket tolkar lagen så strikt - Jag är trött på att ha den här diskussion två gånger om året det måste vara OK att sjunga en psalm i samband med något så högtidligt som en skolavslutning. Skolverket silar mygg och sväljer kamelerdagens elever har sannerligen betydligt värre problem än att sjunga O helga natt en gång om året."

27/11

Iran förser Gaza med vapen >>"För första gången har Palestinska Islamiska Jihad (PIJ) erkänt att vapen från Iran användes under den senaste Gaza-aktionen. Iran kommer därför i fortsättningen att ha svårt att förneka detta faktum. En del lägre iranska ledare har till och med erkänt att Iran hjälper palestinska organisationer både militärt och ekonomiskt."

26/11

Sverige förlorade, stort grattis till oss (Svd) >> "Sverige ställde upp men förlorade då generalförsamlingen röstade i början av veckan. Vi fick ingen plats i FN:s råd för mänskliga rättigheter, men det är inget att sörja. Tvärtom. Rådet är nämligen ingen arena för människorättskämpar. Om Sveriges kandidatur varit lyckosam hade vi fått arbeta tillsammans med några av de värsta förtryckarna. Inom FN-systemet är alla lika. Diktatur eller demokrati spelar ingen roll, så även i rådet som ska hantera mänskliga rättigheter."

En man, en röst, en gång? (Svd) >> "I Sverige har Brödraskapet ofta beskrivits i förskönande termer, med betoning på socialt engagemang. Man har, som professor Mattias Gardell, kallat dem ”folkhemsislamister” besläktade med Per-Albin. Och man har, som professor Jan Hjärpe, jämfört med svenska Kristdemokraterna. Men man ska nog inte underskatta det totalitära draget i rörelsen, och president Mursis dekret borde få alla varningsklockor att ringa."

Och så en liten reflektion över den svenska nyhetsrapporteringen >> "När jag nu i efterhand kikar lite på hur nyhetsrapporteringen kring Operation Molnstod såg ut i svensk media är det en välbekant bild som växer fram: svenska nyhetskonsumenter manipuleras systematiskt med känslomässiga argument och bilder, medan den objektiva analysen i princip helt lyser med sin frånvaro." ...Sveriges Radio har fått ta emot en hel del kritik för att Cecilia Uddén får fortsätta rapportera från Mellanöstern, vare sig det är i egenskap av korrespondent eller som programledare i Konflikt. Hittills har kritiken fallit för döva öron, vilket är obegripligt i sig. Det vore onekligen trevligt om de ansvariga på Sveriges Radio ville unna alla kritiker en ungefärlig uppfattning om vilken bortre anständighetsgräns Cecilia Uddén måste överträda innan de ger henne ytterligare ett par betalda semesterveckor, kanske till och med en fet förtidspension. Finns det verkligen ingen radiojournalist som är bara lite mer objektiv, balaserad och kunnig som skulle kunna göra jobbet bara en aning bättre? Ingen alls?" (Paul Widén)

25/11

Är även detta en uppfyllelse av biblisk profetia?>> I Jes 19 så står följende om Egypten som nu är värt att notera.

Jes 19:2 Och jag skall uppegga egyptier mot egyptier, så att broder skall strida mot broder och vän mot vän, stad mot stad och rike mot rike. 3 Och egyptiernas förstånd skall försvinna ur deras hjärtan, och deras råd skall jag göra om intet; de skola då fråga sina avgudar och signare, sina andebesvärjare och spåmän. 4 Men jag skall giva egyptierna i en hård herres hand, och en grym konung skall få råda över dem, säger Herren, HERREN Sebaot.

MKT INTRESSANT UTTALANDE AV TONY BLAIR

Odemokratiska liberaler >>"Den svenska Europaparlamentarikern Cecilia Wikström (FP) har gått i taket och kallat honom för både dinosaurie och mumie. Det väcker en del frågor om vilket sorts offentligt debatt­klimat Cecilia Wikström tycker är lämpligt att odla. Vad som är värre är de tankefigurer som anas bakom Cecilia Wikströms osande utfall. Så här skriver hon i Aftonbladet (9/11): ”Som privat­person får herr Borg ha vilka moralkonservativa uppfattningar han vill.” Verkligen generöst! Han får alltså tänka själv och bilda egna uppfattningar – bara han håller dem för sig själv. Den rätten har man också i de flesta diktaturer. I en demokrati är rättigheterna radikalt annorlunda och mycket vidare än så, vilket en liberal politiker borde vara medveten om. Herr Borg – liksom alla vi andra – har full rätt att, inte bara som privatperson utan också som offentlig person och som politiker, ha vilka moralkonservativa eller moralradikala uppfattningar som helst. Det är själva essensen av att leva i ett öppet och fritt samhälle." (Stefan Gustavsson)

Israel är världens första nation genom historien som finansierar sina fiender >> (Eng) Israel 'first nation in history to finance its enemies'

(Svt Play) Debatt 22 november 2012 >> Mathias Sundin (riksdagsledamot Fp): "Under ett dygn för åtta dagar sedan ökade raketbeskjutningen kraftigt. Man sköt ju 120 raketer påen dag från Gaza in i Israel. Men - kom ihåg vad jag sa där: ökade. För det här har ju varit vardag i Israel i över 10 års tid... 2005 sa man att om bara Israel "slutar ockupera Gaza" så kommer man att upphöra med den terrorismen. Man (Israel) drog sig tillbaka från Gaza. Sedan dess har man skjutit 8000 missiler och raketer in över Israel. Israel försvara sig men man svarar inte på alla de här raketattackerna... Men när det blir en sådan här eskalering - så har ju Israel både en rättighet och faktiskt skyldighet att försvara sin befolkning. ...Hamas använder sin egen befolkning som mänskliga sköldar - man placerar raketramper vid sjukhus, bredvid skolor, i tätbefolkade områden och då ställs ju israelerna inför ett fruktansvårt beslut: där skjuter de på deras civila och dom vet att om de skjuter tillbaka så kommer civila att dö. Men det är ju Hamas som placerar sina vapen där." Per Gudmunson (skribent SvD): "Jag tror att finns två svar på den här frågan. Om palestinierna lägger ner sina vapen så blir det fred och om israelerna lägger ner sina vapen så upphör Israel att existera. ...Israel har använt sin krigsmakt extremt återhållsamt. De har ringt i förväg och talat om var de kommer att bomba. De har skickat ut flygblad så att man kan fly."

24/11

Sak 14:2 Ty Jag skall församla alla folk till strid mot Jerusalem ....... Artikeln >>

Evolutionsdebatt påverkar tron >> "Ungefär 95 procent av det som står i mer avancerade vetenskapliga böcker om evolutionsteorin är sant. Dessa 95 procent är riktiga fakta som är grundade på experiment och observationer. Det kan till exempel vara någon sådan liten grej som en bakterie som plötsligt kan bryta ned nylon, en fink som får lite ändrad näbb, en fågel som tappar vingarna, och så vidare. Men de sista cirka fem procenten av böckerna lämnar mycket övrigt att önska. Går man lite djupare kan man säga att forskningen redan på 1960-talet motbevisade att komplicerade saker kommit till genom evolution, och forskarna började då skrika ”Nej!” i munnen på varandra eller säga att de inte brydde sig om de vetenskapliga resultaten. Och man kan ganska snart se att det inte är möjligt ens för en Gud att skapa mellanting mellan olika komplicerade djur/organ/strukturer, om inte Gud bokstavligen BURIT omkring djur i miljontals år åt gången under ”mellanformstiderna”. Och det finns bara riktiga mellanformer ”inom” djur och växtgrupper, inte mellan dem. Evolutionister har på slutet börjat hänvisa till overkliga datoranimationer om till exempel ögats uppkomst (utan koppling till DNA). Detta visar hur långt de sista fem procenten av evolutionsteorin är från verkligheten." (Mats Molén)

...Många har lagt mycket prestige och energi på dessa frågor, att ”man skall följa vetenskapen” (som i detta fall inte är så mycket vetenskap) eller att ”det är fel med kunskap” (vilket det ju inte är). Men det vi verkligen vet stämmer alldeles oerhört bra med skapelse enligt Bibeln!’

Ta ansvar för Israel-bilden >> "Både Sveriges Television och Svenska kyrkan sprider bilder av Israel som den helt igenom onda parten i konflikterna i Mellanöstern. Det menar prästen Annika Borg. ...Jag har haft en dialog med Aktuellts chef Eva Landahl. Av denna framgår att man inte haft någon journalist på plats i Isra­el, men i Gaza. Bilderna från Israel var inköpta. Detta faktum rätar ju inte ut några frågetecken utan snarare tillkommer nya. Varför har man gjort en sådan prioritering? Varför köper man in och använder just dessa bilder? Hur ser man på sitt ansvar för den publicistiska uppgiften att förmedla nyheter och inte värderingar?"

Härdarna som hotar EU >> "Eurokrisen Grekland fortsätter att hålla marknaderna på sträckbänken efter de stupade förhandlingarna natten till i går. Lägg till det Frankrike som långtidskonvalescent, Spanien i skuldträsket och Italien och Tyskland på väg in i förlamande valrörelser. Här är eurokrisens sjukdomshärdar."

Hatet bakom missilerna >> "I söndags hade 540 missiler avfyrats från Gaza mot civila mål i Israel, sedan konflikten mellan Israel och palestinierna eskalerade för knappt två veckor sedan. Bakom de avlossade missilerna finns ett kompakt hat mot israeler, som får bränsle via grovt antisemitiska inslag i officiella palestinska mediekanaler." (Ruben Agnarsson)

23/11

Luk 21:11 och det skall bliva stora jordbävningar, så ock hungersnöd och farsoter på den ena orten efter den andra, och skräcksyner skola visa sig och stora tecken på himmelen. Artikeln >>

Dag 8: vapenvila >> "En vapenvila mellan Israel och Hamas trädde formellt i kraft klockan 21:00 lokal tid. Minst 20 raketer har avfyrats av terrorister i Gaza sedan dess. Nu under kvällen avled dessutom ytterligare en israelisk medborgare som skadades svårt i en raketattack tidigare under dagen. Under den tidiga eftermiddagen exploderade en bomb på en stadsbuss i Tel Aviv. 21 människor skadades, varav en svårt. Personen eller personerna som planterade bomben jagades av polis under eftermiddagen och kvällen. Två personer uppges hittills ha gripits. Hamas och Islamiska Jihad tog gemensamt på sig ansvaret för terrorattentatet. I Gaza jublade folk på gatorna när de nåddes av nyheten om attacken." (Paul Widén)

En vapenvila är bara början >> "Om den bakomliggande föreställningen går ut på att palestinierna, om de får ett internationellt erkännande, kommer att upphöra med terrorhandlingarna mot Israel är det en lika vacker som orealistisk tanke. Även om mer moderata palestinska företrädare inser att fortsatta terrordåd mot Israel är oförenliga med den tvåstatsbildning enligt 1967 års gränser som Svenska kyrkan ser som den enda tänkbara utgången finns åtskilliga extrema grupper som inte nöjer sig med en framförhandlad politisk lösning utan som närs av ett hat mot Israel som nation. Det är en problematik som rimligen borde hanteras först, innan makthavare som applåderar bussprängningar får internationellt erkännande." (Elisabeth Sandlund, Dagen)

Vem är Bill Hybels Gud? >> ”Yale-deklarationen” från 2007 uttrycks en vilja om en djupare trossamhörighet med islam. Frenetiskt motiverar man att Bibels Gud och Allah är densamme och med stort eftertryck påstår man att kristna, judar och muslimer tillber samme Gud. Deklarationen är undertecknad av ledare från i stort sett alla kristna sammanhang däribland Bill Hybels. Ersättningsteologen, pastor Colin Chapman, David Yonggi Cho, Rick Warren och Robert Schuller är bara några ytterligare som står som undertecknare av detta högst tvivelaktiga dokument. ...Att kristna ledare med stort inflytande som ovan nämnda, och många fler, inte har bättre baskunskap om Muhammed och islams kännetecken och ambitioner gör mig väldigt betänksam. När man inte är kompetent att skilja mellan fridsfursten Jesus liv och gärning och krigarprofeten Muhammeds barbariska gärningar och åsikter om ickemuslimer, är det inte heller förvånande att de inte heller kan skilja mellan Gud och Allah." (Ingvar Nilsson)

22/11

 Hör Netanyahus tal 1:19 minuter in på videon - svensk text.

Sverige stöder Israel? >> "Som stat har Sverige till och med deltagit i krigen, utan att formellt vara medlem i Nato. Media har inte varit särskilt kritiska, utan snarare har det synts en sprudlande entusiasm över Sveriges deltagande i ”fredsskapande krig”. Jag förväntar mig nu att svenskar är mest positiva i världen över Israels utrensning av raketramper och terrorister i Gaza. Och att Sveriges regering stöder Israels insatser för att få bort den förtryckande regimen i Gaza och därmed få slut på de inbördes striderna mellan de olika terrorgrupperna. Media backar väl upp?"

Mosab Hassan Yousef, son till Hamas-ledare, försvarade Israel i finsk tv >> (Video - finska och engelska) " Jag växte upp som muslim och studerade koranen. Jag upptäckte att islam är en lögn. Problemet är inte muslimer men i deras ideologi. Idag är jag en Jesu Kristi efterföljare och mitt mål är att avslöja islams lögner och hjälpa mitt folk att se Jesu Kristi kärlek. Islam är en lögn eftersom det sänder människor i döden och förorsakar mycket våld och det ställer till mycket problem i världen. Varför kommer de flesta terrorister från muslimsk bakgrund? Det är ett problem. ..Mitt mål är att avslöja islams verkliga natur... Majoriteten av alla muslimer följer inte koranens befallningar... Al Qaida, Hamas, Hizbollah och alla terroristgrupper följer exakt efter Muhammeds steg, islams profet. De flesta muslimer är inte terrorister. De är goda människor men de förstår inte den islams verkliga natur... Jag anser att Israel har rätt att leva i fred och att skydda sig från människor som försöker förstöra den israeliska staten... de har rätt att försvara sig mot Iran och de muslimska hoten i Mellanöstern"

Vad betyder katolska kyrkan för dig? >>"Förhoppningsvis inte mycket, och låt det förbli så, även om det finns krafter som vill tro henne vara en tillgång för gudsriket. Man kan inte annat är bli djupt chockerad då man hör de vanligaste förekommande uttrycken hos katolska teologer: ”Maria, Guds moder”. Att tala om ”Guds moder” är en teologisk obegriplighet. När blev Maria Guds moder? I himlen? Av evighet? Om hon skall vara Guds moder måste hon då inte existerat före Gud. Sonen är av samma natur som sin mor. Hade Maria gudomlig natur? Var hon mer än en mänsklig varelse. Benämningen ”Guds moder” är fullständigt främmande för evangelierna liksom i hela Nya testamentet i övrigt. Ingenstans kallas Maria ”Guds moder” Det finns inget som tillåter att hon beskrivs med detta epitet. Uttrycket är en katolsk uppfinning och hör inte hemma i det bibliska språkbruket." (Stig Melin)

Den sjunde dagen: lite mer personligt >> "Nu ikväll varnar civiförsvaret alla som bor inom räckhåll för de Gaza-baserade terroristernas raketer att sannolikheten för ytterligare raketer under natten är stor, då det florerar rykten om att Israel och Hamas har kommit överens om ett eldupphör som ska träda ikraft inom några timmar. Om detta sker återstår naturligtvis att se, men innan det sker lär Hamas vilja visa hemmapubliken att man har fått in några fullträffar. Således är våra sängar i skyddsrummet återigen bäddade. Det är en bitter ironi att förhandlingar om ett eldupphör faktiskt ökar risken för raketattacker." (Paul Widén)

Terrorattentat på buss i Tel Aviv >>
"Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kallade i en första kommentar händelsen för en ”terroristattack”. Ytterligare en sprängladdning, som inte detonerade, har hittats på den sprängda bussen i Tel Aviv, skriver Netanyahus talesman Ofir Gendelman på sitt officiella Twitterkonto. Enligt Gendelman skadades totalt 15-20 människor av explosionen, varav fem med allvarligare skador. Få personer fanns ombord på bussen vid attacken."

21/11

ÄR DETTA BÖRJAN TILL EN STOR PROFETISK HÄNDELSE? TONY BLAIR / FN I ISRAEL  

"BRÖDBITEN" ELLER JESUS?
True Reformation: En falsk Jesu Tillkommelse!

Dag 6: Rykten om eldupphör trots ihållande raketregn >> (Paul Widén)

VARNING: New-age inspirerad bibel nu på svenska - The Message (Libris) >> (Video - Eng) The Message är populär inom Emerging Church och ofta citerad av Rick Warren. Warren B Smith som var medium och spiritist innan han blev kristen, är en av dem som har avslöjat dess innehåll och som väl känner igen formuleringar och förändringar i riktning mot new age.

Israel Today: Hamas again fires missiles at Jerusalem (Hamas skjuter åter igen missiler mot Jerusalem)

20/11

Här finns flera kortfattade videor från Israel/IDF och hur de ser på saken. Det är färska bilder från Gaza + vad IDF är och gör. >> Videorna kommer efter varandra i "Video fönstret" IDF = Israels Försvar, Israel Defence Forces

Hamas gör vad de kan för att förvilla människorna i Gaza och i omvärlden. Här följer några exempel från PMW på falska nyheter som Hamas lagt upp på sina webbsidor eller presenterat i sin TV-kanal (Eng) >>

Dag 5: Halva Israels befolkning i skyddsrum >> "Närmare 1000 raketer har avfyrats mot Israel sedan Operation Molnstod inleddes i onsdags. Drygt en tredjedel av raketerna har skjutits ner av Järnkupolen, men 3.5 miljoner människor har ändå tvingats ner i skyddsrum. ...Raketattackerna mot Tel Aviv och Jerusalem kan tolkas som just desperation: terroristerna skjuter allt de har eftersom loppet redan är kört. Trots att dessa raketer antingen sköts ner eller landade utan att orsaka någon skada tycks de ha haft en betydande inverkan på världsopinionen. Tel Aviv uppfattas som en världsmetropol och Jerusalem väcker ofta väldigt starka känslor även hos människor som inte betraktar sig som religiösa. När nu plötsligt dessa två städer hotas av raketer tycks det vara betydligt svårare för omvärlden att sympatisera med terroristerna. Tel Aviv är för likt övriga världsmetropoler för att folk ska kunna skaka av sig det som händer här: det blir liksom märkligt personligt. Detta märks också bland de världsledare som har uttryckt sitt stöd för Israel. Både USA och EU har entydigt lagt skulden för konflikten på Hamas och betonar att Israel har rätt att försvara sig."

Gomorron Sverige om Gaza och Israel. Lyssna på Magnus Malm som är välinformerad och försvarar Israel. 6:29 minuter in i programmet: Fredrik Malm förklarar situationen men när sanningen kommer fram blir han gång på gång avbruten! Mycket märkligt agerande. All heder till Malm som vågar och väljer att stå upp för sanningen!

19/11

Broder Brian: "Jag tror att den samordnade attacken Hamas har visat under de senaste dagarna var för att ta rampljuset från Irans nästa drag. Den största aktören är Iran. Iran ville ha en skenmanöver."

Vittnesbörd från en f d Christian Science-medlem: >> "När jag äntligen blev frälst och avsade mig allt detta o blev befriad från det....döm av min förvåning när jag besökte eller umgicks med LO folk som bara, i trosrörelsens anda ville köra "positiv bekännelse", ”uppenbarelsekunskap”, allsköns olika uttryck av nygnosticism i kristen skepnad… ”Det där dravlet går jag inte på en gång till”, tänkte jag."

Dag 4 - 17 November, 2012 23:00 >> "Sedan operation Molnstod inleddes har över 700 raketer avfyrats mot israeliska samhällen. I både Tel Aviv och Jerusalem har befolkningen tvingats ner i skyddsrum. Det finns med andra ord inga platser i landet som är säkra. Det låga antalet döda och skadade i Israel beror dels på raketförsvarssystemet Järnkupolen, dels på det (oftast) effektiva raketlarmet som förvarnar befolkningen innan raketerna slår ner, och slutligen också på tillgången till skyddsrum. IDF har anfallit närmare 200 terroristmål i Gaza det senaste dygnet, över 800 sedan operationen inleddes." (Paul Widén)

18/11

Vi måste försvara raketoffren i södra Israel >> "Israels ambassadör: Israel har visat stor återhållsamhetnär det gäller granatbeskjutningen från Gaza. Efter många års terror är vi dock tvungna att försvara våra medborgares rätt till ett liv i trygghet. Under nära ett decennium har civilbefolkningen i södra Israels städer och samhällen – 15 procent av landets befolkning – levt under ett dagligt terror-regn av raketer från Gaza-remsan. Barnen i en gränsstad som Sderot får lära sig när de är bara några år gamla att de har 15 sekunder på sig att ta sig till skyddsrum när larmet går. Härom veckan kunde inga skolbarn i hela södra Israel gå till skolan då mer än 80 raketer avfyrats mot Israel under ett enda dygn. Raketerna avfyras medvetet vid den tid då barn går till och från skolan samt riktas mot sjukhus och synagogor. Målsättningen är att döda och skada civila och beröva dem trygghet och ett normalt liv."

Dag 3: flyktingar från Tel Aviv >> "Under dagen har jag lyssnat på arméns musikradiokanal Galgalatz. Musiken har valts av de som bor i södra Israel och avbryts ständigt av upplysningar till allmänheten om var raketlarmet för närvarande ljuder i landet. Det är en märklig kombination av skilda världar – popmusik och uppmaning att ta betäckning – men denna kombination är också symptomatisk för Israel." (Paul Widén)

Torsdag morgon (15 november) meddelar IDF att 133 raketer avfyrats mot Israel bara under de senaste 24 timmarna. >>

För första gången sedan Gulfkriget ljuder sirenerna i Tel Aviv när raketer avfyrats mot staden under torsdag kväll. Därmed skulle 3.000.000 israeler befinna sig inom räckhåll för terrorattackerna >>

"Hamas gör allt man kan för att skada civila i Israel. Hamaskrigarna gömmer sig bland civila i Gaza. Hamas är en terroristorganisation. Bara en påminnelse. >>

Några Gazapunkter – kortfattad trailer/introduktion >> "Hamas klassificeras av EU som en terroristorganisation. Ahmed al-Jaabari var en av de viktigaste ledarna och befälhavarna, ansvarig för otaliga terrordåd mot civila israeler. Han var också den som planerade kidnappningen av Gilad Shalit. Den terror som Jaabari stod för och som Hamas alltjämt förfäktar handlar inte om protester mot blockaden, utan är ett terrorkrig med målet att undergräva staten Israels existens. En sådan fiende utgör ett legitimt mål för den demokratiska rättsstaten Israel."

"Israeliska barn och ungdomar är mycket plågade av beskjutningen från Gazaremsan. Nu stängs skolor på nytt, och en studie i Sderot visade redan 2008 att upp till 94 procent av barnen där uppvisade symptom på post-traumatisk stress. Sedan dess har ytterligare 3.000 raketer och granater avfyrats mot dem". >> Hur länge skulle någon annan stat stå ut med att leva under motsvarande beskjutning?

17/11

Situationen för de utsatta människorna i södra Israel >> "I södra Israel, ett litet stycke in från kusten ligger staden Sderot. Barnen i Sderot får en annorlunda uppväxt än de flesta andra barn. När de blir tillräckligt gamla för att förstå vad deras föräldrar säger lär de sig att när larmet går har de 15 sekunder på sig innan raketen kanske slår ner mitt i köket, vardagsrummet eller sovrummet. De har 15 sekunder på sig att skynda till närmaste skyddsrum, vare sig de spelar en fotbollsmatch, åker buss eller går med pappa till affären. 15 sekunder är nämligen den tid det tar för en raket att nå Sderot från Hamasstyrda Gaza. Sderot är inte den enda staden i södra Israel som är hårt ansatt. Även Netivot och Ashkelon är utsatta men på grund av Sderots närhet till Gaza är det ofta terroristernas, Hamas, första mål."

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina >> (del 4/4) "När paelstinierna vänder sig till FN för att bli erkänd som en icke medlems stat är detta ett brott mot ett ingånget internationellt avtal och ett brott mot givna löften. Om Palestina erkänns som en stat utan att ha slutit fred med Israel betyder det att omvärlden erkänner en stat vars ledare och styrande partier strävar efter att förinta en av sina grannstater. Fatah, Hamas och PLO har alla förintanted av Israel inskrivet i sina stadgar."

 

Film uppmärksammar flickaborter >> "Den nya filmen It's a girl ska visas på filmfestivalen i Wien 10 december. - Varför behålla flickor när det är så svårt att ta hand om dem? frågar en indisk mor. I filmens öppningsscen erkänner hon att ho dödat åtta flickor innan hon fick sin efterlängtade son. I en grav i Tamil Nadu i Indien ligger åtta små flickors kroppar. De kvävdes till döds vid födseln av sin egen mamma. FN räknar med att så många som 200 miljoner flickor saknas i världen på grund av det könsbaserade folkmord som pågår. De fyra orden "det är en flicka" har visat sig var vara de mest dödliga i världen, konstaterar filmmakarna bakom dokumentären It's a girl. "

NYA EUROSEDLAR MED SKÖKAN PÅ VILDDJURET
NIGEL FARAGE: DETTA FRUKTAR JAG MEST FÖR

Terrorismforskaren: Markinvasion av Gaza inte trolig >> "Terrorismforskaren Magnus Norell anser att orsaken till den nya offensiven mot Gaza är att Hamas inte har satt stopp för raketbeskjutning av Israel som genomförts av mer extrema grupper, och att Israel slår till av nödvändighet. – Det har varit lugnare och stökigare i omgångar, men problemet för Hamas är att de både vill ha kakan och äta den. Om de ville skulle de kunna stoppa salafistgrupperna, men det har ansetts bekvämt att ha dem kvar. Och då tycker Israel att "nog får vara nog"."

Oron ökar efter fortsatta attacker >> "Tusentals runt om i Mellanöstern och Nordafrika demonstrerade på fredagen mot Israels flygbombningar av Gaza. Samtidigt får Israel stöd från flera västländer. EU:s utrikeschef Catherine Ashton sade att Israel har rätt att skydda sin befolkning mot raketattackerna från Gazaremsan, men manar Israel till ett "proportionellt" gensvar."

Svensk Israel-information Golda Meir inför National Press Club i Washington, D. C. 1957: "Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us." ("Fred kommer när araberna älskar sina barn mer än de hatar oss".) Ett foto från 2009, visar hur Hamas i Gaza placerat militära installationer (röda) nära civila byggnader som skolor och moskeer (gula). De röda prickarna är avfyrningspunkter.

16/11

Heta frågor till Tonio Borg >> "Samlingssalen var till bristningsgränsen fylld när Tonio Borg äntrade ”heta stolen” för att frågas ut av ledamöterna i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet. Men så är också den 55-årige maltesen, Medelhavsöns avgående utrikesminister, en kontroversiell man. Å ena sidan en högt prisad politiker med lång meritlista och av vissa beskriven som ”Maltas bästa kort”, å andra sidan hårt kritiserad för sin kristna syn på familj, äktenskap, skilsmässa och abort. Inte minst har han från svenskt håll i mycket aggressiva ordalag ifrågasatts, eftersom man tror att hans personliga åsikter kommer att påverka arbetet som kommissionär."

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina (del 3/4) >> Bosättningarna: "När det gäller Israel och den judiska befolkningen så säger internationell lag enligt Palestina mandatet att judarna har rätt till, och de till och med uppmuntras att bosätta sig i alla delar av Palestina. Judarna har inte deporterats eller tvångsförflyttats till Judéen, Samarien och östra Jerusalem därför är inte heller Fjärde Genevekonventionen direkt tillämpbar på situationen där. Om man försöker olagligförklara de judiska bosättningarna utgående från Genevekonventionen förbiser man totalt den lagliga status som Palestina mandatet har och de rättigheter det ger det judiska folket när det gäller bosättning i området. Enligt Osloavtalet hör bosättningarna till de frågor som skall tas upp i förhandlingarna mellan Israel och de palestinska araberna."

Boken ”Synen” - borde den få oss att brinna mer? >> "Det kom ett brev till redaktionen vilket blev orsaken till att några av oss plockade fram boken ”Synen”, skriven av pastor David Wilkerson. Den gavs ut första gången 1974 och består av en samling profetior om framtiden, vilka gör anspråk av att vara inspirerade av Gud. Brage Norin, som skrivit brevet, är specialist på klimatförändringar och hade kommit att läsa ”Synen” i samband med att han själv släppte en bok om sin forskning. Som icke troende häpnade han över Wilkersons pricksäkerhet i förutsägelserna och undrade om vi insåg vilket sprängstoff det här var.Vi bestämde oss för att återigen titta närmare på dem."

Viktiga texter i kyrkoårets slut >> "När vi nu tydligt kan se att profetiorna går i bokstavlig uppfyllelse, borde det givetvis avspegla sig i den förkunnelse som våra präster och pastorer ger oss från sina talarstolar. Men, man kan med sorg konstatera att det är mycket tyst kring dessa högaktuella frågor på många håll."

Israel på randen till krig på två fronter >> "Våldet i Gaza och södra Israel flammar upp igen – och upptrappningen kan leda till fullskaligt krig.Samtidigt fortsätter det syriska inbördeskriget att sprida sig till den israeliska sidan.En syrisk artillerigranat slog ned på Golan i går och Israel besvarade elden."

Två minuters mörker stor attraktion >> "Allt från varmluftsballonger till småbåtar var fullbokade på Australiens östkust, när tiotusentals människor letat sig dit för att se den första totala solförmörkelsen i regionen på 1.300 år."

15/11

Vem skulle sakna er? >> "Bilder ger också nyhetsberättelser dimensioner på ett sätt som ord inte kan. Jag kommer aldrig glömma skuggan av korset som en gång satt på väggen till det som nu är moské. ...Att vara en del av en kristen gemenskap innebär att jag betalar, inte nödvändigtvis med mina pengar, med väl med mina böner, min tid och mitt engagemang. Det är först då vi kan göra skillnad, då har vi framtiden för oss."

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina (del 2) >> "Beteckningen 1967 års gränser är juridiskt inkorrekt. Det har aldrig existerat någon gräns utmed det som också kallas "den gröna linjen".Den gröna linjen var den linje som skillde åt de stridande parterna vid vapenstilleståndsavtalet från 1949 mellan Israel och arabländerna. När man använder beteckningen "1967 års gräns" ger man felaktigt det intrycket att Israel (när det gäller västbanken) skulle ha erövrat något annat lands territorium, vilket Israel alltså inte har gjort."

14/11

Tyskland: Hämta hem vårt guld! >> "Större delen av guldet är deponerat i amerikanska Feds valv som är nedsprängt 25 meter under gatunivån på Manhattan. Men vem vet om tackorna verkligen ligger där de ska? ...Tyskland har även stora depåer med guld i Frankrike och Storbritannien. Den politiker som mest högljutt krävt att ta hem guldet – Philipp Missfelder, CDU – ville se guldet på plats men fick av Bundesbank veta att varken Bank of England eller den franska centralbanken hade ”lämpliga utrymmen” för sådana besök. – Responsen från Bundesbank har gjort oss ännu mer misstänksamma. Den här sekretessen är inte bra, sade Missfelder till Die Welt. ”Tänk om kejsaren är naken, skriver dagstidningen Die Welt. "

Kinaskuld tonas ned i rapport >> "Den amerikanska skuldsättningen ökar i det närmaste ohämmat – mer än 1000 miljarder dollar plockas in varje år bara för att världens största ekonomi ska fungera. En ansenlig mängd kommer från Kina."

Raketbeskjutningen från Gaza intensifieras >> "Över 140 raketer har avfyrats från Gaza mot Israel under helgen och måndagen. Raketerna har bland annat slagit ner i städerna Sderot, Eshkol, Shaar Hanegev och Hof Ashkelon och många personer har skadats. Ashdod och Beersheba har även utsatts för raketbeskjutning och två hus förstördes genom direkta träffar."

Upptrappning i norr och söder >> "I skrivande stund har över 160 raketer och granater avfyrats sedan i lördags, då den senaste omgången inleddes utan förvarning. Samma dag träffades en israelisk arméjeep av en pansarbrytande raket 150 meter från gränsen till Gaza. Två soldater skadades svårt och ytterligare två soldater fick något lindrigare skador. Den marxist-leninistiska terroristorganisationen PFLP tog på sig ansvaret för attacken." (Paul Widén)

70 procent av Venedig under vatten >> "Flera städer i Italien, bland annat Venedig, står under vatten. Efter dagar av regn har vägar spolats bort, människor fått fly upp på taken och minst en person har omkommit. Samtidigt meddelar EU att man ger Italien 150 miljoner kronor för återuppbyggnadsarbete efter förra årets regn." (Fler Bilder >>)

13/11

Lyssna på Sven Reichmann - (Mp3 - >>) Tidens tecken Trosrörelsens rötter kommer från "christian sience" (new age) och har blandats med biblisk undervisning. "Det är bara en fråga om att du tror att du blir helad så kommer du att bli helad. Det handlar inte om att Gud griper in, han har redan gripit in. Du ska bara tro det här, ta in det i din ande, bekänn det, mata din ande med trosord om att du är frisk så blir du frisk..." Det Kenyon lyckades med (till skillnad från Mary Eddie Baker) var att ta en helandepraxis som inte någonting med Bibeln att göra och integrera den med Bibeln till ett till synes sammanhängande helhet.

(DN) Kvinnas självmord stoppar 500 vräkningar om dagen >> "Den ekonomiska krisen i Grekland och Spanien kräver liv. Spaniens regering lovar nu att stoppa de utmätningar som på fredagen fick en 53-årig kvinna att hoppa mot sin död då utmätare var på väg att ta hennes lägenhet ifrån henne. 500 spanjorer om dagen vräks från sina hem."

SNART BEHÖVS INGA KONTANTER!

Nästa generations bankkort är äntligen här. Med inbyggd LCD-skärm och tryckkänsliga knappar direkt på kortet kan vi snart kasta våra bankdosor.

12/11

Juridiska och historiska fakta som borde beaktas vid FN omröstningen om Palestina del 1

Varför palestinier vill ha israeliskt medborgarskap (Eng) >> "Den Palestinska Myndigheten säger sig oroas av det ökande antalet palestinier i Jerusalem som söker israeliskt medborgarskap. Hatem Abdel Kader, som ansvarar för Jerusalemfrågor hos den styrande Fatah-fraktionen på Västbanken, avslöjade att över 10.000 palestinier från Jerusalem har beviljats israeliskt medborgarskap. Abdel Kader menade att det växande fenomenet beror på att den Palestinska Myndigheten - såväl som de arabiska och islamska staterna - misslyckats med att hjälpa Jerusalems palestinska medborgare. Han erkänner med andra ord att Israel gör mer för dessa palestinier, än det palestinska ledarskapet och samtliga arabiska och islamska länder. Enligt siffror som släppts av det israeliska inrikesdepartementet fick 3.374 palestinier israeliskt medborgarskap under det gångna årtiondet. Och enligt departementets tjänstemän har antalet ansökningar om israeliskt medborgarskap ökat under de senaste två åren."

Även svenska jihadisters terrorträning måste kriminaliseras >> "TERRORDOM I USA Svenska män strider tillsammans med utländska terroriströrelser. En av dem har erkänt terrorbrott i amerikansk domstol, och får idag sitt straff – här hemma hade han i bästa fall blivit kallad till frivilligt samtal hos Säpo. Svensken som döms idag är långt ifrån ensam. Det är hög tid att kriminalisera deltagande i träningsläger och medlemskap i terrororganisationer, skriver Per Gudmundson."

Ny bedrägeriskandal på Wall Street >>"Vad Lars Ohly försummar att nämna i detta sammanhang är att det finns starka krafter på den arabiska sidan av konflikten vars aktiva målsättning är att det endast ska finnas en stat i området, Palestina – utan något som helst utrymme för en judisk stat. Målet att förinta Israel finns kvar i stadgarna hos Hamas, som kontrollerar Gaza sedan Israels tillbakadragande. Likaså är symbolen för Fatah-rörelsen som styr Västbanken fortfarande en grön karta av en palestinsk stat som övermålar Israel, på en bakgrund av korslagda k-pistar. När ska Ohly påtala de rasistiska konsekvenserna av sådana världsbilder? Faktum är att Israel är en pluralistisk demokrati med 20 procent arabiska medborgare som åtnjuter fulla medborgerliga rättigheter, med arabiska som officiellt språk, med arabiska nationella partier som verkar i Knesset och med full religiös autonomi för alla samfund."

Frågor som inte vetenskap kan besvara >> "Vi ska förstås ta med den naturvetenskapliga kunskapen om den här världen när vi tar ställning till frågan om det finns något mer än den här världen. Men det ställningstagandet är inte ett naturvetenskapligt ställningstagande. Naturvetenskapen är enormt viktig – inom sitt arbetsområde. Dess fenomenala framgång frestar oss att sätta vår tillit till den också i andra frågor. Men frågor om livets mening, människans värde, moraliska frågor, liksom frågan om Guds existens, kan inte ges ett natur­vetenskapligt svar. De måste besvaras på andra sätt." (Stefan Gustavsson)

Pastor hjälpte nödställda efter "Sandy" >>"En av de byggnader som förstördes under stormen i USA var kyrkan i Bayonne - men dess pastor fokuserade inte på byggnaden utan på att att hjälpa nödställda i kvarteret."

THE TRUMPET NEWS

11/10

NÄRA DÖDEN UPPLEVELSER FRÅN VILKEN KÄLLA?

Människorna mellan lindarna >> "Jag har svårt att förstå dessa starka känslor för träd. På samma gata, mitt bland de stackars lindarna, ligger Göteborgs Räddningsmissions café för hemlösa. Varje dag kommer över 100 gäster till caféet. De flesta lider av någon form av missbruksproblem, psykisk ohälsa eller socialt utanförskap. På caféet kan de som under natten sovit i parkerna omkring få en rejäl frukost och läsa en dagstidning. På caféet finns också möjlighet att sköta sin hygien, tvätta sina kläder eller få nya ur förrådet av plagg som skänkts. Den som behöver ringa får låna telefonen. Är inte detta en verksamhet som borde engagera de närboende? En plats där människor möter värdighet och värme. Träd må vara både gamla och vackra, men om de rör upp större känslor än de utslagna omkring oss, då är perspektiven fel. Låt träden falla, och låt det bli en påminnelse om att det alltid är människor som ska väcka vårt engagemang och sympati." (Åke Hällzon)

Allt som blev kvar - "en svag skugga" >> "I inledningen av inslaget säger reporterrösten: ”Ingenting påminner längre om byggnadens historia, utom på ytterväggen – en svag skugga efter det kors som prydde byggnaden i 70 år, så länge den var Pingstkyrka.” Jag ryser. Vilken bild. En svag skugga av korset. Är det allt som blir kvar av svensk frikyrklighet? ...Så vad gör vi? Det kan inte och får inte vara så, att de enda kristna kyrkor som växer i Sverige 2012 har det gemensamt att musik­volymen är högre, bildskärmarna i gudstjänsten större och dess ledare mer karismatiska än andra? För inte måste väl en gudstjänst vara en producerad show med ljus, ljud och rök för att Jesu budskap ska bli attraktivt? Frågan infinner sig: Är inte Jesus budskap, som vi kristna i Sverige förstått, förvaltat och levt det, gott nog? Är allt som blev kvar en svag skugga på en fasad? Jag tror vi behöver be. Vi behöver Jesus, mer än någonsin. Så till dig som läser detta, be med mig i denna allhelgonatid: Jesus Kristus, bevara Din kyrka i Sverige. Hjälp oss fatta kloka beslut. Hjälp oss förvalta Ditt evan­gelium. Visa oss vägen framåt och ge oss mod att gå den." (Åke Hällzon)

Fars dag Så fungerar ”en riktig man” >> I stället för att introducera det lite löjliga könsneutrala ordet ”hen” borde vi uppmuntra en ny och mindre stereotyp syn på manlighet. ”En riktig man” om uttrycket tillåts är inte den som kan förföra och ha sex med en massa kvinnor, utan den som är en närvarande och engagerad pappa. Barn behöver pappor som är stolta över att vara män, men också utvecklar och bejakar sina så kallade kvinnliga sidor. Pappor som inte bara renoverar huset och rensar avloppet. De byter också blöjor, tröstar sina barn och skäms inte för att gråta. Rapporten visar att ju mer nöjd pappan är med sitt förhållande desto mer ägnar han sig åt sina barn. Vill vi ha fler engagerade pappor räcker det därför inte med de gamla politiska slagorden om kvoterad föräldraförsäkring, pappamånader och jämställdhetsbonus. Vi behöver en familjepolitik där vi också uppmuntrar och ger kunskap om hur man bygger lyckliga, trygga och stabila äktenskap, den samlevnadsform som håller betydligt bättre än samboförhållanden."

Vittnesbörd: ”Himlen är en lycka vi inte kan beskriva” >> "Bertil Alfredsson vet att han lever på övertid. Men någon rädsla eller ängslan finns inte för vad som komma skall.I stället vill han ta tillvara på tiden som är kvar och prata med människor om tron på Gud."

10/11

(Tidningen Inblick) Vittnesbörd: Heinz mötte Gud vid krigsfronten – och vägen tillbaka kantades av mirakel >> "– Heidenreich berättade att han var kristen och inte ville bryta budet att inte döda. Han ångrade att han inte hade bekänt färg tidigare, men nu hade han bestämt sig för att följa sitt samvete. För man kan inte vara kristen på låtsas. Hans sista ord var: ”Man måste lyda Gud mer än människor.” Det gjorde ingen oberörd, allra minst mig. Efter det var Heinz inte densamme. Han kände sig långt borta från Gud. Han hade inte lytt Gud mer än människor, och han skämdes för att han vägrat ta med sig Bibeln. – Jag tänkte att Heidenreich visserligen var död, men han hade räddat sin själ. Jag lever, men hur ska det gå för mig. På natten, ensam i skogen, bad jag om hjälp, räddning och beskydd. Jag hade bara en tanke i huvudet. Gud måste finnas och jag måste överleva. – Då hörde jag en inre röst: Varför ber du att jag ska rädda ditt liv. Be istället om syndernas förlåtelse, så har du livet även om du dör.

(Tidningen Inblick) Trots tydliga ID-handlingar trodde de inte på mig >> "Jag möter Anwar Omid en solig hösteftermiddag. Han kommer leende gående på trottoaren, nästan direkt från skolan. Anwar är nu 24 år. Han kom som flykting från Afghanistan till Sverige för drygt tre år sedan, efter att hans pappa blivit mördad av talibanerna, hans bror spårlöst försvunnit och han själv hade blivit mordhotad vid upprepade tillfällen.Anwar berättar hur tron på Jesus varit avgörande i den positiva livsutveckling han nu ser. ... – Det var i mötet med Jesus jag mötte kärleken. Fruktan jag levt med lämnade mig. Sen har församlingen blivit mitt hem. Gemenskapen där betyder oerhört mycket, kanske ännu mer för mig som kommit till ett helt nytt land och kultur. "

Böneutrop ett främmande inslag i vår kultur >> "Böneutropet är en förkunnelse, ”Allah är stor. Jag vittnar om att det inte finns någon annan gudom än Allah”. Därför bör det inte jämställas med klockringning. Här finns en religiös aspekt. Islamsk tro vill ställa sig över allt annat. Då böneutrop är ett främmande inslag i vår svenska kultur får man räkna med irritation och opposition när det sker från moskéer i tätbefol­kade områden. " (Claes-Göran Bergstrand)

Även den som är ung får bli döpt >> "Den som är nio förstår naturligtvis inte fullt ut vad ­dopet innebär. Det gör jag inte nu heller, trots mina 70. Men jag förstod som nioåring att jag älskade Jesus och ville till­höra honom. Och det räcker för att bli döpt. Sedan behövs, som Hammarsten efterlyser, en regelbunden och grundlig undervisning vad det innebär att vara döpt in i Jesu Kristi död, att uppstå med honom och leva för Honom, Hammarstén ser också en motsättning mellan barnvälsignelse och troendedop. Så är det naturligtvis inte. Gud har i sitt ord uppmanat oss att välsigna, inte bara barn, utan alla människor och till och med våra fiender, om vi har några. Välsignelsen kräver ingen motprestation, medan dopet kräver en respons. "

9/11

Israel och USA i stora gemensamma militära övningar >>"Den största gemensamma amerikansk-israeliska militära övningen ”Austere Challenge 12″pågår i 3 veckor sedan 26/10-12. 1000 amerikanska soldater i Israel samt 2500 soldater från NATO-baser i Europa, övar gemensamma operationer samt förmåga att effektivt utveckla och hantera missilförsvar på flera fronter."

Kyrkan och Torah Del 8 - Vad är det som gäller? >> Sven Reichmann: "Så skulle lagens krav uppfyllas i oss som inte lever efter köttet utan efter Anden. (Rom 8:1-4) Lagen finns alltså men nu är den en gåva – Kristus själv. Anden inspirerar vår glädje och längtan medan lagen utan Ande lätt fastnar i huvudet och slutar med dåligt samvete och uppror eller motstånd. Vi ser alltså upp till Kristus i stället för att se ner på oss själva. Ansvaret och hotet om fördömelse är nu borta vilket Paulus gång på gång uttrycker i termer av frihet."

Gå från ord till handling för Kongo >> "Hur länge ska ondskan tillåtas härja fritt i DR Kongo? Hur många miljoner människoliv ska förspillas? Hur många hundra tusen kvinnoliv ska trasas sönder genom grova våldtäkter och hur många barns framtid ska förstöras, innan omvärlden och landets regering sätter ett stopp? Låt det brutala mordförsöket på Dr Denis Mukwege fästa våra blickar på ett folk som behöver vårt stöd mer än någonsin, och leda till gemensam och kraftfull handling. När den man som outtröttligt står upp för folkets och kvinnornas rättigheter inte själv kan skyddas från våldet, trots att han bor hundra meter bort från högkvarteret för FN:s fredsbevarande styrka, hur fylld av rädsla ska då inte kvinnornas och barnens tillvaro vara ute i byarna? Och om den starkaste rösten i kampen för dem tvingas till tystnad, vem ska då stå upp till deras försvar? ...Varje dag sker samma typ av övergrepp mot människor i landet utan att omvärlden reagerar. Att sex miljoner dödsoffer skördats och hundratusentals kvinnor våldtagits är en skamfläck för mänskligheten. Det är hög tid att det våld som härjat fritt i närmare två årtionden, plågat folket och slitit sönder landet, får ett slut. Folket behöver inte ytterligare ett uttalande, de behöver fred och säkerhet." (Niclas Lindgren, Direktor för PMU)

Bli tydligare om det kristna hoppet >> "Det skrivs och talas mycket om kristenhetens kris i vårt land. Om inte kristna företrädare berättar om det unika och revolutionerande i den kristna tron väcks inte människors intresse att söka livets mening där. De kristna vi möter i Apostlagärningarna bubblar fullständigt över därför att de vet att Jesus stått upp från de döda, att han brutit dödens makt och öppnat vägen till evigt liv. De är befriade från dödsfruktan eftersom de redan fått smaka lite av det eviga livets kraft genom den Heliga Anden". (Eskil Albertsson)

Vittnesbörd: ”Kanske var det Gud som stod där bredvid” >>"Han var i sitt livs form när det hände. Arne Hegerfors hade gått ner i vikt. Han åt bättre, sov bättre och gick dagliga milslånga promenader runt Djurgården. Ett par månader tidigare hade han besökt en läkare som konstaterat att hjärtat var starkt som hos en tjugoåring. Ändå kom den. Infarkten. ...– Jag brukar knäppa händerna och tacka någon som jag kallar Gud för det fina liv jag fått. Det har jag gjort i säkert tio år. Jag förstår att jag har fått gåvor, det är därför jag tackar. ...– Min pappa sa alltid att Bibeln är världens bästa sagobok och jag förstår vad han menar. Det är sagor och berättelser som tröstar oss människor, säger Arne Hegerfors och går vidare in i hösttavlan. – Samtidigt hoppas man ju hela tiden att den där sagan ska vara sann, tillägger han plötsligt på sitt pantenterat finurliga vis."

Apg 17:26 Och han har av en enda människa skapat alla människor och folk, för att de skall bo över hela jorden. Han har fastställt bestämda tider och utstakat de gränser inom vilka de skall bo, 27 för att de skall söka Gud, om de möjligen skulle kunna treva sig fram till honom och finna honom, fastän han inte är långt borta från någon enda av oss.

8/11

Kina, som sällan missar en chans att klaga på att USA lever över sina tillgångar, har sina egna ekonomiska problem att ta tag i. Även här handlar det om skulder som skenar. Bloggen Zerohedge noterar att Kina är det land som har världens mest hårdbelånade företagssektor, med skulder som motsvarar över 150 procent av BNP. >>

Ohlins Fundering - Det nutida Babylon, varför drabbas oskyldiga? mm >>

Elvor Ohlin: "Vid terrorattacken mot World Trade Center i New York den 11 september 2001, blev vi påminda om det citerade bibelordet, när skyskraporna rasade samman under bara en enda timme. Är det så att "stenarna ropar", som Jesus sa? Vi kan inte förneka att det är varningar och påminnelser om det som Bibeln har förutsagt kommer att ske, även om vi samtidigt känner medlidande med människorna som drabbas. ...Att en superstorm som Sandy drabbar det nutida Babylons symbol för "makt och rikedom", måste väl vara en basunstöt om något. Att det dessutom sker mitt i förberedelserna för det närmast ockulta Halloween-firandet och kallas "Frankenstorm"... "

7/11

KONTROLLSAMHÄLLET: SPELA IN PASSAGERARNAS SAMTAL PÅ BUSSARNA

Israel Today: Syriska stridsvagnar till Golan, Israel på högsta beredskap (Eng) >> "I själva verket har Israel redan drabbats av syriska projektiler sedan början av sin grannes inbördeskrig. I slutet av september var en missil och flera granater avfyrade in i israeliska Golanhöjderna. Israel är fortfarande oroat över att båda sidor i den syriska konflikten kunde när som helst försöka dra in Israel i striderna för sin egen politiska och militära vinning. Skulle det hända, råder det inget tvivel om att Libanons Hizbollah-terroristers milis skulle komma in i striden och lansera sin robotarsenal på norra Israel."

Aptit på Guds ord >>"En bibelsyn som hävdar att bara delar av Bibeln är Guds ord, att det är en blandning av mänskligt och gudomligt inspirerat, en sådan bibelsyn blir omöjlig att tillämpa i praktiken. Vem ska då bestämma vad som är Guds ord och vad som inte är Guds ord i Bibeln? Det är helt avgörande att slå vakt om en bibelsyn som hävdar att hela Bibeln är Guds ord och därmed sann, ofelbar och trovärdig. Men det räcker inte. En tro på Bibeln som Guds ord behöver också kopplas till en tro på Bibelns auktoritet. Och en tro på Bibelns auktoritet behöver kopplas ihop med en aktiv bibelläsning, en aktiv tillämpning och att i vardagslivet leva av Guds ord och inse kraften i Guds ord." (Stefan Swärd)

Om Ship to Gaza: Förvånansvärt onyanserad rapportering >>
"Efter en Ship to Gaza-kampanj som började i april har nu lasten från detta segdragna PR-spektakel hamnat – i Gaza. Föreningen Ship to Gaza ville inte åta sig varken ägande eller ansvar för lasten när den låg i hamn i Ashdod. FN-organet UNRWA tar över de prylar som fanns ombord; 2 rullstolar, 20 skolböcker, 5 par kryckor, 48 betongplattor, 40 trästolar, baddräkter, barnskor, fotbollar med mera. Det låter som en lista på en vindsröjning mer än en last över förnödenheter och utgör mindre än en procent av vad som förs in en enda dag till Gaza. Samtidigt har kultur- och debattsidorna i större tidningar fyllts av artiklar vars författare (Henning Mankell till exempel) tar jippot på största allvar och anklagar Israel för att dess sjöblockad av Gaza är olaglig, vilket FN konstaterat är fel, och att det skulle råda brist på nästan allt i Gaza. Också fel. Men det är inte bara Ship to Gazagänget som håller tyst om situationen på Gaza. När publicerades det i media om de mer än 30 000 ton varor, inklusive byggmaterial, mediciner, konsumtionsartiklar och bränsle som förs in varje vecka? Dessa fakta är enkla att kontrollera via cogat.idf.il eller israelisk press." (Lisa Abramowicz)

Nigeria översvämmat - miljoner lider >> & >> "En lång period av kraftigt tropiskt regn har sedan juli lett till enorm förödelse i Nigeria, där mängder av byar och städer legat under vatten. Över 360 människor har dött i översvämningarna och två miljoner har fått lämna sina hem, enligt landets räddningsverk."

New York evakuerar inför ny storm

Ny storm hotar New York >> "Stormen Sandy har dragit förbi men nya oväder hotar USA:s nordöstra kust i veckan. För de tiotusentals som står utan boende efter naturkatastrofen är situationen akut."

6/11

KOENIG NEWS
NY PASTOR BRIAN

"När världen går in ekonomiskt kaos där vilddjurets märke inleds, kommer världen vilja ha syndabockar eftersom människor inte vill skylla på sig själva. Syndabocken är judar och kristna för att de inte vill gå in i vilddjurets märkessystem. Målet kommer att vara alltför lätt för Satan och regeringar världen över. Än idag finns det många i hela världen som redan skyller på judar och kristna för världens problem. Glöm inte bosättarrörelsen. Våra böner är med dem, för någon gång i framtiden kommer de att bli förföljda när Antikrist avslöjas vid mittpunkten av Daniels 70: e årsvecka i Jerusalem." (Pastor Brian)

"Den andliga världen är verklig" >> "Det förrädiska med många av de meditationsriter som människor hänger sig åt och som också fått en legitimation inom kristenheten är, att dessa bygger på att man förbehållslöst öppnar sitt sinne mot den andliga världen. Utan fokus på Jesus som person inbjuder en sådan öppenhet till ett okontrollerat inflytande från ockulta andemakter. Djävulen har ingen respekt för vår integritet. Han tar det han kommer över, och gärna med list. Kristen andlighet är aldrig ett passivt förhållningssätt. Jesus är alltid tydlig med sitt anspråk på vår överlåtelse och tar aldrig större makt över oss än det vi bejakar med vår kärlek till honom." (Sven Nilsson)

17 år senare >> "Den israeliska TV-intervjun skapade naturligtvis ett ramaskri bland palestinier och det gick inte många timmar innan Mahmoud Abbas förtydligade sin hållning i en egyptisk TV-intervju. Han syftade bara på sin personliga hållning i frågan, sa han urskuldrande. ”Ingen kan ge upp den palestinska återvändanderätten,” fortsatte han. ”Jag ändrar inte min hållning. Det jag säger till palestinier skiljer sig inte från det jag säger till israeler eller amerikaner eller någon annan.” Detta farsartade avsnitt i den nu nästan 20-åriga fredsprocessen mellan Israel och PLO är bara det senaste exemplet på hur olöslig konflikten är, och därmed också hur utsiktslös fredsprocessen är. Trots detta lär inga seriösa röster höjas i Israel med krav på att Oslo-avtalet ska annuleras eller någon liknande drastisk åtgärd. Fredsprocessen, som Yigal Amir hoppades skulle dö tillsammans med Yitzhak Rabin, är i allra högsta grad levande, dock utan att freden är oss ett uns närmare." (Paul Widén)

5/11

Kyrkan straffar den ena sidan >> "Ärkebiskop Wejryd och biskop Nordin uttrycker i sin artikel oro för Israels framtid. Hur yttrade sig exempelvis Svenska kyrkans oro under den fruktansvärda raketbeskjutningen härom veckan då mer än 80 raketer avfyrades mot Israel från Gaza under loppet av bara en dag och barnen i södra Israel, inklusive Israels fjärde stad Beersheva, fick stanna hemma från skolan? Detta är attacker som pågår dag efter dag, år efter år. När har Svenska kyrkan uttryckt sin oro för barnen i Israel? Det som av någon anledning inte framkommer i Wejryds och Nordins artikel är att Israel är precis det slags mångreligiös och pluralistisk demokrati som man förordar, med fullständig religiös autonomi för alla religioner för första gången i regionens historia och den enda välmående och växande kristna minoriteten i Mellanöstern."

Paul Widén: Ship to Gaza: epiolog >> "Trots att Ship to Gaza-äventyret slutade som de flesta av oss hade väntat fortsätter de misslyckade blockadbrytarna att generera rubriker i svenska tidningar. I onsdags publicerade DN en artikel av Nurit Peled-Elhanan, mor till en av de israeliska passagerarna på Ship to Gaza-fartyget Estelle, tillika agitatör på den extrema israeliska vänsterkanten. Låt oss helt kort titta närmare på vem hon är, vad hon skriver i DN och hur detta relaterar till den svenska debatten om konflikten mellan Israel och palestinierna, som för länge sedan förlorade all sans och vett."

 

4/11

SVT:s nyhet om raset för frikyrkan två år gammal >> ”Frikyrkan minskar kraftigt” - det basunerade SVT ut i tisdags. ”Nyheten”, som i veckan debatterats i SVT och stått att läsa i många tidningar, refererar till en undersökning gjord av Øyvind Tholvsen på Evangeliska frikyrkan. Siffrorna är dock två år gamla. ...– I inslaget från Falun, där Frälsningsarmén lägger ner sin församling, kunde man exempelvis ha fått vrida kameran lite grand åt sidan. Då hade man fått se Elsborgskyrkan som bygger ny lokal på 4000 kvadratmeter, vilket Dalademokraten uppmärksammat. Församlingen har fördubblats under den period som undersökningen är gjord. Man väljer med vilka ögon man ser. Sanningen är att ur ett folkrörelseperspektiv har frikyrkan minskat i betydligt mindre utsträckning än andra, som till exempel fackrörelsen eller politiska partier."

Haitis dödssiffror väntas stiga >> "Sandy drog för en vecka sedan in över Haiti. Efter USA är landet det som drabbats av flest dödsfall till följd av stormen, i går steg antalet till 54 döda. Marlene Grundström som är på plats för Lutherska världsförbundet varnar för att svält och sjukdomar kan få siffran att öka dramatiskt."

Sandy - ett oväder på klimatsteroider? >> "Hade en orkan som Sandy kunnat uppstå utan klimatförändringarna? Ja. Blev stormen starkare på grund av klimatförändringarna? Ja. Det är kontentan av vad flera forskare säger enligt en stor artikel i Bloomberg Businessweek i dag."

Hollande lovar utrota anti-semitism >> "Frankrikes president Francois Hollande sade på torsdagen att anti-semitismen i Frankrike ska ”utrotas” och att landets judiska befolkning måste kunna känna sig säker. Hollande framförde detta när han tillsammans med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu besökte en religiös judisk skola i Toulouse, där fyra barn och vuxna sköts ihjäl i mars. Toulouse är hem för en stor del av Frankrikes uppskattningsvis 500 000 judar."

3/11

Hon lever på att blogga om hemmet >> "Hon började blogga 2006. I dag driver Clara Lidström en av Sveriges mest välbesökta bloggar, Underbara Clara, med uppemot en kvarts miljon läsare. Dessutom försörjer hon hela sin familj på bloggandet. ...Clara Lidström kallar sig feminist. För henne innebär det att män och kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter i samhället. Clara Lidström är också kristen. Kombinationen kristen och feminist ser hon inte som särskilt märkvärdig, men det finns andra som "funderar mycket på det". "

Vittnesbörd: Glutenallergi borta efter förbön >> "Att det nu har gått 18 år sedan mirakelkvällen i Vrigstad gör inte vittnesbördet svagare. – Jesus är den bästa läkaren, konstaterar den djupt tacksamma kvinnan. Hon känner starkt med alla som lider av glutenallergi och vill gärna uppmuntra dem som överväger att söka förbön. Att få förbön är inte farligt, intygar hon med glimten i ögat. – Själv var jag nog lite svag i tron men jag tänkte att det kan väl inte vara fel att testa. Efter att jag blivit helad har min tro växt och blivit starkare, det känns skönt."

al-Assad har Putins stöd >> "Vad håller egentligen ryssarna på med i Syrien? Inser de inte att al-Assads regim är dömd att falla? Vad har de att vinna på sin kortsiktiga politik när det gäller det grymmaste inbördeskriget i världen just nu? ...President Putin har aldrig tyckt om folkliga resningar där en diktator eller auktoritär härskare störtas. Han har alltid varnat för färgrevolutioner nära Rysslands gränser och accepterade inte den orangea revolutionen i Ukraina eller rosornas revolution i Georgien. Han ser en smittorisk för Rysslands egen del."

Denis Mukwege: ”Fyra beväpnade män sköt på oss” >> "Ett mordförsök i det egna hemmet stoppar inte en människa som Denis Mukwege. Så snart han och hans familj vilat upp sig i Sverige kommer arbetet att fortsätta bland de våldtagna kvinnorna på Panzisjukhuset i Kongo. "Nu förstår jag än mer vad det är de går igenom", säger han till Dagen."

Låt inte ondskan segra i DR Kongo! >> "Det tal Mukwege höll i FN den 25 september hade en tydlighet och skärpa som är ovanlig i dylika sammanhang. Han ställde det internationella samfundets representanter mot väggen och anklagade dem för skamlig passivitet i Kongo. Vi känner till motiven bakom krisen, och vi känner aktörerna, påpekade han. ”Vad som fattas är den politiska viljan” förklarade en av vår tids stora människorättsaktivister, trött på ständigt malande pratkvarnar och resultatlösa resolutioner. ”Vi behöver inte fler bevis, vi behöver handling”, fick FN-församlingen veta

Riksdagsledamot: Vad gör du, Carl Bildt? >> "Mordförsöket på läkaren och människorättsaktivisten Denis Mukwege förra veckan berörde många, även i Sverige. Andreas Carlson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna, är en av dem som vill agera mot våldet i Kongo och han har därför ställt en fråga i riksdagen, adresserad utrikesminister Carl Bildt."

Inte enkelt att vara baptist >> "Vi baptister måste bearbeta vår doptolkning mycket djupare, skriver Roger Hammarstén, som gått från en luthersk till en baptistisk dopsyn. När jag nu, efter många års närkamp med dopfrågan, har blivit övertygad om att troendedopet är den bibliska modellen för ett kristet dop, då blir jag bedrövad över att se hur lättvindigt dopet behandlas i baptistiska församlingar. Medan man i Svenska kyrkan ofta tar fram dopet i förkunnelsen och betonar vikten av att man lever i sitt dop och håller det fräscht och aktuellt, hör man nästan aldrig någon predikan om dopet och dess betydelse för det kristna livet i baptistiska församlingar, förutom väldigt kortfattat i samband med dopförrättningar."

 

2/11

Jesu tillkommelse är central i den kristna tron >> "Jag tror faktiskt att all strävan att försöka lösa miljöproblemen och skapa fred är en förberedelse för tusenårsriket som inträder efter Jesu tillkommelse. Må vi beakta tidens tecken och predika att Jesus kommer åter. I samband med sin tillkommelse ska Jesus sätta sina fötter på Olivberget, så visst är det av stort intresse att bevaka den platsen." (Kent Johansson)

Ohlins: Bibeln beskriver en falsk enhetssträvan både politiskt, religiöst och ekonomiskt som är människans självförgudning och ett uppror mot Gud (Upp 13). Genom den falska enheten tror man sig kunna nå världsfred men istället leder det till kaos. En äkta fred kan endast bli möjlig där Jesus är kung och Herre - Fridsfursten själv.

Ny vår i Mellanöstern? >> "Nyligen publicerade den engelskspråkiga saudiska tidskriften Arab News en artikel av den pensionerade militären Abdulatif Al Mulhim, ”Arab spring and the Israeli enemy”. Efter tre större krig och oräkneliga skärmytslingar tycker Mulhim att det är dags att arabstaterna satsar sina resurser på sina egna folk, i svenska termer vård, skola och omsorg. ...Hur ställer sig då Israel till utsikten att berövas en fiende? Troligen inte alldeles negativt. Dess civilbefolkning har lidit av missilbeskjutningen från Gaza (jfr Noomi Berlinger-Stahl: Svenska medier – vinklad bild av Mellanöstern, 2012). Sedan omkring ett år har missiler regnat in från Gaza så gott som dagligen, ibland fler, ibland färre."

Hägglund: Könet på ­foster bör inte avslöjas >> "Samtidigt som danska kvinnor kommer till Sverige för att göra aborter erkänner danska abortnämnden att de har beviljat sena aborter – trots misstankar om att de egentliga abortskälen var fostrets kön.–Det måste ses som ett uttryck för det ultimata kvinnohatet, säger en kvinnlig dansk läkare."

Israel Today: Insamlande: Operation Duva för hem de sista etiopiska judarna (Eng) The Ingathering: Operation Dove to bring home last of Ethiopian Jews >>

1/11

BLAIR VILL HA EN EU - PRESIDENT

Hon jobbar i affären som Gud startade >> "Länge försökte Gunnel Johansson att streta emot. Men till slut blev påbackningen från högre makter för uppenbara. Nu fyller missionsbutiken Joffi tio år."

USA bäddar för fler stormnätter >> "Stormen Sandy ställer till enorm oreda längs USA:s östkust. Översvämningar, strömlöshet, nedblåsta träd och sönderblåsta hus är numera många amerikaners verklighet. Frälsningsarmén trotsar stormen för att ge åtminstone några ett mål varm mat."

Mitt i stormen råder också lugnet >> " Vi har bullat upp med pålägg, bröd, kaffe, läsk och allt, berättar kyrkoherden om hur de kan förbereda sig. Kyrkans arbete är främst riktat till svenskar bosatta i New York, men självklart är kyrkan redo att hjälpa vem som helst när det krisar. Men stormen Sandy har inte lyckats rucka på kyrkans rutiner. Storm eller inte, det hålls middagsbön och aftonbön som vanligt."

Kaos i östra USA efter stormen Sandy >> "Monsterstormen Sandy, en av de värsta som drabbat USA, har dränkt stora delar av östkusten."

Ohlins: Är detta en föraning och en påminnelse om den tid som Bibeln har förutsagt om den yttersta tiden och Jesu återkomst? Det kommer att storma både politiskt, ekonomiskt, religiöst och vädermässigt. Då ger evangeliet hopp och frid till alla som tar emot det.

Luk 21:25 Tecken skall visa sig i solen, i månen och i stjärnorna, och på jorden skall folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. 26 Människor skall ge upp andan av skräck, i väntan på det som skall komma över världen. Ty himlens krafter skall skakas. 27 Då skall man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet.

 

Times Square Church visar på hopp bortom stormen >> "– När stormen la sig och Jesus klev ut ur båten så var människors hjärtan öppna för att ge sina liv till Jesus och ta emot honom. – Om Jesus behöver ta mig genom en storm för att jag är bättre behövd på andra sidan så bryr jag mig inte om stormen utan jag bryr mig om att ta mig till den platsen där jag kan representera Jesus, visa vägen till hans hus, uppmana människor att be till honom. Carter Conlon tror att man kommer att få se en böneväckelse i New York och man har bett om det i många år. Han säger att det här är bara en fysisk storm, men det finns andra stormar som är mycket djupare än denna. – Vi måste lära oss att Jesus är villig att ta hand om oss, föröka det vi har och när vi förstår att han är på väg för att göra något i vår generation så är vi inbjudna att vara med. – Som en del i styrkan vi får från honom att ta oss igenom stormar så finns också inbjudan att vara en del av det som Jesus vill göra." (Carter Conlon)