Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2013 >>

6

0

"Föreningen Parousia Mission är en kristen ideell förening som vill vara en resurs för att sprida evangelium i Sverige. Med evangelium menar vi det som överlämnades till apostlarna från Jesus Kristus för att spridas, bevaras och försvaras. (Mark 16:15)* Läs mer om Parousia Mission HÄR - (Pdf)

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946

e

Parousia Mission kommer annordna fler möten i Bjurslättsskolans aula (Nära Wieselgrensplatsen)
Info om nya mötestider kommer - Tack alla ni som var med 25/8 - God bless! Styrelsen

Parkering: Kör Wieselgrensgatan förbi Wieselgrensplatsen (mot Björlanda) och sväng höger in på Långängen. Ta andra vänster på Konvaljegatan. parkeingen ligger rakt fram vid Konvaljegatans slut.

Den kommande freden i Israel och delningen av landet är profetiskt föreskriven i Guds ord. Avfallet breder ut sig och även det är profetiskt förutsagt i ordet. Det här är ämnen vi talar så lite om ute i församlingarna men vi tycker är viktigt inför avslutningen av denna tidsålder. Herren vill ha ett berett folk inför sin återkomst!

jj

Prediningarna utlagda ifrån Skara:
Elvor 16:00 "Skarpare än ett tveeggat svärd " >>
Janne 18:00 "Muren - Andlig urskiljning " >>

Profetisk undervisning som handlar om saker som, Andlig urskiljning, Offrens betydelse, Nycklarna till himmelriket mm mm.

 

 

30/8-2/9

Läs om boken Kundalinivarning
Ohlins: När nya andliga fenomen uppstår i kristenheten som kallas "väckelse", är det första man bör göra att kolla upp vem det kopplas ihop med. Det är åtskilliga sådana "rörelser" som vi inte ens har behövt titta närmare på. Det räcker att se vilka personerna eller deras hemsidor har samröre med. Om det exempelvis finns kopplingar till Rodney Howard Brown och T D Jakes, råder vi till att ta avstånd direkt. För den som vill bli ännu mer övertygad om att det är villfarelser bör man lyssna på vad som undervisas och pröva med Bibeln, vilket förutsätter att man själv läser Bibeln och är andligt vaksam. "Summan av kardemumman" är PENGAR. PENGAR, och åter PENGAR. Deras "väckelse" kan bara köpas för pengar och det är dina pengar (om du "sår in") som gör dem rika så att deras falska framgångsteologi kan fortsätta att spridas.

JÄTTEBRANDEN I KALIFORNIEN

Lika stora bränder rasade vid fredskonferensen i Annapolis 2008. Då kom också kometen Holmes 17 P som var det största astronomiska tecken som visat sig i vår galax. Nu pressas Israel återigen av först och främst USA, samtidigt så kommer en ny spektakulär komet nämligen ISON >> Vill Gud säga något till oss?

Joel 2:1 Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg, så att alla som bor i landet (JORDEN) darrar. Ty HERRENS dag kommer, ja, den är nära,

Joel 2:30 Och jag skall låta tecken synas på himlen (SPEKTAKULÄRA ASTRONOMISKA HÄNDELSER) och på jorden: blod, eld och rökpelare. (VULKANUTBROTT OCH STORA BRÄNDER) 31 Solen skall vändas i mörker och månen i blod (MÅN OCH SOLFÖRMÖRKELSER) innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda.

Joel 3:1 Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. (HARMAGEDON) Där skall jag hålla dom (DAN 7) över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land (FREDSPROCESSEN)

”Marinen är på väg att läggas ner"
"I nuläget har regeringen gett klartecken för byggandet av två nya ubåtar. – Därefter finns inga mer pengar. Vi kan exempelvis inte bygga nya minröjningsfartyg eller köpa nya robotar. Källan menar att flottan redan i dag lider brist på fartyg och skulle ha svårt att klara sin uppgift att försvara Sverige i en konfliktsituation. – Vi ska försvara 270 kustmil med sju korvetter. Det är en minimalistisk flotta som vid ett anfall bara skulle kunna kraftsamla vid en enda plats. Har det inte investerats stora summor i att utveckla korvetter de senaste åren? – Jo, absolut. Korvetterna i Visbyklassen är i dag "state of the art", men även de kommer att behöva uppgraderas om ett antal år."

Vattentålig bibel till nyzeeländska soldater
"Nyzeeländska rekryter kommer att utrustas med biblar som står emot vatten. Idén har lanserats av fältprästen Lance Lukin efter det att han förra året fick syn på en ”vattentät” bibel i en fyndlåda i en butik i huvudstaden Wellington. Enligt en rapport i tidningen New Zealand Heralds nätupplaga innebär det nyzeeländska initiativet världspremiär för vattentåliga biblar till militären. Tanken är att stärkande gudsord ska kunna begrundas av pressade soldater under de mest fältmässiga förhållanden. – I svåra stunder kan möjligheten att ta fram sin bibel ge våra män och kvinnor inom militären tillförsikt och styrka, säger Lance Lukin."

Israel måltavla om Syrien attackeras
"Om västländer attacker Syrien kommer hela regionen att dras in, varnar Iran. I Libanon ökar oron för att attacker från Hizbollah mot Israel ska leda till ett nytt krig. ...Israels försök att öka sin egen säkerhet kommer att misslyckas. I stället kommer landet att bli mycket mer exponerat för jihadkrigare, enligt ett uttalande på twitter från Azzam Abdullah-brigaderna, skriver Times of Israel. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att alla angrepp mot landet kommer att besvaras kraftfullt.
– Israel är förberett på alla scenarier. Vi är inte en del av inbördeskriget i Syrien, men om vi upptäcker försök att skada oss, kommer vi att reagera starkt, säger Netanyahu enligt Ahram Online."

Tänk om...
"Alla spelar sina roller för det mesta... men ibland glömmer man bort sig. Israeliska soldater som patrullerar i Hebron skall söka efter terrorister och se till att sten- och brandbombskastande ungdomar inte stör livet allt för mycket. De palestinska araberna å sin sida har blivit lärda att göra livet så surt som möjligt för judarna och de israeliska soldaterna. Men ibland glömmer man bort sina roller och uppför sig som vanliga ungdomar och har roligt tillsammans.När musiken är medryckande dansar man tillsammans... Tänk om man kunde radera "hårdskivan" på dem som lärt sig hata, och man i stället kunde fokusera på att bygga opp något tillsamman. Men åter till verkligheten: Israeliska soldater som lämnar sitt patrulluppdrag för att dansa med araberna måste få sitt straff. Och vad händer med palestinska araber som dansar med israeliska soldater? Det finns många på västbanken, som styrs av den "moderate" Abbas, som motarbetar allt naturligt umgänge mellan araber och judar. I Gaza där Hamas styr är det ännu värre, där avrättas de som anses samarbeta med Israel"

Israel Today: Israeliska gasmasker säljer snabbt på eBay (Eng)
Golan-druserna föredrar Israel framför Syrien (Eng)
Israel inkallar reserver, distribuerar anti-missil batterier (Eng)

News: Israel prepares for attack amid Syria tension (Eng)

Guds rike är inte svenskt, Åkesson
"Kristen tro står högt över nationsgränser, Guds rike är på ett annat och större plan och får aldrig förminskas eller kidnappas av den här formen av grumlig och främlingsfientlig agenda. ”Att skilja det kristna från det svenska, eller det svenska från det kristna, är lika omöjligt som att plocka äggen ur socker­kakan”, sa Jimmie Åkesson. Vårt lands kristna historia är glädjande och förhoppningsvis är kristen tro även en betydande och central del av den svenska framtiden. Men det har inget med någon ”svenskhet” att göra, att bevara den formen av kulturarv är totalt underordnat kyrkans stora uppdrag att leva i sin mästares fotspår. Och det är bara att konstatera: Jesus var inte speciellt svensk, hans rike är inte av denna världen utan står högt över den."

24-29/8

RUNES HÖRNA - EN PROFETISK HÖST (Pdf)

Israel Today: Ett land som flödar av mjölk, honung och naturgas (Eng)
"Med monteringen av instabilitet i Egypten, kom den senaste tidens israeliska upptäckter av massiva gasfält precis i tid, för leverantörer av 40 procent av Israels naturgas, och många ser här den nyfunna rikedom av naturresurser som ett mirakel från Gud. Andra varnar för att "energiresurser, oavsett hur stora, aldrig kan vara ett substitut för vår Skapare."

Israel Today: Obama kan inte hålla Muslimska Brödraskapet vid makten i Egypten (Eng)
"Kristna ledare säger att Obama har bevisat sig själv vara en fiende till sann frihet och demokrati i Egypten"

Etnisk rensning drabbar kristna i Sinai - Khaled Abu Toameh
"Under de senaste veckorna har muslimska terrorister attackerat kristna familjer och tvingat dem att lämna sina hem och företag i egyptiska Rafah, som ligger i norra Sinai. Terroristerna har hotat att fortsätta sitt jihad tills alla kristna lämnat Sinai. Det här är händelser som ignoreras inte bara av egyptiska myndigheter, utan även av mainstream media, och människorättsorganisationer i väst. Enligt rapporter från Sinai har alla kristna som bodde i Rafah redan flytt sina hem efter attacker från muslimska terrorister. Kristna säger att före den egyptiska “revolutionen” hade de goda relationer med sina muslimska grannar och kände sig säkrare. Men under det muslimska brödraskapets president Mohamed Morsi har de kristna i Sinai tvingats möta de muslimska gängen på egen hand." (Svensk Israel-information)

När blev det fel med klokhet, sans och måtta?
"På våra slimmade arbetsplatser hetsas vi till att prestera mera och bättre resultat. ...Denna jakt på maximering har i Sverige har lett till vansinnigheter som skattepengar till riskkapitalbolag , Nuonskandalen, ett skolsystem som havererar, ökad psykisk ohälsa, sjuka och olyckliga människor. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket fick vi lära oss som barn. Hela Sverige är nu som en illustration till detta ordspråk. Snälla dra i nödbromsen någon!" (Kerstin Bengtsson-Norén)

Får alla delta i Filadelfia?
"Men Piensoho lämnar dock ett antal frågor, hätskt ställda, obesvarade. ”Det verkar som att Piensohos agenda är att föra pingströrelsen in i en ny fas där vi säger JA till homosexuell livsstil, homosexuella församlingsmedlemskap och samkönade äktenskap. Vad skulle hända om Piensoho sa det rakt ut?”

Ohlins: Vi tar avstånd från skribentens önskemål och inställning men insändaren visar tydligt hur Piensohos budskap har uppfattats i olika läger. Hur vore det om Pinesoho gav tydliga svar när det gäller Filadelfia Stockholm - och Pelle Hörnmark när det gäller Pingst FFS?

Svar direkt: Inte alls bara mitt tyckande
"Att föra en saklig och meningsfull debatt är inte enkelt. I synnerhet när den man debatterar med inte kan läsa innantill. Du skriver ”Han bara tycker. Det står naturligtvis var och en fritt att göra det men kom inte och kalla det vetenskap och fakta”. Det jag gör är att jag citerar Framtidskommissionen som skriver ”Att leva i en parrelation och i synnerhet att vara gift har stora positiva effekter på livslängd, hälsa och välbefinnande.” Att vara gift är i dessa avseenden bättre än att vara sambo, särbo, helgbo eller delsbo. Alla samlevnadsformer är alltså inte lika bra. Det är inte jag som tycker det, det är Framtidskommissionen som skriver det." (Alf B Svensson)
Insändaren är svar på denna artikel: Alf B Svensson kallar sitt tyckande för fakta

Tunga droger flödar i Nordkorea
"Upp till 50 procent av befolkningen i norra Nordkorea kan vara allvarligt beroende av drogen metamfetamin. Det uppskattar forskarna bakom en studie i senaste upplagan av North Korea Review."

Från Fatahs facebook sida
Israelnyheter: "Bilder från Fatahs facebooksida med bildtext. Palestinas barn - såhär firade de sitt sommarlov (Det är denhär rörelsen som i väst betraktas som moderat)"

"Älmhultsväckelsens" blå dunster
"...Om man frågar sig efter ett sånt ”väckelsemöte” om det möjligen var så att Jesus blev förhärligad och om det var Jesus man beundrade ännu mer än innan, så kan bara det ärliga svaret vara Nej. Jesus blev definitivt inte förhärligad i Älmhult ikväll. Däremot upphöjde Jens Garnfeldt sig själv till skyarna, och jag är övertygad om att alla som var med på mötet beundrade Jens Garnfeldt, han som är så noga med att regelbundet påpeka att han är en profet, en gudsman och andra epitet han helt oblygt tillskriver sig själv. Och precis som tidigare kvällar är han mycket noga med att smöra för dem som är ansvariga ledare i Älmhult och för tv-sändningarna. Pastor Börje sa också under kvällen att det som nu händer i Älmhult skulle vara en uppfyllelse av en profetia som evangelisten Daniel Viklund frambar för några år sedan, där det bland annat hette att väckelsen skulle börja på en ort i Småland. Jag tänker då: om detta är den väckelse Viklunds profetia syftar på så har i så fall begreppet väckelse fullständigt dränerats på sin verkliga innebörd. ”Älmhultsväckelsen" är inget annat än ”blå dunster” i ögonen på lättbedragna människor. Men låt oss be om en VERKLIG väckelse med bibliska kännetecken." (Berndt Isaksson)

23/8

Lekmannapastorn är framtiden
"Frikyrkorna bör inte anamma de historiska ­kyrkornas strikta uppdelning mellan pastorer och lekmän. Det skriver ­Stefan Swärd i sin slutkommentar i debatten om den moderna pastorsollen."

Ett underbetyg för mänsklig klokskap
"Den amerikanska studien som hävdar att människor med hög intelligenskvot i mindre utsträckning är troende känns inte som någon nyhet. Ungefär samma sak slogs fast redan för 2000 år sedan... Diktaren Nils Bolander skrev om att himmelen är stängd för de mycket kloka men öppen för en liten toka. Betyder det här att kristen tro alltså egentligen inte är så mycket att ha? Nej, det är nog i stället ett förfärligt underbetyg för mänsklig klokskap och stolthet. Den som upphöjer sig själv och blir upphöjd av andra hittar nog aldrig skatten i åkern, Guds dårskap som är ­visare än mänsklig vishet." (Mats Jansson)

Förhandlingar i stor fara
"Fredssamtalen mellan Israel och palestinierna  kan stanna upp innan de kommer i gång på allvar. Israel säger att samtalen är meningslösa om palestinierna gör allvar av att anklaga utbyggnadsplanerna inför FN."

Attentat mot Bibelsällskaps-butiker
"I förra veckan stacks Bibelsällskapets butiker i Assuit och Mina i brand av rasande islamister. – Men vi låter oss inte skrämmas, säger Ramez Atallah, sällskapets generalsekreterare i Egypten. Bibelsällskapet har funnits i Egypten i 129 år, och till BBC säger Ramez Atallah att det var första gången som en liknande attack har riktats mot verksamheten. "

Erdogan håller stilen
Israelnyheter: "Turkiets premiärminister Erdogan säger att Israel ligger bakom militärkuppen i Egypten. Man kan väl bara säga att ett av kännetecknen för  antisemitism är att det alltid är judarnas fel när något går fel."

Israel Today: Ett land som flödar av mjölk, honung och naturgas (Eng)
"Med monteringen av instabilitet i Egypten, kom den senaste tidens israeliska upptäckter av massiva gasfält precis i tid, för leverantörer av 40 procent av Israels naturgas, och många ser här den nyfunna rikedom av naturresurser som ett mirakel från Gud. Andra varnar för att "energiresurser, oavsett hur stora, aldrig kan vara ett substitut för vår Skapare."

Etnisk rensning drabbar kristna i Sinai - Khaled Abu Toameh
"Under de senaste veckorna har muslimska terrorister attackerat kristna familjer och tvingat dem att lämna sina hem och företag i egyptiska Rafah, som ligger i norra Sinai. Terroristerna har hotat att fortsätta sitt jihad tills alla kristna lämnat Sinai. Det här är händelser som ignoreras inte bara av egyptiska myndigheter, utan även av mainstream media, och människorättsorganisationer i väst. Enligt rapporter från Sinai har alla kristna som bodde i Rafah redan flytt sina hem efter attacker från muslimska terrorister. Kristna säger att före den egyptiska “revolutionen” hade de goda relationer med sina muslimska grannar och kände sig säkrare. Men under det muslimska brödraskapets president Mohamed Morsi har de kristna i Sinai tvingats möta de muslimska gängen på egen hand." (Svensk Israel-information)

22/8

 

KINA VILL ÅTERTA MAKTEN I ASIEN (RÖD HÄST)

Piensoho anklagas för otydlighet
"Har Niklas Piensoho en agenda som på sikt ändrar pingströrelsen till att anpassas till samhället? Det undrar Mikael Karlendal, pingstpastor i Ängelholm, på Världen idags debattsida i dag. Saken gäller Filadelfia­föreståndaren Niklas Piensohos bibelstudium under temadagen om sexualetik på Nyhemsveckan tidigare i sommar, där han bland annat uppfattades som att han öppnade för att pingströrelsen ska börja välsigna homosexuella par. – Jag vet inte var Piensoho står, men om han står för en klassisk kristen hållning, så har han uttryckt det dåligt, säger Karlendal till Världen idag."

Är tystnaden trohet mot evangeliet?
"Något som gör att man kan undra var han står, är att Piensoho skrev på twitter den 16/8 kl 18:36: "Det är bara för märkligt att en del alltid fastnar i underlivsteologi." Detta kan ju tolkas som nedlåtenhet mot att man talar om sexualetiken. Det som Bibeln säger hör till Guds vilja – att vi lever heligt, att vi avstår från otukt - alla de olika bibeltexter som tar upp dessa ämnen ska alltså klassificeras som "underlivsteologi"! Trots att Gud vår Skapare uppenbarligen har mycket att säga om detta! ...Niklas Piensoho verkar föreslå (om min milda tolkning är rätt) att vi kristna på just den punkt där den andliga striden står som värst, där ska vi lägga ned vapnen och tystna, lämna slagfältet! Min fråga är: Vad hjälper det att vara modig på de punkter där det inte råder strid, men fega ur där striden står? Hur kan vi vara tysta och ändå trogna evangeliet? Hur kan vi låta bli att säga att vi inte ställer upp på HBTQ-rörelsens agenda?" (Mikael Karlendal)

21/8

20/8

"Armén kunde inget annat göra"
"En expert på arabiska och muslimska terrororganisationer hävdar att Egyptens militär hade inget val. - Muslimska brödraskapet byggde barrikader och beväpnade rebeller. Deras mål är full islamiseringen av det egyptiska samhället, säger Eli Avidar. Israeliska regeringen avstår från att kommentera handlingen. ...Han hävdar att Muslimska brödraskapet har visat sitt rätta ansikte i de våldsamma demonstrationerna mot avskedandet av Mursi. Det kunde inte heller militären sitta och se på. – Demonstranterna byggde barrikader så att varken polis eller militär skulle kunna närma sig. De hade stora vapenarsenaler som de använde fullt ut när militären dök upp på onsdagen och det är en viktig orsak till att många dog i sammandrabbningarna, säger Avid."

Hemsidan APG29: Ett skämt att killar lever med tjejer och tjejer lever med killar?
"- Isinbajeva förklarade, i en lång utläggning, att Emma borde visa respekt för lagarna och slog fast: "Här lever killar med tjejer, och tjejer med killar." Jag vet, det låter som ett dåligt skämt - men hon menade allvar, skriver Ludvig Holmberg i Expressen. ...Heterosexuella förhållanden ett skämt? Jag kan inte tolka något annat än att Ludvig Holmberg anser att den politiskt korrekta åsikten är att tycka att heterosexuella förhållanden är något onormalt och ett "skämt"! Eller vad sägs om det här: - Sen, sent i går kväll, kom orden som fick en att tappa andan fullständigt. Abeba Aregawi ställde sig bakom Isinbajeva. På riktigt. Hon sa, om Emmas protest: "Eftersom min tro inte tillåter det, så stöder jag inte det." I samma sekund dog det mesta av glädjen. Med tunga steg klev jag ut från presskonferensen, tog ett glas vatten och försökte andas djupt. Det hjälpte inte. Strategi att förlöjliga? Förmodligen är homo-lobbyns strategi att förlöjliga folk som inte delar samma åsikter som dem. Han förlöjligar en 23-årig tjej!"

Hur djupt ska hbt-frågan splittra kristenheten?
"...I svensk kristenhet är förmodligen för tillfället Niklas Piensoho den skickligaste kommunikatören, den som samlar väldigt mycket folk och som har folks öra även utanför kyrkornas värld. Han är ingen pajas, han är seriös uti fingerspetsarna. Har själv inte lyssnat på honom live, men åtskilligt över nätet. Har många gånger känt inspiration och faschination. Men med tiden infinner sig likväl en oroskänsla som man först inte förstår varifrån den kommer och man kan inte sätta fingret på vad det är. Men efter bibelstudiet på Nyhem var det som att bilden började klarna och man såg hur det finns samma underliggande agenda som den man tydligt ser hos exempelvis Joel Osteen, nämligen ett för vår tid anpassat evangelium. Men ett för vår tid anpassat evangelium blir ett förvanskat evangelium. Det är nämligen tidlöst. Sättet att kommunicera det kan tidsanpassas, men aldrig själva Evangeliet. Evangeliets kallelse till radikal omvändelse gäller i minst lika hög grad idag som på 1800-talet eller under den första kristna tiden. Peter Abramsgård har så rätt när han säger: ”Pga människofruktan har vår uppfattning av evangelium med tiden förvanskats, så att vi inte längre ser klart..." (Berndt Isaksson)

Gör inte religion och mystik av Jesus
"...Andlighet har blivit liktydigt med olika dimensioner av förhöjt medvetande utan att man sätter detta i förbindelse med religion. Just därför att hela denna sfär har blivit så diffus och ockult religiöst laddad måste man vara försiktig med att anknyta vittnesbördet om Jesus till den här typen av erfarenheter. Det borde vi ha lärt oss av hela NewAge-stuket sedan 1960-talet. Framför allt bör vi ha en vaksamhet så att inte mystik och innerlighet i vårt Jesusförhållande förväxlas med vartannat.
Alltså gör inte religion av Jesus! Gör inte Jesus till en livsåskådning. Gör inte kristen tro till religionsfilosofi och litterär retorik. Gör inte kärleken till Jesu till mystik. Jesus vill bli sedd på korset. ”När jag har blivit upphöjd från jorden skall jag dra alla till mig. Detta sade han för att ange på vilket sätt han skulle dö.” (Joh 12:32, 33). Endast korset ger substans åt vad Jesus står för..." (Sven Nilsson)

Noll koll
"Allt pekar på att kungen och drottningen var helt ovetande om det politiska budskap som de förmedlade i och med att de lät sig klädas i sjalarna. Även mannen som överlämnade gåvan verkar inte riktigt fatta vidden av de anspråk som den arabiska texten gör. Tydligen var det dock någon i hovets följe som var smart nog att fatta att sjalarna måste bort, vilket också skedde efter bara en knapp minut i kungens fall och tre minuter i drottningens. Man hade därför kunnat släppa saken om det inte hade varit för den svenska mediarapporteringen kring händelsen. ...Det är helt ofattbart att en docent i freds- och utvecklingsforskning (Mikael Schultz) inte kan identifiera en antijudisk vanföreställning som har upprepats gång på gång i uppvigligen mot det sionistiska projektet och Staten Israel i över 80 år. När sagda docent sedan legitimerar denna vanföreställning genom att säga att den förmodligen är ”en markering mot den israeliska ockupationen” gör han sig medskydlig till en pågående historieförfalskning som har skördat tusentals människors liv helt i onödan." (Paul Widen)

17-20/8

En sunnimuslimsk militant grupp säger att attackerna ska fortsätta. (SvD) >>

Hizbollah är en terrorgrupp som lovat att utplåna Israel, nu drabbar våldet dem själva, för man kan inte gå emot Gud själv hur länge som helst.
1 Mos 12:3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade."

Isa 29:5 Men många av dina fiender skall bli som fint damm, våldsmännens skara som bortflygande agnar. Detta skall ske plötsligt, på ett ögonblick.

Nah 1:2 HERREN är en nitälskande Gud och en hämnare. HERREN tar hämnd och vredgas, HERREN tar hämnd på sina ovänner, han har vrede i förvar åt sina fiender.

Oseriöst om Higgspartikeln
"Det är mycket anmärkningsvärt att riksdagsledamot Persson gör sig till självvald tolk för naturvetenskaplig forskning utan att anse sig behöva några sakargument. Detta måste anses som beklagligt för riksdagens arbete och generande för Peter Perssons partigrupp. Det vetenskapliga rön som Persson lutar sina krav mot tycks vara upptäckten av Higgs­bosonen, en partikel som utgjort en länge eftersökt men tidigare aldrig bekräftad grundsten i partikelfysikens standardmodell. Både som forskare och som kristna instämmer vi i glädjen över upptäckten av Higgspartikeln. Men som professionella forskare måste vi också beklaga Peter Perssons totala brist på förståelse av upptäcktens innebörd. Det finns oss veterligen ingen seriös forskare som hävdar att just denna partikel skulle utgöra ett bevis för eller mot Guds existens. Partikeln bekräftar dock universums rationella struktur, vilket vi menar indirekt utgör ett tecken på en rationell skapare. Detta förtydligas också genom Higgsbosonens populära benämning – ”gudspartikeln”."

"Kristna i Egypten får betala priset"
"- Jag har varit i kontakt med pastorer i Egypten. De säger att kristnas affärer, bokhandlar som säljer biblar och hela kyrkor bränts ner.
Det berättar Merzek Botros som har rötter i Egypten och är pastor i Centrumkyrkan i Stockholm. ...- Alla visste att detta kommer hända om militären tar det här steget. Vi vill absolut inte att någon ska dö, självklart inte. Men det kom inte plötsligt som vissa tror utan de som stödjer Muslimska brödrasapet har hindrat många från att leva normala liv och de har fått flera varningar, säger Merzek Botros som beklagar att USA och övriga västvärlden inte förstår behovet av att få bort brödraskapet från makten."

Fred mellan Israel och PA?
"Till slut har den palestinska myndigheten (PA) övertalats att sätta sig vid förhandlingsbordet med Israel, med USA som värd. För detta krävdes att Israel skulle frige 104 palestinska fångar som begått och dömts för terrordåd, före Oslo-avtalet 1993. Dessa fångar kallas politiska av PA, men är till stor del massmördare av civila israeler. De mottas som hjältar när de återvänder till Västbanken och Gaza." (Lisa Abramowicz)

16/8

Vad menar Piensoho egentligen?
"Det verkar som att Piensohos agenda är att föra pingströrelsen in i en ny fas. Här framträder två bakomliggande budskap: acceptans av homosexualitet samt att vi ska hålla våra åsikter för oss själva. Genom otydlighet, blandning av sanning och lögn, vältalighet, förväxling av religiositet med sann avsky för synd, offermentalitet, samt eisegetik i stället för exegetik, skapar Piensoho osäkerhet och förvirring hos många av sina åhörare. Han ger två exempel kopplade till homosexualitet: Pridefestivalen och en god väns homosexuella dotter som ska vigas med flickvännen. Han vill att vi ska gå in och välsigna. Det är kärnan i hans budskap. Piensoho jämställer ett kristet vardagsbetjänande med välsignande av vigslar mellan homosexuella, och förleder många." (Peter Abramsgård)

Ohlins: Det var en mycket kort version av den ursprungliga texten av Peter Abramsgård som tidningen Dagen tog in. Hela texten HÄR . Piensohos svar var ingen höjdare. Svar: Vi är kallade att vara till välsignelse Var är skärpan? Var är saltet?
Rom 1:16 Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken. 17 Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva av tro. 18 Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen.

Gog och dess härskaror
Elvor Ohlin (Ohlins fundering 9/12-2011 under rubriken POLITIK):
”Vad säger Tony Blair, Kvartettens talesman, om Mellanöstern? Från hans tal 23 september 2011:
1. Inom 3 månader ska omfattande diskussioner ske om gränser och säkerhet
2. Om 6 månader ska man ha en ram för en överrenskommelse - absolut inte senare än slutet av 2012
3. Kvartetten och Internationella samfundet är överens om detta schema - frågan är vad parterna säger
4. Nästa steg är att få parterna, Israel och palestinierna, tillbaka till förhandlingsbordet.”

Alla samlevnadsformer inte lika bra, Gudrun Schyman
"Samhället kan inte censurera vetenskapliga fakta. Utan framhålla värdet av hållbara familjer, oavsett hur de ser ut. En självklar del i folkhälsoarbetet bör vara att ge praktiska verktyg som hjälper oss att skapa goda, hållbara nära relationer. Vi talar ofta om en hållbar värld och en hållbar utveckling. Minst lika viktigt både för oss, för våra barn och för ett socialt hållbart samhälle är hållbara familjer. Det kan vi inte längre blunda för." (Alf B Svensson)

Nästan helt meningslös politisk teater
"Igår, när svensk media för tredje dagen i rad förfasade sig över att judar planerar att bygga hus, förklarade nämligen John Kerry att både han och Mahmoud Abbas hade blivit informerade om byggplanerna i förväg av Israels premiärminister Binyamin Netanyahu. Kerry sa att planerna gällde ”områden som inte påverkar fredskartan”, dvs. judiska bostadsområden i Östra Jerusalem samt de stora bosättingsblocken på Västbanken som ingen sansad bedömare förväntar sig att Israel kommer att evakuera som ett led i ett permanent fredsavtal med PLO. Byggplanerna saknar alltså fullständigt all form av praktisk betydelse, vilket alla människor med ens en minimal insikt i frågan (däribland Mahmoud Abbas) inser. Om Näslund och kompani hade gjort hemläxan och faktiskt satt sig in i situationen hade de insett att det som nu utspelar sig framför våra ögon bara är en del av en noggrannt koreograferad teaterföreställning. För att förstå detta måste vi ta ett par steg tillbaka i händelseförloppet och titta på situationen som rådde för bara några veckor sedan, när en nästan enad kår av Mellanösternexperter var övertygad om att John Kerry inte hade en chans att få igång fredssamtalen mellan Israel och PLO." (Paul Widén)

15/8

VIDEON "SANNINGEN OM FREDSPROCESSEN" TEXTAD PÅ SVENSKA

"I vår kultur anses religion ointelligent"
"Ateister smartare än troende". Den rubriken från Tidningarnas telegrambyrå lockade under tisdagen många nyhetsmedier att publicera nyheten. Men riktigt så var det nu inte."

Spår av den kristna tron
" År 2011 var Bibeln
den mest köpta boken i Norge. Norrmännen skakar på huvudet över att den svenska skollagen förbjuder kristna inslag i undervisningen vid kristna skolor och att präster förbjuds att be en bön vid skolavslutningar i den svenska kyrkan. Men en sak har vi åtminstone gemensamt: Symbolen i den norska och den svenska flaggan är densamma; Jesu Kristi kors. Det går aldrig att radera ut betydelsen av korset och kristendomen för vårt lands historia och kultur.”

Israel friger palestinska fångar
"Två bussar med palestinska fångar, de flesta dömda för dödliga attacker, lämnade på tisdagskvällen Ayalon-fängelset i närheten av Tel Aviv, rapporterar AFP:s utsände. ...De flesta av fångarna är dömda för mord, andra för inblandning i kidnappningar eller mordförsök, skriver AP. Många av dem har suttit i fängelse i 20 år. Frisläppandet av fångarna är en del av det avtal som förhandlats fram av USA:s utrikesminister John Kerry för att få Israel och palestinierna att återuppta fredssamtal. Sammanlagt ska 104 fångar friges i fyra omgångar, skriver AP. Frigivningen har rört upp känslor i Israel, särskilt hos anhöriga till de som omkommit i attacker."

 

14/8

Herrens vägar äro outgrundliga. Nu har Han manifesterat sig i Svanå utanför Skultuna. I form av en mjukglass. I förrgår gjorde Kristina Klavus dotter Julia, 15, en färgglad sorbet. Kristina gjorde mjukglasen. Anrättningen smakade himmelskt. Av en anledning. – När jag tittade på mjukglassen såg jag att den var formad som Jesu ansikte, säger Kristina. Hon blev minst sagt förvånad. >> (AFTONBLADET - Rolig text :-)

Israelnyheter: Man raderar Israel i PA läroböcker (Eng)
"Vad exakt är det som lärs ut till palestinska barn om Israel i deras skolböcker? Använder verkligen FN samma läroböcker i skolorna där de är verksamma i palestinska områden? Förbereder dessa FN-skolor palestinska barn för fred med Israel? Ska läroböcker främja en tvåstatslösning av konflikten? Och vem finansierar undervisningen av hat i dessa FN-skolor?"

Israel Today: Vilka är terroristerna som Israel friger i utbyte mot fred? (Eng)
"En israelisk ministerkommitté godkände på söndagen förteckningen över de första 26 fängslade palestinska terrorister för att släppas som en del av de förnyade USA-drivna fredssamtalen. Fångarna skulle släppas fria i Gaza och den så kallade "Västbanken" på tisdag. Som allt, har Israel gått med på att frige 104 fängslade terrorister i fyra steg, beroende på huruvida palestinierna blir kvar vid förhandlingsbordet. Israeliska ledare hävdar att de inte hade något annat val än att finna sig i denna efterfrågan. Men de anhöriga till de dödade av männen som släpps sa tidigare fångutbyte för fredens skull hade visat att sådana gester bara gör att Israel verkar svag i ögonen på sina fiender, och därmed ökar sannolikheten för framtida attacker."

Ohlins: Judarna som bor i Juda, idag kallat Västbanken, fruktar nya terroristattacker. Det brukar vara resultatet när fredsförhandlingarna bryter samman, vilket de är beredda på eftersom terroristorganisationen Hamas inte vill acceptera Israel och därmed inte heller vill ha fred eller fredssamtal.

Netanyahu redo att frige över 100 terroristdömda palestinier
"En klar majoritet av Israels befolkning motsätter sig frigivning av dömda terrorister i utbyte mot att den palestinska myndigheten enbart går med på att återuppta fredssamtalen. Dels anser många att det är en skymf mot de tusentals anhöriga till terroristoffer, som därmed berövas till och med den skrala tröst som det innebär att veta att de som har gjort sig skyldiga till en orätt sitter bakom lås och bom. Dels uppfattas det som ett tecken på nationell svaghet att vika för palestiniernas krav när palestinierna själva inte tvingas till några motprestationer. Många påpekar dessutom den obefintliga logiken i palestiniernas krav: på vilket sätt skapar man förutsättningar för fred genom att frige massmördare? Var är sambandet?"

Nu krävs politiskt svar på nödropet
"Den starka reaktionen är självklart först och främst glädjande. Men den är också tankeväckande och på ett indirekt plan oroande. Den sätter fingret på att det är tillfälligheter som avgör om och när katastrofer som får uppmärksamhet medan andra fortgår i det tysta. Den närmast obeskrivligt förfärliga situationen i Kongo-Kinshasa, där det sexuella våldet tillhör vardagen för miljontals kvinnor och inte så få barn, borde inte vara obekant för någon."

13/8

DAGS FÖR EN KRAFTIG BASUNSTÖT TILL GUDS FOLK !!!!!

FN:s råd för mänskliga rättigheter (Human Rights) har i många år uppmuntrat Nationer att införa RESOLUTION 16/8 16/18 Den lagen handlar om våld och religiös tro. USA har alltid stått emot resolutionen PGA tron på religionsfrihet. Antikrist kommer att förändra lagar säger skriften. Nu så menar FN att vad du säger kan orsaka skada på andra människor så man omdefinierar redan vad våld är.

Det här spelar New Age rörelsen rakt i händerna och FN stödda LUCIS TRUST skriver (Eng) >> Det är också ett tydligt drag för att underlätta Världsreligionen - Världskyrkan Upp 13. (Se påven Francis nedan)

Dan 7:25 Denne (VILDDJURETS TALESMAN) skall tala mot den Högste och ansätta den Högstes heliga. Han skall sätta sig i sinnet att förändra heliga tider och lagar, och de skall ges i hans hand under en tid och tider och en halv tid. 26 Men dom skall hållas, och hans välde skall tas ifrån honom och han skall fördärvas och förgöras i grund. 27 Men riket, makten och väldet över alla riken under himlen skall ges åt det folk som är den Högstes heliga. Hans rike är ett evigt rike, och alla välden skall tjäna och lyda det." 28 Här slutar drömmen. Men jag, Daniel, fylldes av många oroliga tankar och färgen vek bort från mitt ansikte. Men drömmen bevarade jag i mitt hjärta.

2011 fick signaturen Lennart H på Bernts forum en profetisk dröm >> Han drömde troligen om New World Order (UPP 13) och införandet av denna resolution. Irwin Baxter tar upp detta i ett radioprogram (Eng) 7 Aug 2013 >>

Upp 13:2 (SE ÄVEN DAN 7) Vilddjuret (FN - NWO - KVARTETTEN) som jag såg liknade en leopard (TYSKLAND) och det hade fötter som en björn (RYSSLAND) och ett gap som ett lejon. (ENGLAND - USA) Och draken (SATAN) gav det sin makt och sin tron och stor myndighet. 3 Ett av dess huvuden (TYSKLANDS) såg ut som om det hade blivit slaktat och dödat, men dess dödliga sår hade läkts. (1989) Hela jorden förundrade sig över vilddjuret (FN - NWO - KVARTETTEN) och följde efter det, 4 och man tillbad draken (SATAN) därför att han hade gett sin makt åt vilddjuret. (FN - NWO - KVARTETTEN) Och man tillbad vilddjuret och sade: "Vem är som vilddjuret, och vem kan strida mot det?" (FN - NWO - KVARTETTEN) 5 Och åt vilddjuret (FN - NWO - KVARTETTEN) gavs en mun (ANTIKRIST - T BLAIR ÄR JUST NU KVARTETTENS TALESMAN) som talade stora och hädiska ord, och det fick makt att göra så i fyrtiotvå månader. (3 1/2 ÅR) 6 Det öppnade sin mun för att häda Gud, för att häda hans namn och hans tabernakel, dem som bor i himlen. 7 Och åt vilddjuret (FN - NWO - KVARTETTEN) gavs makt att strida mot de heliga och att besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och folkslag. 8 Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat från världens grundläggning.

De kommer att tvinga den "organiserade" kristendomen att tala vad de vill att de skall tala och tro vad de vill att de ska tro. Detta kommer att bli en mkt tuff tid men kraft finns tillgänglig.

Luk 21:34 Men akta er för att berusa er och dricka er fulla och låta era hjärtan tyngas av det dagliga livets omsorger, så att den dagen plötsligt kommer över er 35 som en snara. Ty den skall komma över alla som bor på jorden. 36 Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen."

NY PASTOR BRIAN (PDF)

Obama motsvarar villfarelsen Pastor Brian: "Två nyheter som vi vill fokusera på idag. Det första börjar med konstiga larm som har stängt ner nitton ambassader, och en ännu mer oroande rapport om att Obama-administrationen avsiktligt läcker historier mot Israel. ...Det finns skoldistrikt och företag som varnar sina anställda för vad de lägger ut på twitter och facebook för att deras egna personliga övertygelser kommer att avgöra deras anställning. Världen håller på att införa alla de mekanismerna för att spåra de kristna i de sista dagarna. Det är här nu och vi kan inte längre säga att det kommer i framtiden. Spårningen kommer att bli mer aggressiv när världens elit känner sin makt hotad."

S-riksdagsman vill ta bort religionsämnet
"I en debattartikel i Aftonbladet skriver Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, att Persson bör återvända till skolbänken. "Peter Persson verkar helt enkelt missförstå naturvetenskapens kompetensområde", menar Gustavsson som skriver att naturvetenskapen undersöker naturen och fysiken, inte metafysiken och det övernaturliga. "Underförstått i påståendet att gudsfrågan kan avgöras av naturvetenskapen finns bilden av Gud som en del av naturen. Men det gudsbegrepp som judar, kristna och muslimer delar innebär att Gud inte är ett föremål bland andra i världen. Nej, Gud finns före världen och står utanför världen; han är dess skapare. Han är en transcendent verklighet."

 

10-12/8

Om fyra veckor landar Air Force One. Det kommer att märkas. President Obama kommer att följas av en hord journalister och hundratals Secret Service-agenter. Tillsammans med tusentals svenska poliser kommer de att bevaka varje steg presidenten tar. Hans särskilda skottsäkra bil kommer att flygas in medan gator och vägar stängs av. Sirener, helikoptrar och motorcyklar – säkerhetspådraget kommer att vara maximalt. Det är lätt att bli alldeles bergtagen av en sådan demonstration av makt. (AB) >>

De israeliska och palestinska förhandlarna återupptar fredssamtalen i Jerusalem den 14 augusti, uppger USA:s utrikesdepartement. Därefter kommer de att mötas i Jeriko på Västbanken, sade talespersonen Jen Psaki.

"Eliminering av Israel i hela den islamska världens intresse"
Israelnyheter: Hizbollahs Ledare Hassan Nasrallah vid ett tal i fredags: "Någon kanske tror att avskaffandet av Israel är ett palestinsk intresse," sa Nasrallah. "Ja, det är ett palestinsk intresse men inte bara det. Det är av intresse för hela den islamiska världen, det är av intresse för hela arabvärlden och det är också av intresse för varje land i regionen."

Vanlig ateistisk argumentation
"Det finns ett argument mot kristen tro som fått spridning som värsta influensan. I debatter om Gud kan man vara säker på att argumentet dyker upp. Precis som så många andra smarta formuleringar riktade mot Gud kommer det från Richard Dawkins. ...Det andra tankefelet är att argumentet förutsätter att ateismen är sann och att vi därför aldrig kan ha skäl att tro att en viss Gud existerar. Slutsats: Det såg ut som ett argument men visade sig vara ett villospår" (Stefan Gustavsson)

" I AFP:s gedigna artikel förklarar man att var tredje Malmöbo är född utomlands och en judisk kvinna klargör att  ”i Malmö är det unga muslimska killar som är problemet; det måste sägas. De kommer från länder med rasistiska, antisemitiska tv-program.”

Hur stoppar vi antisemitismen?
"...På vilket sätt
tar myndigheterna krafttag för att inte bara ”motverka” utan helt enkelt stoppa brotten mot judar i Sveriges tredje stad? Hur har medel som ”dialog” och ”ökad medvetenhet” fungerat i en stad där vare sig ambulanser eller brandkår längre kan köra in i vissa stadsdelar utan poliseskort?
Om det dessutom stämmer, som uppgifter i media gör gällande, att inte ett enda antisemitiskt hatbrott som anmälts lett till en fällande dom, så är det en skandal i sig. Frågan är om det finns någonting som är så skadligt för att komma till rätta med problemen som att brott inte får någon påföljd?
Att somliga dessutom inte vill se hur allvarligt läget är, underlättar inte heller." (Johan Lundell)

Israel Today: 'A new spirit' among Israeli Arab Christians
"En ny anda" bland israeliska kristna araber (Eng)
"Israels vice premiärminister Shaul Mofaz förra förklarade månaden att en "ny anda" hade tagit tag i de israeliska arabiska kristna efter ett möte med en grupp unga arabisktalande kristna fastställts vara en del av och att tjäna den judiska staten. "Civilkurage är en mycket viktig sak,"sa Mofaz Israels Channel 2 News. För årtionden har Israels kristna gemenskapen varit alltför skrämd av sina muslimska grannar för att öppet stå med Israel. "Den kristna befolkningen är mycket speciell," och det är fantastiskt att se dem öppna upp så här, fortsatte Mofaz."

RYSKA BJÖRNEN ÄR TIILLBAKA

Their debt to GDP ratio is extremely small, they actually run a trade surplus every year, and they have the second most powerful military on the entire planet. Anyone that underestimates Russia at this point is making a huge mistake. The Russian Bear is back, and today it is a more formidable adversary than it ever was at any point during the Cold War.

9/8

Avslöjandet innebär att kraftbolaget Tepco inte klarar av att hantera omfattningen av katastrofen, två och ett halvt år efter jordbävningen och tsunamin. Tepco har först nyligen medgett att radioaktivt vatten läckt ut. (SvD) >>

Snart vänder sig hela solens magnetfält varnar NASA. Stormigt rymdväder och möjliga klimatförändringar väntas.
Det ser ut som att en fullständig fältomkastning inte ligger längre än tre till fyra månader fram i tiden, säger solfysikern Todd Hoeksema från Stanford University, till Yahoo news. – Denna förändring kommer att få dominoeffekter över hela solsystemet, säger han. Effekterna är så kraftfulla att de påverkar ända bort till Pluto och kan påverka den kosmiska strålningen, som en del tror kan förändra klimatet på jorden. Den kosmiska strålningen är också en fara för austronauter och rymdsonder. Vändningen kan också orsaka stormigt rymdväder runt jorden.

VATIKANEN HAR ALLTID STRÄVAT EFTER KONTROLL AV TEMPELBERGET

Mat 24:15 När ni då ser 'förödelsens styggelse', som profeten Daniel talar om, stå på helig plats - den som läser detta bör noga lägga märke till det 16 då måste de som är i Judeen fly bort till bergen. 17 Den som är på taket skall inte gå ner för att ta med sig det som finns i huset, 18 och den som är på åkern skall inte vända tillbaka för att hämta sin mantel. 19 Ve dem som väntar barn eller ammar i de dagarna! 20 Be att ni inte måste fly under vintern eller på sabbaten. 21 Ty då skall det bli en så stor nöd att något liknande inte förekommit sedan världens begynnelse och aldrig mer skall förekomma. 22 Och om inte den tiden förkortades, skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas skull kommer den tiden att förkortas. 23 Om någon då säger till er: Se här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte.

Framgångsteologi på bräcklig grund
"Uppmaning till positivt tänkande och löfte om hälsa och ekonomiskt överflöd i Jesu namn var budskapet från den koreanske pastorn Yonggi Cho när han förkunnade i Uppsala på Europakonferensen nyligen. Detta budskap är synnerligen försåtligt eftersom det består av en mix av sanning och lögn. ...Genom historien har framgångsteologer kommit och gått i skiftande skepnader och med dito läror. Paulus har gett besked om vad som är sant och om vad som är falskt: Apostelns umbäranden och lidanden och tortyr, hans ständiga utsatthet och brist på det elementära, hans ständiga identifikation med den svage till att själv bli svag och mycket annat är sanningens tecken. Mer utförligt står att läsa om detta i Andra Korintierbrevet kapitel 11, och jag tvivlar på att någon framgångsteolog känner igen sig." (Sven Degerfeldt)

Homopar stämmer Church of England
"Laglig rätt att ingå äktenskap räckte inte. Nu verkar det som om gay-aktivisterna tänker tvinga kyrkorna på knä och ett homopar tänker stämma Church of England. När homoäktenskap legaliserades i Storbritannien för en månad sedan, garanterades samtidig kyrkorna rätten att inte viga. Enligt den nya lagen kan kyrkorna frivillig gå med på att viga samkönade par, men samtidigt sägs att ingen kan tvingas."

Rom 1:22 De påstod att de var visa, men de blev dårar. 23 De bytte ut den odödlige Gudens härlighet mot bilder av dödliga människor, av fåglar, fyrfotadjur och kräldjur. 24 Därför utlämnade Gud dem så att de följde sina egna begär och bedrev allt slags otukt och förnedrade sina kroppar. 25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen. 26 Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. 27 På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse. 28 Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen.

8/8

Radioactive Water From Fukushima Is Systematically Poisoning The Entire Pacific Ocean
Radioaktivt vatten från Fukushima förgiftar systematiskt hela Stilla havet (Eng)

Ohlins: Oroande information från japan. Det går väl inte att undvika att tänka på Upp-boken som beskriver att stora delar av havet dör. NASA varnar för att solens magnetfält "är på väg att vända" (Eng)
Sun's magnetic field "is about to flip", warns NASA

7/8

ETT INTRESSANT PROFETISKT RADIOPROGRAM MED JAN MARKELL och GARY KAH

Du kan höra programmet genom dessa länkar >> & >> Programmet tar upp det kommande antikristliga systemet:

Israel utökar stöd till bosättningar

Ohlins: Bra beslut från Israel med tanke på den historiska bakgrunden och för framtiden. Sakarjas profetia antyder att Herren kommer att välsigna Juda (Västbanken) först med väckelse på "Herrens dag".
Sak 12:7 HERREN skall frälsa Juda hyddor först, för att inte härligheten hos Davids hus och Jerusalems invånare skall överträffa Juda härlighet. 8 På den dagen skall HERREN beskydda Jerusalems invånare. På den dagen skall den svagaste bland dem vara som David, och Davids hus skall vara som Gud, såsom HERRENS ängel framför dem. 9 På den dagen skall jag bestämma mig för att utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem.

Eurokrisen tar fart igen
"Generalstrejk i Grekland, regeringskris i Portugal, Spaniens Mariano Rajoy försvagad av en härva om svarta pengar och Silvio Berlusconi inför fällande dom. Krisländerna i Sydeuropa skakas åter av politisk oro – som nu är det största hotet mot ett tillfrisknande."

 

6/8

NY PASTOR BRIAN (Pdf)

Pastor Brian: "Det första mötet mellan palestinierna och israelerna har ingåtts, och deras mål är att ha ett övergripande fredsavtal inom nio månader. Daniel påstår att det finns 70 veckor för att slutföra uppfyllelsen för Guds folk. Det har varit 69 veckor som är avslutade och den sista veckan eller sju åren är ännu inte färdigställda i framtiden. Huruvida ett fredsfördrag startar de senaste sju åren eller inte återstår att se. Den europeiska grannskapspolitiken (ENP) och dess instrument förnyas den 1 januari, 2014...."

Ohlins: Målet med fred inom 9 månader tar oss ungefär fram till de Tetrader som Mark Biltz beskriver HÄR

Joel 2:30 Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. 31 Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda. 32 Och det skall ske att var och en som åkallar HERRENS namn skall bli frälst. Ty på Sions berg och i Jerusalem skall det finnas en räddad skara så som HERREN har sagt, bland kvarlevan som HERREN kallar.

1Tess 5:2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. 6 Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra.

Israel utökar det ekonomiska stödet till bosättningar på den ockuperade Västbanken. På söndagen beslutade den israeliska regeringen att 91 bosättningar, jämfört med tidigare 85, ska få extrapengar från staten utöver den vanliga budgeten. Många av dem ligger i områden som med stor sannolikhet skulle evakueras i ett framtida fredsavtal med palestinierna. (DN) >>

3-5/8

Yoga – ingen neutral ”hälsometod”
"Yoga, mindfulness, qigong och Tai chi presenteras oftast som neutrala och sekulära hälsometoder, fastän de har tydliga kopplingar till österländsk andlighet. En för kristna främmande livsfilosofi, männi-skosyn och världsåskådning. Mindfulness har sitt ursprung i buddhismen och är det sjunde steget i den åttafaldiga vägen till Nirvana. Buddismen som andlighet har tre tydliga delar, visdomen, etiken och meditationen. Dessa tre delar kan inte skiljas från varandra. Yogan har sina rötter i hinduismen och ska föra fram till en andlig förening med världssjälen braman och ge frihet från det karmiska kretsloppet. Yogan innefattar både kroppsliga och andliga övningar. Med hjälp av mantran stoppas tankeflödet för att utvidga medvetandet. Qigong och Tai chi är meditationsmetoder med ursprung i taoismen, som syftar till att lösa blockeringar i de så kallade meridianerna i kroppen och komma i balans med den kosmiska energin."

(artikeln om Yoga... skriven av Linda Bergling) Ohlins: Det vore önskvärt att Linda Bergling som är så klarsynt när det gäller österländsk (ockult) andlighet, även får urskiljning när det gäller de karismatiska fårorna som springer fram ur den osunda och orena andligheten från Torontorörelsen och trosrörelsen.

Välsigna - bli välsignad, förbanna - bli förbannad
Israelnyheter: "Det här är historia som vem som helst kan kontrollera. Israel utropade sig som en självständig stat 1948. Den nya staten anfölls omedelbart av arméer från Libanon, Syrien, Jordanien (Transjordanien), Irak och Egypten. Målet var att utplåna den judiska staten. Israel har under de senaste 65 åren utkämpat flera krig och utsatts för otaliga terrorattacker.Den har under alla år kunnat bevara sin demokratiska karaktär. Den har välsignat omvärlden med upptäckter och uppfinningar inom medicin, jordbruk, högteknologi m.m. Trots svårigheter och utmaningar lever Israels invånare ett relativt gott liv och man löser sina tvister på ett fredligt sätt. Libanon blev självständigt 5 år tidigare än Israel.Landet har förutom krig mot Israel utkämpat ett blodigt inbördeskrig. Landet har varit ockuperat av Syrien och är idag "ockuperat" av Hizbollah..."

UPP 13 TALAR OM 2 VILDDJUR - VI BÖRJAR SE DETTA TA FORM

Ohlins: Genom hela uppenbarelseboken går en röd tråd. Gud tillåter globala svårigheter komma över världen. Människorna kommer att samlas för att lösa dessa globala problem (Orsakat av vindarna/hästarna) med globala lösningar. (Världsregering - Världsreligion = Upp 13) Det kommer att orsaka ett vägval! Antingen följer vi vilddjuret eller också följer vi Jesus!

Budskapet om yttersta tiden måste bl tydlig, annars kommer många i kyrkan att få en chock när den dagen kommer. (1 Tess 5) Den här sidan och Parousia mission har ett uppdrag att blåsa i basunen: Jesus kommer snart!
1 Kor 14:8 Och om en trumpet ger en otydlig signal, vem gör sig då redo till strid?

Herren går till rätta med falska profeter i Hes 13 just därför att de inte förberett Guds folk för svårigheter. 1 Kor 10 säger Israels historia är en förebild på kyrkan i ändens tid.

Hes 13:1 Och HERRENS ord kom till mig; han sade: 2 Du människobarn, profetera mot Israels profeterande profeter (VÄGVISARE) säg till dem som profetera efter sina egna hjärtans ingivelser: Hör HERRENS ord. 3 Så säger Herren, HERREN: Ve er, I dåraktiga profeter (VÄGVISARE) som följer er egen ande och syner som I inte har sett! 4 Lika rävar på öde platser är dina profeter, Israel. 5 I har inte trätt fram i gapet eller fört upp någon mur omkring Israels hus så att det har kunnat bestå i striden på HERRENS dag. (1917)

2/8

Urskiljning är ingen enkel sak
"Det som vi bör vara extremt vaksamma över är sanningen. Att sanningen predikas, undervisas, talas, sjungs. Den helige Ande benämns bland annat som Sanningens Ande. Bara för att det sker under, tecken, kraftgärningar innebär det inte per automatik att det är ett sunt sammanhang. Blickar man tillbaka till Gamla testamentet var det de falska profeterna som lockade flest åhörare, eftersom de talade sådant som kittlar i öronen. Jag tror att detta kan känneteckna de falska profeterna även av idag. Det låter bra, ser bra ut, men det som talas är inte sanning, eftersom det inte härstammar från Gud. Börjar vi tumma på sanningen och acceptera lögn i den gemenskap som skall vara sanningens pelare, då ligger vi riktigt illa till. Därför tror jag att urskiljning är väldigt viktigt, att vi måste vara lyhörda för Guds Ande och inte bara lita på vår egen slutledningsförmåga. ... När Jesus talar om ändens tid är det uppenbart att under och tecken inte är några garantier för att personen som utför dem känner Gud. Därför anser jag det viktigare att den person som har mandatet att leda också är en person som är oförvitlig och i sanning känner Gud. Under och tecken är gåvor från Gud, inget bevis på andlig mognad. (Martin Hallebo)

Ödesdigert beslut om Jerusalem
"För den som har historisk förståelse och känner till något om Jerusalem ter det sig helt absurt och moralisk orätt att frånta judarna rätten till östra Jerusalem. Det finns ingen annan plats på jorden, utan motstycke, som är så bunden till det judiska folket som det så kallade östra Jerusalem. Under Jerusalems 4000 år långa historia har för övrigt idén och termen ”östra Jerusalem” haft betydelse endast i 19 år när den delen var illegalt ockuperad och etniskt rensad på judar av Jordanien 1948 – 1967. I Östra Jerusalem byggde Salomo templet. Där argumenterade Jesus med fariséerna. Där ligger Golgata, Oljeberget, Västra muren, Kidrondalen och oändligt antal andra bibliska och historiska platser. Från dessa platser har värderingar utgått, som varit rättesnören för otaliga länder och människor och som i grunden Europa byggts på. Det är något oerhört ödesdigert för Europa och Sverige som nu också blir delaktigt i förnekandet av judarnas urgamla rätt till Jerusalem, platsen som mer än någon annan är förbundet med det judiska folket." (Ingvar Nilsson)

Ett folk som är fött av Gud kan aldrig någonsin utlpånas
"...Kanske är det dags att börja slutföra alla dessa tankar som under lång tid legat och väntat på att få komma fram,
att våga ta i det som är obegripligt svårt, att se hur människan förlorade sin intima gemenskap med sin skapare, 
och att våga se konsekvenserna av denna skilsmässa men att ändå våga ana en upprättelse långt fram i tiden
som profeterna såg. i bilden av en stjärna över Betlehem eller från skuggan av ett kors..." (Kid Kumlin)

1/8

”Många judar flyttar från Malmö till Stockholm”
"Malmös judar lider allt mer av trakasserier och hot.Men inte ett enda anmält hatbrott har lett till fällande dom.– Många judar lämnar Malmö och flyttar till Stockholm, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska centralrådet. "

Viktigt tala om trons avigsidor
"När Sturesson manar svensk kristenhet att ta problematiken på allvar och inte sopa den under mattan förtjänar hon att lyssnas till. Det förefaller i och för sig välbelagt att de på senare tid uppmärksammade fallen av andeutdrivning ur barn har sina rötter i en olycklig blandning av afrikansk tradition och kristen tro. Men det får inte leda till att andra delar av kristenheten slår sig till ro. Diskussionen i Krukmakarens hus för en månad sedan kan i sig ses som ett tecken på ambitionen att slå vakt om det goda genom att inte låta det onda få fotfäste." (Elisabeth Sandlund)

Ohlins: Bra artikel. Men när Pelle Hörnmark talat om "församlingar som isolerar sig" ringer varningsklockor. Undrar om de församlingar räknas dit som inte följer Pingst FFS inriktning enligt Rick Warren eller SKR:s ekumenik. Är det också "att isolera sig"? I så fall är det tvärtom en sund "isolering".

Världsevangelist avslöjad som bluff
Tony Anthony var talare på Livets ords Europakonferens 2010 och sålde boken Timing a tiger - han är en BLUFF!

"Tony Anthonys livsberättelse omfattar stöld, mord, kampsport, fängelse - och frälsning" skrev Dagen i en artikel efter en intervju med Tony Anthony 2010. Han besökte då Sverige som evangelist med boken "Taming the tiger", där han påstod sig berätta sin livshistoria. I berättelsen ingår detaljer som att han vuxit upp i Kina, tre gånger har vunnit en världsmästartitel i kampsporten kung fu, varit livvakt på Cypern och suttit i fängelse i flera år, där han tillsist omvände sig och blev kristen. Tony Anthony har rest runt i världen och berättat sin historia med välgörenhetsorganisationen Avanti Ministries.

2 Pet 2:1 Men också falska profeter uppstodo bland folket, likasom jämväl bland eder falska lärare ska komma att finnas, vilka på smygvägar sKa införa fördärvliga partimeningar och draga över sig själva plötsligt fördärv, i det att de till och med förneka den Herre som har köpt dem. 2 De ska få många efterföljare i sin lösaktighet, och för deras skull skall sanningens väg bli smädad. 3 I sin girighet ska de ock med bedrägliga ord (PÅHITTADE HISTORIER) bereda sig vinning av er. Men sedan länge är deras dom i annalkande, den dröjer icke, och deras fördärv sover icke. (1917)

Ohlins: Hur många mer böcker om änglabesök och efterdöden upplevelser som aldrig går att kontrollera, läses och accepteras av godtrogna kristna?

Förhandlarna om fred i Mellanöstern säger att ett avtal inom nio månader är deras mål. Men skepsisen inför detta är stor: Många varnar för provokationer och hinder som väntar. (SvD) >>