Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2012 >>

6

 

31/8

INTRESSANT ARTIKEL PÅ STIG MELINS BLOGG

 

Broder Brian: "Vi måste vara djärva i vårt tal och vara redo att tala vad Gud vill att människorna ska höra. Vi måste vara för någonting innan vi säger att vi är emot. Vara för bibliskt äktenskap, liv, moral, ansvar och liknande. När världen går in i en mycket farlig tid, måste vi tala klokt och med samma djärvhet (frimodighet) som Elia. ...Högsta militära rådet för de syriska rebellerna släppte ett uttalande på tisdagen (28/8) som sa att rebellstyrkorna tog kontroll över en armébas för missiler i Damaskus, där man hittade tio missiler färdiga att avskjutas. Några av missilerna, enligt uttalandet, var ämnade att bära icke-konventionella stridsspetsar."

EN NY PASTOR BRIAN (Pdf)

 

30/8

Pakistans kristna flyr in i skogen av rädsla >> "Av rädsla för religiösa extremister har hundratals kristna pakistanier flytt in i skogarna utanför huvudstaden Islamabad. Där har de röjt upp en glänta och håller på att bygga en kyrka. Nu kräver de att få stanna på platsen där de känner sig trygga."

"Pakistan har tagits som gisslan" >> "- Det är svårt att leva i landet för de som inte är muslimer. Problemet behöver uppmärksammas av människorättsorganisationer, kyrkor och av andra muslimer runtom i Europa och USA, säger han."

29/8

NY PREDIKAN ELVOR PINGST ALAFORS: HÄMTA NY KRAFT I KRAFTLÖSA TIDER

Isrekord slaget i Arktis >> "Sommarisens täcke i Arktis är nu det minsta som uppmätts. Utbredningen har gått under den tidigare lägstanoteringen från 2007. Arktis istäcke smälter rekordsnabbt >> "Istäcket i Arktis håller just nu på att bli mindre än det har varit på tusentals år – trots att flera veckor av smältperioden återstår.

Jean-Marie Eveillard: VI ÄR PÅ VÄG MOT EN INFLATION SOM KOMMER ATT LAMSLÅ HELA EKONOMIN

Upp 6:5 När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga: "Kom!" Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen. 6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: "Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, (= HYPERINFLATION) och oljan och vinet får du inte skada."

Frågan nu är om ovädret Isaac kommer att slå med full styrka mot New Orleans, på sjuårsdagen av den förödande orkanen Katrina?

 

28/8

Kong Hees församling varnas >> "Det som nu har hänt är att medlemmarna den 6 augusti fick ett brev där man bad om donationer på två av kyrkans pastorers konton. The Commissioner of Charities, ett kontrollorgan för välgörenhetsorganisationer, har varnat kyrkan för att samla pengar till pastorns böter, och företrädare för församlingen säger nu att det aktuella brevet dragits tillbaka."

NÅGOT PASTORER VÄGRAR SE! RICK WARREN LEDER FLOCKEN MOT EN VÄRLDSKYRKA (Interfaith)

Joh 14:2 I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt er att jag går bort för att bereda plats åt er? 3 Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är. 4 Och vart jag går, det vet ni. Den vägen känner ni." 5 Thomas sade: "Herre, vi vet inte vart du går. Hur kan vi då känna vägen?" 6 Jesus sade till honom: "Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Apg16:17 Denne följde efter Paulus och oss andra och ropade och sade: "Dessa män äro Guds, den Högstes, tjänare, och de förkunna för eder frälsningens väg." 18 Så gjorde hon under många dagar. Men Paulus tog illa vid sig och vände sig om och sade till anden: "I Jesu Kristi namn bjuder jag dig att fara ut ur henne." Och anden for ut i samma stund.

På grekiska V 17 så verkar det som om kvinnan sa: En frälsningens väg precis som om det skulle finnas fler!
(Vilket skulle förklara Paulus reaktion)

27/8

26/8

25/8

(Maria?) Men bibeln säger att det är Jesus !!!

Pingst vill tydliggöra pastorsrollen >> "Efter senaste veckans händelser: Pingströrelsen ska tydliggöra vem som kan räknas som pingstpastor. Men någon central ordination lär det inte bli.- Det kommer fortfarande vara lämplighet, kallelse och karaktär som är det viktigaste, säger Pelle Hörnmark. ...Men "Pingst Pastor" tror han kan bidra med att det tydliggörs att man är del av något mer och större än den enskilda församlingen. Med i nätverket kan man, enligt deras egen hemsida, vara om man är "Kallad till ordets tjänst", "bekräftad av en lokal församling" och "överlåten till gemenskapen med pastorerna i pingst". (Hur går det med de pastorer som inte vill påverkas av de församlingar och strukturer som Pingst har som förebilder?!)

Det är möjligt att göra övernaturliga tecken >> Getrud Storsjö: Men Jesus själv sa att i de yttersta dagarna ska det komma många falska Messiasgestalter och falska profeter som ska göra stora tecken och under ”för att om möjligt bedra även de utvalda”. Vi kan förvänta oss många liknande saker, övernaturliga skeenden som inte har sina rötter i Guds rikes andlighet. Det finns två andliga storheter, Guds rikes och Djävulens. Gud gör inga meningslösa under och trick. Människor i Jesu samtid försökte få honom att göra det, men han vägrade. Han gjorde bara det som var gott och meningsfullt, mättade hungriga, botade sjuka, uppväckte döda etcetera. Jesus talar om förekomsten av onda andar som tar sin boning i människor och som kan använda dem som sina redskap att utföra det som är ont och det som är övernaturligt för att locka och bedra människor. Mose fick makt av Gud att göra under, men också trollkarlarna i Egypten gjorde samma saker till en början, men de måste till slut ge upp för de kunde inte göra allt det Mose och Aron gjorde. Vi måste vara på vår vakt och inte låta falska tecken och under bedra oss."

 

24/8

(Vi har varnat för att dessa Sk "Mariauppenbarelser" skall öka) LÄNK TILL OVAN: >>

Stig Andreasson - Dopet i Skriftens och historiens ljus >> "I urkristen tid vad dopet ett av de band som förenade de kristna till ett hjärta och en själ. Dopet markerade också en radikal gräns mellan kristna och icke kristna. Så var det då. Men hur är det idag?"

Ohlins: Vi var nyss på dop där 5 från Betelskeppet som kommit till tro på Jesus Kristus döptes

John Arnotts haltande bibelstöd >> Lennart Jareteg: Jag och bloggande vänner har tidigare skrivit en hel del om det som ofta har kallats för ”Toronto-välsignelsen” (från engelskans ”Toronto blessing”) och den breda ”upplevelserörelse” som växt fram i dess kölvatten. I denna rörelse kan vi inkludera Trosrörelsen, den Apostoliska rörelsen med C. Peter Wagner i spetsen, Profetrörelsen med Rick Joyner, Mike Bickle mfl, skeenden som t.ex. det i Lakeland sommaren 2008, förkunnare som Todd Bentley, Benny Hinn, Bill Johnson, Heidi Baker, osv, osv. Nu kanske du tycker att det är ett förfärligt tjat om ”Toronto” här, och att det ju är på utdöende, men som du kommer att förstå är det här både högaktuellt och ett eskalerande problem...

 

Evangelisation: Cafébussen spred lugnet i Emmaboda >> "I år lockade Musikfestivalen cirka 12 000 besökare till det småländska samhället. Bussmissionens Cafébuss hade fått en central plats reserverad för sig på torget, vilket visade sig vara utmärkt läge, berättar Ove Jonsson som tillsammans med hustrun Agneta ansvarar för Bussmissionen. - Många tog verkligen tillfället att återkomma till oss många kvällar och nätter för att samtala om Gud och Jesus. Bland besökarna fanns en ung man i 20-årsåldern som berättade för Jonas i vårt team att han kände en sådan skuld över vad han gjort i sitt liv. Trots sin unga ålder hade han redan varit i fängelse. Jonas berättade att Jesus kan ta bort skulden i hans liv och fick bedja för killen. Något händer i bönen och killen säger: Det är som någon har tagit bort det gamla hjärtat inom mig och jag har fått ett nytt hjärta. Han blev så glad över detta och ville att hans kamrater också ska få uppleva samma sak, att Jesus kan förlåta..."

23/8

100 år sedan William Booth dog >> "Den här veckan är det 100 år sedan Frälsningsarméns grundare William Booth gick ur tiden. Först femton år senare föddes svenske Ingvar Fallström, vars hela liv skulle präglas av Booths gärning. Här berättar den nu 85-årige frälsningssoldaten om en kristen ledare som påverkat världen mer än de flesta i historien."

Israelnyheter: Brev till FN:s säkerhetsråd om Iran >> "Israel sände i går ett brev till FN:s säkerhetsråd med anledning av att Iran under den senaste veckan flera gånger hotade med att utplåna Israel. Det strider mot FN:s stadga när ett land riktar liknande hot mot ett annat medlemsland."

"Världskyrkan" som David Wilkerson varnade för tar form >> "Ryskortodoxa och polska katoliker försonas. Den ryskortodoxa kyrkan och den katolska kyrkan i Polen vill försonas efter århundraden av motsättningar och fördomar. I stället ska de samarbeta för att behålla ländernas kristna identitet. Det skriver deras ledare i ett gemensamt dokument." (D Wilkerson synen >>)

 

22/8

Hårda utfall från Iran mot Israel: >> "Vi bränner Tel Aviv till aska""Om Israel slår till mot Irans kärnkraftsanläggningar kommer Tel Aviv att brännas till aska. Det hotet framförde ayatollah Ahmad Khatami på lördagen. Det var bara ett av flera hårda utfall från Iran mot Israel de senaste dagarna."

Kristen ledare dömd för våldtäkt >> "- Mannen har inte varit avskild som pastor här, han har inte varit avlönad. Han var under en period ideell ledare för en liten internationell grupp som kanske samlade 10-15 personer åt gången. Efter en tid kom det fram grejer - som att han ska gett någon kvinna en massage som hon upplevde som obehaglig, han ska även ha visat pornografiska bilder för kvinnor - och då var hans förtroende som ledare slut."

Hörnmark: Oseriöst av Dagens Nyheter >> "Pingstpastor dömd för våldtäkt, skrev Dagens Nyheter i helgen. Men uppgifterna stämmer inte, mannen varken är eller har varit pingstpastor.- Kolossalt oseriöst av Dagens Nyheter, säger nationella pingstföreståndaren Pelle Hörnmark. ...- Han kanske kallar sig själv pastor, vem som helst kan kalla sig för vad som helst. Han är inte ordinerad eller avskild pastor hos oss och vad jag vet om har han inte varit det någon annanstans heller. Och det här underströk jag tydligt för Dagens Nyheters reporter när hon ringde."

21/8

Påven säger att Maria for upp till himmelen (Var står det i bibeln?)

Såg en halv miljon Prideparaden? >> "...Sanningen om Pride­paradens siffror kräver att minst en nolla tas bort från dem. Förmodligen är också 50 000 åskådare en för hög siffra för arrangemanget. Man kan också ställa frågan varför arrangörerna medvetet – vi har också sett det tidigare år – går ut med sådana här groteska fantasisiffror. Deras sak gynnas i längden inte av oseriösa och lätt genomskådade påståenden!"

Grekland: "Inte ens städjobb får jag" >> "ATEN. Kravaller, igenbommade­­ ­butiker, tiggare, köer till soppkök – så har omvärldens bild av Grekland sett ut det senaste året. Men hur ser grekerna på sitt eget land? "Uppgivenheten i Aten är så stor att det känns som om man kan ta på den", skriver Di Weekends Karin Lundbäck. Under en sommarvecka i Aten mötte hon många unga greker. Vissa väljer nu att fly landet för att få jobb."

20/8

Fyra föll tio meter när trottoaren försvann >> "Fyra personer föll tio meter sedan trottoaren de gick på plötsligt försvann under deras fötter. Två av dem dog i slukhålet. (Jesaja 24)

 

19/8

Polisen sköt 34 gruvarbetare >> "Sydafrika befinner sig i chock efter den massaker då minst 34 gruvarbetare sköts ihjäl av polis, en smärtsam påminnelse om apartheidregimens våldsamma förtryck.

Islamister hotar med attack i Norge >> ”Vi vill inte vara en del av det norska samhället. Och vi ser det heller inte som en nödvändighet att flytta ut ur Norge, då vi är födda och uppvuxna här. Och Allahs jord tillhör alla. Men låt Grönland bli vårt”, heter det i hotbrevet.

18/8

Israel snart omringat av fiender från alla sidor

Ett bibelställe som även passar in på Israel just nu

Psa 31:14 Jag hör många förtala mig, skräck råder runt omkring. De rådslår med varandra mot mig och smider planer för att ta mitt liv. Psa 31:15 Men jag förtröstar på dig, HERRE, jag säger: "Du är min Gud." Psa 31:16 Min tid står i dina händer, rädda mig från mina fienders hand, från dem som förföljer mig. Psa 31:17 Låt ditt ansikte lysa över din tjänare, fräls mig genom din nåd.

Minister: Hundratals raketer kommer slå ner i Israel varje dag

Islamister rasar mot OS-medaljörer >> "Att springa i shorts under OS är inte acceptabelt. Det menar radikala islamister i Tunisien, som nu kräver att regeringen fråntar OS-medaljören Habiba Ghribi sitt medborgarskap. Även en OS-simmare som drack juice och därmed bröt fastan under ramadan väcker starka protester.

Varning: Spring bort från Nya Apostoliska Reformationen NAR! (Eng) >> På denna video ser vi bibelskoleelever från Bill Johnsons kyrka vid Smith Wigglseworth gravsten där de "upplever kraft" som de sedan "frigör" för helande... Ungdomar förleds att utöva ockulta aktiviteter.

Giftigt foder drabbar jordbruk i USA >> "Som om den svåra torkan inte vore nog drabbas nu amerikanska bönder av ytterligare ett hårt slag. Fodret som bönderna ger sin boskap har utvecklat gifter, som i värsta fall kan leda till döden.

17/8

Minister slår följe med kippavandrarna >> På lördag kan den som vill sätta på sig kippan, den judiska huvudbonaden, för att visa att antisemitism inte tolereras. Bland annat kommer EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) att följa med på kippavandringen i Malmö.

Pastor Bill Hybels samlar 170000 kristna ledare >> "Den lokala kyrkan är världens hopp!"

Ohlins: Företags- och marknadstänket bygger på mänsklig styrka och resonemang. Därför tar man hjälp av politiska ledare som styr på världens sätt. Det andliga livet dör i församlingen. I en Jesus-centrerad, levande och sund församling är det däremot JESUS som är världens svar och den helige Ande som leder. Läs om Guds varning för Bill Hybels företagstänk och människocentrerade strategi >> .

Ohlins: I vems ögon är det här stort? I Guds eller människors?

Luk 16:15 Då sade han: "Ni hör till dem som vill framstå som rättfärdiga inför människor, men Gud känner era hjärtan. Ty det som är högt i människors ögon är avskyvärt inför Gud.

 

16/8

Frikyrklig teologi som en vindflöjel >> Stefan Swärd: Bibeltro och respekt för Bibeln behöver främjas. Paulus menade att "Hela skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att gudsmänniskan skall bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning"

 

Sveriges diplomatiska krig med "Europas sista diktatur" >> Vitryssland brukar ofta kallas "Europas sista diktatur". Det är med detta land som Sverige gjort en diplomatisk frontalkrock.

Hjälp till Vitryssland försvåras >> "Den diplomatiska krisen mellan Sverige och Vitryssland påverkar även kyrkornas hjälparbete i den gamla Sovjetstaten. Nu tvingas församlingarna hitta alternativa sätt för att få in hjälpsändningar till landet."

Pride, hetero och pastor >> Ulf Sundkvist: "...att jag alltmer börjar bli "en relik från forntiden". Det är visst inte längre modernt att tro på äktenskapet som en institution med rötter hos Gud, ämnad för en man och en kvinna. ...Därför, förmodligen inte helt överraskande: Jag tror fortfarande på äktenskapet. Jag tror på betydelsen av att avge löften om kärlek och trohet, grundat på en gemensam vilja att öppna de dolda rummen och ge sig helt till varandra. Jag tror också att det sammanhanget, det mest intima, är reserverat för en man och en kvinna. Jag tror att det är den bästa platsen för barn, inte bara för att bli till, men också för att älskas och vägledas. Jag tror på äktenskapet som en grundbult för hela vårt samhälle. Och för denna tro är jag; pride. Fotnot: Pride är ett engelskt ord som i sammanhanget kan översättas med ordet stolt.

Evangelium För Sverige >> Stefan Holmström, missionsföreståndare, EFS: "...EFS skulle kunna gå från 15 000 till 20 000 medlemmar på fem år, men vi skulle också kunna fortsätta att långsamt gå åt motsatt håll. Den livgivande frågan är dock inte hur många vi kan bli utan vem vi representerar. Hur nära kan vi leva Jesus? Det är bara så vi kan förbli en Jesusrörelse! Receptet för andlig vår är enkelt: Hjärtan som är ny-gripna av Jesus och som därför blir frikostiga med tid, pengar, bön och samtal om sin tro. Fler kristna gemenskaper som läser Guds ord, delar tro och betjänar behövande. Kristna som är missionärer där de är. Svaret på hur det kan bli andlig vår är lika svårt som svaret på frågan om hur kärlek uppstår. Eller som Martin Luther säger: Guds rike kommer nog vår bön förutan, men vi ber i denna bön (Fader vår) att det ska komma också till oss. Och kanske måste det till en ekonomisk kris?"

15/8

(Video) Israel beskylls för att förstöra tempelberget med kemikalier  

Fiskdöd i Texas
Hundreds of thousands of dead fish wash ashore near Galveston, Tx in massive fish kill

14/8

 

13/8

600 nya plan till ryska flygvapnet

Hes 38:7 Rusta dig och gör dig redo med alla de skaror som har samlats hos dig och tag befäl över dem. 8 Efter lång tid skall du kallas till tjänst. I kommande år (Heb: Tidens avslutning) skall du tåga in i ett land som har fått ro från svärdet. De som bor där har samlats från många folk upp till Israels berg som länge legat öde. De har förts ut från folken, så att alla nu bor där i trygghet.

 

12/8

 

(Video) Tillbedjan av församlingen och Pastorn mer än Jesus (Skrämmande) - Pastorn = Kong Hee

 

11/8

Därför fanns kvinnliga ledare inom pingströrelsen bara på landet – och i missionsländerna >> "Att bibelskolorna utbildade både män och kvinnor var en praxis som anammades av Helgelseförbundet och Baptistsamfundet redan i slutet på 1800-talet. När pingströrelsen började bjuda in till gemensamma bibelstudieveckor, föregångarna till de stora konferenserna Nyhem och Lappis, var talarna såväl kvinnor som män. Alla kallades "Herrens vittnen" och några könsbarriärer verkar inte ha funnits. Men så kom 1950-talet, hemmafrueran, pingströrelsens institutionaliserande och framväxten av stora församlingar i tätorterna. Ord som "Herrens vittnen" byttes ut mot pastorstitel, kvinnorna försvann eller titulerades barnevangelister. De utestängdes från församlingsledningar, det var bara på missionsfälten, mindre utposter och i landsbygdskapell som de fortfarande kunde predika och leda gudstjänster."

10/8

Egypten bombade terrorister i Sinai? >> Israelnyheter: "Egypten säger sig ha bombat ett terroristfäste nära gränsen till Gaza och dödat 20 terrorister. Frågan är ändå om det bara är fråga om ett propagandatrick från den nyvalde presidenten Mohammed Morsy för att rädda ansiktet eller om det är ett verkligt försök att bekämpa terroristerna i området. Det finns journalister i området som tvivlar på uppgiften om de dödade terroristerna, inga döda kroppar skall ha påträffats. Reaktionerna på terroristattacken i Sinai visar på hur delat Egypten är. Den nuvarande presidenten vann valet i juni med bara några procentenheter och många beskyller nu honom för den osäkra situationen i Sinai och för att han gått med på att öppna gränsen mot Gaza. Faktum är att efter att president Mubarak störtades har situationen i Sinai förvärrats.Ett tiotal angrepp har riktats mot gasledningen från Egypten till Israel och Jordanien, polisstationer har angripits, attacker har riktats mot Israel från Sinai osv."

 

Bjarne blev mirakulöst helad från cancer >> "Cancern var nästan färdigbehandlad när den blossade upp igen. Men när Bjarne Andersson, nu snart 66, skulle börja med cellgifter trodde läkarna inte sina ögon när de tittade på röntgenplåtarna. Det fanns inte ett spår av några tumörer. ...– En av mina kollegor ringde mig när jag låg på sjukhuset och tog farväl eftersom han var helt säker på att jag skulle dö. Han berättade att alla tänkte på mig och att de lagt min Bibel på min plats, berättar Bjarne med ömhet i rösten. – Men när jag blev frisk kom han och sa: ”Jag är inte troende, och jag tror verkligen inte på Gud, men när jag ser på dig förstår jag att NÅGONTING måste finnas så sjuk som du var!”

 

 

9/8

Tusentals döda fiskar flyter upp till ytan >> "Ny massdöd i floder och sjöar Tusentals fiskar går döden till mötes i USA. – Jag har aldrig sett något liknande, säger Mark Flammang, fiskbiolog i Iowa. – Vi pratar om hundratusentals, kanske en miljon, döda fiskar nu, säger Dan Stephenson, biolog i Illinois..."

Manilla dränkt i skyfall (video) >> "Ett kraftigt skyfall tvingade 20 000 personer att lämna sina hem i Filippinernas huvudstad Manila. Den senaste veckan har minst 53 människor dött till följd av regnovädret."

Hundratusentals flyr undan tyfon >> "Runt 200 000 människor har evakuerats i Shanghai och ytterligare 130 000 i staden Zhejiang inför tyfonen Haikui, den tredje som väntas till Kinas ostkust på en vecka."

8/8

Bro Brian: "Israel uppdaterar sin sköld av missilförsvar och rykten om krigsförberedelse flödar över från alla håll. USA: s utrikesminister Clinton är i Turkiet för militär tröst när det gäller Syrien. Det är inte svårt att komma fram till att Mellanösterns fälttåg pågår. Det återstår att se, men den rådande attityden bland många är att det blir i september till oktober..." LÄS MER

 

Dödlig attack mot kyrka i Nigeria >> "Minst femton personer dödades när beväpnade män stormade en kyrka i staden Okene i centrala Nigeria i måndags kväll.

Kid Kumlin om Flaggan, landet och folket: "Har du sett kartan, frågade han plötsligt. Vilken karta, tänkte jag, men sa ingenting. "Hur kan man bara stjäla namnet och ersätta det med ett annat", fortsatte han, och jag förstod nu att han menade kartan över Israel. Man kan göra precis vad som helst", svarade jag, men landet finns och namnet finns och han som alltid ljuger finns, han som målar världen i blod med sina lögner om Gud. Och han, satan, vet att hela hans identitet vilar på lögn." ...Men Gud har inte ändrat sina löften till Israel snarare intensifierat dem." LÄS MER

7/8

Tropisk storm hotar Mellanamerika >> "Den tropiska stormen Ernesto hotar Karibien och Yucatánhalvön, varnar amerikanska vädertjänsten NHC. Sent på lördagskvällen låg Ernestos centrum söder om ön Hispaniola, och vindstyrkan var 26 meter per sekund."

6/8

 

 

 

5/8

Vatikanen slog fast ännu en gång att den Katolska Kyrkan är den enda kyrkan >> Konsekvensen blir då att man också slår fast att Eukaristin (den katolske jesus = “förvandlade” brödbiten) är då (enligt dem) den enda frälsningsvägen. På grekiska så betyder ordet Antikrist först och främst “Istället för Kristus” (Vi ser nu alltså två jesus och två vägar – Du och jag tvingas nu välja!) LÄS MER

Hon var en häxa >> Men Jesus smälte Desirée Kjellin med sin kärlek. Fri från ”dödens demon”. Hon var friskvårdscentrets expert på healing. Men på insidan var hon bunden ända tills den dag då hon blev kristen och befriad från en "dödens demon". - I dag har jag fått glädje, en glädje som inte försvinner, säger Desirée Kjellin, 50. ...Men samma kurs som gjorde Desirée till en healer hade även gett henne andra förmågor. – Jag blev en häxa, säger hon och berättar hur hon med tankekraft kunde flytta saker, sätta eld på papper, och framkalla demoner. Desirée kunde tycka att detta var lite roligt, men betonar att kraften bara fick användas för att visa sina medarbetare vilka krafter de hade till sitt förfogande. – Healingen däremot använde jag för att få folk att må bättre. Det var bara det att jag inte fattade att jag gjorde dem sämre; genom att öppna upp dem för onda makter. Det var fruktansvärt men jag gjorde healingen även på mina egna barn och på min man, säger Desirée som trots sina nya krafter upplevde en känsla av otillfredsställelse.

4/8

Européer i kläm hjälpta av kyrkan >> När arbetslösheten ökar i södra Europa, kommer allt fler EU-migranter till Sverige. Men i stället för att få ett jobb blir många hemlösa och socialt utsatta. På ett år har antalet hjälpsökande på Crossroads ökat med nästan 50 procent.

Hamas kritiserar palestinskt Auschwitzbesök >> En rådgivare till den palestinske presidenten har besökt Auschwitz. Det upprör Hamas, som kallar förintelsen en "påstådd tragedi".

Sittstrejkande iranier mötte Jesus >> "När jag kom till Sverige bodde jag hos mina släktingar, jag sa inget till dem om att jag gick till kyrkan, jag sa i stället att jag var med kompisar. När jag blev kristen och berättade det fick jag inte bo hos dem längre. Jag kom till ett boende för jag var under 18 år, men där var alla muslimer. De undrade varför jag som hade ett muslimskt namn åt godis och korv. De blev arga för att jag blivit kristen, så jag fick byta boende. Först blev jag av med min familj, sedan fick jag byta boende. Men jag är nöjd, jag har allt i mitt liv ändå."

3/8

Tusentals flyr tyfonen Saolo >> "Tyfonen Saolo ställer till oreda kring Sydkinesiska havet. I Filippinerna har 14 människor dött och 150 000 människor tvingats fly efter att tyfonen drabbat landets norra delar och förstärkt monsunregnen. Området kring huvudstaden Manila, där 15 miljoner människor bor, är ett av de värst drabbade..."

Vädret världen runt >> "Torka, översvämningar och värmebölja har dominerat världen senaste veckan. Åskoväder och tornados har dragit fram över stora delar av USA under sensommaren vilket har orsakat strömavbrott i tusentals hushåll."

Jasmine skrev 2012-07-30: >> Livets Ord använder RealPresens-nattvard & EPIKLES och den katolska påverkan är tydlig och Ulfs nära vän katoliken Bengt Malmgren säger "Synen på Eukaristin är gemensam idag mellan Katolska kyrkan, Ortodoxa kyrkorna, Anglikanska kyrkan och många lutheraner. Också många evange-likaler inom de nya icke samfundsanslutna nya karismatiska församlingarna, delar denna syn. T.ex Ulf Ekman har skrivit en bok om nattvarden som uttrycker en HELT katolsk syn."/B.M (!) Enhets-vännerna 21/5: >> & >> & >>


Tips från läsare
: Elise Lindqvists mycket tuffa livshistoria, som leder till möte med Jesus, förlåtelse, och hjälp till andra. Det är det bästa radioprogrammet som jag hört. Jag är överrasked att det över huvud taget tillåts sändas i Sveriges radio. >>

Direktlänk till Radioprogrammet (90 min): >> Lite mer info: >> Programmet sänds även i kväll 22.05 i P1

 

2/8

Billy Graham manar USA till omvändelse >> "I ett uttalande skriver dock Billy Graham att hans hjärta värker för USA och dess bedragna folk. Han berättar att hans fru Ruth för flera år sedan läste utkastet till en bok där han tog upp hur moralen försämrades och hur falska gudar som sex och teknologi dyrkades av människor. Hennes reaktion var: "Om Gud inte straffar USA, så måste Han be om ursäkt till Sodom och Gomorra. ...Billy Graham menar att ju längre folket befinner sig från Gud, desto mer kaos blir det i världen. Han manar till ånger och omvändelse."

Luk 21:11 Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.

1/8

Bistånd och evangelium måste gå hand i hand >> "Både vad gäller mission och bistånd har Sverige varit ett föregångsland. Svensk kristen mission, av olika samfundsfärg, har många gånger nått och bistått människor som ingen annan hjälpt. Bistånd och evangelium har gått hand i hand. Det är hög tid att lyfta upp den fanan igen. Budskapet om frälsningen måste ut, samtidigt som kallelsen att se till hela människan inte får glömmas bort. Kristus säger: "Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig." (Matt 25:40)"

Guds ord riktmärket i den kristnes värld >> Stefan Swärd: "En kristendom som inte tror på att Gud är aktivt verksam nu och i dag, har gett efter för upplysningstänkandet. En kristendom, som inte tror på en absolut moral som är grundad i Guds bud och i Guds vilja, har gett efter för en annan världsbild än en kristen. En kristendom, som bara handlar om inomvärldsligt socialt engagemang har kommit bort från kristna trons centrum. En del av dagens kristna debatter handlar om mycket mer än bara lite olika uppfattningar om hur vi ska tolka Bibeln och uttrycka vår tro. Det handlar om helt olika världsbilder och trosinställningar. Kristna, som inte aktivt studerar Bibeln och lever i en församlingsmiljö där respekten för Bibeln som Guds ord är självklar, blir uppslukade av tidsandan och får människans perspektiv som agenda, mer än Guds perspektiv. Att vara kristen innebär ett nytt sätt att tänka, att få en annan världsbild som bygger på att Jesus är Herre och Guds ord är riktmärket."

Ett bedraget land >> Nasrin Mosavi Sjögren skriver: "...För ett par dagar sedan gick polisen ut med en efterlysning på Twitter, där de uppgav att offret beskrev att rånaren hade romskt utseende. Genast började det absurda drevet, som slutade med att poliserna fick göra avbön i rikstäckande media för att de hade oförskämdheten att prioritera yrkesheder och brottsoffer framför den påbjudna vanföreställningen om att det varken finns nationaliteter eller etniciteter. Samtidigt släpptes statistik i Danmark som visade att mer än varannan våldtäktsdömd var från Afrika eller Mellanöstern år 2010. I Norge kom det tidigare officiella uppgifter om att samtliga överfallsvåldtäkter de senaste åren begicks av icke-västliga invandrarmän.
Det är en skrämmande överrepresentation, med tanke på att andelen invandrare är max 10-20% av den totala befolkningen i Norden. I Sverige avstår man från att föra statistisk av det slaget. Vad som däremot är känt, är att Sverige med sina 6 500 våldtäkter 2011 låg näst högst på våldtäktslistan – i hela världen. Endast Lesotho överträffar oss. Det drar fram en horribel våldtäktsvåg över Sverige.
Tjejerna blir lätta offer sedan de har matats med den lögnaktiga officiella berättelsen; att alla människor automatiskt anammar västerländska normer och värderingar i samma stund de sätter sina fötter på svensk mark. Det gör mig enormt ledsen och arg att se hur de generösa och vänliga svenskarna blir så bedragna. Hur mycket de politiskt korrekta än inbillar sig att de skyddar värnlösa flyktingar genom detta fundamentala svek, är sanningen en helt annan. I realiteten ser människor den skriande diskrepans som råder mellan den officiella berättelsen och den faktiska verkligheten. I detta mellanrum föds verklig rasism, som får människor att betrakta samtliga invandrare som fiender. "