Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2013 >>

6

0

"Föreningen Parousia Mission är en kristen ideell förening som vill vara en resurs för att sprida evangelium i Sverige. Med evangelium menar vi det som överlämnades till apostlarna från Jesus Kristus för att spridas, bevaras och försvaras. (Mark 16:15)* Läs mer om Parousia Mission HÄR - (Pdf)

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946

e

Parousia Mission har regelbundna möten i Bjurslättsskolans aula. Vi vill tacka er som kom på mötet 15 Dec och ett särskilt tack till Juris Kuvalds för hans medverkan. Det var roligt att skaragruppen kom på besök också.
OBS!
Nästa Parousia möte är Sönd 26 Januari Kl 14:00 - vi kommer även att ha nattvard med förbön i det mötet.

Gratisparkering: Kör Wieselgrensgatan förbi Wieselgrensplatsen (mot Björlanda) och sväng höger in på Långängen. Ta andra vänster på Konvaljegatan. Parkeringen ligger rakt fram vid Konvaljegatans slut.

Den kommande falska freden i Israel och delningen av landet är profetiskt föreskriven i Guds ord. Avfallet breder ut sig och även det är profetiskt förutsagt i ordet. Det här är ämnen som talas lite om i församlingarna men som vi tycker är viktigt inför avslutningen av denna tidsålder. Herren vill ha ett berett folk inför sin tilkommelse! (Grek: PAROUSIA)

8

26/12-1/1-14 (Uppdateras löpande)

7

Ohlins fundering: Elvor Ohlin: "Inför ett nytt år får vi överlämna och överlåta oss och våra liv till Herren. Vi uppmanas att vara ödmjuka inför framtiden och be om Guds ledning. Precis som naturen förändras med tvära kast och hastiga stormar utan förvarning, kan världsbilden förändras och tidstecknen hastigt uppfyllas. När tiden är inne kommer också Jesus med hast "i makt och härlighet", "liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster". Det kan inte ske när som helst för Gud har bestämt en viss ordning (2 Tess 2:3-4)."

Raketattack mot norra Israel
"Fem raketer avfyrades imorse från libanesiskt territorium mot norra Israel. ... Ironiskt nog kom morgonens raketattack bara några timmar efter att Israel offentliggjorde namnen på 26 fängslade palestinska terrorister som kommer att friges imorgon måndag. Terroristerna, som är dömda för mord utförda innan Osloavtalet skrevs under 1994, friges i förtid som en förtroendebyggande gest till den Palestinska myndigheten. När man läser listan över de brott som terroristerna har suttit dömda för inser man dock att merparten av deras offer inte var israeliska medborgare, utan palestinier. Kamil Awad Ali Ahmad, exempelvis, är dömd för delaktighet i mordet på den israeliske soldaten Yoram Cohen, men också för att ha kidnappat, torterat och mördat 15 palestinier som han misstänkte för samarbete med israeliska myndigheter. Ytterligare minst tre av de nu snart frigivna terroristerna är dömda för ett eller flera fall av mord på palestinier. Detta tycks dock inte utgöra något hinder för den Palestinska myndighetens planer på att välkomna de morddömda terroristerna som hjältar."

"En dag på jobbet med Rodenye Howard Browne (2013)"
OHLINS: Att kristna kan få för sig att detta osmakliga spektakel med Rodney Howard Browne skulle ha med den helige Ande att göra, är ett bevis för avfall - ett stort avfall i kristenheten.

Israel Today: Netanyahu 'Gives Obama the Finger', Holds Secret Talks With Palestinians (Eng)
(Netanyahu "ger Obama fingret", håller hemliga samtal med palestinierna)

Gängens våld sprider skräck i Örebro
"Sedan konflikten startade har polisen kämpat för att stoppa konfrontationer. –Vi ska mala sönder den organiserade brottsligheten. Vi viker oss aldrig. Men det är ett oerhört svårt arbete. Man ska också komma ihåg att detta inte är unikt för Örebro, kampen mot gängen pågår över hela Sverige och det är dags att samhället kvicknar till. Det är inte en rosenröd skön värld vi lever i utan en brutal verklighet som skördar många offer, säger polisen Bo Andersson."

With more than 400,000 families falling below the poverty line, Israel has the second-highest poverty rate in the developed world, behind only Mexico, according to statistics from the Organization for Economic Cooperation and Development, or OECD. >>

Nära ögat
Paul Widen: "...Det är fullt begripligt att denna sortens händelser ytterst sällan når svensk media: det pågår ju alldeles för mycket elände i Sverige och resten av världen för att varje nära-ögat-attack mot Israel ska förtjäna mediautrymme annat än i just Israel. Detta lågfrekventa våld är emellertid en del av vardagen i Israel och självfallet präglar det attityderna bland både beslutsfattare och övrig befolkning. Om den svenska nyhetsrapporteringen från Israel bara i extrema undantag lyfter fram den här typen av händelser är det därför fullt naturligt att många svenskar anser att Israels reaktion på våldet är oproportionerligt: nyhetskonsumenter kan med handen på hjärtat bedyra att de bara har hört talas om någon enstaka raketattack, trots att ofattbara 15000 raketer och granater har avfyrats mot Israel sedan raketterrorn från Gaza började i 2001. Möjligtvis kan nyhetskonsumenterna även dra sig till minnes att de vid något tillfälle kan ha hör! t talas om en bomb på en buss, trots att nästan 1200 människor har dödats i bombattacker i Israel sedan 2000."

Fortsatt debatt om försoningen
"Nätverket som Thomas Forslin ingår i har en hållning att mångfald är bra, men att i centrala trosfrågor, som till exempel denna om försoning och Jesu död, så krävs det en enhetlig linje i kyrkan, en linje som ledningen kan vara tydlig med. – I vissa frågor kan man inte ha mångfald, antingen dog Jesus på korset för våra synder eller inte, det finns en kärna i kristendomen som vi inte kan förhandla om. Det finns tydliga skiljelinjer men jag tycker att det är problematiskt med ett förhållningssätt där man ska ha mångfald i alla frågor. – Om Equmeniakyrkan vill ha bredd även i kärnfrågor då får de ha det. Men då är det inte säkert att alla ska vara med i det sammanhanget, kanske behövs då ett sammanhang där man är trogen mot bibelordet."

Lögnaren Abbas julbudskap
ISRAELNYHETER: "I sitt julbudskap kallar Abbas Jesus för en palestinsk budbärare. Den som inte är nöjd med sin egen historiska bakgrund måste tydligen stjäla andras. Yigal Palmor talesman för israeliska utrikesministeriet kommenterar: “He should have read the Gospel before uttering such offensive nonsense, but we will forgive him because he doesn’t know what he’s doing,” Foreign Ministry spokesman Yigal Palmor told The Times of Israel on Monday. Abbas’s statement is an “outrageous rewriting of Christian history...
These rather unfriendly statements are “not exactly in the spirit of Christmas,” Palmor, the Foreign Ministry spokesman, said cynically. “Maybe he needs a hug from Santa?”

Påven riktade sig även till ateister
"Påven Franciskus manade också ateister och troende inom andra religioner att ansluta sig till den katolska kyrkans böner och förhoppningar om fred på jorden. Detta inför 70.000 församlade på Sankt Petersplatsen i Rom."

OHLINS: Det låter kanske bra i mångas öron men tyvärr är det just detta som Bibeln varnar för kommer att vilsleda många människor in i andligt mörker och en antikristlig världsreligion.

Vädjar om bön för Iraks kristna"
Minst 37 personer miste livet i de två bombdåden i Bagdad på juldagen. En av bomberna detonerade nära katolska kyrkan St Johannes och tog 26 människoliv. Kristna religionsfrihetsorganisationen Open Doors vädjar nu särskilt om bön för situationen i Irak. – Enbart kraften i bön kan förbättra villkoren för troende i Irak och länder som Syrien och Iran. Be att offrens familjer känner att Jesus omfamnar dem. Be att regeringen i Irak ska göra mer för att skydda människor av alla religioner. Och be att kristna under 2014 kan tillbe Herren i fred och frihet, säger David Curry, ledare för amerikanska Open Doors, enligt Christian Today."

Abbas har problem med sin egen organisation
"En artikel av Khaled Abu Toameh som beskriver situationen inom Fatah. "Abbas har inte bara förlorat kontrollen över Gaza, utan också över sin egen organisation skriver Toameh. När Fatah är splittrad och svag kan inget avtal med Israel undertecknas och detta är goda nyheter för Hamas och andra som motsätter sig fred."

21-25/12

Varje gång Helge Fossmo lämnar fängelset varnas församlingen. Tio år har gått efter skotten i Knutby - men det väcker fortfarande starka känslor. - Jag tycker han ska ­sitta inspärrad, men man måste respektera lagen, säger Anna Alexandersson, syster till den mördade Alexandra. >>

Finlands president Sauli Niinistö är djupt bekymrad över utvecklingen i Ryssland. – Ryssland fjärmar sig från väst. Det är mycket oroande, säger Niinistö i en intervju med SvD och Hufvudstadsbladet. >>

VATICAN CITY (Reuters) - More than two million people have flocked to Pope Francis' general audiences in St. Peter's Square since his election in March, four times the number that Pope Benedict drew in all of 2012. >>

OHLINS: Vid tiden för antikrists framträdande skall det finnas en religiös ledare som kallas för den "falske profeten". ÄR påvens växande popularitet är ett tecken på en profetisk uppfyllelse?

Pope Francis will arrive in the Jewish State for a whirlwind visit to Israel and the Palestinian territories on March 25, 2014. The trip will last less than 48 hours, as the Roman pontiff will arrive in the morning hours on Sunday and leave the following night. >>

OHLINS: Kommer en mässa att hållas i Jerusalem, då en "annan jesus" kommer att upphöjas (Eukaristin?) DÅ KOMMER VI ATT FÖRSTÅ!! Fd Katoliken Mike Gendron ljudklipp >> plötsligt så sker samtidigt massa falska under och tecken. Det här är ett tänkbart scenario när man tänker på utvecklingen kring påven och fredsförhandlingarna i Israel.

Mat 24:15 När I nu fån se 'förödelsens styggelse', om vilken är talat genom profeten Daniel, stå på helig plats - den som läser detta, han give akt därpå -

Mar 13:14 När ni ser 'förödelsens styggelse' stå där han inte skulle stå (OBS! Upphöjas till en position han inte skall ha = Kristi plats = Gk: antikrist) - den som läser detta bör noga lägga märke till det då skall de som bor i Judeen fly bort till bergen.

2 Tess 2:9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under 10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta. 11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen (EN ANNAN JESUS) 12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

Motorväg till himlen?
"Många kristna i
dag vill gärna bredda vägen till himlen och vår eviga frälsning. Frågan är, har vi rätt att göra det? Här följer ett litet tänkespråk på det temat. ”Är det rätt av oss att försöka bygga en motorväg till himlen, när Jesus har sagt att Han är den enda vägen, och den vägen är smal? Tänk om någon på grund av oss missar den rätta vägen och aldrig kommer fram!” (Björn Magnusson)

Jesu korsdöd avgörande för vår frälsning
Stefan Swärd: "Det är få som spetsar till som Gardell gör, men det som präglar nytolkningar av försoningsläran är att korset försvagas och urvattnas, synden blir inte så allvarlig, och inte heller Guds vrede över synden. Och Gud kan väl förlåta oss ändå, varför behövde han offra sin oskyldige son för att kunna förlåta oss? Men Bibeln lär tydligt att Jesu död på korset är avgörande för vår frälsning, och att Jesus behövde dö på grund av vår synd. Vi har alla syndat och saknar Guds härlighet. Vi har alla en skuld inför Gud. Vi har alla brutit mot Guds lag. Och vi förmår inte att göra något för att frälsa oss själva, betala av skulden, eller genom botgöring och goda gärningar försöka bli godkända av Gud. ...Behövs det inte något mer än att Gud bara förlåter, inte minst med tanke på alla brottsoffren som kräver upprättelse, kompensation och vedergällning? Svaret är korset – att Gud själv griper in och räddar oss. Han tar på sig skulden och straffet, han tar på sig alla syndens konsekvenser. Jesus blir syndoffret för att rädda världen, Jesus bär det ställföreträdande strafflidandet i vårt ställe, för att rädda oss. Så allvarlig är den mänskliga ondskan att bara Jesu död kan sona skulden. Därför är förlåtelse, nåd och frälsning tillgänglig för alla människor, hur stora synder man än har begått. Det är evangeliet, de goda nyheterna.

Prästprotest mot homovigslar
"Frågan om kyrklig vigsel för samkönade par väcker nu stark debatt inom Norska kyrkan. Efter att prästernas fackförbund tagit ställning för en sådan vigselakt har ett 50-tal präster i protest lämnat facket."

Regeringen ville avvisa anmälan till Europarådet
” Senast den 3 januari ska Sveriges regering ha yttrat sig om den anmälan i nio punkter som inkommit till Europarådet från tre kristna organisationer. Sverige anklagas bland annat för att inte reglera samvetsfrihet i lagen, och för att inte aktivt motverka flickaborter.”

THE TRUMPET NEWS

20/12

SUPERBAKTERIER I KINESISKA RENINGSVERK

"Nu, efter sju egna år utanför rollen som kyrkoledare är jag mer övertygad än någonsin: Problemet med sekularisering är inte att samhället sekulariseras, bekymret är kyrkans egen sekularisering." (Lennarth Hambre)

Saudi Arabien missnöjd med väst
Israelnyheter: "Saudi-Arabiens ambassadör i Storbritannien ger i New York Times uttryck för det missnöje och den  besvikelse som finns i landet på grund av västvärldens agerande i Syrien och angående Irans kärn(vapen)program. Saudi-Arabien är en lika mörk fläck på kartan som Iran när det gäller mänskliga rättigheter och landet har också likt Iran gett stöd till terroristorganisationer. Saudi-Arabien tävlar också om inflytande i Mellanöstern med Iran, kanske just därför är det värt att ta saudiernas oro på allvar."

Ohlins: Är inte världen sjuk om en "vinbluffare" får 40 års fängelse medan en våldtäktsman får 2 år!?
Vinbluffare kan dömas till 40 år

19/12

Överenskommelsen var en seger för president Putin, som befinner i en kamp med EU om inflytandet över före detta sovjetrepubliker. - Ukraina är vår strategiska partner och allierade i alla ordets alla betydelser, sade Putin, med Janukovytj sittande bredvid sig. Men kritik mot uppgörelsen kom också från omvärlden. Tysklands nytillträdde utrikesminister Frank-Walter Steinmeier sade att Ryssland utnyttjar Ukrainas svåra läge för att hindra att landet undertecknar ett frihandelsavtal med EU. (SvD) >>

Snökaos och boktips
Paul Widén: Två saker slår mig när jag läser The Prime Ministers. För det första att boken borde vara obligatorisk läsning för alla journalister som rapporterar från Israel. Själv har jag inte stött på någon bok som bättre sammanfattar bakgrunden till Staten Israels uppkomst, situationen och stämningen i landet före och efter utropandet av självständighet 1948, den ideologiska klyftan mellan arbetarpartiet och det högerliberala Herut (sedermera Likud), det politiska ledarskapets strategiska resonemang i den arabisk-israeliska konflikten, och framväxten av relationen till USA, för att bara ge några exempel.

Mer baptism, inte mindre
"Det bibelord som Karlendal menar vara den mest jämförbara faktorn till sin egen ändrade ståndpunkt av dopsynen är ju samtidigt något som talar emot hans egna slutsatser. Gud bekräftar inte barn­dopet genom Andens uppfyllelse av människor med den doptraditionen, lika lite som Han bekräftade Kornelius hushåll när de fylldes av Anden eftersom de inte ens var döpta i vatten. Det Gud bekräftade var nämligen deras lyssnande i tro och inte deras dop. Tron kommer nämligen av hörande och hörande i kraft av Kristi ord i enlighet med Romarbrevet 10:17 och denna tro är en förutsättning för att kunna bli fylld av den helige Ande. ... Lösningen för oss är ju inte att börja döpa spädbarn, även fastän det skulle innebära en drastisk ökning i antalet dop, utan frågan är snarare om vi genom vår förändrade hållning gällande dopsynen har gjort oss själva en björntjänst och därför borde återgå till en traditionell baptistisk syn på dopet? Jag tror att församlingsmedlemskapet behöver öppnas upp så att människor med olika doptradition kan dela gemenskapen med varandra i samma församling, men det innebär inte att den dopsyn som varit rådande i pingströrelsen bör ändras. Det är nämligen tron på Kristus Jesus som förenar oss troende från olika kristna sammanhang i första hand och inte dopet. Mikael Karlendal är därför min broder i Kristus Jesus oavsett hans dopsyn, men samtidigt anser jag att hans nya vägval leder åt fel håll." (David Westergård)

Är så kallade "omdop" bibliska?
"Omdop är nämligen odiskutabelt bibliskt, nämligen när det första dopet skett i omedvetenhet om dopets verkliga innebörd. Så i Efesus. De lärjungar Paulus mötte hade visserligen låtit döpa sig sedan de omvänt sig. När det däremot gäller den fulla medvetenheten om vad dopet innebar, nämligen en bekännelse till den som döper i helig ande var man både okunnig och därför också utan den personliga upplevelsen av Anden. Avsaknaden av denna kunskap var så allvarlig att Paulus får undervisa dem igen, och upprepa vad Johannes redan ute i öknen sagt, men som dessa lärjungar av något skäl missat (kommentatorer tror att de vistats alltför kort tid i öknen hos Johannes och inte hört den fulla förkunnelsen) nämligen att de skulle tro på den som skulle komma efter Johannes han som döper i helige Ande och eld. ...Det faktum att den romerske kejsaren Konstantin införde kristendomen som statsreligion i romarriket och att det därmed blev nödvändigt att spädbarnsbegjuta de i riket födda såsom medborgare både i Romarriket och i församlingen får inte för ett ögonblick få oss att förfalla till statskyrkokristendom och lämna församlingens grundval, Guds Ord..." (Samuel S. Svensson)

Svenska nazister blir allt starkare och synligare i Sverige. Inför supervalåret 2014 fruktar forskare och säkerhetspolisen att våldet kan öka ytterligare. Enligt forskaren Mats Deland använder nazisterna nu en taktik efter tysk förebild, där man riktar in sig mot mindre områden över hela Sverige. - Nu försöker de ta stadsdelar i storstäderna, säger han. (Expressen) >>

Ohlins: Herren har varnat oss för att detta även kommer drabba Göteborg. Våldet kommer även att drabba kyrkor i den här staden. Det "otänkbara" håller på att ske i vårt land Sverige. Nazismen reser upp sitt fula ansikte igen!

18/12

KERRY INSTÄLLD PÅ FRED I VÅR

Foreign ministers promise closer cultural, scientific, business ties and enhanced security cooperation if an agreement is reached. But Jerusalem is unimpressed >>

Ohlins: En fred "med säkerhet" är vi på väg mot det kanske tydligaste tidstecknet?
(SFB) 1Tess 5:3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan.

(Amplified Bible)1Th 5:3 When people are saying, All is well and secure, and, There is peace and safety, then in a moment unforeseen destruction (ruin and death) will come upon them as suddenly as labor pains come upon a woman with child; and they shall by no means escape, for there will be no escape.

Rick Warren och Tony Blair mfl arbetar intensivt för att påverka världen och religionerna att enas för fredens skull. Det politiska vilddjuret kommer ju att ha en religiös medhjälpare säger Upp 13.

California megachurch Pastor Rick Warren was in Rwanda this week and encouraged residents of the Central-East African country "to be a nation of purpose, dignity and hope," as he met with local leaders helping to advance his PEACE Plan and Purpose Driven Church initiatives. >> Tony Blair must fix the road to peace in the Middle East >>

Det har aldrig funnits en nation som heter Palestina
"Bo Forsberg, det har aldrig funnits någon nation som heter Palestina som kan säga sig äga någon mark! Anledningen till att Judéen och Samarien (och Gaza tidigare) står under Israels överinseende beror på att det inte fanns någon att förhandla med när man ville göra upp om området. Det fanns ingen ägare till marken eftersom Storbritannien släppte alla vilda makter lösa när de lämnade Mellanöstern. Jordanien invaderade och ockuperade (!) Judéen och Samarien och delar av Jerusalem. Liksom Egypten gjorde samma sak med Gaza. Att Israel sedan inte omgående annekterade området var synd – de var nämligen i sin fulla rätt att göra det. Allt enligt internationell rätt! Samtidigt vet de flesta att mycket av den mark som palestinierna vill åt, redan en gång har betalats av de judar som man nu försöker jaga bort. Att det ska vara så envetet svårt för folk att sätta sig in i de historiska fakta som finns tillgängliga." (Erna Berger-Sundin)

Inga framsteg vid Kerrys senaste besök
Israelnyheter: "John Kerrys senaste möten med Abbas och Netanyahu verkar inte ha fört förhandlingarna framåt. Abbas verkar säga nej till i princip allt som Kerry föreslår och speciellt då israeliska arméns närvaro vid gränsen till Jordanien. Abbas vägrar fullständigt att erkänna Israel som en judisk stat och kräver att alla palestinska fångar måste friges för att det skall bli fred. När det gäller erkännandet av den judiska staten så kan man bara konstatera att Abbas kör på samma linje som arabstaterna har gjort sedan omröstningen i FN1947. (FN föreslog 1947 en delning av Palestina mandatet i en judisk och en arabisk stat.Araberna vägrade erkänna delningen och anföll judarna och den nybildade staten Israel några månader senare)"

Inte längre förbjuden
"Förra året förbjöd Skolverket psalmer och evangelium vid skolavslutningar i kyrkan. Nu vill regeringen ändra i skollagen så att det återigen blir tillåtet."

Enligt Btcx har det varit rush efter bitcoins i flera veckor, och både kursen och antalet användare har stigit kraftigt under hösten. – Det är inte bara för att spara eller spekulera som folk skaffar sig Bitcoins. Det finns en stor vilja att ha ett alternativ till de etablerade betalsätten med kontanter och kort, skriver Christian Ander i ett pressmeddelande. (DN) >> & >> Så här fungerar Bitcoin
Varning för virtuella valutor

Sverige tycktes i dag vara ensamt om att inte oroas över uppgifterna kring de ryska Iskanderrobotar, vilka enligt ryska försvarskällor utplacerats i Kaliningrad-enklaven och längs gränsen mot de baltiska staterna. (SvD) >>

Jer 14:13 Då sade jag: "O, Herre, HERRE! Profeterna (DE FALSKA) säger ju till dem: Ni skall inte se något svärd, inte heller skall hungersnöd drabba er, utan jag skall ge er en varaktig fred på denna plats."

Jeremia hade sett olyckan komma och kunde inte låta bli att varna ända in i det sista.

Jer 1:11 HERRENS ord kom till mig. Han sade: "Vad ser du, Jeremia?" Jag svarade: "Jag ser en gren av ett mandelträd." 12 HERREN sade till mig: "Du har sett rätt. Jag skall vaka över mitt ord för att fullgöra det." 13 HERRENS ord kom till mig för andra gången. Han sade: "Vad ser du?" Jag svarade: "Jag ser en sjudande gryta. Den lutar hitåt norrifrån." 14 HERREN sade till mig: "Från norr skall olyckan välla in över alla som bor i landet.

Jer 20:7 Du, HERRE, övertalade mig, och jag lät mig övertalas. Du grep mig och blev mig övermäktig. Så har jag blivit ett ständigt åtlöje, alla hånar mig. 8 Ty så ofta jag talar måste jag klaga, över våld och förtryck måste jag ropa, ty HERRENS ord drar över mig spott och spe hela dagen. 9 Men jag tänkte: Jag vill glömma honom och inte mer tala i hans namn. Då blev det i mitt hjärta som en brinnande eld, instängd i mitt innersta. Jag ansträngde mig att uthärda den men kunde det inte.

17/12

Vänsterpartiets talesperson i skolfrågor, Rossana Dinamarca, är starkt kritisk till skolminister Jan Björklunds, (FP), förslag att tillåta skolavslutningar med psalmsång. ”Psalmer i skolan bryter mot den trosfrihet som vi en gång har slagit fast”, säger hon till DN.

PHOTOS: Thousands Fled Jerusalem During Massive Winter Storm
Tusentals flydde Jerusalem under massiv vinterstorm

Ohlins: Det är tydligen Jerusalem som gäller om man vill ha snö de kommande helgerna.

”Fråga om israeliska varor kommer från ockuperad mark”
"Svenska kyrkan uppmanar allmänheten att kräva ursprungsmärkning av varor från israeliska och palestinska områden. Från 1 december till 6 januari pågår Svenska kyrkans julkampanj som går ut på att få så många som möjligt att i matbutiker kräva ursprungsmärkning av varor från palestinska och israeliska områden. "Om du hittar en vara märkt Israel, fråga om den kommer från ockuperad mark eller inte. Påtala vikten av att varorna tydligt måste ursprungsmärkas så att du som konsument kan göra ett medvetet val", tipsar Svenska kyrkan på sin webbplats där man också vill att konsumenter ska påtala att butiken tjänar på en korrekt ursprungsmärkning."

Ohlins: Vi vill härmed uppmuntra alla att köpa israeliska varor när tillfälle finns. Köp extra mycket om varorna är från så (felaktigt) kallade "ockuperad mark". Bojkotta israelsfientliga Svenska kyrkor istället!

Superdator avvärjde en stormkatastrof
"Den närmast explosiva utvecklingen från normalt lågtryck till extremvädret Ivar
upptäcktes i alla sista stund, mindre än ett dygn innan stormen nådde kusten, skriver Adresseavisen. Väderutvecklingen från onsdag till torsdag var så extraordinär och snabb att bara avancerade datamodeller från Njord gjorde det möjligt för norska meteorologer att gå ut med varningar, så att båtar kunde söka skydd och människor hålla sig inne."

Iskander, som kan laddas både med konventionella vapen och kärnvapen, kan med sin räckvidd på 500 kilometer nå Gotland och södra Sverige. (SvD) >> >>

14-16/12

Torsten Åhman: Äkta väckelse
"Nej, det som hände här var att människors samveten berördes. Att man såg sin egen brist och orättfärdighet och sitt djupa behov av nåd och förlåtelse och detta ledde till förändrade liv. Dopet hade en viktig plats. Så viktig att Johannes gått till historien som Johannes Döparen. Var det vattnet som renade människorna från deras synder? Naturligtvis inte! Det var Guds förlåtelse som gjorde det. Dopet var ett yttre tecken på det inre som skedde."

Andlig vägledning behövs i Knutby
"Gemensamt är att någon enskild ledare sätter sig själv i Guds ställe och har karismatisk kraft att manipulera en större eller mindre grupp människor i Guds namn. Detta utmärkte också ledarskapet i den lilla pingstförsamlingen utanför Uppsala."

En vulkan under nationalparken Yellowstone har visat sig vara ännu större än vad forskarna tidigare trott. Om den skulle få ett utbrott skulle följderna bli enorma och påverka hela världens klimat. (SvD) >>

SUPERVULKANEN SOM HOTAR USA STÖRRE ÄN MAN TROTT
HÄR ÄR ÄNNU ETT HOT MOT USA - NÄR KOMMER "JORDBÄVNINGEN"?

"2018 har människor mikrochips i huvudet"
"Google har redan kritiserats för att spionera på sina användare. Nu går de ett steg längre. Enligt chefingenjören Scott Huffman kommer företaget göra satsningar på att installera mikrochips i människors huvuden. Han räknar med att projektet ska starta 2018. – Tänk er att ladda in höjdpunkterna från gårdagens fotbollsmatch i sitt huvud, säger Huffman till Daily Mail."

Stefan Gustavsson: Jodå, Gud är faktiskt större
"Gud är större. Påståendet gäller i all monoteistisk tro. Judar, kristna och muslimer instämmer. Kända biskopar har det som motto. Gud är större. Den naturliga följdfrågan är förstås: Större än vad? Svar: Gud är större än allt skapat, eftersom han är Skaparen. Med ett fint ord är Gud transcendent; han går utöver den skapade verkligheten. Han finns före allting, han delar inte våra begränsningar som finns i universum och han har makt över hela tillvaron.  Han är Skaparen, vi är skapade och mellan oss går en avgörande gräns.
Innebär Guds transcendens att han är bortom vår tanke och vårt språk? Slutar gudstron i mystik, i töcken och dimma, där ord inte längre är meningsfulla? Kristen gudstro svarar nej. Gud har uppenbarat sig på ett personligt sätt och gett oss kunskap om sig själv. Inte uttömmande kunskap, men fullt tillräcklig kunskap. Det har han gjort allra främst i Jesus Kristus." ...I kristen tro står alltså frasen "Gud är större" inte för otydlighet och oåtkomlighet; den uttrycker tvärtom kunskap om vem Gud är och vad han gjort."

13/12

Intolerant med absolut sanning?
" Övertygelsen om den absoluta sanningens existens handlar inte om tvärsäkerhet utan om en ödmjuk visshet. Det skriver Torbjörn Helmner, pastor och doktorand. ...I motsats till uppfattningen om att den absoluta sanningen leder till intolerans skulle den högsta sanningen i stället kunna möjliggöra den största möjliga tolerans. Den visar oss att vi alltid förblir under dess krav. Toleransen förutsätter övertygelsen om att människovärdet är en absolut sanning! Den som inte delar denna uppfattning riskerar att antingen själv bli intolerant eller att inte ingripa mot intolerans. Existens i fred mellan olika uppfattningar och handlingssätt kan alltid hotas och den är därför alltid i behov av en reflektion över de evidenta gemensamma grundförutsättningarna. En sådan reflektion har därför alltid formen av ett sanningssökande, eftersom enbart en konvention eller ett beslut bara kan utgöra en tillfällig grund ifall den inte vilar på djupare grundförutsättning, som i sig kräver ett fullständigt accepterande – och detta är sanningen. Häpnadsväckande naivt, eller …? Jag är övertygad om att de två saker jag berör, dels teologins primära uppgift och dels den absoluta sanningens existens, berör den svenska kristenhetens framtid. Övertygelsen om den absoluta sanningens existens handlar inte om tvärsäkerhet utan om en ödmjuk visshet som är grunden för sökande mot Honom som är vårt livs mål – Jesus Kristus." (Torbjörn Helmner)

”Trodde jag var född till sexleksak”
"Hanna tillhör det föraktade badifolket i Nepal och utsattes därför ofta för våldtäkter under sin uppväxt. Men hon räddades från helvetet och blev kristen. Nu vill hon studera till läkare i Sverige och hjälpa andra badiflickor. Världen idag mötte Hanna vid ett återbesök i byn där allting började.
 …Ungefär 50 procent av byn har blivit kristna, sedan den där dagen för sex år sedan då Raju kom dit. Hannas föräldrar kom till tro för ett och ett halvt år sedan. Pappa Lalu beskriver skillnaden. – Tidigare mådde vi alltid dåligt och kände oss tunga till mods, men nu är vi alltid glada och ber för våra barn, säger han och spricker upp i ett leende medan mamma Manisha nickar instämmande. Hannas glädje över förändringen hos sina föräldrar går inte att ta miste på. Men hon blir bestämd när hon säger att hon vill ta upp kampen för att fler unga flickor ska bli fria från sextrakasserier, våldtäkter, prostitution och trafficking. Och hon nämner två nycklar för att rädda fler; evangelium och utbildning."

Evangeliernas Jesus är historiskt trovärdig
"Skeptikerns guide till Jesus är ett verk i två delar som ämnar behandla de frågor en sökare har om Jesus. Den första delen, som nu utkommit, behandlar evangeliernas trovärdighet som källor till kunskap om Jesus ur ett historiskt perspektiv. Den andra delen kommer att behandla Jesu person och liv mer i detalj: hans identitet, undervisning, död och uppståndelse."

Demonisering, dubbelmoral och delegitimering
Paul Widén: "På SVT debatts hemsida pågår sedan ett par veckor tillbaka ett replikskifte om Israel och svensk nyhetsrapportering. Det började med att den mammalediga journalisten Anna Nachman skrev ett inlägg i vilket hon hävdade att den svenska israelbevakningen ger en felaktig bild av landet. Nachman berättade om de intryck som hon fick efter att nyligen ha besökt Israel för första gången, där hon bland annat såg att judar och araber lever och arbetar sida vid sida och att barnprogrammen på TV är på både hebreiska och arabiska. Nachman menade att denna multietniska och mångreligiösa verklighet aldrig framkommer i den svenska nyhetsrapporteringen."

90 procent av dem är enligt läkare smittade av lungpest, i vilken patienter normalt avlider inom tre dagar om inte antibiotika sätts in. Utbrottet tros ha samband med en invasion av råttor i bostadsområden, orsakad av okontrollerad skogsavverkning. >> (SvD)

Luk 21:11 Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.

12/12

PUTIN SKALL STÄRKA SITT MILITÄRA GREPP OM NORDPOLEN
Ökad rysk militär närvaro i Arktis (SvD)
Grannfejd i 1000 år – misstron kvarstår än (Expressen)
Rysk signalspaning mot det svenska försvarshögkvarteret (Expressen)

Hes 38:10 Så säger Herren, HERREN: På den dagen (HERRENS DAG) skall tankar stiga upp i ditt hjärta, och du skall tänka ut onda planer.11 Du skall säga: Jag skall dra upp mot det obefästa landet, jag skall angripa dem som bor där i trygghet, alla som bor där utan murar och varken har bommar eller portar. (DEN FALSKA FREDEN) 12 Ty du vill plundra och röva och vända din hand mot ödelagda platser, som nu åter är bebodda (FRÅN 1948 FRAMÅT) och mot ett folk (JUDARNA) som har samlats från hednafolken (DIASPORAN) och som nu har boskap och ägodelar, där de bor i landets mitt. 13 Saba och Dedan och Tarsis köpmän och alla furstarna skall då fråga dig: Har du kommit för att röva, har du kallat på dina skaror för att plundra, för att föra bort silver och guld, för att ta boskap och gods, för att ta stort byte? 14 Profetera därför, du människobarn, och säg till Gog: Så säger Herren, HERREN: På den tiden, när mitt folk Israel åter bor i trygghet, skall du veta det. 15 Du skall komma från ditt land längst uppe i norr, du själv och många folk med dig, alla ridande på hästar, en stor skara, en talrik här.

Två intressanta You - Tube videos som vi gjorde Nov 2011 innan Putin blev president:
Del 1 & Del 2 Synen vi fick om militärer i Göteborg >>

HES 38:3 och säg: Så säger Herren, HERREN: Se, jag är emot dig Gog, du storfurste över Rosh, Mesek och Tubal. 4 Jag skall föra dig omkring (HEB) SHUW) och sätta krokar i dina käftar. Jag skall föra dig ut med hela din här, hästar och ryttare, alla klädda i full rustning, en enorm skara, beväpnade med stora och små sköldar, och alla med svärd i hand.

Man kan tolka den hebreiska texten så att Gog skall ha varit ledare, dragits bort ifrån den posten och insatts igen. I så fall är sannorlikheten att Putin skulle vara den Ryska ledaren som startar slaget på Herrens Dag väldigt stor. Oj Oj vilken exakthet och precision det är i det profetiska ordet.

Vladimir Vladimirovitj Putin (ryska: Влади́мир Влади́мирович Пу́тин, född 7 oktober 1952 i Leningrad, Ryska SFSR i Sovjetunionen (nuvarande Sankt Petersburg i Ryssland), är en rysk politiker som är Rysslands president sedan den 7 maj 2012. Han var även Rysslands president från den 31 december 1999 till den 7 maj 2008 då han efterträddes av Dmitrij Medvedev. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Putin)

OHLINS: Den utveckling vi ser i Ukraina och ett utbredande av EU och NATO tror vi pressar Ryssland än mer mot profetiornas uppfyllelse. Det gamla ordspråket blir sant nu: Väck inte den björn som sover!

Ulf Sundkvist: Läs och brottas
"Bibeln kan bli riktigt farlig om den tolkas fel. Därför är kyrkan viktig. Därför är andliga väg­ledare viktiga. Ungdomsledare och diakoner får inte förlora sig själva i diverse underhållning och aktiviteter. Pastorer och präster får inte förlora sig själva i kaffedrickande eller annan trivselverksamhet. Den andliga vägledningen är den viktigaste delen i tjänsten. Och en andlig vägledare får inte ducka för de svåra frågorna. Vi får heller inte gömma oss bakom våra egna personliga upplevelser eller köra ner oss i liberalteologins träsk, som utarmar skriften på dess verkliga innehåll. Nej, läs och brottas, även om texterna bjuder motstånd. Ge dig inte med mindre än att du når fram till klarhet. När allt kommer till allt blir Bibeln endast begriplig genom Jesus. Lika lite som jag numera kan läsa utan glasögon – har både brytningsfel och sega linser – kan jag läsa utan Jesus. Jesus är Bibelns kärna och stjärna. Jesus är Bibelns centrum och ljus. Det är i mötet med honom som förståelsen av skriften växer fram. Det är i mötet med honom, vi kommer Gud nära."

Digital rättighet ett fall för FN?
"Vi är inte på väg mot ett övervakningssamhälle. Vi är redan där. Resan har gått fort utan att ifrågasättas av särskilt många. Det frågan nu gäller är om det finns möjlighet att göra en u-sväng och anträda ett återtåg i ordnade former eller om färdriktningen ligger fast." (Elisabeth Sandlund)

Jesus erbjudande
"Men om nu ärkebiskopen electa alltså är medveten om problematiken gällande just våldstyngda ord och uttryck, kunde hon då inte valt några andra ord ur Bibeln än en fras som för oss i väst så starkt är sammankopplad med islamistiska självmordsbombare? Är kritiken verkligen helt obefogad? Nog är det varje ledares ansvar att först reflektera över hur kommunicerade budskap kan tänkas landa i såväl den egna organisationen som omgivningen. Den som vill nå fram med sitt budskap gör klokt i att överväga ord med omsorg. Associationerna till ”Gud är större”, Allahu akbar, har hos undertecknad tyvärr en annan klangbotten än den Jackelén hör. I evangelierna verkar inte Jesus vara mycket för religionsdialog. Han för förstås samtal med alla sorters människor, möter dem personligt och erbjuder sanning och liv. Men de gånger han stöter ihop med den etablerade religionen, fariséerna, slutar det oftast med att de går iväg, närmast förargade över hans rättframhet. Inte mycket till dialog. Jag är övertygad om att bara Svenska kyrkans företrädare vill och vågar finns kyrkans framtid i ett tydligt fokus på Jesus Kristus. Ta honom som exempel, intressera er mer för människor än strukturer, system och religionsdialog. Jesus är densamme i går och i dag och i evighet. Se där ett bra valspråk för en biskop." (Åke Hällzon)

 

11/12

Rörledning från Röda havet till Döda havet
"Israel, Jordanien och de palestinska myndigheterna förväntas idag underteckna ett historiskt avtal om att rädda Döda havet. Vattennivån i Döda havet sjunker med 1 meter per år, en 180 km  lång rörledning från Röda havet skall vända på utvecklingen. Projektet innebär stora utmaningar och risker båda vad gäller vattenkvaliteten och ekologin i Döda havet med omgivningar."
Vattenavtal i Mellanöstern

Hamas förbereder utplåning av Israel
"Inrikesminister Fathi Hammad,representant för Hamasregeringen i Gaza, förklarar att målet är att utplåna Israel. (Video, Eng)
...och här kan man se hur skolungdomar förbereds för uppgiften (Video, Eng)
...också de yngsta barnen hjärntvättas till att hata judar och motarbeta fredlig  samexistens." (Video, Eng)

10/12

THE TRUMPET NEWS (Pdf - Eng)

Pornografi är en kraftfull drog
"Pornografi fungerar som ett blandmissbruk och påverkar hjärnan både kemiskt och fysikaliskt på ett sätt som liknar effekterna av kemiska substanser. Det skriver Jacob Rudolfsson, Svenska evangeliska alliansen. ...Pastor John Pipers organisation Desiring God har i en rad blogginlägg manat kristna att ta tag i problemet rakt på. Eric Simmons, pastor i Washington DC skriver: ”Jag hatar porr eftersom det förvandlar Guds söner och döttrar till slavar till sex Jag hatar porr eftersom det leder till diskvalificerade pastorer och kraftlösa kyrkor ... Jag hatar porr eftersom jag misstänker att det är den mest betydelse­fulla anledningen till varför vi inte planterar fler kyrkor och skickar fler missionärer. Jag hatar porr eftersom det diskvalificerar evangelister som skulle kunna fylla tomma kyrkbyggnader i min stad och i så många andra.”
...I ett yttrande inför den amerikanska kongressen har den tidigare Yalepsykiatrikern och psykoanalytikern Jeffrey Satinover, beskrivit hur ”modern vetenskap hjälper oss förstå att den underliggande karaktären i ett porrberoende är kemiskt nära identiskt med ett heroinberoende: Endast leveranssystem och sekvensföljden är annorlunda.” I Dagens Nyheters serie om porrmissbruk i våras hänvisades till psykologen Gary Wilsons forskning om störningar i hjärnans belöningssystem av porrkonsumtion."

DEN NYA VÄRLDSORDNINGENS KOMMANDE "VÄRLDSSKATT"

Ohlins: Så som det var vid Jesu första tillkommelse verkar det bli vid hans andra tillkommelse. Det kommer en världsledare upp ur gamla romarriket som bibeln kallar för Antikrist.


Luk 2:1 Och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivas. 2 Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien. 3 Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig. 4 Så gjorde ock Josef; och eftersom han var av Davids hus och släkt, for han från staden Nasaret i Galileen upp till Davids stad, som heter Betlehem, i Judeen, 5 för att låta skattskriva sig jämte Maria, sin trolovade, som var havande. 6 Medan de voro där, hände sig att tiden var inne, då hon skulle föda. 7 Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, ty det fanns icke rum för dem i härbärget.

2013 - VULKANUTBROTTEN SÄTTER REKORD

Ohlins: Lägg även till alla sol - månförmörkelserna som kommer 2014-2015 >> & >> så ser vi ju tydligt att det börjar dra ihop sig till Herrens Dag enligt profeten Joel.

Vi vill samtidigt passa på och hälsa er välkomna till Söndagens möte i Bjurslättsskolans aula med Parousia Mission, (SE OVAN) där har vi med en liten profetisk uppdatering om världsläget. Juris Kuvalds medv med musik/sång.


Joel 2:30 Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. 31 Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda. 32 Och det skall ske att var och en som åkallar HERRENS namn skall bli frälst. Ty på Sions berg och i Jerusalem skall det finnas en räddad skara så som HERREN har sagt, bland kvarlevan som HERREN kallar.

KERRY TROR PÅ SNAR FRED I ISRAEL

6 - 9/12

Elva personer har insjuknat i tyfus i staden Podolsk utanför Moskva, enligt den regionala hälsovårdsmyndigheten. Ytterligare två har konstaterats vara bärare av smittan. >>

Luk 21:10 Därefter sade han till dem: "Folk skall resa sig upp mot folk och rike mot rike 11 och det skall bliva stora jordbävningar, så ock hungersnöd och farsoter på den ena orten efter den andra, och skräcksyner skola visa sig och stora tecken på himmelen.

Jesus upphöjde inte Maria
"Frukten av förgudligandet
av Maria är att Herren Jesus Kristus kommer i skymundan och att människor förleds att be till Maria för sin frälsnings skull. Vi gör väl i att hålla Guds Ord högt i stället för att upphöja felaktiga traditioner." (Mats Olofsson)

Våga ställa kritiska frågor om evolutionsteorin
"Evolutionsteorin är faktiskt inte i närheten av att vara vetenskapligt bevisad. ...Men evolutionsteorin är faktiskt inte i närheten av att vara vetenskapligt bevisad. Det finns mängder av stora frågetecken för denna teori utifrån vetenskapliga fakta. Problemet är bara att många aldrig ställer kritiska frågor om evolutionsteorin. I skolan får elever av i dag lära sig att ställa kritiska frågor om i stort sett allt. Men jag är rädd för att det finns ett undantag: Evolutionsteorin. Den förväntas vi anamma i stort sett med hull och hår. Vi tillåts naturligtvis att tro något annat. Men det blir på något sätt ”mot bättre vetande”. (Peter Larsson, pionjärpastor)

Alf B Svensson: Ta porrmissbruket på allvar
" Vi vill inte se och erkänna verkligheten som den är – att porrsurfande och porrmissbruk är ett stort, dolt och växande problem i våra församlingar. Det skriver psykolog Alf B Svensson. Vi behöver ta fram argument för att inte börja porrsurfa. Föräldrar behöver få råd om hur de ska prata med sina barn. Vi behöver ge strategier för hur man undviker beroende och för hur man kan bli fri när man sitter fast. Men allt detta behöver vi göra utan att moralisera och skuldbelägga, för det förvärrar ofta bara problemet."

Vilka pastorer inbjuds till Pingst samtalsdagar?
"Överhängande är annars att en alternativ pingströrelse vid sidan om växer till. När Pingstsamfundet nu ordnar med samtalsdagar i Stockholm 10-12 januari om bibelsynsärenden, är det på ett sätt inte svårt att säga ja och amen till detta. Men om samtalen i ett längre perspektiv ska bli riktigt meningsfulla, tror jag att det är på sin plats att bredda inbjudan från att endast gälla församlingars pastorer i olika åldrar som är anslutna till Pingstsamfundet och dess särskilda förkunnargemenskap till att också gälla pastorer, förkunnare och missionärer i olika åldrar som har sin tillhörighet i de cirka 80-talet ej anslutna pingstförsamlingarna. Överhängande är annars att en alternativ pingströrelse vid sidan om växer till, som inte kan följa med i de läro– och strukturmässiga förändringar som anses har skett. Om en dylik rörelse redan existerar, kan den kanske mest liknas vid en rännil. Men får den bara ökat tillflöde, kan den snart komma att bryta fram likt en älv. I så fall inget nytt i väckelsehistorien. Att kalla en sådan pingströrelse för missnöjesparti och nästan hotfullt sådana pingstvänner för splittrare, är att ramla i samma fälla som när försök gjordes av den tidens kristna samfund att stoppa Lewi Pethrus 1912, och den Pingstväckelse som då började välla fram... (Sigvard Svärd, pingstpastor)

Siewert Öholm: Jackelén måste förstå saklig kritik
"...Tyvärr klumpade Jackelén delvis och förrädiskt samman näthatet med varje kritik av såväl hennes teologi som hennes så kallade religionsdialog. Det blev både nationalism och islamofobi. Jackelén ställer sig sedan själv över kritiken med klassiska "där argumenten tryter tar personangreppen över". Dagen efter, i söndags, fullföljs taktiken "Tysta Jackelén­motstånd­et" med en artikel på DN Debatt av Jackelén själv. Där hänvisas kritik av hennes teologi och politiska ställningstaganden till extremisthörnan. Med bibliskt symbolspråk, kanske man kan säga att alla kritiker görs till spetälska som ska isoleras. Även om Jesus gjorde tvärtom. Sen kommer bloggarna och supportrarna till hennes stöd under söndagen, stödupprop skapas och på måndagen hånar Dagens Seglora och Seglora Smedja i vanlig ordning alla som bara tror sig följa Svenska kyrkans egen trosbekännelse, bland annat om jungfrufödseln och Jesus som enda vägen till Gud. Möjligen ska det tydliga mediemönstret tolkas som osäkerhet om vem denna ärkebiskop electa verkligen är. Var kommer hon ifrån, vad tror hon på och vad vill hon... Det finns minst tre huvudfrågor i kritiken mot Jackelén som hon behöver besvara innan hon installeras i sitt nya ämbete. Det gäller hennes förhållningssätt till kyrkans bekännelse om Jesus. Det gäller hennes religionsdialog, och påståendet att muslimer och kristna tillber samma Gud. Det gäller hennes märkliga samband med DDR-spionen, lundaprofessorn och senare prästen i Svenska kyrkan..."

Norska kristna ber Israel om ursäkt
"Representanter för 21 kristna grupper i Norge, med Tønsbergspastorn Terje Liverød i spetsen, dyker upp i det israeliska knesset på onsdagen för att be om ursäkt för Norges medverkan i Osloprocessen på 1990-talet som gav palestinierna lokalt självstyre. Den skriftliga ursäkten ska överlämnas till en representant för Benjamin Netanyahus Likud, skriver Jerusalem Post. Gruppen beklagar också att norska pengar hamnar hos ”terroristorganisationer”, att den norska ambassaden inte flyttas till "den eviga och odelbara huvudstaden Jerusalem" och norska politikers ”antisemitiska och antisionistiska hållning”.

5/12

Upp 17:1 En av de sju änglarna med de sju skålarna kom och talade till mig och sade: "Kom, jag skall visa dig domen över den stora skökan som tronar på många vatten. 2 Jordens kungar (LEDARE) har bedrivit otukt med henne, och dess invånare har blivit berusade av hennes otukts vin." 3 I anden förde han mig då bort till en öken. (PROV) Och jag såg en kvinna sitta på ett scharlakansrött vilddjur, som var fullt med hädiska namn och hade sju huvuden och tio horn. 4 Kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och smyckad med guld, ädelstenar och pärlor. I handen hade hon en guldbägare, full av skändligheter och smuts från hennes otukt. 5 På hennes panna var skrivet ett namn, en hemlighet: det stora Babylon, modern till skökorna och skändligheterna på jorden. 6 Och jag såg att kvinnan var berusad av de heligas blod, av Jesu vittnens blod. Och när jag såg henne blev jag mycket förundrad. 7 Och ängeln sade till mig: "Varför är du så förundrad? Jag skall tala om för dig hemligheten med kvinnan och vilddjuret, som bär henne och som har de sju huvudena och de tio hornen. 8 Vilddjuret som du såg, det var och är inte mer. Det skall stiga upp ur avgrunden och går sedan i fördärvet. De invånare på jorden som inte har sina namn skrivna i livets bok från världens grundläggning, de skall förundras när de ser vilddjuret, eftersom det var och inte är men skall komma.
9 Detta är det sinne som ger vishet: de sju huvudena är sju berg som kvinnan sitter på. De är också sju kungar.

1Tess 5:2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv. 5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret. 6 Låt oss därför inte sova som de andra utan hålla oss vakna och nyktra. 7 Ty de som sover, de sover om natten, och de som berusar sig är berusade om natten. 8 Men vi som hör dagen till, låt oss vara nyktra, iförda tron och kärleken som pansar och hoppet om frälsning som hjälm. 9 Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

Ohlins: Vi ser nu inte bara jordens politiska ledare dricka vin ur guldbägaren. Nu ser vi även en hel del religiösa ledare springa ut i öknen och "smutta" i den där bägaren. Kan det vara så att öknen här står för ett prov? Anden förde ju Jesus ut i öknen för att sätta honom på prov.

Att dricka ur samma bägare som någon är att göra sig ett med någon, det kan vi se i nattvarden.

Mat 26:26 Medan de åt tog Jesus ett bröd, tackade Gud, bröt det och gav åt lärjungarna och sade: "Tag och ät. Detta är min kropp." 27 Och han tog en bägare, tackade Gud och gav åt dem och sade: "Drick alla av den. 28 Ty detta är mitt blod, förbundsblodet, som är utgjutet för många till syndernas förlåtelse.

1Kor 6:15 Vet ni inte att era kroppar är Kristi lemmar? Skall jag ta Kristi lemmar och göra dem till en skökas lemmar? Nej, naturligtvis inte! 16 Eller vet ni inte att den som förenar sig med en sköka är en kropp med henne? Det heter: De två skall bli ett kött. 17 Men den som är förenad med Herren är en ande med honom. 18 Fly bort från otukten! All annan synd som en människa begår är utanför kroppen, men den otuktige syndar mot sin egen kropp. 19 Eller vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige Ande, som bor i er och som ni har fått av Gud, och att ni inte tillhör er själva? 20 Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp!

Vi behöver en ny gräsrotsrörelse
"Jag är helt övertygad om att det finns ett stort behov av att bryta den religiösa kontrollen. ...Både historien och samtiden visar många exempel på att centraliserad religiös makt inte är bra. I kombinationen religiös och politisk makt har de största brotten mot mänskligheten begåtts. Kristna bröder och systrar som inte böjt sig under kyrkans totalitära anspråk har fått betala ett högt pris. Vi har den senaste tiden på nytt fått höra de gamla katolska argumenten: De protestantiska kristna är alldeles för splittrade och behöver enas under påven. Det har också framförts synpunkter på att det behövs ett samlande läroämbete för de karismatiska kristna. Visst finns det problem med spretighet, liberalteologi och smygande villoläror. Men lösningen heter inte centraliserad makt... I dag ser vi en gräsrotsrörelse gå fram över hela världen. I husförsamlingarna i Kina blir omkring 30 000 frälsta varje dag. Genom sina enkla former har de kunnat bli bevarade trots svåra förföljelser. Liknande församlingar växer fram genom enkla människor i Syd– och Nordamerika, i Nordafrika och på många fler platser i världen. Även i Sverige. Detta oroar naturligtvis den som vill utöva religiös och politisk kontroll. Men jag är helt övertygad om att det finns ett stort behov av att bryta den religiösa kontrollen. Guds folk måste komma ut ur sin babyloniska fångenskap, ut ur system som trälbinder och inkapslar det som finns där av andligt liv. Det finns ett stort infruset kapital av gudagivna gåvor i våra kyrkor. Det är dags nu att passiviserade kristna blir frimodiga och blommar ut i sin tjänst. Jag tror att den tiden kommer nu." (Per-Arne Imsen)

Pingstvän utan andedop?
"Jag läser och hör negativa rapporter om minskat tungotal, vilket gör mig ledsen. ..Hur är det då i Sverige? I en artikel i Dagen (20/3 2003) läser jag att en ny undersökning visar att pingströrelsen inte längre betonade tungotalet som man gjorde förr. I en liten artikel i Världen Idag 23 juli 2010 säger Joel Halldorf: "Tungotal förkunnas det inte om". Och detta helt utan reflektion över varför. Av en medlem i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm fick jag veta att i "Filadelfias församlingar är talet i tungor icke acceptabelt". Jag har också för några år sedan lyssnat till en TV-gudstjänst, då en pingstpastor talade om den helige Ande utan att nämna andedopet! O, vad ledsen jag blir av dessa negativa rapporter om minskat tungotal. När jag var ung, gick jag fram för förbön för att bli döpt i den helige Ande. Men jag upplevde det inte förrän jag kom till mogen ålder och mitt innersta överflödade av underbara ord. Jag blev så lycklig över att också jag blev en tungotalare. Det är underbart att tala i tungor varje dag!..." (Stig Hällzon)

OHLINS: Vi avråder alla från att gå på samlingar som är förknippade med Rodney Howard Browne och hans kontakter/medarbetare, dvs. allt som har samröre med det som kallas "holy drunkness" och framgångsteologi. Denna falska "fire-väckelse" >> är osund från grunden och farlig. I sådana sammanhang är det vanligt med lögner om under och uppväckande av döda. Alla minns väl Todd Bentleys påståenden som visade sig vara lögn? Även om det skulle ske något under i dessa sammanhang, varnade Jesus för sådana falska profeter: Gå inte dit! (Matt 24). Vi hissar därmed svart flagg för den kommande helgen i Göteborg med Kanal 10:s Jens Garnfeldt. (Ohlins fundering 28/10, punkt 5)

4/12

ISRAELS PERES GER EFTER FÖR VÄRLDENS KRAV PÅ FRED

Shimon Peres has been knighted by the Queen of England, and obviously work together with the enlightened global elite for “World peace”. To achieve this, Biblical Zionism must be rejected, and removed as an obstacle. The “special regime” of the last man of Lawlessness can not be established in Jerusalem, as long as the Zionist stand united for a united capital of Israel. (Ivar Fjeld)

2 Pet 1:19 Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en mörk plats, tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan.

2 Pet 3:10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till. 11 Då nu allt detta går mot sin upplösning, hur heligt och gudfruktigt skall ni då inte leva, 12 medan ni väntar på Guds dag och påskyndar dess ankomst - den dag som får himlar att upplösas i eld och himlakroppar att smälta av hetta.

1Tess 5:2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 4 Men ni, bröder, lever inte i mörker, så att den dagen kan överraska er som en tjuv.

Joel 2:1 Blås i horn på Sion, låt larmet ljuda på mitt heliga berg, så att alla som bor i landet darrar. Ty HERRENS dag kommer, ja, den är nära,

Heb 12:22 Nej, ni har kommit till Sions berg och den levande Gudens stad, det himmelska Jerusalem, och till änglar i mångtusental, 23 till en högtidsskara, en församling av förstfödda som har sina namn skrivna i himlen, till en domare som är allas Gud och till andarna hos de rättfärdiga som nått fullkomningen. 24 Ni har kommit till det nya förbundets medlare, Jesus, och till det renande blodet som talar starkare än Abels blod. 25 Se till att ni inte avvisar honom som talar. Ty om inte de kunde komma undan, som avvisade honom när han varnade dem här på jorden, hur mycket mindre skall då vi kunna det, om vi vänder oss bort från honom som varnar oss från himlen. 26 Den gången kom hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skall jag komma inte bara jorden utan också himlen att skaka. (HERRENS DAG)

En lektion i tvetydighet
"Alla personer med ett minimum av insikt i situationen i Mellanöstern förstår att det inte finns något realistiskt alternativ till Israels policy. Att öppet bekänna sig som kärnvapenmakt skulle omedelbart leda till regional kapprustning och en katastrofal försämring av säkerhetsläget. Att öppet bekänna sig som kärnvapenfri skulle beröva Israel sin mest effektiva avskräckningsmetod, vilket också skulle innebära en katastrofal försämring av säkerhetsläget. En av de många, många saker som Ormestad inte fattar är alltså att det inte spelar någon som helst roll vad som faktiskt är fallet (eller vad hon hittar på internet när hon googlar), utan bara vad Israel säger. Och därför säger Israel ingenting. Det har tisslats och tasslats kring Israels förmodade kärnvapenkapacitet minst sedan 1963. Det är således inga nyheter som Catrin Ormestad kommer med, bara manipulativt dravel menat att avleda de svenska nyhetskonsumenternas uppmärksamhet från Iran."

Facebook har öppnat sitt första kontor för forskning och utveckling utanför USA - i Israel
"Facebook har öppnat sitt första kontor för forskning och utveckling utanför USA – i Israel. Nicola Mendelsohn (Facebook’s vice president for Europe, Middle East and Africa) berättar hur Israel imponerar på företaget: “Facebook var förvånad över mängden av talang i ett så litet land som Israel / ... / Vi valde Israel i vetskap om att de bästa talangerna finns här. / ... / Vi väntar otåligt på inrättandet av Facebook Israel-teamet under de kommande månaderna och åren. "

OHLINS: Vi vet att dessa drönare har dödat massor av människor bla i Afghanistan. Nu kommer de till Sverige på till synes fredlig användning. Men under Antikrists styre kan saker och ting vända fort i Europa. Kan det vara så att dessa drönare kommer att användas för kontroll av oss? >>

3/12

ÖKAD SEISMISK AKTIVITET (Eng)
35 AKTIVA VULKANER JUST NU (Eng)

"Vi har sett en ökning av den seismiska aktiviteten de senaste 15 åren och den kommer att öka i ytterligare 10 år"

Guds ord säger att tiden strax innan Herrens Dag kännetecknas av märkliga mån,solförmörkelser
och stora vulkanutbrott samtidigt som vi ser en ekonomisk depression i världen.

Joel 1:15 Ve oss, vilken dag! Ty HERRENS dag är nära, som förödelse från den Allsmäktige kommer den. 16 Har inte vårt levebröd tagits bort inför våra ögon, glädje och fröjd från vår Guds hus? 17 Utsädet ligger förtorkat under klumpar av jord, förrådshusen står öde och ladorna förfaller, ty säden har torkat bort. 18 Hur stönar inte boskapen! Kreaturshjordarna irrar omkring, de finner inget bete. Även fårhjordarna går under. (EN EKONOMISK KATASTROF FÖR EN JORDBRUKSNATION)

Här ser vi bilden av en ekonomisk tillbakagång innan Herrens Dag. Vi kan även se den i uppenbarelseboken där köpmännen klagar på att ingen köper deras varor. (UPP 18:11)

Joel 2:30 Och jag skall låta tecken (PÅ ATT GUDS RÅDSLUT SKER) synas på himlen (MÄRKLIGA KOMETER mm ISON + HOLMES 17 P + ALLA DESSA MÄRKLIGA ELDSKLOT) och på jorden: blod, eld och rökpelare. (FÖRÖKAD SEISMISK AKTIVITET) 31 Solen skall vändas i mörker och månen i blod, (MÄRKLIGA SOL OCH MÅNFÖRMÖRKELSER LK 21:35) innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda. 32 Och det skall ske att var och en som åkallar HERRENS namn skall bli frälst. Ty på Sions berg och i Jerusalem skall det finnas en räddad skara så som HERREN har sagt, bland kvarlevan som HERREN kallar.

Så när nu pressen ökar på Israel genom Iranavtalet att gå med på en fredsuppgörelse så kan vi lägga till ett tecken till: "Delningen av landet"

Joel 3:1 Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats dal. (HERRENS DAG - HARMAGEDON) Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land (FALSK FRED)

Joe 3:11 Skynda er att komma, alla ni hednafolk häromkring, och församla er. Sänd, HERRE, dina hjältar dit ner.12 Låt hednafolken resa sig och dra ut till Josafats dal, ty där skall jag sitta till doms över alla hednafolk häromkring. (DAN 7) 13 Låt lien gå, ty skörden är mogen. Kom och trampa, ty pressen är full, presskaren flödar över, ty deras ondska är stor. (UPP 14) 14 Det är skaror på skaror i Domens dal, ty HERRENS dag är nära i Domens dal. 15 Solen och månen förmörkas, och stjärnorna mister sitt sken. (LK 21:35) 16 HERREN ryter från Sion, från Jerusalem låter han sin röst höras, så att himlen och jorden bävar (JORDBÄVNINGAR?) Men HERREN är en tillflykt för sitt folk, ett skydd för Israels barn. (JESU TILLKOMMELSE)

THE TRUMPET NEWS