Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2012 >>

6

 

29/2

 

 

 

28/2

Hamas bryter med Syrien (Sv) >> "Utåt sett har alla spelare varit måna om att upprätthålla en fasad av ‘business as usual’. Hamas har i flera veckor bedyrat att alla rapporter om spänningar mellan organisationen och dess välgörare i Damaskus och Teheran är lögn och förtal. Senast för en vecka sedan besökte en Hamas-delegation Iran, då det naturligtvis var idel handskakningar och leenden framför kamerorna. Brytningen med Damaskus innebär dock per definition också en brytning med Teheran, vilket inte kunde komma mer olägligt för de båda redan hårt pressade och internationellt isolerade staterna".

27/2

Israel Today: Internationell konferens attackerar Israels kontroll av Jerusalem >> I tre dagars konferens samlas arabiska, västerländska, muslimer och "kristna" för att kritisera Israel och för att att Jerusalem är deras eviga, odelade huvudstad. Palestinske ledaren Mahmoud Abbas öppnade konferensen.

Nu sätts det ekonomisk press på länder men bibeln säger att det även kommer på privatpersoner >> Och med den ekonomiska utveckling vi ser, och med förslaget att lägga hela internet (genom vilket alla kontantlösa köp sker) under FN så är dessa tider inte långt borta.

Upp 13:16 Och det tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta emot ett märke på högra handen eller på pannan, 17 så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. 18 Här gäller det att vara vis. Den som har förstånd må räkna ut vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sexhundrasextiosex.

26/2

25/2

Berndt Isaksson skriver: De små stegens tyranni (Sv) >> "Livets Ords ”chefsteolog” Anders Gerdmar har idag en debattartikel i DAGEN. Hans insändare är ett av många steg i ”de små stegens tyranni” på vägen mot ett inordnande under katolska kyrkan och dess tradition och dess Eukaristi..."

Israel Today: Fler bevis på att Irans kärnvapenprogram inte har fredligt syfte >> Hustrun till en mördad iranska kärnfysikern avslöjar att hennes makes djupaste önskan var att "förinta Israel". Ett dokument som nyligen offentliggjorts av en chefsstrateg till Irans högsta ledare ayatolla Ali Khamenei, Alireza Forghani, hävdade att "i Allahs namn, måste Iran attackera Israel 2014. Alla våra bekymmer beror på Israel!" Khamenei och särskilt Irans president Mahmoud Ahmadinejad har upprepade gånger hänvisat till Israel som en cancer som måste avlägsnas från Mellanöstern. Dessa människor som är så fyllda av hat, förstår inte att de strider mot Gud och hans plan med sitt utvalda folk, det judiska folket.

24/2

Den diplomatiska process som startade i Geneve kan resultera i ett avtal som ger FN (NWO) en total kontroll över internet. Ett dussintal länder inklusive Ryssland och Kina pressar på för att nå en uppgörelse till årets slut. >>

23/2

Församlngens nya kläder Sv) >> ...Men så hände det oväntade som ingen hade räknat med. När samlingen var slut gick en man fram på scenen och ställde en fråga till pastorn och församlingen: "Vad är meningen med den här samlingen som jag inbjudits till? Vi har lyssnat till sången och musiken och hört pastorn tala. Ramen kring det hela har varit proffsig med olika specialeffekter. Men vad är budskapet? Ni har presenterat något man kan få vid vilken underhållning som helst. På mig verkar allt tomt och innehållslöst och utan kärna. Ni har tappat bort det som jag tror är ert budskap, att presentera Jesus." Pastorn, församlingsledningen och konsulterna och delar av församlingen protesterade vilt mot detta påhopp, medan andra, som ansetts dumma därför att de var tveksamma till alla dyra nymodigheter, bara kunde hålla med mannen som såg att församlingen egentligen var naken. Den hade inte fått några synliga nya kläder".

Holger Nilsson: Iran laddar för en andra förintelse (Sv) >> Världen behöver få sina ögon öppnade - det handlar om ett lands existens, Israels. Det finns enligt uppgift 200 000 missiler i Iran som är riktade mot Israel och står i ständig beredskap att avfyras. Israels ambassadör i FN, Ron Prosor talade i FN:s säkerhetsråd den 24 januari. Han försökte att väcka representanterna från världens länder angående den överhängande faran för världen, som nu tornar upp sig

22/2

Vart är Ekman på väg att leda sina får? (Sv) >> Brith Aspenlind har skrivit en belysande artikel om Ulf Ekmans väg till Rom. Han flirtade med Pingströrelsen genom att ge ut nytryck av Lewi Pethrus böcker. I Israel mötte Ekman stora hierarkiska ortodoxa kyrkor och körde nu ett ekumeniskt spår. Det öppnade dörrar både till ekumeniska och högkyrkliga pulpeter och "orden vägdes på guldvåg". Pulpeten på LO fick ett ortodoxt (katolskt) kors. Aspenlind skriver: "2009 inleds samtal i Rom inför en dialog.

Anställda på tidningen Världen idag försvinner ut och familjen Ekman tar över. Fakta kring ortodox eller katolsk lära skrivs av lärare på Livets ord. Recensioner för vidgade vyer trycks. Det bibelstridiga i läran utesluts dock. Fru Ekman beskriver starka andliga upplevelser vid en ifrågasatt Petri grav. 1302 hävdade Bonifacius VIII att "ingen blir frälst utan att vara påven underdånig". Så sent som 1849 och 1863 sa Pius IX att "ingen kan bli frälst utanför den katolska kyrkan". Sådana uttalande gäller för alltid. Numera omformuleras de. Ingen säger dock att enda vägen till Fadern är genom Jesus Kristus. Punkt".

21/2

Rysslands premiärminister Vladimir Putin har ställt sig bakom moderniseringen av sitt lands militär, mindre än två veckor före presidentvalet, rapporterar BBC >>

Hes 38:7 Rusta dig och gör dig redo med alla de skaror som har samlats hos dig och tag befäl över dem. 8 Efter lång tid skall du kallas till tjänst. I kommande år skall du tåga in i ett land som har fått ro från svärdet. De som bor där har samlats från många folk upp till Israels berg som länge legat öde. De har förts ut från folken, så att alla nu bor där i trygghet.

 

Todd Bentley försöker övertyga oss igen: För "gud" har ju sagt!  

Diskriminering: Tron satte stopp för anställning (Sv) >> Norsk psykiater nekades jobb på Oslo universitetssjukhus för att han inte trodde på evolutionsteorin - "diskrminering" anser Jämställdhets- och diskrimineringsombudet.

20/2

Nu har väl C P Wagners "Tokerier" nått sin högsta topp? Man skall strida mot "Himmelens Drottning" på Mount Everest >>

Rom 12:3 Ty i kraft av den nåd som jag har fått säger jag till var och en bland er: ha inte högre tankar om er själva än ni bör ha utan tänk förståndigt, efter det mått av tro som Gud har tilldelat var och en.

Mikrochip kan ersätta sprutor (Sv) >> För första gången har ett inopererat mikrochip som levererar medicin testats på människor. Sju danska kvinnor med benskörhet har fått det fjärrstyrda chipet insatt under huden på magen och därigenom sluppit dagliga injektioner.

De har ett stort hjärta för muslimer (Sv) >> "Mångårig missionär bland muslimer tycker att västvärlden har alltför stor rädsla för muslimer. Du kommer att bli förvånad hur lätt det är att prata om tro med en muslim, inte alls samma motstånd som bland sekulariserade västerlänningar. Visst finns det en del problem bland muslimer, men han menar att det finns lika mycket problem med fördomar om muslimer. ...För samtidigt som den militanta muslimska gruppen Boko Haram skördar dödsoffer i Nigeria finns det också muslimer som med ilska protesterar. Och förra året då en kyrka bombades i Egypten blev muslimer frivilligt levande sköldar utanför andra kyrkor för att nya terrordåd inte skulle inträffa".

19/2

Slagen i Jesu namn (Sv) >> Han var hemgruppsledare i församlingen och hon var den goda hustrun. Ingen kunde ana vad som pågick bakom stängda dörrar. Hot, övergrepp och trakasserier - i Jesu namn. ...Den sanna kärleken från Jesus - som Jessica kände igen sedan långt, långt tillbaka - mötte henne med sådan kraft och gav henne modet att börja berätta hur hon hade det hemma. Och när hon väl började berätta var det som om hon plötsligt fick frisk luft att andas. Isoleringen var bruten och sakta men säkert klarnade en inre blick. Det som hon trott var sanning började rämna. Känslan som Jessica burit innerst inne blev äntligen bekräftad, allt stod inte rätt till. Äktenskapet var inte byggt på kärlek.

Läget i mellanöstern är just nu på väg mot ett klimax. Fungerar inte sanktionerna så kommer USA att planera för ett anfall. Ryssland meddelar samtidigt att man kommer att rusta för att slå tillbaka. >> Läget är nu så allvarligt att det kan i ett ögonblick kasta oss in i den sista tidens allvarliga profetior. Det kusliga är att bibeln verkar få rätt även på en annan punkt också nämligen att man sover så djupt att det är få som ens ser detta komma.

Luk 21:34 Men akta er för att berusa er och dricka er fulla och låta era hjärtan tyngas av det dagliga livets omsorger, så att den dagen plötsligt kommer över er 35 som en snara. Ty den skall komma över alla som bor på jorden. 36 Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.

18/2

En predikant som berört många människor genom åren är Frank Mangs. Men visste ni om att han var så hårt ansatt att han nästan tog sitt liv? Den här artikeln är en uppmuntran till dig som tycker att Gud är långt borta. Tack gode Gud för Frank Mangs (Reservation för övrigt innehåll)

17/2

TERRORISTLÖN TILL PALESTINIER SOM SKADAR ELLER DÖDAR ISRAELISKA SOLDATER

Israel Today: I "Palestina" lönar sig terror >> Det är inte bara hat som gör att palestinska terrorister vill skada och döda israeliska soldater. En annan orsak är att "det lönar sig". Att få "terrorist-lön" ger mer pengar än en vanlig lön. Två palestinska araber från Gaza är i rättegång den här veckan i Israel. De anslöt sig till Hamas därför att de visste att deras aktivitet skulle leda till att de hamnar i israeliskt fängelse. När de sitter där, växer bankkontot. De får nämligen "terroristlön" från den palestinska myndigheten varje månad och det är bra mycket mer än en vanlig arbetare får i lön. Deras familjer får dessutom skattebefrielse och gratis utbildning. Med sådana förmåner var det inte förvånande att Salam Alsufi och Raámi Tayma såg fram emot att bli arresterade. Faktum är att de var så otåliga så att de inte ens lydde Hamas order, utan tog saken i egna händer. De två männen sitter nu som de ville i fängelse med alla de förmåner det innebär. Det mesta av pengarna kommer från Amerika och EU (Sverige?!), i strid mot anti-terrorlagar.

16/2

Israel börjar uppmärksamma den kommande konferensen Christ at the Checkpoint >> i förundran över den teologiska vändningen som sker >> Från att ha stött Israel enligt det profetiska ordet i Bibeln vänder man sig emot dem och anammar palestinsk liberalteoelogi. De drar parallel med Jesu lidande och "israelisk behandling av palestinierna". Vi som följer nyheterna vet att det är en lögn och att det är mycket allvarligt att på det sättet förkasta Guds ord och löften i Bibeln.

15/2

Antikrists regering kommer att omdefiniera vad en "Terrorist" är för någonting. Har gårdagens artikel till och med med detta att göra? Kommer Jesu sanna Lärjungar som en Terrorister i framtidens New World Order ? >>

Herren kommer att använda det här "Systemet" (UPP 13) för att skingra Agnarna ifrån Vetet. Han har åtskilliga gånger varnat kristenheten genom sina tjänare "Väktarna" och nu står systemet vid dörren. Se Nya Pastor Brian >>

Upp 1:1 Detta är Jesu Kristi uppenbarelse, som Gud gav honom för att visa sina tjänare vad som snart (GK: SNABBT) måste ske. Han gjorde det känt genom att sända sin ängel till sin tjänare Johannes.

Artikel om T Blairs roll (Eng) >>
Har T Blair med detta att göra ? (Sv) >>

14/2

Jämför nu detta Interfaith utlåtande >> Med detta på Truereformation >> och lägg märke till orden här "Vårt gemensamma bästa" (Universal Common Good) - Upp 13 ligger framför oss med en ny ekonomi och en ny religion. Har ledarna i våra kyrkor berett fåren för den här tiden? Eller kommer detta som en kalldusch?

Över 200 ihjälfrusna i Ryssland
Greker nazi-stämplar Merkel

Pastor häktad - tre barn dog - fick förbön, ingen medicin (Sv) >> Ett skrämmande exempel på framgångsteologi när den är som värst. Människan tar fasta på de bibelord som passar och förnekar lidande och prövningar, som ju ingår i detta livet. Med sådan villfarelse tror man att man kan tvinga Gud att göra under eller att man kan "ta ut" helande. Det är inte tro, utan otro, som kan få förödande konsekvenser.

13/2

12/2

Hemskt att applådera kröning av Eddie Long (Sv) >> Hur kunde folk applådera när en pastor anklagad för allvarliga brott "kröntes" till kung? Det frågar sig förre redaktören för Charisma, J Lee Grady. Videoinspelningen från händelsen har upprört många. Grady skriver att han blev allvarligt oroad för de människor som fastnat under detta ledarskap. "Vi bör dra tre lärdomar av detta", skriver han. 1. Vaka över talarstolen 2. Höj standarden 3. Urskiljningsförmåga nödvändig

11/2

En läsare mailade det här till oss för några dagar sedan:

SNICKARHUSTRUN

En gång var Kyrkan en fattig snickarhustru, som kom till människorna, därför att hon älskade dem. Hon var mycket enkel, klädd som en kvinna av folket, och hennes ansikte strålade av en inneboende glädje, som hon ville dela med sig av, glädjen över att Gud gav Sonen, på det att var och en, som trodde på Honom, inte skulle förgås. Nu har hon glömt sitt ursprung, och eftersom hon skämdes över det, över sitt rena ansikte, som inte var tillräckligt tidsenligt, började hon måla sig och uppträda som en världsdam - i tron att det skulle göra starkare intryck på människorna. Men människorna såg, att hon mera tänkte på sig själv och att hon i själva verket redan hade glömt dem.


Nu börjar hon själv märka, att hennes make up är föråldrad, och i sin ensamhet tänker hon allt oftare, att hon skulle ge allt hon äger för att få tillbaka det tidlösa ansiktet, sig själv. Men det är försent. Kosmetikan har redan förstört det, som engång fanns. Under den konstlade masken döljer sig ett ansiktet, som inte ens hon själv vill kännas vid.
Den själviska världsdamen skulle gärna vilja återgå till sin ursprungliga tillvaro som snickarhustru då hon alltjämt var naturlig och hade kontakt med de människor som inte ser till det yttre. Men det är försent. Gud har börjat se sig om efter en ersättare.

Luk. 23:34 BO SETTERLIND

10/2

Long vill inte vara kung längre (Sv) >> Ralph Messer kallar sig "en Rabbi som bringar torah-sanning till kristna". Reaktionern mot Messer, som förestår Simchat Tora Beit Midrash och var en av talarna på Longs konferens, har kommit från flera håll. - Messer erkänns inte av någon av de större grenarna av messiansk judendom. Han ses inte ens som en del av vår gemenskap, och absolut inte som en rabbi, sades det i ett gemensamt uttalande från "The Union of Messianic Jewish congregations" och "the Messianic Jewish Alliance of America". Här kläs Paula White, en annan vilseledande trosförkunnare, i torah-rulle av Messer >>

Ralph Messer förespråkar samma "Two House" teologi som Sverige bekantingen Eddie Chumney

9/2

Stor frikyrkodebatt efter Demingers artikel (Sv) >> Torsten Åhman menar att den centrala frågan är vilka idéer som bär gudstjänsten: -"Här är det verkliga dilemmat. Frikyrkan är en idéburen rörelse. När idéerna försvagas, försvagas också rörelsen. En gång var frikyrkan en närmast revolutionär kraft på det idéernas område".

Ulrik Josefsson: -"Jag delar Sigfrid Demingers vånda för mycket av den frikyrkliga gudstjänsten och över den interna sekulariseringen.-Däremot har jag frågor kring hans slutsatser. Man får känslan att räddningen för Sverige är en återgång till Svenska kyrkan och en mer formaliserad liturgi. Men att den är svaret på den sekulariserade svenskens gudslängtan blir för mig lite problematiskt". Även om vi inte håller med Deminger i att lösningen är att återgå till Sv kyrkan (se nyheter 5/2) så belyser han det som få vågar säga öppet inom frikyrkligheten! Fråga till Deminger: Men är de (ungdomarna) verkligen utlämnade? Handlar det inte om tycke och smak från din sida, likaväl som teologi? Deminger: - "Nej, frågorna är djupare än så. Man kan tillbe på olika sätt; men det måste vara tillbedjan. Man kan förmedla evangeliet på olika sätt; men det måste vara evangeliet som förmedlas. Det duger inte med underhållning. Det duger inte med plattformar, det duger inte med konferencierer och scener. I det ligger något för gudstjänsten främmande".

8/2

Paul Widén: En deklaration i Doha (Sv) >> "Att Israels premiärminister uttrycker sig så angeläget och otvetydigt är inte så märkligt, med tanke på att konsekvenserna för Israel om avtalet implementeras kommer att bli mycket allvarliga. Man tycker dock att ett land som Sverige, som årligen pumpar in hundratals miljoner svenska skattekronor i den palestinska statsbudgeten, i dagsläget också borde unna sig ett visst mått av alarmism. Inom kort kanske Sveriges generösa bistånd kommer att kontrolleras av en terroristorganisation som predikar folkmord. Hur långt ska det behöva gå innan svenska beslutsfattare sätter ner foten?"

7/2

Vi ser en tydlig upptrappning i Syrienkonflikten

Kunde inte rädda Grekland (Sv) >>"Tidsplaneringen för att rädda Grekland undan en oordnad betalningsinställelse i mars har spruckit och euroländerna befinner sig nu på oprövad mark om alla nödvändiga åtgärder ska komprimeras under kvarvarande tid." Det uppgav EU-källor på måndagen.

6/2

Spänningen stiger i mellanöstern

Evolutionsguden och hans profet Darwin (Sv) >> Henry Nordin skriver: "Egentligen borde vi inte ens behöva förhålla oss till evolutionsteorierna mer än till frågan om Kalle Ankas och Ankeborgs existens. Problemet är att hela världens samlade intellektuella elit och vetenskapens ledande företrädare blint tror på Darwin och därför måste vi ha någon form av förståndigt förhållningssätt till frågan...". Bloggaren Hulda har lagt ut en serie i ämnet, med undervisning av Anders Gärdeborn (Sv) >>

Hebr 11:3 Genom tron förstår vi att världen har skapats genom ett ord från Gud, så att det vi ser inte har blivit till av något synligt.

5/2

Frikyrkligheten bar inte (Sv) >>

Sigfrid Deminger beskriver träffsäkert det avfall vi ser i många frikyrkor idag, inte minst i en del pingstkyrkor. Men att gå till Svenska kyrkan är inget givet alternativ. Där kan man lika gärna möta new age, liberalteologi och mysticism. Även där sker ett avfall och närmande till RKK. Nej, tack. Det finns en "kvarleva", ett Guds folk, både i frikyrkor och Svenska kyrkor, som håller sig till troheten till Jesus och hans ord. En del kyrkor kommer att bevaras i den troheten, andra grupper möts i hemmen, i bönegrupper eller husförsamlingar. Många tvingas att fly från sin församling men någon församling kommer säkert också att rasa samman i sin v(ä)rksamhet och Gud kommer att bygga upp något nytt ur ruinerna. För Gud är inget omöjligt. Han har alltid en kvarleva att räkna med.

4/2

Sverige var en gång känt för Raol Wallenbergs vita bussar. Nu har det vänt och Sverige är istället känt för att vara centrum för Antisemitismen >>

Jesus sa själv att människor skulle uppleva en skräck och en fasa när de såg allting som ändetiden talar om börjar att sprida sig över jorden. >>

Luk 21:25 Och tecken skola ske i solen och månen och i stjärnorna, och på jorden skall ångest komma över folken, och de skola stå rådlösa vid havets och vågornas dån, 26 då nu människor uppgiva andan av förskräckelse och ängslan för det som skall övergå världen; ty himmelens makter skola bäva.

I den grekiska grundtexten så kan den sista hästen förknippat med Bakterier.

Upp 6:8 Då fick jag se en blekgul häst; och mannen som satt på den, hans namn var Döden, och Dödsriket följde med honom. Och åt dem gavs makt över fjärdedelen av jorden, så att de skulle få dräpa med svärd och genom hungersnöd och pest och genom vilddjuren på jorden.

Rev 6:8 And I looked, and behold a pale horse (Grekiska = Grön Häst = Islams färg) and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him. And power was given unto them over the fourth part of the earth, to kill with sword, and with hunger and with death, and with the beasts (TERIA) of the earth. (BAK-TERIE)

Det stämmer väl in med alla utbrott av sjukdomar vi nu kan läsa om i nyheterna över hela världen. Se bara dagens nyheter 1 2 3 4 5

3/2

Iran tar fram missiler som skall slå till mot USA
På tiden att FN också får upptäcka hur "fredliga" de är i Gaza

Påven pressar på för att ena kyrkorna. En sak är ett måste för den Katolska Kyrkan att enandet skall ske genom att alla ska erkänna Eukaristin. >> Och förarbetet (att förblinda) har ju redan påbörjats i våra kyrkor.

I tidningen Dagen kan vi läsa katoliken "broder Caesarius" försvar för olika syn på påven och inbjudan till öppningsgudstjänsten för Enhetens kyrka (Sv) >>. Caesarius försöker påvisa att de mest kända företrädarna för pingst-och trosrörelsen minsann inte var så negativa till påvekyrkan. (Ändå finns det andra uttalanden som säger det rakt motsatta). Nu är det i vilket fall inte avgörande vad människor säger, varken hit eller dit. Att man går emot Guds eget ord (Bibeln), med den hädiska nattvarden (katolsk eukaristi) och den katolska Traditionen full av avgudadyrkan, bekymrar tydligen inte Caesarius. Det är bäst att ta reda på vad som försigår i Enhetens kyrka för den som tar den inbjudan på allvar, så att man vet vad man gör sig delaktig i >> .

Trosrörelsen i USA börjar att kröna egna kungar (Påvar) >>

2 Kor 11:3 Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus. 4 Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl.

2/2

Felfri bibel är allmänkristen tro (Sv) >> Att hävda att Bibeln är "felfri i allt" är inte ett fundamentalistiskt kännetecken, utan allmänkristen tro. Det menar Svenska Evangeliska Alliansens generalsekreterare Stefan Gustavsson i samtalet om evangelikal bibelsyn.

1/2

Planned Parenthood (Planerat föräldraskap) i Tampa försökte övertala en nygift kristen kvinna att göra abort >> .Kvinnan var glad över graviditeten och såg fram emot att få barn. Här bemöttes hon med frågor som utgick ifrån att hon egentligen ville göra abort men hindrades av sin man eller mamma, att hon inte såg ut att ha råd att få barn och att hon var rädd för att säga att hon egentligen ville göra abort. Chockad och ledsen gick den blivande mamman därifrån. Det finns många liknande exempel idag och det är en skrämmande utveckling.

Från Azusa Street till Pastorsakademin (Sv) >> Stig Melin om Pastorskademin: "Utan att vara speciellt insatt i det akademiska finliret har jag svårt att se akademiska studier som ett behov för att en pastor/föreståndare ska bättre kunna utöva sin kallelse. Jag är nog böjd att tro att akademisk utbildning i syfte att vinna andra människor för tron är bortkastad tid, kanske t o m kontraproduktivt. Möjligen är den till hjälp för den som drivs av egna ambitioner, att gå vidare i en akademisk karriär".