Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2012 >>

6

 

 

30/6

Fruns sångkarriär kan bli slutet för pastor Kong Hee >> (Var det inte henne som Ulf Ekman profeterade stor framgång över?) "Kong Hee, grundare av kyrkan City Harvest i Singapore, har arresterats. Han misstänks för att ha använt motsvarande drygt 130 miljoner kronor av kyrkans pengar för att bekosta fruns sångkarriär... Kong Hee, som under flera år har varit en välkänd talare på Livets ord i Uppsala, och som har sett Ulf Ekman som sin mentor, har redan tidigare avgått som församlingsledare och styrelseordförande för City Harvest."

Lyft fram hoppet om Jesus återkomst >> Holger Nilsson: Vi har aldrig levt närmare tiden för Jesu återkomst än nu, det kan ingen förneka. Det normala borde då vara att förkunnelsen blir allt mer förekommande. Nu är det tvärtom, det blir allt tystare om detta. Det handlar om brist på vaksamhet och en andlig sömnaktighet. Detta är allvarligt!

Israel går lugnt vidare i sin dagliga verksamhet och deras roll är i Skriften, och hur det utspelar sig i dagens värld kommer att bli mycket intressant. Deras ekonomi är stark, de har hållit sig utanför den syriska konfrontationen, och de försöker framför allt stå över dramat i Europa, men med tiden kommer de att fångas i allt som nämnts ovan. Det gör att du undrar om Damaskus förstörelse kommer att föra alltihop tillsammans. Tiden får utvisa. LÄS MER

Tidningen Dagen: Ny trädgård inspireras av frälsarkransen

Läs Evy Junesweds artikel om "frälsarkransen" >> : Bokens titel (och innehåll) anger en ton, som står nära Nyandlighetens undervisning om att sätta människan i centrum, att ”ladda sina pärlor” för att leva ett så bra liv som möjligt. Pärlorna i radbandet är handgjorda i Indien och köps in genom rättvisehandelsbolaget Tara Projects. Den viktigaste gudomen för tibetanska buddister är gudinnan Tara. Så finns det ett ”Tara Center” i Indien som ger information till ett 70-tal länder om Maitreya, Kristus-gestalten inom New Age-rörelsen. Inledningsvis förklaras att ”varje pärla har någonting att berätta, varje pärla har sin egen symbolik. Varje pärla bär på en hälsning – och det är inte vilken hälsning som helst utan en inbjudan från Gud, själva urkraften, någon som är större än jag”. ”Urkraften” är ett vanligt ord inom New Age.

(Svd) Trots israeliska protester utropade FN:s kulturorganisation Unesco på fredagen Födelsekyrkan i Betlehem till världsarv. Beslutet möttes av applåder från Palestinska myndigheten. LÄS MER

 

29/6

Händelsen är den senaste i en rad skandaler som drabbat den katolska kyrkan i Nederländerna. I en utredning förra året fanns att 20 000 minderåriga utnyttjats sexuellt på katolska barnhem, internatskolor och prästseminarium. HÄR

Vittnesbörd: "Gud har försörjt oss">> "Paret Ingvarsson har med Guds visdom och hjälp lyckats fostra 13 barn. Genom att köpa hundvalpen Ester lyckades de bryta sladdbarnet Samuels dåliga vana med allt för mycket datorspelande... Elisabeth kommer att tänka på när Lars gjorde prästtjänst i Skåne. En bondfamilj i trakten upplevde att den talrika prästfamiljen skulle få hämta sin mjölk gratis hos dem. Och så blev det – runt 10 liter om dagen släpades hem i två hinkar. – Efter ett tag berättade bond-familjen att ända sedan vi började hämta vår mjölk hos dem så hade deras kor börjat mjölka mer än tidigare. "

Christoffers liv tog slut på midsommar >> "Man kan föra en semantisk diskussion om huruvida det är själva alkoholen som leder till brotten eller om det är andra faktorer som är viktigare. Ofrånkomligen är alkohol inblandat i 8 av 10 misshandelsfall som anmäls. Antingen är den som slår eller den som blir slagen – eller båda – berusade. Sju av tio pojkar och så gott som alla flickor som hamnar på akuten i samband med våld, är berusade."

"Vi har bett till Herren att det ska bli en rätt dom" >> "Rättegången har inte gett alla svar, men han är övertygad om att det är till stor hjälp i bearbetningen av tragedin att två personer nu är dömda för brottet. - Det är viktigt att människor som gjort sig skyldiga till sådana här brott inte går fria och kan begå liknande brott. Men det finns inte något tillstymmelse till hat mot dem i församlingen, säger han till Dagen. - Naturligtvis hade ett erkännande från förövarna varit önskvärt. Det måste vara tungt att bära skulden till två människors död. Jag blev påtagligt rörd över Inger och Torgnys döttrar som vittnade i rätten. Där fanns ingen bitterhet och hämnd, istället en uträckt hand till försoning. ... - När något sådant händer försvinner också en del barriärer mellan människor, det har blivit ännu varmare, vi har kommit varandra ännu närmare i församlingen. Det kommer att följa oss i många år framöver."

Alingsås: Mordoffrets bror tror på förlåtelse >> "Kjell Antby förlorade sin bror och svägerska. Nu känner han en lättnad över att domen äntligen fallit över parets mördare. Men han tror samtidigt på förlåtelse, även för de värsta brott."

Här är 14 länder som kan skaka om världens finansmarknader i år

Skuldkris är fel namn
Det är inte skuldkris som Europa är drabbat av. Många länder i Europa har stora skulder, det stämmer. Att finansmarknaden kräver höga räntor för att finansiera skulderna, stämmer också. Men skulder är inte vad krisen handlar om. LÄS MER

28/6

Saudiarabien i ett historiskt beslut: Vi tar emot Kinesiska kärnvapen för att skydda oss mot hotet från Iran.

Striden når Syriens huvudstad Damaskus: Assad deklarerar att Syrien är i krig (Eng) >> Det är svårt att låta bli att tänka på profetian om Damaskus.

Jes 17:1 Profetia om Damaskus. Se, Damaskus skall upphöra att vara en stad, det skall bli en ruinhög. 2 Aroers städer blir övergivna. De blir ett tillhåll för hjordar som lägger sig där, utan att någon skrämmer dem.

(Ivarfleld) Bilderbergergruppen (Eliten) samlas till möte bakom stängda dörrar för att planera en ny världsordning. >> Bland besökarna från Sverige nämns: Bildt, Carl, Minister of Foreign Affairs + Björling, Ewa, Minister for Trade +
Wallenberg, Jacob, Chairman, Investor AB + Mordashov, Alexey A., CEO, Severstal/Schweden

Stort jubel i Gaza över Mursis seger >> Palestinier firade på gatorna i Hamasstyrda Gaza när det blev känt att Muslimska brödraskapets kandidat vann valet i Egypten. Hamas är en avläggare till Brödraskapet och har täta kontakter med moderorganisationen i Kairo. ...Invånare i Gaza viftade med egyptiska flaggor, man uttalade tacksägelser i moskéer och sköt i luften av glädje. En människa dödades och tre skadades av vådaskott, uppger medicinska källor.

Tanzania: Kerstin Strindberg gav synskadade tillgång till böckernas bok >> ...ett av de mest glädjefyllda ögonblicken hon varit med om. - Det var en av de gånger vi fick böcker från tryckeriet. Jag minns att det var en fredag kväll och att boken som kom var Apostlagärningarna, riktigt många exemplar. Jag gick ut på skolgården och delade ut böckerna till barnen. Inom några minuter blev det tomt, alla hade försvunnit och förskansat sig i sovsalarna och på andra lugna platser, för att läsa. Morgonen efter berättade en del att de hade legat och läst hela natten. De som inte kunde läsa fick lyssna när någon snäll kamrat läste högt. En av pojkarna, som hade läst ut hela boken, sa att det var den mest spännande bok han läst.

Ensidig rapportering fortsätter i Österbottens Tidning >> (Skandal) "Österbottens Tidnings rapportering från Israel fortsätter att förvåna mig. Senaste vecka avfyrades 150 raketer från Gaza mot Israel. Ungefär hälften av dem avfyrades innan ÖT publicerade sin rapport "Hamas går med på vapenvila" (22.06) och resten de senaste dagarna. ÖT väjer att publicera en nyhetsnotis som alltså har rubriken "Hamas går med på vapenvila" och i notisen nämns enbart israeliska flygräder och vådsamheter på Gazaremsan.(De israeliska flygräderna har bl.a. riktat sig mot raketernas avfyrningsramper och därmed förhindrat en del raketer från att avfyras) Inte ett ord om de mer än 50 raketer som avfyrats mot Israel eller om de israeliska skadorna eller om de ca 1 miljon israeler som tvingas vara beredd att inom några sekunder ta sig till skyddsrum."

27/6

Tony Blair calls on Germany to back ‘grand plan’ to save eurozone
("Kvartettens" talesman är en intressant man och Katolik)

Samarbete mellan nazister och palestinier har djupa historiska rötter (Del 1) >> ”Palestinierna fick hjälp från något oväntat håll; tyska nynazister” - TT förefaller vara förvånad över det faktum att nazister hjälpte palestinier att utföra attentat mot israeliska idrottsmän under OS i Munchen 1972. Sanningen är att samarbetet mellan nazismen och palestinierna har djupa historiska rötter, vilket vi har belyst tidigare på denna blogg. Nationasocialismen som ideologi överlevde kriget liksom dess stöd för Palestinas araber.

Flera länder ansöker om nödlån
“I Grekland försvåras förhandlingarna i den nya regeringen då finansministern inte tillträder sin post och premiärministern återhämtar sig från en ögonoperation. Samtidigt som krisdrabbade Spanien och även Cypern ansöker om nödlån från EU.”

Förändringsprocessen inom Pingst går för långt
N-O Nilsson: För dem som inte
accepterar förändringarna finns få alternativa möjligheter. Väljer man att hålla fast vid den pentekostala läran löper man risken att uppfattas som stridbar och obekväm. Det kan få till följd att vederbörande tvingas lämna sin tjänst eller plats i församlingen. Det har redan hänt. I vågskålen ligger nu bland annat vår inställning till judarna som Guds egendomsfolk, en smygande sakramentalism, en bibelsyn som håller på att tänjas ut och förändringar i våra bönedagar. Och vart tog evangelisterna och profeterna vägen?

26/6

 

Här är profetiska budskapet med Isik Abla pånytt på Video från Nyhem 21/6 - 2012  
Hon talar profetiskt till Svensk Kristenhet idag

Världen idag (äntligen): Utmanande budskap från Isik Alba

(Video - Eng)  Muslimska Brödraskapet vill inta Jerusalem

"Mursis seger ett bittert bokslut" >> "Det är helt andra krafter som har vunnit på revolten i Egypten. Den ena är det Muslimska brödraskapet, som redan i parlamentsvalet visade sig vara den mest organiserade politiska kraften i Egypten. Den andra är den egyptiska militären, som konsoliderat sin bestämmande roll i egyptisk politik."

25/6

"Two House" förespråkas bl a av Eddie Chumney

I del 5 av Kyrkan och Torah >> smular Sven Reichmann sönder "Two House"-(villo)läran."Efraimiterna vill därför ta på sig uppgiften att leta upp de tio stammarna, som alltså skulle bestå av människor som inte själva är medvetna om sitt hebreiska ursprung för att sedan återföra detta "Efraims hus" till Löfteslandet så att de två husen skall bli ett (Hes 37:15-28; Joh 10:16). Då först skall Messias komma tillbaka. Om man till Israels/Efraims hus skall räkna alla eller flertalet kristna hedningar skulle detta projekt givetvis medföra att Juda hus skulle komma i en förkrossande minoritet under en folkgrupp som de riktiga judarna ändå skulle se som hedningar. Redan av denna anledning uppfattar många judar denna teologi som en ny och tröttsam variant av ersättningsteologi.2 Den skarpaste kritiken har skrivits av en grupp Jesustroende judar i USA

Storbritanniens regering fick inte höra sin egen toppjurists råd inför invasionen av Irak 2003. Dåvarande premiärministern Tony Blair ville inte att lord Peter Goldsmith skulle nyansera bilden inför beslutet. Det avslöjas i en nyutgåva av en dagbokssamling från Blairs mediestrateg, skriver tidningen the Independent on Sunday. >>

 

 

24/6

h

Obs ! En ny Fundering är klar

Elvor:
"....Gud har varnat många för ett mörker som hotar Sverige. Det hände senast i den här veckan till en av våra vänner, när vi bad tillsammans. Buskapet som Isik Abla förmedlade var en kallelsen till omvändelse och överlåtelse för svensk kristenhet - att sluta med kompromiss, ytlighet och människoverk. Varför skriver inte de kristna tidningarna ett enda ord om budskapet? Vem bryr sig om gamla "stulna krucifix och madonnabilder" när Gud har talat??!!

...Falsk ödmjukhet kan kännas trygg att gömma sig bakom för att slippa pröva, "strida" och "avslöja det som är i mörker" - men det håller inte i längden, om man vill gå Guds väg. Ef 5:10 Och pröva vad som är Herren kärt. 11 Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar utan avslöja dem i stället. Det är inte ”starka ledare” kristenheten behöver. Vi behöver Jesus Kristus som Herre och Kung mitt ibland oss och föredömen som är andligt vakna och präglade av Jesus och inte av världens former och tänkesätt. Guds löften står fast och ingen kan stoppa eller göra om intet Guds ord, för det finns också ett positivt "många" om vi håller oss till Herren."

 

Tv Prästen Zakaria en Apostel i den muslimska världen. Fader Zakaria är historiens förste förkunnare som offentligt vågat ifrågasätta Koranens och Islams omfattande villfarelser. Han är Guds utsända Apostel till den muslimska världen säger flera Arabiska Pastorer. (Pdf Sv) >>

23/6

22/6

EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA EXTRA !!!!

Ni som läser profetiorna ser nu hur läget plötsligt öppnat sig för att Antikrist (och den falske profeten) skall dyka upp i Europa. Den här artikeln är som att läsa profetiorna >> Och snälla ni som fortfarande förespråkar den här "arablinjen" öppna ögonen och se vad som händer här i Europa framför ögonen på oss >>

Artikel av Gabriel Goldberg

Är verkligen Allah identisk med Abraham, Isak och Jakobs Gud? Svaret beror på vem du frågar. En evangelisk kristen fundamentalist förkastar antagligen varje antydan om att Allah och bibelns Gud är den samme.

Men en Muslimsk apologet hävdar med samma eftertryck att Allah är samme Gud som de Kristnas och Judarnas. En from Muslim framhåller också att Adam, Abraham, Ismael, Isak, Jakob och till och med Jesus alla var Muslimer.

Hypokondriker! Enligt Försäkringskassan >> Dahlman: ..."Men det är något sjukt med vården i Sverige. Och det är något friskt över sjuka människor som tar ton. De som nu orkar sjunga ut. ...Jag vet att det finns hypokondriker. Jag vet att det finns fuskare. Jag vet att det finns människor som sjukskriver sig när de kan arbeta. Men dessa är trots allt undantag. Ärliga och rättskaffens människor som drabbas av livsvillkoren – nämligen att vi alla kan bli sjuka – ska inte behöva mötas av misstro och en dödlig byråkrati bara för att det finns avvikelser. Lägg specialhantering på bidragsfusket och på varje undantag men ge sjuka och prövade människor full ersättning och maximal uppbackning, utan undantag."

(IvarFjeld) Vatikanens dröm om ett Katolskt jätteimperium

Starkt profetiskt budskap till svensk kristenhet >> Isik Ablas vittnesbörd är fantastiskt och gripande. Jesus förvandlade hennes liv och den f d muslimska fundamentalisten är idag Guds redskap att nå miljoner med evangeliet. Det går att höra från onsdag kvällsmötet kl 19.00 på Nyhemsveckan. Hon är en av talarna där och det måste sägas att styrelsen för konferensen verkligen var ledda av Gud när de kallade Isik Abla. Torsdag fm kl 10.00 var annonserat som bibelstudie men det var framför allt ett profetiskt budskap till svensk kristenhet. Mötena läggs ut under veckan allt eftersom om man inte kan lyssna direkt.

21/6

Men Jesus ger hopp! Islamisten som blev kristen tv-programledare >> Isik Abla var islamist och beredd att bli självmordsbombare. Hon skulle senare begå självmord men hon mötte Jesus och allt förändrades. Nu har hennes tv-program miljontals tittare. Gensvaret har exploderat och massor av muslimer tar nu kontakt för att veta mer om kristen tro. Isik Abla talar på Nyhemsveckan >> (går att se i efterhand).

Frälsningsarmén efter JO-anmälan: "Så här kan man inte ha det i samhället" >> "Polisen i Eskilstuna valde att inte stoppa fylleri i samband med studentfirande på lastbilsflak. Nu har Frälsningsarmén i Eskilstuna anmält polisen i staden till justitieombudsmannen.- Så här kan man inte ha det i samhället, säger Frälsningsarméns verksamhetsansvarige Lennart Pettersson, till Dagen. ...Lennart Pettersson menar att konsekvenserna kan bli förödande för ungdomarna. - I vår verksamhet ser vi konkret hur mycket strul alkoholen ställer till med. Det går allt längre ned i åldrarna och det är framför allt unga män som drabbas. Vi har redan tidigare påpekat att utskänkningen är alldeles för generös i Eskilstuna. Bara sedan årsskiftet har vi fått 130 nya personer i vårt sociala arkiv, något har alltså hänt här.

Almqvist om Frälsningsarméns agerande: "Bra agerat men det andas lite tvångsmedel" >>

Helena Nilsson gick från new age till kristen tro >> Från Nyhemsveckan: "Helena Nilsson ser med oro på hur nyandligheten på många ställen har tagit sig in inte bara i samhället, utan också i församlingar. Alltifrån dagar där man får prova på nyandlighet i kyrkan, till kristen yoga. - Ett av målen för new age är att det ska finnas en enda världsreligion, och för att det ska uppfyllas måste kristendomen först utplånas. Därför kan jag tycka att det är märkligt att nyandligheten får allt mer plats i våra församlingar och i kristnas liv utan att vi reflekterar över det och vilka konsekvenser det får.

20/6

Tvingades göra abort i sjunde månaden >> "En kinesisk kvinna tvingades av myndigheterna att göra abort i sjunde månaden. Som skäl angavs att kvinnan inte hade råd att betala böter motsvarande 46 000 kronor för brott mot enbarnsregeln."

Ohlins: Hur långt kan människans ondska gå? Jer 5:28 Deras onda gärningar vet inte av någon gräns, de dömer inte rättvist, de verkar inte för den faderlöses sak och hjälper inte den fattige att få sin rätt. 29 Skulle jag inte straffa dem för sådant? säger HERREN. Skulle jag inte hämnas på ett hednafolk som detta? 30 Förfärliga och fruktansvärda ting sker i landet.

19/6

Israel Today: Israel-Egyptens gräns fortsätter att vara spänd >> "En eldstrid som lämnade tre personer döda utbröt längs Israels och Egyptens gräns på måndag, bara två dagar efter att Sinai-stationerade terrorister avfyrade två medium-range missiler in i södra Israel. Omkring kl 6 på måndag morgon gick en grupp på minst tre terrorister från det egyptiska Sinai in i södra Israel och attackerade en grupp byggnadsarbetare som byggde en del av den nya gräns-stängslet. En byggnadsarbetare dödades och ytterligare en skadades allvarligt i attacken."

18/6

" Vad som än sker i valet i Grekland så måste vi ha ett rätt perspektiv. Vi har varit i en ekonomisk kollaps sedan 2008, hur det än slutar så är det uppfyllelse av profetia. Jag tror att vi nu raskt går emot ett global skräckscenario, en världsregering som tvingar på oss en global kontroll där vilddjurets märke spelar en stor roll. Det Grekiska valet kommer att bestämma många av händelserna. Men det är fortfarande Spanien som oroar eliten, för vi kan förlora Grekland och klara oss men inte Spanien. Om Spanien skulle rasa så kommer det att dra med sig hela ekonomiska systemet i sitt fall." (Pastor Brian News >>)

(Svd) "Är mest berömd för sin förutsägelse av finanskrisen 2008-2009. Roubini möttes av stor skepsis när han redan i september 2006 varnade den internationella valutafonden, IMF, för att USA troligen kommer att få uppleva ”en unik bostadsbubbla, en oljechock, skarpt nedåtgående tilltro hos konsumenterna, och, till slut, en djup recession.” >>

 

17/6

16/6

 

 

(Svensk Video) Man skyllde Digerdöden på Judarna som fick lida oskyldigt. Hitler använde sig senare av detta i sina propagandafilmer där han menade att Judarna är pest.

Ingen sjukdom har satt så mycket skräck i Europa som Digerdöden gjorde unde medeltiden. Nu har denna fruktansvärda sjukdom börjat sprida sig även till rikare områden i USA vilket förbryllar forskare >>

Detta är ett tidstecken som Jesus beskriver i Lk 21:11 Den engelska King James översätter det PEST

Luk 21:11 And great earthquakes shall be in divers places, and famines, and pestilences; and fearful sights and great signs shall there be from heaven.

Pestbakterien, Yersinia pestis, fungerar kraftigt genom att den slår ut immunförsvaret. Pest förekommer i tre former: böldpest, lungpest och blodpest. Böldpest har en dödlighet mellan 30-70 % medan lungpest och blodpest så gott som alltid är dödliga. Pest angrep i första hand gnagare, framförallt råttor. Människor blev smittade genom loppor från smittade råttor – när värddjuret dött söker sig råttloppan till en levande och varm kropp. Smittan spreds sedan även mellan människor, via närkontakt eller luften. Ett vaccin mot pesten saknas än idag. >>

Hans tro började med Gideonitbibeln >> "När jag fick testamentet bestämde jag mig för att läsa det och det gjorde jag. När jag kom till slutet fanns det en rad där man skulle skriva sitt namn om man ville ta emot budskapet. Det gjorde jag, jag ville ge det en chans. Det blev början för mig att hitta en personlig kristen tro."

Gideoniterna vill ge fler biblar i Sverige >> - Vi har tagit på oss uppdraget att se till att Guds ord blir tillgängligt för människor som inte kommer i kontakt med kristen verksamhet. Vi brukar säga att vi vill finnas till hands vid "livets korsvägar", där livets svåraste frågor uppstår. När man ligger ensam på sjukhus, sitter i fängelse eller när man som tonåring har många frågor, men inte vågar ställa dem.
Intresset för Bibeln och mottagligheten för den är stor i Sverige, menar Olle Nordahl. Han menar att föreställningen om att människor är ointresserade av andlighet kommer från media, en bild som inte alls känns igen av dem som är ute och sprider biblarna.

För fem år sedan skakades organisationen av Scandics besked att plocka bort biblarna från sina hotellrum. Gideoniterna skulle precis inleda ett projekt med att byta ut samtliga äldre biblar mot fräschare exemplar på Sveriges alla hotellrum. Då sade Scandic stopp. Men efter massiv kritik lyftes förbudet knappt två månader senare. I dag finns Gideoniternas biblar tillgängliga på de flesta hotellrum i Sverige. - Vi fick så mycket uppmärksamhet i den vevan så att när det väl vände var det rena rama röda mattan som rullades ut. I dag ringer de till oss och vill ha biblar inför invigningar av nya hotell.

15/6

Det blir en välsignad avslutning i Karlskrona >> Kyrkoherde Ann-Louise Trulssons trots mot skollagen har gett resultat. På fredagens skolavslutning får hon både läsa Bibeln och be välsignelsen över eleverna i Karlskrona. Själv är hon förvånad över vilket ståhej det är kring frågan.

Sven Nyberg: Biskopsämbete saknar stöd - Kristus är klippan >> Frikyrkor i allmänhet har inte velat vara med om en sådan utveckling därför att man ofta fått lida förföljelse från institutionaliserade kyrkor som sällan varit bärare av några större väckelser. Det finns inget exempel i NT på att de övriga apostlarna ger Petrus någon särställning. Kristus är "klippan". 1 Kor 3:11 är han "grunden" och någon annan grund kan ingen lägga. I Ef 2:20 nämns också "apostlar och profeter" som tillhörande grunden, men ingen "biskop", varav följer att Paulus inte ger Petrus någon särställning. "Klippan" kan inte vara både Kristus och Petrus. Petrus bekänner utifrån en uppenbarelse från Fadern vem Jesus är. På uppenbarelsen om att Kristus är "Klippan" bygger Han sin församling. Menar vi att frikyrkan i Sverige befinner sig i kris så har Gud svaret på det problemet och det svaret måste vara något annat än ett nytt biskopsämbete.

Ohlins: RKK:s obibliska "petrusämbete" bygger på en villolära som måste avslöjas och uppmärksammas gång på gång. Jesus är Klippan (grek. petra) och ingen annan. Petrus uppmanade alla att komma till Jesus - den levande stenen. Själv var Petrus en liten sten (grek. petros) - precis som alla frälsta blir "levande stenar" i tron på Jesus Kristus. Endast människor som själva åtrår makt kan väl tala positivt om Rom-kyrkans maktstruktur och "petrusämbete"..?! Det har ingen som helst grund i Bibeln.

Ett litet skämt mitt i allvaret: "I dag känner jag mig ur form, sa sockerkakan.

14/6

Är detta steget innan det kontantlösa samhället som EU nu planerar? (Upp 13) >> Citat: " De Europeiska ledarna har talat om en begränsning av uttagen ifrån Bankomater, Gränskontroller mm. Detta om Grekland skulle lämna Euron"

Jätteprotester mot Putins styre i Ryssland >> Ohlins: Putin kommer att ta i med hårdhandskarna och man kan nu skönja lite diktaturfasoner

13/6

Sven Reichmann: Ingen kan längta efter att få tillhöra Jesus om inte Fadern först har verkat med nåd i hans liv. En människa kan befinna sig mitt i en djup depression och säga: Gud har förkastat mig men jag vill tillhöra Jesus. Då kan man som själavårdare få säga till en sådan människa att just det faktum att du längtar efter att få tillhöra Jesus Kristus är den enda nåd som nu för tillfället är upplevbart i ditt liv. (Se video >>)

Psa 103:4 han som återlöser (Heb: Att friköpa med ett pris) ditt liv från förgängelsen (= Med Blodet På Korset) och kröner dig med nåd och barmhärtighet,

Joh 19:5 Jesus kom då ut, klädd i törnekronan (Bild på förgängelsen) och purpurmanteln. Pilatus sade till dem: "Se människan!" (Heb: Se Adam)

Jes 53:3 Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet. 4 Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. 5 Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. 

Israel Preparing Each Year For 'The Next War' >> (Eng - Videon visar hur ett parkeringshus för 1500 bilar kan förvandlas till ett underjordiskt sjukhus med 2000 sängar på bara 72 timmar).

12/6

Nordiskt försvarssamarbete om Island >> Norge vill ha ett ökat nordiskt försvarssamarbete med fokus på övervakning av det försvarslösa Islands luftrum. Det uppger norska regeringskällor för TT.

Prövning bättre än frestelse >> Är översättningen "utsätt oss inte för prövning" i Bibel 2000:s version av bönen Fader Vår felaktig? Det menar David Gustafsson (Dagen 15 maj). Båda orden har samma grundtextord, nämligen peirasmos som både betyder prövning och är då sett ur Guds synpunkt, det vill säga han vill se att vår tro är äkta och håller provet. Frestelse blir det ur djävulens synpunkt. Han vill att vi ska falla igenom i provets stund och frestas att svika vår Frälsare. Därför är översättning "utsätt oss inte för prövning" att föredra, eftersom bönen riktas till Gud.

11/6

Muslimska brödraskapet ögon är på Jerusalem när egyptierna väljer nästa president >>

Israel Today: Presidentkandidaten Ahmed Shafiq varnade förra veckan att om hans motståndare i Muslimska brödraskapet , Mohammed Mursi, vinner presidentvalet och islamisterna får obunden kontroll i Egypten, kommer konflikten med Israel att vara oundvikligt... Hamas, som är en gren av det Muslimska brödraskapet, är angelägna om en Mursi-seger i lördagens val. En seger för Muslimska brödraskapet "kommer att göra Israel svagare och mer isolerade. Israel kommer inte att ha några vänner eller allianser kvar i den här regionen", sade Hamas talesman Ghazi Hamad till Los Angeles Times förra veckan. Ohlins: Samtidigt har Abbas än en gång visat att han inte alls vill ha fred med Israel, genom att ställa orimliga krav på frisläppande av terorister för att fredsförhandlingarna ska ske.

10/6

Även RFSU behöver granskas >> Peter Larsson: Ja, RFSU och RFSL går verkligen hand i hand för att påverka svenska folkets syn på sex. Men att Utbildningsradion samarbetar med RFSU för att visa filmen "Sex på kartan" är för mig en gåta. Och vad jag förstår visas filmen också för tonåringar under 15 år. Kan det vara tillåtet att påverka barn till fri sex? Vet alla föräldrar till våra tonåringar om vilket utrymme RFSU här fått att påverka det uppväxande släktet till normlöshet på det sexuella området?

Hindupräst såg Jesusfilmen - nu arbetar han för att sprida kristen tro >> I de två templen där han tjänade tillbads en dödsgudinna och under en fest offrade han 100 getter för att sona människornas synder, berättar jesusfilm.org. Men när ett kristet team kom till byn och visade Jesusfilmen fanns hinduprästen bland åskådarna. När prästen Tanath såg filmen förstod han att Jesus var Guds enda offer för människornas synder...

9/6

Intressant att notera är att G7 möttes i hemlighet precis efter Centralbankernas möte i London förra veckan och strax innan det viktiga EU mötet i Juni där en ny inriktning skall bestämmas. Nu kan det vara så att vi kan börja se Antikrists system börja ta form bakom kulisserna och inom snar tid kommer vi förstå det >>

De flesta araber vill bo i Israel >> Än en gång visar en undersökning att en stor majoritet av de lokala araberna inte samtycker med att försöka beskriva dem som förtryckta och att de lever under apartheid, i själva verket skulle få välja att leva någon annanstans.

Petrusämbetet räddar inte Europa >> Erling Medefjord: Ekman trodde att det var möjligt att det pingstkarismatiska folket skulle kunna erkänna Petrusämbetets nödvändighet. På vilket sätt det skulle bli möjligt, svarade han: genom den helige Ande. Det mesta tyder på att Ekman denna gång är på helt fel väg. Hela kyrkohistorien tycks tala emot att Petrusämbetet i Rom gett de troende nödvändigt skydd. Tvärtom har miljontals sanna kristna under århundraden fått sätta livet till eller drivits i exil på grund av kyrkans förtryckande maktinstitution. ...Med klassiska protestantiska principer och väckelsekristendom kan Sverige och Europas befolkningar räddas - både ekonomiskt och andligt.

Ohlins: Den som driver människor i famnen på en kyrka som Bibeln beskriver som en andlig sköka p g a dess innehåll och agerande, drivs INTE av den helige Ande. Bibeln varnar för att följa sådana ledare.

Pingströrelsens vigselnämnd avvecklas >> "Trossamfundet Pingst ansöker hos Kammarkollegiet om att få ta över vigselrättfrågorna för landets pingstpastorer från Vigselnämnden inom rörelsen. Ett 20-tal pastorer riskerar att mista vigselrätten på grund av att deras församlingar står utanför trossamfundet. ...Frågan har varit känslig inom pingströrelsen eftersom en del uppfattat den planerade förändringen som ett sätt att försöka tvinga in sedan länge fria församlingar i det nya trossamfundet.

Tidigare artiklar i ämnet: Nu förlorar hon sin vigselrätt >>
Så bör vi lösa tvisten om vigselrätten >>

"Alla pingstförsamlingar har fått brev från Pingst, undertecknat av Pelle Hörnmark. Där menar man att denna förändring av vigselrätten beror på kammarkollegiet, den statliga myndighet som handlägger vigselrätten. Efter kontakt med kammarkollegiets jurist Karin Granberg visar det sig att det inte finns några krav eller önskemål från deras sida om en förändring av vigselrätten för pingströrelsen."

8/6

M/S Estonia smugglade vapen i stor skala >> "Passagerarfartyget Estonia transporterade krigsmateriel i stor skala från före detta Sovjet till Väst. Det skriver Anders Jallai i en nyutgiven roman, byggd på verkligheten. – Dessa uppgifter ger tyngd åt de anhörigas krav om att ta upp fartyget och på så sätt klargöra vad som hänt, säger Lennart Berglund, som förlorade sina svärföräldrar i katastrofen."

Familjen splittras - pappa och spädbarn kan utvisas >> Ohlins: Det här är ett exempel på ett omänskligt Sverige. Om vi inte kan vara med och påverka på annat sätt, så låt oss be för dessa utsatta människor. Ett annat exempel på omänsklighet kan vi läsa om i nästa artikel om det som sker i Kina: Miljonböter till kinesiskt par som skaffade ett andra barn >>

Vilka är palestinska flyktingar? >> "Det finns kanske omkring 30.000 riktiga palestinska flyktingar i livet, alltså personer som flydde undan kriget mellan araberna och Israel 1948. Men enligt UNRWA som tar hand om de palestinska flyktingarna finns det omkring 5 miljoner flyktingar. Detta på grund av att barn, barnbarn och barnbarns barn till palestinska flyktingar fortfarande räknas som flyktingar. Denna galenskap gör den palestinska flyktingfrågan till ett olösligt problem som bara växer och växer. UNRWA har till uppgift att bevara de palestinska flyktingarna som flyktingar medan FN:s flyktingorgan för världens övriga flyktingar, UNHCR, har till uppgift att försöka lösa flyktingarnas problem genom att omplacera dem eller hjälpa dem att flytta tillbaka. Palestinierna verkar vara mycket negativt inställda till förslaget."

Miljardären Donald Trump säger att USA:s ekonomi kommer att gå mot en "massiv inflation" och varnar nu investerare att skydda sig. >>

Upp 6:5 När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga: "Kom!" Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen. 6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: "Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada."

(Dagen) Blandade reaktioner på Ekmans föredrag - Ohlins: Är Ekmans föredrag ett test på hur kristenheten i Sverige skall reagera?

7/6

(Aletheia) >> "Roger Larsson talade under mötet om att kristenheten har förlorat sitt fokus, nämligen att vinna människor för Kristus. Det var en profetisk tyngd i det korta men mycket kraftfulla budskap han framförde. Han talade om falska lärare som för fram falska läror, och att det finns en rotlöshet i svensk kristenhet. ”- Vi har förlorat kontakten med väckelsearvet, och när andliga ledare söker katolicismen gräver man i fel rötter och söker fel eld”, fortsatte Larsson." (Finns även ljudfil på sidan)

6/6

"Kristna ska konvertera eller lämna landet" >> Skrämmande utveckling i Egypten: Egyptisk nättidning citerar Muslimska brödraskapets presidentkandidat. Enligt den populära egyptiska nyhetssajten El Bashayer säger Muhammad MursiMuslimska brödraskapets presidentkandidat att alla kristna i landet ska konvertera till islam, tvingas lämna landet eller acceptera att betala en särskild skatt för icke-muslimer.

 

Avsluta i kyrkan ok - utan bön >> "Varför är skolavslutning i kyrkan så farlig? undrade en besviken förälder i lokaltidningen i Broby. Och kyrkan fick tårögda vädjanden om att traditionen skulle vara kvar.- Det är fascinerande att känslan för kyrkan finns så starkt i folksjälen trots all sekularisering, säger komminister Dan Sarkar i Broby."

En kyrka för professionella? >> Thomas Arvidsson: "Så som man firar gudstjänst så tror man." Ja, jag tror att det är just så. Och firar man gudstjänst med en tydlig nivåskillnad mellan officianter och åhörare så är det ett uttryck för en tro som har sin grund mer i grekisk/romersk religion och kultur på 300-talet, än i Kristustron som växte fram under det första århundradet. Den tidiga kyrkan var en församlingsrörelse där "var och en" hade något att bidra med när man möttes. Vän av ordning ryser säkert vid tanken..."

5/6

 

 

Ulf Ekman förespråkar Petrusämbetet (Påven) som ledare över kristenheten. Detta är precis vad David Wilkerson varnade för i boken Synen >>

 

 

4/6

3/6

Existentiella samtal bättre bot än piller >> Elisabeth Sandlund: "Goda yttre omständigheter, där en välutbildad och tillräckligt stor personal är det allra viktigaste, måste i stället paras med en ökad förståelse för hur viktiga de existentiella perspektiven är för den som blivit gammal och sjuk. När jordelivet går mot sitt oundvikliga slut är det allt annat än märkligt att de stora frågorna om tillvarons mening ställs på sin spets. Att tala om sådant tar tid och kräver insikt även när det gäller den som bär på ett levande hopp om en fortsatt existens efter att dödens port passerats. När dagens aktiva generationer, uppvuxna i ett sekulariserat Sverige ofta utan att ha ens teoretisk kunskap om kristen tro, hamnar på äldreboendet kommer behoven och problemen att bli ännu större.

Reepalus antisemitiska utfall har gjort Malmö omöjligt för Eurovision >> "Genom återkommande uttalanden om stadens judiska minoritet, som har haft en antisemitisk underton, har Ilmar Reepalu skadat Malmös trovärdighet. En stad som ska vara värd för ett mångkulturellt, europeiskt arrangemang måste stå för öppenhet, demokrati och tolerans. Den bild av Malmö som Reepalu har målat upp visar något helt annat."


2/6

Sammandrag av pastor Brian News:

Vi har sagt det I flera månader att Spanien kan vara den bricka som får hela världsekonomin att falla sönder och samman. Och fortfarande ser vi Spanien som den viktigaste dominobrickan i det ekonomiska spelet. Spanien börjar nu närma sig ett total ekonomiskt sammanbrott och det när Europa sjunker ner och hela det ekonomiska systemet ser ut att falla samman. Hela Eurozonen är nu i fara och dess profetiska konsekvenser kan bli stora. Jag misstänker att Spanien kommer att fortsätta emot en total ekonomisk kris som kommer att sprida sig till Frankrike som då blir den stora och viktiga brickan i spelet. En viktig utveckling vi nu kan se är EU:s bankunion. Ändetiden kommer att dras samman genom ekonomin Vi behöver förstå vad den här nya bankunionen handlar om, och inse att de redan nu har planerna klara. Dessa planer vet vi kommer att sluta med vilddjurets märke. (Upp 13)

Israel möter Ryska och Iranska trupper i Syrien, och deras existens är nu allvarligt hotat. När Antikrist stiger fram ur askan av en kraschad europeisk ekonomi så kommer Israel att få möta syndens människa och det kanske mycket snabbt. Intressant är att den förre FN ledaren Kofi Annan vill ha en äldre erfaren statsman för att kontrollera och leda mellanöstern nu när Obamas misslyckande är ett faktum. I artikeln är det ett foto på Javier Solana.
NEWS LINK >>

1/6

EU kartlägger antisemitism >> Resultatet kommer att publiceras under nästa år och förhoppningen är att det ska hjälpa både EU och enskilda länder att motverka diskriminering och hatbrott mot judar.

Illegal invandring till Israel ett problem >> "De illegala invandrarna från Afrika kommer främst från Eritrea och Sudan, inte från Etiopien som FNB artikeln hävdar. För närvarande kommer det ca 700 illegala invandrare varje vecka till Israel. Sedan 2005 har det kommit ca 60.000. Det är människosmugglare som "hjälper" afrikanerna att komma till Israel, vanligen via Sinai. Smugglarna i Sinai utsätter ofta invandrarna för en grym behandling, utpressning, tortyr och kidnappningar är vanliga. Israel har en folkmängd jämförbar med Finland och en yta ungefär som Nyland så det är säkert sant att invandringen utgör ett hot. ( I Finland väcker redan några tiotals rumänska tiggare på gatorna i Helsingfors debatt)"