Profetiskt: "JUST NU" ARKIV 2010 >> 2011 - 2012 >>

6

 


0

OBS! NY PREDIKAN ELVOR: GULD OCH SILVER RENAT I ELD

yuy

Frikyrkan på Orust

Söndag den 4 Nov. Kl: 15,00. Elvor & Janne Ohlin Talar över ämnet; Den "yttersta Tiden". Kaffepaus, Kl: 17,30. fortsätter mötet. Varmt välkomna till Ellös Folkets Hus (Gratis men maila om du kommer bill@orustbo.com)

31/10

Trots raketregn lämnar man inte kibbutzen >> "– Det är en förtvivlad situation, men vi blir kvar här, är allt Jaelin hinner säga innan han ger sig i väg för att registrera ännu en raketattack. Noam Mark, kibbutzen Re’ims ledare, visar oss till ett hus som tillhör Zilpa Jous, en av kvinnorna som bor på kibbutzen. En kraftig Gradraket har träffat marken och exploderat alldeles intill sovrummet och lämnat efter en sig en stor krater i marken. I husets vägg är det ett stort hål, fönstren har blåsts ut och träden runt omkring har fått stora skador, orsakade av att raketen var fylld med spikar som flög i alla riktningar vid detonationen."

MILITÄRCHEF: RAKETER KOMMER ATT FALLA ÖVER TEL AVIV

(Expressen) SANDY ORSAKADE KAOS

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

30/10

Orkanen orsakas av USA:s farliga politik >> "USA:s politiska och ekonomiska centrum hotas av Sandy. Se det som ödets ironi att orkanen drar in sista valveckan... Det är USA:s politiska och ekonomiska centrum som hotas - tala om ödets ironi... Risken finns att Sandy möter en arktisk vind och då kan det bli frågan om århundradets värsta orkan."

Håller svenska språket på att försvinna? >>"Vad är detta? Är detta i Sverige? Är detta en framtida framkomlig väg för fler kyrkor? Vart tar det svenska språket vägen? Blir vi alltmer oförmögna att kommunicera på svenska? Måste vi ta till engelskan i alla sammanhang? Vilka konsekvenser får det? Är engelskan inte bara ett språk utan ett tankemönster och en kultur, som får insteg i våra kyrkor och vars negativa och positiva påverkan vi borde analysera? Är detta en kyrkans anpassning till en omgivande kultur som blir alltmer amerikaniserad, underhållningspräglad och ytlig?" (Bo Wettéus)

BÖRSERNA I USA STÄNGDA PÅ GRUND AV ORKANEN
SÅ LÅNGT HAR ALLTSÅ ANTISEMITISMEN GÅTT

29/10

THE TRUMPET NEWS

Tänk 50 raketer per dag över Malmö >> "Båten borde ha seglat till Syrien i stället, för att hjälpa de nödlidande i Aleppo! ...Ibland undrar jag hur den svenska regeringen skulle ställa sig till om ett femtiotal raketer från Danmark skulle regna ner varje dag över Malmö och Helsingborg? Att Henning Mankell, Mattias Gardell, Lars Ohly och ­Jonas Sjöstedt troligtvis skulle tycka att det var ”en kul grej och helt rätt” förstår jag med tanke på deras turistinsats ... nej, fel ... terrorstödjande insats."

Modiga kvinnor >> "Asmaa al-Ghoul är en trettioårig journalist från Gaza, gift och mor till två barn.Tidigare denna vecka fick hon ett pris i New York för sitt mod som journalist.(Courage in Journalism Award from the International Women’s Media Foundation.) Hon har blivit trakasserad, misshandlad och arresterad av Hamas och dess polisstyrkor för att hon protesterat mot Hamas islamistiska politik och deras brott mot mänskliga rättigheter."

Israel idag: >>
1. Hittills har Israel demonstrerat återhållsamhet men det kan inte tillåtas att Israels civilbefolkning blir gjorda till måltavlor utan svar. Israel kommer inte tillåta att en miljon medborgare ska behöva leva i terror under ihållande missilattacker.
2. Israel förväntar sig att världssamfundet fördömer denna urskiljningslösa beskjutning, en krigsförbrytelse, som riktas mot israeliska civilpersoner.
3. Hamas, som styr i Gaza, är ansvarigt för våldet som kommer från Gazaremsan.
4. Uppenbarligen har Hamas, en terroristorganisation, valt att kanalisera sina resurser till våld istället för att ta hand om människorna i Gaza.
5. Gazaremsan är inte ockuperad av Israel. Israel evakuerade Gazaremsan helt under 2005 och gör inga anspråk på detta område över huvud taget.

28/10

TECKEN I PLANETERNA ?
ARTIKELN

Luk 21:11 Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest (Sjukdom - Epedemier?) på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.

Ohlins: Vad väl detta stämmer in just nu !

Vilka principer följer Christer Sturmark? >> "På förbundet Humanisternas hemsida skriver han (30/9) beträffande böneutrop från moskéer: "För Humanisterna står yttrandefrihet och livsåskådningsfrihet alltid i centrum". Observera att han inte nämner religionsfrihet. "Livsåskådningsfrihet" har de själva hittat på. FN:s deklaration säger däremot i artikel 18: "Envar har rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet." Samtidigt skriver föreningen på sin portalsida: "Vi strävar efter att de mänskliga rättigheterna skall vara överordnade religiösa dogmer, normer och värderingar." - Men inte deras egna. (Stefan Pehrson)

SNART FÅR AMERIKANARNA HÅLLA I HATTEN
SUPERSTORMEN PÅ VÄG

 

27/10

EU SLÄPPER ISRAELISK MEDICIN FRI
SUPERSTORMEN MAN FRUKTAR I USA

 

Mar 14:32 De kom därefter till ett ställe som heter Getsemane. Jesus sade till sina lärjungar: "Stanna här, medan jag ber." 33 Och han tog med sig Petrus, Jakob och Johannes. Han greps av ängslan och ångest 34 och sade till dem: "Min själ är djupt bedrövad, ända till döds. Stanna här och vaka." 35 Han gick lite längre fram och föll ner på jorden och bad att han om möjligt skulle bli förskonad från denna stund. 36 Han sade: "Abba, Fader! Allt är möjligt för dig. Tag denna kalk ifrån mig. Men inte som jag vill utan som du vill."

26/10

Från Jehovas vittne till Jesusrelation >> "Siw Perssons steg öppnade ny värld av bönesvar och Guds ledning i vardagslivet. Att lämna Jehovas vittnen och bli en personlig kristen innebar livsförvandling för Siw Persson. - Nu lever jag på riktigt, säger Siw, 54 år, och berättar om ett spännande liv med bönesvar, änglavakt och glädjen att få vittna om Jesus."

Regimkritiker fruktar för sitt liv >> "I Iran är det inte möjligt att leva som kristen konvertit utan risk för liv, hälsa och frihet. På grund av sin konversion och sitt engagemang i kristna kyrkor riskerar Reza svår förföljelse, eller till och med sitt liv om han sänds tillbaka till Iran."

Raketregn över Israel >>"Flera skadade när 70-tal raketer sköts från Gazaremsan. Fem personer har skadats, varav två allvarligt, när ett 70-tal raketer från Gazaremsan avfyrats mot mål i södra Israel under natten till onsdagen. Israels president Shimon Peres anklagar nu Hamasregimen för att använda biståndsmedel till attackerna mot Israel

Återupptäck läsandet >> "Jag tror att det är flera saker som behöver återupptäckas. En av dem är läsandet. När frikyrkan bröt fram i Sverige, alla odds till trots, så gick läsandet som en röd nervtråd genom hela verksamheten. Läsandet av Bibeln. Läsandet av andaktsböcker. Till och med sångerna kallades för ”läsarsånger”, verserna uppehöll sig ofta vid situationer och händelser i Bibeln."

Över 80 raketer på en dag >> "Än en gång har raketterrorn från Gaza mot Israel trappats upp, med över 80 raketer bara under onsdagen. Minst fem personer rapporteras ha skadats i attackerna, varav två allvarligt. Samtidigt uppges tillståndet för den israeliske officeren Ziv Shilon vara fortsatt allvarligt men stablit. Shilon skadades svårt av en improviserad bomb som utlöstes under tisdagskvällen på gränsen mellan Israel och Gaza. Terroristorganisationen PFLP tog på sig ansvaret för den attacken, medan Hamas uppgav sig ligga bakom flera av raketattackerna." (Paul Widén)

25/10

JAN MARKELL NEWS

SKANDAL: Skolinspektionen ger yoga grönt ljus >> "- Yoga är sprungen ur österländsk religion, men det är så långt ifrån den svenska kulturen att vi ser det som oproblematiskt, medan kristen tro anses vara något mycket farligt. I min anmälan försöker jag påvisa det samband som finns mellan religion och yoga. Det är mer än bara en teknik, har en av de som anmälde Östermalmsskolan sagt till Världen idag."

Vittnesbörd: Micke levde ett våldsamt liv. Då hörde han Gud tala (Inblick) >> "Polisen kom och de två 18-åringarna anhölls. Åklagaren yrkade på fyra år för Micke men han slapp undan med ett år eftersom han var ostraffad. I fängelset var Micke redan känd. De andra internerna trodde att han var hård och självsäker. De såg inte att han gömde sig bakom ett skal. När Micke kom ut från fängelset blev alkohol, amfetamin och kriminalitet hans livsstil. Han kunde inte längre kontrollera sin ilska. Den våldsamma vreden levde sitt eget liv. ...Micke lever idag tillsammans med sin fru och fyra barn. Han arbetar med människor som varit i liknande situationer som han själv varit. Micke verkar aldrig tröttna på att berätta för andra att Jesus gjort honom fri! Han är inte längre slav under våld och droger och är inte heller den distanserade person han en gång var. Numera är Micke en öppen person som skrattar ofta och bjuder på sig själv."

SKANDAL YOGA I SKOLAN

”Man har inte satt sig in i vad yoga innebär” >> "– För att sätta sig in i vad yoga är i verkligheten behöver man uppleva det ute på plats. Fråga missionärer som jobbat ute i fält, de vet vad yoga är. Det är utövande av hinduism."

”Kissande hunden” löser inte problemet >> "Problemet har många aspekter och kräver insatser av helt andra slag än att förstagluttare får lära sig yogapositioner som att imitera träd eller kissande hundar. Ska ordning råda och mobbning motverkas krävs närvaro av tillräckligt många vuxna som har befogenhet och klarar av att ta ansvar. Det gäller inte bara på lektionerna. I det perspektivet är det bedrövligt att fritidsverksamheten nedrustats så att den riskerar att bli meningslös."

Rabbla gudanamn är inte avslappning >> "Jag förstår att lärare tycker det är bra med avslappning och rörelse, men att ligga och rabbla indiska gudanamn är nog inte en aktivitet som skolan vill stå bakom. Särskilt i dessa dagar när man förbjuder välsignelse och bön på skolavslutningar."

24/10

MORIEL NEWS
KOMMER EN TOTAL KRASCH AV NÄTET ATT KASTA VÄRLDEN IN I KAOS? (Eng)
NY RUNES HÖRNA (Pdf)

Som om Gud behövde något…>> "Den sunda kristna tron har alltid varit anfäktad av olika lärosystem och riter. Väckelser kommer och ställer en del tillrätta, men sedan faller även väckelserörelserna tillbaka in i kyrkosystem och gudstjänstväsende där Gud blir till en figur som skall blidkas och vars behov skall tillfredsställas.

Det här är exakt vad som håller på att ske i svensk kristenhet i stor skala just i våra dagar. Ett typexempel på detta kan du läsa om i denna artikel i Välden Idag. Lägg märke till just orden ”gå djupare”, ”gudstjänst” och att ”betjäna Gud”. Här riskerar gudsrelationen att bli något mystiskt, ogreppbart och dunkelt bakom ridåer av rökelse och lovsångsmantran. Här blir mässor ett verktyg/en metod för att ”gå djupare” likt meditation och mystik i österländsk religion och filosofi. Här blir sakrament, ritual, bön och lovsång till ”nycklar” för Guds välsignelse. Detta uppskattas tyvärr av många, både utomstående och kristna, men det är likväl en kult med hedniskt ursprung som endast ger vad ”köttet” begär.
...Det kommer med andra ord vara många som uppskattar en religiositet som är fullspäckad med sådant som laggärningar, sakrament, riter, liturgi, metoder, mässande, prål och tingel-tangel etc. Bort från denna breda väg går Guds smala väg, och det är endast där man kan få uppleva sann frihet, vila och frid. Ändå är det FÅ som kommer att välja den smala vägen.(Lennart Jareteg)

Teologi på världens vis – Bultmann reinkarnerad? >> "Frikyrkan måste akta sig för frestelsen att göra evangeliet mänskligt i ivern att vara relevant i samtiden. Det menar John-Christian Eurell, teologi­studerande och verksam inom pingströrelsen. Den nya trenden att skala bort ”konstiga” element ur frikyrkans gudstjänster för att de inte ska vara anstötliga för utomstående är inget nytt fenomen. För bara hundra år sedan utspelade sig en liknande debatt i kyrkan på grund av en världskänd teolog som ville ”sänka trösklarna” till kyrkan genom att ta bort de delar av den kristna tron som inte passade ihop med det omgivande samhället. Men i sitt försök att ”rädda kristendomen för samtiden” miste man tyvärr mycket av kristendomens kärna. ...Det är viktigt att vi har rätt utgångspunkter. Utgångspunkten kan inte vara den omgivande världen, och att man sedan försöker göra evangelium ”relevant” i den, utan snarare måste utgångspunkten vara evangelium, som man sedan försöker på bästa sätt presentera för den omgivande världen. Utan censur. Detta gäller både läran och gudstjänstlivet. Att censurera något av detta vore falsk marknadsföring. Vi måste se upp så att vi inte startar en ny avmytologisering i frikyrkan. Där vi sållar bort sådant som är anstötligt och nöjer oss med ett litet, vagt kerygma om Kristi kärlek. Det evangelium som frälser är mycket mer omfattande än så. "

Danska kvinnor gör abort i Sverige >> ”Fel” kön kan få danska kvinnor att resa till Sverige för att göra abort. Här är det nämligen tillåtet att göra abort senare än vad det är i Danmark. På så sätt hinner könet på barnet avgöras först."

Fritt val med obehagliga följder >> "Kanske kan avslöjandena om att danska kvinnor reser till Sverige för att slippa föda barn av ”fel” kön bidra till att dyrka upp de stängda dörrarna. ...Upprördheten bör inte bli mindre när det handlar om motsvarande företeelse på hemmaplan även om omfattningen inte är så stor att hela befolkningens könsfördelning riskerar att snedvridas på det sätt som sker i Indien men också i några europeiska länder som Albanien och Azerbajdzjan." (Elisabeth Sandlund)

Säg nej till yoga i skolan >> "Vi har tre krav. 1) Om skolan inte ska ha rätten att tvinga barnen att utöva religion, så ska det definieras vad som är religion. 2) Om yoga är andligt (som medges av Filippa Odevall), då ska inte skolan ha rätt att tvinga elever att utöva yoga. 3) Om det finns minsta risk att yoga kan skada någon enda ska vi inte experimentera med detta på omogna barn i skolan."

23/10

TILL ARTIKELN (DN)

Israel Today: Netanyahu till Europa: Jerusalem är vårt! (Eng) >> "Netanyahu sa att världen kan kalla det vad man vill, men hans regering kommer inte "införa några restriktioner för byggnation i Jerusalem." Den israeliska ledare tillade att Jerusalem "är vår huvudstad" och den judiska nationen har en anknytning till Jerusalem som är så "gammal och kraftfull" som anknytningen européerna har till sina respektive huvudstäder."

Ohlins: Detta hände för ungefär 1400 f Kr - alltså för endast 3400 år sedan (!). Benjaminiterna var en av Israels tolv stammar.: Jos 18:28 Sela, Elef, Jebus, det är Jerusalem, Gibea och Kirjat - fjorton städer med sina byar. Detta var benjaminiternas arvedel, efter deras släkter. Detta hände ungefär 1000 f Kr - för endast 3000 år sedan (!) Kung David är en av Israels mest kända kungar genom historien: 2 Sam 20:3 David kom nu till sitt palats i Jerusalem...

300 tågade mot antisemitism i Malmö >> "Malmös kommunalråd Ilmar Reepaulu (S) gick på lördagen i täten för en kippavandring i Malmö. Tåget gick från synagogan till Möllevångstorget och är ett led i försöken att få bort antisemitismen."

Gudstjänst och anpassning >> "Den kristna kyrkans kallelse är inte att anpassa sig efter världen, utan uppdraget är att förmedla frälsning och omvändelse till världen, att förändra den. Vi är kallade till att vara en stad på berget, ett ljus i mörkret. Evangeliet är provocerande. Evangeliet ska vara utmanande. Det är Guds kraft och en Guds dårskap, skriver Paulus. För att kunna bli kristen måste jag bli övertygad om att jag är syndare, att jag har gått snett, att jag har en skuld inför Gud. Jag behöver desperat hjälp och frälsning. Då kan jag bli frälst. De första generationerna av kristna fick bokstavligen ge sitt liv för sin tro, därför att man vägrade att anpassa sig efter romarrikets krav. En anpassning som bygger på att evangeliet ska förklaras och bli förstått är bra. En anpassning som bygger på att vi kristna bara blir lika övriga samhället, därför att vi är rädda om vårt eget anseende, är fel. Ska den kristna kyrkan bli hörd och respekterad i vårt mångkulturella samhälle är nyckeln att vi är konsekventa och trogna efterföljare av Jesus. Och uttrycker detta på ett konsekvent sätt genom vår förkunnelse, våra gudstjänster och hur vi är kyrka. Att den kristna kyrkan är tidlös med djupa rötter i historien, att den är världsvid och global, detta är en styrkefaktor i dagens spretiga och mångkulturella samhälle." (Stefan Swärd)

22/10

THE TRUMPET NEWS

”Fattiga cancerpatienter nekas viktiga mediciner” >> "Alarmerande utveckling. Svenska cancerpatienter nekas ofta tillgång till viktiga behandlingar. Ett läkemedel som förlänger livet för män med prostatacancer anses till exempel inte vara värt pengarna, 30.000 kronor i månaden. På vissa svenska sjukhus kan rika patienter köpa sin medicin, andra får vara utan, skriver läkare och företrädare för patientorganisationer."

Fred i Mellanöstern >> “Det är inte Israel som gång efter annan och år efter år manar och hetsar Upp massorna till ett heligt krig. Det är inte Israel som startar detta. Inte heller är det Israel, som mobiliserar alla sina resurser i syfte att utplåna ett annat land från kartan och utrota dess folk.” "Zenia Larsson, polsk-judisk, svensk författarinna som överlevde Holocaust, skrev dessa ord för 42 ( fyrtiotvå) år sedan. Det är en kuslig känsla, när man konstaterar, att orden är aktuella här och nu. Inte bara det, de är mera aktuella nu än då. Idag har svenska massmedia passerat alla gränser av anständighet, och figurer som Jan Guillou, Henning Mankell, Mattias Gardell har format och formar den svenska opinionens syn på Mellanösterkonflikten. Personer från s.k. kultursverige har upprepade gånger svikit elementära humanistiska värden vad gäller Israel. Samma sak gäller journalister, opinionsbildare, s.k. experter på olika områden, allti från ”islamologer” till statsvetare och jurister."

"Skapelseberättelsen har en tydlig uppdelning i två kön. >> Här talas det om att Gud skapade människan till man och kvinna, grundtexten säger till och med: till "manliga och kvinnliga" skapade han dem (1 Mos 1:27). Könsidentiteten tillhör ju grundstrukturerna i det mänskliga livet, och det är inte utrett vad som händer, psykologiskt eller kulturellt, när man ifrågasätter sådana strukturer och skapar nya. Ingenting i Bibeln ifrågasätter heller den könsuppdelning som finns från skapelseberättelsen, tvärtom möter vi den nästan på varje blad. ...Från biblisk synpunkt är queer och alla dessa varianter helt främmande; queers agenda att lösa upp könsidentiteten så att alla tänkbara sexuella relationer blir OK, kan inte förenas med biblisk syn på könsidentitet eller sex. Kanske blir detta ännu mer uppenbart när polyamorös livsstil slår igenom och vill få sin välsignelse i kyrkorummet, det vill säga att man älskar flera på en gång."

Vart tar Bibeln vägen? >> "Vi samlas inte längre till grundliga bibelstudier där Guds ord får tala till oss. Vi har inte tid och vi orkar inte. Vi orkar som mest med en kortare predikan om ett lättsmält och icke utmanande ämne någon gång i månaden.Vi vill komma till kyrkan och höra ”Du är du och du duger” och vill inte möta skarpa utmaningar om omvändelse och förändring. Den terapeutiska förkunnelsen har fått ett kraftigt genombrott där utgångspunkten är psykologer, litteratur, fyndiga och välsmakande formuleringar och inte Guds eget ord. ...Frågan är om pastorer och förkunnare själva läser Bibeln och bibellitteratur så att de har gediget stoff till sin förkunnelse. Serverar vi bara ”mjölkmat” eller ger vi ”fast föda”? Inte bara Bibeln håller på att förpassas till garderoben, Jesus själv får ofta göra sällskap dit. Vi rör oss mer och mer i förkunnelsen på den religiösa allmänningen där alla talar om Gud och där alla religioners vägar är lika bra och kommer nog till sist att leda fram. Vi undviker Jesus för han talar ju om att han är enda sanningen, enda vägen och enda livet. Utan honom är alla andra vägar återvändsgränder och leder inte till Gud." (Bo Wettéus)

21/10

Explosion dödade åtta i Beirut >> "Det står inte klart om explosionen riktades mot någon politisk grupp i det delade libanesiska samhället, men händelsen sammanfaller med ökade spänningar på grund av konflikten i grannlandet Syrien."

Israel Today: En modig arabisk kvinna står upp för Israel (Eng) >> "Jag är en liberal, fri kvinna, med alla de rättigheter som jag kan njuta av", sa Khalaila. "Jag jämför mig med andra kvinnor i min ålder i Jordanien, [de palestinsk styrda] territorierna, Egypten, vilket arabland som helst. De har inte de rättigheter som jag har: .. yttrandefrihet, rösträtt. De tvingas in i äktenskap i en ung ålder och att bära religiös huvudbonad. Med mig är det tvärtom; jag har allt ".

Bildts motstånd mot Iran-sanktioner kan stå Sverige dyrt >> "Regimen i Iran stödjer terrorism. Iranska kärnvapen skulle bli en sköld för terrorister att operera bakom. De skulle bli en sköld för islamistiska regimer och rörelser i Mellanöstern. Mindre, så kallade resväskebomber, skulle kunna smugglas ut ur Iran och detoneras var som helst i världen - i USA eller Europa."

Ship to Gaza i Medelhavet >> "Just nu är fartyget Estelle, med aktivister från Ship to Gaza, på väg genom Medelhavet till Gaza. Samtidigt som de är ute på sin seglats skjuter Hamas, en terroristorganisation enligt både Sverige och EU, raketer från Gaza mot Israels södra delar. Hamas mål är inget annat än att terrorisera den israeliska civilbefolkningen. Ship to Gaza handlar inte om humanitärt bistånd, något de själva bekräftar. Detta förmedlas redan genom väl utvecklade landkanaler. Israel transporterar kontinuerligt stora mängder varor till Gaza. Bara under de senaste två veckorna har totalt 2 015 lastbilar fört in 55 006 ton förnödenheter. Med detta i åtanke är Ship to Gazas pågående aktion att föra in två olivträd, fotbollar och så vidare inget annat än ett propaganda-jippo." >>

20/10

Kinesisk författare som skriver om förföljda kristna fick de tyska bokhandlarnas fredspris >> "Efter massakern på Himmelska fridens torg 1989 skrev Liao Yiwu (född 1958) en regimkritisk dikt som gav honom fyra års fängelse. Om tiden i fängelse berättar han i boken ”För en sång och hundra sånger” som utkommer på Lindskog förlag i vår. Hans senaste bok ”Gud är röd, intervjuer med förföljda och utsatta kristna i Kina”, utkommer även i vår, på Narin förlag. Liao, som länge var eftersökt av de kinesiska myndigheterna, lyckades sommaren 2011 lämna landet och är nu bosatt i Tyskland."

Svar direkt: Lotta Edholm bekräftar aningslösheten >> "Yoga på schemat är tydligen en ganska känslig fråga för Lotta Edholm. ...Om skolborgarrådet på allvar menar att skolan skall vara fri från religiös praktik anser jag, trots förklaringen, att yogan bör bort från schemat. Det är lika omöjligt att praktisera bön – som för övrigt kan vara mycket meditativ och avspännande eller synnerligen livlig beroende på religiöst ursprung – som det är att praktisera yoga utan att det sammankopplas med religion. Men bön skulle troligen inte accepteras vare sig av skolborgarrådet eller av skolverket även om den omgavs av fysisk aktivitet. Religion, med allt den tillför, är något människan ska ges möjlighet att välja, inte tvingas till eller vaggas in i. Med yoga på schemat i en kommunal skola anser jag inte att den valfriheten ges. Det kan till och med uppfattas kränkande för den som har en annan religiös tro. Däremot är det viktigt att skolan ger möjlighet att studera de olika religionerna. Det är dock något helt annat än att praktisera religion."

Somaliska flyktingar får hjälp av kristna >> "Kristna hjälporganisationer har i dag svårt att vara verksamma inne i Somalia. Vanligare är att de jobbar med somaliska flyktingar i grannländerna. Svenska kyrkan är på plats i Dadaab, världens största flyktingläger."

Norge avråder Ship to Gaza >> "- Norska myndigheter avråder från försök att bryta den israeliska marinblockaden, det är förbundet med stor fara, säger han till VG. Estelle närmar sig framåt slutet av veckan Gazaremsan. Ombord finns bland andra politiker från Norge och Sverige. 2010 dödades nio aktivister när Israel bordade skepp utanför Gaza." Ohlins: Israel tvingade försvara sig mot attackerande mordlystna terrorister, ja!

EU-ledarna enade om tidtabell för bankunionen >> "EU-ledarna enades efter tio timmars nattmangling om en tidtabell för en bankunion med minst 6.000 banker under kontroll av Europeiska Centralbanken. Fredrik Reinfeldt räknar dock inte med att ge något besked om svenskt medlemskap förrän nästa år.

19/10

LIGHTHOUSE TRAILS NEWS

Israel Today: Före detta Hizballah ledare besökte messianska judar >> Den messianska judiska församlingen i Bowling Green, Kentucky hade nyligen en mycket ovanlig gästtalare - en av grundarna av Libanons Hizbollah terroristmilis, en grupp som ägnar sig åt förstörelse av Israel. Dr Daniel Shayesteh var en politisk och militär figur under Ayatollah Khomeinis regim i Iran på 1980-talet. Han sägs ha hjälpt till med bildandet av Hizbollah, och med utbildning och indoktrinering av de terrorister som utgör dess led. När han besökte Hoppet i Messias, en messiansk församling som leds av Jonathan Sacks, sa Shayesteh att tron ​​på Yeshua (Jesus) hade förvandlat honom från en hatfull man till en man med kärlek. "Det är fantastiskt för mig att jag var en man som förberedde unga pojkar och flickor med att hata kristendomen," berättade Shayesteh för lokala ABC anslutet till WBKO. Detta uttalande visade också en ofta bortglömd aspekt av situationen i Libanon, att i Hizbollah och islamisternas arbete finns hat inte bara mot Israel utan mot Libanons stora kristna befolkning, likväl. Shayesteh turnerar för närvarande i USA och talar i kyrkor och främjar sina böcker "Kristus Above All" (Kristus över allt) och "Huset jag lämnade - en resa från islam till Kristus".

Hjärnan ska simuleras i ny superdator >> "En superdator som ska fungera som en mänsklig hjärna håller på att byggas. Forskarna bakom projektet hoppas att den ska ge insikter om hjärnsjukdomar – men tror inte att den kommer transformeras till en sci-fi-maskin inställd på att ta över världen... Projektets chef, Henry Markham, räknar med att hans forskarlag är ett decennium från att skapa en syntetisk hjärna som, i teorin, kan tala och interagera på samma sätt som människor gör. Den bedömningen har fött jämförelser med filmer som "Terminator", där den artificiell intelligensen "Skynet" startar ett robotkrig mot mänskligheten. Men neurologerna bakom superdatorn skrattar bara åt jämförelsen. – Det här är ett redskap för vetenskap, inte en gigantisk, simulerad hjärna som kommer att ta över världen, säger Sean Hill, en av forskarna, till CNN."

Ohlins: Det är väl oundvikligt att tankarna ändå går till Upp 13 och människans förmåga att uppfinna men också att det i fel händer och med fel syfte leder till katastrof.
Upp 13:14 Genom de tecken det har fått makt att göra inför vilddjuret vilseleder det dem som bor på jorden. Det befaller jordens invånare att göra en bild åt vilddjuret, som har ett sår av ett svärd men levde. 15 Och det fick makt att ge livsande åt vilddjurets bild, så att bilden till och med kunde tala och låta döda alla dem som inte tillbad vilddjurets bild.

Karismatik – sann, sund och biblisk >> "Undrar man nu vad äkta karismatik är, så är det så förnämligt att vi kan slå upp våra Biblar och läsa om det. På samma sätt kan vi kontrollera vad som inte är äkta biblisk karismatik, för finner vi inget stöd i Bibeln för särskilda manifestationer, upplevelser och yttringar, ja, då måste vi vara försiktiga, och kanske rent av förkasta dessa. Så här gör vi om vi vill vandra efter Guds vilja och Bibelns undervisning så klart. Är man ute efter vad som helst som kittlar nerverna, så behöver man ju inte bry sig om vad Bibeln har att undervisa i frågan. Men då skall man nog inte heller kalla sig för kristen."

Sekulära ”profetior” saknar hopp >>
Holger Nilsson: "Det som är så utmärkande för de profana mediernas beskrivningar, är att de saknar ett hoppets budskap. Självklart så gör detta att människor påverkas och kan känna hopplöshet och uppgivenhet. Nu är det hög tid att den kristna rösten höjs i denna kör av ”domedagsförkunnare”. Det är ju inte så att den som läst och trott på Bibelns profetior, är överraskad över det allt mer allvarliga tillståndet i världen. Dessa profetiska förutsägelser visar klart på att inför Jesu andra tillkommelse, ska det bli en tid av nöd i världen. Vi är där nu."

18/10

Sverige bromsar nya sanktioner mot Iran >> & >> (Eng) "Enligt tidningen Haaretz försöker Sverige förhindra att EU inför nya sanktioner mot Iran. Orsaken till Sveriges agerande är ekonomiska intressen.Nya sanktioner kunde förorsaka att Ericsson går miste om lukrativa affärer i Iran. Enligt tidningen är åtminstone Tyskland, Storbritannien och Frankrike mycket missnöjda med Sveriges agerande. En tysk diplomat säger att Sveriges agerande är "pinsamt, absurt och ologiskt". EU:s utrikesministrar kommer att mötas i Luxemburg på måndag för att behandla ärendet." Ohlins: Det är inte första gången vi får skämmas för svenska politikers agerande mot Israel.

JAN MARKELL NEWS

”Absurt att EU tilldelas fredspriset” >> ”Ger besk eftersmak” Sofia Walan tycker också att det är absurt att priset, som förra året gick till tre kvinnor som arbetat med fred, mänskliga rättigheter och icke-våld , bland annat i den så kallade arabiska våren, nu går till EU, som fortsatte att exportera vapen till flera arab­länder där det förekom fredliga protester under samma tid."

Kristna konvertiter ställs inför rätta i Iran >> "På måndag ska fem kristna konvertiter i Iran ställas inför rätta. I åtta månader har de hållits fängslade utan rättegång och fått avslag på att bli släppta mot borgen. De greps bland annat för att ha evangeliserat och firat gudstjänst."

Varning för shariaterrorister >> "Det islamistiska frihetspartiet , Hizb ut-Tahrir, samlade i helgen tusen anhängare i Köpenhamn. De utgör en liten grupp, säger sig ha en miljon anhängare, och är förbjudna i Tyskland och i arabdiktaturer eftersom de anses samhällsomstörtande. Att förbjuda dem hjälper knappast. Men vi bör tala klarspråk om alla grupper som hotar demokratin: Hizb ut-Tahrir är farligt och deras budskap är avskyvärt!"

Vart leder den nya pingstteologin? >> "Om Pingstsamfundet nu menar sig lösa problemet med –å ena sidan det ”baptistiska arvet” som säger att barnen tillhör Gud och före en viss ålder inte behöver döpas, å andra sidan ”väckelsearvet” som kräver personlig avgörelse –genom att barnen i stället ansluts till församlingen utan tro och dop, då har väl ett nytt ”teologiskt” problem uppstått. Hur länge kan ett odöpt barn, en odöpt ungdom, en odöpt vuxen vara kvar som medlem i en pingstförsamling? Risken är uppenbar då, om detta införs i Pingst, att önskan om spädbarnsdop (begjutning) snart blir aktuell, för i och med det vore ju de nämnda ”teologiska problemen” lösta. Alla är med –alltid. Ingen är utanför –aldrig." (Sigvard Swärd)

Israel bör fängsla Ship to Gaza- besättningen >> "Nu har Ship to Gaza med sina terrorister ombord lämnat Neapel för att för tredje gången provocera Israel genom att försöka bryta en helt laglig blockad. Alla vet ju att Israel inte kommer att tillåta att blockaden bryts denna gång heller, utan kommer att stoppa fartyget. Jag kan inte se någon annan utväg ur detta än att Israel konfiskerar fartyget och fängslar dess besättning för en längre tid."

Som ni märkt är sidan nu uppdaterad efter ett haveri på Webbhotellet där sidan ligger. Denna sida kommer nu att uppdateras som vanligt varje dag.

DNA KAN SPÅRA KOPPAR

NY PASTOR BRIAN - NEWS (Pdf)

Berit är tapper soldat trots svår sjukdom >> "Berit Johansson har gett liv åt orden en tapper soldat. På fyra år har hon tre gånger drabbats av cancer, men ändå arbetat heltid som kårofficer för Svenska Frälsningsarmén i Borås. ...– Jag kunde vara helt utslagen men plötsligt kände jag hur det flödade av Guds kraft över mig, det var enormt. Mötesdeltagarna såg också skillnaden och blev väldigt berörda, berättar Berit entusiastiskt."

Så stöder vi kristna i arabvärlden >> "Ibra Media har blivit de förföljda kristnas kyrka i Mellanöstern, skriver organisationens direktor. Det visar responsen från lyssnarna. Tala klarspråk om kristna i Mellanöstern, löd rubriken på en debattartikel av riksdagsledamoten Fredrik Malm (FP) tidigare i höst i Kyrkans Tidning. Där pekar han bland annat på det faktum, att varannan kristen lämnat Irak sedan 2003 som en följd av sekterism och terrorism. Han berör också den aktuella utvecklingen i Egypten, där islamister och salafister fick sex av tio röster i parlamentsvalet, och han varnar för det katastrof som kan drabba kristna i Syrien om utvecklingen där går snett."

14/10

THE TRUMPET NEWS (Pdf)

Hen om Gud? >> "Det är självklart viktigt att göra upp med naiva föreställningar om Gud som en gubbe på ett moln. Bibeln själv avvisar ju varje sådan föreställning, se t ex 1 Kung 8:27 och Joh 4:24. Gud är inte en människa, än mindre en man; han har ju skapat manligt OCH kvinnligt till sin avbild, samtidigt som han själv varken är människa, man eller kvinna, se 1 Mos 1:26-28. Bibeln ger oss bilder och språk för att hjälpa oss att förstå Gud. Som jag ser det är Britta Hälls förslag inte särskilt konstruktivt. Vi ska inte avvisa Bibelns språkbruk för att undkomma en antropomorf förståelse av Gud; vi ska förklara det."

IRAN TAR STEGEN SOM LEDER TILL FOLKMORD?

DET KALLA KRIGET VERKAR VARA TILLBAKA IGEN

En av Sveriges mest älskade psalmdiktare >> "De tre psalmerna Blott en dag, Tryggare kan ingen vara och Bred dina vida vingar kommer alltid högt när man frågar efter psalmernas tio-i-topplista. Lina Sandell har skrivit dem alla, och ungefär 2 000 dikter till. Ingen har fler sånger än hon i den svenska psalmboken."

Pingstvännerna blir allt fler i världens katolska huvudstad >> "– Förr kände man fientlighet, nu är det minimalt, säger pastor Terry. Men det är otänkbart att hålla en utomhusgudstjänst på ett av de stora torgen i centrala Rom. Man får inte tillstånd. Eller så får man det och det återkallas bara några dagar innan mötet ska äga rum, och man anvisas en plats någonstans ute i skogen. Lagen förbjuder att diskriminera på grund av religiös tillhörighet. Men myndigheterna kan alltid lägga ansökningshandlingarna längst ner i en hög och låta bli att svara. Katoliker på gudstjänsterna i pingstkyrkan Ibland dyker det upp katoliker på gudstjänsterna i pingstkyrkorna. –Många katolska präster och nunnor hungrar efter Gud. En gång kom en präst och en nunna till en av våra kyrkor. När vi frågade vad som fört dem dit svarade de: Vi behöver Gud. En präst jag känner till, i Fermo, lämnade katolska kyrkan eftersom han inte kände att kyrkan predikar Bibeln. Men frånsett vissa speciella tillfällen har pingstmissionärerna inte mycket kontakter med katoliker. Att ha en trosgemenskap med katoliker går inte, menar de. –Vi kan vara vänner, men vi kan inte predika Evangeliet tillsammans eftersom vi inte predikar samma evangelium."

Ohlins: Sveriges pingstledare kanske borde göra en ny Romresa och träffa pingstvännerna där istället.

ISRAEL SLÅR TILLBAKA RAKETANFALL

13/10

FN PÅ GRÄNSEN ATT BLI EN VÄRLDSREGERING

Hizbollah flög drönare till Israel >> "– Det finns ingen annan armé i världen med Israels luftförsvarssystem som hade kunnat förhindra infiltrationen av ett sådant flygplan, sade en källa inom det israeliska flygvapnet då. Drönaren sköts enligt Nasrallah ned i närheten av en kärnreaktorn Dimona. Flygplanet ska ha byggts i Iran. Vid framträdandet förnekade Nasrallah uppgifter om att Hizbollah ska ha skickat trupper över gränsen till Syrien."

Ilsken ordstrid om syriskt flygplan >> "Bråket mellan Damaskus och Ankara trappas upp sedan Turkiet tvingat ner ett syriskt flygplan på väg från Moskva. Syrien kallar det piratverksamhet, och Ryssland kräver en förklaring, medan Turkiet hävdar att planet var lastat med ammunition... – Vi fick information om att planet bar last av ett slag som omöjligen kan ha varit i enlighet med reglerna för civilt flyg, sade turkiske utrikesministern Ahmet Davutoglu."

JAN MARKELL NEWS

FN varnar för ökat våld i MalI >> "Över 300 000 människor har flytt våldet och oron i norra Mali, där hårdföra islamister terroriserar befolkningen. Regeringen vill få militär hjälp utifrån med att återta kontrollen. Men FN varnar för att det bara förvärrar situationen."

12/10

Azaryahu: Intervju med Hans Wolfbrandt, styrelsemedlem i New vine >>
"Hans menar själv att han är där han är idag på grund av att han mötte John Wimbers undervisning på 80-talet. New vine brukar ha som mål att fråga sig var någonstans är Guds ande? Rörelsen har försökt ta reda på detta och vara en del av dessa strömningar. Man har dock inte alltid sagt ja till all väckelse exempelvis Lakeland. Hans nämner vidare att norska OAS rörelsen var starkt påverkade av Toronto rörelsen när det begav sig. Han har själv varit aktiv i svenska OAS rörelsen. Hans säger att New vine är påverkade av Bill Johnson och Bethel Church när det gäller det andliga som händer inom rörelsen. De har både haft Bill Johnson och Randy Clark på olika ledarkonferenser. Randy Clark som är en slags efterträdare till John Wimber var med i torontorörelsen utan ett formellt medlemskap i Vineyard..."

Läs om Bill Johnson >> (en bit ner på sidan) & >>
Läs om Heidi Baker >>

Ulf Sundkvist: Apropå yoga i förskolan >>
"När vi försökte starta förskola deklarerade vi öppet den kristna profilen. En kristen samling i veckan, bordsbön och den kristna etiken skulle utgöra basen för verksamheten. Det räckte för att skapa sådan oro att politikerna sa nej. När den kommunala Östermalmsskolan smyger in yoga på schemat göms de religiösa anknytningarna undan och förnekas. Dessutom försvaras det av Stockholms politiker. Hade det varit en friskola med yogaprofil hade jag inte reagerat på samma sätt, men nu är det en allmän, kommunal skola. Hur kan det blir så inkonsekvent att prästens önskan om Guds välsignelse förbjuds, men yoga på schemat välkomnas? Det får inte jag ihop."

11/10

KRISTNA STÖDER ISRAEL I JERUSALEM

Allah är inte Bibelns Gud >>
"Jesus är Bibelns Guds Son, Alfa och Omega, världens hopp till frälsning! Varför översätter man i svenska medier namnet Allah med ordet Gud? När man ser och hör i tv-nyheterna att någon ropar Allah akbar så står det översatt som ”Gud är stor”. Det ska översättas korrekt som det heter; Allah är stor. Är det månne experterna på dialog, mångfald och tolerans som vill synkronisera dessa två ord i människors sinnen? Troende kristna har i alla tider uppfattat Gud som Jesu Kristi Fader. Koranen däremot erkänner Jesus bara som en slags ”Johannes döparen”-profet som bereder vägen för Mohammed. Allahs folk tror inte det som Bibeln säger: Den som förnekar Sonen har heller inte Fadern. Den som erkänner Sonen har också Fadern. Vem är nu lögnare om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Gud Fadern och Sonen.

Svenska kyrkans svek mot det judiska folket >>
"Genom denna uppmaning försöker ekumeniska utskottet vända Sveriges opinion mot Israel. - Bryr sig inte Svenska kyrkan om, och tar avstånd från, de palestinska självmordsbombare som har dödat tusentals israeliska liv eller att Israel varje dag utsätts för terrorbombning i södra Israel? I den israeliska staden Sederot får barnen tillbringa många timmar i skyddsrum när de borde få rätt att vara i skolan. Svenska kyrkans ekumeniska utskott har med detta beslut återigen stuckit upp sitt fula antisemitiska tryne. Jag trodde att man hade lärt ­något av historien. Kristenheten som helhet har mycket att be det judiska folket om förlåtelse för, för all den antisemitiska anda som har funnits där. Om någon vill ägna sig åt de grymheter som kyrkor sedan medeltiden har gjort mot judarna kommer vederbörande bli förskräckt och undra vad Kristi budskap är. Nu vet jag att inte hela Svenska kyrkans medlemmar står bakom bojkotten, men ­genom denna uppmaning till bojkott försöker ekumeniska utskottet vända Sveriges opinion mot landet."

Ett anfall mot Iran kommer allt närmare >>
"Här prövas vår solidaritet med den enda nation i världen som står under hotet av utplåning. ...Skulle det bli ett israeliskt anfall, kommer världen att vända sig mot Israel med anklagelser om att man startade ett krig som kan få stora konsekvenser för världen. Det visar i så fall att man inte har förstått Israels utsatta situation – en sådan som inget land i hela världen skulle vilja befinna sig i. Men det är lätt att fördöma när man sitter på åskådarläktaren."

Smålandsförsamlingar kritiseras för bidrag från kommunen >>
"Jönköpings kommun delar varje år ut miljonbelopp i föreningsbidrag till församlingar. Samtidigt säger flera av kyrkorna nej till samkönade äktenskap. Tveksamt menar Miljöpartiets kommunalråd, Birgit Sievers."

Svensk media tog över palestinsk retorik >>
Intressant exempel hur svenska media tog över palestinsk retorik. Text TV från den 8/10 Som vanligt är desinformationen total. Israel attackerar med precision för att döda terrorister som avfyrar raketer. Palestinier attackerar för att döda så många civila som möjligt. Man berättar inte att dagen innan försökte Israel eliminera terrorister som skjuter raketer mot Israel. Man berättar inte heller att dagen efter har 50 raketter och granater landat i södra Israel, som tur var lyckades man inte att döda några civila. Raketerna åsamkade dock skador på byggnader och dödade ett antal djur.

10/10

NYA RAKETER IN ÖVER ISRAEL

Verkligheten för israelerna som svenska media aldrig visar >> "Vissa svenska opinionsbildare och politiker agerar tillsammans med en del media mot Israels rätt att existera. Mot israeliska barns rätt att leva normalt liv. ...Många människor känner inte till Israels historia. Dagens propaganda har tagit bort sammanhang och fakta. Palestiniernas flykt under kriget 1948 illustreras aldrig med den arabiska armens angrepp på den nya staten. Ett angrepp i syfte att radera judisk närvaro i Mellanöstern. Således få människor förstår, att 1948 ämnade araberna att begå folkmord på den judiska befolkningen i Palestina. Få människor reflekterar över att alla krig i Mellanöstern utlöstes av arabstater, i ett enda syfte: att förinta Israel och “driva judarna in i havet” (En paroll under sexdagars krig). Israel vann alla krigen,vann också kriget mot terrorism. Priset har varit högt."

TILLBEDJAN AV DE DÖDA
KONKURSER ALLT NÄRMARE FÖR AMERIKANSKA STORSTÄDER

9/10

JUDAR I FRANKRIKE LOVAS MER SÄKERHET

DOMINOBRICKORNA BÖRJAR ATT RASA I SPANIEN

Politiker: Evolutionsteorin ”djävulens lögn” >>
– Som er kongressledamot så håller jag Bibeln som den guide som leder mig i alla delar av livet, sade han i baptistkyrkan. Paul Broun är ledamot kongressens kommitté för vetenskap, rymdfart och teknik. En talesperson för Broun säger i en kommentar att "Dr. Broun talade i förtroende inför en större grupp i en kyrka om sin personliga tro när det gäller religiösa frågor".

8/10

Israel Today: Arabisk politiker startar pro-israeliskt parti i Knesset (Eng) >> Sarhan Bader sa till tidningen att de nuvarande arabiska partierna (Balad, Hadash och Förenade Arablistan) misslyckas i att tjäna sina väljare eftersom allt de gör är emot och kritiserar Israel. "De flesta arabiska medborgarna är positiva till samexistera, samarbeta och leva i harmoni med judiska israeler", sa han. "De andra arabiska partierna lägger alltför stor vikt vid palestinierna och externa araber. Men det är viktigare att tjäna araberna i Israel som vill leva här i fred med våra judiska kusiner.

Mystic Madness: Spiraling Down into the Pit (Mystikens galenskap: en spiral ner i avgrunden) >> "There’s a parallel in the church today. Young believers who are experimenting with unbiblical ways to create an atmosphere to connect with God’s presence may start off with the "Jesus prayer" and then move on to the next spiritual exercise such as contemplative, and then try "Christian" yoga, and before long they have crossed over from Christianity into the religion of the Dalai Lama." (Sv: Det finns en parallell i kyrkan idag. Unga troende som experimenterar med obibliska sätt att skapa en atmosfär för att ansluta med Guds närvaro kan börja med "Jesusbönen" och sedan gå vidare till nästa andliga övning som kontemplation, och sedan pröva på "kristen" yoga, och snart har de passerat över från kristendomen till Dalai Lamas religion... Det extrema kontemplativa praktiserandet av Kything bön - kontemplativ bön - är en återgång till svartkonst: en besvärjelse av de dödas andar i syfte att magiskt avslöja framtiden eller påverka händelseförloppet och mind-blanking - att tömma sinnet - meditation som är populärt i många religiösa och sekulära kretsar, är en genväg till det astrala planet, paketerat i kristna termer...)

TIPS! Lyssna på Sven Reichmann: Galaterbrevet - 2 (Mp3) >>
Av nåd allena
Gal 3:3 Är ni så oförståndiga? Ni har begynt genom Ande, skall ni nu fullkomnas genom kött? ...alltså skall ni med era prestationer nu utföra helgelsens verk? Vi predikar rättfärdiggörelse genom tro. Javisst det gör alla. Och sen predikar vi helgelse genom gärningar så att det bara skvätter om det, eller hur? Å vi talar om hur kristna borde vara och hur dom borde leva... laggärningarna kommer in på bred front bakvägen. Undra på att vi mår dåligt. För som sagt, så fort lagen dyker upp på nytt så försvinner nåden... Frälsning genom tro och helgelse genom gärningar - det är vårt olycksöde i Sverige idag. Vad är helgelse då? Jo det är att lära känna Gud. För även om Guds kärleksförklaring har landat i ditt inre och börjat att flöda över, vem har sagt att inte flödet kan växa?! Det kan växa mycket. Ingen av oss har sett mer än en flik av Guds nåd. Ingen av oss har mer än anat vem Gud är."

EN KVARLEVA FRÅN KORSTÅGEN VILL HA LANDET ISRAEL

7/10

Vem följer en vindflöjel? >> Stefan Swärd: "Det som dock är förödande med intervjuer som varit senaste tiden, är att det är människans erfarenheter och känslor som ställs i centrum. Har jag vissa känslor är det rätt att bejaka dem. Då flyttas fokus från Bibeln och hur kristna kyrkan genom historien har tolkat Bibeln, till att den mänskliga erfarenheten blir vår norm. Det är en form av kristendom som blir ett relativiserande gungfly. För en kristen är det alltid avgörande att pröva en fråga inför Gud och Guds ord. En tendens vi ser i dag, är att den kristna kyrkan bara följer den allmänna opinionen, fast några år efteråt. Vem vill ta en sådan vindflöjelkyrka på allvar?"

Vittnesbörd: Fick ”oljetanker av kärlek” över sig >>
Omvändelsen till Jesus öppnade ny, spännande värld för Tony Larsson. Tidigare hade Tony levt ett ganska sorglöst liv med mycket festande och krogrundor med gänget. Han var uppvuxen i ett kärleksfullt hem men utan kristen tro. Trots det började han nu - ensam och plågad av dåligt samvete - att be. – En morgon vaknade jag och kände hur skuldkänslorna var borta, berättar Tony, som kände att Gud hört hans bön.

1Kor 1:18 Ty detta budskap om korset är en dårskap för dem som blir förtappade, men för oss som blir frälsta är det en Guds kraft. 19 Det står ju skrivet: Jag skall göra de visas visdom om intet, och de förståndigas förstånd skall jag slå ner. 20 Var är de visa? Var är de skriftlärda? Var är den här världens ordvrängare? Har inte Gud gjort den här världens visdom till dårskap? 21 Jo, eftersom världen i sin visdom inte lärde känna Gud i hans vishet, beslöt Gud att genom den dårskap som vi predikar frälsa dem som tror.

VÄLKOMMEN TILL DET KONTANTLÖSA SAMHÄLLET (UPP 13)
De "7 kullarna" vill ha en världsregering (Upp 13)

Upp 13:11 Och jag såg ett annat vilddjur stiga upp ur jorden. Det hade två horn som ett lamm men talade som en drake. 12 Det utövar det första vilddjurets hela makt inför det och får jorden och dess invånare att tillbe det första vilddjuret, vars dödliga sår hade blivit läkt.

Kommentar Ivar Fjeld: Många i Israel kommer att pressas att kompromissa för att få fred. Vi kan se en tydlig bild på Antikrist här. Judarna kommer att acceptera Påven och hans "Kristus" = " Eucharist Christ" men förkasta Jesus och hans lärjungar. >> Mike Gendron Fd Katolik bekräftar de här tankarna om vilddjurets bild (Mp3) >>

Ohlins: Det här är en mycket trolig utveckling och vi ser nu hur hela samfund börjar samtal med Vatikanen. Accepterar man Vatikanens läror så accepterar man samtidigt deras Eucharist Christ.

2 Kor 11:3 Men jag är rädd för att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så skall också era sinnen (Andliga Ögon) fördärvas och vändas bort från den uppriktiga och rena troheten mot Kristus. (= SKÖKAN - OTROHET) 4 Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl.

6/10

SKR som en trojansk häst >>
Mats Olofsson: "Det enda svar som SKR ger är att det var en ”positiv erfarenhet” och att det var religionsfriheten som var i fokus. Man häpnar! Är detta det enda SKR:s teologer kan säga om religionsblandad bön. Eller är det ett taktiskt sätt att tiga ihjäl kritiken? Att stå upp för religionsfrihet är förstås bra även om Almedalsmanifestationer knappast hjälper de kristna som dödas och förtrycks runt om världen. Tystnaden från samfunds- och kyrkoledare är total. Kan det bero på att kyrkoledarna sitter med i SKR:s styrelse och känner varandra. Då kritiserar man gärna inte varandra. SKR fungerar som en trojansk häst. Som smyger in ”bedräglig filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus” (Kol. 2:8)."

Hot mot både judar och kristna >>
Carl Anders Breitholtz: "På sista tiden har risken för krig i Mellanöstern ökat. Det kan få förödande konsekvenser för det judiska folket men också för de kristna i regionen. Det framgår på olika sätt av europeiska, amerikanska och israeliska media, även om ämnet inte tas upp så ofta i tidningen på frukostbordet. Hur ska vi då förhålla oss till detta? Israelerna har levt under krigshot ända sedan den judiska staten Israel bildades 1948. De islamiska staterna i Mellanöstern har sedan dess målet att utplåna det lilla landet och driva judarna i havet. Israel har angripits vid flera tillfällen men har försvarat sig med framgång. Iraks bygge av en kärnreaktor innebar ett akut hot, varför den förstördes i ett preventivt flygangrepp 1981... Medan krigshotet närmar sig har man i Väst blicken på matprogrammen på tv. Det har man även i Israel, men där gäller frågan: Vad ska vi ha till middag – i skyddsrummen? Israels förre försvarsminister menar att landet är rustat för att klara ett krig i 30 dagar, men räcker skyddsrummen till?..."

Martin Schibbyes mamma: ”Jag har fått nudda vid en kraft”. >>
"Medan Johan Persson och Martin Schibbye fortfarande satt fängslade i Etiopien tog Martins mamma, Karin Schibbye, för första gången i sitt liv en tumvers. Fingret landade på berättelsen i Apostlagärningarna där Paulus fängslas i Jerusalem. ...Karin och Olle berättar även att hela kyrkan på Entoto bad för Johan och Martin i samband med gudstjänsten på första advent och att det även anordnades en gudstjänst för svenskarna i fängelset. Enligt Karin finns det tre skäl till att kyrkan blev viktig. Dels kyrkornas inflytande i Etiopien – att de var med i de äldstes råd och i benådningskommittén – dels att det finns en gedigen känsla för Sverige inom kyrkan på grund av de svenska missionärer som har funnits i Etiopien i många år."

Kyrkornas gemensamma framtid >> "Tendensen att plocka in profana texter är mycket tydlig och så läser man in en religiös innebörd i dem så fort de kommit innanför kyrkväggarna. De kan nog innehålla fina tankar men problemet är att de inte är inspirerade av Guds ande och de kan inte bli till andlig välsignelse bara för att de framförs i en kyrka. Man blir inte häst bara man går in i ett stall eller en bil bara man körs in i ett garage. Ja, man blir inte ens kristen därför att man går in i en kyrka."

5/10

Pingst FFS och Katolska kyrkan i offentligt samtal >> "Under tio års tid har Pingst och Katolska kyrkan i Sverige haft en dialog. Den 17 oktober hålls ett seminarium med anledning av jubileet. Talar gör Olof Djurfeldt och Syster Veronica. - Jag tror att vi i Sverige även kan bidra till den internationella dialog som finns mellan Katolska kyrkan och Pingst. Det ekumeniska klimatet där vi funnit ingångar och en vänskap handlar inte bara om att vi kan utan att vi faktiskt vill samtala."
Kommentar av Stig Andreasson på Vakna Sverige: >> "Den katolska läran om kyrkan tål varken Bibelns eller historiens ljus. Då vi börjar söka efter påveväldets historiska rötter upptäcker vi snart att den katolska framställningen av kyrkans ursprung, väsen och natur är en renodlad ”science fictionprodukt.” Det är egentligen gåtfullt och obegripligt att en så uppenbar historieförfalskning nästan inte möter varken invändningar eller protester idag. För den som vet något om Nya testamentets innehåll och som har läst några trovärdiga kyrkohistoriska verk framstår den katolska historiebeskrivningen som ett rent falsarium."

Ecce Homo-utställningen upprör i Serbien >> "...Han jämför det hela med den omtalade nidfilmen om Muhammed som ingen har vågat visa i Serbien. Men bilderna med kristna motiv, som upprör många kristna i det mestadels ortodoxa landet, går paradoxalt nog att sprida, och har visats i flera nyhetssändningar. Hur har den serbisk-ortodoxa kyrkan reagerat? -De säger att det är en skandal, berättar Goran Miletic."

RYSK GENERAL FÖRUTSPÅR USA:S UNDERGÅNG

Resistenta parasiter växande globalt hot >> "Världens enda kraftfulla läkemedel mot malaria kan vara på väg att bli verkningslöst. Resistens har uppstått i Pailin i västra Kambodja, ett område där kampen mot myggen har pågått i decennier. Nu hotar en katastrof."

De bjuder på kaffe och Jesus >>
"Bussmissionen åker ut med sin cafébuss till kyrkor runt om i landet. Hjälper kyrkans folk att komma ut, som Ove säger. Inspirerar och motiverar, ingjuter mod i frikyrkofolket som inte riktigt tror sig om att vara evangelister. – Vi är inga proffs på det här. Jag lär mig något nytt varje gång jag är ute. Men vi kan ändå dela med oss av vår erfarenhet, säger Ove... – Det stora steget i dag är inte att leda en människa till tro utan det är hur vi slussar dem vidare till en varm kristen gemenskap. Jag vet tyvärr flera exempel där det inte har fungerat så bra, säger Ove Jonsson. Risken i många församlingar är att man vill fortsätta att göra som man alltid har gjort och kräver att alla ska anpassa sig, vilket kan få förödande konsekvenser. – Vi måste bortse från det yttre, sådant rättar till sig med tiden, säger Ove. Med smärta i blicken berättar han om killen som kom ny till kyrkan. ”Du, vi har inte på oss kepsen här”, fick han höra av någon. Ytterligare en person sa precis samma sak. – Då vände han på klacken och gick. Ove tystnar, ögonen tåras. – Det är inte det viktiga om kepsen är av eller på. Det här är sargade ungdomar som behöver kärlek."

Brian McLaren välsignade sin sons homovigsel >>
"Brian McLaren blev känd som ett av de ledande namnen inom "Emergent"-rörelsen, en löst formad grupp av postmoderna förkunnare med ambitionen att göra det kristna budskapet relevant för människor utanför kyrkans väggar, men som på vägen dragit på sig kritik från andra kyrkoledare för att leverera ett urvattnat budskap – och rörelsen har också splittrats. Ett av de mest framträdande namnen inom rörelsen, pastor Mark Driscoll beskrev i en predikan i februari 2008 den linje som McLaren företräder som "helt vilse", enligt ett referat i Christian Post."
Ohlins: Trots varningar från olika håll genom åren ser vi Emergent-rörelsens negativa påverkan på många sätt i kristenheten, inte minst bland ledare idag. Det är ofattbart att så många vågar blunda och förneka avfallet. Rob Bell är ett annat känt namn i Emergent-rörelsen. (Läs mer om detta på Ohlins funderingar)

4/10

NY RUNES HÖRNA

Tag islams utmaning på allvar! >> "Det måste markeras gränser mot muslimska överdrifter i sättet att förkunna islam. Jag vet om en kvinna som är helt ensam och beroende av hemhjälpen från kommunen. Numera kommer en muslimsk kvinna som är helt beslöjad i en svart, fotsid dräkt, med en liten springa för hennes ögon. Det är endast två kvinnor i lägenheten som möts. Hon är kanhända ung och ska hjälpa den som har fyllt mer än 90 år och behöver hjälp med det mesta. Samtidigt kräver hon att vara helt beslöjad och kan därför inte heller göra det som hon förväntas i köket eller i badrummet, för att hjälpa den åldrade pensionären. Jag tycker ett sådant uppträdande borde vara förbjudet! Kräv öppna ansikten inom sjukvården, hemtjänsten, i allt offentligt liv i vårt land. Muslimer måste anpassa sig till det land som tagit emot dem som flyktingar!"

Dags för samtal om böneutrop >>
"Det går att göra följande tankeexperiment: Anta att Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan i Stockholm skulle ansöka om att få sätta upp en högtalare utanför kyrkan där man fem gånger om dagen ropade ut: ”Jesus är väldens frälsare!”. Det finns inga sådan tankar, men i lagstiftningssammanhang måste man vara beredd att testa hypotetiska situationer. Eller att Immanuelskyrkan på Birger Jarlsgatan, utöver klockringning vill ha utrop i högtalare med budskapet ”Gud är stor!”. Skulle de få tillstånd till det? Troligen inte."

Ja till böneutrop inte självklart >>
"Offentliga böneutrop innebär att människor i närheten av en moské regelbundet kommer att i sina bostäder och på gator och torg höra budskapet att moskén kallar till gudstjänst. En del kommer att uppfatta det som störande intrång i den personliga integriteten som det inte går att ”komma undan”. Vi har ju en löpande diskussion om skolavslutningar ska ske i en kyrkobyggnad, vilket motiveras med tradition. Motsätter man sig det borde väl samma skäl göra att det är tveksamt att ”tvingas lyssna” till offentliga böneutrop regelbundet."

VATIKANEN VILL HA EN VÄRLDSREGERING PRECIS SOM BIBELN SÄGER (Upp 13)

3/10

VARNING för Bill Johnson och Bethel Church! >>
Andrew Strom: Jag hoppas verkligen att detta blir den sista artikeln av sitt slag på ett tag. Somliga tror att jag "älskar" att skicka ut det här. Men ärligt talat önskar jag att allt skulle försvinna så vi kunde gå vidare i det "verkliga" arbetet med att bygga Guds rike.
Hur som helst, Bill Johnson gör en sådan skada i Kristi kropp i världen och som jag helt enkelt inte kan hålla tyst om. I Nya Zeeland (där jag bor just nu) han har en enorm konferens en gång per år som kallas "Manifest Presence". Denna är helt säkert den största och mest inflytelserika kristna konferens i hela vårt land. Och likaså i andra länder, till exempel Storbritannien, Australien, Singapore och många andra. Hans inflytande är enormt.

Adaktusson talade om tro på Bokmässan >>
Den forne SVT-medarbetaren menade att många journalister som bevakar kyrka och religion gör något man annars aldrig skulle göra: en poäng av sin okunskap. – Många journalister koketterar och gör en poäng av att man inte vet så mycket om kyrkan. Det gör man aldrig när det gäller till exempel politik eller fackföreningsrörelsen. Under sina år som utrikeskorrespondent märkte Adaktusson att man i andra länder har lättare för att prata om ”sitt andliga behov”. – Men i Sverige har det ofta varit tabubelagt. Han tycker dock att det i dag finns ett större intresse kring trosfrågor än tidigare. – Jag tror att det är en förändring på gång, sa Lars Adaktusson och nämnde som exempel att det arrangerades många samtal om tro och andlighet under sommarens Almedalsvecka.

STORA SVÅRIGHETER FÖR IRANS EKONOMI
LIGHTHOUSE TRAILS NYHETSBREV

2/10

Gränslots räddade Mona till Sverige >>
"I höst är det 70 år sedan Norges judar deporterades till nazisternas dödsläger i Auschwitz. Inblick sammanförde Mona Levin med Nils Skogstad, son till den gränslots som med livet som insats förde Mona och hennes mamma i säkerhet över gränsen till Sverige i slutet av november år 1942. – Ett av de första minnen min mamma hade från Sverige var att hon togs emot i ett militärtält där en radio stod på. Det var söndag förmiddag och från radion sändes en gudstjänst där den svenske ärkebiskopen Erling Eidem bad för Norges judar, berättar Mona Levin och skakar på huvudet. – Tänk att det skulle bli mors första minne från Sverige, tillägger hon. ...Det var en självklarhet för hela familjen Skogstad att hjälpa flyktingar till säkerheten i Sverige, även om alla visste att verksamheten satte hela familjens liv i fara. – Vi pratade aldrig om det som pågick, det var en naturlig del av våra liv att huset var fullt av människor som var på flykt, säger Nils och visar på den revolver som hans pappa alltid bar med sig på de nattliga flyktrutterna. Mona Levins far och mor miste många av sina släktingar i förintelselägren. – Det är overkligt att tänka på alla dem som förlorade sina liv. Det går inte att föreställa sig. Samtidigt är jag naturligtvis oerhört tacksam till familjen Skogstad, som med risk för sina egna liv hjälpte min mor och mig över gränsen till Sverige, säger Mona och ser med värme på Nils."

NYUPPTÄCKT KOMET KOMMER ATT VISA SIG LYSANDE PÅ HIMLEN 2013 (tidstecken?)
(DN) ARTIKEL HÄR

Joel 2:30 Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare.

1/10

Med tanke på Arabvåren och det som sker runt vår värld så läste jag ett intressant profetiskt ord på morgonen som i detalj beskriver vad vi ser. JANNE OHLIN

Hag 2:22 Säg till Serubbabel, Juda ståthållare: Jag skall komma himlen och jorden att skaka.(EXAKT VAD VI SER NU) 23 Jag skall omstörta kungatroner och göra hednarikenas makt om intet. Jag skall välta omkull vagnarna och dem som kör dem, och hästarna med sina ryttare skall störta. (STÅR FÖR MÄNSKLIG VISDOM OCH KRAFT) Den ene skall falla för den andres svärd. 24 På den dagen, säger HERREN Sebaot, skall jag ta dig, min tjänare Serubbabel, Sealtiels son, säger HERREN, och göra dig till en signetring. Ty dig har jag utvalt, säger HERREN Sebaot."

Vi ser samma sak beskrivet i Heb 12:18-29 Där har vi kommit till det Himmelska Jerusalem V 22 Och det är de som vandrar i Anden kontra de som vandrar efter köttet. Gal 4 - Hagar - Ismael - Sara - Isak

Manifestation mot våldet i Malmö >> "På fredagskvällen samlades ett 50-tal personer utanför judiska församlingens lokaler i Malmö för att visa sitt stöd för församlingen och dess medlemmar.- Vi är inte emot, vi är för att alla ska kunna leva tillsammans, sa initiativtagaren Rebecka Hagerfors enligt Expressen."

USA:s krigskostnader skenar >> "USA har efter 11 september startat två krig. Politiskt har målsättningen inte infriats vare sig i Irak eller i Afghanistan och ekonomiskt skenar kostnaderna. Irakkriget kostar fortfarande 7,6 miljoner kronor i timmen och kriget i Afghanistan 84,1 miljoner kronor i timmen. "

Skyfall i Spanien och Marocko >> Översvämningar efter skyfall har tagit minst tio liv i södra Spanien och tre i Marocko.