Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN (med Elvor & Janne)
Kortedala Sv Frälsningsarmén söndag 18/8 Kl 17:00 (Mötesplats: Missionskyrkan Kortedala)
Parousia Mission/Göteborg söndag 8/9 Kl 14:00 i Wartagården

Parousia Mission Göteborg 11/8-2019 Mer från Göteborg
Elvor: Det allra viktigaste (varning för New age-infiltrationen (Mp3) Text >>
Janne: En falsk Kristus med ett falskt Rike (Mp3) Text >>

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne
_______________________________

Hela USA-seglatsen för Greta Thunberg och hennes far utvecklar sig allt mer till en komplett fars. Som den tyska tidningen Taz påpekar betyder båtturen totalt utsläpp av mer CO2 i atmosfären än om bara Greta och hennes far hade rest med flyg eftersom sex medlemmar i hennes team måste flyga tillbaka till Tyskland från New York. Seglingsturen visar sig nu utlösa minst sex klimatskadliga flygresor över Atlanten. (Mvh Rune)

Tv-profilen bjuder in till seans – på skola
Det självutnämnda mediet Terry Evans, känd från bland annat tv-programmet ”Det okända”, arrangerar i höst en så kallad storseans i Elof Lindälvs gymnasiums aula i Kungsbacka.

Under onsdagen sjönk Stockholmsbörsen kraftigt, något som kan vara ett tecken på kommande lågkonjunktur. SVT:s ekonomireporter Knut Kainz Rognerud reder ut vad det innebär för ekonomin.
– En lågkonjunktur, eller till och med recession eller ny finanskris drabbar förstås många, särskilt de svaga i samhället, säger han.

Ockupationen som inte existerar
”Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Men jag vill påstå att valet av terminologi säger minst lika mycket, om inte mer. Terminologi är opinionsbildande, terminologi har en agenda. Som nu till exempel: Min agenda är att punktera lögnen om ockupationen och dess terminologiska medlöpare.” (Christina Toledano Åsbrink)

Professor i atomfysik: ”Vi har för lite koldioxid, inte för mycket”

THE DAYS OF LOT: New Pew Poll Shows That Support For Same-Sex Marriage Has More Than Doubled Among Evangelical Christian Groups

Israeli Air Force Strikes Targets In Gaza Strip Following A Barrage Of Rockets Launched By Palestinian Terrorists And Aimed At Southern Israel

NEWS

Nationell förbön kan förändra vårt land
OHLINS: Om vi inte hörde fel avsatte man regeringen ”i anden” och tackade för den nya. Är detta bön för överheten? Tar man auktoriteten ”i anden” och ber bort den förbannar man den inte då? Vi kristna måste agera vist mot de utomstående…..Sverigebönens ledare gjorde tydligen ingen invändning ?

Torben Sondergaard false teacher
OHLINS: Kolla nu knepen de använder: Hur vågar man ?

Nils Börge Gårdh: Ta lovsångsfrågan på allvar, pastorer!
”Det är ingen hemlighet att många känner sig främmande och hemlösa i sin församling som de har tillhört i kanske 30–40 år, skriver sångaren Nils Börge Gårdh.
Lovsången har sin plats i överlåtelsen men ska vi nå människor som ännu inte känner Gud måste vi använda evangeliserande sånger som berättar varför man ska bli en kristen, vad det innebär och vad det kan ge. En ung kille kom fram till mig i somras efter ett möte och sa: ”Jag visste inte att en sång kan vara en predikan förrän nu”.Så vill jag att det ska fungera. Väckelsemötet kan ske var som helst där två eller tre är församlade, det är innehållet och budskapet som är väckelsemötet. När jag läser min bibel och ser vad Jesus talar om är det inte att vi ska lovsjunga. Jesus, apostlarna och evangelisterna talar mycket mer om att gå till människorna med det glada budskapet.”

Kristen rockstjärna: Farligt när unga lovsångsledare ”styr”
På senare tid har flera profilerade kristna personer tagit avstånd – eller uttryckt starkt tvivel – kring sin tro.
John Cooper, frontfigur i det kristna rockbandet Skillet, kopplar utvecklingen till att 20-åriga lovsångare utgör källan till sanningen i församlingen. …”Nu har vi en kyrklig kultur där vi snarare lär oss vem Gud är genom att sjunga moderna lovsånger än via undervisning från Ordet”, skriver han. ”Det är dags för kyrkan att återupptäcka Ordets överlägsenhet. Och att värdera Ordets undervisning. Vi måste värdera sanningen framför känslan. Sanning över känslor…” (Dagen)
Video: ’We Need to Value Truth Over Feeling’
OHLINS: Lägg märke till att den här artikeln kom ut några dagar efter vårt Parousia Mission-möte 11/8, där vi tog upp orsaker till det som pågår.

Kristna i Hongkong fruktar minskad frihet
Oroligheterna i Hongkong fortsätter och kristna i området känner sig osäkra inför framtiden. Om Kina får större inflytande i Hongkong är de rädda för att religionsfriheten kommer att minska.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter
Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter som dokumentet innefattar är fortsatt aktuella. Förklaringen är också en av sju internationella konventioner som vårt eget land har valt att ratificera. Detta hindrar dock inte att uttrycket ”mänskliga rättigheter” har kommit att användas på ett allt slarvigare sätt i den offentliga debatten. Låt mig därför ta tillfället i akt att komma med några klargöranden. (Olof Edsinger)

Säkerhetsvarning mot kyrkor i Göteborg

Demonstrationer i Zimbabwe brutalt nerslagna av polisen

Visselblåsare: Google svartlistar högersajter – vill stoppa Trump
Alternativa och konservativa nyhetssidor svartlistas av Google så att de inte dyker upp under sökfältet. Det säger visselblåsaren Zach Vorhies som arbetat på nätjätten och nu släppt hundratals, till synes interna, dokument. I en filmad intervju vidhåller Zach Vorhies att Google försökt tysta honom och att han fruktat för sitt liv. Han säger även att företaget försöker hindra Trump från att bli omvald.

Smelling in the Spirit?
OHLINS: Mera New Age infiltration!

(VIDEO) Bethel Church: Incorporating New Age Mysticism, Spirit Guides, Auras, Angels, Revival,Healing Energy

Biblical Geshur: Revealing the Royal Hometown of David’s Wife

King David’s Palace Has Been Discovered in Jerusalem

For decades, Germany has experienced wealth and peace. I, like millions of Germans, have grown up merely hearing stories of prior generations’ struggles. But Germany’s years of prosperity may be coming to a sudden end.

Mazel Tov! PM Netanyahu Confirms That Muslim Anti-Semitic Congresswomen Ilhan Omar And Rashida Tliab Will Not Be Allowed To Enter Israel

Därför måste UNRWA läggas ner
”…UNRWA är dessutom ansvarig för de palestinska flyktingarnas utbildning och driver både dagis, skolor och barn- och ungdomsläger. I många år har skolmaterialet kritiserats för sitt våldsbejakande. 2019 års böcker är de värsta hittills. Man uppmuntrar barnen att bli martyrer och ge sitt blod för ”sakens” skull, där ”saken” är att erövra och förinta Israel och dess judiska invånare.Man förnekar Israels existens, och kallar det Palestina. Att döda en jude (helst flera) blir barnets framtid, och allra bäst är att samtidigt dö själv. Man utbildar alltså mördare och terrorister, mitt i FN.
Förutom att det i sig är avskyvärt är det även ren barnmisshandel, samt en fruktansvärd indoktrinering av de små. I ett vidare perspektiv kommer chansen till fred att minimeras, eftersom det nu är en hel generation palestinier som vuxit upp med skolmaterial som lärt dem att hata, som lärt dem att dö, och som bestulit dem på deras framtid. 
Därutöver är många av UNRWA:s anställda medlemmar i terroristorganisationer, som till exempel Hamas. Dessa terrorister får alltså lön av FN-organet UNRWA – en helt absurd tanke! Väldigt många gånger har det även visat sig att de lokaler UNRWA använder sig av (skolor, sjukhus) har varit vapenlager för Hamas..” (Christina Toledano Åsbrink)

Minst en död i stormen Krosa
Den tropiska stormen Krosa har nått Japan med kraftiga vindar och skyfall, vilket har lett till varningar för jordskred och översvämningar. Minst en person har omkommit i stormen.

Abbas: Settlements will be swept away, Palestinians came from ancient Canaanites

China releases video showing troop carriers moving to Hong Kong border – video

Beware of the Latest New Age Deception

Hamas to ’shower’ Israeli cities with missiles

Predika att Jesus kommer snart
För egen del har förkunnelsen om Jesu ankomst varit något som jag hela tiden sett fram emot. Att andra personers vittnesbörd om det motsatta har fått sätta agendan för predikningar i frikyrkan de senaste 20-30 åren, är att inte förkunna hela det glada budskapet. Både en och två generationer har därför inte fått höra det från våra predikstolar. Då bibelläsningen också tycks komma i sista hand för samma generation, borde det därför vara av största vikt att pastorn lyfter fram Jesu ankomst i den gemensamma gudstjänsten. (Gitten Öholm)

Fynd ger stöd för biblisk förstörelse
Fynd vid utgrävningar av Sionberget i Jerusalem ger stöd för den babyloniska invasionen som beskrivs i bland annat Bibeln.
Förstörelsen av Jerusalem är en viktig händelse både för judar och kristna.

20 år sedan ”guldmiraklet” på Nyhemsveckan
Plomber förvandlade till guldtänder efter förbön! Kunde detta verkligen stämma? För 20 år sedan predikades detta på pingströrelsens konferens Nyhemsveckan. Men nej – allt var inte guld som glimmade.

OHLINS: Falska tecken och under är i det närmaste det som kännetecknar vår tid, liksom Guds ord har förutsagt och varnat för. Guldstoff, ”änglafjädrar” (läs gåsfjädrar) och andra dumheter har vi också fått höra om i den falska delen av karismatiken. ”Se till att ingen bedrar er”, sa Jesus.
Att det kunde välkomnas på Nyhemsveckan är både pinsamt och sorgligt.

Started By Democrats 150 Years Ago, The Ku Klux Klan Dreams Of A Comeback After Seeing How Fellow Terror Group ANTIFA Is Promoted By The Media

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Britain Experiences a Temporary Pro-Israel Resurgence

Pope Francis issued some startling criticism of United States President Donald Trump last week, implying that America’s leader is like Adolf Hitler.

Myten om kons utsläpp – en klimatpåverkan som är noll!
Det är dags att revidera den nuvarande synen på köttets och kons klimatpåverkan. Avtrycken är för den skull inte obetydliga, men de stannar vid att kon med bönders hjälp bidragit till att människor överlevt och att vi fått en vacker och varierad landsbygd. Lokala livsmedel framstår som än mer klimatsmart, transporterna som är det egentliga problemet. Det skriver Arne Lindström, Röbäck, som själv är mjölkbonde och har varit ordförande för LRF Västerbotten. (Arne Lindström)

Mitt i drevet behöver kyrkan hålla kursen
Om stat och kommuner på allvar skulle börja kräva underkastelse står frikyrkan inför ett mycket viktigt vägval. Svenska kyrkan vek under 1900-talet undan från den bibelfokuserade grund som Luther lade, med resultat att den i dag till stor del har blivit en politisk propagandaorganisation. Om frikyrkorna nu skulle vika ner sig skulle det tveklöst resultera i fortsatta krav även på dem att acceptera allt mer av en sekulär hållning. Men de har också möjlighet att komma ur stormen ännu starkare som den bibelcentrerade, tydliga och varma motrörelse som en framgångsrik kristenhet alltid har varit.
Den pågående konflikten handlar om något större än bara en önskan om att anpassa en vigselpraxis; den blottar kollisionen mellan två motsatta värdesystem. Den kristna tron har en annan grund än den sekulära individualism som blivit så stark i Sverige att även många kristna dessvärre har fått intrycket att den skulle utgöra en neutral utgångspunkt. Huvudfrågan handlar inte i första hand om olika syn på homosexualitet; konflikten är långt större än så. Bibeltroende kristna och en sekulär världsbild har olika syn även på heterosexuella relationer, ja, på livet som helhet… (Per Ewert)

Falu kommun redo avbryta samarbete med Lugnetkyrkan

Evangeliska frikyrkan ledning går in i vigseldebatten

Liberal Activist Group PETA Is Oddly Silent As Muslims Around The World Slaughter Over 10 Million Animals In Celebration Of Eid al-Adha

Sverige är ett skräckexempel på invandring
”Mord, ökad brottslighet, våldtäkt, rädsla och shariazoner. Detta är konsekvenserna av multikulturalism och öppna dörrar för invandrare,” skriver Mazurek.

OHLINS: På PM-mötet i söndags beskrev mötesledare Malin situationen i vårt land och citerade Jes 59 där det bland annat står att sanningen inte kommer fram. Men det står också om materialismen och mörkrets förbannelse. Vi undervisade även att på Hebreiska har ordet Mörker även innebörden: ”Att täcka över något”. Vi ser alltså ett folk som är förblindat och materialistiskt.
Jes 59:10 Vi famlar som blinda längs väggen, famlar som hade vi inte ögon. Vi stapplar mitt på dagen som vore det skymning. Bland välgödda är vi som döda.

Israel exposed Hamas terror cell in Jerusalem

Ljusets fiender – därför knäcks inte antisemitismen i Malmö

Boris Johnson: The EU wants a superstate, just as Hitler did

Highly Popular Hillsong Songwriter Renounces Faith
(Mycket populär Hillsong Song-låtskrivare avsäger sig tron)
Musikprofil inom Hillsong: Jag håller på att tappa tron
Marty Sampson, låtskrivare och tidigare lovsångsledare i Hillsong Church, ser sig inte längre som kristen.

”Varje steg en jude tar mot Jesus är fantastiskt”
– Många religiösa judar vägrar höra om Jesus, och menar att Jesus är grunden för den antisemitism de har upplevt. De känner att många av förbrytelserna som har gjorts mot judar genom åren har gjorts i Jesu namn. Det är fortfarande få av Berlins judar som har accepterat Jesus som Messias, men Aaron är glad för var och en av dem som tar steg mot en tro på Jesus.  – Det vi kan se är att människor inte nödvändigtvis accepterar Jesus med en gång, utan tar steg i den riktningen. Varje steg en jude tar mot Jesus är fantastiskt. (Håvard Lied)

Helgsatsning i Gävle nådde ut med evangeliet

5G Wireless: A Dangerous ‘Experiment on Humanity’

Convicted Pedophile And Billionaire Jeffrey Epstein Found Dead By ‘Suicide’ In Jail Cell As He Becomes Latest Person Added To The Clinton Body Count

Regeringens nya förslag: Nationellt biljettsystem för all kollektivtrafik i Sverige OHLINS: Kontrollen börjar flyttas upp i pyramiden!

Lördagsintervju 57 – Vad händer inom polisen? Före detta polis Conny Andersson berättar.

”Frys stödet till FN:s organisation för hjälp till Palestinaflyktingar”
Utan omfattande reformering av ledning och verksamhet, utan klara förändringar av de strukturer som legitimerar antisemitism och terror­stöd måste Sverige snarast möjligt frysa biståndet till FN:s organisation för palestinska flyktingar. (Lars Adaktusson)

Tiotusentals barnsoldater i Gaza – FN rapporterar bara 2
I Gaza har precis våldsbejakande träningsläger för barn avslutats. Tiotusentals barn har tränats i att bli barnsoldater och attackera israeler med gevär och knivar. Under juli månad släpptes en FN-rapport om barn i väpnad konflikt som kritiserar terrororganisationer i Gaza för att de rekryterar barn till väpnade uppdrag i sina organisationer. (Tobias tankar & politisk research)

Dayton Mass Shooter Connor Betts Was An ‘Anti-Fascist’ Leftist Who Was Inspired To Kill By Listening To Endless ANTIFA Calls For Violence And Hate

Temple Watchers Say Foxes Spotted Walking Near The Western Wall In Jerusalem Is Fulfillment Of End Times Prophecy, But Is It?

The Fake News Media Wants You To Forget That Under President Obama Over 631 People Were Killed And Wounded In Mass Shootings In America

THE HUNT: Liberals Blame Trump For Mass Shootings As Hollywood To Release Movie About The Targeting Killing Of Trump Supporters For Sport

Houthi Missile Strikes Target 800 Miles Away

Kina tar bort kristna ord från barnböcker
Kina censurerar nu barnböcker från uttryck som ”Kristus” och ”bibel” i en nyligen utgiven lärobok. Landet har riktat in sig på kristna publikationer i försök att ta kontroll över kristendomen.
Kina har även siktet inställt på andra kristna publikationer som nu är under en aldrig tidigare skådad granskning, rapporterar International Christian Concern. Statligt sanktionerade kristna organisationer ska ha ombetts återöversätta Bibeln, webbförsäljning av biblar har stoppats och kristet material konfiskeras ofta när polisen gör räder mot kyrkor. (Linda Wall)
OHLINS: ”Återöversätta Bibeln…” Det är tyvärr lika illa i västvärlden när präster och pastorer använder new age-bibeln The Message.

Hasse Boström: Osaklig kritik mot församlingar som följer lagen
Församlingarna följer lagen. Om lagen ska ändras är det lagstiftarnas sak. Att hetsa mot de religiösa företrädare som följer lagen är inte bara ett brott mot religionsfriheten utan kan vara en diskriminering i sig.

Ännu en tromb – ”det är enorma krafter”

Claes-Göran Bergstrand: Kristna förföljs även i Sverige
Är vi kristna i Sverige beredda att möta det? Jesus uppmanar oss att be för dem som förföljs och för dem som förföljer. Men kan vi vara fredade i vår ”trygga” miljö när förföljelsen ökar i världen? Såsom samhällsklimatet ser ut i dag kommer hot mot religiös tro att tillta även här. Därför bör vi förbereda oss genom att ivrigt studera Bibelns profetior. I dem har vi vårt hopp. Tyvärr värjer sig många kristna för dessa ord i dag. På 1950- och 60-talen var detta mer aktuellt och man sjöng ofta: ”Tidstecknen visar att Herren är nära, snart kommer Jesus igen. Böj dig för honom och ge honom ära…”.

LGBTQ+ Activist Transforming Public Schools Freely Admits That Their Goal Is To ‘Train School Teachers To Completely Smash Heteronormativity’

Explosion vid stadshuset i Landskrona
En explosion har inträffat vid stadshuset i Landskrona och flera fönster på byggnaden är krossade. Nationella bombskyddet kallades under natten till platsen för att säkerställa att inga explosiva föremål fanns kvar. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats och det är oklart vad som orsakat explosionen.

Indicierna pekar på regeringscensur!

Amman Citadel Inscription Supports Biblical History

Barnläkare: Förbjud rätten att välja bort flickfoster
Fri abort borde inte ge rätt att välja bort flickfoster. Det skriver barnläkaren Mats Reimer i en debattartikel i Dagens Nyheter. I artikeln ifrågasätter han även den övre abortgränsen och påpekar att vi kan rädda barn allt tidigare.

President Trump Announces His Call For A National ‘Red Flag’ Gun Law That Will Allow The Government To Begin Confiscating Guns From US Citizens

Nordea: Kronan lika svag som i ett land där ”en statskupp ägt rum”

Göra barn till beställningsvara är inte rätt väg att gå här
Diskussionen om surrogatmödraskap, som nyligen blåsts upp igen, väcker etiska frågor, där ett flertal parter med olika intressen är inblandade, skriver Brita Storlund och Cecilia K Björfjell från organisationen Människovärde. (Världen idag, debatt)

United Nations Continues To Push Gaia Worship Saying Humans Must Become Vegetarians In Order To Stop Climate Change By 2050

These Horrific Mass Shootings Show Us That As America Grows Ever More Dark, Violent And Divided, It’s Becoming Apparent That We As A Nation Are Under God’s Judgment

Friday – Alan Scott, Causeway Coast Vineyard, Ireland (VIDEO)
OHLINS: Totalt i avsaknad av Kristi Kors!

Vineyard Church leader Alan Scott says Mary worship is fine and that he’s ‘all in’ with the Pope OHLINS: Samma person undervisade på New Wine konferensen 2016

Kristna i kinesisk provins får inte fortsätta mötas
Kinesiska myndigheter har förbjudit en grupp kristna i den sydliga provinsen Guizhou att fortsätta mötas, rapporterar Christian Solidarity Worldwide.

Två skjutningar på ett dygn
Helgen den tredje och fjärde augusti blev mörk i USA. På lördagen sköts minst tjugo personer ihjäl i El Paso, Texas, och på söndagen dödades nio och över tjugo skadades i Dayton, Ohio.

The Catholic church teaches deception which will send many to perdition. They teach salvation is only found in the Catholic church and no one is saved outside the church.

The US Pentagon And DARPA Are Conducting Wide-Area Surveillance Tests Using Experimental High-Altitude Balloons Across 6 Midwestern States

Hundreds Of Bees Are Dropping Dead Around 5G Cell Phone Towers In California As Controversy Mounts Around New Mobile Technology

En död och elva försvunna efter kraftigt jordskred i Kina

Fyra skadade i skalvet i Indonesien

Facebook And Other Tech Companies Spending Millions Of Dollars To Create Technology Capable Of Reading Your Mind, And They’re Succeeding

Fed sänker räntan med 0,25 procentenheter

Som de flesta förväntat sig sänkte den amerikanska centralbanken Fed ikväll fredag räntan med 0,25 procentenheter till 2,25 procent. (Den första räntesänkningen på 11 år.) Detta sker trots att arbetslösheten är på historiskt låga nivåer (den officiella) och en aktiemarknad som genererar historiska toppnoteringar. Den rådande situationen skulle normalt sett istället motiverat en räntehöjning. Fed antyder också att en fortsätt sänkning av räntenivån kan ske senare under året. Samtidigt avbryter man redan nu minskningen av sin balansräkning vilken var planerad att ske senare under hösten. Nästa steg kan sannolikt bli att Fed återstartar sedelpressarna för att generera nya QE (kvantitativa lättnader). Dagens åtgärder sätter hela den globala ekonomin på spel och mest sannolikt kommer ingreppen att gynna börsen mer än den generella ekonomin. Under sommaren har även ECB antytt att de kan tänka sig att sänka räntan senare i höst och då även att man inte är främmande för införandet av nya QE-åtgärder, dvs öka takten på sedelpressarna.Hela denna karusell av noll- eller negativa räntenivåer som överöser de globala ekonomierna kommer i kombination med kontantlösa system att fösa in alla i ett globalt kontrollsystem som för den lilla människan kommer att få förödande konsekvenser. Fortsatta kvantitativa lättnader riskerar också att slutligen skapa hyperinflation. /Rune Johansson

Klimat-Greta djupt involverad i vänsterextrema Extinction Rebellion

Time Magazine Reports That Quinnipiac Poll Out Wednesday Found That 33% Of Americans See Barack Obama As The Worst President Since WWII

Jordbävning nära Sundsvall – ”Började mullra”