Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV 

pm-1
Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

Parousia Mission Göteborg 25/2–2018  Mer från Göteborg
Elvor: Guds förbund med Israel är viktigt  (Mp3)
Janne: Vakna för nu gäller det (Mp3) Text >> /Innehåller mer Fakta)

Parousia Mission Kungsbacka – Mer från Kungsbacka
Elvor: När vi kommer inför Gud i bön  (Mp3) 17/3 -2018 (Text >>)
Janne: Nytändning (Mp3) 17/3 – 2018 (Text >>)

KOMMANDE MÖTEN – PAROUSIA MISSION
Parousia Mission/Göteborg – Söndag 25/3 Kl 14:00  i  Wartagården
Parousia Mission/Kungsbacka – Tisdag 27/3 Kl 18:00 i Emanuelskyrkan

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till här, har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne

_____________________________

Helad från cancer – metastaserna var plötsligt borta
”Hans Mannefred fick veta att han drabbats av obotlig cancer och att han förmodligen bara hade några veckor kvar att leva. Han och bekanta vände sig till Gud och bad om ett helande. Nästa gång Hans blev röntgad fanns det inte längre några spår av metastaser i lungorna och lymfkörtlarna.”

Detta vet vi om terroristen
”25-årige Redouane Lakdim har pekats ut av Frankrikes inrikesminister Gerard Collomb som gärningsmannen bakom terrorattackerna i Carcassonne och Trèbes i södra Frankrike. ..Franska åklagare gör gällande att Lakdim ska ha uppgett sig tillhöra terrorgruppen Islamiska staten. IS har tagit på sig dåden – via sitt propagandaorgan Amaq uppger de att ”en soldat av kalifatet” utfört attackerna. Enligt borgmästaren i Trèbes skrek Lakdim ”Allahu akbar” (arabiska för ”Gud är större, reds. anm.) i samband med att han tog gisslan på stormarknaden i Trèbes. Han ska också ha sagt sig vara redo att ”dö för Syrien”.
Hyllades som hjälte efter dådet – avled i natt av sina skador
Jacky togs som gisslan: ”Han sköt min kollega rakt i huvudet”

Watch Jerusalem Weekly

Festival ska fira Israels utplåning
”Under 2015 satte iranska myndigheter upp ett mål: Israel ska upphöra som stat innan år 2040. Nästa månad ska detta firas med en helt ny festival. Den så kallade Timglasfestivalen hålls den 21 april i Teheran och ska visa upp anti-israeliska ”konstverk”. …”Det värsta är att världens ledare inte reagerar. Man skaffar hellre affärskontrakt och handelsavtal än att kritisera regimen.” (Sara Andersson och Ingjerd Våge)

Chances Of Jared Kushner Delivering A Peace Covenant Between Israel And Palestinians Gets Big Boost From Saudi Arabia 

EDITOR’S NOTE: Jared Kushner has a strategy to bring about a peace deal in the Middle East that seemingly no one else over the past 70 years has thought of. He has formed a surprisingly strong alliance with Crown Prince Mohammed bin Salman of the Saudi Kingdom, the satellite Arab nations in the Gulf region, and with Egypt as well. The power and influence this brings to bear is truly staggering. The Palestinians are struggling with Hamas and their economy, and may just be ready to make a deal. Add to that Kushner’s lifelong personal friendship with Israeli PM Benjamin Netanyahu, and you have all the fixings for a peace covenant. And the countdown to May 14th edges ever closer…exciting times.

Vi får räkna med mer extremväder
”Det regnar och snöar mer i Sverige. SVT Nyheter har tagit fram statistik som visar en ökning av den genomsnittliga nederbörden från ungefär 45 millimeter per månad i början på 1900-talet, till över 55 millimeter per månad det här årtiondet. – Intensivare regn är en effekt av global uppvärmning, säger Mats Bergmark vid Räddningstjänsten.”
OHLINS: Klimatet har tyvärr blivit ett ”vapen” i globalisternas och NWO:s händer för att få världskontroll och världsvälde. Ökat extremväder är däremot helt i enlighet med Bibelns profetior. (Matt 24)

Märklig vilsenhet kring sena aborter och för tidigt födda barn
Vår tids mest flagranta kränkning av människovärdet. Så kallar artikelförfattarna Andrea Kischkel, barnläkare, och Tomas Seidal, docent och överläkare, svensk sjukvårds hantering av sena aborter och vård av för tidigt födda barn, och efterfrågar en större öppenhet för att diskutera frågan..” (Andrea Kischkel, barnläkare, Tomas Seidal, docent och överläkare)

Tre personer knivhuggna på danskt köpcenter

Kristen tro främjar kritiskt tänkande
”..Den blinda fläcken, då? Jo, en av de saker som den kristna tron bidrar med är en referenspunkt utanför oss själva. I motsats till vad som ofta hävdas kan Bibelns tal om Jesus som Sanningen, och om Guds Ord som oberoende av våra åsikter och känslor, få fungera som en sporre just till den typ av sanningssökande som stod i centrum av den vetenskapliga revolutionen. Mot detta kan ställas den postmoderna kulturens tendens att sätta individens åsikter och känslor i centrum. I spåren av denna världsbild tenderar sanningen att betraktas som relativ, och i stället för kunskap och kritiskt tänkande får vi tyckande och värdenihilism. Allt är sant och inget är sant – och därför kan jag göra precis som jag vill. ”Dåren säger i sitt hjärta: ’Det finns ingen Gud’”, står det i Psaltaren. Och i Ordspråksboken: ”Den som fruktar Herren lever rättsinnigt, den som föraktar honom går krokiga vägar.” Tron på Gud torde därmed ge den bästa tänkbara förankringen både i det här livet och i det kommande..” (Olof Edsinger)

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

As Israel Rapidly Approaches 70th Anniversary, The Man Who Fought For An Undivided Jerusalem For Israel May Soon Be Gone.

Nya siffror från Arbetsförmedlingen: Fler sjuka hänvisas till att söka jobb
”Allt fler sjukskrivna som fått sin sjukpenning indragen måste söka sig till Arbetsförmedlingen. Antalet har ökat med 165 procent på tre år. – Det har ökat dramatiskt och vi har inte haft resurser att möta de här människornas behov, säger Maria Kindahl, Arbetsförmedlingens rehabiliteringschef. ”

Amillennialism vs Dominionism
Amillennialism and Dominionism “fits like a hand in a glove”, says C Peter Wagner, head apostle from the New Apostolic Reformation. Below we will analyze the two and we will see that he is quite right.

Videos:
Coming out of the Word of Faith Movement with Costi Hinn pt 1
Coming out of the Word of Faith Movement with Costi Hinn pt 2

Turkey Newspaper Yeni Safak Calls For A Global ‘Army Of Islam’ To Come Against Israel And Take Jerusalem
EDITOR’S NOTE: The astute student of Bible prophecy knows something that almost none of the world’s leaders who constantly try to bring peace to the Middle East are aware of. There can be no peace, and there will be no peace in the Middle East without deciding the fate of Jerusalem. Why all the fuss over Jerusalem? Because that is where the King of Kings will return to when He rules and reigns for one thousand years on the Throne of David. The entire Battle of Armageddon will be fought over who has the right to Jerusalem, and the global army of Islam will be the muscle behind the Antichrist for the time of Jacob’s trouble.

Livstidspresident kan ge Kinas kristna svår framtid
”Kors tas ned från kyrkor, den som är under 18 får inte påverkas av religiösa budskap och en partitrogen grupp måste finnas i alla församlingar. Det är verkligheten för Kinas kristna, berättar Svenska alliansmissionens före detta föreståndare, Eskil Albertsson. Han har själv bott i Hongkong i tolv år och har varit i Kina ett tjugotal gånger. Att Kinas president Xi Jinping, efter en omröstning i Nationella folkkongressen i söndags, kan sitta kvar på livstid, gör inte saken bättre för de kristna, menar han. – Jag befarar att det kan bli värre, säger han.”

OHLINS: Förföljelsen mot kristna har pågått i många år i Kina men det har fört med sig vår tids största väckelse, framför allt i den ”underjordiska församlingen” (de som ofta tvingas att samlas i hemlighet för att slippa den ateistiska, statliga kontrollen). Det är märkligt att läsa om att myndigheter tar ner korsen i kyrkorna där förföljelsen pågår. I västvärlden vill många kristna anpassa sig till världen och budskapet blir urvattnat och kraftlöst – där tar kyrkorna själva ner korset eller gömmer undan det bakom (mörka) draperier. Det säger en hel del om det andliga läget.

Two Young Israeli Soldiers Laid to Rest After Weekend Terror Attack

WATCH JERUSALEM NEWS

WEEKLY WATCHMAN 

Mormonledare sökte sanningen – fann Jesus
”Hans steg i graderna inom Mormonkyrkan och år 2000 blev han en del av ”områdesauktoritet 70” i Europa, det vill säga den grupp som är underställd de tolv personer som inom rörelsen kallas apostlar och har ”ansvar för hela världen”. På uppdrag av ”apostlarna” reste Hans runt i olika länder för att undervisa, träna ledare, tillsätta nya ledare och övervaka missionärsverksamheten. …– Jag är en sanningssökare. Jag är inte rädd för sanningen. Är något sant så tål det att granskas, säger han.
…Enligt Hans och
Birgitta är det en trend i världen att allt fler lämnar Mormonkyrkan. Orsaken stavas internet och den information som det för med sig. – Det går inte att dölja sanningen längre, säger Hans. Paret ser sig i dag som kristna och finner en stor vila i att inte behöva prestera. – Gud finner dig där du är. Och han finner dig som du är. Du behöver inte vara en vit framstående man som kan ge mycket tionde för att vara älskad av honom, säger Hans. Han skulle önska att fler mormoner fann denna frihet.” (Sara Andersson ViD)
OHLINS: Det är inte utan att man blir påmind om andra självutnämnda – eller utvalda av varandra – ”apostlar” i Nyapostoliska reformationens (NAR) hierarki. Men den som ärligt söker sanningen kan finna den sanne Jesus Kristus och bli fri.

VIdeo: Den moderne Baaltilbedelsen – Baal i Guds´s menighet?
OHLINS: På Norska men intressant info!

Sluta med att predika Guds kärlek utan omvändelse!
”Jesus är full av nåd, men han talar också sanning om synd.” (Mats Selander)

GAZA SUMMIT: Jared Kushner Convenes Historic Middle East Peace Talks With Israelis And Arabs At White House
EDITOR’S NOTE: The closer we get to May 14th, 2018, things related to Israel and the Middle East continue to heat up. Today, for the first time ever, Jared Kushner successfully brought high level Israelis and Arabs to the negotiating table to discuss the Gaza Strip and by association peace in the Middle East. President Trump is opening the US Embassy in Jerusalem on Independence Day in Israel, could it be possible it will be accompanied by a blockbuster announcement related to Middle East peace? Keep your eye on that bouncing ball with the number 70 stamped on it. And while you’re at it, keep your eye on Jared Kushner, too. He is what the Bible might call a “person of interest”.

Fler ambassader kan flytta till Jerusalem
”Nu ser fler länder ut att följa i USA:s fotspår och erkänna Jerusalem som Israels huvudstad. Enligt israeliska medier är Honduras och Paraguay ”i princip redo” att flytta sina Israelambassader till Jerusalem.” (ViD)

Hur FN:s Agenda 21 kommer att påverka dig personligen, och de förrädiska agenterna som kommer att förgöra svensk tillväxt.

Nakendisko-profil var dömd för kvinnomisshandel
”En av profilerna bakom den nakenklubb som nyligen öppnade i Stockholm är dömd för ”tortyrliknande” kvinnomisshandel. Att samma man har påpekat att klubben står för ”kärlek” är rent hyckleri, menar en uppgiftslämnare.”
OHLINS: Att ett sådant disko ens kan förekomma, är avskyvärt.

Putin: Vi kommer aldrig lämna tillbaka Krim
Ryssland annekterade Krimhalvön våren 2014. Händelsen ledde också till att striderna mellan regeringsstyrkor och proryska separatister bröt ut i östra Ukraina. Striderna har krävt drygt 10.000 människors liv.

WATCHMAN NEWS

Former Reiki master & occultist exposes demonic manifestations at Bethel and IHOP
OHLINS: (Video) Mkt intressant och från en fd Occultist som vet vad hon talar om.

Varnar för ett kontantlöst samhälle
”Varför skulle främmande makt invadera Gotland när det räcker att stänga av våra digitala betalningssystem? Den frågan ställer sig forne rikspolischefen Björn Eriksson i en debattartikel i Expressen. Utan kontanter är vi sårbara, påpekar han. …Banker och kortföretag driver igenom avvecklingen av kontanter utan att intressera sig för om samhället har en backup-plan i krislägen. Den enda fungerande sådan vi har i dag är just kontanter.. I dagens samhälle är inte ett militärt anfall det vi främst bör oroa oss för, enligt Björn Eriksson..”

fundering1

Ny Ohlins fundering – När satan gör sig lik en ljusets ängel

Sverige i topp på givarlistan till FN:s palestinska flyktingorgan
OHLINS: Sverige är därmed medskyldig till att indirekt finansiera terrorism och brottslighet. Alla borde känna till vid det här laget var pengarna hamnar.

WATCH JERUSALEM NEWS

SKL-jurist: ”Olagligt diskriminera kristna skolor”
”Att vägra hyra ut lokaler till en viss grupp strider mot grundlagens skrivningar om opartiskhet och likabehandling. Det menar Olof Moberg, förbundsjurist vid Sveriges kommuner och landsting, SKL.”

Nu stänger Olle Burell dörren för de mänskliga rättigheterna!
”Är det så att Olle Burell egentligen är ute efter en viss grupp av skolor och helt plötsligt drar med både kristna och judiska skolor i sin häxjakt? Då är det kollektiv bestraffning, skriver Timoteus Lind, skolchef och t.f. rektor för Stefanskolan apropå hotet om hyresstopp för konfessionella skolor i Stockholms stad.”

Indiens kristna förföljs – vädjar om förbön
”Ett allt hårdare klimat för kristen tro men samtidigt en stor ström av människor som tar emot Jesus Kristus i sina liv. Om det berättar Esther Amado, Indienexpert som i dagarna besökt Sverige för att beskriva läget för Indiens kristna.”

Evangeliet och kvinnokampen
”Även i mycket av den svenska folkväckelsen var jämlikheten mellan könen en central fråga. På bönhuset hade alla medlemmar rösträtt, och politiskt stod väckelsefolket långt fram i kampen för allmän rösträtt.
…Om könet främst är något som ”görs”, finns det ju väldigt lite grund för några uppdelningar i kön över huvud taget – något som ironiskt nog har kommit att undergräva även vår tids kvinnokamp. Det är ju svårt att bedriva feminism utan att få tala om kategorin ”kvinnor”. Som kristna blir vi ibland anklagade för att inte vilja delta i befrielserörelsen i fråga om kön och diskriminering. Ofta sker detta för att vi inte ställer upp på en specifik teori gällande kön eller hur kampen för ett jämlikt samhälle ska bedrivas. Här är det viktigt att se att evangeliet alltid har ett ärende av frihet till dem som är förtryckta eller på annat sätt missgynnade. Men därmed inte sagt att vi måste haka på alla ideologiska trender. Evangeliet och det tjänande sinnelaget räcker långt!” (Olof Edsinger)

Tog av sig slöjan – får två års fängelse
”En kvinna i Irans huvudstad Teheran har dömts till fängelse i två år, varav tre månader ovillkorligt, för att ha tagit av sig slöjan offentligt.”

Våra döttrar ska profetera
”Alla kan ta emot av helig Ande, alla kan höra Guds röst. Alla kan tjäna Gud oavsett kyrkosystem eller personlig bakgrund. Jag ser fram emot att få vara med och upptäcka allt fler av de kvinnor som bär en kallelse över sina liv. Jag tror att många kvinnor bär en inre passion, en kallelse som kanske inte alltid kommer fram. Jag tänker att vi behöver uppmuntra varandra och inte minst kvinnor att våga stå fram, våga riskera något och se vad som händer. Våra församlingar och samhällen behöver många som Elsa och Aimee. Och vi behöver alltid komma ihåg att det inte är vår idé, det ligger i själva andeutgjutelsen att våra döttrar ska profetera.”

Guatemala följer USA – flyttar ambassad till Jerusalem i maj
”Guatemala flyttar sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem i maj. Flytten kommer att ske två dagar efter det att USA gör samma sak, enligt Guatemalas president Jimmy Morales.”

Prosperity Gospel Deceiver Paula White Tells Followers To Send Her One Month Of Their Salary To ‘Honor God’
EDITOR’S NOTE: The Prosperity Gospel is based on half-truths, lots of lies, and appeals to the innate sense of greed found even in those of us who have been born again. One of the most shameless hucksters of this non-biblical and false system is Paula White. Watch as she looks into the camera, and tells you that the ‘Bible says’ you need to send her ‘one month’s salary’ as a way to ‘honor God’. If not, she warns, you will face non-specific consequences for not complying. Tithing is not for Christians, and no set amount was ever given to any believer in the Church Age by the apostle Paul. Paula White is a fraud, a con artist, and the ease with which she preaches these bold faced lies casts serious doubt on her even having been saved.
(Sv) Framgångsevangeliet är grundat på halvsanningar, många lögner, och lockar den medfödda känslan av girighet som även finns hos oss som är födda på nytt. En av de mest skamlösa månglarna i detta icke-bibliska och falska system är Paula White. Se när hon tittar in i kameran och berättar att ”Bibeln säger” att du måste skicka henne ”en månadslön” som ett sätt att ”hedra Gud”. Om inte, varnar hon, ”kommer du att möta icke-specifika konsekvenser för att du inte lyder”…
OHLINS: Bibeln varnar för dessa falska och giriga självutnämnda profeter. Jesus sa: På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar?
Törne och tistlar, är vad de är!

BIBI IN AMERICA: Netanyahu Wows At AIPAC, Vows To Stop Iran From Producing Nuclear Weapons
EDITOR’S NOTE: Like Donald Trump in America, Israeli PM Netanyahu is beset by endless attacks from the media all seeking to end his run as leader. And like President Trump, Bibi has survived all such attacks so far, and not just surviving but thriving as well. In America this week, Netanyahu was the keynote speaker at AIPAC, and reminded his audience of the very real and ongoing nuclear threat from Iran. He invoked the book of Esther, and the threat from the Persian people back in 425 BC, as well as from the Persian government of Iran in 2018 AD.

Pope Francis In Chile Placed Crown On Statue Of The ‘Virgin Mary’ And Declared Her Queen Of The Universe
EDITOR’S NOTE: Section 966 of the official Catechism Of The Catholic Church states “the Blessed Virgin is invoked in the Church under the titles of Advocate, Helper, Benefactress, and Mediatrix”. But the Bible says that Jesus alone is our Advocate with the Father. It furthermore goes on to say that Mary is a co-redeemer in that the “union of the mother with the Son in the work of salvation is made manifest”. The Bible says that Jesus alone paid for our sins, with no earthly help from anyone. So when Pope Francis was in Chile earlier this year, placing a crown on a statue of Mary and declaring her to be queen, he was simply reaffirming that Catholics worship this fictional Mary who exists nowhere within the pages of the Bible. This is nothing more than pagan idol worship of another human being, making a statue and bowing down before it. This is not Christianity, and this is not biblical. No one in the Bible ever asked Mary for her advice, not one time is recorded of anyone asking for her prayers, and on the day of Pentecost she is a silent observer, saying and doing nothing at the birth of the Church. And yet somehow, the Catholic harlot has promoted her to the 4th part of the Trinity and a co-redeemer with God in our salvation. Anything to get and keep your eyes off of Jesus, anything at all.

WAR: Association Of Muslim Clerics Call For Uprising To Protest Trump’s Decision To Move Embassy To Jerusalem In May. 
EDITOR’S NOTE: Many people think that because Muslims have not yet launched a military action against Israel over the US Embassy move to Jerusalem, that there is not going to be one. But nothing could be further from the truth, the uprising is certainly coming. Like everything else that is prophetically percolating now, the month of May is shaping up to be when all the action on multiple fronts should be taking place. As the prophet Jeremiah tells us…after 70 years…here it comes.

Transideologin är en fara för våra barn och unga
”Transpersoners utsatta situation har fått stor uppmärksamhet. Detta är bra. Men den radikala synen på kön och könsidentitet som delar av denna grupp vill införa är ändå djupt problematisk. Om den tar över riskerar den att skapa stor förvirring bland våra barn och unga, skriver Olof Edsinger, Svenska Evangeliska Alliansen.”

Nämndeman som stöttade sharia frågas ut efter dom
”I en friande misshandelsdom från Solna tingsrätt står att det hade betydelse att den misstänkte mannen var ”av bra familj”, vilket har upprört många. Nu kallas nämndemännen, varav en tidigare förespråkat särlagstiftning för muslimer, in till tingsrättens cheflagman.”
OHLINS: Är detta bara ett skrämmande exempel på den utveckling som vi har att vänta? Det är ett sundhetstecken att det protesteras och tas om hand direkt. Det måste stoppas! All anledning att vara upprörd!
Nämndemannen var med och fällde konvertiter

NY ANDAKT! I Mörkret behöver vi Gud ! 

Italian election 2018: EU immigration and unemployment FAILURE blamed for 5 Star success

Därför kan vi räkna med kaos efter valet i Italien

Kenneth Copeland Fire From Heaven 2018 – Satan’s Counterfeit (VIDEO)
As the wounds of division between the Catholic’s and Charasmatics are healing. But further wounds of division have also been healed and the closing events are rapidly fulfilling as the State is making vows to fulfill Revelation 13 in giving power to the Kings of the Earth. Satan and His angels are working miracles in this movement, and Copeland is professing to be a prophet of God, hearing the voice of God tell him that 2018 is the year of fire. if rightly understood, we can see that this fire from heaven is very similar to the Satanic Spirit that was filling James and John when they desired to bring down fire from heaven. Copeland also is calling Luther and the Reformation the Spirit of Division, and Protestants are the cause of strife and fightings, and furthermore that this spirit of division is none other than Satan himself. Basically in the end of it all those who won’t join in this worldwide movement will soon be outlaws.

WEEKLY WATCHMAN NEWS

WATCH JERUSALEM NEWS

Öppna inte dörren för muslimska böneutrop
”Böneutrop skiljer sig från rätten att anordna möten eller rätten att demonstrera – som muslimer förstås delar lika med alla andra – genom denna institutionaliserade proklamation av islam i det offentliga rummet. Att öppna dörren för muslimska böneutrop vore därför olyckligt för en nation som bejakar både friheten till och friheten från religion. I Dagen (22/2) skrev den tidigare imamen Tomas Samuel om böneropets innebörd för muslimer: Det handlar om att proklamera islam över en stad: ”Man kan likna det [adhan] vid den muslimska flaggan och utropet visar att folket i staden är muslimer … Detta bekräftar islam och proklamerar islam över landet. En sådan offentlig proklamation av islam över ett land som har religionsfrihet är motsägelsefull. Muslimer som grupp har ju internt ett minst sagt ouppklarat förhållande till just religionsfriheten. …Fler och fler röster höjs i dag för att Sverige behöver en nationell policy för frågan om böneutrop. Frågan kommer inte att försvinna och det är en viktig fråga som behöver ett entydigt svar: Böneutrop bör inte tillåtas.” (Stefan Gustavsson)
OHLINS: De sista orden behöver både markeras, understrykas och basuneras ut: Böneutrop bör inte tillåtas!

Muslimer polisanmäls för böneutrop

Oacceptabelt att skattepengar uppmuntrar terrorism
”Bistånd från Sverige går i dag till den palestinska myndigheten, som i sin tur utbetalar lön till alla som fängslats för att ha utfört eller planerat attacker mot israeler.” (Magnus Oscarsson)

Hemlösa söker skydd mot iskylan i kyrkor
”Vid nio på kvällarna öppnas lokalen. Kyrkorna turas om att hålla öppet och denna vecka har bland annat Filadelfiakyrkan och Immanuelskyrkan tagit emot 165 personer per natt. Det handlar om vila, gemenskap, värme och soppa. Dock inte madrasser eller sängar. Lokalen är öppen över natten fram till klockan sju på morgonen. – De hemlösa är otroligt utsatta. Man blir ju själv iskall om händerna bara av att gå från tunnelbanan dit man ska, säger Sofia Fållsten.”

Håkan Juholt flyr Sverige: På väg att bli en ”diktatur”
Vi håller på att avveckla demokratin, säger han till Svenska Dagbladet.
Juholt menar att framtidens Sverige kommer styras av en elit och inte av medborgarna själv.
OHLINS: Exakt i den riktningen går det, till en Ny Världsordning (Upp 13)

USA flyttar ambassaden till Jerusalem i maj
”I samband med Israels 70-årsdag i maj planerar USA att öppna sin ambassad i Jerusalem. Det är tidigare än vad som tidigare sagts. – Ett stort ögonblick för staten Israel, säger Israels president Benjamin Netanyahu.”

Kyrka varnar för konsekvenser av nakendisko
”– Det här kommer slå sönder människors liv, säger pastorn Lennart Torebring…
– Vem tar ansvar för konsekvenserna? Det här kommer bli en plats för situationer som vi inte kan hantera. Det kommer slå sönder människors liv, det kan leda till ångest och depressioner, säger han. Klubbarrangören David Cakir bemöter kritiken i ett svar i Stock­holm Direkt. – Det är genomsyrat av en sådan total okunskap. Det räcker med att läsa vad vi står för, ökad kärlek och frihet, vilket är det totalt motsatta, säger han. Lennart Torebring ger heller inte mycket för det svaret. Han påpekar att människor behöver gränser och menar att vi behöver lyssna till den visdom som finns i Bibeln. – Guds Ord säger: Den som river en mur blir stungen av en orm. Det är det som håller på att hända i Sverige nu. Vi river ner alla beskyddande murar och det får förödande konsekvenser för människors liv.” Varför är det viktigt att som församling protestera i sådana här frågor?
– Därför att församlingen är sanningens pelare och grundval. Om inte församlingen säger sanningen har den inget existensberättigande. Det är vår uppgift att, i stor kärlek till människor, säga vad som är sant enligt Guds Ord. Att på varje plats be att Guds rike ska komma är också en laglig rättighet i vårt land.

Snöovädret fortsätter under dagen

Läkedom för en trasig generation
Vad man sår får man skörda. Det gamla ordspråket gäller alltfort. När detta förs på tal tänker vi spontant på den situation vårt land befinner sig i. Visst är det många faktorer som påverkar, men resultat av frånvaron av en fast tro på Gud som förr fanns i det som då kallades för det kristna Sverige, har gett ett utförslöp i den moraliska utförsbacken.  Det man allt mer längtar efter och som man talar om människor emellan är att det behövs en klar och tydlig moralisk upprustning. Då kan man på nytt i samhället få känna en livstrygghet för både män och kvinnor.
En av grunderna för den i dag spridda lössläpptheten är på det sexuella området, där en normal umgängeston mellan pojkar och flickor ”sexualiserats”. RFSU och RFSL uppfordrar till ”fri sex” och hejar på en utveckling som ger ett umgänge mellan unga som blir helt utan styrning och kan skapa livslånga skador i sina sexuella debuter. Detta kan knappast beräkna läka trots ihärdiga insatser av psykologer och kuratorer.”