Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN (med Elvor & Janne)
Emmanuelskyrkan Kungsbacka söndag 24 november Kl 11 – Janne predikar
Parousia Mission/Göteborg söndag 1 december Kl 14 i Wartagården

Parousia Mission Göteborg 3/11-2019 Mer från Göteborg
Sigvard Svärd: Flodernas och trons källa (mp3)
Elvor: Trons kraft (mp3) Text >> (Kungsbacka 27/10)

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne
_______________________________

Varning för falsk andlighet
Empowered21 är en blandning av trosrörelsen och pingströrelsen. Vi vill VARNA för denna obibliska ”vision” och gemenskap med många falska lärare och oren andlighet, som i sitt högmod tror att de kan gå utöver vad Gud har sagt och de gränser som han har bestämt. Det är enbart sorgligt att se Pingst utveckling och avfall i den här tiden, som öppnar för en främmande ande.
Läs mer HÄR & HÄR om Empowered21.

Gal 5:9 Lite surdeg syrar hela degen. 10 Jag för min del litar i Herren på att ni inte skall vara av annan mening. Men den som skapar förvirring bland er skall få sin dom, vem han än är.
Ords 16:18 Stolthet går före undergång och högmod går före fall.

Tystnad i svensk mainstreammedia: Massiv raketoffensiv från jihadister i Palestina mot civila mål i Israel
Just nu pågår en stor offensiv från islamistiska terrorgrupper i Palestina mot civila mål i Israel. Över 250 raketer har avfyrats mot olika mål sedan Israel i en välplanerad flygattack under tisdagens morgon lyckades bomba en byggnad där den ökända terrorledaren Abu al-Ata befann sig tillsammans med sin fru. Enligt IDF var Abu al-Ata ledare för Islamsk Jihad i Gaza. Han har uppmanat sin terrorgrupp att genomföra majoriteten av alla raketattacker mot Israel samt attacker vid gränsen de senaste månaderna samt planerat att genomföra ytterligare dåd i framtiden. Men kanske har du inte hört talas om detta. Svensk mainstreammedia rapporterar nämligen ogärna om anfall mot Israel från det Palestina de själva vurmar för.

Antisemitiska böcker säljs till svenska skolor
Skolpersonal i Östhammars kommun blev bestörta när de upptäckte att de fått antisemitiska och islamistiska läroböcker i persiska, genom den stora läromedelsdistributören LäroMedia. ”Israel och judar kallas ’Satan’”, skriver kommunen till Skolverket.
OHLINS: Inget tvivel om vem som står bakom dessa skolböcker. Det faller över eget huvud s a s.

Rune Johansson (Runes Hörna): Har skrivit lite kort om skördesituationen och ovanligt kallt väder i USA. Verkar inte intressant för MSM. Funderar på att skriva om den globala livsmedelssituationen. Bl.a. har ju den kinesiska svinbesättningen nära halverats av den afrikanska svinpesten, ett fenomen som ser ut att sprida sig. Ser vi början på en livsmedelskris?
Dåliga skördar i djupfryst USA
Redan inledningen av den amerikanska skördesäsongen visade oroväckande tecken då blöta resulterade i att inte minst majsplantorna ej förmådde utvecklas i normal takt. Under augusti uppstod viss ransonering av majs, vilket drabbade bönder som i stor utsträckning använder majs för utfodring. Nästa bakslag kom sista dagarna i september och första delen av oktober då första snöstormen drabbade ovanligt tidigt (bilder) och för årstiden extremt kalla dygn registrerades i stora delar av USA. Köldrekorden har sedan fortsatt och månadsskiftet oktober-november uppvisade på många platser temperaturer på 20 grader eller mer under normal temperatur. Både skörden av sojabönor och majs visar dåliga resultat och enligt den senaste USDA-rapporten har endast 52 procent av majsen skördats i de mellersta delarna  av landet. Innevarande vecka riskerar ännu extremare väder och prognoserna talar om att mängder av tidigare köldrekord kan komma att slås. Tidigare i år presenterade internationella rymdforskare en rapport gällande den aktuella solaktiviteten som nu och under de kommande fem/sex åren kommer att vara extremt låg vilket tenderar att betyda lägre temperaturer på jorden.

Hon föddes i fel stjärntecken – kastades på soptippen
Då förbannelse hotade familjen i och med Sinchanas födelse valde föräldrarna att kasta bort henne. Hon överlevde, men behandlades som slav i sin nya familj och beslöt slutligen ta livet av sig. Hon fick då rådet av några hinduer att söka hjälp – i Bibeln.

Nu är det upp till bevis för andra livsåskådningar
En intervju i tidningen The Times har – till allas förvåning – rubriken: ”Att avsluta religionen är en dålig idé, säger Richard Dawkins”. Han menar nu att om religionen avskaffas skulle människor kunna känna sig fria att göra dåliga saker, eftersom Gud inte längre ser dem. Om den individuella människan är alltings mått – som den sekulära humanismen som Dawkins företräder hävdar – då innebär det att det saknas förpliktigande måttstockar! Det är en välkommen insikt. Om vi förnekar Gud, blir moral enbart en följd av evolutionära processer och social betingning. Därmed förlorar den sin objektivitet och sin tyngd. Det blir som den situation som Domarboken beskriver, efter Mose och Josuas död, då relativism och kaos rådde i landet: ”Var och en gjorde vad han själv ansåg vara rätt” (Dom 17:6 och 21:25). (Stefan Gustavsson)

Arktisk novemberkyla förlamar USA
Metrologer sade på tisdagen att väderförhållanden liknande extremt kalla januaridagar nu sveper över stora delar av USA och för årstiden gamla köld och snörekord slås på löpande band. I Buffalo, New York, föll nära 25 cm snö och ett 77 år gammalt rekord slogs. Delar av norra Michigan har sett över halvmeterdjup snö. Chicago har satt ett nytt köldrekord och en än mer ovanlig syn var snö så långt söder ut som Richmond, Virginia och Nashville, Tennessee. I Kansas har sex städer slagit tidigare köldrekord från 1911. I spåren av ovädret har trafiken drabbats av kaos och ett flertal skolor har fått stänga.

1.600 kraftverk för kol bygger Kina i 62 länder
OHLINS: Här drar vi in sugrör av plast mm mm

Frida Park: Orimligt att handläggare i hijab ska bedöma konvertiter
Känner inte Migrationsverket till begreppet apostasi? Att den som lämnar islam ska straffas med döden är inte en företeelse begränsad till en obskyr islamistisk sekt.
…I samma Sverige sätter alltså Migrationsverket den nu döpte Markus i en omöjlig och oerhört utsatt position: Att inför en myndighetsperson i muslimskt religiös klädsel förklara att han lämnat islam och nu tillhör en annan religion – kristendomen – och därför behöver asyl i Sverige. Som om detta inte vore tillräckligt menar såväl advokaten som den asylsökande att handläggaren saknade grundläggande kunskaper om den tro hon skulle bedöma. Resultatet vet vi: Markus konversion ansågs inte vara tillräckligt trovärdig och hans tro inte genuin. Asyl nekades. Det får ändå ses som osedvanligt anmärkningsvärt att en redan så kritiserad myndighet som Migrationsverket inte hanterar konvertitärenden med större noggrannhet och rättssäkerhet. Det är bara att konstatera, igen, att när det gäller religionsbaserad förföljelse verkar Myndighetssverige sorgligt nog ha mycket kvar att lära. (Dagen)

Folke Holtz: Kristen nidbild om judisk jämställdhet
Judiska kvinnor vid Jesu tid hade högre anseende och status än kvinnor i omgivande kulturer, skriver Folke Holtz.

Ensam man rånades av ett tiotal personer i centrala Göteborg

Australien andas ut något
140 bränder att släcka och över en miljon hektar att rensa upp. Men i eldhärjade New South Wales i Australien kan räddningstjänsten äntligen pusta ut lite.

Efter dödsskjutning av tonåring – polisen inrättar särskild stab
Polisen: Droghandel bakom mycket av våldet.

Israel Under Attack As Over 160 Rockets Fired From Gaza Strip By Palestinian Terror Group Islamic Jihad, Netanyahu Says ‘Prepare For Days Of Fighting

Charismatic ”prophet” dies 1 day after claiming victory over death
(Falsk profet)

Microsoft, Apple, Google, Amazon And Facebook Are All Racing To Be The First Company To Successfully Replace Our Smartphones With Smart Glasses

JUST NU: Raketlarm över Tel Aviv – efter attacken

Nödläge i Australien: ”Är för sent att fly”
Skogsbränderna i Australien har fått ny fart och sprider sig i en rasande takt. Elva av ett 70-tal bränder har uppgraderats till nödläge. – Man pratar om det som en katastrof, säger svenska Felizia Amnefalk, 20, som bor i Sydney.

The Prehistoric World Vs. Genesis

Liberals Swoon As The Reproving Gaze Of Climate Change Bully Greta Thunberg Now Stares Down From San Francisco Skyline In Massive Mural

Oroas över framtiden för kristna förskolor
I den så kallade januariöverenskommelsen har regeringen, Centerpartiet och Liberalerna kommit överens om att utreda ett stopp för religiösa friskolor i Sverige. Men bland många kristna förskolor finns en oro att överenskommelsen ska spilla över även på dem. – Om man ser över tid så känner jag oro, säger Bo Nyberg, ordförande för Kristna friskolerådet. …I förlängningen tror han att ett förbud mot kristna skolor och förskolor skulle få stora konsekvenser i samhället. – Den existentiella oron är stor bland många, att det här är så att säga en förlaga till vad som skulle kunna ske i samhället i stort, och det oroar mig allra mest. Ett land där kristna skolor förbjuds, betyder att det landet har en beskuren religionsfrihet, säger Bo Nyberg.

Lars Naeslund: Bibeln behövs i skolans utbildning
Kunskap om Bibeln ger nycklar till kulturarv, etisk vägledning och teologiska meningserbjudanden, skriver pedagogikprofessor Lars Naeslund.

Islam utgör största hotet för fred i Mellanöstern
En slutsats är att Israel i stor utsträckning i dag lever i fred med sina grannar. För de palestinska araberna är det en bättre väg framåt att utveckla det ekonomiska samarbetet med Israel i stället för att bibehålla ändlösa konflikter. Islam och antisemitismen är det största krigshotet i regionen, och i dag är det Iran som går i spetsen för hatet mot Israel. För Iran finns det dock inte några nationella intressen i detta; det handlar bara om religiöst inspirerad antisemitism. (Stefan Swärd)

Därför protesterar människor runt om i världen just nu
Massprotester pågår på flera platser i världen, vecka efter vecka. Chile, Irak och Hongkong är bara några exempel på länder där stora demonstrationer äger rum. Gemensamt för de folkliga upproren är att många verkar ha tappat hoppet om att det politiska systemet kommer att lösa deras problem.
OHLINS: Världsscenen görs i ordning för profetiornas uppfyllelse.

Många fackeltåg på lördag till minne av Kristallnatten
Runt om i Sverige arrangeras på många platser fackeltåg och manifestationer för att uppmärksamma det som inte bör glömmas: hur hatet mot judar tog fart i Tyskland under den våldsamma pogrom som kallas Kristallnatten.

Uppdrag gransknings reportage har stora brister

Major Rabbis Unite in Decisive Call For All Jews To Return From Exile: “It’s Time”

Läsartext: De rikaste arabstaterna vägrar att ta hand om sina medmänniskor

Gospel Pimp And End Times Heretic Paula White Says The White House Is ‘Holy Ground’ Because She Stands On It, Asks God To Bless Her ‘Church Businesses’ Before Correcting Herself

Dictator Erdogan Doesn’t Want You To Watch This Video
En video som visar en diktators lögner om Israel och FN:s svek.

IS uppmanar muslimer att anlägga skogsbränder
Den islamistiska terrororganisationen Islamiska Staten uppmanar muslimer i västvärlden att anlägga skogsbränder för att på så vis skapa stora ekonomiska och ekologiska förluster. Samtidigt ser vi en ökad mängd skogsbränder i Sverige, något som i massmedierna sammankopplas med klimatförändringar, men som MSB menar oftast är anlagda bränder. OHLINS: Detta har många förstått för länge sen och det förklarar vad många innerst inne tror men inte vågar säga öppet.

Statue Of The Pagan God Molech Has Been Placed At The Entrance To The Colosseum In Rome Where Christians Were Slaughtered And Fed To Lions

Svidande kritik mot SVT-granskning om judehat
Flera medier, däribland Världen idag, har rapporterat om hur judiska läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm blivit trakasserade. Men veckans Uppdrag granskning i SVT tog i stället parti för den utpekade läkaren. Kritiken mot programmet är nu massiv.

POPE SACHS SYNOD: Vatican Embraces United Nations Goals (video)

PROPHETIC NEWS

EU överens: Vi stoppar Libra tills regler finns
EU:s finansministrar enades på fredagen om att kryptovalutor som Facebooks Libra inte får börja användas i EU innan ett regelverk finns på plats.

AOC Pushes Population Control to Stop Climate Change: Kill More People to Save the Planet

STOP THE LOBBIES OF ‘FAKE GREEN’ INVESTMENTS
There is only one way to change the world’s economy and save our planet: we need to clean-up finance. We must stop the big polluters of this planet from absorbing all our money.

Turkey’s Erdogan threatens to declare war against any country that does not respect Islam

Busch Thor: DDR verkar leva kvar
UMEÅ. Ebba Busch Thor (KD) gick till stenhård attack mot Skolverket och ”myndighetsvänstern” i sitt tal på rikstinget. Hon tar strid för att behålla nationalsången, bibeln och psalmerna i skolans kursplan. – Det kanske är dags att ringa Skolverket och berätta att Berlinmuren har fallit. Där verkar ju DDR leva kvar, säger hon.

Pope Francis Advances The One World Religion At Vatican With Female Shaman Leading ‘Worship Service’ Dedicated To Inca Mother Earth Goddess Pachamama At Amazon Synod

Kristen politiker kan dömas för hets efter Pridekritik
Den finska, kristdemokratiska riksdagsledamoten Päivi Räsänen har skarpt kritiserat att den lutherska kyrkan i Finland ställt sig bakom Pride. Nu utreds hon för hets mot folkgrupp. – Man måste lyda Gud mer än människor, säger Päivi Räsänen.

Klimatuppropet kritiseras – Musse Pigg skrev under

Antisemitic hate crimes in Sweden rise by 53% to all-time record high
OHLINS: Och därför är vi också bortom Guds välsignelse…Smärtan är stor över utvecklingen. Den slutliga domen står för dörren: invasion av fientliga trupper? Herren har visat det för flera bedjare.

Massmigration det effektivaste vapnet för att utplåna ett folk

Hamas threatens to shower Israel with rockets for 6 months

Protests Explode Against Iranian Influence in Iraq

Cindy Jacobs, Paula White Cain, Dutch Sheets Launching New Governmental Prayer Initiative
OHLINS: Tyvärr inga sunda ”bedjare” som valts.

BOMBSHELL VIDEO: ABC News Anchor Said She Had Proof Connecting Pedophile Jeffrey Epstein To Bill Clinton Network Forced Her To Kill Story

Iran: Uranium Enrichment Grows Tenfold

On This Day In 1605, The Jesuits Hired Catholic Conspirator Guy Fawkes To Assassinate King James I So His New English Bible Would Never Be Published

More evidence for the biblical account of Israel’s first center of worship

11 000 forskare varav nästan ingen forskar på klimatet
Detta är bara helt vanlig vänsterpropaganda i syfte att slå sönder marknadsekonomin och införa socialism.
…Forskarvärlden har verkligen intensifierat opinionsbildningen och de skyr inga medel. Synd på resten av vetenskapen som inte missbrukar sina titlar i syfte att plocka privata åsiktspoänger. Men vi läsare ska inte ta dem på mer allvar än om någon annan person, en vanlig okänd väljare, skriver en debattartikel om klimatet. För en psykolog, ortoped eller vanlig ekonom vet faktiskt inte mer om klimatet än dem. Forskare är ingen titel som ger dig evigt veto och en reserverad piedestal i debatten utan det är bara inom området du forskar på som du är expert. Så länge de som skriver under inte explicit forskar på uppvärmningen, på klimatet, kan du ignorera deras åsikter. Att sätta prefixet “klimat” på annan forskning är ingen trollformel som förändrar innehållet nämligen. 

Oligarkernas lobbygrupp Romklubben gav således år 1991 ut en skrift med titeln ”Den första globala revolutionen”. Där lanserades skrämselpropaganda om global uppvärmning, för att underlätta att året efter få FN att driva igenom den s.k. Agenda 21 vid miljökonferensen i Rio, som även den leddes av Maurice Strong.

Ambassadör sågar Diakonias Israelresa
Årets Israelresa för svenska riksdagsledamöter, som hålls av biståndsorganisationen Diakonia, sågas vid fotknölarna av Israels Sverigeambassadör Ilan Ben-Dov. Från Diakonias sida ställer man sig frågande till kritiken.
OHLINS: Diakonia har väl aldrig visat att de har en sund och biblisk syn på Israel?! Kritiken mot Diakonia är befogad.

Kraven ökar för det otänkbara: Eurexit
I skymundan av kaoset kring Brexit växer en spricka inom Europa. Nu kommer krav på att det måste bli möjligt för länder att göra det hittills otänkbara: lämna euron.

HIllsong Church Holding Christmas Show At The Mayan Theater In Los Angeles Whose Walls Are Adorned With Depictions Of Child Sacrifice To Molech

RUSSIAN RESET: Evidence Is Mounting That It Was The Obama Administration Who Allowed The Russians To Infiltrate Our Government, And Not Donald Trump

Kritikvåg mot Skolverket: Förminskar Bibelns betydelse
Skolverket måste backa om Bibelns plats i religionskunskapen. Det kräver nu politiker, experter inom litteratur och religion, liksom en Facebookgrupp som på kort samlat nära 3 000 personer. – Tar man bort Bibeln som begrepp och kunskapskälla, tar man också bort vårt förhållande till etik och moral, menar författaren Björn Ranelid.

Forskare: ”Muslimskt studieförbund bidrar till parallellsamhälle”
Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd, som 2019 ska ha fått 27 miljoner i statsbidrag, kritiseras av två svenska forskare för att missbruka bidraget. I en debattartikel i Expressen menar de att förbundet bidrar till ett islamiskt parallellsamhälle, något som tillbakavisas av Folkbildningsrådet.

Boris Johnson: The EU wants a superstate, just as Hitler did
the European Union is pursuing a similar goal to Hitler in trying to create a powerful superstate, Boris Johnson says. In a dramatic interview with the Telegraph, he warns that while bureaucrats in Brussels are using “different methods” from the Nazi dictator, they share the aim of unifying Europe under one “authority”.

Anne Graham Lotz Claims We’re About to Enter the Gog and Magog War

TRY THE SPIRITS: If Kanye West And His ‘Sunday Service Revival’ Happening Now Is Really The Work Of The Holy Spirit, This Is What You Will See Along With It

Så har Sverige sett till att UNRWA fått miljardbelopp
Wallströms huvuduppdrag under FN-mötet i september 2018 var att med Jordaniens utrikesminister – och i närvaro av bland annat Islamiska konferensen och Arabförbundet – samla in pengar till UNRWA.I april i år inbjöd utrikesministrarna Margot Wallström och Ayman Safadi till ytterligare en insamlingskonferens i Stockholm. I sommar briserade nyheten om en stor korruptionsskandal i UNRWA:s högsta ledning. En konfidentiell intern rapport från UNRWA, som enligt medieuppgifter skulle ha nått FN:s generalsekreterare i december 2018, läckte då ut till medier. När rapporten blev offentlig valde Schweiz, Nederländerna och Belgien att frysa sitt stöd. Den 1 september i år, fem dagar innan Margot Wallström meddelade sin avgång på Facebook, besökte hon Amman och utrikesminister Ayman Safadi för att återigen diskutera den finansiella krisen hos UNRWA. På en gemensam presskonferens lovade de att fortsätta sina ansträngningar för att mobilisera finansiellt och politiskt stöd för UNRWA.

Kristna skyddar barn i protesternas Hongkong
Kristnas gudstjänstfirande i Hongkong har försvårats av nedstängningar av kollektivtrafiken, skriver brittiska Premier. Samtidigt som vissa kristna uppges undvika demonstrationerna visar en video från BBC hur andra agerar mänskliga sköldar mellan polis och demonstranter.

Fjärde statsmakten 23 med Lars Bern om feministisk snöröjning, CO2 skatt, Agenda 2030 mm
OHLINS: Vi som läser Bibelns profetior kan se pusselbitar som sammanfattas i Upp 13 komma på plats, bortom partipolitiken. Mycket är skrämmande – det som ofta åsyftas med uttrycket ”bibliska mått” – men Guds evangelium är Goda nyheter.

NY RUNES HÖRNA! Panik – Ny räntesänkning hos FED

A Second ‘Cedar Revolution’ in Lebanon?

Bernie Sanders (DEMOKRAT) Says That As President He Will Divert Aid From Israel And Send It To The Gaza Strip Where It Will Be Used To Bankroll Terror Group Hamas

Poliskris i Japan – brottsligheten för låg

Bethel: Stretching the truth with… Destiny Pants?
DESTINY PANTS
Does your fashion release the “love of God?” Do your pants enhance “awareness of God’s presence” or give people “heavenly encounters?” If your clothes are not doing this, then you need Theresa Dedmon’s ‘Destiny Pants’. Just as Destiny Cards give people encounters of the God kind, so too does Dedmon’s prophetic ‘Destiny Pants’ yoga leggings.

Demokratin är under attack
Utvisningsdömda släpps fria. Klaner har sina egna regler och rättsprocesser. Poliser varnar brottsoffer för att vittna eftersom det kanske ändå inte leder någonstans. Vad är rösträtt, riksdag och lagbok värda om detta får fortsätta?

NYHETSBREV

Biblical Archaeologists In Israel Think They May Have Found An Horn From The Altar In A Tabernacle Where The Ark of The Covenant Once Stood

Två galaxer kolliderar – då sker det otäckta

Crooked Hillary Clinton Laughs And Cackles As Trevor Noah From The Daily Show Asks Her How She Killed Jeffrey Epstein In His Federal Prison Cell

‘Great Discussion and Celebration’: Faith Leaders Pray for Trump at White House

US Infantry Troops And Bradley Armored Fighting Vehicles Roll Into Syria To Prevent Oil Reserves From Falling Into The Hands Of ISIS

Viktor Orbán bad med världskänd evangelist
Livet är värdefullt trots alla svårigheter, sorger och sjukdomar, påpekade Vujicic. Vujicic skriver i ytterligare ett Facebook-inlägg att cirka 3 500 personer ”påbörjade en ny resa med Jesus Kristus” under samlingen. Enligt svensken Peter Strand, som bor i Ungern, har nyheten om mötet mellan premiärministern och evangelisten fått stor spridning i landet. – Bilden på Orbán och Nick har varit i alla tidningar här nere, skriver han i ett mejl till Världen idag. Den amerikanska tidskriften The American Conservative skriver i sin artikel om mötet att premiärministern föddes i en kalvinistisk familj, men att han lämnade sin tro. Han ska senare har återvänt till kristendomen genom sin fru.

Nya avslöjanden om hur fosterdelar sålts
En uppseendeväckande rättsprocess i USA kastar nu nytt ljus över hur abortföretaget Planned Parenthood hanterat kropparna från aborterade foster. Ett vittne berättade i detalj om hur det ska ha gått till när kroppsdelar fraktades iväg från platsen där aborter utförs.