Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN (med Elvor & Janne)
Parousia Mission/Göteborg söndag 3/11 Kl 14:00 i Wartagården (Sigvard Svärd predikar, Håkan Junholt spelar & sjunger)

Parousia Mission Göteborg 6/10-2019 Mer från Göteborg
Elvor: Bibeln – Guds kartbok (Mp3) Text >>
Janne: Den heliga vägen (Mp3) Text >>

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne
_______________________________

RUNES HÖRNA: GLOBALISTERNAS PENNINGPOLITIK SKAPAR EXPANDERANDE SKULDBUBBLA

Globalisterna manövrerar ut Libra-projektet. Facebooks projekt med att 2020 introducera sin kryptovaluta Libra verkar nu att bli mer eller mindre ett fiasko. Det globala betaltjänstföretaget Paypal meddelade redan för någon vecka sedan att man drar sig ur projektet. Igår fredag kom så ytterligare ett stort bakslag då förutom Visa och Mastercard även näthandelsföretaget Ebay lämna projektet. Privata kryptovalutor som Bitcoin och Libra har rönt kraftig kritik från regeringar och centralbanker då privata globala valutor kan komma att förflytta ekonomisk makt från stater till den privata sfären. Under den senast vecka verkar dessa påtryckningar eskalerat. Som vi på den här sidan sedan länge vidhållit så kommer Globalisterna aldrig att låta några privata företag med kryptovalutor att tillåtas få något avgörande inflytande över de kommande betalsystemen. Detta då det helt talar mot vad vi läser i Upp:13 om det kommande globala kontrollsamhället./Rune

DEBATT. Initiativet ”Fossilfritt Sverige” väcker uppmärksamhet runt om i världen. Indiens största cementtillverkare och Tysklands största stålkoncern har anslutit sig till en internationell motsvarighet, som lanserades på FN:s klimatmöte. Ekonomin måste riggas så vi klarar omställningen, skriver Isabella Lövin, miljö- och klimatminister (MP).
OHLINS: Är inte detta vad Upp 13 talar om? Vänta bara så får vi se fortsättningen på den här utvecklingen!

Tyskt och franskt vapenembargo mot Turkiet

Stopp för kinesisk 5G möjligt med ny svensk lag

Stora översvämningar och flera döda i Japan i tyfonens spår
Japan rustar för den värsta orkanen på 60 år: ”Apokalyptiskt”

Regeringsbyggnad i Ecuadors huvudstad Quito stormas av demonstranter

Elbehovet kan öka med över 60 procent i Sverige

Erik Helmerson: Var är pengarna till att skydda Sveriges judar, Löfven?

Pope Francis Tells Interviewer That Jesus Christ Was Born As ‘Exceptional Man’ But He Was ‘Not At All A God’ As Vatican Doesn’t Deny Or Demand Correction Of Account

New York Design Firm MSCHF Creates $4,000 Nike ‘Jesus Shoes’ To Mock His Miracle Of Walking On Water As Recorded In The New Testament

Supertyfonen slår till mot Tokyo på lördag

Polis: ”RFSL sviker de allra mest utsatta”
”Att gömma sig bakom regnbågsflaggans färger och göra sexhandeln till en fråga om mänskliga rättigheter, är att överge ett stort antal människor som är i ett desperat behov av hjälp.”

Reservists: We, as Israelis and Jews, must not stand by

Sarah Sanders: Syria situation is ’sad tragedy’ but Trump made the right decision

Fel om självmordsrisk för unga med könsdysfori
Att unga transpersoner skulle begå självmord i väntan på könsoperation är ett argument som regeringen använt då de pläderat för könsoperationer på 15-åringar. Nu rapporterar SVT att uppgiften saknar belägg. – Det är fel formulerat, säger en av utredarna bakom rapporten som uppgiften kommer från.

Israel hjälper ett hatfyllt Syrien
Den 15 maj 1948 anfaller det två år gamla landet Syrien sin granne – den en dag gamla staten Israel. Syrien förlorar kriget. I juni 1967 anfaller Syrien igen sin granne Israel, och förlorar även denna gång. Under Yom Kippur, den heligaste dagen i judendomen, 1973 anfaller åter Syrien sin granne Israel, och förlorar ännu en gång. Syrien vägrar förhandla med Israel, och därför sluts inga andra avtal än eldupphör. Syrien har med andra ord ett krigstillstånd med Israel sedan 1948 – till dags dato.
Hatet mot Israel och judarna är i Syrien institutionaliserat, det finns överallt – i medier, i tv-serier, på regeringsnivå, i skolsystemet, men även i hemmen. Syrien skiljer sig inte från andra arabiska och muslimska länder. Det kom dock att visa sig att de hatade judarna var de enda som erbjöd hjälp då hjälp behövdes. Det tog inte lång tid förrän ryktet gick: ”Om du behöver hjälp, gå till gränsen.” Det kunde handla om allt från förlossningskomplikationer, sjuka barn och oroliga föräldrar till vanliga åkommor och efterbörden av krigets fasor. (Christina Toledano Åsbrink)

Alla kulturyttringar är inte av godo
Inget problem kan någonsin lösas om man inte först ställer en diagnos, meddelar den och sedan sätter in olika åtgärder. Tyvärr vågar få politiker och journalister ställa diagnosen. Kalles kaviar eller kebab är ganska triviala i sammanhanget, och det finns plats för båda. Men i ett demokratiskt samhälle finns det inte plats för sharia. Så är det. (Mats Tunehag)

Niklas Orrenius: Europa misslyckas med att skydda sina judar
Dådet i tyska Halle ekar otäckt av antisemitiska attacker i Europa de senaste åren. Även svenska judar tvingas fira sina högtider bakom stridsvagnshinder och pansarglas. Politikerna har misslyckats med en central demokratisk uppgift: att skydda utsatta minoriteter, skriver DN:s Niklas Orrenius. …Häromveckan berättade DN om Malmöläraren Monica, som hörde skrik om att döda judar i korridoren. Bland eleverna på hennes Malmöskola fanns Osama Krayem, som sedan blev IS-terrorist och nu sitter häktad i Bryssel för sin inblandning i IS stora terrordåd i Paris och Bryssel 2015 och 2016. 
Terror fungerar. En stor andel av Europas judar funderar på att emigrera, visar en EU-studie bland 16.000 europeiska judar. 89 procent upplever att antisemitismen ökat de senaste fem åren. Bland svenska judar uppger en tredjedel att de under de senaste fem åren funderat på att lämna landet. 30 procent av svenska judar i enkäten uppger att de personligen har drabbats av antisemitiska trakasserier under senaste året (Europasnittet är 28 procent).

Ronie Berggren: Kaoset i Mellanöstern beror på sprickan mellan Europa och Republikanernas USA

Om EU kritiserar Turkiet för offensiven i Syrien hotar president Recep Tayyip Erdogan med en flyktingström.
OHLINS: Klimatet och Flyktingströmmarna med dess konsekvenser kommer att skapa det kaos NWO behöver.

Stockholm ska mer än halvera mängden kött i skolmaten
OHLINS; Massorna faller för ”hjärntvätten”

Danmark inför gräns- kontroller mot Sverige
OHLINS: Så illa är det alltså !

George Soros bakom floden av asylsökare – så här går han tillväga

Bengt Olof Dike: Svenska kyrkan måste stå upp för Guds ord
Svenska kyrkan behöver också få del av Lewi Pethrus dna och tala ett tydligt klarspråk om evangeliet. Det får inte råda någon tveksamhet om vad kyrkan är och ska vara: en rakt igenom kristen kyrka – vilken kyrka annars? skriver Bengt Olof Dike.

OHLINS: Vi kan sammanfatta med att Lewi Pethrus var ett gott föredöme.
3Joh 1:11 Älskade broder, följ inte dåliga exempel utan goda…

Lars Adaktusson pressade utrikesministern Ann Linde (S) om synen på Israel

Två skjutna till döds vid en synagoga i Tyskland
Minst två personer dödades under onsdagen i en skjutning i staden Halle i östra Tyskland. En person greps kort efter dådet. Skjutningen ägde rum i närheten av en synagoga under den viktiga judiska högtiden Yom Kippur.

Johanna hoppade av utredningen om könskorrigering: “Att komma ut som trans var mitt sista hopp”
UPPDRAG GRANSKNING · Johanna Berling är 19 år och går sista året på gymnasiet. För två år sedan kom hon ut som Casper. Hon ville ta testosteron och operera bort brösten, men utredningen dröjde. Det var en väntan som skulle få oväntade konsekvenser.

”Hundratals unga britter ångrar sitt könsbyte”
Bakgrunden till att Charlie Evans har blivit kontaktad av hundratals personer i en sådan situation är att hon, efter att ha föreläst om sin livsresa, blev uppsökt av en ung tjej som just hade börjat återgå till sitt ursprungliga kön. – Hon sade att det kändes som om hbtq-rörelsen undvek henne och såg henne som förrädare. Så jag kände att jag var tvungen att göra något, säger Charlie Evans. Resultatet blev ett nätverk för personer som bytt kön och vill byta tillbaka.
OHLINS: De som är ”förrädare” är i så fall hbtq-rörelsen.

Katolska kyrkan polisanmälde inte efter pedofilanklagelser – ifrågasätts

IT’S WAR: Turkey Launches ‘Operation Peace Spring’ With Blistering Military Offensive Into Northern Syria As Air Strikes Target Civilian Areas

Former Congressman Trey Gowdy Signs On To Team Trump To Help In Fight Against Impeachment Being Brought By Nancy Pelosi And House Democrats

MINORITY REPORT: JFK Terminal 1 Becomes Latest Airport To Use Biometric Facial Recognition To Board Passengers Onto Planes As One World System Grows

Som kristna behöver vi ta klimatförändringar på allvar
Kommentar på Facebook: Vill varna för Stefan Swärds artikel i Världen idag som lovordar Greta Thunberg och inte minst den gröna agendan. Vi lever i den sista tiden, och världen måste enas och övervakas globalt – därav ett globalt ”hot”. Agenda 2030 och den ”hållbara utvecklingen” är inte till människans gagn, utan fasar in henne under självförakt, skuld och kontroll utan dess like. Stefan Swärd uppmuntrar den svenska kristenheten att sätta mer tilltro till EU, FN och ”vetenskapen” än till Guds Ord som säger att allt detta måste ske i den tid vi lever i. Istället borde de varna kyrkorna från att ansluta sig till denna falska agenda. Men det gör man inte, utan allierar sig med gudlösa politiker och uppmuntrar kristna att frälsa skapelsen istället för människor! Detta är avguderi och ett svek mot Bibelns Gud.

Michael Mann, creator of the infamous global warming ‘hockey stick,’ loses lawsuit against climate skeptic, ordered to pay defendant’s costs

Storbankens nya giv: Skitiga bolag kan få lägre värdering
Ohlins: Upp 13 – handlar troligen om en ekonomi med krav!

Joy Behar And ‘The View’ Hosts Mock Christians By Setting ‘Impeach Trump’ Song To The Tune Of ‘Joy To The World’ Hymn About The Birth Of Jesus Christ

Turkey Immediately Attacks Syria By Bombing Kurdish Supply Route Just Hours After President Trump Gives Order To Pull out US Troops

WATCH: ‘Hundreds’ Of Young People Regret Gender Transition, Seek Reversal

Trump ally Graham: Syria pullout would be nightmare for Israel

JUST NU: Misstänkt fall av Ebola i Malmö
Patienten kom in under måndagen. – Det finns bekräftade fall av Ebola i det området där personen har vistats, säger Maria Josephson, verksamhetschef på infektionskliniken till tidningen.

Biblical Archaeologists In Israel Make Stunning Discovery Of 5,000 Year-Old City Of Ein Esur, Largest Ancient Settlement Ever Found in Region

United States To Allow Turkey To Invade Syria In A Military Campaign That Could Lead To A Resurgence Of ISIS As It Attacks Our Kurdish Rebel Allies

Ny och större migrantvåg väntas från Mellanöstern
Tyskland varnar för att Europa står inför en ny stormvåg av migranter – än värre än för fyra år sedan. Det är bara en tidsfråga. Detta om inte EU lyckas göra mer för att säkra de yttre gränserna. Det skriver brittiska The Times.

Stort antal bilar beskjutna med luftvapen – polisen vädjar om hjälp

Swedish child climate activist reportedly a tool of Al Gore–linked corporate green hucksters

Påven tar strid för Amazonas

Världen står inför en svältkatastrof av apokalypiska proportioner beroende på de kortsiktiga odlingsmetoder som människan använder idag. Girigheten dödar den fruktbara jorden.
Det är inte i Storbritannien som detta är ett problem utan i hela världen. Jorden behöver ta igen sig emellanåt. Att låta jorden få vila sig vart sjunde år. Gud visste detta så Han gav Israels folk ett gott råd.
2 Mos 23:11 ”Men det sjunde året ska du låta den vila och ligga i träda, för att de fattiga i ditt folk ska få sin föda från den. Det som de lämnar kvar får markens djur äta. På samma sätt ska du göra med din vingård och din olivplantering.” Detta borde göras idag också!! För att jorden ska kunna återhämta sig!! (Från FB – Lennart Einald)

Slaget mot Europa är på väg att komma nu

Israeli blood cancer treatment could also kill solid tumors – new study

One of Ocasio-Cortez’s constituents loses her mind over climate change during AOC’s townhall, claims we only have a few months left: ”We got to start eating babies! We don’t have enough time! … We have to get rid of the babies! … We need to eat the babies!”
OHLINS: En rörelse som fått ”fnatt” eller är det rent demoniskt?

Ryssland vill skapa ett Opec fast för spannmål !
OHLINS: Har detta med Svart häst att göra? Kan det nya ”Opec” tvinga fram skyhöga priser på Tex Korn?

Upp 6:5 När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga: ”Kom!” Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen. 6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: ”Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada.”

Al Gore förtjänade nästan $200 miljoner på bluffen om global uppvärmning – Troligen världens första ”koldioxidmiljardär”

Katolska kyrkan i Sverige tog emot pedofilanklagade präster
Den svenska katolska kyrkan dras nu in i den internationella pedofilskandalen, med präster som misstänks ha begått övergrepp mot barn.​ SVT Nyheter kan i dag avslöja att två av de präster som anklagats i USA sedan fortsatte att arbeta i Sverige – och anklagas för övergrepp också här.

MAJOR oil discovery in northern Israel fulfills the blessing that Moses gave to the Tribe of Asher

Explosion vid frisör – 20 bilar i brand
OHLINS: Vi kan läsa om bilbränder och sprängdåd så gott som varenda dag i det ”nya” Sverige.

Benjamin Katzeff Silberstein:Därför röstar Israel höger
..För mig finns det en specifik korsning i Jerusalem som symboliserar denna kontrast mer än någon annan plats. Där ligger i dag ett bageri som nästan alltid är packat oavsett tid på dygnet. Utanför råder nästan konstant trafikstockning. Där bageriet ligger fanns tidigare en pizzakedja, Sbarro. Den 9 augusti 2001 klev en palestinsk självmordsbombare in på restaurangen och utlöste sitt bombbälte omkring klockan två på eftermiddagen. Han mördade 15 civilpersoner, varav sju av dem barn och en gravid kvinna. Det var ett av 40 attentat det året. Jag hade ingen aning om att det var just där det dådet skedde förrän jag råkade snubbla över en artikel som nämnde det. Ingen hade nämnt det, och där finns inga tydligt synbara minnesskyltar…

Pope Francis Appoints 13 New Chrislam-Friendly Cardinals Who Will Help Guide The Roman Catholic Church Into Adding Both The LGBTQ+ And Islam

Is Israel facing the biggest conflict since Yom Kippur War?
Opinion: Israel’s next war will be the inevitable fight against Iran and its regional proxies, with thousands of rockets bombarding us from Gaza, Iran, Iraq, Syria and Lebanon; that war will shake us like we haven’t been shaken since October 6, 1973

Allt är inte som det ser ut på gatorna vid protester. Det pågår ett ”hyckleri” och ett rävspel utan dess like bakom Globalisternas agenda med att sätta upp en ny världsordning. Det här har Constance Cumbey sett och varnat för. Hon sa då att New age-folket är med och infiltrerar dessa rörelser i USA.

Israel Is Right Now Negotiating ‘Historic Pact’ With Arab Gulf States That Will Provide ‘Peace And Safety’ In Unprecedented End Times Alliance

Soros satsade 4,3 miljarder på migrationsströmmen till Europa

George Soros Now BANNED From 6 Nations!!! (Video)

130 storbanker kommer att involveras i genomförandet av Agenda 2030. Under FN:s klimattoppmöte i New York i september offentliggjordes att världens största och mest korrupta banker accepterat den roll som långivarna kommer att behöva spela i en snabb övergång till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. Anpassningen syftar till att leva upp till 2015 års Parisavtal vars principer innebär att bankerna måste ta hänsyn till miljöeffekterna av sina lån. Kritiker hävdar att bankerna bör gå mycket längre genom att uttryckligen förbinda sig att avveckla finansiering för projekt med fossila bränslen./Rune

OHLINS: Råder det någon tvekan om vad vilddjuret är som skall förtrampa hela jorden? FN är väl en svårslagen kandidat i dagens läge ! Lammet eller Vilddjuret det är frågan ? för det här är två vägar till 2 mål.

”Oavbruten övervakning av alla svenskar är inte bra”
Polisen ska ha möjlighet att övervaka människor vid stark misstanke om brott, men vi ska inte ha oavbruten övervakning av praktiskt taget all tele- och internetkommunikation, menar Joakim Brorsson.

Klimatlöften gavs i gudstjänsten
I kyrktäta Skärsta’dalen, med orterna Ölmstad, Skärstad och Kaxholmen, har kyrkorna gjort gemensam sak för ett mer hållbart liv. De kallade helgen just Hållbart Liv och bjöd på lördagen in till ett Hållbarhetstorg, föredrag, seminarier och en klimatshow med koldioxidbantaren Staffan Lindberg. God Jord var förstås också på plats. …Den avslutades med att vårt hopp är att vi har varandra och med utmaningen att skriva under på löftet att ta steg mot ett mer hållbart liv.
OHLINS: Detta är ett falskt ”evangelium” och ett falskt hopp – den nya klimatreligionen. ”Hoppet är att vi har varandra”. Är det kyrkans nya hopp??

Rom 1:21 Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. 22 De påstod att de var visa, men de blev dårar. …25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen,

Med Gud i fokus är Europas framtid ljus
Sedan upplysningstiden har vi i Europa försökt kasta den kristna tron överbord och i stället sätta människan i centrum. Denna sekulära humanism, som gör människan till alltings mått, finns i bakgrunden till de stora pendelrörelserna i kulturen mellan hybris och förlamande pessimism. (Stefan Gustavsson)
OHLINS: En intressant artikel men det finns en allvarlig sanning som inte kommer fram med tydlighet.

Matt 7:13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den.
1Kor 7:31 …Ty världen, sådan den är, går mot sin undergång,

Förmedlade kroppsdelar från aborterade foster – nomineras till fredspris
Planned Parenthood bör få Nobels fredspris. Det anser V-politikern Andreas Lennkvist Manriquez, som nu nominerat abortjätten till priset. Att organisationen avslöjats syssla med förmedling av abortfoster vill han inte kommentera.
OHLINS: Sådant kan bara hända i en mycket sjuk värld.
TV4-profil tar bort abortkommentarer

TV: Mordoffrets bror förlät mördaren i domstolen (nu med videon)
– Jag förlåter dig, och jag vet att om du ber till Gud om förlåtelse så ska du få det, var hans budskap.

Two Rockets Fired At Israel Friday Night By Palestinian Terrorists After March Of Return Riots Resulted In The Death Of Gaza Man Shot While Trying To Breach Border Fence

Terrorutredning av knivdådet i Paris
En bild av den 45-årige gärningsmannen, som sköts ihjäl av en annan polis, börjar nu framträda allt mer. Han arbetade med it i polishuset och hade gjort det sedan 2003, utan att väcka några särskilda misstankar. Han hade nyligen konverterat till islam.

WEEKLY WATCHMAN

Iraq-Syria Border Crossing Reopens Under Iranian Control

Greta Thunberg’s speech to UN strangely resembles a 1992 UN speech by 12-year-old Severn Cullis-Suzuki

Pope Francis Sends Chrislam Gifts To Mosque Including A Signed Copy Of Abu Dhabi Statement That It Is ‘God’s Will’ To Create A One World Unified Religion

Christian UK Doctor Fired For Refusing To Call A 6 Ft, Bearded Biological Man A Woman As British Court Rules The Bible Is ‘Incompatible With Human Dignity’

IDF Soldiers Make Incredible Discovery Of Watchtower Dating Back To The First Temple Period In The 8th Century BC Under King Hezekiah In Judah

Många berörda när 18-åring förlät sin brors mördare
Polisen Amber Guyger sköt 26-åriga Botham Jean till döds då hon råkade gå in i fel lägenhet. Nu väcker fallet stor uppmärksamhet eftersom Botham Jeans bror under rättegången sade att han förlåter Amber Guyger och önskar henne det bästa. – Ge ditt liv till Kristus, sade han.

Klimatapokalyps kontra Antikrist – vilken hotbild bör vi ta på allvar?

Nordkorea: Roboten avfyrades från en ubåt

Funktionsnedsatta missgynnas i budgeten
Det är en orättvisa som drabbar de med de största och svåraste funktionsnedsättningarna.
OHLINS: Orättfärdighet och orättvisor följer i spåren av gudsfientlighet och gudsförnekelse oavsett vilka partier som regerar.

Did The Democrats Bring Impeachment In Order To Remove Frontrunner Joe Biden And Allow Hillary Clinton To Steal The Nomination…Again?

De mördar och kidnappar – siktar nu in sig på Sverige
De beskrivs som en dödskult som mördar, kidnappar, slåss med machete och utpressar med hjälp av svart magi. Nu har Black Axe visat upp sig också i Sverige. I Göteborg har 15 personer åtalats för knarksmuggling i 100-miljonersklassen – flera av dem har starka kopplingar till det nigerianska skräckgänget. – Det är ett ondskans nätverk, säger Jonathan Matusitz, professor på University of Central Florida, till amerikanska tidningen Vice. 

Grönt flyg hotar skogen – yta som Belgien kan skövlas
– Sveriges förslag om att öka användningen av biobränslen kan öka raseringen av världens regnskogar. Förslaget tillåter användning av palm- och sojaolja, som är de billigaste och lättast tillgängliga råvarorna för biobränslen i flyg. Det är därför viktigt att Sverige utesluter råvaror med hög avskogningsrisk när de inför krav om biobränslen i flyg, säger han.

Stor polisinsats i skola i Finland – tio skadade
Tio personer har skadats och en person har dödats under ett våldsdåd på en yrkesskola i Kuopio i Finland. En elev ska ha ha attackerat dem med svärd i ett klassrum, enligt ögonvittnen.

Democratic Candidate Joe Biden Refers To 63,000,000 Donald Trump Supporters As The ‘Dregs Of Society’ In Speech At LGBTQ+P For Pedophile Event

From death to life: New synagogues celebrated in Hungary

Familjen tvingade Anahit att spela apatisk som barn
När Anahit Arakelyan var tio år gammal tvingades hon spela apatisk för att familjen skulle få uppehållstillstånd. Efter att ha medverkat i magasinet Filters uppmärksammade granskning om de apatiska barnen berättar hon nu om sina upplevelser i ”Malou Efter Tio”. – Man tänker: ”Ge mig bara avslag så att jag slipper det här helvetet”, berättar Anahit i programmet.

Hysteriska klimatlarm kan slå mot de fattiga
Det är sant att vi behöver ta tag i miljöproblemen. Men ska vi lösa dem måste vi lyssna mindre på klimathysteriska domedagsprofeter, lära av historien och försöka göra skillnad där det betyder något. En överdriven klimatdebatt riskerar skymma viktigt miljöarbete och tränga undan riktiga behov i fattiga delar av världen. Så även bland våra egna medborgare. Den S-ledda regeringen vill fördubbla stödet till en global klimatfond, men accepterar att svenska pensionärer ska få sin inomhustemperatur sänkt med tre grader. Ni borde skämmas. Hur vågar ni?! Det är hög tid att sluta skrämmas, och klimathysteriska domedagsprofeter borde skämmas. Jorden går inte under. (Mats Tunehag)

Tre rån på tio minuter i Göteborg natt