Jesu tillkommelse - Man kan ändra sin uppfattning när ljuset kommer.

<< Tillbaka


 

Vår undervisning om Jesu tillkommelse verkar ha fått en del att verkligen börja studera vad det står om Jesu tillkommelse i bibeln.

Många har vuxit upp i kyrkan och inte hört något annat än en undervisning om att Jesus kommer och hemligen hämtar sin brud före vedermödan. Då kan ta tid att våga ändra sin ståndpunkt i frågan. Och den undervisning (Pre -Trib) har tydligen satt skräck i så många att man knappt vill lyssna idag.

Hur som helst vi får en hel del mail där man säger att man fått sina ögon öppnade. Det här är bönesvar för vi ber dagligen att sidan skall vara till välsignelse för andra människor.

Det är underbart när Gud öppnar ögonen på människor. Vi tackade Gud när vi läste följande bekännelse på hemsidan till världens största (Enl uppgift) tillverkare av evangelisationsmaterial Amerikanska Gospel Tract Society >> och >>

Vi citerar:

Dagen händelser och svårigheter tillsammans med alla de under och tecken som sker överallt har fått oss både kristna och icke kristna att förstå att någonting väldigt viktigt håller på att ske. Allting tycks komma i oordnig just nu i både ekonomi och i vårt eget magnetfält och himlarna uppträder konstigt. Även andligen håller allting på att falla sönder och samman. Det här tyder på att något större kommer att komma.

När vi här på Gospel Tract Society började att studera de profetiska skrifterna lite djupare så kunde vi se att bitarna började falla på plats (dessa bitar såg ut att tillhöra ett annat pussel tidigare). Vi kunde nu klart se att profeterna och Jesu egen undervisning gav ett ljus som vi tidigare inte haft. Om du följer vår hemsida så kommer du se att vi kommer att uppdatera vår hemsida med den här uppdateringen i fortsättningen. Vi kommer att uppdatera allting med datum för det ser ut att vara väldigt viktigt just nu.

Det viktigaste som hänt oss är alltså att vi har gjort ett stort beslut I vår uppfattning om Jesu tillkommelse. Vi har tidigare trott att Jesu brud skulle mirakulöst tas bort från världen precis innan en 7 årig vedermöda inleds och komma tillbaka efter de 7 åren. Denna lära kallas för Pre – Tribulation rapture teaching, Men idag så har vi ändrat oss och tror att ”uppryckandet” av församlingen sker en bra bit in på de sista 3 ½ åren.

Men vi är fortfarande Dispensationlister och tror att Gud handlar lite olika med uppfyllandet av sitt ord mot Israel än med Församlingen. Vi upplever nu att vår uppgift är att väcka de troende och de ärliga sökarna också om den snabba utvecklingen vi ser i världen mot den kommande världsledaren.

Denna webbsida har nu ett innerligt syfte och det är att blåsa alarm till församlingen. Ja till varenda en som tror att när problemen kommer så sitter du i himlen och ser ner på de stackars själar som inte var redo. I 83 år så har ledarna här på Gospeltract trott på samma sak. Men när fjällen nu föll av från våra ögon så såg vi något annorlunda ja mycket annorlunda.

Vi har ju alltid hört att det kommer att många av de heliga skall avfalla från tron i en händelse som kallas för ”det stora avfallet”. Hur skulle det kunna ske om bruden inte ens fanns kvar här?

Nej avfallet kommer att komma när laglöshetens människa uppenbaras och hädar Gud i himlen och inför ett märke för att köpa och sälja. Då kommer många kristna att säga: Har jag missat något? Skulle det inte komma ett ”uppryckande” bort från allt det här? Vad gör jag här då? Jag älskar ju Herren!

Då kommer laglöshetens människa att säga: Man ljög för dig Herren kommer inte för att hämta dig utan han har kommit till dig och jag är han. Detta kommer att bekymra de heliga för den här mannen tycks ju säga sanningen.

Och den kristne är ju hungrig och har familj så har han något annat val än att hänga på skaran av dem som följer honom. Det stora avfallet kommer att ske och dessa som skulle ha varit de mest förberedda kommer istället att vara de minst förberedda.

Sedan upplever vi en börda för dem som inte utvecklat tron till en relation mellan människa och Gud. De som har dragit sig undan guds kallelse till att leva i rättfärdighet. De som lever för sig själva och tror att de kommer att hinna vända om i sista sekunden.

Till dessa säger vi nu HÖR! Nu har vi gått in i tider då Gud inte tolererar synder. Det finns ingen tid nu att hålla tillbaka din själ inför Gud. Ingen med medveten synd kommer att kunna stå emot världsledaren när han kommer. Hans berättelse kommer att vara så övertygande så din hungriga mage inte kommer att kunna motstå hans erbjudande.

Vi kommer alltså som troende att vara här på jorden och få möta en värld som kommer att avsky och hata oss för hans namns skull. Därför är det nu hög tid att förbereda oss på vad vi kommer att möta. Det kommer att hjälpa oss att veta vad vi kan förvänta oss från världsledaren och hur det hela kommer att sluta.

Mvh Ohlins / Göteborg