Läror & Debatter: Sverige - Karins nyhetsbrev 20/4-10

<< Tillbaka

Guds Frid - vänner i Jesus Kristus!

Efter mitt e-mail om Empowered21 så fick jag tips av Elvor och Janne >> om ytterligare en konferens som började igår (18 – 21 april, 2010)...The Greater Glory Gathering, Heritage International Ministries, SC, USA: >>

Och det verkar som om de verkligen ska driva detta igenom eftersom de anordnar denna ”samling”; The Greater Glory Gathering. Tyvärr så kommer massor att åka dit för ”att få härligheten” – ”impartation” – och åka hem till sina församlingar med detta...för ytterligare spridning och mängder kommer att bli vileförda...

Jag önskar att ingen skulle gå på det här...men jag skriver om det för säkerhets skull – för att någon ska få upp ögonen!

Jag varnar härmed och vädjar till dig som läser; ta INTE ta del i denna ”frukt”!
Jag vill påstå att Todd Bentely fortfarande inte har ångrat sina obibliska villoläror från ”Lakeland Väckelsen”, vilket tydligt framkommer i nedanstående texter från hans webbsida, där de skriver ”Lakeland Outpouring (utgjutelsen) tog inte slut. Det var början till ett globalt ”awakening” (uppvaknande) för tro, skörd, och tecken och under!”

Det framkommer även i mitt e-mail Todd Bentley’s Restoration från den 16 november, som jag har översatt här nedan...där det finns en länk där du kan höra Rick Joyner själv säga att de har upprättat Todd till tjänst för den ”lokala församlingen”...och där de gör alla de obibliska manifestaionerna (t.o.m. ängeln Emma!) från Lakeland ”rumsrena”... På Todds webbsida säger han att han upprättas under kvalificerade ledare: Rick Joyner och Bill Johnson...vilket är orsak nog att utlysa stora varnings signaler!

Det är bara en massa "prata"! Det finns ingen avsägelse/avståndstagande ifrån alla de FELAKTIGA LÄRORNA/DOKTRINERNA som predikades och praktiserades i Lakeland Väckelsen (t.ex. att döpa i namnet BAM) och det kommer inte att hända, eftersom Rick Joyner är associerad med "Kansas City Prophets" (Kansas City Profeterna) (Paul Cain, Bob Jones, Mike Bickle)..."Word of Faith Movement" (”Trosrörelsen”)... och Bill Johnson är en välkänd Word of Faith / Third Wave (Trosrörelse / Tredje Vågen) författare och pastor - han har skrivit böckerna ”When Heaven Invades the Earth” (När Himmelen Invaderar Jorden), ”The Supernatural Power of a Transformed Mind” (Den Övernaturliga Kraften i ett Förvandlat Sinne), ”Release the Power of Jesus” (Frigör Jesu Kraft) och många andra Word of Faith / tredje vågen böcker...

Rick & Bill tillåter och uppmuntrar uppenbarlligen Todd att fortfarande predika och praktiserar/utövar dessa felaktiga läror/doktriner! Ingen snygg ”upprättelse” i mina ögon...
Må Gud öppna deras ögon och hjälpa dem att verkligen ångra/omvända sig!

Det är mycket läsning denna gången också, men oerhört viktigt att veta om! Massor av ytterligare kommentarer skulle kunna läggas till och översättas från Fresh Fires webbsida, men jag har ”markerat” det som – i mina ögon – ger stora ”varningssignaler”...

Jag är, än en gång, bedrövad över att behöva spendera så mycket tid till att varna för ”kristna sammanhang”...men jag inser att det är ett MÅSTE! De flesta läser inte sina egna Biblar (i alla fall inte tillräckligt!) och faller för varje ”trend” bara namnet Jesus nämns och någon Bibelvers läses...vilket är oerhört tragiskt – men detta är verklighet i dag!

Älskade vänner, jag skriver detta med bävan inför en Gud som är helig.
Han vill inte ha tillbedjan som är blandad med New Age / Nyandlighet / Gnosticism / Hedendom – Han har tydligt talat om för oss hur Han vill att vi skall nalkas Honom och Han gav oss ”Basic Instructions Before Leaving Earth” som går att läsas ”in the BIBLE”! (=”Grund Instruktioner Innan vi Lämnar Jorden” i Bibeln!) Hans Ord och instruktioner är också heliga eftersom de är ”utandade av Honom själv”!

Må vi alla vända tillbaka till Guds rena, ofelbara Ord och ta avstånd från allt obibliskt!

 För Sanningen,Karin Jansson

Ty inte mot sanningen förmår vi något, utan endast för sanningen. 2 Kor. 13:8

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Svart text = översättning, ”markeringar & kommentarer gjorda av mig
Blå text = översatt text från webbsida

Obeservera vilka det är som anordnar denna ”samling” och ytterligare samlingar:
https://www.freshfireusa.com/greater-glory-gathering.php?
= Fresh Fire - The Ministry of Todd Bentley

 FREE EVENT: THE GREATER GLORY GATHERING 

GRATIS EVENEMANG (INTRÄDE): THE GREATER GLORY GATHERING (= DEN STÖRRE HÄRLIGHETS SAMLINGEN)

Detta är inte en konferens eller skola utan en samling av människor som är hungriga och desperata att möta Guds Härlighet. I Andra Mosebok 33:18 sade Mose: "Låt mig få se din härlighet" och Herren svarade: "Jag skall låta ALL min godhet gå förbi framför dig”.Guds Härlighet är summan av vem han är!

Det är vad vi strider för under denna fyradagars samling; att uppleva Herren och hans tyngande påtagliga närvaro.Vi inbjuder dig att komma och vara en del av denna samling då vi strider/kämpar för den Större Härligheten.https://www.freshfireusa.com/accountability.php:

Fresh Fire's ACCOUNTABILITY = FRESH FIRE’S ANSVARSSKYLDIGHET

Todd is under a restoration and healing team consisting of qualified leaders: Rick Joyner (visit site) & Bill Johnson (visit site)

Todd är under ett återupprättande och helande team som består av kvalificerade ledare: Rick Joyner (besök webbplats) och Bill Johnson (besök webbplats)

BOARD OF DIRECTORS = STYRELSEN

Fresh Fire USA also has a new board of directors, consisting of:
Fresh Fire USA har också en ny styrelse, som består av:

https://www.freshfireusa.com/vision.php

Leading from a Grassroots foundation of Intimacy with Jesus to transform hearts for harvest!
Ledande från en Gräsrots grund av intimitet med Jesus för att förvandla hjärtan för skörd!

Fresh Fire började genom en intensiv tid av ”soaking” (blötläggnings) bön och visitation/besök av den Helige Ande. Vi har sett över en miljon människor i 65 nationer ta ett beslut för Kristus i våra korståg, efter att ha hört Evangeliet predikas, och sett och upplevt Ordet hela/läka, frälsa, befria, och leverera tecken, under och mirakel. Guds öde för Todd Bentley har inte förändrats; det flammar fortfarande i hans hjärta och är anden i denna ministry (tjänst), och vi tror att vi är på väg att se större ”outpourings” (utgjutelser) och större skördar än vad vi någonsin sett tidigare. Lakeland Outpouring (utgjutelsen) tog inte slut. Det var början till ett globalt ”awakening” (uppvaknande) för tro, skörd, och tecken och under! Som en förberedelse, så kommer vi att fortsätta att kultivera och främja/avancera väckelse för skörd genom att utbilda och utrusta massorna genom praktikplatser, ministry (tjänst) skolor, missioner, undervisningsresurser, och konferenser.

 Dessutom har vi spännande nyheter om en ny Fresh Fire ”outreach” som f.n. är i utvecklingsfasen. Vi kallar detta projekt, F.I.R.E. (Freeing the Innocent, Rescuing the Exploited) (= att Befria de Oskyldiga, att Rädda de Utnyttjade). Herren har lagt på våra hjärtan ett uppdrag att "rädda" brottsoffer för människohandel, av vilka det finns miljoner över hela världen, även i vårt eget land. De utnyttjade och missbrukade är kvinnor och barn, de fattiga och föräldralösa, och de desperata och försvarslösa. Vi kommer särskilt att inrikta oss på Sex Handeln. ”Men gå och predika och säg: Himmelriket har kommit nära. Bota sjuka, gör spetälska rena, uppväck döda, driv ut onda andar. Ni har fått för intet, så skall ni också ge för intet.” - Matteus 10:7, 8 (Reformationsbibeln)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  

The School of the Supernatural Realms of Heaven >> ”Experiencing God through the prophetic” - June 9-12
Skolan för de Övernaturliga Himlavärldarna - "Att Uppleva Gud genom den profetiska" - 9-12 juni

Streaming Videos - Heavenly verkligheter: “Rullande” Video – Himmelska Verkligheter:

"Välkommen till Himmelska Verkligheter - detta är vår nya webbaserade show ...

Vi kommer att tala om visioner och uppenbarelser från Herren, där vi har lägliga profetiska ”encounters” (möten) upplevelser, drömmar och vi tror att det finns något som Gud vill dela med dig som kommer att ge dig en öppen himmel - "impartation" - det kommer att göra dig hungrig - vi ska göra dessa program.

Och så vill vi att du ska förbereda dig eftersom vi vill göra himlen verklig i ditt liv - berätta för dina vänner! Och nu; låt oss gå till programmet!

Rullande Annonseringar:  Golden Ticket – May 8 @ 4pm - Partners & Friends Dinner & Impartation Service

Golden Ticket - den 8 maj @ 4pm - Partners & Friends Dinner & Impartation Service (Partners & Vänskaps Middag & ”Impartation” (överföra/förmedla) Gudstjänst)

Alla är välkomna: partner och övriga som är intresserade av visionen om Fresh Fire ministerier. Förena dig med Todd Bentley och Fresh Fire teamet i en intim omgivning.

Saker att förvänta sig: 

• Personligt meddelande av Todd Bentley

• Dela/anförtro och förnyelse av Vision.

• vittnesmål och videor

• Personlig betjäning från Todd och Fresh Fire Team

• Alla partner möten inkluderar en tid för ”Impartation

Pris: $ 28,50 Vänligen registrera senast April 28

Todd kommer att betjäna på Morningstar, Fredagen den 7 maj följt av en Mirakel Gudstjänst lördagen den 8 maj. Du kan också vill stanna över för Morningstars söndagsmorgona Gudstjänster kl. 09:00 eller 11:00. Vi skulle vara glada att ha er med oss för hela helgen.

_________________________________________________________________________________________

Beskrivning

Denna spännande skolan av Todd Bentley och Fresh Fire Ministerier USA kombinerar undervisning om profetiska ämbeten (betjäning) med instruktioner om hur du engagerar de avslöjande himlavärldar. Skolan för de Övernaturliga Himlavärldarna kommer att bestå av 16 lektioner av fastnaglande undervisning där Todd kommer att dela och ”impart” förmedla allt han har lärt sig och upplevt när det gäller profetia och uppenbarelse. När Todd delar, så kommer du att få höra om många av hans profetiska erfarenheter och dina andliga sinnen kommer säkert att förhöjas och aktiveras.

 Under hela Skolan för de Övernaturliga Himlavärldarna, kommer du att lära dig att:

• Föda och leverera ett profetiskt ord

• Använda lämpliga profetiska maner/uppträdande

• Utlösa genombrott med profetisk förordningar/dekret

• Förstå nivåer i den profetiska manteln

• Upplev de öppna himlarna och änglavärlden

• Förstå Guds sju Andar

• Sätta vishet och Uppenbarelse i rörelse

• Inträda i  intimitet med Gud i Hans hemliga plats

Du kommer också att få  The School of the Supernatural 110-page student manual (Skolan för de Övernaturliga 110-sida student manualen) gör att hjälpa dig att följa lektionerna och studera många av de relaterade skrifterna. Helgon, gör dig redo att flyga som en örn in i den övernaturliga världen! Denna skola kommer att hjälpa till att föra dig dit.

Incheckningen börjar klockan 8.00 - den 9 jun 2010. Du kan registrera dig online nedan eller genom att ringa 1 (877) 277-7101. Fredag och lördag kväll är öppna för allmänheten! Early Bird: $ 75,00 (per person) - Rabatt Slutar den 6 april. Reguljär: $ 100.00 (per person) - Efter den 6 april.

_________________________________________________________________________________________

PARTNER LETTER = PARTNER BREV av Todd Bentley

Jag skriver för att tacka er för era böner och finansiella stöd och för att ge er en uppdatering om var ”ministryn” (tjänsten) och jag är för närvarande. Främst skulle jag vilja be om förlåtelse för de misstag jag gjort och för den sorg och bekymmer som jag har orsakat alla. Jag tar fullt ansvar för allt jag har gjort, och mitt hjärta är för närvarande i positionen för att bli helt återställd. Genom återupprättelse-processen som jag har gått igenom med Rick Joyner, Bill Johnson och andra ledare i Kroppen, kan jag försäkra er att jag har mognat och växt med visdom i områden som jag inte hade förut.

Även om jag gjorde misstag och misstag som jag inte kan ändra; så har Guds nåd kommit igenom och jag kan säga att genom denna process så har jag hittat enkelheten i att hitta min första kärlek i Jesus igen. Jag kan säga att mitt hjärtas önskan är att leva på ett sätt så att allt jag gör kommer ur den hemliga platsen av intimitet med Gud. Med denna kärlek, som är den nya grunden för mitt liv och ”ministry” (tjänst), så har jag  långsamt tagit initiativ för att bygga Fresh Fire ministerier USA. I återupprättande-processen, så har jag byggt en ny styrelse och team med en mycket hälsosam grund. Styrelsen och jag använder det förflutna Fresh Fire (från Canada) som en lärningsgrund i att ta extrem hänsyn/ övervägande från tidigare beslut samtidigt som nya görs.

 Rick Joyner har mig för närvarande i en 3-fas återställande-process. Jag är för närvarande i den första fasen som är lokal ”ministry” (tjänst) på Morningstar Fellowship Church.
Den andra fasen kommer att inkludera min ”release” (utgivning/frigivning) till att betjäna i kyrkor som Rick eller jag själv är i nära relation med. Den tredje och sista fasen av min återställande-process kommer att medföra ett team av äldste i Kristi kropp som kommer samman för att skriva på mitt återställande och sedan kommer en officiell ordination (prästvigning) att hållas eftersom jag då kommer att bli helt ”released” (utgiven/frigiven) tillbaka i tjänst.

Rick har gett mig ett grönt ljus och uppmuntrade mig att börja återuppbygga ministeriet (tjänsten) nu. Gud har gjort fantastiska och enastående saker genom mitt liv under de senaste 10 åren men jag kan ärligt säga idag att jag nu har en förnyad ny grund som kommer att tillåta mig att göra en mycket större effekt i nationerna, och den här gången kan jag göra det med livslängd! Jag vill köra den här loppet för Jesus för resten av mitt liv och mina in(på)verkningar för riket är inte över. Det är dags för en nystart och tiden är nu! Idag, så kan du komma in på bottenvåningen i denna ombyggnadsprocessen och ta del av frukten som kommer att komma allteftersom jag är ”released” (utgiven/utsläppt) tillbaka till nationerna!

Med din hjälp har vi redan nått upp till en miljoner själar ...

Under det senaste årtiondet, så har Fresh Fire Ministries och jag framgångsrikt rest till över 65 länder och hållt hundratals av internationella ”crusades” (korståg). Vi har varit värdar för över 130 Nord Amerikanska städer genom konferenser, ”crusades” (korståg), och skolor. Utöver detta så var Fresh Fire och jag ”instrumental” (bidragande/behjälpliga) i vad som kom att kallas Lakeland ”Outpouring” (utströmmande/utgjutande). Detta var ett av de längsta TV-sändna kristna möten med över 405.000 personer som deltog i dessa möten, så många som 10.000 varje natt! Med ”God TV” och media, nåddes miljontals med evangeliet i över 200 länder på en nattlig basis. Tusentals vittnesmål svämmade in från människor som hävdade mirakulösa helanden och frälsning genom denna ”outpouring” (utströmmande/utgjutelse).

Med ett hjärta för träning/utbildning, utrustning och ”releasing” (utgiva/frigiva), så har vi redan varit framgångsrika i att vara värdar över 1200 personer i mission/uppdrag genom praktik/lärningsskap och många av dessa människor är fortfarande i tjänst i dag och gör sina egna ”crusades” (korståg) och missionsarbete. VI håller för närvarande på att etablera en ny praktikplats som kommer att börja i augusti med samma principer! Förutom detta har Fresh Fire försett med miljontals dollar till katastrofhjälp under årens lopp, haft ministrering/betjäning i hungersnöds områden som Moçambique och Malawi, tsunami-katastrofen i Indien, flyktingläger betjäning i Etiopien, Kongo, Rwanda, och har samarbetat i bygganden av många barnhem.

Detta är fortfarande vårt uppdrag/mandat idag!

LÅT OSS NÅ MILJONER FLER....

Med dina böner och stöd så kan vi nå de förlorade, hungriga, och skadade människor genom mission, evangelisation och väckelse! Din gåva hjälper Fresh Fire att ge helande till de sjuka, utrusta de heliga, ge hopp till de förlorade, uppmuntran till de förkrossade och kommera att fortsätta att hjälpa andra att göra detsamma. Din gåva som du sår kommer att öka vår effektivitet och multiplicera våra möjligheter att nå ut och beröra världen för Jesus. För att uttrycka min tacksamhet för din gåva har jag sammanställt några presenter exklusivt för Fresh Fire partners:

■ Fri tillgång till "partners only" (endast partners) på webbplatsen.

Reserverad plats för selekterade/utvalda Fresh Fire Evenemang.

Gratis ”Månadens MP3”

Personligt brev och webbseminarier med Todd Bentley.

Periodiska gåvor personligt utvalda av Todd Bentley.

Vid denna tid skulle vi vilja framföra en inbjudan till dig att ta del i vår vision och mandatet/uppdraget som Gud har lagt i våra hjärtan. Om du känner att Herren leder dig att stå i bön och ekonomiskt stöd email partners@frehfireusa.com, ring 704-285-7399 eller besök vår hemsida freshfireusa.com och klicka på "partners fliken".

Som en partner, givare, och vän är du betydligt uppskattad av Fresh Fire Ministerier och mig.
Vi ser fram emot att nå miljoner för Jesus Kristus med dig.

Översatt e-mail “Todd Bentley’s Restoration”: Svart text = översättning till Svenska Blå text = från webbsida Röd text = Karins kommentarer.

From: Karin Jansson [mailto:karin@mastercare.se]
Sent: den 16 november 2009 03:45
To: 'Karin Jansson'
Subject: “Todd Bentley’s Restoration

Käre vän i Kristus Jesus, Jag letade bara upp något på Rick Joyners hemsida och såg direkt "Video Update" om "Todd Bentley's Restoration" (Todd Bentley’s Upprättelse) ... Jag följde det några veckor i början...och så lyssnade jag på några videos idag... (läs november 2009) Här är några kommentarer - "utan kostnad"!

http://www.morningstarministries.org/Group/Group.aspx?ID=1000040651

 

 

Todd Bentley: “Get activated in the ministry of healing…we need training…we put together a school…how miracle works”

“We teach on the word of knowledge”
“The school is being held at Rick Joyner’s church February 3-6“

Todd Bentley: "Bli aktiverad i tjänsten (ministreriet) för helande ... vi behöver träning/utbildning ... vi har satt ihop en skola ... hur mirakel funktioner" "Vi undervisar/lär ut om kunskapens ord", ”Skolan hålls i Rick Joyners kyrka den 3-6 februari "

Karin: With all the “angelic visitation talk” below in Biblical Support for Angelic Assistance and still with false doctrines, in my mind – Todd is now going to be a part of a school and teach on the word of knowledge!!!

Karin: Med all denna "änglabesöks prat" nedan i Biblical Support for Angelic Assistance (=Bibliska Stöd för Ängla Assistance/Hjälp) och fortfarande med falska läror, i mina ögon – så kommer Todd nu att bli en del av en skola och undervisar kunskapens ord!!!

Jessa tells her story:   (10/12/09)
Jessa berättar sin historia: (10/12/09)

KARIN: SHOULD HAVE BEEN DONE AT THE TIME OF LAKELAND ALREADY!!! WHERE WERE THE SPIRITH OF TRUTH THEN? GOD WOULD NEVER CALL A MAN INTO SUCH HUGE MINISTRY WHEN GOING THROUGH MAJOR MARRIAGE PROBLEMS!!! A MARRIAGE THAT HAD ON-GOING PROBLEMS FOR 3 YEARS…????

KARIN: BORDE REDAN HA GJORTS UNDER TIDEN I LAKELAND!!!  VAR FANNS SANNINGENS ANDE DÅ? GUD SKULLE ALDRIG KALLA EN MAN IN I EN SÅDAN ENORM TJÄNST (MINISTRY) NÄR HAN GENOMGÅR STÖRRE/ALLVARLIGA ÄKTENSKAPSPROBLEM!!! ETT ÄKTENSKAP SOM HADE PÅGÅENDE PROBLEM UNDER 3 ÅR ...????

The difference between David’s sin with Bathsheba and Todd’s sin with Jessa is that David did not have God’s Holy Spirit residing within him…as Todd should have had…a New Testament Believer has the help of God’s Holy Spirit to apply His Grace to withstand evil and to crucify flesh!!! The Grace is what enables us to walk in the Truth and Righteousness!

Skillnaden mellan Davids synd med Batseba och Todd synd med Jessa är att David inte hade Guds Helige Ande boende inom honom ... som Todd borde ha haft ... en Nya Testamentet Troende har hjälp av Guds helige Ande att tillämpa Hans Nåd att motstå det onda och att korsfästa köttet! Nåden är vad som gör det möjlighet för oss att vandra i Sanningen och i Rättfärdighet!

Karin: People who judged Lakeland judged because of all the wrong doctrines that went on…for example; baptizing “in the name of the Father, of the Son and BAM”, “Fire, Fire, Fire”, “Angels, Angels, Angels”…his tattoos added while a born again believer…
Karin: Människor som dömde Lakeland dömde på grund av alla de felaktiga doktriner/läror som pågick...till exempel; att döpa "i Faderns, Sonens och BAMs namn", "Fire, Fire, Fire", "Änglar, Änglar, Änglar"...hans tatueringar som tatuerats dit när han är en pånyttfödd troende...

Rick Joyner: “I have not been appointed to be a judge of the Lakeland meetings…” “But there were some events that needs to be answered” “…create an atmosphere of faith…”  “…huge amount of evidence...(evidence for healings; doctors etc.)”
Rick Joyner: "Jag har inte utsetts att vara en domare över Lakelands mötena ..." "Men det fanns några händelser som måste besvaras" "...skapa en atmosfär av tro ..." "... enorm mängd bevis ... (bevis för helande; läkare etc.)"

Karin:  Scripture please!  As what I can find in the Bible is that we should be “led by the spirit and not by the natural man”…we’re still in the natural sphere = here on earth!

Karin: Bibelställe tack! Såvitt vad jag kan hitta i Bibeln så bör vi vara "ledd av Anden och inte av den naturliga människan"...vi är fortfarande i den naturliga sfären = här på jorden!

Karin: well, one service at Lakeland they all shouted “Angels, Angels, Angels”…were that not to “experience angels”???? What was it for otherwise?
Karin: Tja, en Gudstjänst på Lakeland ropade de alla "Änglar, Änglar, Änglar" ... var inte det att "uppleva änglar "????
Vad var det till för annars?

Todd: “…The Lord really did commission me and our ministry and the gift of healing and it was through an angelic messenger…in 2001…”“Healing Angel…it’s not Emma!...there were an experience, a different experience…that was another experience…I want to clarify that I do not have a female angel empowering me to do miracles…

Todd: "... Herren gav verkligen mig och vår tjänst (ministry) uppdraget och helandegåvan och det var genom en ängla budbärare ... år 2001 ..." "Helande Ängeln ...det är inte Emma! ...det var en upplevelse, en annorlunda/åtskild upplevelse... det var en annan upplevelse ... Jag vill klargöra att jag har inte en kvinnlig ängel som ger mig bemyndigande (kraft/utrustning) att göra mirakel ...

Karin: So why not altogether renounce that experience you had with Emma – a female angel…even if it was “another experience”????
Karin: Så varför inte helt och hållet avsäga dig från den erfarenhet du haft med Emma - en kvinnlig ängel ... även om det var "en annan erfarenhet "????

Karin: No, angels are not involved in the word of knowledge – that is God’s Holy Spirit’s assignment. The word of knowledge is a gift of the Spirit, not of angels!!!

Karin: Nej, änglarna är inte involverade i kunskapens ord - det är Guds helige Andes uppdrag. Kunskapens ord är en gåva av Anden, inte av änglar!

Karin: So he is still holding on to both experiences… Karin: Så han håller fortfarande fast vid bägge erfarenheterna...

Rick Joyner: “…see a lot of angels…there’s a lot of activity…it’s not so much that they are going into your realm, you are going into their realm…you see angels and all kinds other things…angels are only one kind of created being in heaven”  “…they are here all the time”

Rick Joyner: "...ser en massa änglar...det finns en hel del verksamhet/aktivitet...det är inte så mycket att de går in i din värld, du går in i deras värld...du ser änglar och alla möjliga andra saker...änglar är bara en art av skapade varelser i himlen"...de är här hela tiden "

KarinScriptures please! Where does it say that we are to seek to go into their realm??? WHAT OTHER THINGS WILL YOU SEE? Karin: Bibelställen tack! Var står det att vi ska försöka gå in i deras värld??? VAD FÖR ANDRA SAKER KOMMER DU ATT SE?

Todd: “There’s another world within our world…and when we enter into the spirit and our eyes of understanding are open, why should it not be normal to see that other world…the real eternal world…”

Todd: "Det finns en annan värld inom vår värld...och när vi går in andan och våra förstånds ögon, är öppna, varför skulle det då inte vara normalt att se den andra världen...det verkligt eviga världen ..."

Rick Joyner: “…that’s what Paul prayed for in Ephesians chapter 1 “the eyes of our hearts” = our spirit would be open…so what we see with the eyes of our heart should be more real to us then what you see with your natural eyes…

Rick Joyner: "...det är vad Paulus bad för i Efesierbrevet kapitel 1 "ert förstånds ögon” (Ref.Bibeln), ”era hjärtan" (Folkbib.) = vår ande skulle vara öppen...så det vi ser med ”ögonen i våra hjärtan” borde vara mer verkligt för oss än det ni ser med era naturliga ögon ...

Karin: I thought that “the eyes of our hearts” would be for understanding of the Scriptures – understanding HIM!! And to understand our calling and our position in Christ!

Karin: Jag trodde att "ögonen i våra hjärtan" skulle vara för förståelsen av Skrifterna - att förstå HONOM! Och för att förstå vårt kall och vår position i Kristus!

Efeserbrevet 1 (Reformationsbibeln) - läs hela texten i sitt sammanhang! 1. Paulus, Jesu Kristi apostel genom Guds vilja, till de heliga som är i Efesus, de troende i Kristus Jesus. 2. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus.3. Välsignad vare Gud och vår Herres Jesu Kristi Fader, som har välsignat oss med all andlig välsignelse i det himmelska, genom Kristus, 4. så som han har utvalt oss i honom, förrän världens grund var lagd, för att vi skall vara heliga och ostraffliga inför honom i kärlek. 5. Ty han har förutbestämt oss till barnaskap hos sig genom Jesus Kristus, efter sin goda viljas behag, 6. sin härliga nåd till pris, varmed han har benådat oss i den Älskade, 7. i honom har vi återlösning genom hans blod, syndernas förlåtelse, efter hans nåds rikedom, 8. som han har låtit flöda över oss med all visdom och allt förstånd. 9. Han har låtit oss få veta sin viljas hemlighet, enligt sitt välbehag, som han har fattat inom sig själv, 10.*med hänsyn till den planen i tidernas fullbordan, nämligen att i Kristus sammanfatta allt, både det som är i himlarna och det som är på jorden. *KXII tillägger: Att det skulle predikas. 11. I honom har vi också fått vårt arv, förutbestämda efter hans avsikt, som verkar allt efter sin viljas råd, 12. för att vi skall vara hans härlighet till pris, vi som förut har hoppats på Kristus. 13. I honom har också ni, sedan ni har hört sanningens ord som är ert frälsnings evangelium, och sedan ni också har kommit till tro, blivit beseglade med löftets Helige Ande 14. som är en pant för vårt arv, tills vi är friköpta att vara hans egendom, hans härlighet till pris. 15. Därför upphör inte heller jag, sedan jag har hört om den tro, som ni har i Herren Jesus och om er kärlek till alla heliga, 16. att tacka Gud för er, när jag tänker på er i mina böner. 17. Att vår Herres Jesu Kristi Gud, härlighetens Fader, vill ge er visdomens och uppenbarelsens Ande till kunskap om sig. 18. Och upplysa ert förstånds ögon, så att ni kan förstå vilket hopp han har kallat er till, och hur rik hans arvs härlighet är bland de heliga. 19. och hur överväldigande hans kraft är på oss som tror, samma mäktiga verkande kraft, 20. som han verkade i Kristus då han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i det himmelska, 21. över alla furstar och väldigheter och makter och herradömen och över allt, som kan nämnas, inte endast i denna världen, utan också i den tillkommande. 22. Ja, allt lade han under hans fötter och gav honom åt församlingen till att vara huvud över allting, 23. som är hans kropp, uppfylld av honom som uppfyller allt i alla.

Rick Joyner: “one of the controversies in Lakeland…the healing angel Emma…a female angel...occult, new age…there’s neither male or female angels, the Lord said that…yet in Scriptures they appear as both male and female…they appeared to Abraham as men, so then they can appear as women…so they can appear any way they want…

Rick Joyner: "en av de kontroverser som var i Lakeland ... den helande ängeln Emma...en kvinnlig ängel... ockultism, new age...det finns varken manliga eller kvinnliga änglar, sade Herren att...men i Skrifterna så uppträder de ändå som både manliga och kvinnliga...de uppenbarade sig för Abraham som män, så då kan de uppenbara sig som kvinnor...så de kan uppenbara på vilket sätt de vill ...

Karin: The Lord never said so! He said they would not marry as/like the angels… In Scriptures all angels are written as masculine, never as female. The “supposed angel” in Zechariah 5:7 is NOT an angel – it is a woman! Joyner is taking Scriptures out of context!!! If it had been an angel; the Word of God would simply had said so!

Karin: Herren sade aldrig det! Han sa att de inte skulle gifta sig som/som änglarna ...
I Bibeln skrivs alla änglar som manliga, aldrig som kvinnliga. Den "förmodade ängeln" i Sakarja 5:7 är INTE en ängel - det är en kvinna! Joyner tar skrifterna ur sitt sammanhang!!! Om det hade varit en ängel, så skulle Guds Ord helt enkelt ha sagt så!

Matthew Henry's Whole Bible Commentary  (Matthew Henrys hela Bibelkommentarer)
Sakarja 5:5-11 Han ser en kvinna som sitter mitt i sädeskorgen, som representerar den syndiga kyrkan och nation av judar i deras senare och degenererade tid/era, när den trogna staden blev en sköka. Den som väger bergen i skalor/måttstock och kullarna i en vågskål, mäter nationer och kyrkor som i en sädeskorg, så exakt är han i sina rättsliga mellanhavanden med dem. Guds folk kallas
mitt söndertröskade folk (Folkbibeln), Jesaja 21:10. Och här han sätter detta majs i busheln/skäppan, för att han ska ta avsked med det. Ängeln säger om kvinnan i sädeskorgen, "Detta är ondskan", det är en ond nation, annars skulle Gud inte ha förkastat det. Alltså är den så ond som ondskan i sig själv, den är abominabel/ avvskyvärt ond. Hur har guldet blivit fördunklat! Israel var helgat för Herren (Jer. 2:3), men nu är detta ondska, och ondska är ingenstans så skandalöst, så motbjudande, och i många fall, så skymfande, som när det visar sig/finns bland religions-bekännare. http://biblebrowser.com/zechariah/5-7.htm

Rick Joyner: “…the issue is; can an angel come with the name Emma? Well, if they can come, if a male can come with the name Michael or Gabriel, or an angel appear, that is neither male nor female, but they come and appear as men, and give their names, they can give a female name, but their name means Grace and it means healing in some form, and that is a message – God is coming to do healing here!

Rick Joyner: "... frågan är, kan en ängel komma med namnet Emma? Tja, om de kan komma, om en manlig kan komma med namnet Mikael eller Gabriel, eller en ängel uppenbaras, som varken är man eller kvinna, men de kommer och uppenbaras som män, och ger sina namn, de kan ge ett kvinnonamn , men deras namn betyder Nåd och det innebär helande i någon form, och det är ett budskap - Gud kommer för att hela här!

Todd Bentley: “…assigns “healing angels”…specific angels will work within finance…or warfare…because He’s given angels charge over us, they’re guardian angels.  “People ask all the time about Emma and I do believe an angel can take on a female formI have had experiences on several occasions with an angel named Emma…that angel is not the healing angel that I make reference to…I’ve had many other experiences with many other angels…we don’t make a doctrine of it…it’s not a theology…

Todd Bentley: "...tilldelas "helande änglar"...specifika änglar kommer att arbeta inom ekonomi... eller krigföring...eftersom han har gett sina änglar befallning om oss, de är skyddsänglar. "Folk frågar hela tiden om Emma och jag tror en ängel kan ta en kvinnlig form...Jag har haft upplevelser vid flera tillfällen med en ängel vid namn Emma...den ängeln inte är den helande ängel som jag hänvisar till...jag har haft många andra upplevelser med många andra änglar...vi gör inte en lära/doktrin av det...det är inte en teologi...

Rick Joyner: “We’ve had a lot of experiences we’ll share and even though we share them and share them as experiences; we don’t make doctrine out experiences either – the Scriptures are for that. We don’t accept anything as doctrine in the Church that you can’t clearly point to in Scripture.

…we have to get more and more used to this, and more used to visitations from angels…see into heavenly realm which, I believe, is normal Christianity…we have a better covenant…we are to experience a greater glory that what Moses experienced, 2 Corinthians 3, read it for yourself.  …you have to recognize the false angels…

Rick Joyner: "Vi har haft en hel del upplevelser/erfarenheter som vi ska dela och även om vi delar dem och delar dem som erfarenheter, så gör vi inte en lära/doktrin av erfarenheter heller - Skriften är till för det. Vi accepterar inte något som doktrin i kyrkan som man inte tydligt kan peka på i Skriften.

...Vi måste bli mer och mer vana vid detta, och mer vana vid besök (”visitations”) från änglar...se in i himmelska världen, som jag tror, är normal kristendom...vi har ett bättre förbund...vi ska uppleva/erfara en större ära än vad Moses upplevde/erfor, 2 Korintierbrevet 3, läs det själva.  ...du måste inse de falska änglarna...

Todd Bentley: “…the problems…all the abuse and the lack of fruit that’s come after somebody’s claimed they’ve had this great big experience, the deception, the false doctrines – all of those things… “…experiences that are not anchored in the Word”…preaching experiences…

Todd Bentley: "...problemen...all missbruk och bristen på frukt som har kommit efter att någon har hävdat att de har haft denna stora upplevelse/erfarenhet, bedrägeriet, de falska lärorna - alla dessa saker... "...upplevelser som inte är förankrade i Ordet"...man predikar/förkunnar upplevelser...

Karin: 2 Corinthians 3 is NOT talking about “glory to see angels”! I understand it giving the glory to “the ministration of the spirit”…it doesn’t even mention angels here!!!

Karin: 2 Korintierbrevet 3 talar INTE om "ära att se änglar"! Som jag förstår det så ger det  ära till "andens ämbete”...det nämns inte ens om änglarna här!

2 Korintierbrevet 3 (Reformationsbibeln) - läs hela texten i sitt sammanhang! 1. Börjar vi då åter att berömma oss själva? Eller behöver vi såsom somliga rekommendationsbrev till er eller också rekommendationsbrev från er? 2. Ni är vårt brev, inskrivet i våra hjärtan, känt och läst av alla människor. 3. Ty det är uppenbart att ni är ett Kristi brev, skapat genom vår tjänst, skrivet inte med bläck, utan med den levande Gudens Ande, inte på tavlor av sten, utan på hjärtats tavlor av kött. 4. En sådan förtröstan har vi till Gud, genom Kristus. 5. Inte så att vi duger till att tänka ut något av oss själva, utan vår förmåga kommer från Gud. 6. Han har gjort oss skickliga till att vara tjänare åt det nya förbundet, inte bokstavens, utan Andens. Ty bokstaven dödar, men Anden gör levande. 7. Om nu det ämbetet, som genom bokstäver dödar och var inristat på stenar, hade sådan härlighet att Israels barn inte kunde se på Mose ansikte för hans ansiktes härlighets skull, som dock upphör, 8. hur mycket större härlighet skall då inte Andens ämbete ha? 9. Ty om fördömelsens ämbete hade härlighet, så överflödar rättfärdighetens ämbete mycket mer i härlighet. 10. Ty även det som var förhärligat har i detta fall ingen härlighet, på grund av den överväldigande härligheten. 11. Om det som upphör hade härlighet, så måste det som blir bestående ha en mycket större härlighet. 12. Eftersom vi nu har ett sådant hopp, är vi mycket frimodiga, 13. och gör inte som Mose, som hängde ett täckelse för sitt ansikte, så att Israels barn inte kunde se slutet på det som upphör. 14. Men deras sinnen blev förhärdade. Ty allt intill denna dag hänger samma täckelse kvar när de läser Gamla testamentets skrifter, först i Kristus försvinner det. 15. Men intill denna dag ligger ett täckelse över deras hjärtan, då Mose blir läst, 16. men när de omvänder sig till Herren, tas täckelset bort. 17. Ty Herren är Anden och där Herrens Ande är, där är frihet. 18. Men alla vi som med avtäckt ansikte skådar Herrens härlighet som i en spegel, vi blir förvandlade till samma avbild, från den ena härligheten till den andra, som kommer av Herrens Ande.

Karin: Todd’s comment about “…all the abuse and the lack of fruit that’s come after somebody’s claimed they’ve had this great big experience, the deception, the false doctrines – all of those things…” = that’s exactly what he lacked too during Lakeland!!!  He was deceived and deceived others with false doctrines! That’s why people opposed the “Lakeland Revival” – because Todd was telling about experiences that were NOT anchored in the Word!!! Such as the angel Emma!!! Todd himself preached experiences…

Karin: Todds kommentar om "... all missbruk och bristen på frukt som har kommit efter att någon har hävdat att de har haft denna stora upplevelse/erfarenhet, bedrägeriet, de falska lärorna - alla dessa saker..." = det är precis vad han också saknade under Lakeland!!!
Han var bedragen och bedrog andra med falska läror/doktriner! Det är därför som folk gick emot (emotsatte sig) "Lakeland Väckelsen" - eftersom Todd berättade om upplevelser/ erfarenheter som INTE var förankrade i Ordet!!! Såsom ängeln Emma! Todd själv predikade/förkunnade upplevelser...

Rick Joyner: “…frequently experiences for believers…” “This is important to understand too; we do have guardian angels and your angel does look like you – believe it or not; they can take on human form and they take on the form of the person they are guarding. When they said “it must be Peter’s angel” they knew his angel looked just like him…”  “We need to get used to it”

Rick Joyner: "...ofta förekommande upplevelser för troende..."  "Detta är viktigt att förstå också; vi har skyddsänglar och din ängel ser ut som du - tro det eller ej; de kan anta mänsklig form och de antar formen av personen som de beskyddar. När de sa "det måste vara Petrus ängel" så visste de att hans ängel såg ut precis som honom..."  "Vi måste vänja oss"

KarinScriptures please! It is NOT satisfying with only mentioning that they said “it must be Peter’s angel” – that IS NO BIBLICAL GROUND that angels looks just like you!

Karin: Bibelställen tack! Det är INTE tillfredsställande med att endst nämna att de sa "det måste vara Petrus ängel" - det ÄR INTE EN BIBLISK GRUND på att änglar ser precis ut som du!

Todd Bentley: “Lord open my eyes and help me be more aware of what’s going on in the angelic realm around me, that’s not seeking angels…”

“…thank the Father for the angels and just thanking God for the angelic host and help in my life and ministry releases more angelic activity…discern angels…one of the greatest ways you can discern it is; 1) How do I feel about this, what’s the presence that’s coming with this visitation…if there is a message in your angelic encounter/visitation/spiritual experience does it line up with the Word of God? Not only the Word of God, but the character of God…” “…timing issues when talking about some of our experiences…”
Todd Bentley: "Herre, öppna mina ögon och hjälpa mig att bli mer medveten om vad som händer i änglarnas värld omkring mig, det är inte att söka änglar..."

"...tacka Fadern för änglarna och bara tacka Gud för ängla härskaran och hjälp i mitt liv och tjänst/ministry friger/utlöser mer ängla aktivitet...urskilja änglar...ett av de största sätt som du kan urskilja det är: 1) Hur jag känner om detta, vad är närvaron som kommer med detta besök (visitation”)...om det finns ett meddelande i ditt änglamöte / besök (”visitation”) / andliga upplevelse, överensstämmer det med Guds Ord? Inte bara Guds Ord, men Guds karaktär ..."
"...timing/samordnings problem/frågor när man talar om några av våra upplevelser/erfarenheter..."

Karin: That is exactly what people who questioned the Lakeland Revival felt – it did not line up with the Word of God, nor the Character of God! So it’s just a matter of “timing issues”???  THEY ARE NOT RENOUNCING ANY OF THE “EMMA EXPERIENCES” NOR OTHER ANGEL VISITATIONS OF LAKELAND = HEALING ANGEL ETC!!!

Karin: Det är precis vad folk som ifrågasatte Lakeland Väckelsen kände - det överensstämde inte med Guds Ord, ej heller med Guds karaktär! Så det är bara en fråga om "timing problem/frågor"??? DE AVSÄGER SIG INTE (TAR INTE AVSTÅND FRÅN) NÅGON AV "EMMA UPPLEVELSERNA" ELLER ANDRA ÄNGLA BESÖK (”VISITATIONS”) FRÅN LAKELAND = HELANDE ÄNGEL OSV.

Oh well, I’ve spent too much on this already…couldn’t help but give some comments “free of charge”…much more could have been mentioned and questioned…

Nåja, jag har tillbringat för mycket om detta redan...kunde bara inte låta bli att ge några kommentarer "utan kostnad"...mycket mer kunde ha tagits upp/nämnts om och ifrågasatts.

It’s just a lot of “talk”! There’s NO renouncing of all the WRONG DOCTRINES that were preached and practiced at Lakeland Revival and it’s not going to happen, because Rick Joyner is associated with the Kansas City Prophets” (Paul Cain, Bob Jones, Mike Bickle)…”Word of Faith Movement”…and still preach and practice these wrong doctrines!!!  God open their eyes and help them to really repent!

Det är bara en massa "prata"! Det finns ingen avsägelse/avståndstagande ifrån alla de FELAKTIGA LÄRORNA/DOKTRINERNA som predikades och praktiserades i Lakeland Väckelsen och det kommer inte att hända, eftersom Rick Joyner är associerad med "Kansas City Prophets" (Kansas City Profeterna) (Paul Cain, Bob Jones, Mike Bickle)... "Word of Faith Movement" (”Trosrörelsen”)... och predikar fortfarande och praktiserar/utövar dessa felaktiga läror/doktriner! Gud öppna deras ögon och hjälpa dem att verkligen ångra/omvända sig!

 I do pray for Todd Bentley and his new wife…and his old wife and children…I do know and believe God is a God of 2nd and 3rd chances! He is merciful and full of grace – but He is also just and righteous! I pray that Todd would see Truth in the Scriptures and be enabled to renounce the false doctrines he’s holding on to…and I pray the same for Rick Joyner!


Jag ber för Todd Bentley och hans nya fru...och hans gamla fru och barn... jag vet och tror att Gud är en Gud av 2:a och 3:e chansen! Han är barmhärtig och full av nåd - men Han är också rättvis och rättfärdig! Jag ber att Todd skulle se Sanningen i Skriften och ges möjlighet att aväga sig/avstå från de falska lärorna/doktrinerna som han håller fast vid...och jag ber detsamma för Rick Joyner!

 If I am wrong – please, share your thoughts and Scriptures!

Om jag har fel - var vänlig, dela dina tankar och Bibelställen!

_________________________________________________________________________________________

Till detta e-mail hade jag även bifogat information om ”BAM” som jag fann den 22 juli, 2008:

Searching on Google:  what does bam mean within Hinduism    ( = Sökning på Google: vad innebär bam inom hinduismen)

The Trek To Baba Dham =  Vandringen till Baba Dham >>
On the way to Baba Dham, each kawaria calls the other "Bam" which stands for Siva, or Shankar. It's an ancient name of Siva. All through the pilgrimage, the kawarias walk barefooted. They hear about Siva, tell about Siva, write about Siva. Whatever they do, they do for Siva. The skies resound with slogans like "Bol Bam," meaning, "Speak Siva;"
"Age Bam, Pichhe Bam, Daye Bam, Baye Bam," "Siva is ahead, Siva is behind, Siva is on the right and Siva is on the left." Another common slogan is, "Baba Nagaria Dur Hai, Jana Jarur Hai," "Baba's place is far ahead, but we need to reach there." It is very pleasant to call out these slogans loudly or chant them as mantras.

 På väg till Baba Dham, kallar varje kawaria varandra "Bam" som står för Siva, eller Shankar. Det är ett gammalt namn på Siva/Shiva. Under hela pilgrimsfärden, går kawarias barfota. De hör talas om Shiva, berättar om Shiva, skriver om Siva. Vad de än gör, gör de för Shiva. Skyarna genljuder med slagord som "Bol Bam" som betyder "Tala Siva;"
"Age Bam, Pichhe Bam, Daye Bam, Baye Bam", "Shiva är framför, Shiva är bakom, Shiva är till höger och Shiva är till vänster." En annan vanlig slogan är, "Baba Nagaria Dur Hai, Jana Jarur Hai", "Babas plats är långt framför, men vi måste nå dit." Det är mycket trevligt att ropa ut dessa slogan högt eller sjunga dem som mantran.

Searching on Google:  what does bam mean within buddism     ( = Sökning på Google: vad bam innebär inom buddism) >>

The Hindoos having become acute metaphysicians, thought themselves superior to every being in the universe.

Further on in the same work other names occur. The Yakshas are a species of demons living in the earth and waters, often represented as malignant in their disposition towards man. The Mahoragas are the genii of the large serpent called in Chinese the Mang. The Rakshasas resemble the Yakshas, but they have not the power like them to assume any shape at pleasure. When they appear to men it must be in their own form. They live in the forest of Himâla, and feed on the flesh of the dead (vide Hardy's Manual of Buddhism). The "Brahmas" (Fan; formerly Bam, or Vam) are the inhabitants of the heaven called "Brahma-loka" (Fan-t‘ien), over which Fan-t‘ien-wang (Mahabrahma) or the chief Brahma presides. The Pretas, in Chinese, kwei, "demon," are the inhabitants of the narakas or "subterranean" and "other prisons" called ti-yü, "hell." Many of them formerly belonged to the world of men. Some are condemned by Yama to certain prisons. Others haunt the graves where their former bodies are interred.

 Hinduerna har blivit akuta metafysiker, tänkande om sig själva vara överlägsna varje varelse i universum.

Längre fram i samma arbete förekommer andra namn. De yakshaer är en art av demoner som bor i jorden och vatten, ofta representerande som maligna/elakartade i deras inställning till människan. Mahoragas är ”genii” (”andarna i flaskan”/genier) av den stora ormen kallad på kinesiska för Mang. Rakshasas liknar Yakshaer, men de har inte makten som de att anta vilken gestalt/form som helst efter behag. När de upenbarar sig för människan så måste det bli i deras egen gestalt/form. De bor i skogen av Himâla, och äter köttet av de döda (se Hardy Handbok av buddhismen).  "Brahmas" (Fan, tidigare Bam, eller VAM) är invånarna i himlen som kallas "Brahma-loka" (Fan-t'ien), över vilket Fan-t'ien-wang (Mahabrahma) eller chefen Brahma presiderar.  Pretas, på kinesiska, Kwei, "demon", är invånarna i narakas eller "underjordisk" och "andra fängelser" som kallas ti-yü, "helvetet". Många av dem tillhörde tidigare männsikans värld. Vissa är fördömda av Yama till vissa fängelser. Andra hemsöker gravarna där deras tidigare kroppar begravdes.

 Baptism into Bam Bam BAM!  (= Dop i Bam, Bam, BAM!)(Video) >>