Läror & Debatter: Sverige - Karins nyhetsbrev 8/7-10

<< Tillbaka

Guds Frid vänner i Herren Jesus Kristus!

Här kommer en "up-date" om Tikva från Torpkonferensen 2010...av Evy Juneswed... Hennes kommentarer om Göran Skytte var också mycket intressant eftersom jag själv hade samma reaktioner som henne - fast från Nyhemsveckan! Jag såg deras avskedsmöte on-line och tydligen hade Göran samma "anförande" (som han kallade de!) där som på Torp...Mycket bedrövande! Jag började samma kväll med ett e-mail om detta, men p.g.a. affärsresa så har jag inte hunnit avsluta det...så kom Evys e-mail...och henne har jag STORT FÖRTROENDE för!

Hon har vandrat många på med Herren och har stor erfarenhet! Evy har arbetat som missionär för Sv.Alliansmissionen i 30 år i Swaziland i södra Afrika. När hon kom hem till Sverige så förstod hon att intellektuella svenskar i dag sysslar med samma slags ockultism, som funnits i Afrika i århundraden. Det var detta, som ledde till hennes intresse för New Age. Hon köpte massor av New-Age-litteratur, gick på ”Inre-harmoni-mässor” i Huskvarna en gång om året. Där träffade hon många trevliga människor, som menade att hon hade hittat en av sanningarna och dom en annan, men det ville hon inte hålla med om eftersom hon tror att Jesus, Guds Son, är ”Vägen, Sanningen och Livet”! (Joh.14:6) och enda vägen till Gud. (Joh.14:6)

I stället tyckte hon synd om dessa sökare, som söker och söker och aldrig blir tillfredsställda. Hon har fått vara med och se hur en del, som lagt stora pengar på New Age-tekniker, tagit emot förlåtelse hos Jesus och blivit helt förvandlade människor! Idag vill hon vara med och upplysa om faran som ligger i New Age och peka på en tro, som förvandlar liv. Hon reser runt till församlingar som kallar henne... Vänligen, läs hennes kommentarer här nedan! Låt oss be om att Herren skall övertyga många om allvaret i att hålla på med Tikva och hjälpa dem att vända om! För Sanningen, Karin Jansson

Ty inte mot sanningen förmår vi något, utan endast för sanningen. 2 Kor. 13:8

______________________________________________________________________________________

Hej, vänner! Eftersom en del av er har undrat hur det gick med Tikva på Torpkonferensen, så skriver jag ner litet om hur jag upplevde det: Mimmi Edin hade ett seminarium i ämnet på en timma. Man kunde ta emot 65 personer i klassrummet och det var fullt. Hon hade en lång inledning om Kungsportens samarbete med landstinget och förklarade hur man tar hand om människor, som Behöver vård. "Vi är en kyrka som gör samhällsnytta" sa hon bl.a. men inget om hur man presenterar Jesus för samhället!

Själva undervisningen om Tikva inledde hon med att tala om att hennes bror, som är pastor, hade hjälpt henne få fram namnet Tikva, som betyder hopp. Med stor inspiration lyfte hon upp sin bibel och sa att man står på Bibelns grund! Det gjorde hon flera ggr under undervisningen, men samtidigt sa hon att hon inte kunde nämna Gud eller Jesus till dessa människor, men man använder bibelord och då hämtade från Ordspråksboken, som handlar om kroppens välbefinnande. Därtill, utöver musik, har man med sånger som t.ex. "Blott en dag." Mimmi poängterade vikten av att "lyssna inåt" - och jag funderade då förstås till vad eller vem? Inre Jaget? En opersonlig gud? Vidare framhöll hon att något av det allra viktigaste var andningen.

Funderade på om hon känner till tolkningen att andningen är "den biologiska upplevelsen av gud".... Det blev litet rörelser med armarna, som kunde uppfattas som vilka övningar som helst. Så långt jag kunde se så var vi bara två som inte deltog i rörelserna! Hade det visat sig vara new-age-influerande rörelser skulle jag ha reagerat högt och tydligt, men så klart att hon presenterade det hela försiktigt. Tiden, bara en timma, var ju för kort för att gå in i några djupheter, men som ni förstår av ovanstående så andades det New Age!

När det var c:a 5 minuter kvar av tiden gavs det tillfälle till frågor. Genast ställdes frågor om önskemål att få bli utbildade till Tikva-instruktörer och sen undrade en pappa om hon inte kunde utarbeta ett material om brottning att användas för pojkar i söndagsskolan! Ja, var gör man av Jesus? Jag hade flera punkter som jag hade tänkt ta upp och fråga om, men när jag såg människor stå i dörren och skulle in till nästa seminarium i ett annat ämne och Mimmi därtill hade sagt att hon var medveten om kritiken men hon hade ingen anledning att ta åt sej den för hon visste att hon stod på stadig grund, så sa jag inget. En god vän som var med mej menade att det säkerligen bara skulle bli att "slå pärlor för svinen" att säga något i det sammanhanget och med den tidsnöden som rådde.

Bland talarna på Torpkonferensen fanns också Göran Skytte. Hans "predikan" blev en upphöjelse, ja, närmare en tillbedjan till Wilfrid Stinissen, som han har skrivit en bok tillsammans med. Jag tyckte Skytte stod där som ett stort barn och strålade av glädje över samarbetet med Stinissen - han läste ur deras bok, gång på gång, valda stycken. Han ville förstås presentera boken och det gjorde han rejält, läste bara ett par små korta bibelord under hela "föredraget" eller vad man nu ska kalla hans framträdande. Jag satt i bänken och reagerade flera gånger så starkt till det som sades från talarstolen att jag pratade högt.... Bara några ord från hans tal: "Wilfrid Stinissen är en gudsman över hela jorden! Han står på bergfast teologi!" "Jesusbönen kan jämföras med en borrmaskin!" "För mig har Wilfrid Stinissen blivit en vägvisare!" "Petrus blev första påven i Rom!"... Det här får räcka! Jag kom helt oväntat till Torp genom en missionärskamrat som behövde stöd och sällskap. Visst fanns det mycket gott men också många frågetecken..... "Icke genom någon människas styrka eller kraft, utan genom min Ande, säger Herren!" Hälsningar, Evy