Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV

parousia6
Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN (med Elvor & Janne)
Parousia Mission/Göteborg – söndag 24/2 Kl 14:00 i Wartagården – Årsmöte efter ordinarie möte

Parousia Mission Göteborg  27/1-2019 Mer från Göteborg
Elvor: Om mitt folk ändå ville höra mig (Mp3) Text >>
JanneKvarlevan som känner sin Gud Del 3 (Mp3) Text >>

Kungsbacka – Mer från Kungsbacka
Elvor:  Böneberget i Refidim (Mp3) 5/12-2018 Text >>
JanneKvarlevan som känner Gud  (Mp3) 21/11-2018  Text >>

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne

……………………………………….

new-world-order

RUNES HÖRNA: Naiv acceptans av Agenda 2030 (Pdf)

Då kan nya religiösa friskolor förbjudas

Polarvirvel – ett begrepp som plötsligt är hett. Den extrema kyla som nu lamslår stora delar av USA beror på att virveln är försvagad så att polarkylan läcker ut mot söder. Kylan kan ha samband med den globala uppvärmningen.
OHLINS: Global uppvärmning vill man att ALLA skall tro på ! Det ligger i Agendan för det kräver ju den världsregeringen man vill ha.

Kilometerskatt på personbilar undersöks
”I framtiden kan kilometerskatt på personbilar bli verklighet. Syftet är bland annat att minska utsläpp och buller – men också att få in nya skatteintäkter när allt fler väljer elbilar. – Finansministern kommer att vakna den dagen skatteintäkterna minskar och undra ”vad gör vi nu?”, säger Anders Roth på IVL.”
OHLINS: Kontrollen fortsätter. Allt för att förslava människor med klimatet och miljön som ursäkt. En värld som en global pyramid är framtidens Agenda. En värld där bara de rikaste kan ha viss frihet. En värld med en världsregering med maktmänniskor och en ledare som Bibeln kallar antikirst…

Extremkyla drar in över USA: ”Kan ge köldskador på minuter”
”Miljontals människor i norra USA förbereder sig inför den historiska polarvirvel som nu drar in över landet. I flera stater väntas de lägsta temperaturerna på flera generationer – med mer än 40 minusgrader. – I så låga temperaturer kan man få köldskador på bara några minuter, säger Douglas Brunette, akutläkare.”
OHLINS: Så var det med den s k uppvärmningen. Sverige skulle mycket snart bli varmare och mycket fuktigare och regnigare, sades det. Tvärtom hade vi extrem torka i somras. Extremväder är förutsagt i Bibelns profetior. Skador från solen likaså. Resten tycks endast hör till globalisternas fantasier för att driva fram sin Agenda.

Kombinationen mycket unga och grovt våld – ett tidens tecken?
Medlemmarna i den misstänkta mördarkonstellationen är så unga att rättegången utspelas bakom stängda dörrar. Just de låga åldrarna kopplade till synnerligen grovt våld tycks dessvärre vara ett tidens tecken.”
OHLINS: Intressant kommentar i en dagstidning: ”tidens tecken” är nog exakt vad det är.

FN vill skärpa kampen mot resistenta bakterier

Minst fem dödsfall kopplade till extremkylan i USA

När lidande blir till gagn
”En trosförkunnelse sprider sig som leder till att vi tror att vi kan ta kontrollen över helandet. Men Guds vilja är inte alltid att helande på den här sidan evigheten, skriver debattören. …Jesus bedrev helandetjänst och därför är det inget märkligt att kyrkan sysslar med det. Bekymret uppstår dock när man faller in i synden att locka med helande eller, än värre, att locka med att jag har det i min hand. ”Tro så flyttar du berg”. Trosförkunnelse har ett brett spektrum: från att ”förlösa” helande i Jesu namn till att ”skapa” helande. Bethel Church, en kyrka som påverkar svensk kristenhet, har till och med gett ut en bok om helande genom kvantmystik som i grunden är ett new age-fenomen..” (Daniel Mämecke)
Mer om helande: Helande när tiden är inne

PREPARING FOR 2020: Microsoft Partners With Liberal Disinformation Company NewsGuard To Blacklist Stories That Support A Conservative Viewpoint

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Pope Francis and the Return of the Prodigal Protestant Daughters

Flydde judehatet i Sverige – pekar ut muslimer som bakomliggande

Stor förödelse på Kuba efter tornadon: ”Ser ut som en skräckfilm”
”Tre personer har dött och 174 skadats efter att en tornado drog in över Kuba tidigt på måndagsmorgonen svensk tid. Det var den kraftigaste tornadon som slagit till mot ön på närmare 80 år.”

The ‘New’ Ultra-Liberal Democratic Party Has A Nasty Anti-Semitism Problem And It Is Rapidly Getting Worse

EXCLUSIVE: The Pedophile in the Pulpit: How a Respected Pastor Abused Hundreds of Children for 40 Years, and No One Knew

Days After Enshrining ‘Right’ to Kill Preborn, NY Governor Signs Bill Making ‘Gender Identity’ Discrimination Illegal OHLINS: När man trodde att det inte kunde bli värre!

After banning Israelis, Malaysia blocked from hosting Paralympics swimming meet

What your church needs to know about the “NAR”

27 Christian worshipers murdered by Muslim terrorists in twin bomb blast at Philippines cathedral

In China, they’re closing churches, jailing pastors – and even rewriting scripture

The Gathering, A “Reformed Church” Where You Can Believe Whatever You Want, as Long as it Isn’t the Bible

Pope Francis Tells 600,000 Catholics In Panama City That Mary Was The ‘Biggest Influencer’ In World History

Moralisk kollaps i New Yorks abortbeslut
Den centrala frågan för de liberala amerikaner som önskat stoppa de senaste domartillsättningarna i USA:s högsta domstol har varit en oro över om domstolen ska överpröva Roe vs Wade, fallet som 1973 gav hela USA fri abort. Det var också detta fall som guvernör Cuomo explicit anknöt till för att förklara varför han på årsdagen av Roe vs Wade drev igenom den förändring som medger abort ända fram till födseln.
Det hade varit ett mer rättvisande perspektiv om han i stället hade studerat hur Norma McCorvey, kvinnan som vann målet under pseudonymen Jane Roe, senare i livet blev pånyttfödd kristen och ägnade återstoden av sitt liv åt att arbeta mot aborter.
Katastrofen under 1940-talet hade aldrig kunnat genomföras om nazisterna inte lyckats vinna gehör för sin idé att vissa människors liv saknade värde, och att de därför dödas utan skuld eller skam. Samma tanke har nu stadfästs också i delstaten New York. Det är en förändring som knappast kan kallas annat än barbarisk.” (Per Ewert, VID)

50 000 marscherade för de oföddas rätt till liv i Paris

Benny Grünfeld överlevde Förintelsen
”Idag är det Förintelsens minnesdag, på årsdagen av Auschwitz befrielse den 27 januari 1945. En av överlevarna från koncentrationslägren är Benny Grünfeld som bor i Ronneby.”

450 barn hedrade förintelsens offer

Överlevande: ”Jag berättar för att hedra de döda”
”Som tonåring överlevde han flera koncentrations- och arbetsläger. Nu föreläser Leon Rytz om vad han har varit med om, även om minnena ofta är mycket svåra. – Att jag överlevde är ett mirakel, säger 91-åringen.” (Eva Janzon VID)


’A Sad and Evil Day’: New York Legalizes Abortion Up to Baby’s Birth Day on Anniversary of Roe v. Wade
(Sv) ”En Sorglig och Ond Dag”: New York Legaliserar Abort Upp till Barnets Födelse…”
OHLINS: Innan valet i USA sades detta vara Fake news, när rykten gick att Hillary Clinton var positivt inställd. Idag är denna ofattbara ondska en realitet i NY. När förespråkare för ”fri abort” talar om ”allas lika värde” är det naturligtvis ren lögn och hyckleri. Det är inget annat än att legalisera mord.
All heder till president Trump som härom dagen var USA:s förste president som deltog och talade i March for Life. Modigt!

På bara några dagar har fem tornados härjat i södra Turkiet, rapporterar lokala medier. Två personer i området kring det populära turistmålet Antalya har dött och flera har skadats till följd av det extrema vädret. Fredrik Cederborg, 32, från Stockholm hamnade mitt i en hagelstorm i Belek, som ligger i närheten, under lördagen.– De var större än golfbollar, helt sanslöst. Skulle man få en sådan i huvudet så är det nog kört, säger Fredrik.

Fem döda i skjutning i USA – gärningsmannen på flykt

Jordbävning utanför Fiji-öarna

In A Desperate Attempt To Deflect Attention From Swirling Catholic Priest Pedophile Sex Scandals, Pope Francis Attacks Trump And The Wall

weekly_watchman

WATCHMAN NEWS

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

Iran official: We cannot wait to fight and destroy Israel

Unik ”rymdsten” funnen i norra Israel
”Avi Taub, själv troende jude, kopplar fyndet till Bibelns texter om templet i Israel. Han säger till sajten Breaking News Israel att få trodde att man skulle hitta ädelstenar i landet, men konstaterar: – Ingenstans säger Bibeln att stenarna togs in utifrån. Det var tydligt att stenarna från templet kom härifrån. Ännu är det okänt hur stor mängd av mineralet som finns på platsen och hur mycket som är möjligt att utvinna.” (Samuel Teglund VID)

Antisemitismens virus får inte spridas

Tysk kolkraft importeras till elbristens Skåne
OHLINS: Hallå alla Miljönissar!

Fakta som krossar de som romantiserar massinvandringen
OHLINS: Är detta sanningen? Då är det verkligen illa ställt med vårt land!

New York kan dränkas – polarisen smälter i rasande fart
OHLINS: Globalisternas klimatskrämsel!!!!

”Aftonbladet avfärdade Open Doors som sekt”
”När Besna Keyrouz ringde Aftonbladet för att tipsa om Open Doors rapport om förföljda kristna, hade hon på sin höjd förväntat sig ointresse. Men reportern hon fick tala med avfärdade tipset, så snart han såg att Open Doors på sin hemsida uppmanar till bön. – ”Det verkar som en sekt”, sade han till mig, berättar Besna Keyrouz, som vill få en ursäkt från tidningen. …– ”Här står det om bön och kristna. Det verkar som en sekt”, sade han. Då blev jag arg och frågade hur han kunde bedöma att Open Doors är en sekt, berättar Besna Keyrouz. – När jag började förklara att jag kände mig kränkt, både som kristen och trogen Aftonbladet-läsare, sade han först att han inte ville diskutera, och sedan att han inte hade tid att prata. Sen lade han på.” (Eva Janzon VID)

Vi behöver diskutera församlingsdemokrati
”Varje vettigt fungerande församling har någon gång antagit ett dokument som kallas stadgar. Det är följaktligen inte acceptabelt om styrelsen nu har uppfunnit nya smarta genvägar för att driva igenom sina tankar. Dessa tankar behöver inte vara vare sig dåliga eller illasinnade, men ett sådant sätt att hantera beslutsfrågor gentemot sin församling är kort sagt nedvärderande. Här kan alltså beslut tas i principiellt viktiga frågor utan att församlingen haft en möjlighet att varken tänka igenom eller yttra sig över det som presenteras.
OHLINS: Den ”nya” ledarstilen från Nyapostoliska reformationen (NAR), Trosrörelsen och Hillsong tycks ta över alltmer i Pingströrelsen. (Samfundsledaren Daniel Alm har uttryckt sin glädje över att Hillsong är med i Pingst).

Alan Dershowitz: Time to tell the truth about the Palestinian issue

Gränspoliser slår larm till regeringen

”Aftonbladet avfärdade Open Doors som sekt”

Vem avgör vem som tror?
”I vår tid har trons innehåll kommit i skymundan samtidigt som den subjektiva sidan lyfts fram. Vi behöver mer av apologetik, skriver Anders Eriksson. ..Men kanske kristna borde intressera sig mera för innehållet i den kristna tron. Det är få kristna som kan tala om vad de egentligen tror på, och ännu färre som kan ge skäl för vad de tror på inför andra människor. Apologetiken borde få en större plats inom kristenheten i dag. Det kanske inte vore så dumt om fler kristna skulle kunna tio Guds bud, eller den gyllene regeln. Till och med kunna redogöra för skillnaderna mellan den protestantiska kyrkan och den ortodoxa. Eller, ännu svårare, skillnaden mellan Islam och kristen tro.”
OHLINS: Kommentaren tål att tänka på för alla kristna.

Ryska stridsflygplan kränkte svenska gränsen

New York Governor Andrew Cuomo Celebrates As He Signs Reproductive Health Act Bill Authorizing Killing Of Babies Up To The Moment Of Birth

Dansk bankman avslöjar elitens mörkaste hemligheter
”Mads Palsvig är den framgångsrike danske bankmannen som gick emot banksystemet och blev en rebell. Nu avslöjar han den globalistiska elitens mörkaste hemligheter. Söndag 27 januari talar han på en Gula västarna-manifestation i Stockholm.
…Globalisterna vill nu införa en världsregering som förstås ska bestå av dem själva, det som kallas The New World Order (NWO) men ständigt avfärdas som en konspirationsteori. Dock framkommer det ganska tydligt i FNs Agenda 2030 att om alla dessa globala mål ska kunna genomföras, måste en världsregering komma på plats. Detta stöds till 100 procent av statsminister Stefan Löfven som i sin regeringsförklaring i måndags försäkrade att hans regering ska göra allt för att målen ska uppnås. Om detta kan man också läsa på regeringens hemsida.”

Runars planer kraschade – riskerar långt fängelsestraff

Hundar sägs ha en större inverkan på miljön än sina ägares bilar, menar två nya zeeländska forskare som jämfört en hund med en Toyota Land Cruiser.
OHLINS: Sammanfattning av läget = Total förvirring!

”Varför räcker inte de tekniska bevisen vid gängskjutningar – när de inte behövs i andra fall?”

Gula västarna-rörelsen växer i Sverige – många demonstrationer på gång!

Trump talade inför massor vid årlig marsch [March for Life] mot abort
”Den konservative, judiske debattören Ben Shapiro kommenterade påståendet från den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau, att pro-life-aktivister inte är ”i linje med samhället”. – Kanske har de rätt. Kanske är vi i dag, här inte i linje med resten av samhället. Och det skulle jag säga är bra. Det var inte heller abolitionisterna som ville avskaffa slaveriet, inte martyrerna i Rom eller judarna i Egypten. Rättfärdighet behöver inte vara populär, den behöver bara vara rättfärdig, sade Shapiro i sitt tal på the National Mall. Senare under fredagen samlades också tusentals ungdomar på Capitol One Arena för det årliga ungdomsmötet Youth Rally and Mass for Life. En av talarna där var Obianuju Ekeocha, grundare av pro-life-rörelsen Culture of Life Africa. Hon berättade att mer än 42 miljoner ”av våra bröder och systrar” över hela världen aborterades under 2018, men framhöll att medierna ignorerar det som Ekeocha kallade för ”blodbad” och ”folkmord”. Det är dags att det blir ett slut på detta, menade hon. – Vi är prolife-generationen, sade Ekeocha.”

Wallström – dags att sluta svartmåla Israel
”Den ansedda tidskriften The Economist publicerade nyligen sitt demokratiindex för 2018. Sverige är glädjande nog det tredje bästa landet i världen när det gäller tillståndet för demokratin. Genomgående i analysen är att länderna i Västeuropa och Nordamerika får de högsta placeringarna, medan utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern är närmast katastrofal. Ett lysande undantag finns dock – Israel.I demokratiindexet, som totalt omfattar 167 länder, återfinns Israel på plats 30. Därmed placerar sig landet före EU-medlemmar som Belgien, Grekland och Italien. Vad gäller länderna i Mellanöstern är det enbart Tunisien, på plats 63, som förutom Israel finns med bland de nationer som enligt analysen kan betecknas som demokratiska. ”
OHLINS: Sveriges demokrati är märklig ibland men Wallström behöver i vilket fall tillrättavisas mycket skarpt.

trumpetBrief

Rebels are springing up all across the European Union. After 10 weeks, the “yellow vest” protesters are still coming out onto the streets of France by the tens of thousands. Small groups of “yellow vest” protesters are also springing up in Germany. In Spain, the new far-right party Vox has struck a deal with mainstream parties to occupy seats in the government of Andalusia, the first time this has happened in the nation’s democratic history. In Germany, the disruptive, right-wing Alternative für Deutschland is making waves, and headlines, almost daily. In Italy, the rebels are part of the government, where the two parts, Lega and the Five Star, have already engaged the EU in a high-stakes battle over their spending plans. And in Sweden, the Sweden Democrats did so well that it took the mainstream parties four months to figure out how to form a government without them.

Ebba Busch Thor: Hedersförtryck har skett i Allahs namn

An Indepth Study of the New Apostolic Reformation Movement

Vänskapsfördrag mellan Merkel och Macron möter kritik i Frankrike

HAIL, SATAN?: After Aligning Themselves To The Progressive Left Movement, The Satanic Temple Is Experiencing Explosive Growth And Popularity

Iran says ready for war with Israel that will ’lead to its destruction’

Ny kraftig jordbävning i Indonesien

In India Hindus Rush To Worship Transgender Religious Leader Laxmi Narayan Tripathi Who Kneel At His Feet And Beg For Blessing

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud
Ohlin: Irwin Baxter sa en gång att detta kommer! Israel kommer inte att skriva på något avtal och det kommer
leda fram till Harmagedon till slut. Hur tydligt är det inte ? Vi börjar få FN som världsregering!

Svenska kyrkan och Sveriges Radio mörkade muslimska dödshot mot kyrka

Om att bo på Israels Golanhöjder med dödshot inpå knutarna
Jag tänker på det bottenlösa hat som riktas emot oss från stora delar av världen, ett hat som endast kan förstås i termer av hat mot oss judar – inte för vad vi har gjort, utan för vad vi är. Jag tänker på de 21 resolutioner som generalförsamlingen i FN har antagit emot oss bara under 2018 och de nio(!) resolutioner som har tagits gällande resten av världen. Jag tänker på att Israel är det enda landet i Mellanöstern varifrån inga asylsökande kommer till Sverige eller resten av Europa. Jag tänker på de gånger vi har suttit i skydd i år, då IDF och flygvapnet sköt ner allt innan de gjorde någon skada.”

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?
Det finns tre fenomen som de senaste åren har ökat i Sverige och som kan anses ha påverkat sexualbrotten:
Den svenska normlösheten. Ett tungt ansvar ligger på dem som drivit igenom en filosofi där sexualiteten helt frikopplats från relationer och överlåtelse…
Den allt grövre pornografin. Polisen berättar att sexualbrottslingar i princip alltid har sina mobiler fulla med våldspornografi…
En annan kvinnosyn. Det är ett oundvikligt faktum att det finns en överrepresentation av våldtäkter hos unga män med bakgrund i kulturer med en annan kvinnosyn… (Per Ewert, VID)

Week 43 Of Hamas Riots Sees Over 10,000 ‘March Of Return’ Protesters Clash With IDF Forces On Gaza Border At 5 Separate Locations

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

weekly_watchman

WEEKLY WATCHMAN

Speculation – Are the Tribulation Judgments Caused By A Magnetic Pole Shift?

Ockupationen som inte existerar
Arabländerna anföll för att förinta Israel, men misslyckades – totalt. Israel behöll merparten av de landområden det erövrat som en buffert, då arabländerna varken ville förhandla eller lova fred. Israel anklagades då av världen för ”illegal ockupation”. Fel på bägge punkter. Det handlade om försvar, vilket är fullt legalt i ett defensivt krig. Och det handlade om buffertzoner, vilka är fullt legala då angriparen inte vill sluta fred.” (Christina Toledano Åsbrink)

Sebastian Stakset välkomnades i söndags som ny medlem i Livets ord i Uppsala av församlingen och pastor Joakim Lundqvist. – Jag har mött Gud så starkt i den församlingen, säger Sebastian Stakset till Dagen.
OHLINS: Kommer han att bli ekumenikens nya dragplåster? Nyfrälst och redan i centrum med stjärnstatus… ja, fort skall det gå.
Jes 30:15 Ty så säger Herren HERREN, Israels Helige: ”Om ni vänder om och är stilla skall ni bli frälsta. Genom stillhet och förtröstan blir ni starka.” Men ni vill inte.

”Stora delar av Västeuropa har varit naiva” – 3 000 våldsbejakande extremister i Sverige
”Sverige och stora delar av Västeuropa har varit naiva när det gäller hotet från terrororganisationer – och för närvarande beräknas cirka 3 000 våldsbejakande extremister befinna sig i Sverige. Därför krävs skärpt lagstiftning och ökade resurser. Det säger chefen för Säkerhetspolisen, Klas Friberg.”
OHLINS: Rättning: Det är politikerna som har varit naiva, inte velat se sanningen eller leva i verkligheten.

Över 400 döda i ebola i Kongo-Kinshasa

Netanyahu: We will continue to monitor all activity by Hezbollah, Iran and its proxies.
Netanyahu tours Israel’s border with Lebanon following completion of Operation Northern Shield, addresses IDF airstrikes in Syria; Iran denies military presence in Syria and denies Israeli airstrikes hit Iranian targets.

January’s ’super blood Moon’ eclipse will be visible to millions: Where and how to watch the rare event

Kinas nya kontrollsystem införs på prov i Sverige.
OHLINS: Ropen höjs för en lösning på våld och annat i våra städer. I Kina övervakar kameror snart hela samhället med inbyggt ansiktsigenkänning. Var så säker, detta kommer att smygas på oss. Kommer det i orätta händer (vilket kommer att ske) är vi totalt i händerna på den kommande Nya världsordningen.
Studie: Kameraövervakning minskar brottsligheten

Arabvärldens kristna rensas ut
Vad vi bevittnar nu är en långsam men påtaglig etnisk rensning av flera av de kristna ursprungsfolken från arabvärlden. Det ser ut som den obehagliga devisen ”Först tar vi lördagsfolket, sedan söndagsfolket” förverkligas i en stegrad omfattning. Den etniska rensningen av den judiska ursprungsbefolkningen i arabvärlden var nästan total, och omfattar mer än 99 procent. Mellan 1948 och 2011 reducerades antalet judar från 860 000 personer till mindre än 5 000. Framför allt skedde minskningen från 1948 till 1962. (Lisa Abramowicz, generalsekreterare Svensk Israel-­Information)
OHLINS: Artikeln är från 2013 men naturligtvis lika aktuell idag.

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

EU vill ta steg mot avskaffande av nationella finansministrar

Stunning Interactive Hologram Technology Brings To Life Testimonies Of Holocaust Survivors That Answer Your Questions In Real Time

Spirit Airlines subjects Orthodox Jewish family to ugly anti-Semitism

CIVIL WAR IS COMING: Germany now joins France as citizens from both countries flood the streets in rage against Islamic immigration

IDF uncovers sixth Hezbollah terror tunnel, completing Operation Northern Shield

Once Again, Arabs Deny Ethnically Cleansing Jews

Elitorganisationen som Annie Lööf talar tyst om

Another Sign In The Heavens As U.S. And Israel Gear Up For Peace Plan

”Evolutionsteorin är vår tids största bluff”
Evolutionsbluffen har dränerat människan på hennes oändliga värde, skriver insändarskribenten Ingvar Nilsson.

The Recent Plague Of Locusts At Mecca In Saudi Arabia Is Further Proof That Allah Is Not The God Of The Bible

weekly_watchman

WEEKLY WATCHMAN

EU

Germany Defense Minister Reveals That They Are Working With France To Create A United European Union Army

Plague of Locusts Attacks Islam’s Holiest Mosque in Mecca

GREECE has been blighted -23 temperatures and snowfall as Europe is devastated by deadly winter storm that has killed 16 people and sparked travel chaos.

Israel vädjar till USA att erkänna Golan
”Israels premiärminister Benjamin Netanyahu vädjade i söndags till USA att erkänna landets överhöghet över Golanhöjderna. Budskapet framfördes vid ett möte i Jerusalem med president Donald Trumps säkerhetsrådgivare John Bolton, skriver The Times of Israel. …Under de USA-ledda förhandlingarna 1999–2000 lovade Israel att återlämna ”större delen” av Golanhöjderna till Syrien i utbyte mot fred och fullt erkännande. Detta vägrade Syrien, som krävde ett återupprättande av 1967 års gränser, vilket Israel avvisade.” (VID)

Taxiresan avbröts efter religionsdispyt
”Färdtjänstresan slutade med att Märtha Nordlund, 83 år, mot sin vilja tvingades gå ur taxibilen. Taxiföraren anser att hon kränkt hans muslimska tro. Hon hävdar att hon bara sagt att hon är kristen.”
OHLINS: Det är ganska uppenbart att chauffören ljuger. Att över huvud taget agera så är hemskt och borde anmälas.

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

trumpetBrief

A perfect storm is forming over Germany. The nation, already battling political instability, rising populism, and an intractable migrant crisis, now stands face to face with a danger worse than them all: economic crisis.

Evolutionsteorin är vår tids största bluff!
”Evolutionsteorin är ett filosofiskt materialistiskt, ateistiskt ställningstagande av vetenskapsmän som förutsätter att Gud inte finns. I skolan får elever, då de är som mest formbara, tidigt lära sig att vi människor har utvecklats från en slemliknande bakterie i urtidens hav. Formade genom naturlagar, slump, mutationer, miljoner år och tillfälligheter.”
OHLINS: ”Slemmiga” teorier tror vi inte på. Bibeln har svaren.

After Using Contemporary Christian Music Fans To Become Famous, Lauren Daigle Rebrands Herself As A Secular Recording Artist

Pentagon Says That The American Military Logistical System Is Not Prepared For War With Either China Or Russia Should Hostilities Break Out

Erdogan möter Putin efter hård kritik mot USA

Head Of The Russian Orthodox Church Patriarch Kirill Warns That Antichrist Will ‘Control Human Beings’ Through Our Smart Devices

Betelskeppet fick ny kajplats i Göteborg
”– Alla tycker att boenden för psykiskt sjuka, hemlösa och ensamkommande är jättebra, men ”inte nära mig”. Det har varit tufft och sett väldigt mörkt ut, säger Niclas Asteberg. Tjänstemännen hittade ingen kajplats och anvisade i stället en fastighet som hade blivit mycket dyrare att hyra. Men plötsligt löste det sig. – Det känns fantastiskt bra. Gud kan både öppna och stänga dörrar och jag är jätteglad att vi får behålla båten. Den är i princip jämt full och passar väldigt bra för verksamheten. …Niclas Asteberg förklarar att många av klienterna har bekymmer med droger. Närheten ombord gör det lätt att hålla koll på att inget sådant förekommer på båten. Den nya kajplatsen ligger också på Hisingen, i ett lugnt område med bra kommunikationer. Nu ska en ny bygglovsansökan göras och vatten, avlopp, el, tele och internet ska ordnas.” (Ingrid Byström, Världen idag)
OHLINS: Det här är bönesvar för många. Låt oss fortsätta att be tills allt ”går i hamn” med bygglov osv.

Judehatet i Malmö får mig att skämmas
Jag blir alldeles beklämd av Karolinska Sjukhusets tafatta hantering av den judemobbande överläkaren, och ännu mer av antisemitismen i min hemstad Malmö.

Enhet, ja – men utan avkall på bibeltro
Fältropet har varit: Åter till Ordet. Väckelserörelser har alltid präglats av en renässans i bibelstudier, tilltro till Bibeln som Guds ord, bibelförankrad förkunnelse, bibelläsning och undervisning på olika sätt. …Ett allvarligt tecken på distans från Guds ords centrum är att syndens allvar och konsekvenser tonas ner. Man talar bara om Gud som kärlek, inte om en Gud som visar vrede över synden och dömer synden. Det medför att behovet av frälsning och omvändelse nedtonas. Vilket leder till en konsekvens att evangelisation blir oviktigt och att mission inte blir omvändelseförkunnelse, utan fokus hamnar på socialt engagemang. …Ser man tecken på dessa trender, i sitt eget liv, i församlingens liv, i sin kyrkas liv – då behöver man återvända till Guds ord, för rannsakan och omvändelse. Det är en viktig utmaning för svensk kristenhet inför 2019.. (Stefan Swärd)
OHLINS: Det är en bra artikel men det som bör tilläggas är vaksamhet och avståndstagande för mycket av den s k moderna karismatiska rörelsen – bl a NAR och New wine – som är långt utanför sund biblisk lära.

Vatican News Paid Tribute To 60 Years Of Murderous Communism Under Castro In Cuba Then Quickly Deletes Post After Public Outrage

Egypt’s Sisi: Military cooperation with Israel at unprecedented levels

USA och Israel lämnar Unesco
”– Mitt land ska inte vara medlem i en organisation som som har som mål att motarbeta oss, och som har blivit ett redskap, manipulerat av Israels fiender, säger Israels FN-sändebud Danny Danon i ett uttalande. De båda ländernas utträde är ett slag mot organisationen, som USA var med och byggde upp efter andra världskriget i syftet att bevara och skapa fred. Unescos nuvarande chef Audrey Azoulay, som tillträdde precis efter att president Donald Trump beslutat om USA:s utträde, har lett förhandlingar om att starta en utbildningsplattform om Förintelsen och skapa utbildningsmaterial för att bekämpa antisemitism.”
OHLINS: Det är ett bra och ett helt rätt beslut av USA och Israel. Världen behöver många fler ledare som inte låter sig hunsas av orättfärdiga organisationer som går lögnens och fiendernas ärenden emot Guds egendomsfolk. Om detta försvagar FN och dess globala agenda, är det desto bättre.
”Väcker frågan om USA vill försvaga FN”

Gula västarna marscherar på nytt mot Macron – gaffeltruck mot regeringsbyggnad
Den franska proteströrelsen Gula västarna marscherade på lördagen på nytt i en rad av landets städer. Framåt eftermiddagen blev protesterna våldsamma. Regeringens talesperson Benjamin Griveaux fick evakueras när personer med en mindre gaffeltruck försökte forcera porten till det departement där Griveaux har sitt kontor.

Kyeyune: Mot den oundvikliga kraschen
Kom ihåg att Sverige, efter att gränserna alltså ”stängdes”, i skrivande stund räknar med ca 100.000 nya invandrare per år. Över drygt ett decennium kommer befolkningen att växa med tio procent. Redan nu finns det inga pengar, inga lärare, inga bostäder, inga poliser, inga vårdplatser, inga dagis för att hantera denna ökning. Kanske är jag blind, men jag har än så länge inte sett en enda politiker som lagt fram någon plan för hur ett land som har allvarliga problem med att smälta en befolkning på tio miljoner ska klara av en befolkning på elva miljoner. Jag börjar faktiskt tro att en sådan plan helt enkelt inte finns. (GP)

Tidningarna Dagen och Världen idag har skrivit om Nyårskonferensen i Värnamo. Citat: Tommy Lilja profeterade också ut ord över Sverige: ”Det kommer en öppning in i det nya året, och jag manar dig att gå på det du fått, säger Herren. Landet kommer att gå igenom stora omvälvningar framöver. Mina händer är bundna om församlingen är stilla. Jag kal­lar er att be!”
OHLINS: Vi kan genast avfärda detta som en FALSK PROFETIA. Guds händer har aldrig varit bakbundna och kommer aldrig att bli det. Gud är inte beroende av oss men vi är beroende av Gud. I klassiskt trosrörelse-manér uppmanades också att inte ”tala illa om ledare”. Därmed tystas också all sund prövning och sund kritik av vad dessa pastorer lär. ”Inget nytt under solen”, med andra ord.
Jes 46:10 Jag förkunnar från början vad som skall komma och långt i förväg det som inte har skett. Jag säger: Mitt beslut skall gå i fullbordan, allt vad jag vill kommer jag att göra.
1Tess 5:21
men pröva allt, behåll det goda,

China’s Unveils Devastating New Super Bomb As Beijing’s Answer To America’s ‘Mother Of All Bombs’

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

weekly_watchman

WEEKLY WATCHMAN 

Gläds vi över Guds bud – eller tolererar vi dem?
”För att kunna göra detta behöver vi förstås först ha fått en möjlighet att lära känna honom som är budens källa – nämligen Herren själv. Just detta är och förblir därför lösningen när vi ryggar tillbaka inför Bibelns mer svårsmälta delar. Den Gud som har skapat och frälst oss är värd både vår kärlek och vår lydnad!” (Olof Edsinger)

Facebook ber Franklin Graham om ursäkt
”Nu ber Facebook evangelisten Franklin Graham om ursäkt för att man blockerat hans Facebook-konto under 24 timmar. Orsaken var ett två år gammalt inlägg av Graham som misstänktes vara ”hets mot folkgrupp” – Facebook censurerar yttrandefriheten, skriver den amerikanske pastorn om händelsen.”

Forskaren:”Sverige ett av de 3 länder i Europa med flest terrorresenärer till IS”
Amir Rostami är f d polis och forskar om organiserad brottslighet och extremism i Sverige. Han förklarar varför vår brottsbekämpning inte funkar och presenterar sin kartläggning av de över 15000 individerna som är involverade i organiserade brott i landet.

Kina planerar ta över världen!

Misstänkt fall av ebolasmitta i Uppsala län

Muslims In Uganda Demand Christians Stop Saying That ‘Jesus Is The Son Of God’ Or Face Death Through Jihad
Buried in the concluding paragraphs of a Christmas Eve Washington Times report about Muslims in Uganda forcing Christians to convert to Islam was the extraordinary revelation that in that country, Muslims now consider any public statement of the Christian Faith to be a calculated insult to Muslims, for which they can justifiably exact revenge.

Muslimska organisationer bör betala tillbaka överbidrag
”Genom att uppge många fler medlemmar än man egentligen är har flera muslimska riksorganisationer tagit emot bidrag man inte varit berättigade till. Alltför ofta har pengarna gått till en fundamentalistisk elit, skriver Sameh Egyptson. …Ett av de mest avslöjande dokumenten berör Islamiska församlingen i Göteborg som åberopat 5 594 medlemmar, men som 1998 förklarade sig lägga ner verksamheten på grund av dålig ekonomi. Samma år uppstår en ny församling i Malmö, ”Islamiska förbundet i Skåne”. Krav ställs nu från huvudorganisationen FIFS att bidraget till Göteborg ska omdirigeras till ”Islamiska förbundet i Skåne”, som uppges ha 3 622 medlemmar. Vid ett besök som SST:s analysgrupp gjorde hos den nya skånska muslimska organisationen finner man att den har högst 250 medlemmar, varav mer än 150 är barn..”

Willow Creek tvingas till stora besparingar
”Anklagelserna mot Bill Hybels skakade om stora delar av den evangelikala kristenheten. Nu tvingas församlingen Willow Creek, som han grundat, till stora besparingar. Trots turbulensen kommer konferensen Global Leadership Summit att genomföras i Sverige.”
OHLINS: Det är beklagligt att konferensen ska genomföras, med fortsatt spridning av företagsmodellen och spridning av förblindelse när det gäller tidstecken och det profetiska ordet.

Brasilien uppges flytta ambassad till Jerusalem
”Det är bara en tidsfråga innan Brasilien flyttar sin ambassad i Israel till Jerusalem, säger den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu i samband med sitt besök i Brasilien.”

Netanyahu: We have no better friends in the world than the Evangelical community

Pope Francis Declares In Mass On Tuesday That Worshipping Mary Is ‘Not Optional’ And That She ‘Provides All Blessings’ As The Mother Of God

President Vladimir Putin vann en promenadseger i fjolårets presidentval.
Men det har inte blivit någon lätt start på vad som kan vara hans sista mandatperiod vid makten.

trumpetBrief

PROFETISKA NYHETER

Israel förstörde en femte tunnel
”Den israeliska militären har upptäckt och förstört ytterligare en tunnel utmed gränsen till Libanon. Det blir den femte sedan en sökoperation inleddes i början av december. Israel anklagar den shiamuslimska rörelsen Hizbollah för brott mot israelisk suveränitet.”

Vatican Spokesman And Deputy Resign From Their Positions As More People Continue The Flee The Sinking Ship That Is Pope Francis

Hot mot Bulgariens kyrkor stoppat – kristna jublar
”Bulgariens parlament slopar de hårt kritiserade delarna av ett lagförslag som kunde ha inneburit att många kyrkor skulle ha tvingats stänga. – Var med oss och tacka Gud för de här nyheterna, skriver en kristen juridisk organisation, enligt Christianity Today.