En profetisk syn som jag Janne fick i bön i början av år 2000. Vi var då engagerade i en pingstkyrka i Göteborg.

Vi hade soppkök för utslagna >> och ansvarade även för den öppna kyrkan om dagarna. Den öppna kyrkan innebar evangelisation, undervisning och mycket bön. Det var på morgonen när vi kom till kyrkan som jag fick en syn.

I bönen såg jag plötsligt inom mig Manhattan i New York från havssidan. Plötsligt zoomades tornen i World Trade Center in och jag kunde se bilar som åkte på gatorna och så upphörde plötsligt synen. Jag funderade på vad  synen kunde innebära.

Bara en kort tid efteråt så besökte vi resemässan (Turmässan) i Göteborg och American Airlines delade ut spelkort till alla besökare. Vid deras monter kunde man nämligen vinna en resa för 2 till Las Vegas. Det handlade om ett spel som hette Black Jack. Det här var ju alldeles gratis så jag spelade först men hade ingen större lycka för jag åkte ut direkt på den 1:a omgången. Elvor gick det bättre för – trots att hon aldrig hade spelat detta tidigare, förutom någon gång på tv-spel. Hon gick upp i delad ledning tillsammans med en grek som jobbade på en av resebyråerna på mässan och som var en van ”gambler”.

Man meddelade oss att det skulle bli en utslagsturnering mellan Elvor och greken senare på dagen. Det blev en nervös väntan. Så startade äntligen finalen och greken småflinade föraktfullt åt Elvor och sa: ”Du vinner väl på nybörjartur!”

Elvor fick 2 bra kort och stannade, greken var nu tvungen att slå Elvor. Massor av folk trängdes runt finalen för att titta hur det hela skulle sluta. Greken klarade inte av att slå Elvor så han fick ta emot andrapriset som var en väska och han drog moloken och sur iväg. Nu berättade man att resan egentligen gällde vart vi ville i USA.

Vi fick ett resebevis i handen som gällde som en bokningsbiljett hos American Airlines i Stockholm. När jag vaknade dagen därpå trodde jag att jag drömt alltihop. Jag var tvungen att titta på resebeviset igen. Vi ringde och bokade in resan lite senare.

Vid den här tiden levde vi på mitt lönebidrag och Elvor arbetade heltid idéellt, helt i tro efter starka tilltal från Gud. Det innebar att vi levde under existensminimum under flera år. Men det innebar också att vi fick vara med om många (!) ekonomiska under. Resevinsten blev ett starkt vittnesbörd både för icke troende och de troende som kände till vår situation. Vi reste till Los Angeles och fick helt gratis pröva på att åka 1:a klass från Chicago till Los Angeles.

På hemvägen mellanlandade vi i Chicago och där hyrde vi bil och besökte några vänner i West Virginia och därifrån sedan till New York. En dag i New York reste vi med färjan över till Statten Island. Vi hade kamerorna med och skulle gå upp på däck och plåta lite grann. Jag tittade inåt Manhattan. Jag stod alldeles förstummad! Exakt det jag såg nu var den bild som Anden visade mig i synen.

Jag förstod då att Gud ville säga något, men vad? Sedan kom den 11 September 2001 och 2 fulltankade jetplan flög in i World Trade Center 1 och 2. Båda tornen rasade ihop med exakt en timmes mellanrum, i det fruktansvärda terrordådet.

David Wilkersons budskap var efter händelsen: Tornen har rasat men vi gick miste om budskapet.
Predikan på svenska >>

Det jag kom att tänka på är att efter den här händelsen så har världen kommit samman. Globaliseringen har gått med en rasande fart. Det kom till mig i bönen då jag bad över uppenbarelsen med World Trade Center. Det handlar om Joels profetia om ”Tecken på Jorden Blod eld rökmoln

11 September 2001 är 7 år innan börsen föll 2008 och det är 7 år innan Jubileumsåret 2015 med alla dessa tecken Mark Biltz talar om >> & >>

Yom Kippur talar om domen och vi hade var sin syn den dagen i år >> Blodet stänks 7 ggr för vår synd på Yom Kippur. Och de som vandrar i ljuset har blodets välsignelse. Men lägg märke till hur just synden skall drabba 7 falt. (handlar det om år?)

3 Mos 26:18 Om I detta oaktat inte hör mig (Lyder – Älskar) så skall jag tukta er sjufalt värre för era synders skull.

Sjufalt = Strongs 7651 Sheba som säger att det betyder 7 och innebär en fullhet och kan därför menas en vecka som då är 7 dagar.

Profetiskt blir det en årsvecka som är 7 år. Det är märkligt men det finns just en sådan vecka som kallas för Daniels 70:e årsvecka. Kan det vara så att de sista 7 åren före Jesu tillkommelse kommer att handla om att Gud på ett speciellt sätt kommer att handla med sitt folk?

Ja 2 Tess 2 bekräftar bara att det är så att 3 Mos 26:18/ 7 Faldigt kan ha med 7 år att göra. För där sägs att Herren själv kommer att skilja bort dem som inte ger kärleken till sanningen rum. (Lyder) Och det kommer att ske innan Jesus kommer tillbaka igen.

Sedan är det en annan sak Gud gjorde mig uppmärksam på och det är. Varje gång som jordens folk församlar sig i FN så har det varit just det med blod eld och rökmoln.

Vi måste ställa oss frågan när började man i praktiken att föra fram den nya världsordningen? Läs gärna profetian om New World Order i det här sammanhanget >>

  • 2:a världskriget slut med atombomberna – FN startade
  • Bränderna i Kuwait – Världen kommer samman
  • World Trade Center – Världen kommer samman
  • Bränderna i Kalifornien – Världen kommer samman i Annapolis
  • Tecken på jorden har tydligt med folkens församlande att göra

Mvh Janne Ohlin

Tillägg Elvor Ohlin:
Kan Gud ge en vinst genom kortspel? undrade någon. Jag vill påpeka att han skulle nog inte ha gjort det, om jag hade haft det minsta spelbegär. I det här fallet använde Gud ett annorlunda sätt och jag kunde inte ens spelets regler mer än det allra viktigaste.
Den största glädjen var att se våra ”sopp-gäster” som kom till kyrkan på tisdagar för att få ett gratis mål mat. De applåderade och jublade allihop. Det var som om de kände: ”Vi vann!” och de var verkligen glada för min skull!
Från min synvinkel använde Gud bildsynen som Janne fick för att uppfylla en önskedröm och bön som jag hade, nämligen att få komma till New York. Han ”slog två flugor i en smäll”, om jag får lov att uttrycka det så.