Natten till påskdagen den 21 april 2019 väcktes Göte Öhgren av denna dröm/syn.
Jag och min fru Eva-Lena var på väg till en stor konferens. När vi kom fram var det jättemycket folk där. När vi kom in var det redan fullt med folk i väldigt stor sal. Salen påminde om en kyrksal, men var det ändå inte. Där var bord utställda som två långa rader på var sida om en smal gång i mitten.

Lokalen var stor och bred. Uppskattningsvis var där ca 500 – 600 personer. Siffran är min egen uppskattning. Det kan ha varit fler.

Vi var lite sena så folk hade redan satt sig till bords. Det var kaffe och tårta och på estraden spelades musik av ett band. Estraden var lång med lite förhöjning av två trappsteg upp. Jag reagerade på att det inte fanns något kors på estraden.

Min fru Eva-Lena kände igen några personer som hon hälsade på. Jag kände inte någon av dem utom två personer, vilka var förknippade med f d Helgelseförbundet. (Den ene var Nils Norburg, f d HF, och den andre personen var lite mer diffus men kan ha varit Jean Malm, f d ÖM, skribent och missionär).

Jag upplevde en konstig känsla, folk satt bara och pratade med varandra och skrattade. Plötsligt säger en man som jag inte kände igen: ”Ja, vi väntar ju på den stora väckelsen som ska komma!” Sedan satte han sig ned och folk fortsatte att prata och fika.

Jag upplevde plötsligt en olustig känsla. Folk började gå runt och prata med varandra. Jag bad till Herren: ”Hjälp oss Herre, ut härifrån!” Jag hinner inte mer än be denna bön, så faller Guds Ande över mig och jag hör mig själv säga de här orden: ”Förvänta Er ingen jätteväckelse, men säger Herren: det kommer en tid när jag söker människor till frälsning. Människor kommer att bli räddade, några här, några där, samtidigt på flera platser där bönens Ande är utgjuten, där det finns ett bedjande folk. Det blir en mycket hård tid. Böj Er för mig, säger Herren!”

Då vaknade jag, det var mycket starkt!
När jag skrev ner drömmen/synen på natten slog jag upp min Bibel och läser följande:

Ps 105:3-5
”Berömmen Er av hans heliga namn; glädje sig av hjärtat de som söka Herren. Fråga efter hans makt, söken hans ansikte beständigt. Tänken på de underbara verk som han har gjort, på hans under och hans muns domar”

Med vänlig hälsning
Göte Öhgren, Klövsjö