Frälsningsunder på ”Hemmet”

Luk 15:10 Likaså, säger jag er, blir glädje hos Guds änglar över en enda syndare som gör bättring.

Vi var med om något underbart idag på ett äldreboende som vi besöker regelbundet. Det var bara Janne och jag (Vi brukar numera i o f s bara vara max 4) som kunde komma och någon miss hade gjorts vid inbokning så ingen visste att vi skulle komma. En man på Äldreboendet hade sett en annons i tidningen och visste om det. Vi kan kalla honom Sven.

Vi åker alltid dit en halvtimme innan för att samtala med Sven, som inte har någon släkting och känner sig lite ensam. Han följer nyheter och har ett bra minne. Han tycker om de kända gamla sångerna. En förändring har skett under åren. Förut gick det inte att prata om andliga frågor men den sista tiden har Sven varit mer öppen.

Medan Janne pratade med Sven gick jag runt och sa till på avdelningarna att vi skulle ha andakt och det kom några till, trots allt.

Innan vi sjöng Lugna hamn berättade jag om förra veckans aktiviteter och sedan innebörden i sången. Lotsen är Jesus som för oss genom allt i livet, även stormar, tills vi når den lugna hamnen…när jag med enkla ord berättade om hur man blir frälst hände något förunderligt i Svens ögon. Jag såg liksom att tron föddes! Hans blick och utstrålning blev så ljus och go och han log lite. Vi måste fråga sen om han vill bli frälst idag, tänkte jag. Vi måste be med Sven!

Senare vittnade Janne också enkelt om frälsningen och läste Joh 1:10-13 om pånyttfödelsen. Han påpekade också hur viktigt det är att vi väljer Jesus. Janne berättade att just då kände han så starkt att vi måste be för Sven.

Efter andakten sa Janne till mig: Idag ska vi be för Sven, det känner jag starkt. När han hjälpte Sven ner i hissen frågade vi om inte Sven ville bli frälst och om vi ska be tillsammans. Jo, det ville han. Han sa att det har aldrig någon frågat mig direkt förut.

Vi bad i hans lägenhet och Sven blev frälst! Det är värt ett halleluja (betyder pris till Gud)!

Den här gången var det rätt tid att fråga. Det är så fantastiskt när den helige Ande leder i rätt tid och på rätt plats.Vår bön är att aldrig missa en människa som vill bli frälst men som inte vågar, om ingen frågar. Nyckeln till evangelisation är den helige Ande.

Ohlins
2009-08-13