Delger här en dröm som jag tror är ett profetiskt budskap till oss alla om vaksamhet. Jag tror Gud vill med drömmen först och främst visa att någonting vi äger aldrig får vara viktigare än Jesus Kristus.

När vi skulle ha en Temadag om ändens tid så fick ledaren i församlingen en dröm som i stora drag handlade om att om folk förstod tidens tecken så skulle vi inte ens ha rymts i kyrkan under den här dagen. Men så fick han se hur människor levde för sina hus och andra egendomar som de ägde.

DRÖMMEN:

Jag fick i min dröm se en jättebrand helt plötsligt starta i ett samhälle med en otrolig rökutveckling. Elvor och jag tittade med förvåning på branden men den var ju ändå ungefär 1 mil bort så det var ju ingen fara för oss. Mitt emot där vi befann oss på andra sidan en flod fanns det gamla slitna hyreslägenheter som en del hade sina balkongdörrar öppna för värmens skull.

Helt plötsligt så såg jag hur det började brinna explosionsartat och hur elden kom ut igenom de öppna balkongdörrarna. Vi blev så förvånade hur kunde den här elden sprida sig så snabbt? Vi sa då tillvarandra: Kan den här elden också sprida sig över floden och nå oss?

Jag fick en känsla i drömmen att vi bara var främlingar på den här platsen och att vårt hus bara var en temporär boning för övenattning. Vi sa nu i drömmen till varandra: Hinner vi ens hämta våra resväskor ? Och där slutade drömmen ….

Det man kan förstå direkt är att när väl ändetiden startar så kommer till och med de som nu tror att de är vakna och ser tidens tecken att bli förvånade över hur fort det accelererar i utvecklingen.

Nu är det väl några veckor sedan jag hade den här drömmen och jag har bett Gud om den rätta uttydningen. Är det en rätt uttydning så måste det vara baserat på Guds ord för så har Gud alltid talat till oss.

1 Mos 15:1 Därefter kom HERRENS ord till Abram i en syn. Han sade: ”Frukta inte, Abram. Jag är din sköld. Din lön skall bli mycket stor.”

Jer 1:11 HERRENS ord kom till mig. Han sade: ”Vad ser du, Jeremia?” Jag svarade: ”Jag ser en gren av ett mandelträd. 12 HERREN sade till mig: ”Du har sett rätt. Jag skall vaka över mitt ord för att fullgöra det.”

Herrens ord kom även till Petrus och förklarade skriften för honom i NT

Apg 10:9 Nästa dag, medan de ännu var på väg och närmade sig staden, gick Petrus vid sjätte timmen upp på taket för att be.10 Han blev då hungrig och ville ha något att äta. Medan man gjorde i ordning maten, kom han i hänryckning. 11 Han såg himlen öppen och något som liknade en stor linneduk komma ner. Den var fäst i sina fyra hörn och sänktes ner till jorden 12 och i den fanns alla slag av jordens fyrfotadjur och kräldjur och himlens fåglar.13 Och en röst kom till honom: Stig upp, Petrus, slakta och ät! 14 Petrus svarade: ”Nej, nej, Herre! Jag har aldrig ätit något oheligt eller orent.”15 Då sade en röst för andra gången till honom: ”Vad Gud har förklarat för rent skall inte du anse vara orent.”16 Detta hände tre gånger, och sedan togs duken strax upp till himlen.

Vad var det för uttydning då? Jo Gud ville varna Petrus för att göra skillnad på människor.

Apg 10:34 Då började Petrus tala: Nu förstår jag verkligen att Gud inte gör skillnad på människor, 35 utan tar emot den som fruktar honom och gör det som är rätt, vilket folk han än tillhör.

Det var först nu som jag upplevde att Herrens ord kom och förklarade med skriften vad jag drömde.

Jes 26:20 Kom mitt folk och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick, till dess vreden har gått förbi.

Heb 26:20 Come, my people, enter thou into thy chambers, and shut thy doors about thee: hide thyself as it were for a little moment, until the indignation be overpast.

Det Hebreiska ordet för kammare är 2315 Cheder som i första hand betyder ”Lägenhet” ”Apartment”. Han talar här om att gå in i din lägenhet och stänga igen dörren efter oss och gömma oss så att vi inte drabbas av Guds Vrede (ELD)

Jes 26:21 Ty se, HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning. Jorden skall blottlägga sina blodskulder och inte längre dölja sina dräpta.

Ordet Jordens innevånare här kommer åtskilliga gånger i Uppenbarelseboken

Upp 17:2 Jordens kungar har bedrivit otukt med henne, och dess invånare har blivit berusade av hennes otukts vin. (KINGDOM NOW ?)

Upp 17:2 With whom the kings of the earth have committed fornication, and the inhabitants of the earth have been made drunk with the wine of her fornication.

Grekiska: de som bor i en permanent boning på Jorden.

Samhället jag såg brinna i drömmen där har jag själv bott i en permanent boning innan Jag blev frälst. Nu i drömmen som jag tidigare nämnt så var vi där bara på besök som främlingar och bodde i en tillfällig boning och hade resväskorna klara i huset.

Det är precis så Abrahams säd skall tänka!

Heb 11:13 I tron dog alla dessa utan att ha fått det som var utlovat. Men de såg det i fjärran och hälsade det och bekände sig vara gäster och främlingar på jorden.

16 Men nu längtade de till ett bättre land, det himmelska. Därför blygs inte Gud för att kallas deras Gud, ty han har ställt i ordning en stad åt dem.

Gå alltså in i Kristus och befäst dig i honom genom att läsa bibeln och bedja om ljus. Stäng igen din dörr och släpp inte in någonting främmande i ditt hus. Var rädd om den himmelska visionen och hoppet om Jesu tillkommelse så att du inte bedras av ”De Laglösa” som förvrider skriften. De byter ut det himmelska hoppet mot ett jordiskt – Se Kingdom Now – Ogräset >>

OBS! Läs gärna början på Jes 26 (King James)

Isa 26:1 In that day shall this song be sung in the land of Judah; We have a strong city; salvation (Heb: JESUS) will God appoint for walls and bulwarks. 2 Open ye the gates, that the righteous nation which keepeth the truth may enter in. (I KRISTUS) 3 Thou wilt keep him in perfect peace, whose mind is stayed on thee: because he trusteth in thee. 4 Trust ye in the LORD for ever: for in the LORD JEHOVAH is everlasting strength: 5 For he bringeth down them that dwell on high; the lofty city, he layeth it low; he layeth it low, even to the ground; he bringeth it even to the dust. 6 The foot shall tread it down, even the feet of the poor, and the steps of the needy.

Mvh Janne Ohlin/Göteborg