Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV 

parousia6

 

 

 

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

Parousia Mission Göteborg 25/2–2018  Mer från Göteborg
Elvor: Guds förbund med Israel är viktigt  (Mp3)
Janne: Vakna för nu gäller det (Mp3) Text >> /Innehåller mer Fakta)

Parousia Mission Kungsbacka – Mer från Kungsbacka
Janne: Tidens slut 1 (Mp3) 14/2 – 2018 (Text >>)
Elvor: Stanna kvar hos Jesus (Mp3) 30/1-2018 (Text >>)

KOMMANDE MÖTEN – PAROUSIA MISSION
Parousia Mission/Kungsbacka – Onsdag 28/2 Kl 18:00 i Emanuelskyrkan
Parousia Mission/Göteborg – Söndag 25/3 Kl 14:00  i  Wartagården

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till här, har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne

____________________________________________________

Migrationsverket ställer märkliga frågor till unga flyktingpojkar
Migrationsverket har tagit fram ett stort batteri av frågor som de ställer till asylsökande flyktingar, som har konverterat från islam till kristendomen. Många av frågorna är grundläggande men en del av dessa är märkligt formulerade och är inte relevanta, utan rena skrivbordsprodukter.

Bedjare i Sverige och USA upplever ”profetisk tid”
OHLINS: Att be är Guds vilja, om och när det görs med rätt motiv. Den här ”rörelsen” och ”Sverigebönen” vill vi däremot varna för med all kraft eftersom den grundar sig på de 7 bergen-läran som har sina rötter i Dominion och Kingdom now-läran och har som mål att föra alla till påven genom ekumenik. De 7 bergen (sfärerna) handlar om att med makt, pengar, positioner kändisskap – strävan efter det jordiska – utbreda ett (falskt) gudsrike med hjälp av falska NAR-apostlar. Denna rörelse är därmed varken sund eller biblisk. Det är inte heller ovanligt att falska apostlar ”tar äran” och gärna vill förknippas med tidigare äkta väckelser men det är lika förfalskat som när Ulf Ekman vid ett tillfälle nämnde David Wilkerson – som han i själva verket var en fiende till både när det gällde lära och liv.
Det här är typiskt för de 7 bergen/de 7 sfärerna: ”Uppblås köttet! BLI RIK!! Bli känd! Gör karriär!” …för ”guds rikes skull” = MAMMON
Lyssna på en av deras ”apostlar” Brian Houston
Jesus sa:
Matt 6:24 Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

”Beast from the east” slår mot Europa – minst 24 döda
Inte bara Sverige har drabbats av det kyliga vintervädret. Minusgrader och snöfall har också dragit in över Europa, så långt söderut som till Medelhavsöarna Korsika och Capri. Minst 24 personer har dött under de senaste fyra dagarna på grund av väderförhållandena, skriver BBC. Det rapporteras även snö vid Egyptens pyramider

Soldater sänds ut efter kraftigt skalv
”I Papua Nya Guinea har soldater och räddningsarbetare skickats ut efter söndagens kraftiga skalv med magnituden 7,5. Myndigheterna varnar samtidigt för efterskalv och jordskred.

Frankrikes etniska rensning: Islamistisk antisemitism

BIBELSTUDIE JANNE: Vakna för nu gäller det!

Reporter ska undersöka varför judar lämnar Malmö
”Varför väljer judar att lämna Malmö och flytta till Israel? För att hitta svaret på den frågan har Sydsvenskans reporter Mats Amnell tilldelats 50 000 kronor från Lars Johan Hiertas stipendium.

7berg-lucistrust--
De 7 bergen-läran är NEW AGE! (NAR = NEW AGE)
The Hierarchy of Light (Obs! en ockult sida)

In Gaza Hamas Says That US Embassy Move In May ‘Is A Declaration Of War Against The Entire Muslim World’
EDITOR’S NOTE: As of this writing, the Middle East is an absolute powder keg just waiting for final spark that will set the entire region ablaze. We said over a year ago that Donald Trump was “God’s man” for the presidency because it would bring about the ‘global shaking‘ of end times prophetic fulfillment, and guess what? Here it comes.

Sveriges regering bad ‘Palestina’ om hjälp att vinna platsen i säkerhetsrådet
Minister Wallström har efterfrågat staten Palestinas stöd i sina ansträngningar för att vinna en plats i [FN:s] Säkerhetsråd.” Så skriver Palestinska myndighetens utrikesdepartement i ett inlägg på arabiska publicerat den 28 juni på departementets officiella facebooksida.
OHLINS: FRUKTANSVÄRT !!!!!

Glassbilar, kyrkklockor – och böneutrop i Växjö
”Innehållet är alltså en offentlig proklamation, riktad till både muslimer och icke-muslimer, av innehållet i islam. ..Innehållet är alltså en offentlig proklamation, riktad till både muslimer och icke-muslimer, av innehållet i islam. Det är muslimsk förkunnelse. Därmed faller jämförelsen med kyrkklockor och glassbilar platt till marken. Det är här frågan om böneutrop börjar brännas..” (Stefan Gustavsson)

Televangelist Benny Hinn Admits Going Too Far With Prosperity Gospel in Wake of Billy Graham’s Death
In the wake of the death of renowned evangelist Billy Graham, controversial faith-healing televangelist Benny Hinn, who has often been criticized for his endorsement of the prosperity gospel, said in a stunning confession Wednesday that sometimes he has taken the erroneous gospel too far.

Turkiet hotar att invadera Grekland
Turkiets regerande parti – och till och med en stor del av oppositionen – verkar fast beslutna, om inte besatta, av att invadera och erövra dessa grekiska öar, med förklaringen att de egentligen tillhör turkiskt territorium.

’Israel Cares More for Palestinian Life Than Hamas Does’
”A Palestinian man from the Gaza Strip stumbled across the security fence into Israeli territory on Wednesday after having been shot by Hamas forces. Soldiers with the Israel Defense Forces (IDF), who are so often smeared as blood-thirsty racists, did not hesitate to provide the man with emergency medical treatment…”

Barnhemsbarn: Vi pressades att kritisera Love and Hope

Varför har så få noterat detta?
OHLINS: Detta leder till kontroll av flöde så bara det som gynnar dem släpps igenom.
Liknar Sovjetiska ”Pravda” men dit är vi på väg…..

Michael Brown Retweets Claim His New Book is Word from God
Michael Brown is the chief apologist for the Charismaniac movement, giving vocal defenses and stirring endorsements for men like Bill Johnson, Kenneth Copeland, Benny Hinn, and Rodney Howard Browne.

You Can Unlock the Supernatural from the Courts of Heaven! (For $139.00)
Here’s the Apostle Robert Henderson talking about how to get rich-oops, I mean unlocking wealth… but I’ll save you the 28 minutes of worthless blathering. Wanna get rich? Charge a bunch of people $139 to ”unlock the supernatural from the courts of heaven!”
OHLINS:
Jud 1:16 De knotar och klagar och följer sina begär. De är stora i orden och smickrar dem som de kan ha nytta av. 17 Men ni, mina älskade, kom ihåg vad som är förutsagt av vår Herre Jesu Kristi apostlar. 18 De sade till er: ”I den sista tiden skall det finnas människor som hånar och följer sina egna gudlösa begär.” 19 Det är dessa som vållar splittring, de som är oandliga och som inte har Guds Ande. 20 Men ni, mina älskade, skall uppbygga varandra på er allra heligaste tro. Be i den helige Ande. 21 Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv.

Vem tar upp kampen med Hillsong?
Gamla och unga kristna blir alltmer åtskilda. Är man inte ungdomsledare eller har egna barn träffar man i dag sällan ungdomar i kyrkan. Själv är jag 64 och inser att ungdomar inte behöver något annat av mig än mina pengar. Detta är framtidens storstadskyrkomodell. Är den biblisk?” (Leif Andreasson)

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Eli Göndör: Var finns analysen av integrationspolitiken?
”…På avstånd ser han ett land som helt tappat sin riktning och sin självaktning. Han ser en integrationspolitik som finansierar att människor håller ett avstånd till och odlar ett förakt mot majoritetssamhället. Det är vad han ser. Han ser inte anpassningsinriktade åtgärder som signalerar förväntningar på att de som kommit till Sverige i någon mening lär sig språket, försörjer sig eller följer lagen. Därför gissar han också förmodligen att ett land som inte anser sig ha något eget att erbjuda nyanlända att anpassa sig till kanske i stället kan lära sig att anpassa sig till de nyanlända. Det finns massor av åtgärder som krävs för att integrationen ska fungera. Det är inte frågan om ett eller två problem. Men oavsett hur dessa problem ska åtgärdas behövs det en konsekvensanalys. Inte om vad som är rätt att säga utan hur det som görs tas emot.”

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka
”Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter inte att det var en terrorattack.”

Israel Launches Tank And Airstrikes Against Hamas In Gaza Strip As Threat Of Massive War Looms
EDITOR’S NOTE: Israel, the Palestinians and Iran by proxy stand on the edge of all out war as another intifada threatens to rear its ugly head. The Jerusalem Post says ‘while the Gaza Strip is a tinderbox waiting to explode, the growing Iranian entrenchment in Syria and Lebanon poses the biggest risk for Israel. Unlike Hamas in Gaza, the Iranian war machine can wreak immeasurable damage on the Jewish State.
Fyra israeliska soldater skadade i bombattack

Irland skippar Israelbojkott
”Lagförslaget som skulle gjort det brottsligt att köpa varor producerade på ”ockuperad mark” i Israel har lagts på is i det irländska parlamentet. Bedömare menar att regeringen fick kalla fötter efter att både Israel och USA rutit ifrån.”

Livstids fängelse för att ha dödat kristen kvinna
”En afghansk migrant i Tyskland har fått livstids fängelse för att ha dödat en kvinna på grund av att hon blivit kristen. Mannen knivhögg kvinnan utanför en matbutik framför ögonen på två av hennes barn.”

Netanyahu says Israel could act against Iran’s ’empire’
MUNICH (Reuters) – Prime Minister Benjamin Netanyahu said on Sunday that Israel could act against Iran itself, not just its allies in the Middle East, after border incidents in Syria brought the Middle East foes closer to direct confrontation.

Public service är kungen av fake news

Chrislam – Brian Houston (Video)
Citat av Brian Houston ca 1:25 in i predikan: Muslimerna och ni, vi tjänar i själva verket samma Gud. Allah för en muslim, för oss har vi fader Gud. Och naturligtvis har uppfattningarna förändrats mycket genom historien..
(Eng. ”The muslim and you, we actually serve the same God, Allah to a muslim, to us the father of God.”)

OHLINS: Många undrar hur det står till i Hillsong. Här är ytterligare ett exempel på vilseledande lära som lurar många människor. Bibelns Gud är i n t e samma som Allah i Koranen. Guds Son Jesus Kristus/Messias gav sitt liv för att ge syndernas förlåtelse och frälsning – den ende! Koranens allah var en mångud – en av många hundra (900?) gudar (därav månskäran). Orsaken till att Muhammed skrev vissa verser som liknar Bibeln var att han mötte judar och ”kristna” grupper på sin väg. Det finns muslimer som har blivit Jesus-troende och ”pånyttfödda” enbart genom att studera och jämföra Jesus med Muhammed. Vetskapen om hur Muhammed var och hur han levde, har förskräckt och chockat dem.
(Vi vill inte uppmuntra att lyssna på Houston. Lägger ut videon enbart för att visa att citatet är korrekt).

Bibelstudie: Linnetyget

Polis sågar RFSU:s råd om könsbilder: ”Helt sjukt”
”RFSU:s råd om att skicka könsbilder är ”helt sjukt”. Det menar en pensionerad polis som jobbat som ungdomsbrottsutredare i flera år. – En bild med samtycke ena veckan blir till hot och förnedring nästa vecka, säger hon.”

Ny Andakt ! – Sann Tro – Vilande Tro!

WEEKLY WATCHMAN

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

(FACEBOOK) (TESTA – DENNA VINKLING PÅ SAKEN I USA)
The Market is falling folks. What does it mean? It means you have been lied to, by false prophet Mark Taylor. He said America’s best days are ahead. Last Friday saw (- 666) and now today (-1,200)…..God will not be mocked. Trump is not bringing MAGA, he is bringing judgment. This is just the beginning, and a political party cannot save us. Neither can Trump.
We have been watching a charade. Let me say it again, Trump was not selected to bring the things that he promised, he was chosen by the NWO to bring chaos. Folks, a huge crash is coming down the road. We must get our lives in order. Those who desire to know the truth must stop listening to the false prophets and blind preachers like Paula White, Jerry Falwell JR., Franklin Graham, Lance Wallnau, Mark Taylor, Jim Bakker, and others who are sliming the church with Dominionist NAR lies and deception. Judgment is here ladies and gentlemen. May the wise ones have the eyes to see it. /Nathan Leal Watchman’s Cry

Som en trojansk häst. (AGENDA 2030 = UPP 13)
Likt en trojansk häst har den lömska planen bäddats in i positiva ord om konkurrenskraft. Under punkten ”strukturutveckling” vill regeringen ändra på jordförvärvslagen, så att aktiebolag lättare ska kunna köpa upp jordbruksmark. Det betyder att priset på åkermark kommer att öka i en allt högre takt. Bondens viktigaste resurs, jordbruksmarken, blir snart så dyr att vanliga bönder inte har en chans att köpa den.
OHLINS: Det här är exakt vad David Wilkerson varnar oss för i ”SYNEN”

”Waldau fick guld och miljonbelopp”
”Som om inte de mord som ägde rum omkring Knutby Filadelfiaförsamling år 2004 var tragiska nog, framkommer nu en ännu sorgligare bild av sekten. I Uppdrag granskning visar det sig att ett omfattande maktmissbruk ägt rum i församlingen under lång tid.”

Flera döda i skolskjutning i Florida
17 personer har dödats i en skolskjutning i Parkland i den amerikanska delstaten Florida, uppger polisen. Den misstänkte skytten har gripits, och är en 19-årig man och före detta elev på skolan.
Elever vittnar om skolskjutningen: ”Sedan hör jag pang, pang, pang och skrik överallt”

Sameh Egyptson: När lögnerna blir heliga
Muslimska brödraskapet talar med kluven tunga: De säger en sak till svenska myndigheter och en annan till sina egna. Därför måste Sverige bli bättre på källkritik, skriver Sameh Egyptson.Man fann också interna dokument som speglar denna strategi när man gjorde razzior mot ledande personer i rörelsen i Schweiz, USA och Egypten. Dokumenten beskriver hur brödraskapet ska infiltrera politiska och samhälleliga organ. En sådan strategi kan man även finna i Al-Qaradawis europeiska fatwaråd, som ger klara rekommendationer att skapa parallella samhällen för sina medlemsorganisationer i Europa, bland annat de utpekade svenska organisationerna. Svenska muslimska organisationer inom Muslimska brödraskapets inflytelsesfär poängterar inför svensk offentlighet att man vill vara med och spela en roll när det gäller att integrera nysvenskar och hjälpa till att forma det framtida Sverige i en positiv riktning, men man preciserar inte vad man menar med integration. Studerar man beslut från olika års deklarationer från det europeiska fatwarådet får man bilden att integration är identisk med muslimska brödraskapets vision för islam och muslimer och som förverkligas av utpekade organisationer.” (Sameh Egyptson)

Open Doors varnar för falsk enhet i OS
”Låt er inte luras av Koreas uppvisning av enhet under OS. Den varningen utfärdar nu organisationen Open Doors i en intervju med tidningen Christian Post. …– Samtidigt som många nationer gemensamt deltar i vinter-OS är det över 300 000 personer i Nordkorea som nekas rätten att leva ut sin kristna tro, säger Matthew Rees från Open Doors. ..Open Doors betonar att varje aspekt av livet i Nordkorea styrs av staten. Landet står sedan 16 år överst på organisationens lista över de nationer där förföljelsen av kristna är som värst. ”Tusentals kristna är fängslade i skrämmande arbetsläger och tusentals andra håller sin tro hemlig” skriver Open Doors. Open Doors citerar en nordkoreansk flykting som menar att regimen förhindrar all frihet. – Mänskliga rättigheter är noll procent. Religion är inte tillåtet. Ledaren måste dyrkas som en gud, och det kommer inte förändras om inte regimen kollapsar, säger han. (Kerstin Schönström)

Wallström glömmer religionsfriheten
Tyvärr känns det som om regeringen inte kan frigöra sig från den beröringsskräck gällande religion som vänstern i vidare bemärkelse ofta lider av. Det är trist. Religionens allt mer framträdande roll i politiken är numera en gammal nyhet. Utan den kommer omvärldsanalysen att fortsätta vara bristfällig och utrikespolitiken att fortsätta halta. (Sofia Damm)
OHLINS: Vi vill uppmärksamma sakfrågan utan att lägga vikt vid partipolitik.

1 500 marscherade för Israel i Helsingfors
”Med målet att Finlands politiska ledning ska ändra attityd till Israel och erkänna Jerusalem som huvudstad, tågade mer än 1 500 personer till Helsingfors riksdagshus i söndags.

Israel fortfarande viktigast
”De judiska församlingarna i Sverige har intagit en mer reserverad hållning till Israel denna nya inslagna väg går stick i stäv mot medlemmarnas inställning, skriver David Fischer i sin slutreplik. …Jag vill här citera min kloka mamma med ett par ord som många i dag tyvärr tycks vilja glömma. ” Hade vi haft Israel 1938 i stället 1948, då hade vi inte behövt stå här och begråta våra mördade släktingar och vänner”. (David Fischer)
OHLINS: Man kan misstänka att svensk media och antisemitismen ligger bakom detta.

As Israel Bombed Syria, US Airstrikes Killed Dozens Of Russian Mercenary Soldiers And Took Out Soviet T-72 Battle Tank EDITOR’S NOTE: This past weekend, as we have been reporting to you, Israel inflicted a series a devastating airstrikes on Iranian positions deep within Syria. But news coming over the wire this morning shows the events of the past few days are eminently more complex than originally thought. At the same time Israel was destroying Iranian military strongholds, the United States sent two F-22 Raptors to wipe out a nest of Russian mercenaries that had fired upon US coalition forces. Isn’t it so great to now have a president that actually sides with Israel and backs them up, instead of a president who stabbed Israel in the back every chance he got while empowering their enemies? Truly President Trump was placed in this position by God for such a time as this.

Iran Unveils Series Of Nuclear-Capable Ballistic Missiles And Threatens To Strike Israel Over Syria Attack
EDITOR’S NOTE: Iran, armed with an ever-increasing battery of missiles and a firm alliance with Russia, is doggedly pursuing a confrontation with Israel. The Iranian drone incursion that triggered a series of Syrian airstrikes over the weekend that resulted in the loss of an Israel f-16 is proof of that. The policies of the Obama administration allowed Iranian technology to advance to the point now where Israel has no choice but to prepare to attack.

Shock As Israel Police Recommend Charging Prime Minister Netanyahu With Bribery in Two Cases
EDITOR’S NOTE: Here in America, President Trump has enemies that do nothing but seek his downfall 24 hours per day every day. We call these people the media. And everytime they start licking their lips thinking they have him in their latest trap, the truth bubbles up to the top. It is no different in Israel, where the enemies of Netanyahu work around the clock to unseat him so the liberal factions in the Knesset can go ahead and give Jerusalem to the Palestinians. Anything is possible, and Netanyahu certainly could be guilty…but don’t hold your breath. My humble opinion says he didn’t do it. And all you “christians” out there who hate Israel and talk about the “phony Jews”, don’t get too excited just yet. The police recommendation does not require Netanyahu to resign, step down or leave office.

Kris Vallotton — Prostituting a False Gospel and His Imagined Poverty Mindset
2 Pet 2:1 Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande läror. De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig. 2 Många skall följa dem i deras utsvävningar, och för deras skull kommer sanningens väg att smädas. 3 I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er. Men domen över dem är sedan länge verksam, och deras undergång sover inte.

Heartbreaking Footage Of Africans Being Sold At Open-Air Slave Markets In Libya
It’s 2018, and horrifying footage has emerged of African people being sold at auction at Libyan open-air slave markets. Tens of thousands of defenseless African migrants and refugees risk everything to reach Libya’s coast and next across the Mediterranean into Europe – which is considered to be the most dangerous route on Earth. According to reports, the migrants who end up in business detention centers are sold off like goods.
OHLINS: DET HÄR HAR ”VÄRLDSSAMFUNDET” LAGT GRUNDEN TILL – VARFÖR GÖR MAN INGET?

Putin Demands Israel Stop Strikes On Syria, But Netanyahu Says Israel Will Defend Itself Against All Enemies
EDITOR’S NOTE: Russian leader Putin fired up the hotline over the weekend and ordered Israeli PM Netanyahu to immediately stop all airstrikes on targets in Syria. But Netanyahu replied that Israel would continue defend itself against all enemies. The United States weighed in with full support of Israel’s position being offered. Iran is instigating, Russia is posturing, and Israel is defending. And the prophecy clock continues to tick….

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Israel Prepares For War On Its Northern Front As Netanyahu Warns Iran Over Buildup In Syria
EDITOR’S NOTE: For years, Iran has waged a proxy war with Israel by supplying its enemies like Hamas and Hezbollah with rockets and weapons to attack them. But this weekend all that changed as Israel delivered a heavy blow to Iranian forces in Syria. Word coming out of Jerusalem this morning says Israel now preparing for open war with Iran. And when you consider that the 70th anniversary of the regathering of Israel is just a few months away, the prophetic potential begins to leap off the charts.

burka

Muslim woman who hated the Jews and ended up falling in love with their King – JESUS! (Video Eng)
(Muslimsk kvinna som hatade Judarna blev förälskad i deras Kung – Jesus!)

Three European Alliances Warn Evangelical-Catholic Unity Is Going Too Far
“It seems, therefore, that WEA is about to sign a statement with the WCC and the Roman Catholic Church on unity, even on ‘great oneness’!” the December letter from the three European alliances stated. “We are puzzled by what is happening. We see a radical shift taking place.”

Identifying New Apostolic Reformation churches in your city
OHLINS: Finns många i det här landet! Är Hillsong inblandat?
Hillsong’s Apostolic ties to Wagner and the NAR

Israel launches `large-scale attack´ on Syria after drone incident

Israel Proves the Desalination Era Is Here
One of the driest countries on Earth now makes more freshwater than it needs

weekly_watchman

WEEKLY WATCHMAN

Många attacker mot kristna i Tyskland
”Nästan 100 attacker mot kristna kom till den tyska polisens kännedom förra året. De mest våldsamma attackerna ägde rum bland asylsökande på flyktingboenden, skriver Deutsche Welle. En afghansk kvinna som hade konverterat till kristendomen knivhöggs till döds inför sina barn vid en matbutik. …”Många kristna flyktingar bad om separata boenden då det blev mer och mer våld mot dem från muslimska flyktingar. Men myndigheterna reagerade inte”, säger han. Det var efter att situationen för de kristna flyktingarna hamnat i fokus hos många politiker, som inrikesminister Thomas de Maiziere meddelade att polisen skulle börja samla in uppgifter. (Sara Andersson ViD)

Hillsong möter skarp kritik – tar över kyrka i Brisbane  (Gammal artikel från 2009)
Enligt The Thinking Theologian är risken stor att ett scenario utspelar sig där Hillsong Sydney och Brian Houston på sikt lägger under sig hela pingströrelsen i Australien. ”Enskilda församlingars självständighet kommer att kvävas och tvingas in i ledet under Houstons och Hillsongs diktotoriska ledarskap.
OHLINS: Intressant – Får vi se samma trend här?

skarmklipp

Charismatic Makes Up “Gold Dust” (Glitter) Claim
The claim of God manifesting gold dust was popularized at Bethel Church in Redding, California. Justin Peters testifies that he knows at least one individual who is responsible for putting glitter in the vents, to cause the sign-seeking congregation to go wild in ecstatic excitement at the appearance of Mammon falling from the sky

Trump tells Israel peace means compromise; U.S. envoy under fire
JERUSALEM (Reuters) – U.S. President Donald Trump told Israel on Friday that it too would need to make “significant compromises” for peace with the Palestinians, even as they accused one of his Middle East envoys of bogging down diplomacy with what they see as pro-Israel bias.

WATCH JERUSALEM NEWS

60 år sedan pastorn David Wilkerson chockade New York
”Hatet mot sju unga mördare i New York, som kallblodigt tagit livet av en rullstolsburen grabb, visste inga gränser. Men mitt under mordrättegången hände något överraskande: en ung pastor trängde sig fram till domaren för att vädja om nåd för de brutala förövarna. Pastorn blev dock bryskt stoppad av vakterna. I stället fotograferades han av pressen med Bibeln i högsta hugg. Nästa dag visste alla i New York vem David Wilkerson var. (Dagen)

Allt fler väljer att abortera foster med Downs syndrom
”Det föds allt färre barn med Downs syndrom i Sverige. Det visar uppgifter som SVT har tagit del av. Orsaken uppges vara att många gravida väljer abort om fostret ser ut att ha en kromosomavvikelse. – Det gör jätteont i mig som mamma till en dotter med Downs syndrom, säger föräldern Linda Wenthe till SVT. När hon och maken Niclas fick beskedet att det var stor sannolikhet att deras tredje barn bar på en kromosomavvikelse blev de chockade, men ville inte gå vidare med fostervattenprov. – Vi sa: ”Oavsett vad det blir för barn som kommer är det välkommet”, berättade Niclas Wenthe. I dag är Adelina en treårig solstråle som, enligt föräldrarna, inte lämnar någon oberörd (Dagen)

Varför är utsorteringen plötsligt ett problem?
”..Det är som om vi någonstans – även om vi inte säger det högt – förstår att vår människosyn påverkas av hur vi hanterar de ofödda. Men vän av ordning frågar sig: Om människor i allmänhet sorteras bort, sänder det då inte en signal in i kulturen att människor i allmänhet inte är lika mycket värda? Om vår syn på flickor påverkas av flickaborterna, och vår syn på personer med Downs syndrom påverkas av dessa aborter, borde då inte aborterna i sig påverka vår syn på livet, medmänniskan och människovärdet? Naturligtvis är det så. 35 000 aborter per år dödar inte bara en person i kvarten, utan påverkar även vår människosyn. Konsekvenserna av detta ser vi på en rad områden. Vi har fostrat en hel kultur till att tänka att en ofödd människas värde består i vilket värde den ofödda människan har för mig. Är det då så konstigt om fler och fler resonerar likadant om sina födda medmänniskor? (Lukas Berggren)

Ryska kärnvapen placeras permanent vid Östersjön
”Ett permanent förband med Iskander-robotar har anlänt till den ryska enklaven Kaliningrad, enligt uppgifter från Litauen. Svenska FOI säger att räckvidden för robotarna med kapacitet för kärnvapen kan bli betydligt längre än 50 mil i framtiden. De kommer då sannolikt att kunna nå stora delar av Europa.

George Soros revealed as key funder in big-money campaign to thwart Brexit
Left-wing billionaire George Soros is pumping hundreds of thousands of dollars into a campaign looking to sabotage British voters’ 2016 decision to leave the European Union.

new-world-order

 

 

 

 

 

 

 

 

RUNES HÖRNA: SER VI UTVECKLINGEN MOT FINANSKRIS 2,0 ? (Pdf)

Fler döda hittade efter jordskalvet i Taiwan
”Räddningsarbetare i Taiwan trotsar kraftiga efterskalv och fortsätter sökandet efter överlevande efter tisdagens jordskalv. Ytterligare två döda hittades tidigt på torsdagen lokal tid.

Europa: Strävan mot en ny totalitarism
EU intensifierar sina försök att censurera och marginalisera röster som inte håller med om deras politik, under den lägliga eufemismen att de bekämpar ”fake news”.
OHLINS: Vi är på väg mot en Ny Världsordning som är Kommunistisk. (PRAVDA)

Adaktusson: ”SVT-chefer ville inte rapportera om raketer mot Israel”
”Förra veckans Israel-seminarium i Stockholm lyfte upp frågan om objektivitet i nyhetsrapporteringen i Mellanöstern och Israel. Inbjudare var bland andra Lars Adaktusson. – Detta ämne har alltid hög aktualitet. Det väcker starkt engagemang och behöver diskuteras och analyseras, poängterade Lars Adaktusson.”

Nej till surrogatmödraskap en seger för barnen
”Regeringens nej till svenskt surrogatmödraskap är en seger för barnen och för jämställdheten, skriver tre debattörer från Claphaminstitutet.

Prosperity Gospel Huckster Gloria Copeland Says That The Christian Faith Makes People ‘Immune From Flu’
EDITOR’S NOTE: As I write this tonight, I am on Day 14 of dealing with a devastating bout with the flu. My fevers and chills have finally subsided, but I am left with a relentless, nagging cough and a much lowered level of energy. It was so bad that for the first time in nearly 9 years, I could not write daily articles for this site for almost a week. Gloria Copeland, con artist wife to Prosperity Gospel con artist Kenneth Copeland, says that “Christians don’t get the flu” because “Jesus is our flu shot”. The sad part is that millions of their deluded, Bible deficient followers will go around believing that mess and repeating it. Christians are never promised anywhere in the Bible that we will not get sick just like the unsaved, and indeed we die in equal numbers as the lost on a daily basis. Our home is in Heaven, not here. Our reward is at the moment of death or rapture, but in the meantime our physical bodies have no more special protection than anyone else has. The Prosperity Gospel is a lie from the pit of Hell, designed to appeal to people who reject Bible teaching in favor of false teaching that appeals to our innate sense of greed and laziness. And when the phony “faith healers” get sick, where do they go? To the doctor and the hospital just like everyone else. Shame on you, Gloria Copeland, you’re a liar. Of course, you don’t have to worry about getting the flu because you’re holed up in your 24,000 square foot mansion and don’t come in contact with the ‘common people’ whose money put you there.

Goldman Sachs: Kryptovalutor kan bli värdelösa

J Lee Grady: Sluta fokusera på antal besökare i kyrkan
Låt oss sluta med att mäta hur effektiva vi själva eller andra är med hur många människor vi samlar eller hur omtyckta vi är. Varje ledare måste vara trogen sitt sammanhang, vare sig det handlar om en hemgrupp på sju, en lokal församling på 30 eller en megakyrka på 2 000. Jesus sa till sina lärjungar att han är mitt ibland dem om de är två eller tre samlade i hans namn. Han älskade små grupper, varför skulle vi förakta dem? Sluta fokusera på antal. Satsa på att göra Jesus populär.”

Synade bojkott mot Israel
”Handelsbojkotten mot Israel, BDS, var ett viktigt tema vid seminarier i Jönköping på lördagen. – Alla kristna borde göra mer för att stödja Israel, sa dagens talare, pastor Siegfried Luikert, som helt underkände bojkotten. …Siegfried Luikert pekade på hur det nyfödda Israel 1948 överfölls av fem-sex arabiska nationer och nämnde att 6–700 000 palestinska araber valde att lämna området på uppmaning av sina egna ledare. Orsaken var att palestinierna skulle skicka sin militär till Israel och slänga judarna i havet, hävdade Siegfried Luikert. – Men palestinierna själva påstår att Israel bedrev etnisk rensning, sade han, men betonade att detta är en förvrängning av sanningen.

Inget bidrag till sommarjobbare – om du inte är för abort
”Arbetsgivare i Kanada som vill ta del av statligt bidrag till sommarjobbare måste vara för abort. Detta sedan regeringen, med premiärminister Justin Trudeau i spetsen, satt upp nya riktlinjer för statligt bidrag.

Alm: Dubbelt medlemskap för United ”inte självklart”
Pingstledaren konstaterar att United går mot ett ”förändrat förhållningssätt i relation till troendedopet, friförsamlingstanken och det allmänna prästadömet”, och att församlingen önskar införa barndop, prästvigda sakramentsförvaltare och bli en del av Svenska kyrkan. ”Utifrån ett pingstperspektiv beklagar jag den teologiska förändringen hos församlingsledningen i Malmö”, skriver han, och nämner framför allt synen på troendedop i vatten och dopet i den helige Ande. ”I vår teologi kalibrerar dopsynen och synen på Anden också synen på människan, ämbeten, ledarskap och församling”. Han beklagar också den” ekumeniska utmaning” situationen leder till, inte minst för de medlemmar i United som fortsatt vill tillhöra Pingst.”

Dansk tv: Danmark inför burkaförbud

Bitcoin slides below $6,000; half its value lost in 2018

Pope Francis Caught Lying About Catholic Church Sexual Abuse By Priests In Chile, Covered It Up
EDITOR’S NOTE: Pope Francis came in to “clean up” the Catholic Church, promising “zero tolerance” for priests who sexually abused thier followers. But sadly, this has not been the case. In the most explosive revelations to date, Pope Francis has been caught lying about widespread sexual abuse by Catholic priests in Chile, and about the letter hand-delivered to him written by Juan Carlos Cruz exposing it all.

U.S. warns on growing nuclear arsenals of China, Russia, North Korea
“Russia, China and North Korea are growing their stockpiles, increasing the prominence of nuclear weapons in their security strategies, and – in some cases – pursuing the development of new nuclear capabilities to threaten other peaceful nations,” he said.

Explosion vid butik i Malmö

Sprängdåd mot kiosk i Göteborg

Boscanin: SVT:s satsning mot ”fake news” saknar trovärdighet
”Först åläggs vi genom tvång att  finansiera en verksamhet som inte lever upp till sina ledord om opartiskhet och saklighet, sedan ska de få våra skattepengar för att tala om för oss vad som är sant och inte.”

Peter Loewe: Skottdramat tände en krutdurk

Pope calls worldwide day of prayer and fasting for peace February 23

Detta är inte första gången man föreslår total kontroll av Internet

Helvetesveckan sämsta sen 2016 på Wall Street – tappade 666 punkter
Den djävulskt dåliga börsveckan i USA, där Dow Jones index tappade symboliska 666 punkter, är den sämsta på över två år – sedan Kinafrossan i januari 2016. ”Alla har väntat på det, det har blivit så enormt tekniskt överköpt”, säger Nordeas chefsanalytiker Martin Guri.

OBAMA OCH CLINTON – LÖGNERNA
OHLINS: Hur mycket mer ljuger de inte om i andra sammanhang då?

WEEKLY WATCHMAN

Amerikanska storbanker förbjuder kreditkortskunder att köpa bitcoin
JP Morgan Chase och Bank of America som är USA:s största banker uppger att de stoppar kunder från att köpa Bitcoin och andra kryptovalutor genom kreditkort. Det rapporterar Bloomberg News.

Stor fest väntas när Israel fyller 70 år i vår
”– Det blir ett koncept med ett pågende evenemang, som börjar med den officiella ceremonin på självständighetsdagen på onsdagen [den 18 april] och avslutas lördag kväll: 70 timmar av israelisk fest som kommer att föra samman medborgare i hela landet i olika glädjefulla evenemang, sade Miri Regev enligt Times of Israel.

Fritt fram att kalla Gud hen i finlandssvenska kyrkor
”Att som präst kalla Gud för ”hen” är helt okej. I alla fall om man frågar den finlandssvenske biskop som nyligen försvarade en präst som ville göra Gud könsneutral. En grupp församlingsmedlemmar håller inte med, utan anser att prästen borde skickas i väg för att studera teologi.

Fem döda hittade efter snöovädret
”Efter torsdagens snöoväder har fyra personer hittats döda utomhus i Västernorrland. Dessutom upptäcktes en person som legat död en längre tid i sitt hem.”
Se snökaoset i bilder

Bitcoin är det största Ponzi-bedrägeriet i historien och det fundamentala värdet på bitcoin är noll.

Farligt charmas av makten
”…Kyrkan blir alldeles för lätt hänförd av makten och glömmer att kritiskt granska densamma. Inte minst vår nuvarande regerings historielöshet gällande frikyrkans viktiga roll för demokratiseringen av Sverige, skriver Marcus Jonsson. Det är tragiskt om kristna ledare låter sig bländas av den strålglans som omger maktens boning så att de inte ser politikernas agenda och att det är skillnad på politiker. (Marcus Jonsson)

OHLINS: Det är tragiskt när kyrkan tar in ”världens ande”, istället för Guds Ande. De går inte att blanda, säger Gud, men i upproriskhet försöker en del kristna ledare ändå. ”Vi borde, vi måste, vi skulle… vad vill vi? vad kan vi? vad ska vi?… vi kan , vi vill, vi ska..” Orden har hörts likt papegojor – oftast inget annat än ett människocentrerat budskap som ger sken av att ha Kristus i centrum. GLS bygger på människans styrkor trots att Gud har sagt att hans verk inte byggs på mänsklig styrka.
Sak 4:6 …Icke genom någon människas styrka eller kraft skall det ske, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot.

Sluta hyckla om relationsanarkin
Att både män och kvinnor mår bäst av att leva med en enda livskamrat lär vi oss inte av någon dimmig ”svensk värdegrund”. Det är en insikt som helt enkelt kommer av att vara människa. Det ligger ett tungt ansvar över den hycklande påstådda svenskhet som å ena sidan tar avstånd från andra kulturers månggifte, samtidigt som den lurar en hel generation att bli lika svikna och sårade som Inger Liljefors blev av sin man och hans gravt själviska RFSU-ideologi.” (Per Ewert)

Regeringen säger nej till surrogatmödraskap
”– Att bära ett barn ska vara fritt från påtryckningar. Det ska inte vara möjligt att använda tvång mot till exempel en närstående kvinna. Det ska inte heller finnas utrymme för att man ska kunna betala sig fram, säger biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) till Ekot. …Enligt Fritzon har beslutet tagits av hänsyn till både kvinnan och barnet. – Det handlar ytterst om att vi vill försäkra oss om kvinnors ställning, men också om barnets bästa och dess framtid, säger hon.”

Bitcoin rasar i turbulent handel
Trycket nedåt på kryptovalutan har tilltagit under veckan. Jämför man med de historiska toppnoteringarna i december har mer än hälften av värdet raderats ut för den omstridda valutan.

Intressant inlägg om Bitcoin och risken för att centralbankerna kan komma att använda Blockchainteknologin i syftet att uppnå totalkontroll. Först diskuteras något om skillnaden mellan cryptovalutor och blockkedjan. 10 min in i videon kommer det viktiga och som i texten är rödmarkerad och som jag pekade på i den senaste Hörnan, allt kommer att kontrolleras. / MVH Rune Johansson

”Nu planeras för missionsbåten Elidas allra första resa till Israel. Seglatsen görs som en manifestation för att sätta ljus på vad som händer de kristna i Mellanöstern, och samtidigt ge hopp åt dessa minoriteter. Eventuellt kommer även Lars Adaktusson (KD) med på båten.”

160 000 lastbilar med varor körde in i Gaza
”Ibland kan man, av svenska medier och aktivister, få bilden att knappt några förnödenheter förs in i Gaza. Nu visar en israelisk rapport att 160 000 lastbilstransporter med varor kom in i regionen förra året. Rapporten visar även att gränskontrollerna förhindrar vapeninförsel. …”Den som vill skicka humanitärt stöd till någon av den uppsjö av hjälporganisationer som är aktiva i Gaza kan alltså utan svårighet göra det. Försändelsen kommer att undersökas av säkerhetspersonalen vid Kerem Shalom och sedan placeras på det nya transportband som Israel förra året lät installera till en kostnad av flera miljoner kronor, och därefter föras in i Gaza för vidare transport till dess slutdestination”, skriver han på sin blogg.” (ViD)

Planerar att nå 50 miljoner muslimer med evangeliet
”I Sundbyberg har en arabisktalande församling just påbörjat en storsatsning i sociala medier. Deras mål: Att nå 50 miljoner muslimer med evangeliet. – Vi frågade oss själva: Vad skulle göra Jesus glad 2018, säger pastorn Merzek Botros som leder projektet.” (ViD)