Profetiskt Just nu ARKIV


Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN Parousia Mission/Göteborg
Söndag 7 augusti Kl 14:00 i Wartagården /Vägbeskrivning HÄR
Söndag 21 augusti Kl 11:00 Emanuelskyrkan Kungsbacka

Mer från Göteborg
Janne: Inre eller yttre värderingar /Text (19/6-22)
Elvor: 
Bevara din frihet! (Psalm 91) /Text (19/6-22)

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta dagsnyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse eller samma trosuppfattning. Då är det nyhetsvärdet vi förmedlar.
/Elvor & Janne

_____________________________

The World Moves One Step Closer To WWIII As United States Announces Permanent Base In Poland And NATO Invites Finland And Sweden To Join Them

SELAH PETRA: They Call It The ‘DEFEND Act’, And It’s A 10-Nation Confederacy In The Middle East To Protect Israel From A Nuclear Attack From Iran

When Was The Last Time You Can Recall There Being So Many Powerful And Prominent Princes On The World Stage At The Same Time?

WHAT CLIMATE CHANGE? Coal Plants In France Are Coming Back Online As A European Energy Shortage From Russian War In Ukraine Looms Large

Ska villoläror få stå oemotsagda i toleransens namn?
Att en person som så uppenbart presenterar främmande läror har inbjudits när SKR ska presentera en ny ekumenik ser inte Eckerdal “som något problematiskt eller farligt.” Innebär det att SKR inte heller tar något ansvar för att dessa läror sprids i vårt land? Ska de låta dessa villoläror få stå oemotsagda i toleransens namn? Att bjuda in lärare som predikar en annan Kristus och ett annat evangelium för att få “förnyad kraft och liv till våra egna kyrkor” låter bakvänt. Det var inte så församlingsledarna i Bibeln gjorde. Tvärtom var apostlarna och ledarna ständigt på sin vakt för att skydda församlingen från villolärare som ville nästla sig in med sina nya budskap. (Per-Arne Imsen)

OHLINS: Vi vill dela ett allvarligt böneämne som gäller spädbarn i USA. Det har kommit till vår kännedom att man nu vill tvinga föräldrar att covidvaccinera sina spädbarn i vissa delstater. Om föräldrarna vägrar, får barnet varken medborgarskap eller personnummer. Det blir ”stadslöst” och kommer inte att kunna leva som vanligt eller arbeta i vuxen ålder. Låt oss be för alla föräldrar som utsätts för detta, att Gud ger dem sin rätt. Tvångsvaccination (nya och skadliga vaccin) av det här slaget är av ondo.

Människovärdespodden: Men rätten till abort är väl är väl grundläggande för kvinnors och mäns lika rättigheter? ”De första feministerna var emot abort. …Abort har rasistiska rötter”

Citat av Dr. Erez Soref, directod i den Messianska Ministry´n One for Israel:
Jesus often referred to Himself as the Son of Man, whereas we often think of Him more as the Son of God. Perhaps this is because from our point of view the remarkable thing is His divinity, whereas from His heavenly perspective, the more remarkable thing is that He became man! Some struggle with the deity of Jesus, and certainly in Jewish circles, the idea that the Messiah is actually God can be very hard to accept. But He was, and is, God made flesh, who came to dwell among us. He was, and is, the Lion of the Tribe of Judah, the Prince of Peace, and He will rule and reign from David’s throne in Jerusalem. What a mighty God we serve!

Inom den receptiva ekumeniken presenteras en annan frälsningsplan
Det som receptiv ekumenik representerar är ett stort steg bort från biblisk kristendom och handlar om att korsa religionsgränserna. Det menar Per-Arne Imsen i denna replik till Ulrik Josefsson (21/6) med anledning av pingströrelsens medverkan på en konferens om receptiv ekumenik. …Guds frälsningsplan heter Jesus Kristus. I receptiv ekumenik presenterar man i stället en annan, antikristlig frälsningsplan. (Per-Arne Imsen)
OHLINS: Vi har uppmärksammat vart SKR är på väg i många år även om vi då inte uppmärksammade begreppet Receptiv Ekumenik, som är en relativt ny term. Vi vill åter igen varna alla kristna som blint följer sina ledare: Se upp, så att du inte blir vilseledd in i religionssynkretismens träskmarker och andligt mörker. Du har ingen som helst skyldighet att följa dåliga föredömen. Några av dem namnges i artikeln.
Joh 14:6 Jesus sade till honom: ”Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.
1Joh 5:10 Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror på Gud gör honom till en lögnare, eftersom han inte tror på vittnesbördet som Gud har givit om sin Son. 11 Och detta är vittnesbördet: Gud har skänkt oss evigt liv, och det livet är i hans Son. 12 Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet. 13 Detta skriver jag till er för att ni skall veta att ni har evigt liv, ni som tror på Guds Sons namn.

Abortfrågan handlar om det ofödda barnets rätt till sin kropp
Reaktionerna i Sverige illustrerar den intellektuella fattigdom som dominerar debatten om abort. Från höger till vänster – Ulf Kristersson, Annie Lööf, Nooshi Dadgostar – talades det bestört om ”rätten för varje kvinna att själv bestämma över sin kropp”. Men det är inte vad frågan handlar om. Ingen ifrågasätter kvinnans rätt till sin kropp; frågan handlar om barnets rätt till sin. Män och kvinnor har rätt över sina egna kroppar, men inte över andras. Därför har vi förbjudit rökning inomhus i offentliga lokaler. Inte på grund av vad rökning gör med rökarens kropp, utan för att det skadar andras kroppar. Om abortfrågan gällde kvinnans rätt till sin kropp, hur kan då våra politiker samtidigt vara överens om att den rätten ska upphöra efter vecka 22? …Den amerikanska prolife-rörelsen har under många år arbetat, inte bara med de juridiska frågorna om lagstiftning, utan också med krisgraviditetscentra som erbjuder konkret hjälp vid oönskade graviditeter och med frågor om adoption. (Stefan Gustavsson)

Hanna vet att Gud använder henne hur livet än ser ut
Vittnesbörd: Hon säger att det är viktigt att i en församling inte bara ha som slogan att man får komma hur man än mår. Och att inte bara reagera ”Så ska du inte må, det ska vi be bort”. …Hanna vet att saker kan förändras till det bättre. Det vill hon skicka med den som har det svårt. – Det kommer inte alltid att vara mörkt! Det blir kanske inte exakt likadant som förut, eller ständigt solsken, men det kommer inte alltid att vara som det var när det var som hemskast. Hon nämner hur tacksam hon är för alla människor som har hjälpt henne. De som lade näsan i blöt och tvingade ut henne för att få frisk luft. …– Jag har ett helande som väntar på mig, antingen här på jorden eller på andra sidan evigheten. Garanterat! Det har gett mig enormt mycket tröst att veta att evigheten är så mycket större än vår tid här på jorden.

Teologen Ray Baker har attraherats av killar så länge han kan minnas. Efter en brottningskamp med Bibeln kom han fram till att det inte var Guds vilja att han skulle ge utlopp för sina homosexuella känslor. I dag är han lyckligt gift med en kvinna och har en son. – Jag trodde aldrig att livet skulle bli så här bra, säger han.

Kraftig ökning av rapporterade biverkningar
Antalet biverkningsrapporter ökade kraftigt förra året till drygt 99 000, visar Läkemedelsverkets statistik. Det är en tiofaldig ökning mot normalt. (2 kommentarer)
OHLINS: Detta är troligen bara toppen på ett isberg, det visar olika rapporter runt om i världen.

Supreme Court Decision Is Turning The Coming GOP Red Wave Into A Tsunami As Over One Million People Rush To Join The Republican Party In 2022

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

20220626 John Haller Prophecy Update When the Wave Becomes A Tsunami

Den brittiska regeringen har förlorat sin heder – anthropocene

World Events in Bible Prophecy – (6/24/22)

Brist på regn i kombination med ovanligt höga temperaturer har slungat länder i södra Europa in i en vattenkris – och sommaren har bara börjat. ”Om detta fortsätter kommer situationen bli katastrofal”, säger hydrologen Giuliano di Baldassarre.

Ryssland mot konkurs – skulder ska betalas senast söndag
Ryssland ser ut att gå mot sin första konkurs sedan 1998, skriver BBC. Enligt kanalen passeras deadline för en räntebetalning på 100 miljoner dollar under söndagen. På grund av sanktionerna kan landet inte betala skulden.

Biden skrev under historisk vapenlag

Australia Is The Only Democratic Nation That Tracks Its Citizens By Their ‘Faceprint’ For COVID Containment Procedures, But That’s About To Change

The Genie Is Out Of The Bottle! | LIVE with Tom Hughes & Pete Garcia

Nya falska varningar för C-vitamin
Det jag omedelbart frågar mig är om det ligger industriintressen bakom att Bergö valt bara just dessa ämnen som inte är representativa för alla antioxidanter? Forskning med 1-2 antioxidanter hade ju visats ej medge generaliserande slutsatser. (Lars Bern)
OHLINS: Det finns väldigt mycket forskning som visar att c-vitamin är både bra och läkande men det ska intas på rätt sätt. Ibland verkar det som om vi även måste resonera: Gör allt tvärtemot vad FHM och deras läkare säger, så blir det bra(!?).
Enbart C-vitamin är starkt för magen och ska därför tas med lite bikarbonat för att få bort syran. Tips: 6 krm C-vitamin (pulver) och 2-3 krm bikarbonat i en stor mugg eller en flaska vatten. Ställ i kylen och drick då och då under dagen. Ta också med 1 krm MSM, som gör att c-vitaminen tas upp bättre i kroppen. Läs här: Därför ska du äta MSM (Allt går att köpa i pulverform – sök på nätet)

Vittne till Osloskjutningen: Fullständig panik

There are 6 distinct traits that characterize NAR’s core teachings, even if leaders or churches deny they have anything to do with the NAR brand.
OHLINS: Lägg noga märke till punkt 6. Är det dit svängningen börjar att ske, planerat bakom stängda dörrar i hemlighet givetvis, av falska Apostlar. PUNKT 5: Unity (at the expense of biblical doctrine) is almost always used as both the how and the why in this movement. Unity for the sake of bringing Heaven to Earth is leading to the blurring of doctrinal and denominational lines, often bringing together well-known leaders of charismatic, reformed, Word of Faith, seeker-emergent, progressive and Roman Catholics churches, all under one umbrella. (Obs! Kommer att visa sig när de tar över de kristna konferenserna)

De brant stigande matpriserna håller på att bli oöverkomliga för många som lever på minimum. I Rannebergen har rekordmånga sökt sig till svinnbutiken Maträtt där medlemmar kan handla för en tredjedel av priset

Ledare: En svart dag för USA när aborträtten förkastas (DN)
Åsa Beckman: Var vaksamma – även svenska abortmotståndare gör sig redo
Fördömanden och jubel – här är reaktionerna på historiska beslutet
Bland de republikaner som välkomnade beslutet finns bland andra senatens minoritetsledare Mitch McConnell. – Det här är en historisk seger för konstitutionen och för samhällets mest sårbara, säger han.
OHLINS: Ja, det är en seger för ”de mest sårbara”, de allra minsta och hjälplösa. Det är en stor ”förlust” för globalister som medvetet vill minska jordens befolkning och för dem som vill använda aborterade foster i sin forskning och i vacciner mm.

MAD MAX: ‘Crazy Auntie’ Maxine Waters Calls For Her Crazed Followers To Defy The Supreme Court And Riot In The Streets Until They Get Their Way

Hope For Our Times: Controlled Demolition of Everything | Prophecy Update with Tom Hughes

Pope Francis Personally Meets With Transgenders At The Vatican To Confirm Them In Their Lifestyles, Does Not Give The Gospel Or Warn Them About Hell

Fauci will be known as the greatest mass killer in history

Amerikanska bolåneräntan mer än fördubblad på 18 månader. David Stockman, tidigare ekonomisk rådgivare i president Reagans administration, skriver: ”Det borde ha varit en väckarklocka. Den 30-åriga bolåneräntan steg nyligen med 24 punkter till 6,18 procent Den sistnämnda ligger nu på mer än dubbelt så mycket som de 2,65 procent som rådde för bara 18 månader sedan i januari 2021, och på den högsta nivån sedan slutet av den stora finanskrisen 2009. Med andra ord, Feds falska ekonomi baserad på löjligt ohållbara ultralåga räntor närmar sig ett dundrande slut. Och mycket mer abrupt och våldsamt än Fed och dess Wall Street-megafoner någonsin på avstånd föreställt sig.//Så oavsett om det var avsett eller inte, är Fed på väg att släppa lös den största bostadskrisen sedan bubblan sprack 2007. Och det bör inte råda några tvivel, bostadsprisbubblan är den här gången ännu mer allvarlig än 2005-2007.” SLUT CITAT. /Rune

Den första studien hittills av hälsoeffekter av strålning från 5G visar att 5G orsakar typiska symptom på mikrovågssyndromet. Den nya fallstudien bekräftar även att strålning långt under de nivåer som tillåts av myndigheterna orsakar ohälsa.

Biden vill planera för ”den andra pandemin”

Ecumenical Unity Must Stop

Lars Bern: SVT döljer vad som sker i världen
Rune: Mycket intressant diskussion av Bern. Ryssland har ju under över ett decennium skapat allt tätare ekonomiska kontakter med Kina samtidigt med utvecklingen av BRICS och alternativa betalsystem. Bern tar ju också upp frågan hur länge Saudi kommer att sälja olja i USD. Den dagen man lämnar USD som betalmedel kommer USD att kollapsa. Vad sker då med NATO? Sannolikt faller hela försvarssamarbetet samman vilket skapar en helt ny östlig maktfaktor med råvaror som olja, guld, spannmål etc som bas för att stötta valutorna, inte värdelösa digitala USD. Kina och Ryssland har i över ett decennium kraftigt utökat sina guldreserver, samtidigt vet vi inte vad som återstår av USA:s guldreserv.

Emmanuel Macron Takes Center Stage As Western European Leaders Visit Zelensky In Kyiv To Denouce ‘Russian Barbarism’ As End Times Theater Continues

United States Supreme Court Issues Major New Ruling Expanding 2nd Amendment Gun Rights As Justices Appointed By Trump Now Paying Dividends

Andliga ledare tiger om ”den nya ekumeniken”
Sveriges Kristna Råd (SKR) arrangerar 27-30 juni en konferens för att ”omstarta ekumeniken”. Receptiv Ekumenik heter det nya. Arrangörerna presenterar den som ”en ny våg… som har en viktig bakgrund i den interreligiösa dialogen”. Vad de speciellt inbjudna talarna undervisar på andra konferenser kan ge oss en hint om vart SKR vill gå. …Han lovordar istället yogan och ser den som ett medel att förena mänskligheten i en ny gemensam andlighet. Den är enligt honom ett av Indiens största bidrag till mänskligheten. ”Den höjer kroppen till den högsta medvetandenivån, där allt går upp i den högsta gudomen, där allt blir Gud. Den ändlige Atman smälter samman i Brahmans oändlighet.” Detta är inte kristendom. Det är hinduism, New Age och en förförisk villolära. (Per-Arne Imsen)
OHLINS: Varje sann kristen borde ställa sig frågan vem man följer i den här tiden? De som följer sina ledare som ingår i SKR, kommer att hamna på (är redan där?) den breda vägen, som leder bort från Jesus/Gud och bort från Bibeln. Att ens ha sitt namn med i SKR (läs Sveriges [anti]kristna råd) borde ge varningssignaler. Vi har varnat i ca 30 år för var den här sortens ekumenik leder. Det blir allt tydligare att den leder till religionssynkretism, avfall och andligt new age-mörker fullt av falska föreställningar och lögner.

Tyskland varnar för att energimarknaden kan kollapsa

New Age & Church on the Same Path?
Not only is this emphasis on dominion and divinity disturbing, but now church doctrine is merging with the new-age agenda of transformation! Recently I saw a (supposedly Christian) teaching that presented the numbers 666 as representing “divine wisdom, love, harmony, and transformation” instead of the hallmark of the devil himself!

Står Sverige inför en systemhotande elkris? – Hotspot

Planet Earth Finds Itself In An Increasingly Desperate Financial Situation

Talare på SKR:s konferens framhåller yoga som viktigt instrument för enhet och fred
När den receptiva ekumeniken presenteras betonas att slutmålet är “en synlig strukturell och sakramentell enhet”. För en bibeltroende kristen är sann enhet något som uppstår när vi överlämnar oss till Jesus Kristus. När vi omvänder oss till honom får vi frid, fred, försoning och gemenskap med Gud och människor. …Och om någon, om det så vore en ängel från himlen, skulle ge oss ett annat evangelium än det Bibeln förmedlar “så ska han vara under förbannelse”, som Paulus skriver i Galaterbrevet. Därför är det oändligt viktigt att vara noggrann med vilket evangelium kyrkan ger utrymme åt och förmedlar. (Per-Arne Imsen)
OHLINS: Vi instämmer helt med Imsen. Denna s k ekumeniken är antikristlig och uppfyller Bibelns ord om förvirring och avfall från den sanna tron. Inget annat. Sveriges kristna råd (SKR) borde snarare heta ”Sveriges Antikristna råd”.

Pastorer om dold hbtq-grupp i pingströrelsen: ”Bibeln tydlig”
Världen idag berättade i tisdags att pastorer och andra kristna i slutna Facebookgrupper försöker påverka pingströrelsen till att bejaka hbtq-livsstil. Flera pingstpastorer kommenterar nu uppgifterna. – Man måste kunna avslöja felaktigheterna i denna liberala syn och på vilket sätt texterna förvrängs, säger Sven Bengtsson, pastor i Nybro Pingst och betonar betydelsen av pålästa pastorer och bibellärare.

Är det dags att terrorklassa den palestinska myndigheten?
Mellan åren 2013 och 2021 har svenska regeringens gullegris, den palestinska myndigheten (PA), spenderat motsvarande 30,7 miljarder (!) svenska kronor på sin terrormaskin, som går under det passande namnet ”Pay for slay” – på svenska skulle det kunna översättas till ”Betalning för mord”, eller om man vill rimma: ”Betalning för galning.” Och det är väl vad PA är – en mordisk galning, som i stället för att se till sitt folks bästa har som främsta mål att förstöra ett annat land och att döda så många av dess civilbefolkning som möjligt i processen.
PA har alltså skapat en kultur där man kan göra karriär som judemördare, eftersom detta leder till finansiell trygghet för mördaren och dennes familj livet ut. Med andra ord: skottpeng på judar. (Christina Toledano Åsbrink)

Giant sunspot doubles in size over the past 24 Hours and is directed at Earth
(Google översättn.)  Enligt Newsweek är solfläcken som har ökat i storlek nyligen känd som AR3038. Filmer från NASA:s Solar Dynamics Observatory på söndagen visar hur solfläcken har utvecklats under det senaste dygnet eller så, vridit sig och vridit sig. ”Igår var solfläcken AR3038 stor. Idag är den enorm”, står det på webbplatsen SpaceWeather.com. ”Den snabbväxande solfläcken har fördubblats i storlek på bara 24 timmar.” Det magnetiska fältet som är associerat med solfläcken betyder att den potentiellt kan skicka en M-klass solfloss på jorden – den näst starkaste typen. Det är dock inte känt om så blir fallet.

First it was cattle dropping dead and now wheat crops in Kansas are failing on a massive scale
(Google översättn.) Först var det boskap som föll döda och nu misslyckas veteskördarna i Kansas i stor skala.
…Även om priset på vete har skjutit i höjden till galna nivåer, uppskattas det att någonstans runt 10 procent av alla vetefält i Kansas inte ens kommer att odla tillräckligt med grödor för att bry sig om att skörda dem. Det är riktigt dåliga nyheter, men sanningen är att det är ännu värre i Colorado och Texas… Västerut i Colorado säger prognoser att nästan en tredjedel av vetefälten inte kommer att producera tillräckligt för att bry sig om skörden. I Texas kommer cirka tre fjärdedelar av skörden troligen att överges. …Global livsmedelsproduktion kommer att vara långt under förväntningarna över hela världen i år, och vi är verkligen på väg in i en mardrömslik världsomspännande livsmedelskris.

Poliovirus har upptäckts i London

Från ”Space Invaders-besatthet” till sjukdom – så blev datorspelsberoende en diagnos

G7 ska tillsammans med Nato öka trycket på Ryssland

Tiofaldig ökning av inrapporterade misstänkta biverkningar 2021
Den absoluta majoriteten handlade om misstänkta biverkningar av vacciner mot covid‍-‍19,

The Once Undisputed Ruler Of Israel Benjamin Netanyahu Prepares His Comeback As Fragile Government Collapses Forcing A New Election

VAX 2.0 – Moderna Announces That Human Trials Of New Hybrid Flu And COVID Messenger RNA Vaccine Are Officially Underway For Rollout In Late 2023

Former WHO Employee, Dr Astrid Stuckelberger on the “Pandemic Treaty” and What’s Really in the Shots?

Rysslands nya drag: Övar missilattacker mot Estland

Ny strategi – vaccin till homosexuella män
Storbritannien testar en ny strategi och erbjuder homo- och bisexuella män vaccin mot apkoppor, skriver Sky News. – Det är viktigt att vi använder vaccinet i målgrupper där spridningen pågår, säger Mary Ramsay vid den brittiska hälsomyndigheten.

Medias ensidighet i abortfrågan skadar demokratin
I väntan på en bättre fungerande journalistik är det viktigt att inte låta sig skrämmas av den nuvarande ensidigheten. Den växande tystnaden i abortfrågan från kristet håll – ofta motiverad av rädsla för media – är ett stort nederlag. Inte bara för de ofödda utan också för demokratin. (Stefan Gustavsson)
OHLINS: I den här artikeln ställer Stefan Gustavsson de rätta frågorna, som borde ställas av media.

Kanadensare begär dödshjälp på grund av klimatångest
Klimatångest sägs dock vara verklig bland kanadensare, särskilt efter förra årets värmebölja och skogsbränder. Tidigare i år hävdade organisationerna Climate Change and Mental Health Alliance att värmeböljan ökade ångesten bland befolkningen med 13 procent. …Klimatångest erkänns inte som psykisk sjukdom av American Psychiatric Association, vars diagnostiska manual Kanada använder. Det finns dock krafter som verkar för att ändra detta.
OHLINS: Den (sjuka) globala Agendan sprider medvetet skräck och ångest hos människor och likt fariséer på Jesu tid i Israel (NT), gör de inget för att lugna och hjälpa. Är det sant att de vill att människor ska dö, så att jordens befolkning minskar, som de säger? Det ser inte bättre ut. Gud kommer själv att ta hand om sin skapelse. Det är hos honom vi är trygga.
Luk 11:46 Han (Jesus) svarade: ”Ja, ve också över er, ni laglärda! Ni lägger på människorna bördor som är svåra att bära, men själva rör ni inte ett finger för att lätta dem.

Liknandes vid digitalt guld – nu rasar bitcoin i värde

Alkoholen har fått alldeles för många ledare på fall
När någon väljer alkoholen som sin vän är risken stor att de goda vännerna drar. Alkoholen är inte en kul kompis. Den är en grym herre. För vår egen skull, men framför allt för våra medmänniskors skull, säger vi nej tack till alkohol.

Receptiv ekumenik handlar inte om att acceptera allt utan att dela med sig
Den oro som riktats mot Sigtuna-konferensen om receptiv ekumenik bygger på en missuppfattning, där några har uppfattat begreppet ”receptiv” som att acceptera eller anamma allt som den andre säger. Men det är inte vad den receptiva ekumeniken handlar om, menar Ulrik Josefsson, representant för Pingst i konferensens planeringsgrupp.
OHLINS: Ulrik Josefssons replik avslöjar det gungfly som Pingst (i alla fall dess ledare) numera befinner sig på och hur snabbt förblindelsen sker när man kompromissar med sanningen. Vi vill än en gång påminna om Per-Arne Imsens klarsynta artikel och med den varna för den här sortens ekumenik. Pastor varnar för främmande läror inom receptiv ekumenik

Citat ur FB-gruppen ”HBTQ+inom pingströrelsen”
”[…] inser att Bibeln verkligen går att tolka på ett annat sätt än det traditionella. Och varför skulle vi inte fortsätta att tolka om Bibeln? Det har vi ju gjort genom hela historien. Slaveri, skilsmässa, kvinnosyn […]”
(Inlägg av Pingstpastor)
OHLINS: Dessa påståenden bör kommenteras. Vad vi känner till har aldrig pingströrelsen försvarat slaveri, eller? Om man har gått ifrån den bibliska synen på skilsmässa, får varje församling svara för sig. När det gäller kvinnosynen har pingströrelsen haft mycket att göra upp med. Brist på andlig klarsyn och biblisk insikt (ersatt av högmod), gjorde att kvinnoförtryck var vanligt förr. Att vända upp-och-ner på evangeliet till en maktstruktur där männen är i toppen, är förkastligt och får långtgående konsekvenser. Här har man korrigerat sig till det bättre. Frågan är bara om det är en anpassning till världen eller om det är biblisk klarsyn, djupare bibelstudie och Andens överbevisning som är orsaken? Hoppas på det senare.
När det gäller hbtq-frågor är Bibeln tydlig och det bör vi också vara i ödmjukhet, respekt och barmhärtighet. Äktenskapet gäller mellan en man och en kvinna. När inte Gud välsignar en homosexuell livsstil, ska inte vi heller göra det i Guds församling. Att det finns pastorer i Pingst som vill ”liberalisera” (läs förkasta eller förvrida bibelordet) är inte förvånande. Pingst har öppnat för influenser från allsköns falska lärare (inom NAR, EC, Hillsong, New wine… pastorer som Rick Warren, Bill Hybels, Bill Johnson, Bryan Houston, Ulf Ekman m fl) eftersom ”alla ska få plats”. Det är en sorglig utveckling som kräver uppvaknande och omvändelse. Kompromisser stannar inte med ett steg. (Vad innehåller inte Pride-festivaler av sadism, perversitet, våld, människoförnedring, människoförakt osv.!? Det ena tycks leda till det andra. Upproret mot Gud blir ett tvingande beteende som människan saknar kraft att stå emot, när andra krafter tar över).
Kyrkoherde vill öppna upp för bejakande av polyamorös samlevnad
Präster inför Pride: Vill öppna Svenska kyrkan för månggifte och gruppsex
Psalm 50:16 Men till den ogudaktige säger Gud: ”Hur kan du tala om mina stadgar och ta mitt förbund på din tunga, 17 du som hatar tillrättavisning och kastar mina ord bakom dig?

Slutna grupper vill liberalisera pingsts syn på hbtq

Hillsong Norge lämnar Hillsong Church-rörelsen
I torsdags kväll höll Hillsong Norway ett årsmöte där medlemmarna hade att ta ställning till om man ska lämna Hillsong Church-rörelsen. Omröstningen slutade med ett rungande ja till att lämna. Styrelsen och ledningsgruppen i Hillsong Norway fick i uppdrag att verkställa detta beslut snarast möjligt.

NTEB PROPHECY NEWS PODCAST: No End Times Revival As Shocking New Poll Shows Americans Who Believe In God Has Dropped To Lowest Level Since 1944

Efter Litauens beslut – Ryssland utlovar åtgärder

Kinas handel med Ryssland når nya rekordnivåer. Det är ytterligare ett tecken på hur de två länderna närmar sig varandra ekonomiskt och politiskt, samt hur de västerländska sanktionerna tappar kraft.

Finansprofilens mörka prognos: Ny börskrasch att vänta

2022 06 19 John Haller’s Prophecy Update ”When the Unprecedented is Reality”

Det ryska krigandet i Ukraina är återigen huvudämne när Borrell samlar EU-ländernas utrikesministrar till sig i dag, den här gången i Luxemburg. Inte minst handlar det nu om ”geopolitiska konsekvenser” – exempelvis följderna av att spannmål från Ukraina inte kan exporteras till havs, med risk för hunger och svält i stora delar av världen.

Självspridande smittsamma vacciner utvecklas – 95% av populationen smittas om 5% vaccinerats
Självspridande smittsamma vacciner ska förhindra nästa pandemi, tror forskare. Tanken är att botemedlet ska vara lika smittsamt som den sjukdom som den bekämpar. Det börjar med en vaccination i en värdkropp som sedan replikerar “injektionen” vilken sprids till andra som en smitta.
OHLINS: Om det här ligger framför, är det djävulska planer. Vi får be att Gud hindrar detta och om hans beskydd när människor går allt längre i ondska.

Miljoner hemlösa efter översvämningar i Indien och Bangladesh

Iran Underground Tunnel Network REVEALED at Nuclear Site; Israel to Strike Soon?

Frankrikes president Emmanuel Macron får fem svåra år framför sig. Hans koalition förlorar majoriteten i franska parlamentsvalet, medan ytterhögern går kraftigt framåt.

James Kaddis: ”Here’s one time you DON’T want things LOOKING UP!!!

Prophecy Update Videos: ”World Events in Bible Prophecy – (6/17/22)

GET WOKE GO BROKE: Heavily Anticipated Kiddie Grooming Movie ‘Lightyear’ From Disney Pixar Bombs At Box Office As Audiences Stay Away In Droves

Putins mardröm: Sibiriska extremvärmen

Ryssland kommer varken lita på Sveriges eller Finlands löften om att inte placera utländska styrkor eller baser i länderna om de ansluter till militäralliansen Nato.

They Don’t Want You To Know This! | Prophecy Update with Tom Hughes

Prophecy Update Videos: Prophecy Update Top News Headlines – 6/15/22

NTEB PROPHECY NEWS PODCAST: File This Under ‘We Told You So’ As New Study Of 18,500 People Shows The Unvaccinated Had Lower Rate Of Severe COVID

Flera skogsbränder i norra Spanien
Veckor utan regn, uttorkade floder och temperaturer som överstiger 35 grader.

Pingstpastor arbetsbefriad efter video om omvändelse
Det har blåst kring pastor Josef Barkenbom sedan denne publicerade en Instagramvideo om omvändelseterapi. Nyligen fick Världen idag kännedom om att arbetsgivaren Solna Pingstförsamling arbetsbefriat honom. – Jag blev mycket besviken, säger Barkenbom.
OHLINS: En fråga som är befogad, skrevs av en person på Fb: Är detta en varning för pingstpredikanter från samfundsledningen? Skriv inte och tala inte så statsbidragen ryker. ”Never bite the hand that feeds you.”

Pentagon medger att de finansierat 46 biolab i Ukraina
Efter månader av förnekelser och påståenden från faktagranskare om att de var falska nyheter, har Pentagon slutligen erkänt att USA finansierar och stödjer 46 biolabb i Ukraina.
OHLINS: En ärkebiskop som påstår att muslimer och kristna ber till samma Gud är inte en sann (pånyttfödd) kristen. Att bekänna Jesus, innebär att ”tro och bekänna honom i enlighet med Guds ord”, enligt grundtextens ord. Den som tror på Bibelns Jesus och känner honom, lär sig att skilja på sanning och lögn. Pingsts ledare Daniel Alm avslöjar sin egen avsaknad av urskiljning och bibeltrohet med sina egna ord: Vi ska inte låta oss luras att tro att man behagar Anden genom att försöka leta rätt på det som är fel hos andra kristna, skriver Daniel Alm.
Ett sådant argument från en kristen ledare visar vart kompromissens väg leder. Guds Ande – den Helige Ande – är sanningens Ande. Det är sanningen som gör oss fria, sa Jesus. Lögnen binder och bryter ned människan. Var är Daniel Alm på väg?
(Artikeln är endast för prenumeranter på tidningen Dagen och vi kan därför bara läsa rubriken och ett citat: Att värdera ärkebiskopens tro är inte Pingsts väg)
TILLÄGG: Rick Warren skryter numera med att han har tränat 1,1 miljoner pastorer ut över världen. Den dåliga frukten ses allt tydligare idag.

Studie: Skolavslutningar i kyrkorna lever vidare

Vilken människosyn kommer att på sikt få ta över församlingen?
Malmö har snart sin Pridefestival. I Kyrkans Tidning lyfter två av prästerna i staden frågan om polyamori, det vill säga ”förmågan att känna romantisk kärlek till mer än en person åt gången”.  …Vi står inför en ny skapelseteologi, en ny syn på äktenskap, kärlek och trohet och av vad det är att vara människa. Vi var många som varnade för detta för mer än ett decennium sedan, när frågan om samkönade äktenskap för första gången diskuterades på allvar. Ett av våra argument var att om äktenskapet omdefinieras i en av dimensionerna, könsaspekten, så öppnas dörren för att omdefiniera även andra dimensioner, såsom antalsaspekten. Där är vi nu. …Här står två fundamentalt oförenliga synsätt mot varandra och på sikt kommer ett av dem att ta över församlingen. Vilket det blir avgörs av vårt ställningstagande nu. (Stefan Gustavsson)
OHLINS: Gud har förklarat sambanden – orsak och verkan/ sådd och skörd – i detalj, genom sin tjänare Paulus. Grunden står skriven i GT.
Rom 1:25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evigheter, amen. 26 Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. 27 På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse. 28 Och eftersom de inte ansåg det vara något värt att ha kunskap om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag, så att de gjorde sådant som är mot naturen.
1Mos 1:27 Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.
3Mos 18:22 Du skall inte ligga med en man som en man ligger med en kvinna. Det är avskyvärt. 23 Du skall inte ligga med något djur, så att du genom det blir oren. Inte heller skall en kvinna ställa sig framför ett djur för att para sig med det. Det är naturvidrigt.

25 000 judar har flyttat till Israel sedan krigsutbrottet

Torka hotar skördar i Podalen i Italien
Extremtorkan, den värsta på över 70 år, hotar skördarna runt Podalen och flera städer har infört vattenransonering.

The Israeli Air Force Has Begun Installing Precision One-Ton Bombs Into The Belly Of Their F-35s, And Updating Planes For Long Distance Flight To Iran

As Gas Goes Over $6.00 Per Gallon And Inflation Turning Into Recession, Joe Biden Holds Massive ‘Days Of Lot’ LGBTQIA+ Pride Event At White House

Amerikanska centralbanken panikhöjer räntan. Fed offentliggjord under onsdagskvällen att man höjer räntan med 0,75 procentenheter till spannet 1,50-1,75 procent, den mest aggressiva höjningen sedan 1994. Centralbanken förutspår även en fortsatt offensiv räntepolitik. Trots dagens krafttag ligger Fed långt under den räntenivå som historiskt varit vedertaget med dagens inflationstakt på över 8 procent. /Rune

Imam åtalas för hets mot judar

James Kaddis: ”This ONE makes ME CRINGE!!!”

Prophecy Update Videos: ”Prophecy Update: The Reset Rising”

Quadruple-Vaxxed Expert On Disease Prevention Anthony Fauci Now Infected With The Wuhan Gain-Of-Function COVID-19 Virus He Funded

Kryptokraschen fortsätter, bitcoinfallet närmar sig 20 000 USD.  Den senaste veckan har bitcoin fallit 30 procent i ”värde” och sedan toppnoteringen i början av november 2021 har fallet varit nära 70 procent fram till idag. En berättigad från är, styrs raset av eliten? Majoriteten av världens länder ligger nu långt framme för att introducera digitala centralbanksvalutor och då kan en kraftig värdeminskning och volatilitet gynna centralbankernas introduktion. /Rune

Satellite Images Taken Tuesday Show Preparations On A Launch Pad Indicating That Terror State Of Iran Is Planning To Test New Solid-Fueled Rockets

Makrorådet: ”Hushållen står inför mycket tuffare tider än de räknar med”

Professorn: Unikt inflationsläge – därför är det svårt med åtgärder
OHLINS: Vi kan konstatera att den katastrofala hanteringen i många länder av (den planerade?) pandemin, är största orsaken till inflation och höjda bränslepriser. Effektiva mediciner förbjöds och nya, ej färdigtestade, vaccin påtvingades människor. Läkemedelsföretagen har gjort ofantliga vinster. Allt följer de planer som har målats upp av WEF och FN:s Agenda 2030.

New Data Now Showing That The Draconian Lockdowns, Not COVID Itself, During The Pandemic Wreaked Havoc On the Immune Systems Of Children

Inflationen slår allt hårdare mot de svenska hushållen – ökningen i maj var den högsta på 30 år. Det blir dyrare att leva, dyrare att låna – och nästa avtalsrörelse kan bli stökig.

Ett artificiellt företagsproducerat immunförsvar
WHO anser inte att flockimmunitet längre ska kopplas till genomgången infektion. Det naturliga immunförsvaret ska ersättas av ett artificiellt “immunförsvar” och kräva en aldrig sinande ström av nya injektioner och boosters. …“Sverige står bakom och kräver att alla länder skall gå med på detta. Sverige kallar det ”One Health Approach”. Sverige driver deras agenda genom att upprätta nya lagar mm. Svenska makthavare duckar inte för denna mardröm, de vill göra den till verklighet.”

Teleskopets märkliga upptäckt: Stjärnbävningar
OHLINS: Kan det vara starten på nya profetiska fenomen?
Heb 12:26 Den gången kom hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skall jag komma inte bara jorden utan också himlen att skaka. 27 Orden ”än en gång” visar att det som skakar skall försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skaka skall bestå.

French President Emmanuel Macron Said It Is Time To ‘Vaccinate Everything That Can Be Vaccinated’ Sending Shockwaves Through The French Twittersphere

Inflation Den svenska inflationen väntas ha stigit ytterligare i maj, där ett brett pristryck kan öka förväntningarna om snabbare räntehöjningar från Riksbanken. KPIF-inflationen steg till 6,4 procent i april, från 6,1 procent i mars, och väntas nu fortsätta klättra till 7,0 procent i maj, enligt Infronts analytikerenkät.

NTEB PROPHECY NEWS PODCAST: Build Back Better And The Great Reset Is About To Send America Into Another Obama Era Recession And Maybe Worse

Ökad oro för nya hårda restriktioner i Kina

Det Kim Dotcom beskriver i (Se Nyheten under) ”Utan en kontrollerad rivning kommer världen att kollapsa för alla, inklusive eliten” är vad jag under flera år i åtskilliga Hörnor försökt varna för. USA är bankrutt och den amerikanska dollarn är död, en situation som växt fram under 50 år, alltsedan US-dollarn lämnade knytningen till guld vilket gav amerikanska centralbanken möjlighet att starta de digitala sedelpressarna. Att backa bandet och lämna den inslagna vägen är för länge sedan för sent. Endast en väg återstår, att snurra de digitala sedelpressarna allt fortare tills HELA den globala ekonomin drivs in i hyperinflation och kollaps. Ytterst få människor förstår detta akuta problem och ingen politiker vågar idag offentligt lyfta problematiken då en belysning av situationen omedelbart skulle leda till panik./Mvh Rune

Kim Dotcom varnar för ekonomisk kollaps i Väst – “Det är värre än vad de flesta kan föreställa sig”

Google suspends engineer over sentient AI claim

He’s A LIAR, and the TRUTH is not in HIM!!! (James Kaddis)

Krigsrapporten: Nya vapen avgörande för kriget

Varningen: Maten kommer bli ännu dyrare

Unga tar juridiken som vapen – stämmer staten
Ohlins: Snabba på mot slutmålet undrar vilka som sponsar detta?

Värmebölja i sydvästra USA – nära 50 grader

Bensinpriset i USA på rekordnivå

Kossor, får och andra idisslare rapar ut mängder med klimatskadliga gaser. Nu kan Nya Zeeland bli första land i världen att införa skatt på ”fyrbenta” utsläpp.

Coronakrisen – vad hände egentligen?
Människor exkluderades, utsattes för utpressning och några skadades också av covid-19-vaccinen, vissa allvarligt. Kommer ledande politiker och deras kampanjmakare känna något ansvar för de som drabbas? skriver juristen Axel Berglund. (Expressen)

Wall Street De ledande amerikanska börserna avslutade veckan på rött inom samtliga sektorer med bank- och teknikbolag i botten. Orosmolnet inflationen har svävat tungt och präglat handeln efter KPI-siffran som publicerades under dagen.

We Should Be Worried | Prophecy Update with Tom Hughes

Amerikanska inflationen stiger till nya rekordsiffror. Inflationen steg på årsbasis från april månads 8,3 procent till maj månads 8,6 procent, den högsta siffran sedan december 1981. Mest oroväckande är inflationsökningen månad till månad där ökningen från april till maj var 1,0 procent vilket var högt över förväntningarna. Livsmedelspriserna visar också en oroväckande utveckling där inflationen på årsbasis nu nådde över 10 procent för första gången sedan mars 1981 och steg till 10,1 procent. Störst ökning ses på kött, fågel, fisk och ägg.  Även för de svenska livsmedelspriserna kommer nya signaler från företaget Matpriskollen om kraftigt stigande livsmedelspriser. På årsbasis riskerar vi prisökningar på upp till 12 procent. En ökning som kommer att ytterligare eskalera den redan höga svenska inflationen. /Rune

The January 6th Prime Time Washington Witch Trials To Stop Donald Trump From Running In 2024 Have Begun

John Haller Midweek Update Saudi Arabia ESG and the Abraham Accords

Nye ärkebiskopen om yoga, religionsmöte och frimodig bön
Ber människor inom olika reli­gioner verkligen till samma Gud? – Om vi tror att det finns en enda Gud, och det tror jag, kan det inte vara så att människor i andra religioner ber till en annan gud. Däremot kan gudsbilderna vara väldigt olika, och det är det mycket spännande att tala om, säger Martin Modéus.
OHLINS: Det var förstås inte lönt att förvänta sig en förbättring i Svenska kyrkan, med en biskop från Linköping? Bibelns Gud – den ende Sanne och levande Guden – är tydlig med att han inte får tillbes på hedniskt vis, dvs. som andra religioner. De tillber inte samma gud. Det finns bara en Frälsare och Medlare mellan Gud och människa: Guds Son, Jesus Kristus/Messias. Den som inte bekänner Gud enligt Bibeln är inte en sann kristen (oavsett sin titel). Yoga är hinduism och alla liknande ockulta övningar ska förkastas av varje sann kristen. Den nya ärkebiskopen uppmuntrar till bibelläsning. Bra, men läser han själv Bibeln?? Det verkar inte så.
1Joh 4:1 Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen. 2 Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud, 3 och varje ande som inte bekänner Jesus, han är inte från Gud. Det är Antikrists ande, som ni har hört skulle komma och som redan nu är i världen.

Mattias Desmet om massbildning – “mass formation psychosis” – Ett modernt psyop-verktyg
Totalitarism är ingen tillfällighet och bildas inte i ett vakuum. Den uppstår ur en kollektiv mass- psykos som har följt ett förutsägbart manuskript genom historien, där dess bildande har ökat i styrka och hastighet för varje generation – från jakobinerna till nazisterna och stalinisterna – i takt med att tekniken går framåt. Regeringar, massmedia och andra mekaniserade krafter använder rädsla, ensamhet och isolering för att demoralisera befolkningar och utöva kontroll, och övertalar stora grupper av människor att agera mot sina egna intressen, alltid med destruktiva resultat.

Infektion med apkoppsvirus blir allmänfarlig sjukdom i smittskyddslagen
Den har tidigare smittat människor i afrikanska regnskogar, där infektionen finns hos vilda apor, men det är sannolikt olika gnagare som är reservoar för viruset. Enligt den Europeiska smittskyddsmyndighetens rapport från den 31 maj 2022 har drygt 500 fall av infektion med apkoppsvirus diagnosticerats i Europa sedan starten av utbrottet. Under 2022 har flera länder i Europa rapporterat fall framför allt bland män som har sex med män och smittan bedöms i dessa fall vara sexuellt överförd.

The Current Sky-High Gas Prices Are Intentional, And Have Been Brought You By The Democratic Party And The Fine Folks Over At Build Back Better

Nya varianter av omikron sprids snabbt i USA

Expert: Här är nästa kris – ”Vi är ute i sista sekunden”

Fler sökte vård för hjärtinfarkt efter vaccinering
Artikelförfattarna, två forskare vid det amerikanska universitetet MIT och en forskare vid Ben Gurion-universitetet i israeliska Be’er Sheva, konstaterar att det tidigare har upptäckts ett orsakssamband mellan vaccination och hjärtmuskelinflammation.

With Monkey and James Kaddis!!! Yup, that’s the question of the century!!! If you don’t know what we’re talking about, take a close look because this is getting stupid!!! It makes perfect sense if you’re studying the Bible!!! The world is changing rapidly! We’ll talk about this and much more so buckle up! We’ll be running fast!!!

The January 6th Committee Has Begun Arresting Trump Loyalists In Order To Attempt To Prevent Donald Trump From Running For President In 2024

As If You Needed Another Reason To Stop Watching Professional Football, The NFL Has Begun The Process Of Hiring Transgender Cheerleaders

BRYSSEL. Om tretton år ska försäljning av nya diesel- och bensinbilar upphöra. Det är ett av flera förslag på bordet när EU-parlamentet på onsdag röstar om hur unionen ska bli klimatneutral till 2050.

Local Globalism: How cities are being used to create digital slaves to the coming beast system

Hizbollah: Om Israel börjar pumpa gas skjuter vi

Israelexperter sågar V-politikers förklaring om ”historisk karta”
– Palestinska grupper som inte erkänner Israels rätt att existera använder denna karta. Man vill ta över landet och kasta judarna i havet. Det är helt omdömeslöst att hänvisa till historien, det håller inte, säger han till Världen idag. …– De här politikerna blir ”nyttiga idioter” för palestinarörelserna. Utan att de förstår det själva legitimerar de en obehaglig inställning till Israel. Jag tycker man ska kunna begära mer av en folkvald politiker, säger Ulf Cahn.

Behöver du vara orolig för apkoppor? – Var snarare orolig för Big Pharma

Tre döda och elva skadade vid skottlossning i USA

Känsliga uppgifter i fara efter cyberattack

Lars Bern: Blir troligen inget Nato-medlemskap för Sverige

Pingstpastor: Vi måste slå vakt om religionsfriheten

They Are Trying To Eliminate Israel! | Tom Hughes with General Amir from Jerusalem

SOCIAL CREDITS are COMING!!! This one is UGLY!!! (James Kaddis)

MURDER INC: Biden White House Announces Plan To Begin Injecting Children Under 5-Years Old With COVID mRNA Gene Editing Technology

Prophecy Update: Is This Going to Lead to the Covenant with Antichrist?

The Unfolding Truth Behind The Uvalde School Shooting Massacre Gives Weight To The Idea That The Whole Thing Was Intentionally Staged

NTEB PROPHECY NEWS PODCAST: The 68th Annual Bilderberg Meeting Happening Right Now In Washington DC To Bring In The New World Order

The United States Embassy To The Holy See At The Vatican Flying LGBTQIA+ Pride Flag In Stunning Depiction Of What The ‘Days Of Lot’ Actually Are

Tamagotchi kids: could the future of parenthood be having virtual children in the metaverse?

Varningen: Bopriserna kan gå ner 20 procent

As Food Becomes Scarce, Rents Explode And Gas Prices Skyrocket, Is The Coming Collapse The Result Of Incompetence Or Is It Build Back Better?

One Day After Biden Announces Plans To Send Missiles To Ukraine, Russia Begins Holding Drills For Their Nuclear Forces As Showdown Draws Ever Closer

Varningen: Boräntan kan tredubblas inom några år

Lavrovs ilska: Tredje land kan dras in i konflikten

Pentagon Releases Stunning UAP Footage Of Unidentified Aerial Phenomena Captured During Army Apache Attack Helicopter Training From 2018

Dödssiffran stiger efter översvämningar i Brasilien

Kärnvapenövning nordost om Moskva

Två personer döda efter nya skottlossningar i helgen

Irakisk lag: Kontakt med israeler kan straffas med döden
Irak kriminaliserar all form av kontakt med Israel och israeler. Den som eventuellt ertappas för detta lagbrott kan komma att dömas till döden. USA är upprört och menar att detta står i skarp kontrast till andra arabländer, som bygger broar genom att normalisera förbindelser med Israel.

Fler än 27 000 har fått dödshjälp sedan införandet i Belgien
Sedan dödshjälp infördes i Belgien för 20 år sedan har antalet personer som dött på detta sätt gått från 235 på ett år under 2003, till sju om dagen år 2021. Det uppger juristorganisationen ADF International i en genomgång av statistiken. …Kvinnans son, som stämt den belgiska staten, fick inte reda på att modern ansökt om eutanasi förrän hon redan var död. Enligt sonen hade kvinnan levt med depression under större delen av sitt liv, och bara träffat den läkare som gav henne den dödliga injektioner i några månader. Läkaren var specialiserad på cancer, inte psykiatri, och leder en organisation som förespråkar dödshjälp. Kvinnan hade gett organisationen en donation kort innan hon dog.

Aftonbladet lurade pingstpastorer – fick besvara hbtq-fråga
Aftonbladets reportrar ringde upp kristna pastorer, lurades och sade att de behövde själavård för ”homosexuella tankar”. Nu hävdar tidningen att flera kristna församlingar gör sig skyldiga till missaktning av homosexuella. Tidningen nämner dock inget om alla de människor som själva valt att lämna en sexuell livsstil de funnit inte harmoniserar med Guds vilja.
OHLINS: Vi hoppas att pastorerna – oavsett journalisternas fräckhet – stod för Bibelns budskap. Gud är vår Skapare och vi ska inte böja oss för en sjuk världs alla trender. Artikeln är enbart för prenumeranter, så vi kan bara läsa en liten del. Att Aftonbladets journalister inte vill kännas vid alla dem som har gett sina liv till Jesus och därmed fått sin rätta identitet tillbaka, säger allt.

V-toppen tog emot pris med staten Israel utraderad
Trots att priset visar en karta där staten Israel är utraderad säger sig vänsterpolitikern Ingrid Mattiasson Saarinen vara glad över utmärkelsen hon tilldelats av palestinska akademiker i Helsingborg och Halmstad. ”En historisk karta som visar hur Palestina en gång såg ut”, skriver hon i ett mejl till Världen idag.
OHLINS: Om v-toppen väljer att tro på och SPRIDA LÖGNER, är det tydligen fritt fram? Om v-toppen är så okunniga i historiska fakta, kan de nog hitta på vad som helst. Varning bör utfärdas omgående.
1Mos 12:1 HERREN sade till Abram: ”Gå ut ur ditt land och från din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag skall visa dig. 2 Där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse. 3 Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig skall alla släkter på jorden bli välsignade.”
Välsignelsen i löften till Abra(ha)m uppfylldes i JESUS MESSIAS och alla som tror på honom. Messias skulle födas som jude i det judiska folket, i landet Israel, som Gud gav till Abram och hans efterkommande genom Isak och Jakob osv.. Den som förnekar detta – dvs. förbannar – blir själv förbannad (bortvisad av Gud). JESUS är för alltid förbunden till det judiska folket som sitt eget folk. Andligt sett är vi som tror och tillhör JESUS Guds folk – men utkorelsen till det utvalda folket judarna står kvar. Gud är trofast i sitt förbund men varje människa måste själv avgöra sig för JESUS – här gäller både jude och hedning (icke-jude). Den parallellen av ”Guds utvalda folk” måste vi ha klart för oss.