CAMILLAS DRÖM!
2015 10 30.

Vaknade efter en dröm, och säger lugnt och tydligt i uppvaknandets stund till min man:

”Jag har drömt något väldigt starkt och min känsla är att detta var något annat än en dröm. Något viktigt”. Därefter talade jag inte om detta för någon. Av helt okänd anledning så berättade jag drömmen för min son.

Drömmen i fakta: Är utomhus, på vandring tillsammans med en mycket stor skara människor. Jag tittar upp mot himlen som är blå och helt klar. Regnbågen blir efter en tid tydligt på himlen (trots molnfri himmel). Plötsligt flyttar sig regnbågen och formas som en ring omkring solen.

Vandringen pågår tillsammans med den växande folkmassan, och de var som hypnotiserade. Jag går med, men känslan i mig är obekväm, jag känner mig ensam, och jagad. Min upplevelse är också den att jag måste fly eller ta mig ur den stora folkmassan.

Jag uppmärksammar att solen skiner starkt och att alla i strömmen går och tittar upp mot solen. Jag får en känsla av att jag inte ska titta upp mot solen, utan att jag ska se mig om, för att ta mig därifrån. Min starka känsla var också den att jag måste fly mot ett mål, som just då var okänt för mig. Jag ser ett öppet fält, och ensam tar jag mig ut ur folkmassan.

Jag springer mot en stor gräsmatta och där står min man. Gräsmattan liknar en stor svensk flagga! Grässtråna tydliggörs, med stark urskiljning; de gula och blåa fälten. Min man sträcker ut sin hand och jag hoppar över ett vattendrag, till fast mark, som är den stora gräsmattan. Upplevelsen var då den att jag kommit till en betryggande zon, men jag var ändå väldigt stressad!

Vandringen pågick upp för en brant backe, till en höjd eller ett berg. Väl uppe fanns en ny skara människor och vid ankomsten så frågade jag närmaste person, som var en lugn och vänlig kvinna, helt okänd för mig:

– ”Jag letar efter mina barn; var kan jag finna dem?
– ” Kvinnan sa betryggande; Gå inte ner igen. Dom kommer efter ”
Där vaknar jag.

________________________

När vi hörde Camilla berätta om drömmen var uttydningen ganska klar. All slags avgudadyrkan samlas under en enda tillbedjan och det är tillbedjan av skapelsen istället för Skaparen (Rom 1). Med olika namn i olika länder var avgudatillbedjan av Baal och Astarte den som oftast togs in i Israel på GT:s tid och ledde till avfall och hedendom. Baal står för solen och soldyrkan, framgång och jordisk rikedom eller Mammon. Dagens Baalsprofeter hörs kanske mest i den gnostiska framgångsteologin men det stannar inte där. Baal står för denna världens gud som samlar alla religioner, där jaget är i centrum.

Regnbågen tillhör Gud och var ett tecken på Noas tid om Guds förbund med hela mänskligheten och löfte om att syndafloden inte ska ske igen. Idag används regnbågen i helt andra syften och målet är detsamma som soldyrkan – att tillbe skapelsen och framför allt att ”rädda planeten” utan Gud, Skaparen. Frågan har till och med ställts: ”Är rädda klimatet kyrkans nya religion?” Bibeln avslöjar att det är en förförelse som leder till andligt mörker och fördärv.

Jesus sa:
Matt 6:24 Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

Gud kallar på människan att lämna den breda vägen som många går, omvända sig och följa Jesus och se upp till honom istället. Livets väg, leder bildligt upp på Guds berg, Sions berg. Det är platsen där Gud möter människan och där hans närvaro är. Där samlas Guds folk. Det är också en bild på det himmelska Jerusalem och det eviga livet i Kristus Jesus som väntar alla som tror på honom.

Sveriges flagga har ett kors som vittnar om Guds evangelium. Det är budskapet om frälsning, frid och frihet – den trygga zonen. Golgata kulle är platsen där Jesus gav sitt liv för att ge oss syndernas förlåtelse och evigt liv. Frälsningens gåva gäller för varje generation och en bön som alla kristna får be om. Gud är trofast och han håller alltid sitt ord och sina löften.

/Elvor Ohlin