2020-10-10
En av våra vänner och följare av hemsidan skrev till oss om en märklig dröm idag:

Jag fick en dröm i morse strax innan jag vaknade, som kändes som att den kom från Gud. Den var ganska otäck.
Jag drömde att jag var på ett konstigt bröllop i ett församlingshem/kyrka. Bruden var ganska manisk och kändes drogad. En kvinna som arbetade i församlingen sprayade överallt med något desinfektionsmedel för att det skulle vara ”coronasäkert”. Bland annat sprayade hon extra mycket på en blomma som jag sedan såg var en julros (en rosa, märkligt nog).

Vigseln genomfördes, men jag såg ingen brudgum. Jag frågade förvånat de  ansvariga, och de sa med självsäkerhet i rösten: ”Hon gifte sig med sig själv”.


Jag gick och sa det till min elvåriga dotter, som satt lite längre bort. Jag viskade det till henne, och jag sa ”Vi pratar i bilen”. Men då hörde de som satt omkring vad jag sa till min dotter. De började ge otäcka ljud ifrån sig på ett demoniskt sätt, bland annat genom musik de spelade, och de verkade påverkade av droger. Jag insåg att vi skulle behöva fly. Sedan vaknade jag.

Om drömmen var från Gud kan kanske detta med bruden ha varit en bild på den alltmer avfallna kyrkan, som går upp i tillbedjan av församlingen, och inte vill veta av Brudgummen, Herren. Då ”gifter hon sig med sig själv”. Och alla tycker att det är helt i sin ordning.
Malin Fagerlind

Elvor: Malin är tacksam för förbön för sig och sin familj. Hon uppmanar oss också att be om genombrott för den äkta bibelväckelse som Gud har lovat. Vi instämmer i det.

Drömmen kan mycket väl vara profetisk, när vi ser vad som händer i många kyrkor idag och Malins tolkning är nog helt rätt. Oren andlighet har infiltrerats och i många fall öppnats för, av kyrkorna själva. Bibeln talar om ett stort avfall från den sunda och levande tron, där människor öppnar för ”andlig berusning” och falska, själiska läror (Matt 24, 2Tess 2, Jes 29:9). Jag-centrerade och främmande evangelier vänder blicken bort från Jesus som är församlingens brudgum och centrum. Församlingens betydelse förstoras och Jesus förminskas och byts ut mot en falsk gudsbild. Musiken är ofta ett vapen för att påverka sinnet.
Det är inte helt ovanligt att man uppmanas att ”bara ta emot”, inte tänka eller pröva och i vissa fall uppmanas att stänga sin Bibel.

2Tim 3:1 Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. 2 Människorna kommer att älska sig själva…
5 och ha ett sken av gudsfruktan men förneka dess kraft. Håll dig borta från dem!

Den sanna bruden [Guds folk] längtar och väntar uthålligt och troget på Brudgummen [JESUS] och hans återkomst, i makt och härlighet. Då ska bröllopet firas till hans ära som älskade så att han gav sitt liv, för att frälsa och rena en brud [ett folk] åt sig. Den sanna bruden [Guds folk] vet att hon inget är i sig själv. Jesus är allt för henne.

Jes 61:10 Jag gläder mig storligen i HERREN, min själ fröjdar sig i min Gud, ty han har klätt mig i frälsningens klädnad och svept in mig i rättfärdighetens mantel, lik en brudgum med högtidsbindeln på sitt huvud, lik en brud som pryder sig med sina smycken.
Upp 19:7 Låt oss vara glada och jubla och ge honom äran. Ty Lammets bröllop har kommit, och hans brud har gjort sig redo.