Text; Elvor Ohlin
En profetisk dröm tidigt på morgonen 12 okt 2009.

Den här drömmen och den förra 19/9 >> talar båda om oväder, vatten och en stor prövning. Jag tror att det är profetiskt och något som Gud vill säga. Det är många som har fått liknande budskap. Att drömma två gånger har en speciell innebörd.

1 Mos 41:32 Men att Farao har haft drömmen två gånger, det betyder att detta är av Gud bestämt, och att Gud skall låta det ske snart.

Drömmen:
Vi var många människor i alla åldrar som befann oss i ett stort hus eller byggnad vid havet. Det var högt i tak och både väggar och tak var av stora glasrutor. Inredningen var enkel. Plötsligt kom en fruktansvärt stor våg från havet, en tsunami. Den bara växte och gick högt över huset när den närmade sig. Alla ropade förskräckt. Det gick så snabbt att ingen hann göra något.
Jag tänkte ”hjälp om inte taket håller, dör vi”. (I drömmen (!) kom jag nämligen ihåg att vi hade läst om en kristen man på Nya Zeeland som upplevt något liknande i en dröm där taket rasade in. Han vaknade med saltvattensmak i munnen, så verklig var hans dröm. Detta hade vi alltså läst i verkligheten).
Jag satte mig ner mitt i allt bland alla människor, blundade, knäppte händerna och ropade till Gud: ”Jesus, hjälp JESUS, JESUS, du ser att vi inget kan göra…hjälp oss, hjälp …om inte huset håller är det kört..!” När jag såg upp hade den fruktansvärda vågen dragit över huset men taket var kvar. Det höll! Taket höll! Väggarna höll! Vi kunde andas ut allihop.

Inbjudan till Jesus

Jag brukar få tolkningen direkt i en profetisk dröm, även om en del detaljer läggs till rätta efter hand. Det här är min tolkning och det jag upplevde i drömmen:
Guds folk samlas i alla åldrar. Huset är att vara ”i Kristus” (betyder inte att alla befinner sig på samma geografiska plats). Evangeliet står för enkelhet. Att tak och väggar bestod av glas, gjorde att vi kunde SE allt omkring oss, vi hade utsikt (klarsyn). Det var mycket folk. En bild på att tidsålderns avslutning pågår och Jesu återkomst är nära.

Luk 14:23  (liknelse som Jesus berättade) Då sa herren till sin tjänare: Gå ut på vägar och stigar och uppmana enträget människor att komma in, så att mitt hus blir fullt.

Flodvågen tror jag framför allt är andlig: en våg av villfarelser (villfarelsens makt). Den kan också stå för förföljelse, ekonomiskt kaos, militärmakt eller någon annan svårighet.

2Tess 2:11 Därför sänder Gud en kraftig villfarelse över dem så att de tror på lögnen 12 och blir dömda, alla dessa som inte har trott på sanningen utan njutit av orättfärdigheten.

Huset (på klippan)

Svåra prövningar är profeterat i Bibeln men den som bygger sitt liv i tron på Jesus Kristus, överlåtelse och lydnad till honom, kommer att bestå. Läs gärna om huset som är byggt på klippan i Matt 7. Slagregn [kan stå för förföljelse och betryck (1917 års översättn. Jes 25:4)], vattenströmmar [villfarelse, orenhet, omoral eller arméer (Matt 24:39, Jer 46:8)] och vindar [”vindkast i läran” – falska läror och ismer (Ef 4:14)]. Prövningar från alla håll kunde inte rubba huset. Guds beskydd vilar och omsluter alla som tar sin tillflykt till honom. Det håller att lita på Herren, att lyda honom och söka hans vilja. Guds ord består.

Jes 59:19 Så skall man frukta HERRENS namn i väster och hans härlighet där solen går upp. När fienden bryter fram lik en flod, skall HERRENS Ande driva honom på flykten. 20 Återlösaren skall komma till Sion och till dem i Jakob som vänder om från sin överträdelse, säger HERREN.
Jesus sa:
Mark 13:31 Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall inte förgå.