Bryr sig Gud om mig?
Hur finner jag Gud?
Vad är kristen tro?
Hur blir jag ”frälst”?

De frågorna har ställts av många sökande människor och vi vill ge Bibelns svar.

Bibeln säger att vi är skapade för att leva i gemenskap med Skaparen. Gud är alltigenom god och allt han skapade var gott och harmoniskt från början. Kärleken kan inte tvingas på någon och därför lät Gud människan få en chans att välja själv.

Människan vände sig bort från Gud, för att vara ”sin egen gud” och lyssnade på den Onde (djävulen) som vill förstöra allt som Gud har skapat. Konsekvenserna syns i hela skapelsen.
Därefter är alla syndare och behöver Guds förlåtelse. Synden gör oss fientligt inställda och i uppror mot Gud.

Gud älskar hela sin skapelse. Han vill rädda/frälsa alla och därför ordnade han räddning genom JESUS, Guds Son. Evangelium om Jesus kan sammanfattas i denna bibelvers:

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”. (Joh. 3:16).

Vi uppmanas att omvända oss och tro på Jesus Kristus. Det innebär att vi erkänner och bekänner synden och vårt behov av Gud och Jesu frälsning.

Om vi bekänner och ber Jesus att förlåta och komma in i hjärtat och in i våra liv, blir vi frälsta. Det kallas också att ”bli född på nytt”. Ett nytt liv bryter fram inom oss. Vi får frid med Gud – vi är nu i ett rätt förhållande till Herren. När vi har tagit emot Guds gåva, frälsningen genom JESUS, förklaras vi rättfärdiga, dvs. vi är förlåtna, renade från synd och frikända i den yttersta domen.

Det är bara JESUS som kan tillfredsställa vår innersta och djupaste längtan med sin fullkomliga kärlek. Dessutom är vi lovade evigt liv när vi tror på Jesus och tillhör honom. Bibelord:

Jesus sa: ”Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till
Fadern utom genom mig. (Joh 14:6)

JESUS tog våra synder på korset. Han var själv syndfri och döden kunde inte behålla honom. Därför uppstod han och återvände sedan till himlen.

Bibeln ger många tidstecken och profetior som beskriver kaos, nöd och naturkatastrofer på hela jorden. Det som sker runt om i världen idag, är förutsagt i Bibeln. Den säger också att många kommer att tillbe skapelsen istället för Skaparen.

En dag ska Jesus komma tillbaka och återställa allt. Alla som tror på Jesus får vara med i den himmelska tillvaron som är Guds rike. Det “förlorade paradiset” ska bli verklighet. Alla är inbjudna. Valet är vårt. Vi hoppas att du också vill säga “ja”. Jesus älskar dig!
Bibelord:

Jag vet vilka tankar jag har för er, säger HERREN, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. …Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta. (Jer 29:11, 13)

© Parousia Mission