Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN (med Elvor & Janne)
Parousia Mission söndag 1 december Kl 14 i Wartagården Göteborg

Parousia Mission Göteborg Mer från Göteborg
Janne Ohlin: Dom och rättfärdighet (mp3) Text >> (Kungsbacka 24/11)
Sigvard Svärd: Flodernas och trons källa (mp3) (Göteborg 3/11)
Elvor: Trons kraft (mp3) Text >> (Kungsbacka 27/10)

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne
_______________________________

PROPHETIC NEWS

Flera skadade efter knivattack i Haag

Flera skadade efter knivattack på London Bridge
OHLINS: Vad kallas detta av Sveriges regering när terroristen/mördaren dödas? Utomrättsliga avrättningar? Eller är det bara när det sker i Israel?!

Sant kvinnliga finns i Kristus
Det är enheten av man och kvinna som är skapad till den treenige Gudens avbild, när Gud sade: ”Låt oss göra människor till vår avbild” (1 Mos 1:26). Och man kan i denna enhet se en parallell att mannen särskilt avbildar Fadern, medan kvinnan särskilt avbildar Sonen eller Kristus. (Tony Larsdal)

Vi har mer is i Arktis än under de senaste 10000 åren
Denna rekonstruktion visar att isen uppe i Arktis började växa till på allvar någon gång efter den medeltida värmeperioden. Sedan toppade utbredningen under den Lilla Istiden för att sedan minska något – men fortfarande långt mer is än under de föregående årtusendena.
OHLINS: Det finns många helt motsatta uppgifter när det gäller allt som hör till klimatet. Det vi vet säkert är att denna jorden håller på att slitas ut på grund av människans syndfullhet och den kommer inte att räddas förrän Jesus kommer tillbaka. Det andra vi säkert vet är att FN och NWO nu stressar och gör allt för att skynda på den globala agendan som ska ”rädda mänskligheten” men som kommer att visa sig uppfylla Bibelns profetior om en världsregering och ett antikristet världsherravälde.

Den radikala islamismen låter sig inte viftas bort
Ungerns högerpopulistiska premiärminister Viktor Orbán har flera gånger upprepat sin ståndpunkt att äktenskap bara kan vara mellan en man och en kvinna och antigay-retorik har hörts allt mer intensivt från regeringspartiet de senaste månaderna, skriver Guardian.
OHLINS: Vad kommer härnäst i EU? Förbud att citera Guds ord att ett äktenskap gäller mellan en man och en kvinna?

Ungern hoppar av Eurovision: ”För bögig”

Kristna i Irak varnar för ökat islamiskt inflytande i Sverige
I framtiden kan islamister komma att styra i Sverige. Det tror många kristna i Irak, säger Layla*, som arbetar bland kyrkorna i landet och nyligen träffade Världen idag i irakiska Kurdistan.

Om Sverige som pilotland i FN Agenda 2030 – Gästinlägg

Iran, Russia And China To Hold First-Ever Joint War Game Drills In What Leaders Of Those Rogue Nations Say Will “Send A Message To The World”
OHLINS: Exakt som vi har beskrivit det som föregår Harmagedon !!

Prosperity Heretic Joel Osteen Mocks People Without Wealth, Calling Them ‘Poor, Broke And Defeated’ As He Brags About His ‘Overflow’ Abundant Life

Unidentified Flying Object Over The White House Triggers ‘Air Con Orange’ As Jets Are Scrambled but Cannot Catch Mysterious Hovering Aircraft

End Times Heretic Paula White On Jim Bakker Show Says Christians Are ‘Mandated By God’ To Give Fellow Heretic Jim Bakker A Million Dollars

Inga-Lena Tellström: Equmeniakyrkan behöver inte fler aktiviteter utan mer Jesus
Om kyrkan lade mer tid på bibelordet, undervisningen och själavinnande och mindre på organisation och verksamheter, tror jag att man skulle få se ett helt annat resultat vad gäller församlingstillväxt. Kyrkan måste visa att man själv tror på det man säger sig stå för. Det gäller både i ord och handling. Det är bara det som kan få församlingar att växa och nya människor att komma till kyrkan för att se och höra. Kyrkan har svaret på många av samhällets existentiella frågor, om man bara vågar vara sann och tydlig. Det är hög tid för alla att rannsaka sig själva och sina drivkrafter. Det kan bli smärtsamt, men ur smärtan föds livet.

Naivt att utgå från att människan är god
Kanske borde den teologiska tanken om arvsynden bli obligatorisk läxa för politiker och myndighetschefer. Erfarenheten visar nämligen att politiker som utgår från att människan innerst inne är god når dåliga resultat, medan de som betraktar människan som en fallen varelse som behöver tydliga barriärer lyckas bättre.Det må låta kontraintuitivt för en svensk som intalats att alla väljer det goda om man bara uppträder vänligt mot dem, men sanningen är att få bibliska trossatser är lika väl empiriskt bevisade som just arvsynden. När människor ställs inför valet att göra rätt för sig, eller ta chansen att utnyttja systemet, så kommer många att välja det senare. (Per Ewert)

Algeriska kristna vädjar om stöd från Sverige
Han kom själv till tro på Jesus när han bodde i Sverige. Nu vill den algeriske kristne ledaren uppmana svenska kristna att hjälpa sina förföljda algeriska trossyskon och än mer dela Jesus med Sveriges invandrare. För Världen idag berättar han att antalet kristna i Algeriet ökat dramatiskt sedan 80-talet. (David Spånberger)

ANALYS: Som om decennier av inkapslad vrede väller fram i Chile

Johan Rockström: “Starka vetenskapliga bevis för att utlösa planetariskt nödläge” 
OHLINS: Vi som läser Bibeln vet att en global (anti-kristen) agenda kommer att drivas och tvingas fram, med vilka metoder som helst. Klimatet är ett effektivt vapen och trots att forskarna själva efterfrågar mer fakta och analyser, driver man på ”ett planetariskt nödläge”. GUD har sagt att ingen syndaflod – världsvid översvämning – kommer att ske igen. Det är Guds (obs!) regnbåge i skyn som är tecknet på det. Vi vet vad som ”måste komma”, enligt Guds ord, men Herren vakar och leder sitt folk – och Evangeliet ska ut i hela världen. Det kan ingen människa och inga onda makter hindra.

Kyrkorna erbjuder hopp när kommunen måste spara
Bengtsfors är en av många kommuner som tvingas dra ner på olika verksamheter under nästa år. Ett exempel är nedläggningen av dagverksamheten Träffen för personer med psykisk funktionsnedsättning. Kyrkorna har en viktig roll när samhället drar ner på sina verksamheter, menar Åge Eriksen, pastor i Missionskyrkan i Bengtsfors, och berättar att kyrkorna i Bengtsfors ordnar gemenskapsträffar för missbrukare och andra.

Corbyn’s Labour Vs. the Jews

Insändare: Varför hänvisades inte Iraks försvarsminister till Arbetsförmedlingen?
Det fungerar inte med ett ansvarslöst styrande och utan konsekvenstänkande tillvaro, det har vår verklighet visat mycket tydligt. Hur förklarar man annars att Iraks försvarsminister kan bli sjukskriven i Sverige med ersättning med en gammal adress här, när våra egna dödligt sjuka patienter får avslag och skickas till arbetsförmedlingen? Varför skickades inte denna minister till arbetsförmedlingen?

74 anmälningar om krigsbrott i år – men få döms

Präst anklagar svenska kyrkoledare för populism
Prästen och debattören Annika Borg menar i en krönika i Axess att Sveriges kyrkoledare bidrar till splittring och sprider förenklande budskap med sina utspel i sakpolitiska frågor, exempelvis om migration.

World War 3: Turkey’s Erdogan calls for ’ARMY of Islam’ to ATTACK Israel on all sides

The Organization for Economic Cooperation and Development In Talks At Paris Forum Discussing A Global Tax System Possible Prophetic Harbinger

Lars Adaktusson: Irakiska regeringen ointresserad av kristnas situation
Nu är det hög tid att gå från ord till handling, det ointresse som den irakiska regeringen hittills visat när det gäller de kristna gruppernas situation måste få ett slut. Till detta kan EU och även Sverige bidra genom kraftfulla politiska påtryckningar och om så krävs; fryst utvecklingsbistånd. Att som ledande biståndsgivare inte ställa krav på den irakiska regeringen när det gäller skyddet av landets ursprungsbefolkning vore att undandra sig ansvar och svika de svagaste och mest utsatta – offren för Islamiska statens folkmord.

Skador efter kraftigt skalv i Albanien

Ateister beklagar kristen-domens tillbakagång
Förra året kommenterade exempelvis Richard Dawkins kristendomens försvagade ställning i Storbritannien med orden: ”Innan vi jublar över dödskvalen hos den relativt sett godhjärtade kristna religionen, låt oss inte glömma Hilaire Bellocs hotfulla rim: ’Always keep a-hold of nurse / For fear of finding something worse’.” (Håll alltid fast i sköterskan / Av fruktan för att lämnas med något sämre.) Några år tidigare tog Dawkins kristendomen i försvar även i The Times: ”Vad jag vet finns det inga kristna som spränger hus. Jag känner inte heller till några kristna självmordsbombare. Jag känner inte till något större kristet samfund som anser att avfällighet ska bestraffas med döden. Jag har blandade känslor inför kristendomens nedgång, på så sätt att kristendomen kan vara en skyddsmur mot någonting värre.” (Olof Edsinger)

Foster i vecka 18 – århundradets bild?
Lennart Nilsson gick bort 2017, men hans styvdotter Anne Fjellström säger till tidningen att materialet inte framställdes i politiskt syfte och att detta måste respekteras. – Jag vet att han var förundrad över vad han såg och ville avslöja hur fantastisk vår gemensamma resa är, säger Fjellström om sin styvfars arbete. Lifesite News har en annan uppfattning om den debatt som uppstod. Tidningen menar att Nilssons foton blev politiska på grund av abortindustrins försök att förneka mänskligheten hos de ofödda.

UN chief proposes military force to protect Palestinians from Israel
OHLINS: Kommentarer överflödiga. Andemakten bakom, känner vi till. Kan detta vara början till fredsbevarande styrkor och ”fred med säkerhet”? Styrkan kan ju växa med tiden.

Tyskland inför gränskontroller: ”Den totala kollapsen av det gränslösa Europa

Carl Bildt FEB 22 1992, Talks About New World Order
OHLINS: Åter igen ser vi att de ser FN som världsregering. Då vet vi varför Reinfeldt körde sin politik som han gjorde.

Israel’s Deep State Attacks Benjamin Netanyahu

Big Pharma och Microsoft samarbetar i något som kallas ‘ID2020 Alliance’ som kommer att kombinera vaccinationer med implanterbara mikrochips för att skapa ditt digitala ID
Video: ID2020

The Jeffrey Epstein Pedophile Scandal Has Just Taken Down Prince Andrew In England, How Long Before It Comes Back Around To Bill Clinton?

Våldet och hatet mot majoritetssamhället..
OHLINS: En mkt läsvärd artikel om gatuvåldet och personrånen mm
Troligen är det precis det vi ser Jesus pekar på som tidstecken.
Luk 21:10 Vidare sade han till dem: ”Folk (ETNOS – etnicitet) skall resa sig mot folk ETNOS) och rike mot rike.

Pompeo: Israeli Settlements Not Illegal

King Abdullah Of Jordan Tells Israel To Divide Their Land And Give It To The Palestinians Or You’ll Never Be A Part Of The Middle East

Leaked: Iran’s Partnership With the Muslim Brotherhood

Nathan Shachar: Ovissheten på rekordnivå efter åtalet mot Netanyahu

Todd White Says Jesus Didn’t Defeat Satan as God But as a Man, This Puts Us on Par With Jesus

Bitcoin Kursen för kryptovalutan bitcoin bröt under nivån 7.000 dollar strax innan lunchtid på fredagen. Det innebär att den virtuella tillgången tappat runt en fjärdedel av sitt värde under november månad. Ökad regleringspress mot kryptovalutorna kan vara en av faktorerna bakom raset.

Biblical Archaeologist Cem Sertesen Says He Will Prove Existence Of Noah’s Ark In Eastern Turkey With 3D Scans In Upcoming Documentary

BOMBSHELL: Israel’s Attorney General Announced Today That Prime Minister Benjamin Netanyahu Will Stand Trial For Bribery, Fraud And Breach Of Trust

Varför berättar inte SVT att vittnena inte ger stöd för anklagelserna mot Trump?
..Det kommer bli svårt för många svenskar att ta in att Trump är både oskyldig och en framgångsrik president, den mest fredliga vi haft i modern tid. Jämför man med Obama har Trump inte varit i närheten i antalet utvisningar, ändå har media effektivt fått svenskarna att tro tvärtom. Om inte media börjar rapportera sakligt är risken stor att vi får en utveckling som liknar “månfrågan”, där folk tror att de fortfarande inte varit där trots att månlandarna står kvar och kan observeras från jorden samt att astronauterna placerat ut lasrar för avståndsmätning som går att mäta på; deras känslor säger att USA inte varit på månen. På samma sätt finns det människor som idag är så pass radikala att de tror att Trump hatar kvinnor, är en krigets man, i maskopi med Ryssland och förtrycker Ukraina; när det är precis tvärtom!

Ställ krav på Iraks regering
Det ointresse som den irakiska regeringen hittills visat när det gäller de kristna gruppernas situation måste få ett slut, skriver Lars Adaktusson.

Sameh Egyptson: Sensus, ställ krav på Ibn Rushd!
..Ibn Rushd hänvisar till en rapport beställd av Folkbildningsrådet efter att de en längre tid har kritiserats för demokratifientlig verksamhet. Rapporten hävdar att Ibn Rushd har idémässiga svagheter med en ideologisk koppling till Muslimska Brödraskapet. …Ett exempel på den form av ideologi som finansierats med folkbildningsmedel via Sensus var hur en gästföreläsare i arabiska medier hyllade Ibn Rushds arbete, i ett Europa i ”moraliskt förfall”. Enligt samma person utbildades muslimska ungdomar för att ”ta över”, när den europeiska civilisationen skulle falla. Svenska kvinnor beskrevs av föreläsaren som ”horor”.

”Kallduschen” inget annat än ett empiriskt faktum
Paul Widen: …Israel erövrade Västbanken när man 1967 utkämpade ett försvarskrig mot Jordanien, som i sin tur upphörde att göra anspråk på området 1988. Att den palestinska befrielseorganisationen PLO och dess utväxt i form av den Palestinska myndigheten gör anspråk på området, har inte genom ett magiskt trick förvandlat dess juridiska status: Västbanken har aldrig tillhört ”Palestina”, och att kalla området för ”palestinska territorier ockuperade sedan 1967”, som FN:s säkerhetsråd gjorde i resolution 2334, är därför rent önsketänkande.

Palatine High School Girl Julie Barca In Illinois Reduced To Tears After Board Votes To Gives Transgenders Unrestricted Access To Women’s Locker Area And Bathrooms

George Soros: Globalism will prevail over nationalism
Although nationalism has made significant gains in recent years with Brexit and the elections of Donald Trump and Matteo Salvini, George Soros still firmly believes that globalism will ultimately prevail.

Kristna elever vittnar om ifrågasättanden och mobbning
Kristna skolelever utsätts ofta för ifrågasättanden från lärare och klasskamrater. Problemet uppmärksammas nu av Mikael Mogren, biskop i Västerås stift, och Micael Grenholm, pastor i Uppsala Mosaik.

Houthis Seize Vessels in Red Sea
The Iranian-backed Houthi militias seized three foreign trade vessels late Sunday afternoon near Uqban island at the southern end of the Red Sea.

Klimatrörelsens grundare kallar Förintelsen ”skitsak”
Roger Hallam har utlöst en proteststorm i Tyskland sedan han betecknat Förintelsen som ”just another fuckery”. Medgrundaren av Extinction Rebellion (XR) är nu inte längre välkommen hos tyska delen av rörelsen.

Svenska kyrkan: Ann Linde bör fördöma USA:s Israelbesked
Svenska kyrkans högsta ledning motsätter sig USA-regeringens beslut att inte längre betrakta israeliska bosättningar i Judeen och Samarien som olagliga. Kyrkostyrelsens presidium uppmanar också utrikesminister Ann Linde att markera mot amerikanernas nya hållning.
OHLINS: Med en ärkebiskop som varken kan historia eller tror på Bibeln är det katastrof. Vi ser äntligen en liten ljusning när det gäller Sveriges utrikesminister. Ska då en ärkebiskop stå för mörker och grundlösa uttalanden? Judeen har aldrig tillhört dagens palestinier. Det är det första som hon borde känna till.

Katastrof-varningar i brandhärjade Australien
Terrängbränderna i Australien fortsätter att härja, och katastrofvarningar har utfärdats på flera platser i landet.

Kraftig jordbävning på gränsen mellan Thailand och Laos

Israeli Air Force Unleashes Blistering Strikes On Iranian Quds Forces And Syrian Army Targets In Syria After Rocket Attack Against Israel Thwarted

Israel Rushes To Approve Legislation Annexing The Jordan Valley After Trump Administration Mike Pompeo Says Israeli Settlements “Do Not Contravene International Law”

Israel Loses Precious Farmland

Clean and Unclean Foods in Ancient Jerusalem

Linde fördömde Hamas i möte med svenska judar
Inför drygt 300 personer och med hundratals som inte fick plats talade utrikesminister Ann Linde i helgen på ett seminarium i Stockholm om judiskt lärande. – Jag har besökt dagis i Sderot där Hamas-raketer har hamnat inne på dagisområdet, sade hon inför en fullsatt sal, för att illustrera sin förståelse för Israels säkerhetsbehov.
OHLINS: Vi får tacka Gud för en klar förbättring, när det gäller (den nya) utrikesministern. Hon har fel när det gäller Jerusalem och Judeen och tycks inte inse konsekvenserna av svenska regeringens tidigare ställningstaganden. Men i övrigt var det mycket som var bra.

America has finally decided the Bible is not illegal- Opinion
For Evangelical Christians and Israel supporters, however, Judea and Samaria (West Bank) has been the “Bible land” for thousands of years; it was never illegal. The promises read by Christians and Jews were that God gave it to Israel and called it an “eternal covenant.”

Läkarförbundet vill inte ha dödshjälp i vården
Sveriges läkarförbund säger bestämt nej till alla former av dödshjälp i sjukvården, efter Liberalernas beslut om att utreda möjligheterna att införa dödshjälp i Sverige. Enligt TV4-nyheterna menar förbundet att det skulle bryta mot själva kärnan i läkaryrket.

IDF: Four Syrian rockets targeting Israel intercepted by Iron Dome
OHLINS: Israel attackerat från Syrien idag tisdag 19 november 2019. Kommer vi att höra om detta i svensk media INNAN Israel tvingas till försvar och motattack? Troligen inte.

Färöarna mot strömmen: ”Vi älskar Israel”

Pompeo: Israeliska bosättningar inte olagliga
USA ställer sig nu bakom Israels bosättningar på ockuperade Västbanken. Det efter att i fyra decennier sett dem som brott mot internationell lag. Det slog utrikesminister Mike Pompeo fast när han talade med pressen på måndagskvällen svensk tid.
OHLINS: Ytterligare ett rätt och bra beslut från USA, när det gäller Israel.

Fel när media beskyllde Israel för bruten vapenvila
Under förra veckans konflikt mellan Islamiska jihad och Israel anklagade Amnesty International Israel för att beskjuta en palestinsk människorättsorganisation (ICHR) – trots att det var en palestinsk raket som träffade. TT fick dessutom rätta en nyhetsnotis som påstod att Israel bröt vapenvilan. (Ruben Agnarsson)

Påven är trött på klimatförnekare, vill införa ny synd och ett elfte bud.

Iranian Power Under Threat in Lebanon and Iraq

Sju rån i regionen – man misshandlad i gångtunnel
OHLINS: Är det landet som håller på att förlora kontrollen?

Watch As Star Of The Roman Catholic ‘Passion Of The Christ’ Jim Caviezel Calls On Pope Francis To Affirm Mary To Be The Co-Redemptrix Of All Humanity

Linnéa Claeson har blivit rikskänd genom sitt Instagramkonto ”Assholes online”, där hon hänger ut män som utsätter henne för sexuella trakasserier. Men stämmer verkligen hennes berättelser? Frilansjournalisten och krönikören Emilie ”Ebbis” Roslund frågar sig vad som händer med feminismen om en av rörelsens främsta visar sig vara fejk.
OHLINS: Intressant i denna lögnens och världsmanipulationens dagar! Här kommer mer….Familjernas klimattips: Så klarar du en vardag utan bil
Media med ”köpta” källor hjärntvättar och formar oss sakta i en form.

Rom 12:1 Så förmanar jag nu er, bröder, vid Guds barmhärtighet, att frambära era kroppar som ett levande och heligt offer som behagar Gud – er andliga gudstjänst. 2 Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

GAIA WORSHIP 2020: Pope Francis Preparing To Make ‘Ecological Sin’ An Official Part Of The Catechism Of The Catholic Church In New Age Shift

Gula västarna planerar 200 demonstrationer i helgen

Fem döda i bolivianska protester

Därför är det protester i Irak

200 har synskadats i Chile av gummikulor

Fem rån i Göteborg i natt – på fem timmar

FN-topp vill att köttätare ska behandlas som rökare

Varning för falsk andlighet
Empowered21 är en blandning av trosrörelsen och pingströrelsen. Vi vill VARNA för denna obibliska ”vision” och gemenskap med många falska lärare och oren andlighet, som i sitt högmod tror att de kan gå utöver vad Gud har sagt och de gränser som han har bestämt. Det är enbart sorgligt att se utvecklingen och avfallet inom Pingst i den här tiden, som öppnar för en främmande ande (K Hagins villolära).
Läs mer HÄR & HÄR om Empowered21.

Gal 5:9 Lite surdeg syrar hela degen. 10 Jag för min del litar i Herren på att ni inte skall vara av annan mening. Men den som skapar förvirring bland er skall få sin dom, vem han än är.
Ords 16:18 Stolthet går före undergång och högmod går före fall.

Despite Ceasefire, Rockets Are Still Being Fired By Palestinian Islamic Jihad From Gaza Strip As Iron Dome Continues To Shoot Down And Intercept Thursday

European Court of Justice hands down ruling that effectively institutionalizes anti-Semitism.

What You Need To Know About Antinatalists And The Voluntary Human Extinction Movement That Is Gaining Global Popularity As The End Times Darken

Tystnad i svensk mainstreammedia: Massiv raketoffensiv från jihadister i Palestina mot civila mål i Israel
Just nu pågår en stor offensiv från islamistiska terrorgrupper i Palestina mot civila mål i Israel. Över 250 raketer har avfyrats mot olika mål sedan Israel i en välplanerad flygattack under tisdagens morgon lyckades bomba en byggnad där den ökända terrorledaren Abu al-Ata befann sig tillsammans med sin fru. Enligt IDF var Abu al-Ata ledare för Islamsk Jihad i Gaza. Han har uppmanat sin terrorgrupp att genomföra majoriteten av alla raketattacker mot Israel samt attacker vid gränsen de senaste månaderna samt planerat att genomföra ytterligare dåd i framtiden. Men kanske har du inte hört talas om detta. Svensk mainstreammedia rapporterar nämligen ogärna om anfall mot Israel från det Palestina de själva vurmar för.

Antisemitiska böcker säljs till svenska skolor
Skolpersonal i Östhammars kommun blev bestörta när de upptäckte att de fått antisemitiska och islamistiska läroböcker i persiska, genom den stora läromedelsdistributören LäroMedia. ”Israel och judar kallas ’Satan’”, skriver kommunen till Skolverket.
OHLINS: Inget tvivel om vem som står bakom dessa skolböcker. Det faller över eget huvud s a s.

Rune Johansson (Runes Hörna): Har skrivit lite kort om skördesituationen och ovanligt kallt väder i USA. Verkar inte intressant för MSM. Funderar på att skriva om den globala livsmedelssituationen. Bl.a. har ju den kinesiska svinbesättningen nära halverats av den afrikanska svinpesten, ett fenomen som ser ut att sprida sig. Ser vi början på en livsmedelskris?
Dåliga skördar i djupfryst USA
Redan inledningen av den amerikanska skördesäsongen visade oroväckande tecken då blöta resulterade i att inte minst majsplantorna ej förmådde utvecklas i normal takt. Under augusti uppstod viss ransonering av majs, vilket drabbade bönder som i stor utsträckning använder majs för utfodring. Nästa bakslag kom sista dagarna i september och första delen av oktober då första snöstormen drabbade ovanligt tidigt (bilder) och för årstiden extremt kalla dygn registrerades i stora delar av USA. Köldrekorden har sedan fortsatt och månadsskiftet oktober-november uppvisade på många platser temperaturer på 20 grader eller mer under normal temperatur. Både skörden av sojabönor och majs visar dåliga resultat och enligt den senaste USDA-rapporten har endast 52 procent av majsen skördats i de mellersta delarna  av landet. Innevarande vecka riskerar ännu extremare väder och prognoserna talar om att mängder av tidigare köldrekord kan komma att slås. Tidigare i år presenterade internationella rymdforskare en rapport gällande den aktuella solaktiviteten som nu och under de kommande fem/sex åren kommer att vara extremt låg vilket tenderar att betyda lägre temperaturer på jorden.

Hon föddes i fel stjärntecken – kastades på soptippen
Då förbannelse hotade familjen i och med Sinchanas födelse valde föräldrarna att kasta bort henne. Hon överlevde, men behandlades som slav i sin nya familj och beslöt slutligen ta livet av sig. Hon fick då rådet av några hinduer att söka hjälp – i Bibeln.

Nu är det upp till bevis för andra livsåskådningar
En intervju i tidningen The Times har – till allas förvåning – rubriken: ”Att avsluta religionen är en dålig idé, säger Richard Dawkins”. Han menar nu att om religionen avskaffas skulle människor kunna känna sig fria att göra dåliga saker, eftersom Gud inte längre ser dem. Om den individuella människan är alltings mått – som den sekulära humanismen som Dawkins företräder hävdar – då innebär det att det saknas förpliktigande måttstockar! Det är en välkommen insikt. Om vi förnekar Gud, blir moral enbart en följd av evolutionära processer och social betingning. Därmed förlorar den sin objektivitet och sin tyngd. Det blir som den situation som Domarboken beskriver, efter Mose och Josuas död, då relativism och kaos rådde i landet: ”Var och en gjorde vad han själv ansåg vara rätt” (Dom 17:6 och 21:25). (Stefan Gustavsson)

Arktisk novemberkyla förlamar USA
Metrologer sade på tisdagen att väderförhållanden liknande extremt kalla januaridagar nu sveper över stora delar av USA och för årstiden gamla köld och snörekord slås på löpande band. I Buffalo, New York, föll nära 25 cm snö och ett 77 år gammalt rekord slogs. Delar av norra Michigan har sett över halvmeterdjup snö. Chicago har satt ett nytt köldrekord och en än mer ovanlig syn var snö så långt söder ut som Richmond, Virginia och Nashville, Tennessee. I Kansas har sex städer slagit tidigare köldrekord från 1911. I spåren av ovädret har trafiken drabbats av kaos och ett flertal skolor har fått stänga.

1.600 kraftverk för kol bygger Kina i 62 länder
OHLINS: Här drar vi in sugrör av plast mm mm

Frida Park: Orimligt att handläggare i hijab ska bedöma konvertiter
Känner inte Migrationsverket till begreppet apostasi? Att den som lämnar islam ska straffas med döden är inte en företeelse begränsad till en obskyr islamistisk sekt.
…I samma Sverige sätter alltså Migrationsverket den nu döpte Markus i en omöjlig och oerhört utsatt position: Att inför en myndighetsperson i muslimskt religiös klädsel förklara att han lämnat islam och nu tillhör en annan religion – kristendomen – och därför behöver asyl i Sverige. Som om detta inte vore tillräckligt menar såväl advokaten som den asylsökande att handläggaren saknade grundläggande kunskaper om den tro hon skulle bedöma. Resultatet vet vi: Markus konversion ansågs inte vara tillräckligt trovärdig och hans tro inte genuin. Asyl nekades. Det får ändå ses som osedvanligt anmärkningsvärt att en redan så kritiserad myndighet som Migrationsverket inte hanterar konvertitärenden med större noggrannhet och rättssäkerhet. Det är bara att konstatera, igen, att när det gäller religionsbaserad förföljelse verkar Myndighetssverige sorgligt nog ha mycket kvar att lära. (Dagen)

Folke Holtz: Kristen nidbild om judisk jämställdhet
Judiska kvinnor vid Jesu tid hade högre anseende och status än kvinnor i omgivande kulturer, skriver Folke Holtz.

Ensam man rånades av ett tiotal personer i centrala Göteborg

Australien andas ut något
140 bränder att släcka och över en miljon hektar att rensa upp. Men i eldhärjade New South Wales i Australien kan räddningstjänsten äntligen pusta ut lite.

Efter dödsskjutning av tonåring – polisen inrättar särskild stab
Polisen: Droghandel bakom mycket av våldet.

Israel Under Attack As Over 160 Rockets Fired From Gaza Strip By Palestinian Terror Group Islamic Jihad, Netanyahu Says ‘Prepare For Days Of Fighting

Charismatic ”prophet” dies 1 day after claiming victory over death
(Falsk profet)

Microsoft, Apple, Google, Amazon And Facebook Are All Racing To Be The First Company To Successfully Replace Our Smartphones With Smart Glasses

JUST NU: Raketlarm över Tel Aviv – efter attacken

Nödläge i Australien: ”Är för sent att fly”
Skogsbränderna i Australien har fått ny fart och sprider sig i en rasande takt. Elva av ett 70-tal bränder har uppgraderats till nödläge. – Man pratar om det som en katastrof, säger svenska Felizia Amnefalk, 20, som bor i Sydney.

The Prehistoric World Vs. Genesis

Liberals Swoon As The Reproving Gaze Of Climate Change Bully Greta Thunberg Now Stares Down From San Francisco Skyline In Massive Mural

Oroas över framtiden för kristna förskolor
I den så kallade januariöverenskommelsen har regeringen, Centerpartiet och Liberalerna kommit överens om att utreda ett stopp för religiösa friskolor i Sverige. Men bland många kristna förskolor finns en oro att överenskommelsen ska spilla över även på dem. – Om man ser över tid så känner jag oro, säger Bo Nyberg, ordförande för Kristna friskolerådet. …I förlängningen tror han att ett förbud mot kristna skolor och förskolor skulle få stora konsekvenser i samhället. – Den existentiella oron är stor bland många, att det här är så att säga en förlaga till vad som skulle kunna ske i samhället i stort, och det oroar mig allra mest. Ett land där kristna skolor förbjuds, betyder att det landet har en beskuren religionsfrihet, säger Bo Nyberg.

Lars Naeslund: Bibeln behövs i skolans utbildning
Kunskap om Bibeln ger nycklar till kulturarv, etisk vägledning och teologiska meningserbjudanden, skriver pedagogikprofessor Lars Naeslund.

Islam utgör största hotet för fred i Mellanöstern
En slutsats är att Israel i stor utsträckning i dag lever i fred med sina grannar. För de palestinska araberna är det en bättre väg framåt att utveckla det ekonomiska samarbetet med Israel i stället för att bibehålla ändlösa konflikter. Islam och antisemitismen är det största krigshotet i regionen, och i dag är det Iran som går i spetsen för hatet mot Israel. För Iran finns det dock inte några nationella intressen i detta; det handlar bara om religiöst inspirerad antisemitism. (Stefan Swärd)

Därför protesterar människor runt om i världen just nu
Massprotester pågår på flera platser i världen, vecka efter vecka. Chile, Irak och Hongkong är bara några exempel på länder där stora demonstrationer äger rum. Gemensamt för de folkliga upproren är att många verkar ha tappat hoppet om att det politiska systemet kommer att lösa deras problem.
OHLINS: Världsscenen görs i ordning för profetiornas uppfyllelse.

Många fackeltåg på lördag till minne av Kristallnatten
Runt om i Sverige arrangeras på många platser fackeltåg och manifestationer för att uppmärksamma det som inte bör glömmas: hur hatet mot judar tog fart i Tyskland under den våldsamma pogrom som kallas Kristallnatten.

Uppdrag gransknings reportage har stora brister

Major Rabbis Unite in Decisive Call For All Jews To Return From Exile: “It’s Time”

Läsartext: De rikaste arabstaterna vägrar att ta hand om sina medmänniskor

Gospel Pimp And End Times Heretic Paula White Says The White House Is ‘Holy Ground’ Because She Stands On It, Asks God To Bless Her ‘Church Businesses’ Before Correcting Herself

Dictator Erdogan Doesn’t Want You To Watch This Video
En video som visar en diktators lögner om Israel och FN:s svek.

IS uppmanar muslimer att anlägga skogsbränder
Den islamistiska terrororganisationen Islamiska Staten uppmanar muslimer i västvärlden att anlägga skogsbränder för att på så vis skapa stora ekonomiska och ekologiska förluster. Samtidigt ser vi en ökad mängd skogsbränder i Sverige, något som i massmedierna sammankopplas med klimatförändringar, men som MSB menar oftast är anlagda bränder. OHLINS: Detta har många förstått för länge sen och det förklarar vad många innerst inne tror men inte vågar säga öppet.

Statue Of The Pagan God Molech Has Been Placed At The Entrance To The Colosseum In Rome Where Christians Were Slaughtered And Fed To Lions

Svidande kritik mot SVT-granskning om judehat
Flera medier, däribland Världen idag, har rapporterat om hur judiska läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm blivit trakasserade. Men veckans Uppdrag granskning i SVT tog i stället parti för den utpekade läkaren. Kritiken mot programmet är nu massiv.

POPE SACHS SYNOD: Vatican Embraces United Nations Goals (video)

PROPHETIC NEWS

EU överens: Vi stoppar Libra tills regler finns
EU:s finansministrar enades på fredagen om att kryptovalutor som Facebooks Libra inte får börja användas i EU innan ett regelverk finns på plats.

AOC Pushes Population Control to Stop Climate Change: Kill More People to Save the Planet

STOP THE LOBBIES OF ‘FAKE GREEN’ INVESTMENTS
There is only one way to change the world’s economy and save our planet: we need to clean-up finance. We must stop the big polluters of this planet from absorbing all our money.

Turkey’s Erdogan threatens to declare war against any country that does not respect Islam

Busch Thor: DDR verkar leva kvar
UMEÅ. Ebba Busch Thor (KD) gick till stenhård attack mot Skolverket och ”myndighetsvänstern” i sitt tal på rikstinget. Hon tar strid för att behålla nationalsången, bibeln och psalmerna i skolans kursplan. – Det kanske är dags att ringa Skolverket och berätta att Berlinmuren har fallit. Där verkar ju DDR leva kvar, säger hon.

Pope Francis Advances The One World Religion At Vatican With Female Shaman Leading ‘Worship Service’ Dedicated To Inca Mother Earth Goddess Pachamama At Amazon Synod

Kristen politiker kan dömas för hets efter Pridekritik
Den finska, kristdemokratiska riksdagsledamoten Päivi Räsänen har skarpt kritiserat att den lutherska kyrkan i Finland ställt sig bakom Pride. Nu utreds hon för hets mot folkgrupp. – Man måste lyda Gud mer än människor, säger Päivi Räsänen.

Klimatuppropet kritiseras – Musse Pigg skrev under

Antisemitic hate crimes in Sweden rise by 53% to all-time record high
OHLINS: Och därför är vi också bortom Guds välsignelse…Smärtan är stor över utvecklingen. Den slutliga domen står för dörren: invasion av fientliga trupper? Herren har visat det för flera bedjare.

Massmigration det effektivaste vapnet för att utplåna ett folk

Hamas threatens to shower Israel with rockets for 6 months

Protests Explode Against Iranian Influence in Iraq

Cindy Jacobs, Paula White Cain, Dutch Sheets Launching New Governmental Prayer Initiative
OHLINS: Tyvärr inga sunda ”bedjare” som valts.

BOMBSHELL VIDEO: ABC News Anchor Said She Had Proof Connecting Pedophile Jeffrey Epstein To Bill Clinton Network Forced Her To Kill Story

Iran: Uranium Enrichment Grows Tenfold

On This Day In 1605, The Jesuits Hired Catholic Conspirator Guy Fawkes To Assassinate King James I So His New English Bible Would Never Be Published

More evidence for the biblical account of Israel’s first center of worship

11 000 forskare varav nästan ingen forskar på klimatet
Detta är bara helt vanlig vänsterpropaganda i syfte att slå sönder marknadsekonomin och införa socialism.
…Forskarvärlden har verkligen intensifierat opinionsbildningen och de skyr inga medel. Synd på resten av vetenskapen som inte missbrukar sina titlar i syfte att plocka privata åsiktspoänger. Men vi läsare ska inte ta dem på mer allvar än om någon annan person, en vanlig okänd väljare, skriver en debattartikel om klimatet. För en psykolog, ortoped eller vanlig ekonom vet faktiskt inte mer om klimatet än dem. Forskare är ingen titel som ger dig evigt veto och en reserverad piedestal i debatten utan det är bara inom området du forskar på som du är expert. Så länge de som skriver under inte explicit forskar på uppvärmningen, på klimatet, kan du ignorera deras åsikter. Att sätta prefixet “klimat” på annan forskning är ingen trollformel som förändrar innehållet nämligen. 

Oligarkernas lobbygrupp Romklubben gav således år 1991 ut en skrift med titeln ”Den första globala revolutionen”. Där lanserades skrämselpropaganda om global uppvärmning, för att underlätta att året efter få FN att driva igenom den s.k. Agenda 21 vid miljökonferensen i Rio, som även den leddes av Maurice Strong.

Ambassadör sågar Diakonias Israelresa
Årets Israelresa för svenska riksdagsledamöter, som hålls av biståndsorganisationen Diakonia, sågas vid fotknölarna av Israels Sverigeambassadör Ilan Ben-Dov. Från Diakonias sida ställer man sig frågande till kritiken.
OHLINS: Diakonia har väl aldrig visat att de har en sund och biblisk syn på Israel?! Kritiken mot Diakonia är befogad.

Kraven ökar för det otänkbara: Eurexit
I skymundan av kaoset kring Brexit växer en spricka inom Europa. Nu kommer krav på att det måste bli möjligt för länder att göra det hittills otänkbara: lämna euron.

HIllsong Church Holding Christmas Show At The Mayan Theater In Los Angeles Whose Walls Are Adorned With Depictions Of Child Sacrifice To Molech

RUSSIAN RESET: Evidence Is Mounting That It Was The Obama Administration Who Allowed The Russians To Infiltrate Our Government, And Not Donald Trump

Kritikvåg mot Skolverket: Förminskar Bibelns betydelse
Skolverket måste backa om Bibelns plats i religionskunskapen. Det kräver nu politiker, experter inom litteratur och religion, liksom en Facebookgrupp som på kort samlat nära 3 000 personer. – Tar man bort Bibeln som begrepp och kunskapskälla, tar man också bort vårt förhållande till etik och moral, menar författaren Björn Ranelid.

Forskare: ”Muslimskt studieförbund bidrar till parallellsamhälle”
Det muslimska studieförbundet Ibn Rushd, som 2019 ska ha fått 27 miljoner i statsbidrag, kritiseras av två svenska forskare för att missbruka bidraget. I en debattartikel i Expressen menar de att förbundet bidrar till ett islamiskt parallellsamhälle, något som tillbakavisas av Folkbildningsrådet.

Boris Johnson: The EU wants a superstate, just as Hitler did
the European Union is pursuing a similar goal to Hitler in trying to create a powerful superstate, Boris Johnson says. In a dramatic interview with the Telegraph, he warns that while bureaucrats in Brussels are using “different methods” from the Nazi dictator, they share the aim of unifying Europe under one “authority”.

Anne Graham Lotz Claims We’re About to Enter the Gog and Magog War

TRY THE SPIRITS: If Kanye West And His ‘Sunday Service Revival’ Happening Now Is Really The Work Of The Holy Spirit, This Is What You Will See Along With It

Så har Sverige sett till att UNRWA fått miljardbelopp
Wallströms huvuduppdrag under FN-mötet i september 2018 var att med Jordaniens utrikesminister – och i närvaro av bland annat Islamiska konferensen och Arabförbundet – samla in pengar till UNRWA.I april i år inbjöd utrikesministrarna Margot Wallström och Ayman Safadi till ytterligare en insamlingskonferens i Stockholm. I sommar briserade nyheten om en stor korruptionsskandal i UNRWA:s högsta ledning. En konfidentiell intern rapport från UNRWA, som enligt medieuppgifter skulle ha nått FN:s generalsekreterare i december 2018, läckte då ut till medier. När rapporten blev offentlig valde Schweiz, Nederländerna och Belgien att frysa sitt stöd. Den 1 september i år, fem dagar innan Margot Wallström meddelade sin avgång på Facebook, besökte hon Amman och utrikesminister Ayman Safadi för att återigen diskutera den finansiella krisen hos UNRWA. På en gemensam presskonferens lovade de att fortsätta sina ansträngningar för att mobilisera finansiellt och politiskt stöd för UNRWA.

Kristna skyddar barn i protesternas Hongkong
Kristnas gudstjänstfirande i Hongkong har försvårats av nedstängningar av kollektivtrafiken, skriver brittiska Premier. Samtidigt som vissa kristna uppges undvika demonstrationerna visar en video från BBC hur andra agerar mänskliga sköldar mellan polis och demonstranter.

Fjärde statsmakten 23 med Lars Bern om feministisk snöröjning, CO2 skatt, Agenda 2030 mm
OHLINS: Vi som läser Bibelns profetior kan se pusselbitar som sammanfattas i Upp 13 komma på plats, bortom partipolitiken. Mycket är skrämmande – det som ofta åsyftas med uttrycket ”bibliska mått” – men Guds evangelium är Goda nyheter.

NY RUNES HÖRNA! Panik – Ny räntesänkning hos FED

A Second ‘Cedar Revolution’ in Lebanon?

Bernie Sanders (DEMOKRAT) Says That As President He Will Divert Aid From Israel And Send It To The Gaza Strip Where It Will Be Used To Bankroll Terror Group Hamas

Poliskris i Japan – brottsligheten för låg

Bethel: Stretching the truth with… Destiny Pants?
DESTINY PANTS
Does your fashion release the “love of God?” Do your pants enhance “awareness of God’s presence” or give people “heavenly encounters?” If your clothes are not doing this, then you need Theresa Dedmon’s ‘Destiny Pants’. Just as Destiny Cards give people encounters of the God kind, so too does Dedmon’s prophetic ‘Destiny Pants’ yoga leggings.

Demokratin är under attack
Utvisningsdömda släpps fria. Klaner har sina egna regler och rättsprocesser. Poliser varnar brottsoffer för att vittna eftersom det kanske ändå inte leder någonstans. Vad är rösträtt, riksdag och lagbok värda om detta får fortsätta?

NYHETSBREV

Biblical Archaeologists In Israel Think They May Have Found An Horn From The Altar In A Tabernacle Where The Ark of The Covenant Once Stood

Två galaxer kolliderar – då sker det otäckta

Crooked Hillary Clinton Laughs And Cackles As Trevor Noah From The Daily Show Asks Her How She Killed Jeffrey Epstein In His Federal Prison Cell

‘Great Discussion and Celebration’: Faith Leaders Pray for Trump at White House

US Infantry Troops And Bradley Armored Fighting Vehicles Roll Into Syria To Prevent Oil Reserves From Falling Into The Hands Of ISIS

Viktor Orbán bad med världskänd evangelist
Livet är värdefullt trots alla svårigheter, sorger och sjukdomar, påpekade Vujicic. Vujicic skriver i ytterligare ett Facebook-inlägg att cirka 3 500 personer ”påbörjade en ny resa med Jesus Kristus” under samlingen. Enligt svensken Peter Strand, som bor i Ungern, har nyheten om mötet mellan premiärministern och evangelisten fått stor spridning i landet. – Bilden på Orbán och Nick har varit i alla tidningar här nere, skriver han i ett mejl till Världen idag. Den amerikanska tidskriften The American Conservative skriver i sin artikel om mötet att premiärministern föddes i en kalvinistisk familj, men att han lämnade sin tro. Han ska senare har återvänt till kristendomen genom sin fru.

Nya avslöjanden om hur fosterdelar sålts
En uppseendeväckande rättsprocess i USA kastar nu nytt ljus över hur abortföretaget Planned Parenthood hanterat kropparna från aborterade foster. Ett vittne berättade i detalj om hur det ska ha gått till när kroppsdelar fraktades iväg från platsen där aborter utförs.