Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN (med Elvor & Janne)
Parousia Mission/Göteborg söndag 3 november Kl 14:00 i Wartagården – Sigvard Svärd predikar, Håkan Junholt spelar & sjunger

Parousia Mission Göteborg 6/10-2019 Mer från Göteborg
Elvor: Trons kraft (mp3) Text >> (27/10)
Elvor: Bibeln – Guds kartbok (Mp3) Text >>
Janne: Den heliga vägen (Mp3) Text >>

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne
_______________________________

Y RUNES HÖRNA! Panik – Ny räntesänkning hos FED

Fjärde statsmakten 23 med Lars Bern om feministisk snöröjning, CO2 skatt, Agenda 2030 mm
OHLINS: Vi som läser Bibelns profetior kan se pusselbitar som sammanfattas i Upp 13 komma på plats, bortom partipolitiken. Mycket är skrämmande – det som man ofta syftar på med uttrycket ”bibliska mått” – men Guds evangelium är Goda nyheter. I en annan Video Fjärde Statsmakten nr 10 med Lars Bern om Ullenhag, klimatuppror, SVT mm
Så säger Lars Bern från Minut 14: Anders Wijkman tillhör lobbyisterna för de globala oligarkerna. Han har varit ordförande i Romklubben i flera år. De har ju på sin agenda att skrämma med klimatförändringar för att driva igenom en överstatlig världsordning.

Klimatförnekare akta dig du blir uthängd i tidningen.
OHLINS: Samma taktik som allt annat: ”rätta dig i ledet”, gör som Pravda säger. Verkar vara på väg mot rena KGB på sociala medier.

“Christian” Fortune Tellers Now Offer Destiny Card Readings

Bill Johnson’s testimony examined

Multiple NASA Studies Confirm Bedrock Heat Flow Behind Melting Polar Ice, Not Global Warming

Statliga Konjunkturinstitutet kommer med ett chockförslag för bilägare. Skatten på diesel och bensin bör minst fördubblas för att klimatmålen ska nås – och elbilar ska få kilometerskatt. – Vi har gjort olika analyser där vi ser en höjning av den befintliga energiskatten på 2-9 gånger dagens nivå, säger utredaren Anna Dahlqvist på KI till Sveriges Radio.

Ny jordbävning i Filippinerna – flera döda

Googles kvantdator slår världen med häpnad

Kris Vallotton Defends Beth Moore and Paula White as ”Two of the Finest Leaders of our Time”

Flygpersonal förbjuds säga ”damer och herrar”

I’m seeing more and more reports on arms buildups in Russia and China. Looks like another arms race. Where is this taking us?
Russia’s newest nuclear submarine launches ballistic missile from underwater

World-Renowned Forensic Pathologist Dr. Michael Baden Says Pedophile Jeffrey Epstein Was Murdered In His Manhattan Federal Prison Cell

Bank of Canada exploring digital currency that would replace cash, track how people spend money

Vi har fått ett mandat och ett uppdrag från himlen att utbreda och etablera Guds rike här på jorden. OHLINS: Låter bra men Guds Rike menar de skall komma synligt och bokstavligt innan Jesus kommer. ”Dominionism” eller ”Kingdom Now” – (Ny)Gnosticismen – har förändrat det sanna evangeliet precis som på Paulus tid. Sverigebönen kallar de 7 bergen för de 7 samhällspelarna men det är samma falska lära. Det är en del av New Apostolic Reformation (NAR).

Stor rysk operation i Nordatlanten
Ryssland har skickat ut tio ubåtar i norra Atlanten i vad norsk militär beskriver som den största operationen i sitt slag sedan kalla krigets slut.Det är mycket aktivitet i Nordatlanten just nu

Utan gränser står diktaturen för dörren
En värld utan gränser är en farlig illusion. Och vi som lever med en kristen världsbild – den föreställning som på många sätt präglat vår västerländska samhällsmodell – vet att Skaparen själv har sina ordningar för mänskligt liv. De tar sin utgångspunkt i syndafallet och det faktum att människan är en ofullkomlig varelse, oförmögen att förverkliga paradiset på jorden. Skriften säger bland annat att Gud har ”utstakat gränser för att människorna ska bo inom dem”. Syftet med nationella gränser är just att begränsa människans onda tendenser, att förhindra yttre ondska (läs: kriminalitet, droger, vapen och terrorism) att ta sig in i landet och att förhindra vår egen ondska att ta sig ut och skada vår omvärld.

OHLINS: Vi instämmer helt med denna artikel. Ni som har följt vår hemsida vet att vi har varnat för Agendan och vi ser i den det sista världsherraväldet som Bibeln beskriver som ett ”vilddjur” med åtföljande konsekvenser. Men vi får lyfta blicken, för vi vet att Jesus kommer tillbaka ”strax efter den tidens vedermöda” (Matt 24: 29)

Harrison: Bildningsmässig katastrof att stryka Bibeln
Om det är korrekt att Skolverket vill ta bort hänvisningar till Bibeln (liksom Koranen och andra religiösa urkunder) är det en bildningsmässig katastrof – av flera skäl. … – Skolverket vill ju också att man bara skall kunna diskutera tolkningar av skönlitteratur, historia, och annat väsentligt – och inte nödvändigtvis känna till vad som verkligen står i böckerna och vad som verkligen hände i det förflutna. Det verkar onekligen som om Skolverket har kapats av ett gäng postmodernistiska kulturrelativister som är öppna för att likställa åsikt med kunskap.

Klartecken för polisen att använda ansiktsigenkänning
Nu ger Datainspektionen tummen upp för användning av programvara för ansiktsigenkänning mot signalementregistret. På Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping, planerar man att starta verksamheten efter årsskiftet.
OHLINS: Det är bra i brottsbekämpning men i fel händer är det en skrämmande utveckling med totalkontroll (som redan har påbörjats i Kina). Samtidigt gör den tekniska utvecklingen att vi allt lättare kan förstå hur många av Bibelns profetior kan komma att uppfyllas.

Rån mot unga ökar kraftigt

Synskadades riksförbund larmar: Allt färre synskadade får ledsagning
Alireza G Alipour, ordförande vid Synskadades riksförbund i Göteborg är kritisk till den negativa utvecklingen för synskadade som vill ha ledsagning. – Många får sina timmar kraftigt nedskurna, säger han.
Mona, 71, har haft ledsagare i 25 år – nu får hon klara sig utan hjälp
OHLINS: När de mest utsatta drabbas allt oftare i ett välfärdsland, är det ett tydligt tecken på att något är väldigt, väldigt sjukt.

USA: Massmord på armenier var folkmord

Studie: Bevisen för få för att behandla psykisk sjukdom med medicinsk cannabis
Medicinsk cannabis bör inte användas för att behandla depression, ångest, psykossjukdom och andra psykiska sjukdomar. Bevisen är för svaga. Det är slutsatsen av en stor metastudie som publiceras i medicintidskriften The Lancet Psychiatry.

NEWSLETTER

Manifestation för globalt parlament i Stockholm
För att hantera globala problem behövs ett världsparlament. Det menar föreningen ”Demokrati utan gränser” som arrangerade en manifestation i Stockholm på fredagen. Bland talarna fanns L-profilen Olle Wästberg och europaparlamentarikern Evin Incir (S). – Allt fler beslut behöver beslutas på internationell nivå, sade Wästberg.
OHLINS: I praktiken innebär agenda 2030 en världsregering. Den globalismen är också vad vi kan se i Bibelns profetior.
Upp 13:8 Alla jordens invånare (GK: Bygga fasta boningar på jord) kommer att tillbe det, alla som inte har sitt namn skrivet i livets bok som tillhör Lammet som är slaktat från världens grundläggning. (De bor bildligt i tält och väntar på en ny himmel och en ny jord)

VISIONS OF VENEZUELA: Socialist Bernie Sanders Gives Speech With Rashida Tlaib Promoting The Virtues Of Socialism In Front Of Empty Store Shelves

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är watch_jerusalem.jpg

Will Hezbollah’s Hold on Power Survive the Mass Protests in Lebanon?

Justin Trudeau vill censurera internet i Kanada – ska bestämma vad som är ”hatyttringar” OHLINS: När dom har ”manipulerat” färdigt kommer alla som tror att Jesus är enda vägen till Gud att bli dömda för ”Hatbrott”. Det kommer förföljelse inte ”Jätteväckelse” för Jesu sanna lärjungar…

Google Has Scrubbed Their Search Engine Of All Opposing Views On Chemtrails, Showing Only Results That Promote Official Gov’t Narrative
OHLINS: Något styr nu världen in i en lögn
Jesus säger: Håll er vakna!

Renthzog som ”upptäckte” Greta har kopplingar till klimatbluffens egen gudfader Al Gore.
Efter avslöjandet att Bo Thorén är hjärnan bakom klimathysterin som i samarbete med Gretas mor sett till att göra Greta till ikon för det överdrivna klimathotet, framkommer det nu nya intressanta kopplingar som rör Ingmar Rentzhog. Renthzog som anses vara den som ”upptäckte” Greta och har tränats av ingen mindre än Al Gore. Det är märkligt att inte fler börjar ana ugglor i mossen.

Pope Francis Changes Name Of Vatican Secret Archive To Whitewash Its Sinister Past And Connection With The Spanish Inquisition And Nazi Germany

Förre Sandvik-vd:n vägrar backa: ”Klimathotet har blivit en religion”
OHLINS: Ja för det är New Age bakom allt detta.

Washington Post Triggers Outrage As They Publish Complimentary Obituary Of World’s Most-Wanted Terrorist Before Being Forced To Change It

UN Flies EU-funded Planeloads of Somalis, Syrians to Germany, Romania

Detta är första gången vi ser svensk MSM seriöst ta upp problemet med den globala eskalerande skuldsättningen i allmänhet och USA:s i synnerhet. Men få verkar förstå att 1+1 fortfarande blir 2 och när, inte om, bubblan spricker så spricker den med besked och kommer då att förändra allt i grunden. /Mvh Rune

Turkiska reklamskyltar uppmanar muslimer att inte ha judiska eller kristna vänner

LO-bossen Thorwaldssons flipflop om invandring: Från ”superekonomi” till ”strama åt”

Starka känslor när våra läsare tyckte till om köttstoppet

Hillsong Pastor Nathan Finochio Says Christians Parents Should Let Kids Celebrate Halloween Because It’s Not Fair That The ‘World Has More Fun’

Både möjligheter och risker med AI
Ett av de värsta exemplen är den kinesiska statens program för ansiktsigenkänning. Men många av oss skulle sannolikt reagera redan om det visade sig att växeltelefonisten vi just konverserade med, och som både svarade och ställde frågor till oss, visade sig vara en välprogrammerad robot. För att inte tala om scenariot där samma teknik blir till ett redskap för den organiserade brottsligheten.

Över 50 000 evakueras – nya skogsbränder rasar i Kalifornien
OHLINS: Eldarna är stora tidstecken.

WATCHMAN NEWS

George Soros Is Thrilled By The Civil War In Washington, Confidentially Predicts That 2020 Will Bring A Return To Globalism With Elizabeth Warren As The Democratic Nominee

Big Pharma And Microsoft Are Teaming Up In Something Called The ‘ID2020 Alliance’ That Will Combine Vaccinations With Implantable Microchips To Create Your Digital ID

Forbes Magazine Publishes Open Letter To Facebook’s Zuckerberg: Call Your New Cryptocurrency ‘The Mark’ Instead Of Roman Empire Libra

Ska våra skattebetalare försörja arbetslösa greker? (Expressen)
OHLINS: Inte mycket man vet som bestäms av ett maktfullkomligt EU. Vad kommer härnäst?

Enligt Daily Mail leder Frankrikes president Emmanuel Macron en ”rebellgrupp” som vill ha ut Storbritannien så fort som möjligt – och föreslår en förlängning på två veckor. Med sig ska han ha Spanien, Luxemburg och Belgien och Nederländerna börjar också luta sig åt denna hållning, skriver tidningen.

Greta Thunberg skrev på torsdagsmorgonen, svensk tid, ett inlägg på Facebook på engelska där hon menar att hon funderar på att sluta använda plattformen på grund av att ”hatyttringar” tillåts och ”faktakontroll” saknas. För att vara kvar kräver hon att Facebook stoppar de som skriver kritiskt om henne. Som exempel på hatyttringar tar Greta upp det hon kallar ”konspirationsteorier” riktade mot henne själv och andra likasinnade. Hon skriver i sitt inlägg att Facebook hade kunnat stoppa detta om de velat.
OHLINS: Man har redan bestämt från Globalistiskt håll att upprätta en världsregering genom FN. Så detta kommer att beröra varje människa på jorden. Redan nu splittras familjer och vänner i frågan.

Merkel says German multiculturalism has failed
POTSDAM, Germany (Reuters) – Germany’s attempt to create a multicultural society has ”utterly failed,” Chancellor Angela Merkel said on Saturday, adding fuel to a debate over immigration and Islam polarizing her conservative camp. (Reuters)

Världens 26 rikaste personer äger lika mycket som den fattigaste halvan av världens befolkning.

Politiker angående det nya djurplågeriet: “Att tortera djur anses vara en rolig lek i Mellanöstern”

Analys: ”Demonstranterna kräver regeringens avgång”

Hanif Bali: ”En del tycker att jag borde åka hem”
OHLINS: En ögonöppnare!

Will Christians Replace Commitment to the Gospel for Commitment to a Unified Dominionist Agenda to “Save the Country”?

Elizabeth Warren Says That As President She Will ‘Withhold Aid To Israel’ Unless They Agree To Give Up Jerusalem To Create A Two-State Solution With Palestine

EZEKIEL 39: Turkey And Russia Join Forces To Divide Up Northern Syria Between Themselves As Putin And Erdogan Become New Middle East Power Players

OCTOBER SURPRISE? The Crooked One Hillary Clinton Teases 2020 Run As Democrats Realize They Don’t Have A Candidate That Can Beat Donald Trump

Thousands of witches to cast massive spell on Trump and his supporters
Instructed to call on ’demons of the infernal realms’

”Shiamoskén i Järfälla är Irans förlängda arm i Sverige”
Den iranska regimen utnyttjar religionen för att stärka sin politiska makt, skriver Nima Rostami och Annika Braun.

Gunnar Hökmark: Rimligt krav att Sverige ska stödja Israel
Det vore ett rimligt krav att Sverige stöder den enda demokratin i Mellanöstern och kritiserar diktatorerna som mördar och förtrycker, skriver Gunnar Hökmark.

’List of Soros’ Names 226 MEPs in Europe Who Are Under the Complete Control of George Soros

Ryssland, Turkiet och Syrien överens om fredsplan

UNRWA-skolorna göder terrorism och judehat
Kartor där Israel är raderat och ersatt med Palestina. Minderåriga barn med vapen-atrapper som sjunger blodiga kampsånger och hyllar terrorister på lektionstid.  Sådant sker i FN-organet UNRWA:s skolor, enligt en ny rapport som presenteras vid ett seminarium i Stockholm på onsdagen.
OHLINS: Det har uppmärksammats tidigare och bör hållas aktuellt fortsättningsvis.

End Times Watchers Taking Another Look At Malachy’s Prophecy Of The Last Pope As Pope Francis Continues To Radically Change The Catholic Church

Återigen en Varning för Bethel Church falska läror (en kommentar på Facebook översatt från engelska):
”Jag lyssnade på det första ’svaret’ på frågan om vad Bill Johnson egentligen tror om Jesus… för det han tror och vad han lär är två olika saker. Du kan inte lära att Jesus är sann Gud och sann människa och samtidigt lära att Jesus inte hade någon makt att göra underverk medan han var på jorden. Det är det vanliga: ”Säg det på båda sätten och hoppas att ingen är vaksam”-knepet, som används så ofta av de människor som undervisar om ”små gudar”- läran (trosförkunnelsen/trosrörelsen). Bill Johnson lär också att Jesus föddes på nytt, vilket är en hädelse att säga…
De undervisar och uppmuntrar det som kallas ”grave-sucking”, men klagar dock bittert över att de inte gör det och att det är grovt felaktigt att göra det, men ändå på Bills hustrus (Beni Johnson) FB-sida, publicerar hon bilder av sig själv där hon gör exakt det!
De lär barnen på Bethel att ”besöka himlen”. De lär att vi ska ta över världen och etablera himmelriket INNAN Jesus återvänder! De uppmuntrar folket på BSSM att kalla Bill och Kris: ’Papa’ (”Fader”, något som direkt förbjudits av Jesus). De använder också ordet ’Papa’ för att hänvisa till Fadern när de talar om Gud, vilket innebär att de gällande Bill Johnson och Kris Vallotten kallar dem: Gud.”

Nothing Will Be Left of Israel’: Iran Says It Now Has the Power to Wipe Israel ’Off the Map’

Hillsong exposing their Chrislamic, Roman Catholic agenda

As Facebook Continues To Hit Us Harder Than Ever Before, NTEB Needs Your Help To Stay In The End Times Fight

FN intervenerar i den globala finanspolitiken. I takt med att åtgärder inom den globala penningpolitiken blir allt mer uddlösa blir kraven på finanspolitiska stimulansåtgärder allt vanligare. Samtidigt kan vi se hur FN nu tar ett allt starkare grepp om den globala ekonomin. I förra månaden kunde vi läsa om hur världens 130 största banker inordnar sig under Agenda 2030 och nu kommer nästa aktion. Vid ett tal på Världsbankens och IMF:s årliga möte i Washington DC den 19 oktober uppmanade FN:s generalsekreterare António Guterres länder och banker att vidtaga nödvändiga åtgärder inom det finanspolitiska området. Han rekommenderade internationella bankirer att göra allt för att avvärja den globala sprickbildning som uppstått och upprätthålla en universell ekonomi med respekt för internationell rätt; en multipolär värld med starka multilaterala institutioner, som Världsbanken och IMF (läs NWO). Guterres visade på att vi har ett viktigt instrument för att navigera i denna turbulenta värld, nämligen Agenda 2030 för hållbar utveckling, vår gemensamma plan för en rättvis globalisering./Rune

After Intense Pressure From Transgender Activists, Procter & Gamble Will Remove The Symbol For Woman From Their ‘Always’ Menstrual Products Because ‘It’s Offensive’

EN GÅNG FÖR ALLA OM LÖGNEN OM CO2 (KOLDIOXID)

Liberals Cheer As Satanically-Inspired Dhvani Billboard In Times Square Shows President Trump Being Bound And Abused By Hideous She-Male

King David’s Palace: Earthshaking Proof of Israel’s Warrior King

Spänt läge inför Afrikas största dammbygge
Spänningen stiger mellan Egypten och Etiopien över Afrikas största dammbygge, i Etiopien. Egypten fruktar för vattenförsörjningen till den livsviktiga del av Nilen som flyter genom landet, skriver Financial Times.
OHLINS: Synd bara att Egyptierna inte fruktar Herren för detta är profetiskt förutsagt i bibeln.

Jes 19:4 Jag skall överlämna egyptierna i en hård herres hand, en grym kung skall råda över dem, säger Herren, HERREN Sebaot. 5 Vattnet i havet skall torka ut, floden sina och ebba ut. 6 Strömmarna skall stinka, Egyptens kanaler krympa ihop och torka ut, rör och vass vissna bort. 7 Ängarna vid Nilen längs flodens strand och alla sädesfält vid floden, skall torka ut, fördärvas och bli till intet. 8 Nilens fiskare skall klaga, alla som kastar ut krok i floden skall sörja, de som lägger ut nät i vattnet skall bli modlösa. 9 De som bereder lin och de som väver fina tyger skall komma på skam. 10 Landets stöttepelare skall krossas och alla som arbetar för lön gripas av ångest.

112 barn har rånats i Göteborg – bara i år
Man knivhuggen till döds i centrala Göteborg

History Is Made As Google Wing Begins Delivering Packages By Drone Becoming First Company In United States To Have Federal Approval To Do So

The Only Truthful 2020 Democrat, Tulsi Gabbard, Has Just Been Branded By Hillary Clinton As A ‘Russian Asset’ In New Anti-Trump Smear Campaign

Prophetic News

Super Saturday: Ödesstund för brexit – eller inte?
Det hör inte till vanligheterna att det brittiska parlamentets underhus håller omröstning på en lördag. Det har bara hänt fyra gånger tidigare, senast för 37 år sedan när Falklandskriget bröt ut.

Många skadade när Barcelona skakas av nya protester
Våldsamheterna fortsatte i Katalonien under den sena fredagskvällen. När det nya dygnet började gry hade minst 96 personer skadats i sammandrabbningarna, varav sju poliser.

Santiago lamslaget av t-baneprotester
Chiles president Sebastián Piñera har utlyst undantagstillstånd i huvudstaden Santiago. Beskedet kommer efter våldsamma demonstrationer som har stängt tunnelbanan i staden. – Det här är inte protester, det är ren brottslighet, säger president Sebastián Piñera.

Polisens bombtekniker överösta med jobb

Grekland ”står och väger” tio år efter krisens start

Heidi Baker call for unity with Pope

Många kände igen sig i artikel om ensamhet
Många personer har hört av sig till Gitten Öholm och berättat att de känner igen sig i den ensamhet som hon nyligen beskrev i en artikel i Världen idag. Nu efterfrågar Gitten krafttag mot ensamheten i våra kyrkor. – Vi måste bryta världens tankesätt, säger hon.

”Abortindustrin har rasistiska rötter”
Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika.

ABC News Gets Caught Red-Handed Lying To Viewers With Video Showing ‘Slaughter In Syria’ But Was Actually From A Gun Range In Kentucky
OHLINS: Medveten manipulation, alltså.

ABOUT TIME! Fed Up And Furious London Commuters Throw Climate Change Thugs ‘Extinction Rebellion’ Off Top Of Commuter Train And Rough Them Up

USA och Turkiet överens om eldupphör i Syrien
OHLINS: Mike Pence svarar på frågor första 12 minuterna.

EU-ledarna säger ja till nya brexitavtalet

The Heretical Doctrine Of Pelagianism Denies The Biblical Fact That All Humans Born Since Genesis 5 Have Been Created In The Image Of Fallen Adam

America is Under Attack by 187 Groups Funded by George Soros

Putin och Erdogan ska mötas i Moskva
OHLINS: Vi börjar se det profetiska pusslet sättas på plats. Troligen kommer nya konstellationer uppstå i Europa snart. En EU-armé som ersätter NATO?
Turkiets president vägrar möta USA:s vicepresident och utrikesminister
Nytt brandtal från Erdogan: Ingen kommer kunna stoppa oss

A Prophesied Resurgence in Israel
Israel is thriving. How long will the good times last? And what comes next?

Amazing Non-Biblical Infographic Video Accidentally Shows You How The Roman Catholic Church And Vatican City Fulfills Revelation 17

Jerusalem’s Temples: The Archaeological Evidence

The Star Of The 39th Gitex Technology Week In Dubai Is A Human Implantable NFC Microchip That Is Capturing Attention Of United Arab Emirates

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

33 dead, 19 missing, over 100 injured after typhoon rips through Japan

En halv miljon kan ha dött förgäves
(Expressen-Tänkvärd artikel)

In Jaw-Dropping Statement, Chelsea Clinton Says That A Transgender Person With A ‘Beard And Penis’ Can ‘Absolutely Identify’ As A Woman

Del 2 Höstkonferens 2019 Lars Bern – Globalisternas 8-stegs program.
OHLINS: Förstå vad som händer nu bland nationerna. Citat Lars Bern (14:53 minuter): Man vill skapa rädsla, för ju större framgång får man då. Det är just därför man har ”hittat på” detta med klimatskrämsel propagandan som skall skapa en rädsla så de underkastar sig denna överstatlighet i FN och andra organ. Man har även hittat på det för att samhällena skall finansiera sina egna projekt. (Slut citat)
Men om nu FN är det vilddjur Bibeln profeterar om skall förtrampa hela världen… kan detta vara den ”lögn” som Satan använder för att bedra en hel värld med?

Europadomstol: Brottsligt att ”kränka” Muhammed
Österrike gjorde rätt när man dömde en kvinna för att hon påstått att islams profet Muhammed hade pedofila tendenser. Det fastslår Europadomstolen för mänskliga rättigheter, ECHR, som menar att kvinnan utmanat den ”religiösa freden” och att uttalandet inte omfattas av yttrandefriheten.
OHLINS: Var så säker det kommer en stor religiös fredsrörelse nu med Påven i spetsen. Troligen stiftas lagar som gör att alla som skriver något emot skall straffas. Klimatfrågan och Religionsfrågan kommer ta varandra i handen. (1 Tess 5:3 + 2 Petrus 3:3-4)

Renthzog som ”upptäckte” Greta har kopplingar till klimatbluffens egen gudfader Al Gore.
Efter avslöjandet att Bo Thorén är hjärnan bakom klimathysterin som i samarbete med Gretas mor har sett till att göra Greta till ikon för det överdrivna klimathotet, framkommer det nya intressanta kopplingar som rör Ingmar Rentzhog. Renthzog som anses vara den som ”upptäckte” Greta har tränats av ingen mindre än Al Gore. Det är märkligt att inte fler börjar ana ugglor i mossen!

“Klimatskatt” handlar om att få människor att acceptera skatten, inte rädda jorden! Politikerna lurar oss!

Norsk politiker: ”Bygg en mur mot Sverige och låt svenskarna betala för den!”

It’s Middle East Mayhem As U.S. Pulls Out All Troops In Front Of Rapidly Advancing Turkish Army Leaving Syria In The Hands Of Erdogan And Putin

RUNES HÖRNA: GLOBALISTERNAS PENNINGPOLITIK SKAPAR EXPANDERANDE SKULDBUBBLA

Globalisterna manövrerar ut Libra-projektet. Facebooks projekt med att 2020 introducera sin kryptovaluta Libra verkar nu att bli mer eller mindre ett fiasko. Det globala betaltjänstföretaget Paypal meddelade redan för någon vecka sedan att man drar sig ur projektet. Igår fredag kom så ytterligare ett stort bakslag då förutom Visa och Mastercard även näthandelsföretaget Ebay lämna projektet. Privata kryptovalutor som Bitcoin och Libra har rönt kraftig kritik från regeringar och centralbanker då privata globala valutor kan komma att förflytta ekonomisk makt från stater till den privata sfären. Under den senast vecka verkar dessa påtryckningar eskalerat. Som vi på den här sidan sedan länge vidhållit så kommer Globalisterna aldrig att låta några privata företag med kryptovalutor att tillåtas få något avgörande inflytande över de kommande betalsystemen. Detta då det helt talar mot vad vi läser i Upp:13 om det kommande globala kontrollsamhället./Rune

DEBATT. Initiativet ”Fossilfritt Sverige” väcker uppmärksamhet runt om i världen. Indiens största cementtillverkare och Tysklands största stålkoncern har anslutit sig till en internationell motsvarighet, som lanserades på FN:s klimatmöte. Ekonomin måste riggas så vi klarar omställningen, skriver Isabella Lövin, miljö- och klimatminister (MP).
OHLINS: Är inte detta vad Upp 13 talar om? Vänta bara så får vi se fortsättningen på den här utvecklingen!

Tyskt och franskt vapenembargo mot Turkiet

Stopp för kinesisk 5G möjligt med ny svensk lag

Stora översvämningar och flera döda i Japan i tyfonens spår
Japan rustar för den värsta orkanen på 60 år: ”Apokalyptiskt”

Regeringsbyggnad i Ecuadors huvudstad Quito stormas av demonstranter

Elbehovet kan öka med över 60 procent i Sverige

Erik Helmerson: Var är pengarna till att skydda Sveriges judar, Löfven?

Pope Francis Tells Interviewer That Jesus Christ Was Born As ‘Exceptional Man’ But He Was ‘Not At All A God’ As Vatican Doesn’t Deny Or Demand Correction Of Account

New York Design Firm MSCHF Creates $4,000 Nike ‘Jesus Shoes’ To Mock His Miracle Of Walking On Water As Recorded In The New Testament

Supertyfonen slår till mot Tokyo på lördag

Polis: ”RFSL sviker de allra mest utsatta”
”Att gömma sig bakom regnbågsflaggans färger och göra sexhandeln till en fråga om mänskliga rättigheter, är att överge ett stort antal människor som är i ett desperat behov av hjälp.”

Reservists: We, as Israelis and Jews, must not stand by

Sarah Sanders: Syria situation is ’sad tragedy’ but Trump made the right decision

Fel om självmordsrisk för unga med könsdysfori
Att unga transpersoner skulle begå självmord i väntan på könsoperation är ett argument som regeringen använt då de pläderat för könsoperationer på 15-åringar. Nu rapporterar SVT att uppgiften saknar belägg. – Det är fel formulerat, säger en av utredarna bakom rapporten som uppgiften kommer från.

Israel hjälper ett hatfyllt Syrien
Den 15 maj 1948 anfaller det två år gamla landet Syrien sin granne – den en dag gamla staten Israel. Syrien förlorar kriget. I juni 1967 anfaller Syrien igen sin granne Israel, och förlorar även denna gång. Under Yom Kippur, den heligaste dagen i judendomen, 1973 anfaller åter Syrien sin granne Israel, och förlorar ännu en gång. Syrien vägrar förhandla med Israel, och därför sluts inga andra avtal än eldupphör. Syrien har med andra ord ett krigstillstånd med Israel sedan 1948 – till dags dato.
Hatet mot Israel och judarna är i Syrien institutionaliserat, det finns överallt – i medier, i tv-serier, på regeringsnivå, i skolsystemet, men även i hemmen. Syrien skiljer sig inte från andra arabiska och muslimska länder. Det kom dock att visa sig att de hatade judarna var de enda som erbjöd hjälp då hjälp behövdes. Det tog inte lång tid förrän ryktet gick: ”Om du behöver hjälp, gå till gränsen.” Det kunde handla om allt från förlossningskomplikationer, sjuka barn och oroliga föräldrar till vanliga åkommor och efterbörden av krigets fasor. (Christina Toledano Åsbrink)

Alla kulturyttringar är inte av godo
Inget problem kan någonsin lösas om man inte först ställer en diagnos, meddelar den och sedan sätter in olika åtgärder. Tyvärr vågar få politiker och journalister ställa diagnosen. Kalles kaviar eller kebab är ganska triviala i sammanhanget, och det finns plats för båda. Men i ett demokratiskt samhälle finns det inte plats för sharia. Så är det. (Mats Tunehag)

Niklas Orrenius: Europa misslyckas med att skydda sina judar
Dådet i tyska Halle ekar otäckt av antisemitiska attacker i Europa de senaste åren. Även svenska judar tvingas fira sina högtider bakom stridsvagnshinder och pansarglas. Politikerna har misslyckats med en central demokratisk uppgift: att skydda utsatta minoriteter, skriver DN:s Niklas Orrenius. …Häromveckan berättade DN om Malmöläraren Monica, som hörde skrik om att döda judar i korridoren. Bland eleverna på hennes Malmöskola fanns Osama Krayem, som sedan blev IS-terrorist och nu sitter häktad i Bryssel för sin inblandning i IS stora terrordåd i Paris och Bryssel 2015 och 2016. 
Terror fungerar. En stor andel av Europas judar funderar på att emigrera, visar en EU-studie bland 16.000 europeiska judar. 89 procent upplever att antisemitismen ökat de senaste fem åren. Bland svenska judar uppger en tredjedel att de under de senaste fem åren funderat på att lämna landet. 30 procent av svenska judar i enkäten uppger att de personligen har drabbats av antisemitiska trakasserier under senaste året (Europasnittet är 28 procent).

Ronie Berggren: Kaoset i Mellanöstern beror på sprickan mellan Europa och Republikanernas USA

Om EU kritiserar Turkiet för offensiven i Syrien hotar president Recep Tayyip Erdogan med en flyktingström.
OHLINS: Klimatet och Flyktingströmmarna med dess konsekvenser kommer att skapa det kaos NWO behöver.

Stockholm ska mer än halvera mängden kött i skolmaten
OHLINS; Massorna faller för ”hjärntvätten”

Danmark inför gräns- kontroller mot Sverige
OHLINS: Så illa är det alltså !

George Soros bakom floden av asylsökare – så här går han tillväga

Bengt Olof Dike: Svenska kyrkan måste stå upp för Guds ord
Svenska kyrkan behöver också få del av Lewi Pethrus dna och tala ett tydligt klarspråk om evangeliet. Det får inte råda någon tveksamhet om vad kyrkan är och ska vara: en rakt igenom kristen kyrka – vilken kyrka annars? skriver Bengt Olof Dike.

OHLINS: Vi kan sammanfatta med att Lewi Pethrus var ett gott föredöme.
3Joh 1:11 Älskade broder, följ inte dåliga exempel utan goda…

Lars Adaktusson pressade utrikesministern Ann Linde (S) om synen på Israel

Två skjutna till döds vid en synagoga i Tyskland
Minst två personer dödades under onsdagen i en skjutning i staden Halle i östra Tyskland. En person greps kort efter dådet. Skjutningen ägde rum i närheten av en synagoga under den viktiga judiska högtiden Yom Kippur.

Johanna hoppade av utredningen om könskorrigering: “Att komma ut som trans var mitt sista hopp”
UPPDRAG GRANSKNING · Johanna Berling är 19 år och går sista året på gymnasiet. För två år sedan kom hon ut som Casper. Hon ville ta testosteron och operera bort brösten, men utredningen dröjde. Det var en väntan som skulle få oväntade konsekvenser.

”Hundratals unga britter ångrar sitt könsbyte”
Bakgrunden till att Charlie Evans har blivit kontaktad av hundratals personer i en sådan situation är att hon, efter att ha föreläst om sin livsresa, blev uppsökt av en ung tjej som just hade börjat återgå till sitt ursprungliga kön. – Hon sade att det kändes som om hbtq-rörelsen undvek henne och såg henne som förrädare. Så jag kände att jag var tvungen att göra något, säger Charlie Evans. Resultatet blev ett nätverk för personer som bytt kön och vill byta tillbaka.
OHLINS: De som är ”förrädare” är i så fall hbtq-rörelsen.

Katolska kyrkan polisanmälde inte efter pedofilanklagelser – ifrågasätts

IT’S WAR: Turkey Launches ‘Operation Peace Spring’ With Blistering Military Offensive Into Northern Syria As Air Strikes Target Civilian Areas

Former Congressman Trey Gowdy Signs On To Team Trump To Help In Fight Against Impeachment Being Brought By Nancy Pelosi And House Democrats

MINORITY REPORT: JFK Terminal 1 Becomes Latest Airport To Use Biometric Facial Recognition To Board Passengers Onto Planes As One World System Grows

Som kristna behöver vi ta klimatförändringar på allvar
Kommentar på Facebook: Vill varna för Stefan Swärds artikel i Världen idag som lovordar Greta Thunberg och inte minst den gröna agendan. Vi lever i den sista tiden, och världen måste enas och övervakas globalt – därav ett globalt ”hot”. Agenda 2030 och den ”hållbara utvecklingen” är inte till människans gagn, utan fasar in henne under självförakt, skuld och kontroll utan dess like. Stefan Swärd uppmuntrar den svenska kristenheten att sätta mer tilltro till EU, FN och ”vetenskapen” än till Guds Ord som säger att allt detta måste ske i den tid vi lever i. Istället borde de varna kyrkorna från att ansluta sig till denna falska agenda. Men det gör man inte, utan allierar sig med gudlösa politiker och uppmuntrar kristna att frälsa skapelsen istället för människor! Detta är avguderi och ett svek mot Bibelns Gud.

Michael Mann, creator of the infamous global warming ‘hockey stick,’ loses lawsuit against climate skeptic, ordered to pay defendant’s costs

Storbankens nya giv: Skitiga bolag kan få lägre värdering
Ohlins: Upp 13 – handlar troligen om en ekonomi med krav!

Joy Behar And ‘The View’ Hosts Mock Christians By Setting ‘Impeach Trump’ Song To The Tune Of ‘Joy To The World’ Hymn About The Birth Of Jesus Christ

Turkey Immediately Attacks Syria By Bombing Kurdish Supply Route Just Hours After President Trump Gives Order To Pull out US Troops

WATCH: ‘Hundreds’ Of Young People Regret Gender Transition, Seek Reversal

Trump ally Graham: Syria pullout would be nightmare for Israel

JUST NU: Misstänkt fall av Ebola i Malmö
Patienten kom in under måndagen. – Det finns bekräftade fall av Ebola i det området där personen har vistats, säger Maria Josephson, verksamhetschef på infektionskliniken till tidningen.

Biblical Archaeologists In Israel Make Stunning Discovery Of 5,000 Year-Old City Of Ein Esur, Largest Ancient Settlement Ever Found in Region

United States To Allow Turkey To Invade Syria In A Military Campaign That Could Lead To A Resurgence Of ISIS As It Attacks Our Kurdish Rebel Allies

Ny och större migrantvåg väntas från Mellanöstern
Tyskland varnar för att Europa står inför en ny stormvåg av migranter – än värre än för fyra år sedan. Det är bara en tidsfråga. Detta om inte EU lyckas göra mer för att säkra de yttre gränserna. Det skriver brittiska The Times.

Stort antal bilar beskjutna med luftvapen – polisen vädjar om hjälp

Swedish child climate activist reportedly a tool of Al Gore–linked corporate green hucksters

Påven tar strid för Amazonas

Världen står inför en svältkatastrof av apokalypiska proportioner beroende på de kortsiktiga odlingsmetoder som människan använder idag. Girigheten dödar den fruktbara jorden.
Det är inte i Storbritannien som detta är ett problem utan i hela världen. Jorden behöver ta igen sig emellanåt. Att låta jorden få vila sig vart sjunde år. Gud visste detta så Han gav Israels folk ett gott råd.
2 Mos 23:11 ”Men det sjunde året ska du låta den vila och ligga i träda, för att de fattiga i ditt folk ska få sin föda från den. Det som de lämnar kvar får markens djur äta. På samma sätt ska du göra med din vingård och din olivplantering.” Detta borde göras idag också!! För att jorden ska kunna återhämta sig!! (Från FB – Lennart Einald)

Slaget mot Europa är på väg att komma nu

Israeli blood cancer treatment could also kill solid tumors – new study

One of Ocasio-Cortez’s constituents loses her mind over climate change during AOC’s townhall, claims we only have a few months left: ”We got to start eating babies! We don’t have enough time! … We have to get rid of the babies! … We need to eat the babies!”
OHLINS: En rörelse som fått ”fnatt” eller är det rent demoniskt?

Ryssland vill skapa ett Opec fast för spannmål !
OHLINS: Har detta med Svart häst att göra? Kan det nya ”Opec” tvinga fram skyhöga priser på Tex Korn?

Upp 6:5 När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga: ”Kom!” Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen. 6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: ”Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada.”

Al Gore förtjänade nästan $200 miljoner på bluffen om global uppvärmning – Troligen världens första ”koldioxidmiljardär”

Katolska kyrkan i Sverige tog emot pedofilanklagade präster
Den svenska katolska kyrkan dras nu in i den internationella pedofilskandalen, med präster som misstänks ha begått övergrepp mot barn.​ SVT Nyheter kan i dag avslöja att två av de präster som anklagats i USA sedan fortsatte att arbeta i Sverige – och anklagas för övergrepp också här.

MAJOR oil discovery in northern Israel fulfills the blessing that Moses gave to the Tribe of Asher

Explosion vid frisör – 20 bilar i brand
OHLINS: Vi kan läsa om bilbränder och sprängdåd så gott som varenda dag i det ”nya” Sverige.

Benjamin Katzeff Silberstein:Därför röstar Israel höger
..För mig finns det en specifik korsning i Jerusalem som symboliserar denna kontrast mer än någon annan plats. Där ligger i dag ett bageri som nästan alltid är packat oavsett tid på dygnet. Utanför råder nästan konstant trafikstockning. Där bageriet ligger fanns tidigare en pizzakedja, Sbarro. Den 9 augusti 2001 klev en palestinsk självmordsbombare in på restaurangen och utlöste sitt bombbälte omkring klockan två på eftermiddagen. Han mördade 15 civilpersoner, varav sju av dem barn och en gravid kvinna. Det var ett av 40 attentat det året. Jag hade ingen aning om att det var just där det dådet skedde förrän jag råkade snubbla över en artikel som nämnde det. Ingen hade nämnt det, och där finns inga tydligt synbara minnesskyltar…

Pope Francis Appoints 13 New Chrislam-Friendly Cardinals Who Will Help Guide The Roman Catholic Church Into Adding Both The LGBTQ+ And Islam

Is Israel facing the biggest conflict since Yom Kippur War?
Opinion: Israel’s next war will be the inevitable fight against Iran and its regional proxies, with thousands of rockets bombarding us from Gaza, Iran, Iraq, Syria and Lebanon; that war will shake us like we haven’t been shaken since October 6, 1973

Allt är inte som det ser ut på gatorna vid protester. Det pågår ett ”hyckleri” och ett rävspel utan dess like bakom Globalisternas agenda med att sätta upp en ny världsordning. Det här har Constance Cumbey sett och varnat för. Hon sa då att New age-folket är med och infiltrerar dessa rörelser i USA.

Israel Is Right Now Negotiating ‘Historic Pact’ With Arab Gulf States That Will Provide ‘Peace And Safety’ In Unprecedented End Times Alliance

Soros satsade 4,3 miljarder på migrationsströmmen till Europa

George Soros Now BANNED From 6 Nations!!! (Video)

130 storbanker kommer att involveras i genomförandet av Agenda 2030. Under FN:s klimattoppmöte i New York i september offentliggjordes att världens största och mest korrupta banker accepterat den roll som långivarna kommer att behöva spela i en snabb övergång till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. Anpassningen syftar till att leva upp till 2015 års Parisavtal vars principer innebär att bankerna måste ta hänsyn till miljöeffekterna av sina lån. Kritiker hävdar att bankerna bör gå mycket längre genom att uttryckligen förbinda sig att avveckla finansiering för projekt med fossila bränslen./Rune

OHLINS: Råder det någon tvekan om vad vilddjuret är som skall förtrampa hela jorden? FN är väl en svårslagen kandidat i dagens läge ! Lammet eller Vilddjuret det är frågan ? för det här är två vägar till 2 mål.

”Oavbruten övervakning av alla svenskar är inte bra”
Polisen ska ha möjlighet att övervaka människor vid stark misstanke om brott, men vi ska inte ha oavbruten övervakning av praktiskt taget all tele- och internetkommunikation, menar Joakim Brorsson.

Klimatlöften gavs i gudstjänsten
I kyrktäta Skärsta’dalen, med orterna Ölmstad, Skärstad och Kaxholmen, har kyrkorna gjort gemensam sak för ett mer hållbart liv. De kallade helgen just Hållbart Liv och bjöd på lördagen in till ett Hållbarhetstorg, föredrag, seminarier och en klimatshow med koldioxidbantaren Staffan Lindberg. God Jord var förstås också på plats. …Den avslutades med att vårt hopp är att vi har varandra och med utmaningen att skriva under på löftet att ta steg mot ett mer hållbart liv.
OHLINS: Detta är ett falskt ”evangelium” och ett falskt hopp – den nya klimatreligionen. ”Hoppet är att vi har varandra”. Är det kyrkans nya hopp??

Rom 1:21 Fastän de kände till Gud, prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan förblindades av sina falska föreställningar, så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan. 22 De påstod att de var visa, men de blev dårar. …25 De bytte ut Guds sanning mot lögnen och tog sig för att dyrka och tjäna det skapade i stället för Skaparen,

Med Gud i fokus är Europas framtid ljus
Sedan upplysningstiden har vi i Europa försökt kasta den kristna tron överbord och i stället sätta människan i centrum. Denna sekulära humanism, som gör människan till alltings mått, finns i bakgrunden till de stora pendelrörelserna i kulturen mellan hybris och förlamande pessimism. (Stefan Gustavsson)
OHLINS: En intressant artikel men det finns en allvarlig sanning som inte kommer fram med tydlighet.

Matt 7:13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den.
1Kor 7:31 …Ty världen, sådan den är, går mot sin undergång,

Förmedlade kroppsdelar från aborterade foster – nomineras till fredspris
Planned Parenthood bör få Nobels fredspris. Det anser V-politikern Andreas Lennkvist Manriquez, som nu nominerat abortjätten till priset. Att organisationen avslöjats syssla med förmedling av abortfoster vill han inte kommentera.
OHLINS: Sådant kan bara hända i en mycket sjuk värld.
TV4-profil tar bort abortkommentarer

TV: Mordoffrets bror förlät mördaren i domstolen (nu med videon)
– Jag förlåter dig, och jag vet att om du ber till Gud om förlåtelse så ska du få det, var hans budskap.

Two Rockets Fired At Israel Friday Night By Palestinian Terrorists After March Of Return Riots Resulted In The Death Of Gaza Man Shot While Trying To Breach Border Fence

Terrorutredning av knivdådet i Paris
En bild av den 45-årige gärningsmannen, som sköts ihjäl av en annan polis, börjar nu framträda allt mer. Han arbetade med it i polishuset och hade gjort det sedan 2003, utan att väcka några särskilda misstankar. Han hade nyligen konverterat till islam.

WEEKLY WATCHMAN

Iraq-Syria Border Crossing Reopens Under Iranian Control

Greta Thunberg’s speech to UN strangely resembles a 1992 UN speech by 12-year-old Severn Cullis-Suzuki

Pope Francis Sends Chrislam Gifts To Mosque Including A Signed Copy Of Abu Dhabi Statement That It Is ‘God’s Will’ To Create A One World Unified Religion

Christian UK Doctor Fired For Refusing To Call A 6 Ft, Bearded Biological Man A Woman As British Court Rules The Bible Is ‘Incompatible With Human Dignity’

IDF Soldiers Make Incredible Discovery Of Watchtower Dating Back To The First Temple Period In The 8th Century BC Under King Hezekiah In Judah

Många berörda när 18-åring förlät sin brors mördare
Polisen Amber Guyger sköt 26-åriga Botham Jean till döds då hon råkade gå in i fel lägenhet. Nu väcker fallet stor uppmärksamhet eftersom Botham Jeans bror under rättegången sade att han förlåter Amber Guyger och önskar henne det bästa. – Ge ditt liv till Kristus, sade han.

Klimatapokalyps kontra Antikrist – vilken hotbild bör vi ta på allvar?

Nordkorea: Roboten avfyrades från en ubåt

Funktionsnedsatta missgynnas i budgeten
Det är en orättvisa som drabbar de med de största och svåraste funktionsnedsättningarna.
OHLINS: Orättfärdighet och orättvisor följer i spåren av gudsfientlighet och gudsförnekelse oavsett vilka partier som regerar.

Did The Democrats Bring Impeachment In Order To Remove Frontrunner Joe Biden And Allow Hillary Clinton To Steal The Nomination…Again?

De mördar och kidnappar – siktar nu in sig på Sverige
De beskrivs som en dödskult som mördar, kidnappar, slåss med machete och utpressar med hjälp av svart magi. Nu har Black Axe visat upp sig också i Sverige. I Göteborg har 15 personer åtalats för knarksmuggling i 100-miljonersklassen – flera av dem har starka kopplingar till det nigerianska skräckgänget. – Det är ett ondskans nätverk, säger Jonathan Matusitz, professor på University of Central Florida, till amerikanska tidningen Vice. 

Grönt flyg hotar skogen – yta som Belgien kan skövlas
– Sveriges förslag om att öka användningen av biobränslen kan öka raseringen av världens regnskogar. Förslaget tillåter användning av palm- och sojaolja, som är de billigaste och lättast tillgängliga råvarorna för biobränslen i flyg. Det är därför viktigt att Sverige utesluter råvaror med hög avskogningsrisk när de inför krav om biobränslen i flyg, säger han.

Stor polisinsats i skola i Finland – tio skadade
Tio personer har skadats och en person har dödats under ett våldsdåd på en yrkesskola i Kuopio i Finland. En elev ska ha ha attackerat dem med svärd i ett klassrum, enligt ögonvittnen.

Democratic Candidate Joe Biden Refers To 63,000,000 Donald Trump Supporters As The ‘Dregs Of Society’ In Speech At LGBTQ+P For Pedophile Event

From death to life: New synagogues celebrated in Hungary

Familjen tvingade Anahit att spela apatisk som barn
När Anahit Arakelyan var tio år gammal tvingades hon spela apatisk för att familjen skulle få uppehållstillstånd. Efter att ha medverkat i magasinet Filters uppmärksammade granskning om de apatiska barnen berättar hon nu om sina upplevelser i ”Malou Efter Tio”. – Man tänker: ”Ge mig bara avslag så att jag slipper det här helvetet”, berättar Anahit i programmet.

Hysteriska klimatlarm kan slå mot de fattiga
Det är sant att vi behöver ta tag i miljöproblemen. Men ska vi lösa dem måste vi lyssna mindre på klimathysteriska domedagsprofeter, lära av historien och försöka göra skillnad där det betyder något. En överdriven klimatdebatt riskerar skymma viktigt miljöarbete och tränga undan riktiga behov i fattiga delar av världen. Så även bland våra egna medborgare. Den S-ledda regeringen vill fördubbla stödet till en global klimatfond, men accepterar att svenska pensionärer ska få sin inomhustemperatur sänkt med tre grader. Ni borde skämmas. Hur vågar ni?! Det är hög tid att sluta skrämmas, och klimathysteriska domedagsprofeter borde skämmas. Jorden går inte under. (Mats Tunehag)

Tre rån på tio minuter i Göteborg natt