Dröm: Jesus kommer snart! 15/1-10

En läsare mailade oss denna dröm.

Drömmen:

Vaknade upp en morgon med en fridfull känsla. Jag hade drömt och allt var i färskt minne. Drömmen var som i bildsekvenser. Ska försöka beskriva:

Jag såg en vit kraftfull springare, men bara en del av manken, manen och en del av halsen. Manen var helvit och allt kändes rent och fräscht. Det utstrålade helighet. På andra sidan hästen stod en man i strålande kläder som jag bara såg manteln och ryggtavlan på. Det var Jesus, han höll på att göra sig beredd att stiga upp på hästen.
Jag tog några steg förbi hästen för att få se Honom men kunde bara se en del av manteln, ljuset från huvudet var för starkt för mina ögon. Istället såg jag till höger om Honom och där fick jag se en armé av hästar och ryttare. Alla hästar var vita och ryttarna var vitklädda. En del av dem satt upp till häst och var klara för att rida, andra höll på att göra sig klara för avfärd. Där slutade drömmen.

Senare på dagen föll mina blickar på texten i Upp 19:11-14

11. ”Och jag såg himmelen öppen och fick där se en vit häst; och mannen som satt på den heter ”Trofast och sannfärdig”, och han dömer och strider i rättfärdighet.
12. Hans ögon voro såsom eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor och hade ett namn där skrivet, som ingen känner utom han själv.
13. Och han var klädd i en mantel som var doppad i blod; och det namn han har fått är ”Guds Ord”.
14. Och honom följde, på vita hästar, de himmelska härskarorna, klädda i fint linne, vitt och rent.

Herren kommer snart. Det är tid av förberedelse……

En broder i Kristus