Elvor och Janne: Två delar av samma syn

Man skall vara lite försiktig med att påstå att Gud har talat si eller så. Det finns saker som Gud uppenbarat när vi rest som förkunnare till församlingar, det kan gälla en människas situation och svårighet eller en församlings situation. Det kan han göra genom en förnimmelse (syn) eller genom sitt eget skrivna ord. Men det finns ännu en dimension och det är när det profetiska ordet kommer så starkt att det berör hela din varelse. Sådana profetiska upplevelser händer inte så ofta men då det händer, är det någonting som är mycket viktigt.

Bibeln uppmanar oss att pröva all profetia men inte bara det. Den uppmanar oss också att pröva andarna bakom profetiorna.

1Joh 4:1 Mina älskade, tron inte var och en ande, utan pröva andarna, om de är av Gud; ty många falska profeter har gått ut i världen.

Om vi nu tror att ändens tid ligger framför oss och vi vet att domen står för dörren, vilken sorts profetior tror vi då kommer från Gud? Lyckoprofetior som upphöjer ett visst religiöst system, människor eller församlingar? Eller de profetior som för oss till Herren själv och bara honom? Vad tror du? På 90-talet var det två män som skrev en bok som hette ”Ofredstider”. Den boken handlar om ett ryskt anfall på Sverige. Då var det många som skrattade åt dem för Ryssland var ju inget hot längre. Det såg ut som om Ryssland sålde ut och skrotade hela sitt försvar. Men gjorde man egentligen det?

Vi tror att det är Ryssland som beskrivs som Gog i Hes 38 – 39. Det stämmer med Sovjets fall och Ryssland upprättelse. Det skall återigen bli ett militärt hot. I Hes 38:4 står det på hebreiska ordet (7725) shuw som betyder: att gå tillbaka igen till startpunkten.

Guds ord säger att riket längst uppe i norr (Ryssland) skall på något sätt i ändens tid vara ETT MILITÄRT HOT, upphöra med att vara ETT MILITÄRT HOT och sedan vända tillbaka igen och bli ETT MILITÄRT HOT. (ordet shuw beskriver en rörelse runt 180 grader).

Idag skrattar ingen åt Ryssland. Man säger t o m i radion att Ryssland hotar hela Europas säkerhet – samtidigt har vi snart inget försvar kvar i Sverige…

Två delar av samma profetiska syn

Nu vill vi berätta om två profetiska syner som vi tror kommer från Gud och som på ett särskilt sätt har berört oss.

Janne: I oktober 1993 (samma dag som Duma-valet i Ryssland) var en nära vän till oss på besök och vi satt och bad för olika saker. Vi bad också för varandra. När Eva bad för oss upplevde vi plötsligt en atmosfär av allvar. Jag kommer liksom rakt in i en levande vision som jag bara kan beskriva som en ”andlig film” – jag var i synen på en annan plats och först såg jag inte var jag var, för det var dimma och ganska mörkt. Efter någon sekund skingrades dimman och jag såg att jag befann mig uppe i luften över en kanal med vatten.

Efter ännu en liten stund skingrades dimman och jag såg en bro med två lejon på. Jag visste nu att jag befann mig över kanalen vid Brunnsparken i Göteborg. Jag såg tydligt Gustav Adolfs torg med rådhuset. Plötsligt koncentrerades min uppmärksamhet till olika fordon som körde på vägen framför rådhuset – det var tanks och fordon med militärer i. Täckta lastbilar med soldater hoppade ut och ropade på ett annat språk – som jag tyckte var ryska. De sprang mot rådhuset med vapen i händerna.

Våra böner tystnade och ingen sa något på en lång stund.
Elvor bröt tystnaden: Vad konstigt, sa hon, jag upplevde att jag befann mig vid Brunnsparken vid 5:an och såg bort mot Stampgatan och det stod stora kanoner hela vägen längs kanalen som var riktade in emot stan.

Lite senare på kvällen satte vi på radion för att höra nyheterna vid 21:00. Då var det nyheter om att Vladimir Zhirinovsky och hans ultranationalistiska parti hade vunnit valet i duman. Man intervjuade även en Rysslands-kännare på nyheterna och vi kommer aldrig att glömma hans ord:
”ÄR DETTA DET GAMLA ROS-VÄLDET SOM UPPSTÅR IGEN?”

Gud visade otroligt nog synen för oss samtidigt och vi fick en bit av den var.

2 Kor 13:1 Efter två eller tre vittnens utsago skall var sak avgöras.


En person som fann vår hemsida hade en dröm 2011 med liknande innehåll. Händelsen i drömmen utspelade sig på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Där var fullt med ryska soldater som plockade ner våra kungliga skyltar och det var ”som om Sverige inte fanns mer”. Arbetet övervakades av Putin och nya skyltar sattes upp med hans bild på.

Läs också om profetiska drömmar som våra vänner Wirf fick 2013  –HÄR


Ryssland och Putins senaste utspel om att rusta upp försvaret för ofattbara 5000 miljarder kronor låter riktigt skrämmande.

9

Ps!
Idag den 30/10 – 2014 erkände Sverige Palestina och vi har känt en bedrövelse hela dagen inom oss. Samtidigt så slog det oss att ovanstående uppenbarelse kom 1993 samtidigt som Osloavtalet kom. Vi tror inte detta var en tillfällighet utan en varning från Gud om dom över de länder som ”delar Guds land”, Israel (Joel 2).