Temadag om Ändens tid

I lördags, den 27 mars, var vi på Vrångö och hade en Temadag om Ändens tid i pingstkyrkan. Det var en strålande vacker dag som vi samlades omkring det profetiska ordet och det skeende som vi lever i. Vi upplevde en härlig gemenskap och öppenhet. Dagen började med att ordförande i församlingen berättade en dröm som han hade haft natten innan! Drömmen var en bekräftelse på dagens ämne och hur viktigt det är med överlåtelsen till Jesus och vaksamhet över tiden vi lever i.

I drömmen kom Jan till en ort som han inte hade varit i förut. Han ville ha (andlig) gemenskap men han kände sig främmande och det fanns inget djupare intresse hos människorna. Det var som om ingen var intresserad eller ville lyssna. Han fick tillfälle att säga något från talarstolen och gick fram. När han började tala var det som om han samtidigt satt bland åhörarna och lyssnade på sig själv. Det han hörde sig själv säga, var framför allt två saker, mycket starkt:

  1. vikten av att vi präglas av Jesus
  2. att vi har det profetiska skeendet klart för oss

Jan upplevde att Gud visade att budskapet var från Gud och inte från honom själv, genom att han också själv satt och lyssnade.

Vi vet att det Jan upplevde i drömmen är precis det som många vakna troende upplever i sina församlingar och sammanhang. När man tar upp Bibelns profetior och tidstecken möts man ofta av likgiltighet eller kyla, ibland till och med av ilska. Det är som om många vill leva i sin bekväma och skyddade värld, utan att bli störda. Bibelns varningar är obekväma för den materialistiska människan.

Gud varnar inte för att skrämma oss utan för att vi ska vara förberedda och förtrösta på honom. Låt oss alla ta det som både en uppmuntran och en uppmaning: att vi präglas av Jesus och lever nära honom, samtidigt som vi är vakna över skeendet i tiden och det profetiska ordet i Bibeln.

Mvh
Elvor & Janne