Herren är störst!

Den här berättelsen inträffde en vanlig vardag i Finspång bara någon månad innan jag blev frälst. Jag var nu  otroligt sliten av drogerna och upplevde livet ganska meningslöst. Vid den här tiden fanns en husvagn uppställd på torget. Och där brukade en spåkvinna sitta om dagarna för att spå för betalning.

När jag en dag passerade hennes husvagn så sa hon till mig: Du dig skall jag ta och spå gratis vill du det?

Ganska förvånad över tilltalet så svarade jag att det kunde väl gå bra. Hon pekade mot ingången till husvagnen och jag gick in och satte mig. Mitt emot satte sig nu denna spåkvinna som kanske var i 40 årsåldern. Hon tittade på mig och log och blundade som om hon koncentrerade sig.

Efter ett tag så hände något underligt. Inför mina ögon förvandlades plötsligt både hennes ansiktsdrag och hennes röst. Hennes röst hade nu ersatts av en annan röst som mer liknade en mans. Hon skrek och väste: Gå härifrån för jag kan se i dina ögon vad du skall bli!

Förvånad reste jag på mig och började sakta gå ut ur husvagnen. Jag tänkte för mig själv: Vad är det som händer här egentligen? Jag visste inte på den tiden att det var en spådomsande som talade ur kvinnan.

Vad var det spådomsanden såg? Att jag var på väg att bli frälst bara någon månad efteråt? Jesus själv talade då rakt in i mitt liv och sa: Gå nu sanningens väg dig skall intet fattas! Jag blev frälst och insatt i det rike som står i motsats till det riket som spådomsanden var verksam i.

Idag är den här händelsen för mig en stark proklamation av vilken makt Herrens har över alla omständigheter vi kan möta i livet. På den här tiden var jag ofta framlagd som förbönsämne. Och idag börjar jag förstå vilken kamp det måste vara om människans själ. Du som ber för dina släktingar och vänner – Håll ut!

Mvh Janne Ohlin