DECEMBER 2016 News (Eng) – Fler Dagliga nyheter  (Sv)

Elvor: När bittert blir sött (Mp3) Janne: Vägen till att superöverflöda i nåden (Mp3) 4/12-16

NÄSTA MÖTE Parousia Mission – Söndag 29 januari  Kl 14:00
Mötesplats: Wartagården
_________________

helg

111
Ny Ohlins fundering 27/12-2016

Netanyahu: Det är inte bosättningarna, dumbom!
Läs hela Benjamin Netanyahus tal (Paul Widen)

RR

THE TRUMPET NEWS 

66

WEEKLY WATCHMAN

jan-markell
JAN MARKELL NEWS

88LIGHTHOUSE TRAIL NEWS


Efter Obama: ”Det kan inte bli sämre”
”Ökade spänningar i världen, flyktingvågen till Europa och ökad osäkerhet för Israel. 
Så beskrivs arvet efter USA:s president Barack Obama av Mats Tunehag, konservativ omvärldsanalytiker.
…– Hans bristande ledarskap är också en stor orsak till att vi har delvis kollapsade stater i Libyen och i delar av Irak, och ett krig i Jemen. Och sällan har väl USA haft så dålig relation med Turkiet – en Natoallierad – som i dag.

 Vidare pekar Mats Tunehag på kriget i Syrien, på hur Obama ställde ultimatum och lovade att straffa president Bashar al-Assad om han använde kemiska vapen. 
 Men när Assad använde sådana vapen gjorde USA ingenting. I och med att Assad, [Turkiets president Recep Tayyip] Erdogan, Putin och IS visste att Obama och Amerika inte skulle ingripa, så var Obama med att skapa det enorma lidande som vi sett i Syrien med miljontals människor på flykt. 
 – Den flyktingkris vi ser i Europa och Sverige går tillbaka till Obama, hävdar Mats Tunehag tveklöst.
 – Obama har också orsakat försämrade relationer med Israel och Egypten, med Saudiarabien, EU, Storbritannien och Tyskland. Alltså forna allierade. Och han har i stället blivit vän med Iran och Kuba, tillägger han och skrattar åt eländet men påpekar att detta är fakta.
”

Troende västgöte påverkar storpolitik och räddar barn
”På 93 olika fängelser runt om i landet har Ankarstiftelsen verksamhet. Internerna får genomgå en åttaveckorskurs, som bygger på Markus evangelium. I slutet av kursen tvingas man ta ställning till Jesus – ja eller nej. – Förra året sade 13 146 fångar ja till Jesus, berättar Börje Erdtman. – I år är det ännu fler. Fram till oktober hade närmare 20 419 fångar bestämt sig för Jesus.
 Svensken uppskattar att mer än hälften av fångarna kommer från gerillagrupper som Farc. 
– När dessa går ut och ber om förlåtelse och säger till sina offer, ”Förlåt mig för allt det onda jag gjort”, så blir den spontana reaktionen att man faktiskt förlåter. Och när tusentals gerillamän går ut och säger förlåt så påverkar det samhället. Det blir svårare att hata dessa män och man blir mer benägen att faktiskt förlåta dem, säger Erdtman.

”

yeshua-israel

”Namnet Yeshua är ingraverat i Israels land” (Video)
OHLINS: Det är spännande att se hur uppvaknandet bland judarna pågår. Här visar den ortodoxe juden Ariel Cohen Alloro hur namnet Yeshua (Jesus) är ingraverat i landet Israel men också vilken betydelse det har hur vi agerar gentemot Israel.

USA utvisar ryska diplomater
”I en ovanlig och oväntad åtgärd utvisar USA 35 ryska diplomater i Washington och San Francisco. De får 72 timmar på sig att lämna landet. Utvisningarna är ett svar på ryska ”trakasserier” av amerikanska diplomater i Moskva. Det här uppger högt uppsatta källor till Reuters. Två ryska fastigheter i New York och Maryland stängs också från och med fredag och alla ryska tjänstemän nekas tillträde. …– Det är väldigt sällan som USA gör den här sortens extrema aktioner, som att tvinga diplomater att lämna landet. Så det är en väldigt stark handling av Barack Obama, säger SVT Nyheters USA-korrespondent Carina Bergfeldt.”
Experter: ”Exceptionella åtgärder”

Uppemot 20.000 döda havsdjur har den senaste veckan spolats i land i Nova Scotia, Kanada. Kanadensiska myndigheter saknar ännu en förklaring till vad som föranlett massdöden.

Netanyahu tells Kerry: Israel doesn’t need to be lectured about peace by foreign leaders
(Sv) Israel behöver inte lexas upp om fred från utrikes ledare
OHLINS: Inget land i världen har kämpat så för fred som Israel och det med motparter som endast vill dem illa, utplåna dem och ta deras land.

Simon Wiesenthal Center publicerar varje år en lista över de värsta antisemitiska och antiisraeliska händelserna och nyligen har 2016 sammanställts. Det blev inget guld för Wallström… men däremot en 8:e plats, slagen av bl.a. Mahmoud Abbas och terrororganisationen Hamas som delade på 6:e platsen. Simon Wiesenthal Center har placerat Wallström på listan för att hon är mer orolig över terrorister än över deras offer. Organisationen skriver att ”I en kommentar om våldet i Israel av knivsvingande palestinska terrorister och de åtgärder som vidtagits av israeliska polisen i deras kölvatten under den så kallade ‘Knifing Intifada’, ville Wallström se en utredning av vad hon kallade för ‘utomrättsligt dödande’ av israelisk polis.”

Pastor builds a church building with a $22 million mortgage. Then he has an affair while his wife is battling cancer. While she’s still in recovery he divorces wife and marries his mistress who he then presents as the new ”First Lady”. Naturally many members leave and now they can’t pay the mortgage. Pastor now plans to open a new church across town.

WEEKLY WATCHMAN

THE TRUMPET NEWS

24-åringen Anis Amri som misstänks för lastbilsattacken i Berlin har skjutits till döds i Milano. Det bekräftar Italiens inrikesminister under en presskonferens.Han dödades under en skottväxling med polisen.

Exclusive: ISIS Puts Out Holiday Attack List Of U.S. Churches
The Islamic State published the names and addresses of thousands of churches in the United States and called on its adherents to attack them during the holiday season, according to a message posted late-night Wednesday in the group’s “Secrets of Jihadis” social media group.

Regeringar passar nu på att inskränka allas vår frihet
Vi lever i oroliga tider. Europa har skakats av det ena vedervärdiga terrordådet efter det andra. Regeringar passar på att stifta lagar som inskränker allas vår frihet, ivrigt påhejade av högljudda opinioner. Positioner förflyttas snabbt. Förra hösten twittrade Carl Bildt varnande om den hemliga dataavläsningen: ”Hysteri bör inte ligga till grund för nya lagar. Förslag måste granskas noga. Statstrojaner i medborgarnas datorer är ingen småsak”. I dag, på andra sidan Berlin, kräver Expressens ledarsida att en sådan lag ska införas, utan att med ett ord nämna de potentiella riskerna. Jag ställer mitt hopp till domstolarna, som traditionellt har varit mer intresserade av att upprätthålla sin integritet än att anpassa sig till tidsandan. En inställning som i hög grad har främjat fri- och rättigheter och rättssäkerheten. Dagens EU-dom är ett bra exempel på hur viktig juridiken är i turbulenta tider.” (Oisin Cantwell)

Hillsong’s Naked Cowboy is Back — Except Now it’s Naked Santa!
Earlier this year Pulpit & Pen brought you the story of Hillsong, NYC’s youth pastor, Diego Simila, who posed as the infamous “Naked Cowboy” at a Hillsong women’s conference. There were also other more than questionable appearances of debauched characters at various other Hillsong conferences during that time, including the sex pervert, Austin Powers, who showed up at the London conference. Hillsong received quite a bit of backlash for these lewd acts of moral degeneracy including from Montanist apologist and noted Hillsong defender, Michael Brown.

UK Megachurch Loses $4.8 Million in Ponzi Scheme Promising 55 Percent Return in 1 Year.
A 12,000-member megachurch in Britain lost the equivalence of $4.8 million in charitable funds after trustees carelessly invested money in what later turned out to be a ponzi scheme headed by a former Premier League soccer player. OHLINS: Ja se pengar!

Dagen efter Wallströms besök
Paul Widen: ”Redan dagen efter att Wallström hade rest tillbaka till Sverige arresterades emellertid tre palestinska parlamentsledamöter på order av PA:s ordförande Mahmoud Abbas. De tre ledamöterna, Najat Abu Bakr, Shami Shami och Jamal Tirawi, har varken fått prata med sina advokater, människorättsorganisationer, eller med media.
Najat Abu Bakr är kanske den i Sverige mest namnkunniga av de tre arresterade ledamöterna, eftersom Dagens Nyheter uppmärksammade henne i en stor intervju i mars. Hon hade då i över en vecka tvingats bo på sin arbetsplats för att undvika att gripas av Mahmoud Abbas specialstyrkor. ”Ett åtal ligger färdigt mot henne; brottet är förtal av en Abbas närmaste män, ministern Husein al-Araj”, berättade DN. Det Najat Abu Bakr hade gjort var emellertid bara att uppmärksamma omfattande korruption i PA:s högsta ledning. Specifikt utpekade hon Husein al-Araj som ansvarig för att ha förskingrat flera miljoner kronor, pengar som skulle ha använts för att betala en sedan flera år tillbaka utlovad lönehöjning till den palestinska lärarkåren. Genom DN vädjade hon till Sveriges regering: ”Jag vet att Sverige vill stödja palestinsk demokrati, men att stödja Abbas regim är motsatsen, det är ett stöd för en medeltida diktatur. Han förföljer sina kritiker därför att omvärlden tillåter det”.

Skola strök ord i ”Nu tändas tusen juleljus”
– Betlehem är tydligen också förhatligt och farligt, säger pastorn och anar att det beror på att det ligger i Israel. – Barn kan nog ta skada av det ordet, säger han medvetet ironisk över händelsen. – Ja, det är något så fruktansvärt korkat och sjukt så det liknar ingenting, säger Equmeniapastorn, rejält upprörd. (Världen idag)


Misstänkt terrordåd på julmarknad i Berlin
”Minst 12 personer har dödats och 48 skadats efter att en lastbil kört in i en julmarknad vid Breitscheidplatz i Berlin /Polisen: ”Attacken var avsiktlig” UPPDATERING ! Den misstänkta gärningsmannen bakom måndagkvällens dåd på julmarknaden i Berlin ska enligt uppgifter i tyska medier ha kommit som asylsökande till Tyskland i februari. Polisens specialstyrkor stormade på tisdagen ett flyktingboende vid Berlins flygplats Tempelhof där mannen ska ha varit skriven. Efterdyningarna till detta är tydligen att våld föder våld

Erdogan och Putin: Attacken var en provokation
”Både den ryske presidenten Vladimir Putin och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har uttalat sig om attacken i Ankara där den ryske ambassadören mördades. Och de är eniga om vad attacken var: ”en provokation”.”
Dagen efter dådet i Ankara – Turkiet på toppmöte i Moskva om Syrienkriget

Jordskalv i Ecuador – flera döda
”Tre människor har bekräftats döda efter att en jordbävning med magnituden 5,7 skakat Ecuadors Stillahavskust, följt av 37 efterskalv, rapporterar katastrofmyndigheten i landet.”

NY ANDAKT: Proklamationen av sann tro (Truereformation.net)

Generalmajor Anders Brännström ansåg att ”vi kan vara i krig inom några år”, och avgick som arméchef. Till Strategipodden säger han nu att han blivit ännu säkrare på sin sak. – Vi måste vidta åtgärder som inte utsätter våra medborgare och nationen för risker som vi inte kan ta ansvaret för.

OHLINS: I en artikel i Världen idag görs ett lamt försök att försvara Bill Johnson och Bethel Church andlighet men låt dig inte luras av de falska apostlarna som ”avskiljde” Todd Bentley. Vi vill än en gång varna för den falska karismatiken och dess manifestationer. (Använd sökfunktionen för att läsa mer, sök t ex på ”Bill Johnson”).

Ett skalv med magnituden 7,9 har inträffat öster om Papua Nya Guinea, rapporterar USA:s geologiska myndighet USGS. En tsunamivarning har utfärdats, men höga vågor väntas bara mot de glesbefolkade närmaste öarna

tricia
Tricia Tillin: Jesus Our Morning Star

Om sex månader har Frankrike en ny president. Ingen så i huvudsak ceremoniell president som Tyskland, Österrike eller Finland. Utan en statschef med verklig makt. I en tid när EU krisar öppet, Storbritannien har valt Brexit och Angela Merkels position försvagats rejält blir valet av fransk statschef en ödesfråga för Europa. Svensk media vältrade sig i den amerikanska valkampanjen nästan ett år i förväg. Den franska har man knappt ägnat en tanke. Språklig inkompetens – eller än värre politisk ignorans?

WEEKLY WATCHMAN
Trumpet News: Varning över USA:s ekonomi

Brian Houston Says You Need More Money!
Although Brian Houston still teaches a form of ”Prosperity Gospel,” he’s more subtle about it nowadays. Here’s Brian’s book that he (literally) has been buying up from all over the world because he doesn’t want people to know that he actually said these stupid ”Word of Faith” things:

Yoga, fri sexualitet och Jesus i skolan
”…Men var går gränsen för det tillåtna? Ingen vet säkert, för regeringen brydde sig inte om lagrådets invändning. Stor förvirring råder. Här behöver lagstiftaren göra ett val. Antingen behöver skollagens konfessionalitetsbegrepp definieras, och då kan det rimligen inte finnas en gräddfil för RFSU-lobbyister och yogainstruktörer. Bekännelser till fri sexualitet och hinduiska gudar är lika konfessionella som bekännelser till Jesus.
Ett annat alternativ är att lyfta ut begreppet ur skollagen. Och det sistnämnda vore definitivt bäst. Det skulle bidra till att avliva myten om den värdeneutrala skolan och överlåta valet till föräldrarna. Frågan är inte om värderingar överförs i skolan, utan vilka värderingar som överförs. Och där har föräldrar, enligt Europakonventionen, rätten att välja en utbildning för sina barn som står i överensstämmelse med deras religiösa och filosofiska övertygelser..” (Världen idag)

”Läs på om flyktingpolitiken innan ni gör fler upprop”
”Hur är det tänkt att en återgång till den gamla flyktingpolitiken ska finansieras? Vi har haft skenande kostnader. Det gick inte att ha det på det viset”, skriver Stefan Olsson. …Den gamla flyktingpolitiken byggde uteslutande på att människor skulle komma till Sverige på egen hand. Av dem som kom var cirka 70 procent män och som kunnat betala stora summor till flyktingsmugglare. De som inte kom till Sverige var kvinnor och fattiga. Hur kan kyrkoledarna mena att detta var en rättvis ordning?” (Juluppropet)

Dags för Wallström att besöka verkligheten
Paul Widen: ”Att Margot Wallström vill diskutera demokrati och mänskliga rättigheter med företrädare för ett politiskt parti som just har valt in en massmördare i sin centralkommitté visar hur totalt frånkopplad hon är från verkligheten. Eftersom inte ens detta kunde få henne att ompröva sina reseplaner är det svårt att föreställa sig vad som måste till för att det palestinska ledarskapet ska göra sig förtjänt av de ”tydligare krav” som hon hotar med. Sveriges utrikespolitiska fars fortsätter alltså, och lär så göra tills Margot Wallström behagar besöka verkligheten.”

Såhär blir det när man försöker förfalska historien
ISRAELNYHETER: ”Jordanien och Egypten ockuperade 1948 olagligt delar av området. Det är bland annat just därför som västbanken kallas västbanken. För 50 år sedan tog Israel i ett försvarskrig områdena från Jordanien och Egypten som Ulf Cahn skriver. Men … Israel ockuperade inte staten Palestina det är ett historiskt faktum. Väldigt få politiker verkar bry sig i det. Är det dumhet, okunskap eller helt enkelt Israel/judehat som styr dem?”

Ställ krav på Palestina
Palestinierna ”måste skärpa sig”, säger Wallström inför besöket – vilket väl måste vara årets underdrift, från en utrikesminister som annars helst tar till den verbala storsläggan. Men även i Sverige vore en skärpning på sin plats. Bara under det senaste decenniet har Sverige pumpat in omkring 5 miljarder kronor i bistånd på olika nivåer till Palestina – dock utan skarpa krav på utveckling. I själva verket får palestinierna bra betalt för att inte ”skärpa sig”. Sverige, som länge har varit ett av de största givarländerna, borde kunna få ut mer av satsat kapital. Det går bara med krav. Villkorslöst bistånd leder nästan uteslutande till stagnation, som otaliga exempel ur svensk biståndshistoria visar.
Vi har erkänt Palestina som stat, men inte fått palestinierna att bete sig som myndiga. Vi har smällt av allt vi hade i diplomatiska reserver, men inte kommit en millimeter framåt. Det israeliska schemat lär vara fulltecknat långt framöver. Vi har spelat bort vår chans att påverka den israeliska sidan. Det enda vi kan göra är att ställa högre krav på palestinierna. Det vore också det rätta, för palestiniernas skull.” (Per Gudmundson, SvD)
OHLINS: Det borde rimligen stå ”Ställ krav på palestinierna”. Det finns inget ”Palestina” och egentligen inga ”palestinier”. Benämningen är tagen av araberna efter 1967 från romarna, som förnedrade  judarna med tillmälet som en påminnelse om Israels ärkefiender ”filisteerna”. Att erkänna ”Palestina” som stat är ett av de största felsteg som har gjorts från svensk regering i vår tid. Med de anmärkningarna i åtanke är denna Ledare ändå värd att uppmärksamma.

Pastor från Egypten: Problemet är islamistisk litteratur
” – Om vi vill lösa det här problemet måste vi gå till rötterna. Vi måste fråga oss varför islamisterna gör detta, säger Merzek Botros. Han menar att det finns problematisk undervisning som muslimer i Egypten, och flera andra länder, har fått ta del av sedan barnsben. Det är, enligt honom, böcker som svartmålar kristna och judar.
Vad är det för ideologi i dessa böcker? – En ideologi som inte accepterar kristna, judar eller andra icke-muslimer. Det handlar om en ideologi som har som mål att ta över hela världen. I förlängningen innebär det att den som inte är rättrogen muslim ställs inför ett ultimatum, ”Konvertera eller dö”, menar Merzek Botros. – Det kan jämföras med det Jesus sade: ”Den som vill, följ mig.” Där finns inget tvång, hos Jesus är frihet. Jesus är Egyptens hopp, menar Merzek Botros och tillägger: – Nu gäller det att be. En av pastorerna jag pratade med sade: ”Jag är så glad för alla människor som skriver, ’Vi ber för er’. Bön hjälper jättemycket.” (Världen idag)

Lördagsintervju 4 – Pastor Stanley Sjöberg om islam
OHLINS: Stanley Sjöberg berättar om Philiph Jenkins bok, som skriver att många länder i Mellanöstern en gång har varit kristna, bl a Afganistan. En biskop började då med dialog för att han ansåg att muslimer och kristna skulle närma sig varandra. Nästa steg var att mötas i det som förenar. Man skulle därför inte tala om Jesu gudom, utan enbart tala om Jesus som en profet som muslimerna gör. Detta var början till avfall och kristenhetens utplånande. Detta borde varje pastor och präst ta del av i Sverige idag. Vi ser en skrämmande parallell i vår tid. Ska de kristna ledarna besinna sig innan det är för sent? Många gånger har Gud i sådana situationer gått andra väger, förbi dem som skulle gå först…

Av EU:s 28 utrikesministrar; bara Wallström persona non grata
”…Istället för att vara en balanserad röst har Sveriges utrikesminister vid upprepade tillfällen uttalat sig omdömeslöst och direkt fientligt mot Israel. Istället för att prioritera förtroendeskapande åtgärder fördjupar Margot Wallström relationerna med den palestinske ledaren Mahmoud Abbas som sedan länge personifierar korruption, terrorstöd och maktmissbruk. Som president är Abbas inne på sitt elfte år – av en fyraårig mandatperiod. Faktum är att den palestinska ledningen under lång tid förnekat sitt eget folk den grundläggande rätten till demokrati, fria val och mänskliga rättigheter. Istället för ansvarstagande, reformer och åtgärder mot en omfattande korruption prioriterar Mahmoud Abbas uppvigling mot Israel, statssponsrad antisemitism och direkt stöd till terrorverksamhet.
Den svenska utrikesministerns överläggningar med ansvariga palestinska företrädare borde självfallet domineras av detta omfattande svek och av frågorna kring terrorstämplade Hamas skräckvälde i Gaza – istället är det stärkt dialog och utvecklingsbistånd som står i centrum.” (Lars Adaktusson)

Nu passerar jorden genom en av de mest aktiva meteorsvärmarna av dem alla – Geminiderna. Under optimala förhållanden och med lite tur går det att se över 100 stjärnfall i timmen.

steve

Popular Word of Faith huckster and senior “pastor” of Elevation Church, Steven Furtick, is no stranger to reading himself into the biblical text. Furtick is the king of narcissistic eisegesis–or narcigesis for short. Recently, at the aptly named Reckless Conference held at T.D. Jakes’ Potter’s House, Furtick twists Isaiah 49 and claims that he is the weapon and the sword formed against death and Hell. Of course, what the Scriptures really say is that Jesus’ death, burial, and resurrection is what conquered death and Hell (Revelation 1:18), and it is His word that is the sword (Eph 6:17). This is nothing short of the heretical “little god” theology in that he believes it is inherent in us to have the power of God to speak our will into existence.
OHLINS: Det verkar inte finnas någon gräns för högmodet i de här kretsarna. Nu har även Lou Engle (NAR) utsett sig själv som bärare av Billy Grahams mantel.  Se även denna om Yonggi Cho

toronto Ett intressant vittnesbörd (Eng)
This is my story. I have spent 21 years of my life in the Pentecostal/Charismatic Movement but something happened to me recently that caused me to walk away completely. I am writing this blog in hopes that if you stumble upon it that it will be a source of great comfort to you. It is a very disorienting thing to walk away from a long held belief and a system you have promoted and loved for many years. One of the greatest resources that helped me through this difficult time has been others sharing their stories and so I am compelled to share mine.

 LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Är självmord frihet?
I somras uppmärksammade media ett Facebookinlägg från en kille, Martin, som lyckades hindra en ung tjejs självmordsförsök. Martin cyklade över Västerbron i Stockholm när han fick syn på en tonårstjej som hade klättrat över staketet och var på väg att hoppa. Han cyklade emot henne så fort han kunde och skrek:”Vad gör du?!” Hon svarade: ”Jag ska hoppa!” Sedan släppte hon taget om räcket och hoppade.
Förespråkarna för dödshjälp och ”självvalt livsslut” säger att deras bästa argument är ”barmhärtighet” och ”frihet”. Säg det till nästa kille som vill rädda en psykiskt sjuk flicka som vill hoppa från Västerbron. Varför beröva flickan hennes frihet? Säg det till Tom och hans barn som förlorat sin mamma och farmor. Läkaren var väl bara ”barmhärtig”? I Sverige förs just nu diskussioner om att legalisera dödshjälp – självmord sanktionerat av staten. Man hävdar att Oregonmodellen, där patienten själv får ett självmordspiller, är ett politiskt taktiskt smart sätt att införa dödshjälp. Majoriteten av dem som söker dödshjälp säger att de vill dö eftersom livet inte känns meningsfullt. Kärnfrågan i dödshjälpsdebatten är just denna: Är varje liv värdefullt och meningsfullt, eller inte?” (Ruth Nordström)

Läget i Italien har utlöst en akut kris
Läget i Italien blir allt allvarligare. Landet som är en av Europas största ekonomier kan vara på väg mot regeringskris, bankkris och migrationskris samtidigt. Italien är Europas fjärde största ekonomi och medlem i euron så utvecklingen här är av stor betydelse. Den mycket besvärliga situationen med flera parallella kriser kan få återverkningar inte bara inom landet utan även utanför, såväl politiskt som ekonomiskt”, säger Henrik von Sydow, som är omvärldsstrateg på Carnegie Privatbank.

Salafister ska bygga islamiskt centrum i Borlänge
”Hur ska det nya islamiska centret i Borlänge användas? Vi vet att inriktningen kommer att vara salafistisk, vilket innebär strikt efterföljelse av Koranen och profeten Muhammeds budskap. Det är vad Hamad och hans vänner, som Abo Raad och Abu Muadh och Bilal Borchali, står för. Man kan förvänta sig att Hamads vänner kommer att predika och undervisa i det nya centret. Men jag tror inte att det kommer att förekomma öppen rekrytering till jihadistisk terror. Den salafistiska rörelsen är delad i synen på IS och Al-Qaida.” (Mohamed Omar)

Moderna staten Israels födelse Del 1/6
”Denna artikelserie om sex avsnitt ska försöka berätta historien om den moderna staten Israels tillkomst, samt de legala aspekterna på denna tillkomst. Det är framför allt ignoransen över dessa legala aspekter som gör att Israels existensberättigande så ofta ifrågasätts i dag, framhåller Christina Toledano. Behovet och vikten av upplysning gällande legaliteten av denna händelse kan inte nog betonas, och denna artikelserie syftar till att skapa klarhet i ämnet med avstamp i slutet av 1800-talet.
…Anti­semi­tismen får den här gången stöd av de nya vetenskapliga studierna av ”raslära”. Dessutom gör Ryssland antisemitismen till statspolitik efter mordet på Tsar Alexander II år 1881, där judarna falskeligen ryktas ligga bakom mordet. Därutöver publicerar ryska säkerhetstjänstemän boken ”Zion Vises Protokoll” runt sekelskiftet, vilken är baserad på gamla antisemitiska element och skrifter. Boken användes av den ryska säkerhetspolisen som propaganda och politiskt instrument, med fruktansvärda pogromer som följd. Situationen skakar om hela den judiska befolkningen i Östeuropa, och över 2 miljoner judar ger sig av till den nya världen – till USA.
Herzl chockas över det hat han bevittnar i Paris under Dreyfusaffären. Han ansåg det värdelöst att fortsätta bekämpa antisemitismen, och menade i stället att judarna behöver ett eget land, ett judiskt land, för att kunna utvecklas som både sekulära och religiösa, utan våld och diskriminering.” (Christina Toledano)

Sebbe i ”chockvåg av kärlek”
”Det finns ett tydligt samband till valet av rubriken ”Förlåt” på Sebastian Staksets nysläppta singel. Sebastian som tidigare gick under artistnamnet Sebbe Staxx har gjort en helomvändning och är i dag med om att vinna människor för Jesus.”

THE TRUMPET NEWS

WEEKLY WATCHMAN 

Ett kraftigt jordskalv har inträffat utanför Salomonöarna. Vågorna kan nå kustområden inom tre timmar och en tsunamivarning har utfärdats i södra Stilla havet. ”Det kan leda till en liten tsunami som kan märkas, men inte som orsakar en världskatastrof”, säger seismologen Reynir Bödvardsson.
OHLINS: Ni har väl märkt av att jordbävningarna drastiskt ökat sista tiden?

Han ger vd:n och pastorn samma råd
”Intersports butikschefer och pingströrelsens ungdomsledare. Mot den spännvidden av kunder jobbar Magnus Gnisterhed, ledarskapskonsult som just nu rusar på den svenska topplistan med podden ”Ledarskap med Magnus och Kim”. Kan du ge mig tre nycklar för framgångsrikt ledarskap som fungerar lika bra på näringslivets chefer som på kyrkans ledare?…
OHLINS:
Vi prenumererar inte på Världen idag och kan därför inte läsa mer av artikeln men det räcker nog så. Sedan Pingst och andra trossamfund har släppt in företagsvärldens tankar och modeller istället för att följa och ledas av Guds ord och Guds Ande – det går nämligen inte att blanda ihop de båda för Gud är helig och han låter sig inte styras av människor eller imponeras av mänsklig visdom – har många församlingar blivit livlösa föreningar med många fina ord och stora program men utan (Guds) kraft. Paulus skrev: Fil 3:7 Men allt det som var en vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull. Det som är framgång i världens ögon kan vara det motsatta i Guds ögon, han som ser allas hjärtan och känner våra innersta tankar. En av våra vänner fick detta ord från Herren i en sådan kyrka som följer de råd som artikeln ger uttryck för: Matt 15:8 Detta folk ärar mig med sina läppar, men deras hjärtan är långt ifrån mig.
I sin blindhet släpper man sedan in villfarelsens ande från Bethel Church i Kalifornien och andra osunda källor.

Svensk media glider iväg
”Dagens Nyheter publicerar en grovt antisemitisk teckning och krönikören Lars Lindström i Expressen kopplar ihop hakkorset med trakasserier av muslimer utan att med ett ord nämna de mer än sex miljoner judar som bokstavligen gick upp i rök under svastikans tecken. Vad är det som händer i svensk media? Dagens Nyheter publicerade i helgen en illustration av tecknaren Bard föreställande Donald Trump och Benjamin Netanyahu i en bärstol buren av symboler för deras respektive väljarstöd.
Något händer i svensk media. Något glider i samtalet. Något Europa och judar sett förut. Först förvrängningen med nidbilder, därefter, som i Expressens fall, något som bäst kan liknas vid förnekelse men som innehåller drag av förminskning av sex miljoner judars värde. Gömd bakom självutnämnda godhetsapostlars böneutrop. Judarnas onda bråda död i gaskamrarna. I Treblinka. I Sobibor. I Auschwitz. Glömda och gömda bakom godhetsapostlar och påhejade av illustrationer som kan dateras tillbaka till ett mörkt trettiotal. Något händer i svensk media. Något händer på DN:s och Expressen:s redaktioner. Något Europa sett förut. Europa, och Sverige, är inte en så säker hamn längre om du råkar vara jude eller vän med en jude. Om du inte tror mig, åk då till Malmö och bär en kippa eller annan judisk symbol synligt på stadens gator. Pröva det, gärna ensam och i skymningen.”
OHLINS: Vi vill med kraft stryka under varningen som går ut i artikeln för de antisemitiska lögnerna i ”Sions Vises Protokoll”. Det är sataniska lögner och det är en skrämmande utveckling som beskrivs i svensk media och som vi bör vara väldigt vakna över.

”Den svenska sjukvården är inte neutral”
”Reprimanden mot läkaren som avrått en kvinna från abort är ett uttryck för svenskt kulturklimat. Det menar Mats Selander, ordförande i prolife-organisationen Människorätt för ofödda (MRO). – Det visar hur enormt känslig den här frågan är, säger han. …Problemet, menar han, är att många gravida kvinnor får frågan: ”Vill du behålla barnet?” utan att de ens har yppat ordet abort. – Detta visar att vården inte är neutral i frågan.” (Världen idag)

bereanProgressive Christians and their doctrines of devils

Kraftigt skalv i Indonesien
”Minst 25 personer har bekräftats döda efter ett jordskalv med magnituden 6,5 i Indonesien. Hundratals har skadats och myndigheterna arbetar för att rädda människor i rasmassorna.”  (SVT Nyheter)

Islam rättfärdiggör tyvärr dödsstraff
Med förvåning läste jag insändaren 30 november av imam Kashif Virk som är verksam i moskén Bait-ul-Aafiyyat. Den moskén tillhör riktningen Ahmadiyya, en rörelse som startade i Pakistan i slutet av 1800-talet och som betraktas som en sekt av renläriga sunniter men också av shiiter, det vill säga av de flesta muslimer. Imam Kashif Virk påstod i sin artikel att dödsstraff för apostasi inte har något stöd i islamisk teologi och lära. Jag öskar att det var sant!
…Jag skulle kunna nämna ytterligare utsagor från profeten Muhammed med samma innebörd. Detta är huvudanledningen till att dödsstraff för apostasi är en del av islamisk lag. Denna lag tillämpas inte i länder som inte fullt ut har anammat sharia som sin lag. Men som storimamen Ahmed el-Tayeb vid Al-Azhar påpekade så finns det en stor samstämmighet bland rättrogna sunniter att straffet för apostasi ska, enligt islamisk lag, vara döden.” (Lars Mörling)

Personer med Downs ombes dra ner mungiporna och inte le i onödan, typ
”I Frankrike har en domstol slagit fast att man inte får visa glada barn med Downs syndrom i reklamfilm. Uppenbarligen är det kränkande för de kvinnor som kan ha gjort abort att konfronteras med det faktum att barn som har en kromosom för mycket faktiskt är människor som alla andra – människor som kan le, skratta och vara nöjda med sitt liv. I praktiken innebär det att man inskränker yttrandefriheten för personer med Downs syndrom, åtminstone i de fall där dessa personer är glada. Vilket drabbar de flesta av dem, eftersom det 2011 gjordes en studie som visade att 99 procent av alla personer med Downs är nöjda med sitt liv. Vi stannar där ett ögonblick och upprepar detta: 99 procent av alla personer med Downs är nöjda med sitt liv.
Att detta sker inom ett EU, vars ledord är mångfald och människovärde, gör det hela ännu mer bisarrt. Hetsjakten på ofödda personer med Downs syndrom leder till raka motsatsen mot ökad mångfald och ökad medvetenhet om människovärdet, det är det franska domstolsbeslutet ett plågsamt tydligt exempel på. Yttrandefriheten har inskränkts – personer med Downs får inte vara glada i TV. Vad är nästa steg? Att de inte längre får gå ut eftersom de kan kränka människor med sin livsglädje? Eller att bara den procent av alla personer med Downs som är missnöjda med sina liv får visa sig offentligt?
När man väl börjat kompromissa med människovärdet går det snabbt utför. Det sluttande planet blir alltmer brant och till sist kan vad som helst hända, det har vi sett många exempel på i historien. Fascism är fascism, även om den smygs in med hjälp av vackra ord och fina gester. Och det finns faktiskt inget annat ord som passar för utsorteringen av ofödda – och diskrimineringen av födda – med Downs, hur gärna än utsorteringsivrarna vill få det till att Downs är ett hot mot människors välmående.” (Världen idag)

En plan för att behålla Sverige kristet
”Sveriges kristna måste höja sina röster och omedelbart engagera sig i att förklara och försvara Bibelns trovärdighet och kristendomens grundläggande sanningsområden”, skriver pastor Stanley Sjöberg, under årtionden en av landets mest namnkunniga kristna ledare. Han uttrycker stor oro inför starka tecken på att kristendomen riskerar att utplånas i både Sverige och västvärlden. …Vill vi medverka till förnyelse av kristendomen i vårt land måste vi be som profeten Daniel: ”Vi har syndat och gjort orätt, varit ogudaktiga och upproriska. Vi har vänt oss bort från dina bud och föreskrifter. Vi har inte lyssnat …”. Ytlighet och ohörsamhet har präglat oss allihop!  Nu måste vi lära av historien och se verkligheten samtidigt.” (Stanley Sjöberg)

Valrysare med eurons framtid på spel
”Italiens och Österrikes val håller marknaderna på halster. Europas utdragna bankkris och eurosamarbetets framtid står på spel, enligt bankekonomer. Österrikes presidentval väntas inte ha några marknadseffekter. Men en vinst för högerpopulisten Norbert Hofer, som leder knappt i mätningarna, betyder ytterligare en framgång för protektionism och främlingsfientliga krafter. En nej-seger i Italien bereder väg för regeringskris och ett nyval där EU-fientliga Femstjärnerörelsens Beppe Grillo kan ta hem segern. Med Femstjärnerörelsen vid makten öppnas ett scenario där EU:s tredje största ekonomi börjar agera för att lämna eurosamarbetet.”

caryl
Lighthouse Trails skriver: Runt midnatt den 2 december, avled Caryl Matrisciana fridfullt i sitt hem, för att vara med Herren. Hon hade kämpat mot cancer i över ett år. Caryl var en hängiven mamma och mormor samt en filmskapare, författare, talare, och en tapper försvarare av den kristna tron. Hon har lämnat ett arv som många kommer att dra nytta av för många år framöver.

BETEL CHURCH UPGRADE!
Unholy Signs & Cash Flows

THE TRUMPET NEWS

tricia
Tricia Tillin: The Post Truth Generation

WEEKLY WATCHMAN

False Prophet Bill Johnson EXPOSED
Joni & Bill Johnson lär elever på Bethel Church att hämta kraft från gravar, s k gravesoaking.

Rick Warren: Forget Sola Scriptura, But There is “Plus Scriptura”
(Sv) Rick Warren: ”Glöm Skriften allena, men det finns Skriften Plus”
OHLINS: Vi lever i tider då upplevelserna upphöjs över Guds ord…

Alla ska med – vare sig de vill eller inte
”…Med röstsiffrorna 119-114 beslutade kyrkomötet i förra veckan att låta kyrkostyrelsen i Svenska kyrkan utreda ”vilka åtgärder som behöver vidtas” för att ”säkerställa att ingen utsätts för diskriminering i samband med den kyrkliga handlingen vigsel”. Syftet med beslutet sägs vara att undvika diskriminering och yrkandet kom från Socialdemokraternas gruppledare Jesper Eneroth. Trots den knappa segern (vilket hade gjort det klädsamt med ett mått av ödmjukhet) pekar Wanja Lundby-Wedin (S) med hela handen när hon kommenterar beslutet i Kyrkans tidning. Hennes uttydning av beslutet är ”att alla anställda på sikt ska acceptera vigsel av samkönade”. ..Samkönade par förnekas alltså inte möjligheten att vigas av en präst, men de kan inte kräva att vigas av vilken präst de vill. Den ”diskriminering” de skulle kunna bli utsatta för är således att de kan bli hänvisade till en annan präst. Men det kan å andra sidan varje par bli, både heterosexuella och homosexuella sådana. Enskilda pars krav tillåts inte köra över enskilda prästers samveten.
Nu frågar sig förstås vän av ordning vad som är mest diskriminerande: 1. Att samkönade par, precis som alla andra par, riskerar att bli hänvisade till en annan präst. 2. Att en enskild präst – mot sin övertygelse – tvingas viga ett samkönat par, alternativt få sparken. Det är nämligen mellan dessa två alternativ kampen står. Och rätt svar på tipset är en tvåa.” (Lukas Berggren)
OHLINS: Dessa politiker gör sig skyldiga till orättfärdighet, intolerans och maktmissbruk, som enbart har fördärv för Sverige i sitt släptåg. Det är lovvärt att Världen idag står upp emot detta.

Televangelist Rick Joyner Says Donald Trump Is Like All Of Jesus’ Disciples At Once
OHLINS: Den här s k profetrörelsen har lämnat Guds vägar för länge sedan. Nu irrar man omkring i mörkret och vet inte ens vart man är på väg.

Skolyoga ska ”utveckla andlig kapacitet”
”Kommunstyrelsens arbetsutskott i Luleå fattade, trots kritiken, beslut om att godkänna kundaliniyoga för Tunaskolans högstadieelever. Den ansvarige yogaläraren skriver återkommande på sin webbplats om yogans koppling till andlighet.”
KD-politiker står fast: Yoga är kopplat till religion

Israeleliska flygräder i Syrien
Paul Widen: ”Tidigare i veckan var Israel engagerat i eldväxling på Golanhöjderna efter att en IS-trogen rebellgrupp tidigt på måndagen öppnade eld mot israeliska soldater som befann sig inne på israelisktkontrollerat territorium. Ett israeliskt stridsflygplan kom soldaterna till undsättning och besköt det fordon som rebellerna färdades i. Dagen därpå bombades även en byggnad i samma område som rebellgruppen använde som sambandscentral. Till skillnad från den gångna nattens flygräder bekräftades båda dessa attacker genast av Israels försvarsstyrkor, eftersom de föregicks av en oprovocerad attack mot soldater som befann sig på israelisktkontrollerat territorium. Man är därför inte orolig för att rebellerna ska förlora ansiktet: bara att överhuvudtaget våga attackera Israel innebär en viss pondus i dessa kretsar, även om man som nu var fallet råkar stryka med på kuppen.”

FN firade solidaritetsdag med palestinierna
ISRAELNYHETER: ”I går  (29 nov) firade FN den årligen återkommande ”dagen av solidaritet med det palestinska folket”. Vad jag vet hedrar inte FN någon annan folkgrupp med en liknande solidaritetsdag.
Ordförande för FN:s generalförsamling Peter Thomson hade dagen till ära en halsduk i palestinska flaggans färger med namnet Palestina kring halsen. Det hör också till FN:s årliga rutin att under dagen anta sex resolutioner som fördömer Israel. Den kanske mest bisarra resolutionen kräver att Israel skall överlåta Golan till Syrien. I dagens läge betyder det i praktiken att FN vill att invånarna på Golan skall överlåtas till mördarregimen i Syrien och de fasor som medborgarna där utsätts för.”

Ljusfenomen observerat över stora delar av landet
”Ett kraftigt lysande ljusfenomen syntes över stora delar av landet på onsdagskvällen. Sjö- och flygräddningscentralen ringdes ner av personer som tror sig ha sett nödraketer. – Vi har fått en rad larm om ett ljusfenomen som synts på himlavalvet i cirka tre sekunder, säger Christer Haglund, räddningsledare på Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral. …Ljusfenomenet är enligt experter en bolid. – Det är en rymdsten som kommer in i atmosfären, säger Lars Hermansson, vice ordförande i föreningen Uppsala amatörastronomer, till TT.”