Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV 

pm-1
Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

KOMMANDE MÖTEN – PAROUSIA MISSION
Parousia Mission/Kungsbacka – Onsdag 22/5 Kl 18:00 i Emanuelskyrkan
Parousia Mission/Göteborg – Söndag 20/5 Kl 14:00  i  Wartagården

Parousia Mission Göteborg 22/4–2018  Mer från Göteborg
Sigvard Svärd: Det onda är besegrat del 1del 2

Elvor: Gud har alltid en fortsättning (Mp3) Text >>
Janne: Det goda vi äger (Mp3) Text >>

Parousia Mission Kungsbacka – Mer från Kungsbacka
Elvor:  Vår berömmelse är i Kristus (Mp3) 11/4 -2018 Text >>
Janne: Kristus vårt Liv  (Mp3) 25/4 – 2018 Text >>

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till här, har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne

_____________________________

Drunk In The Spirit (Wretched Radio) – (VIDEO)
En intressant video som tar upp NAR och den Villfarelsens ande som intar församlingarna.

Syrienexpert: Därför stöder många kristna syrier Assad
”Västvärldens rapportering om situationen i Syrien är obalanserad. Det menar entreprenören Michel Issa, som just kommit hem från sin 14:e resa till landet. – De flesta kristna syrier stöder Assad, säger han och får – i detta avseende – medhåll av Syrienexperten Joel Ahlberg. …Anledningen till att många kristna syrier stöder Assad är, enligt Ahlberg, att de kristna haft en särställning som skyddad minoritet under Assad. Avsätts regimen är många kristna rädda att alternativet blir värre, menar han. Med ett mer muslimskt styre finns det risk för att det inte kommer finnas någon plats för de kristna, fruktar många, enligt Ahlberg. – Jag har mött kristna syrier här i Sverige som har sagt: ”Vi vill inte ha demokrati för det skulle försämra vår ställning”, berättar han. ”Hellre en acceptabel diktatur än ett kaotiskt majoritetsstyre”, resonerar vissa, enligt Ahlberg.”

De tio mest förmögna predikanterna
”Intäkterna till församlingarna och deras pastorer kommer från medlemmarnas plånböcker, men även från bland annat bokförlag, skolor och tv-kanaler. I vissa fall påminner kyrkorna om internationella affärsimperier. ”
OHLINS: Framgång? Nej, värsta sortens girighet (obibliska villoläror, frimureri mm).

De 144000 på Sions berg nu i text
(Predikan av Elvor Ohlin den 22/8-2014)

DN:s nya bottennotering
Paul Widen: ”Faktum är att Michael Winiarski, i likhet med nästan alla svenska journalister, väljer att kalla Hamas för en “fraktion” eller en “islamiströrelse”, istället för vad den faktiskt är: en organisation som är terroriststämplad av inte bara Israel och USA, utan även av EU, och därmed i förlängningen även av Sverige – eftersom dess uttalade syfte är att förinta staten Israel med våld. Han bryr sig inte heller om att tydligt förklara att syftet med de palestinska massprotesterna är att bryta sig igenom gränsstaketet och förinta staten Israel genom att helt enkelt ta landet i besittning, och att protesterna därför till sitt väsen är våldsamma. Om han förklarade detta skulle de israeliska försvarsåtgärderna naturligtvis te sig ganska rimliga, men eftersom han inte gör det får DN:s läsare uppfattningen att israeliska “prickskyttar” helt utan orsak har skjutit ihjäl helt ofarliga och fredliga demonstranter nästan dagligen i snart en månad.”

Willow Creek startar ny utredning om Bill Hybels
”I helgen framkom fler detaljer i anklagelserna mot Willow Creeks grundare Bill Hybels. Och nu meddelar församlingsledningen att en ny utredning ska genomföras.”

Shanghai Bank In China Becomes World’s First To Have No Humans With Only Robots To Take Care Of Customers
EDITOR’S NOTE: When I was a kid, Dick Tracy talking on his interactive wrist watch and robots integrated into society was considered so far into the future that it wouldn’t happen in our lifetime. Well…the Apple Watch, which does so much more than Dick Tracy’s watch ever dreamed of, is now nearly 4 years old, and robot technology and AI is absolutely everywhere. Now a bank in China has become the world’s first to use nothing but humanoids and robots to wait on customers. As technology advances, it’s becoming easier and easier to picture the vast majority of people having no issue at all doing all their buying and selling via an implantable chip.

Turkey warns of 5M-strong ’Army of Islam’ vs. Israel
Turkey sent the world a warning of its intention to form the world’s largest military force – a 57-nation “Army of Islam” to invade and destroy Israel consisting of 5 million soldiers that nearly eclipses the entire population of the Jewish State. OHLINS: Ja det imponerar nog på människor men inte på Gud!

Gazans Send Flaming Kites Into Southern Israel
”Palestinian terrorists operating out of the Gaza Strip have a new tactic for causing mayhem in the Jewish state – flaming kites. Unable to breach the Gaza security fence as their Hamas overlords so ordered, local ”activists” have taken to affixing flammable material to kites and sending them flying into Israel’s adjacent Negev region.”

Tio döda efter skåpbilsattack i Toronto
”Minst tio personer dödades när en skåpbil körde på människor i Toronto i Kanada. En 25-årig man greps kort av efter händelsen. Han uppges inte ha några kända terrorkopplingar. Motivet till dådet är oklart.”
Torontoföraren ville bli ihjälskjuten – polis hyllas som hjälte

Israeliska forskare har tillverkat cancerdödande protein inuti kroppen
Forskare vid Technion Israel Institute of Technology har framgångsrikt behandlat en cancertumör med hjälp av en “nanofabrik” – en syntetisk cell som producerar anti-cancerproteiner när den kommer i kontakt med tumörvävnaden. Proteinerna kan varieras för att passa varje patient.”

weekly_watchman

WEEKLY WATCHMAN

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

Israel70
Jublande stämning när Israel firade 70 år
”Med hotet om anfall från Iran över sig firade staten Israel på torsdagen sin 70-årsdag med glädje och stolthet. Fyrverkerier, konserter och dramatisering av biblisk historia var inslag i det festliga firandet.”

OHLINS: Hes 11:17 Därför skall du säga: Så säger Herren, HERREN: Jag skall samla er från folken och föra er tillbaka från de länder dit ni har blivit kringspridda, och jag skall ge er Israels land.

new-world-order

NY RUNES HÖRNA: Skymning över Världsekonomin (Pdf)

Du borde skämmas, Margot Wallström
”Bemötandet av Israel är inget annat än ett haveri och ovärdigt en så viktig samarbetspartner. ”

Minst sex länder redo flytta ambassad till Jerusalem
Nästa månad påbörjar USA sin omstridda flytt av sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Det ser ut som att flera länder kommer att följa efter. I torsdags meddelade Israels premiärminister Benyamin Netanyahu att ”ett halvt dussin” länder har planer på att göra en liknande flytt, rapporterar Reuters.

Israelisk vård lyftes fram som modell i Stockholm
”I Israel hanteras blodbanker och ambulanssjukvården av ickestatliga Magen David Adom, MDA. Sverige har mycket att lära av organisationens effektivitet och snabbhet, menade talarna vid ett symposium i förra veckan. …En person med sådan koppling är Louis Riddez, överläkare vid Karolinska universitetssjukhusets traumacentrum och ofta anlitad av Röda Korset i samband med katastrofer i olika delar av världen. Han berättar att han studerat akutsjukvården och MDA:s arbete i Israel, och även haft med personer från MDA på hans egna kurser. – Vad Sverige kan lära sig av Israel är snabbheten och samordningen, och faktiskt också det täta samarbetet med försvaret, sade han till Världen idag efter sitt eget föredrag, som handlade om erfarenheterna av terrordådet i Stockholm 2017.”

Här talas bland annat om att allt eftersom US-dollarn och USA kommer att förlora sitt globala inflytande sker en maktförskjutning från väst till öst genom ett flertal handels- och valutaavtal mellan inte minst Kina, Ryssland, Iran och Turkiet. (En tydlig bekräftelse på de bibliska profetiorna om dessa länders dominerande inflytande under den sista tiden). Det talas om hur det i grund och botten är Kinas idé att skapa en internationell valuta baserad på IMF:s SDR:er som den dominerande valutan på världsmarknaden i stället för amerikanska dollar, detta för att undvika osäkerheten om US-dollarns verkliga värde. I takt med att Saudiarabien accepterar betalningar i yuan för den olja som levereras till Kina, som är landets största kund, utgör detta en avgörande vändpunkt i den internationella oljehandeln. Om Saudiarabien ger efter och helt övergår till att sälja olja i kinesiska yuan, kommer förr eller senare alla OPEC-länder att följa efter, vilket riskerar att bli slutet för USA som en dominerande världsnation. Mvh/ Rune

Rumänien gör som USA – flyttar sin Israel-ambassad till Jerusalem
”Rumänien väntas bli det första landet i EU att flytta sin ambassad till Jerusalem. PSD-ledaren Liviu Drangea menar att det har ett ”enormt symboliskt värde” och att det kan bli ”väldigt värdefullt för den amerikanska administrationen”, rapporterar AFP. Han tror även att Rumänien kan komma att dra stor nytta av att ha sin administration i Jerusalem. – Det här är också ett pragmatiskt förhållningssätt. Precis som alla länder, har Israel rätt att etablera sin huvudstad där de vill, sade Drangea.”

Kristna och judar firade Israel i Göteborg
”Under ett massivt polispådrag och med city avspärrat samlades igår omkring 200 personer på Gustav Adolfs torg i Göteborg för att fira Israel 70 år.”

Bokförlag stoppar Bill Hybels bok efter anklagelser om sextrakasserier
”I augusti skulle amerikanska Tyndale House Publishers ha gett ut en ny bok av Willow Creek-grundaren Bill Hybels. Men nu meddelar förlaget att boken ”Everyone wins when a leader gets better” stoppas.”
(OHLINS: Det bokförlaget har tydligen fler böcker som inte borde ha utgivits)

Asteroid kom överraskande nära jorden
I söndags flög en asteroid stor som en fotbollsplan förbi väldigt nära jorden. Något som upptäcktes bara timmar tidigare.

With Jews largely gone from Iraq, memories survive in Israel
BAGHDAD/JERUSALEM (Reuters) – Behind the high concrete walls of Baghdad’s Jewish cemetery, Violette Saul lies at rest under a weathered and cracked tombstone, one of the last memorials to an ancient community that is now all but extinct.

Iran byter dollar mot euro som basvaluta i internationella transaktioner
Regeringen beslutade också att alla departement, organisationer, företag och myndigheter ska använda euron som basvaluta.

Yoga i Barnkanalen – igen
”..Det här är alltså inte första gången som SVT uppmanar barn till yoga. När man exempelvis i Morgonshowen 2015 utförde barnyoga, var det många föräldrar som reagerade starkt. Bland annat gick kritiken ut på att SVT inte bör ta ställning för och uppmana till något som används i religiöst syfte runt om i världen. ”Det han inte berättar är hur alla övningar har en andlig koppling och leder till ett högre medvetande. Yoga är hinduism”, menade en förälder. Vid det tillfället inkom också en anmälan till Granskningsnämnden som inte ledde till någon påföljd.” (ViD Samuel Teglund)
OHLINS: Yoga är hinduism. Detta måste vara olagligt!

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Stormakternas strategi i Syrien
”Det finns två stormakter på plats i Syrien, Ryssland och USA. Men varför är dessa jättenationer så intresserade av ett land i mellanöstern? Vi frågade två experter, Mike Winnerstig på Totalförsvarets forskningsinstitut och Martin Kragh på Utrikespolitiska institutet för att få svar.”

Gud hånas i religionsbok
”Häng Gud” är texten som står bredvid en grotesk Jesusbild i Natur och kulturs religionsbok för årskurs sju. – Förkastligt, säger debattören Nuri Kino och påpekar att barn drömt mardrömmar av bilden. Förlaget meddelar att de ska ta bort inslaget i nästa utgåva. …På vilket sätt ger denna text en bild av kristendomen? – Den ger inte en bild av kristendomen, utan blir en kontrast till vad kristendom är, säger Öljemark. Världen idag frågar om förlaget har samma kontrasterande texter i kapitlen om de andra religionerna. – Man jobbar lite annorlunda med kristendomen eftersom den är central i kursplanen. Det står att man ska belysa kristendomen ”från enhetskyrka till religiös mångfald och sekularisering”, säger han. Skulle ni kunna ha en liknande text och bild om Muhammed? – Jag tror inte att vi skulle ha det. Jag tror inte att diskussionen skulle bli den rätta och det har det inte blivit i det här fallet heller. Om det är något som upplevs som kränkande står det i vägen för undervisningen, säger han.”

OHLINS: Nej, det är klart att de inte vågar hyckla om Muhammed. Då kan de bli både torterade och halshuggna. Kristen tro är däremot fredlig och Guds evangelium om Jesus Kristus är fridens budskap. Därför hycklar man med Bibeln och Jesus eftersom man tror att det är ”ofarligt” men de glömmer samtidigt att det är Bibelns Gud – den ende sanne och evige Guden! – som dömer till sist.

Flera handläggare bekräftar: ”Glasklart att fler avslag ger högre lön”
”Flera handläggare vid andra försäkringskassekontor har hört av sig till SVT Nyheter efter avslöjandet i Agenda. Och handläggarna bekräftar ett lönepåslag till de som nekar sina klienter sjukpenning. – Det är glasklart att fler avslag ger högre lön även hos oss, säger en anonym handläggare.”
OHLINS: Hur lågt ska Sverige sjunka?! Det enda positiva är att denna orättfärdighet avslöjas offentligt och förhoppningsvis kan leda till förändring.

Hat mot judar ökar i Europa
”Det öppna och direkt uttalade hatet mot judar ökar, visar en stor internationell studie. – Det är som om vi gått 100 år tillbaka i tiden, säger Moshe Kantor, ordförande för European Jewish Congress. …– Den allmänna känslan bland judar, både som individer och som samhällsgrupp, är att antisemitismen gått in i en ny fas och är utbredd i de flesta delar av världen, sa Moshe Kantor, ordförande för EJC, i ett uttalande vid presentationen av rapporten.” (ViD David Högfeldt)

Saudi Arabia’s King Salman Slams US Embassy Move Gives $150 Million To ‘Preserve Muslim Heritage’ In East Jerusalem

Russia’s Putin predicts global ’chaos’ if West hits Syria again

FURIOUS: Putin Sends Warships Laden With Tanks And Military Vehicles Sailing To Syria As World Awaits Russia’s Response To Airstrikes
EDITOR’S NOTE: For the past 48 hours, the geopolitical world has been wondering what sort of response Putin was going to have to Friday night’s missile attack on Syrian chemical weapons production by Allied forces. Warship and enormous cargo ships filled with Russian military equipment are at this moment steaming towards Syria. Putin has not said exactly what he plans on doing, other than promises to “respond with consequences” in a meaningful way. But it looks like he’s getting ready to respond.

Stakset och Carl-Gustaf Severin startar evangelistskola
OHLINS: Vi har glatts med många andra över Sebastian Staksets omvändelse och tro och att han når många ungdomar, inte minst. Vi gläds däremot inte åt att han har dragits med i den falska ekumeniken och samarbete med trosförkunnare bl a. Sann enhet eller om man vill tala om ”ekumenik” kan aldrig ske på någon annan grund än det sanna evangeliet, Guds evangelium. Trosförkunnelsen och trosrörelsen har orena och obibliska rötter och blandar in ”surdeg i degen”. Så går det när man inte tar Guds ord på allvar, utan låter en nyfrälst/nyomvänd person stå fram som ledare och lärare, utan djupare biblisk grund där allt måste ”gå genom korset” och får den mognad som ger urskiljning (1Tim 3). Man riskerar då att bli en ledare i den falska väckelsen när ”ogräset samlas” som Herren har varnat för, istället för ett redskap i Guds hand. Vem tar ansvar? Är det viktigare att använda Staksets namn och vittnesbörd för att locka folk och fylla kyrkorna, än att ta Guds ord på allvar? Har man inget lärt sig av historien?
Läs om Trosförkunnelsens rötter av Sven Reichmann.
Hör profetiskt budskap till Sverige, genom Jerry Potter.

Klimatförändringens symbol: Är isbjörnen verkligen hotad?
”Om antalet 25 000 isbjörnar är högt eller lågt tycks vara svårt att avgöra. Det finns de som hävdar att det är en enorm ökning jämför med 60-talet då det endast ska ha funnits omkring 6 000 isbjörnar globalt sett. Men det är svårt att få någon att bekräfta denna siffra. – Det korta svaret är att ingen har någon aning om hur många björnar som fanns då, säger Jon Aars.”

Efter anfallet – USA hoppas få med Ryssland på ny FN-resolution
”Mindre än ett dygn efter attacken mot Syrien kommer nu ett nytt förslag på en FN-resolution från västländerna. USA står tillsammans med Frankrike och Storbritannien redo med ännu ett bud till FN:s säkerhetsråd för att få till stånd en utredning om kemvapenanvändning i Syrien, enligt AFP.”

WEEKLY WATCHMAN

WATCH JERUSALEM NEWS

5 Times The Fake News Media Didn’t Ask If Obama Would Resign After Being Embroiled In His Various Scandals
EDITOR’S NOTE: The presidency of Barack Hussein Obama was littered with dozens of scandals with everything from bribery, trying to prevent Benjamin Netanyahu from winning reelection, all the way up to the infamous failed Mexican gun running scandal that resulted in the death of a US Border Agent. Why don’t you remember those things? Because the fake news media did their very best to either cover it up, under report on it, or just completely ignore it all together. We present this article today as a gentle nudge to your memory, and to point out how disgustingly unfair President Trump is being treated in the media. And just remember one thing. If Russia really did tamper with our elections, they did it over an 18 month period while Barack Obama was still in power, and he did nothing to investigate it and nothing to stop it. Kinda like he colluded with them, eh? Hmm…

10,000 Palestinians Gather On Israel Border With Kite Bombs And IEDs As Protest Continues For Second Week
EDITOR’S NOTE: The Palestinians have no intention of giving up on their violent protests against Israel, no matter how many people have to die in the process. For a second week straight, over 10,000 Palestinians, under the direction of terror group Hamas, did their best to incite and provoke the IDF to shoot at them. But ironically, most of the bombs they hurled at Israel actually failed to reach thier target and blew up Palestinians instead.

USA anfaller Syrien tillsammans med Frankrike och Storbritannien
”USA har tillsammans med Storbritannien och Frankrike inlett en militärt anfall mot flera mål i Syrien. Det meddelade ländernas tre ledare Donald Trump, Theresa May och Emmanuel Macron, natten mot lördag. Strax efter beskedet kom de första rapporterna om explosioner i huvudstaden Damaskus.”

Hybels kritiker: Ville se ånger, inte avgång
”På tisdagen lämnade Willow Creek-grundaren Bill Hybels sin tjänst. Men vissa anser att han kommer för lätt undan. ”Målet för mig var aldrig kopplat till att en uppsägning av Bill. Målet är att föra in sanningen, för att avslöja maktmissbruk som sträcker sig över en period på 30 år, med kvinnor som är skadade och i vissa fall livrädda för att träda fram”, skriver pastor Nancy Beach i en bloggpost. Nancy Beach är en av två före detta Willow Creek-ledarna som offentligt har anklagat Bill Hybels för sexuella trakasserier. I bloggposten beskriver Beach den uppkomna situationen som ”hjärtskärande, splittrande och uppriktigt sagt utmattande”.
…”Det kan inte bli något helande förrän hela sanningen har kommit fram i ljuset. Jag vet att ni inte vill höra detta … men det kommer att komma mer. Och vi får inte ignorera dessa kvinnors röster annars kommer de att utnyttjas igen. Bill Hybels är inte offer här!”

Israel Will Be Forced To Side With America Against Russia Should President Trump Launch Missiles On Syria
EDITOR’S NOTE: If President Trump follows through on his threat to rain down missiles on Syria, America’s biggest ally in the region Israel is going to be forced to side with them against Russia, and Russia will consequently retaliate against both the United States and Israel. Turkey, Iran and Lebanon would jump at the chance to side with Russia against their biggest enemy Israel, and in a matter of hours it could turn into a battle of Biblical proportions. And May 14th is officially now only a mere 34 days away…imagine that.

As England Moves Submarines Armed With Cruise Missiles Within Striking Range Of Syria Theresa May Convenes ‘War Cabinet’ 
EDITOR’S NOTE: British Prime Minister Theresa May is prepared to act with or without the consent of Parliament, sources are now saying. UK submarines armed with Tomahawk cruise missiles have already been positioned off the coast of Syria to support the United States just as soon as President Trump gives the go ahead to launch the missile strike. Kinda funny to think that a potential war of such Biblical proportions could be waged largely on Twitter and social media, yet it is. The end times clock is ticking, the only question is will it blink or go boom?

Pastor i Ungern: Därför gillar vi Orbáns politik
”Västvärldens medier ger en osaklig bild av politiken i Ungern. Det anser Budapest-pastorn Imre Pintér och påpekar att bevakade gränser inte är detsamma som främlingsfientlighet. – Nationerna skapades av Gud som något gott, säger han och berättar att många kristna i landet stöder omvalde premiärministern Viktor Orbán. … – En av anledningarna till att många röstade på Fidesz tror jag är att partiet vill bevara äktenskapet som något som är mellan man och kvinna, att det skyddar de ofödda och att det är emot dödshjälp. Det ungerska folket gläds över att de kristna värderna skyddas, säger Imre Pintér. Att partiet inte vill ha öppna gränser ser han som något positivt. Har man inte en gränsbevakning så vet man inte vem som kommer in i landet. Även om de flesta immigranter har goda avsikter så finns det en del terrorister bland dem. Inträden i ett land bör ske på ett kontrollerat sätt.
..Från omvärlden har Ungern kritiserats hårt för inskränkningen av pressfrihet och för att inte följa demokratiska grundprinciper. Men Imre Pintér känner inte igen sig. Han påpekar att han, och andra kristna, gläder sig över den frihet de upplever i landet. – Vi kan gå ut på gatorna och evangelisera, vi blir inbjudna till alla sorters skolor för att ha bibellektioner, vi får driva kristna skolor och vi involveras i arbete som drogprevention. Vi kan ”föra ett lugnt och stilla liv”, som Bibeln säger.” (Sara Andersson ViD)
OHLINS: Hela artikeln är värd att läsa och vi instämmer i det som denne pingstpastor ger uttryck för. När vi var på semester i Ungern för ett par år sedan kunde vi också konstatera att Ungern är det renaste landet som vi har besökt i Europa.

Skottlossning på Hisingen (Backaplan)
”De två männen som under onsdagen besköts i Brämaregården på Hisingen har släppts på fri fot. Männen misstänks själva för dråpförsök. Polisens teori är att de efter skjutningen jagade ikapp den misstänkte skytten och körde på honom med sin bil. – Den misstänkte skytten är fortsatt under begreppet gripen, säger polisens presstalesman Tommy Nyman. ”

Här skjuts tågbiljetten in under huden
”Det kan låta som science fiction, men faktum är att det redan finns ett par tusen personer i Sverige som i dag kan blippa sin tågbiljett med hjälp av ett microchip under huden.”
OHLINS: Vi är inte där än men vi ser att det närmar sig, ”märket”, som Bibeln har förutsagt och varnar för (Upp 13). Vi har alltid sagt att det kommer att knytas till bekännelsen och den världsreligion med religionssynkretism i den nya världsordningens agenda som det aktivt arbetas för på många fronter. Därför ska vi vara på vår vakt och istället lita på Gud när den tiden kommer.
Upp16:2 …och onda och svåra bölder slog upp på de människor som hade vilddjurets märke och som tillbad dess bild. (vilddjur står för en världsmakt/världsrike och en gudsfientlig ledare)

Bill Hybels slutar med omedelbar verkan
”Efter anklagelserna om sexuella trakasserier väljer nu Bill Hybels, pastor och grundare av megakyrkan Willow Creek i Chicago, att lämna sitt uppdrag. Det meddelade han församlingen på tisdagskvällen.”
OHLINS: Gud varnade för Bill Hybels företagsstruktur i församlingen >> .

Stakset vittnade till svenska folket i populär poddcast
”Vid ett tillfälle i avsnittet frågar Kristoffer Triumf om Sebastian Stakset själv skulle kunna tänka sig att bli politiker. ”Nej, jag ska inte gå ner i ämbete. Jag jobbar åt kungen”, svarar Stakset.” (Sara Andersson ViD)

Jihad expert: Stop accepting refugees – Europe is importing a civil war
AlDe’emeh believes that Europe’s politicians are naïve when it comes to mass-immigration, Islam and failed integration. He advises halting the influx of refugees, stating that Western Europe is “importing a civil war”, adding that “we first have to know what we need to do with the people who are already here”.

Israel on Highest Alert as Iran Threatens to Attack

The late C. Peter Wagner highlighting the reorganising of his NARpostolic network and agenda
OHLINS: Här ser vi än en gång i klartext hur avfallet breder ut sig. De apostoliska nätverken samlas och ska ta ”herravälde” (Dominion) på ”de 7 bergen” (en villolära som sprids genom Sverigebönen).

Eastern Mediterranean On Alert As British And French Forces Could Launch Missile Strikes On Syria Within The Next 72 Hours
EDITOR’S NOTE: So many countries are using Syria to advance their own agenda that it’s getting harder and harder to discern fact from fiction. But the facts are that Russia, Turkey and Iran have agreed amongst themselves to control Syria and defend it from all attacks. In America, President Trump is making noises about launching Tomahawk missile attacks, and here we have a report of both British and French Forces perhaps hours away from a missile strike on Syria. Why all the fuss? Do a word search in your KJV Bible app on the word ‘damascus’ and see what pops up. You might just be surprised.

Adaktusson: Vi måste stoppa islamismen
””Islamism är extremism, Muslimska Brödraskapet står för och sprider extremism. Därför är rörelsen och dess anhängare ett hot mot säkerhet och samhällsgemenskap”, skriver Adaktusson. Han vidhåller att Islamiska förbundet i Sverige lovordar sharia och, tillsammans med flera andra organisationer, pläderar för ett ”muslimskt civilsamhälle”. ”Som begreppet indikerar är ambitionen att bygga en parallell struktur och i praktiken skilja islamiska intressen från samhället i övrigt”, skriver Adaktusson.” (Sara Andersson ViD)

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Is Jesus Suddenly Appearing To People All Over The World Or Is It The Promised End Times Deception?

Russia Furious As Israel Launches Twin F-15 Jets For Pre-Dawn Airstrike On Iranian Base In Syria Killing 3 Iranians
EDITOR’S NOTE: Over the weekend, the Syrian regime carried out a horrific chemical attack on it’s own people yet again, resulting in scores of dead women and children. President Trump strongly condemned the attack. Then just this morning, Israel launched twin F-15 fighter jets to wipe out an Iranian weapons stronghold in Syria. All the big end times players are on the same prophecy playing field yet again, how far will it go this time? And the countdown to Israel’s 70th anniversary continues to tick, tock, tick.

SvenReichmann

OHLINS: Vi har nåtts av ett sorgligt besked. Bibelläraren Sven Reichmann finns inte längre hos oss. Han är hemma hos sin Frälsare och bättre kan han inte ha det. Likväl är han saknad av många och vi minns honom med stor tacksamhet till Herren. Sven har betytt väldigt mycket för många människor med sin gudagivna förkunnargåva och andliga insikt, som bibellärare och själavårdare.
Vi vill rekommendera hans undervisning än en gång och vi tackar Gud för den tjänst som han fick utföra. Våra tankar går till familj och de närmaste, i bön till ”all trösts Gud” som hjälper och tröstar i sorgen (2 Kor 1:3).
Själavårdsserien och Sven Reichmanns personliga vittnesbörd.
Boken (pdf): Allt är inte Gud som glimmar

Allt är inte Gud

Gendron on Pope Francis 
OHLINS: Intressant video!

WEEKLY WATCHMAN

WATCH JERUSALEM NEWS

END TIMES AXIS OF EVIL: Putin Creates Powerful Alliance Between Russia, Iran And Turkey For Control Of Damascus And Syria.
EDITOR’S NOTE: For those of you who think we might be putting a little too much emphasis and importance on the upcoming 70th anniversary of regathered Israel, today’s article should clear that up for you. Russia, Iran and Turkey forming an alliance just this week to take control of Syria absolutely leaps off the pages of the Bible. Putin supplies both Iran and Turkey with nuclear and military technology, as well as oil and gas. All three countries are mentioned in the Bible as Gog-Russia, Persia-Iran and Turkey/Meshech and Tubal . And obviously, so is Syria which figures quite heavily in Bible prophecy. We now have a little more than 5 weeks to go until May 14, and it’s anyone’s guess what will happen next. But buckle up because it’s gonna be something big.
OHLINS: Hes 38-39 stämmer exakt in på denna allians! Ryssland kommer att starta striden på Herrens Dag!

Tro byggd på evidens
..”Uppståndelsetron bygger på empiri; de ser, hör, känner på Jesus. Och Jesus själv tar emot stekt fisk från dem och äter i deras åsyn. Det handlar om evidens, inte enbart för enskilda individer, inte enbart vid enstaka tillfällen, utan vid upprepade tillfällen inför stora grupper av vuxna människor. Ärkebiskop Antje Jackelén skrev i påsktid angående uppståndelsen: ”Det är inte alls så att man från början förstod bibeltexterna bokstavligt och först i nutid börjat tolka symboliskt eller metaforiskt. Och att det senare skulle vara sämre, slappare, liberalare än det förra. Kunskapen om flera tolkningssätt har i stort sett funnits hela tiden.” (DN 1/4) Det är inte historiskt hållbart. Uppfattningen att Jesu uppståndelse kan förstås symboliskt eller metaforiskt dyker upp först efter upplysningsfilosofins genomslag. Nytolkningen av uppståndelsen bygger på vad Jackelén benämner ”modern naturvetenskaplig världsbild”, men hellre borde benämnas naturalism. Det är uppfattningen att naturen är det enda som existerar, vilket gör uppståndelsen till en omöjlighet. De första kristna såg inte uppståndelsen som en anomali i naturen; den var ett Guds verk.  Som Petrus sade på pingstdagen:”Denne, nämligen Jesus, har Gud låtit uppstå, och vi kan alla vittna om det”, Apg 2:32 (Stefan Gustavsson)

Ex-muslim om böneutrop: ”Proklamerar Allahs herravälde”
”När det muslimska böneutropet ljuder över en stad så betyder det att ”vi har intagit denna stad”. Det säger Berisha Gjohn-Marko som växte upp i en muslimsk familj på Balkan. …Han varnar för utvecklingen i Sverige. Om vi börjar att säga ja till enskilda minareter, så blir det ett prejudikat som kan användas av muslimer på varje ort, menar Berisha Gjohn Marko. Och även om det först handlar om proklamation en gång i veckan så tror han att positionerna kommer att flyttas fram efter hand, att det längre fram kommer att handla om fem gånger om dagen. — Det kommer inte att förbättra integrationen om vi säger ja till minareter och böneutrop i Sverige. Snarare tvärtom, menar Berisha Gjohn Marko bestämt. – Vilken person som inte är muslim vill bo i ett sådant område med denna proklamation? frågar han sig och ser framför sig bostadsområden med allt större koncentration av muslimer. – Andra svenskar kommer med stor säkerhet att flytta därifrån..” (Per Danielsson)

”Fredsmarsch” mot Israel urartade i våld
”Det blir ingen utredning av långfredagens händelser i Gaza, då minst 16 palestinska demonstranter dödades av israelisk militär. Skottlossningen skedde bland annat sedan palestinier blivit våldsamma, och flera av de dödade tillhör terrorstämplade Hamas. ..Hamas utnyttjar civila genom att sända barn till staketet mot Israel och medvetet riskera deras liv.”

As Saudi Arabia Shockingly Says That Israel Has A ‘Right’ To Its Own Land, Is This The Man With The Peace Covenant?

UN Condemns Israel For Defending Their Borders As Hamas Continues Their Relentless Attacks On The Gaza Strip
EDITOR’S NOTE: The United States firm for Israel over the weekend, blocking a UN Security Council statement urging restraint and calling for an investigation of the violence. Israel is being attacked and Israel has a 100% right to defend their borders at any and all times. Hamas has promised that these relentless terrorist attacks will continue all the way up to Israel’s 70th anniversary on May 14th, 2018.

Congregation Shocked As Jacksonville Florida Megachurch Pastor Claims Face To Face Visit With Jesus Christ
My mind had trouble processing what I was hearing, but yet, here it was in all it’s Laodicean glory. The pastor of a huge megachurch was in front of his congregation, telling them that he had seen the risen Lord Jesus Christ face to face on “good Friday” evening. And the people, though hesitant at first, began lapping it up. Tears came to my eyes as the end times spectacle continued.

Det är inte lätt att få det rätt
Paul Widen: ”…Missnöjet mot Hamas bland Gazas befolkning har därför aldrig varit större, vilket än en gång har fått Hamas att ta till det väl beprövade och mycket effektiva politiska knepet “skyll på judarna”. Det uttalade målet med de palestinska massprotesterna är att forcera gränserna och förinta staten Israel. Israels försvarsstyrkor (IDF) har därför – föga förvånande – fått order om att förhindra detta. 16 palestinier dödades under fredagens protester i Gaza efter att ha försökt forcera gränsen. Anders Persson, den “Mellanösternkännare” vid Lunds universitet som SVT citerar, menar att Israels “hårdföra svar” kan ses som ett försök att avskräcka framtida protester. En mindre förljugen tolkning av händelserna är att Israels agerande enbart handlar om att säkra sin internationellt erkända gräns från sina uttalade fiender. När en lista med namnen på de palestinska dödsoffren publicerades under lördagen tvingades Hamas mycket riktigt erkänna att fem av dess medlemmar fanns med på listan. Senare samma kväll uppgav IDF att ytterligare fem av dödsoffren var medlemmar i andra terroristorganisationer.”
VIDEO: IDF Releases Video Statement About Deadly Gaza Border Riots

Minst fyra döda i oväder på Fiji
”Minst fyra människor har omkommit och ytterligare en saknas på Fiji efter cyklonen Josie, rapporterar lokala medier.”

OHLINS: De här två artiklarna som följer är intressanta för att förstå det som sker i våra kyrkor och i världen för övrigt. Det förklarar hur vi kommer att få se ”skökan” sitta på vilddjuret: Det förklarar även en del drömmar som en del haft om en kommande ”Naziströrelse” som förföljer Församlingen. (Samma ande bakom)
1/ THE NAZI ROOTS OF THE ENVIRONMENTAL MOVEMENT
2/ The Trouble with “Blue”: Dominionism and the New Babylon

Hillsong exposing their Chrislamic, Roman Catholic agenda
OHLINS: Bekräftar bara vad Herren varnat oss för genom åren! Det är hit allting leder till slut
”på de 7 bergen”

VIDEO: The Remnant vs Pope Francis Plan to Take Over the World 2018

IDF: At least 10 of the 16 killed at Gaza border were members of terror groups
”The Israeli military on Saturday night identified 10 of the 16 people reported killed during violent protests along the Gaza security fence as members of Palestinian terrorist groups, and published a list of their names and positions in the organizations. On Friday, some 30,000 Palestinians took part in demonstrations along the Gaza border, during which rioters threw rocks and firebombs at Israeli troops on the other side of the fence, burned tires and scrap wood, sought to breach and damage the security fence, and in one case opened fire at Israeli soldiers..”
Sanningen om det som händer vid gränsen till Gaza: ”Den israeliska militären identifierade på lördagskvällen att 10 av de 16 personer som dödades under våldsamma protester längs Gazas säkerhetsstängsel var medlemmar av palestinska terroristgrupper och publicerade en lista över deras namn och positioner i organisationerna. På fredagen deltog cirka 30 000 palestinier i demonstrationer längs Gaza-gränsen, under vilka upprorsmakare kastade stenar och eldbomber på israeliska trupper på andra sidan staketet, brände däck och skrot, försökte bryta och skada säkerhetsstängslet och i ett fall öppnade eld mot israeliska soldater..
OHLINS: Att demonstrationen skulle vara fredlig är en lögn.

Rysk övning kan påverka både flyg och färjor
”Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till DN att det är en ovanlig begäran från Rysslands håll. – Den strider inte emot regelverket. men det finns anledning att ha en hel del frågetecken kring varför man ska göra det här. Det gäller att följa händelserna med stor eftertänksamhet och se vilka effekterna blir, säger han till tidningen. Han uppger att han inte vill gå in på vilka kontakter man haft med Ryssland angående övningen.”

Ryssland kräver att brittiska ambassadstyrkan minskas med över 50 personer
”Ryssland trappar nu upp den diplomatiska konflikten efter nervgiftsattacken i Storbritannien mot dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter. Enligt nyhetsbyrån Reuters har Ryssland krävt att Storbritannien minskar antalet ambassadanställda i Ryssland med över 50 personer.”