Herren kommer att skaka allt som kan skakas.

Heb 12:25 Se till att ni inte avvisar honom som talar. Ty om inte de kunde komma undan, som avvisade honom när han varnade dem här på jorden, hur mycket mindre skall då vi kunna det, om vi vänder oss bort från honom som varnar oss från himlen. 26 Den gången kom hans röst jorden att skaka, men nu har han lovat och sagt: Än en gång skall jag komma inte bara jorden utan också himlen att skaka. 27 Orden ”än en gång” visar att det som skakar skall försvinna, eftersom det är skapat, för att det som inte kan skaka skall bestå.

Ser vi vad som står i vers 25? En varning till oss kristna att inte avvisa honom som talar… Detta innebär att alla verk som är uppbyggda och skapade av människors visdom och kraft kommer att skakas sönder.

En syster från Jönköping berättade om en uppenbarelse hon fått från Gud. Herren visade henne olika predikanter som var på olika plattformer. Men plötsligt så skakades plattformarna och predikanterna föll ner. Herren visade henne att en tid kommer då alla som upphöjt sig själva och ställt sig själva på viktiga positioner, skall skakas ned därifrån.

Lagom när vi skulle skriva den här funderingen kom ett Nyhetsbrev från J Lee Grady (Redaktör för världens största kristna karismatiska tidning Charisma) som vi översätter här.

SAY GOODBYE to the UNTOUCHABLE PREACHERS (Sv: Säg adjö till de orörbara predikanterna) -by J. Lee Grady.

Gud skakar sin församling och tar bort all korrumption. Men det är vi som skall dela skammen att vi har hjälpt till att ge dessa charlataner en plattform att stå på. Al Capone kontrollerade en gång hela Chicago och denne 20 -tals gangster mutade till och med borgmästaren. Han mutade polisen och var kung över allt spel och all smuggling. Han undkom kulorna i åratal och levde över lagen och han fick smeknamnet ”untouchable” (orörbar) för att ingen tycktes kunna få honom fast inför lagen.

Innan Capone slutligen åkte in i fängelse 1932 så försökte han att rättfärdiga sina brott och sa: ”Allt har jag gjort för att tillfredställa allmänhetens krav”. Han tog inte ansvaret för det lidande han hade orsakat av den anledningen att politiker och polismän och andra hade stött honom hela tiden.

Vi kan aldrig få reda på sanningen om hur många otroende som har förkastat evangelium bara därför att de har sett hur församlingen har stött dessa falska predikanter som har skrutit och skrävlat, ljugit och stulit och tiggt sin väg framåt medan vi har applåderat dem och skickat pengar till dem.

Jag hatar att jämföra någon Guds tjänare vid en gangster. Men den bedrövliga sanningen är att det idag finns en handfull (ja mer) hänsynslösa predikanter som delar samma avskyvärda sätt som Capone handlade på. De är besatta av girighet och de är mästare i att bedra och manipulera. Dessa har köpt sig in i den karismatiska religiösa subkulturen och har använt sin bedrägliga hypnotiska kraft att kontrollera de största kristna TV -stationerna.

Men nu är deras dagar räknade precis som Capones blev till slut. Nu kommer rättvisan snart att hinna fatt dem. Dessa falska profeter har troligen startat med en riktig kallelse från Gud men framgången har förstört dem. De har lurats iväg från den sanna tron för att söka egen berömmelse och rikedom. Och när deras ministries blomstrade så började kompromissen och maskineriet började att rulla på.

Men nu under den stora recessionen så börjar Gud att få fatt i dem. Men innan vi jublar över att dessa bedragare blir bortplockade från sina talarstolar och från sina sändningar i etern så låt oss trycka på pausknappen och tänka efter ett tag. Hur kommer det sig att dessa falska predikanter uppnått en sådan berömmelse? Ja det kunde inte ske utan vår hjälp. Vi är faktiskt skyldiga till detta (i stort) När de sa: Herren lovar dig en okänd rikedom om du helt enkelt ger mig 1000 dollar direkt. Vi gick till telefonerna och debiterade gåvan på våra kreditkort. Gud förlåte oss.

Vi har handlat väldigt tanklöst. När de sa: Jag behöver en stor gåva idag för att reparera mitt privata Jetplan. Då frågade vi oss inte själva varför en Guds tjänare inte var ödmjuk nog att flyga standard klass till en tredje världen nation. Gud förlåte oss att vi har handlat så dåraktigt. Och när det blev uppenbarat att de dessutom levde i omoral och misshandlade sina fruar och hade oäkta barn med andra i olika städer. Ja då lyssnade vi på deras bortförklaringar istället för att kräva att ledare i Kristi kropp skall agera som kristna.

Gud förlåte oss så naiva vi har varit. När de tiggde 2 miljoner dollar mer i gåvor för att ders budget inte längre håller så frågar vi inte hur det kan komma sig att behöver sova i en lyxhotelssvit som kostar 10000 dollar/natten. Ja faktum är att om en kristen ifrågasätter så svarar en annan kristen: Kritisera inte! för Bibeln säger: Rör inte Herrens smorde!

Gud förlåte oss! Vi har behandlat dessa bedragare precis som de gjorde med Al Capone som om de vore ”untouchable” och tack vare det så har deras korrumption spridit sig rakt in i den karismatiska församlingen som en plåga. Hela vår rörelse är uppfylld av materialism, stolthet, villoläror, sexuella synder. Och detta har skett bara därför att vi inte har pekat ur dessa bedragare och avslöjat dem för vad de verkligen är. Obalanserade, själviska egoistiska och helt känslokalla.

Om vi hade brukat biblisk urskiljning för länge sen så skulle vi ha kunnat undgå den här röran. Vi vet inte hur många det är, hur många icke troende som har förkastat evangeliet när de såg att kyrkan stödde dessa bedragare som skröt och skrävlade och smickrade och ljög och mutade. Och tiggde med tårar sin väg in till oss medan vi applåderade dem och sände dem pengar.

Välmenande kristna citerade 1 Krön 16:22 Rör inte min smorde. Och bakom detta gömmer sig dessa bedragare och de gör skriften en väldig orättvisa. Detta bibelställe kräver inte att vi skall hålla tyst när dessa ledare utövar påtryckningar och förleder människor. Nej motsatsen är sann. Vi skall konfrontera dem i deras synd, i en ande av kärlek och ärlighet. Vi visar inte kärlek till församlingen om vi låter dessa karismatiska bedragare och ”Al Capones” bedra en hel generation.

Från Andrew Stroems nyhetsmail 4/8-10

Mvh Ohlins