Dröm om Jesu Tillkommelse och Laglösheten

En av våra läsare hade natten till i dag en profetisk dröm som vi tycker ligger helt rätt i tiden.
Han skriver till oss så här:

Frid! Jag vill skriva om en dröm jag hade natten till den 30 december -09.
Jag var i mitt hus på övre våningen, då jag ser genom fönstret mot öster att det liksom flammar upp på himmelen. Det ökar i kraft och sprider sig över himmelen. Jag ser i allt detta en gestalt, och jag ropar, Jesus kommer. Jag blir så skakad av allt detta jag ser, att jag bara ropar hans namn flera gånger. Ropar till min familj att Jesus kommer och att vi måste springa ut för att möta Honom. Jag, min fru och våra barn springer ut på gården. Upplever att det vi ser händer långsamt men bestämt. Mitt i allt detta så ser jag en annan gestalt på marken, som försöker förvilla oss och våra grannar. Gestalten framställer något som lockar människorna, något som kan liknas vid mat. Denna gestalt säger sen att det som är framtiden är att investera i det han lockar med. Jag tycker i drömmen att det är bisarrt att människorna släpper fokus från Jesus till denna falska gestalt. Jag ropar till dem att, Jesus kommer på skyarna, men de hör mig inte. Slut på drömmen.

När jag vaknade var jag förvånad över att människorna var mer intresserade av denna ”mat” och investering i något jordiskt. Denna dröm var väldigt verklig, men jag upplevde att det fanns tid för de ofrälsta att omvända sig och bliva frälst även när detta syntes på himmelen.
Hälsningar XX

Ohlins: En mycket intressant dröm, tycker vi. Ordet för laglöshet är a-nomia (anomia) och det betyder ”a” -inte eller ej + ”nomos” laglig mat (för får och boskap). Han med ”maten” i drömmen är ”den laglöse” (a-nomos) som erbjuder förbjuden mat.

2Tess 2:7 Redan är ju laglöshetens (a-nomia) hemlighet verksam. Han som nu håller tillbaka måste endast först röjas ur vägen. 8 Sedan skall den laglöse (a-nomos) öppet träda fram. Men honom kommer Herren Jesus att döda med sin muns anda och förgöra, när han visar sig vid sin ankomst. 9 Den laglöses ankomst är ett verk av Satan och sker med stor kraft, med lögnens alla tecken och under 10 och med all slags orättfärdighet som bedrar dem som går förlorade, eftersom de inte tog emot sanningen och älskade den, så att de kunde bli frälsta.

Vi ser här ”den laglöse” (a-nomos) som delar ut den förbjudna maten (a-nomia)
Den här drömmen är en stark varning om att vi närmar oss Antikrist och den falske profetens bedrägliga läror med efterföljande falska under och tecken.

Vi ser även i 2 Petrus 2 samma bild. Här varnas för att dras med i de laglösas villfarelse (2 Petr 3:1).
Det står till och med vad de laglösas villfarelse är. Det är att förvrida skifterna (2 Petr 3:16)  Anomia (laglöshet) benämns ofta på hebreiska att ”förvrida Guds Ord(Avon – Aven – Avel).

Vad är det som man kommer att ”förvrida Guds ord om?” Det kommer att handla om Jesu tillkommelse (2 Petr 3: 3-4)

Mvh Ohlins