Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV 

pm-1
Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

Parousia Mission Göteborg 17/6-2018 Mer från Göteborg
Janne: Gud är en förtärande eld (Mp3) Text >>
Elvor: Att vandra i umgängelse med Gud (Mp3) Text >>

Parousia Mission Kungsbacka – Mer från Kungsbacka
Elvor:  Guds väg är alltid den bästa (Mp3) 20/6-2018 Text >>
Janne
: Formad och Brukad (Mp3) 6/6 2018  Text >>

KOMMANDE MÖTEN – PAROUSIA MISSION (med Elvor & Janne)
(Vi har uppehåll i juli månad)
Parousia Mission/Göteborg – Söndag 12/8 Kl 14:00  i  Wartagården
Parousia Mission/Kungsbacka – Onsdag 15/8 Kl 18:00 i Emanuelskyrkan

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO: 
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne
———————–

Kontroversiell islamism starkare än tidigare
”Antalet våldsbejakande islamister har tiofaldigats till cirka 2 000 på mindre än ett decennium, och antalet salafister räknas enligt forskarna i tiotusental. Starka sociala band finns mellan aktörer ur respektive miljö, och de antidemokratiska strömningarna är starka. – De är mot demokrati, de är mot deltagande i samhället, de påverkar barn i koranskolor, de har bjudit in predikanter med antisemitiska och homofoba uttryck. Det krockar med den svenska värdegrunden och demokratiska fri- och rättigheter, säger Magnus Ranstorp, en av rapportförfattarna. En liten grupp radikala predikanter har enligt forskarna delat upp landet mellan sig. En del står för direkt våldsbejakande åsikter, och har exempelvis hyllat IS.” (Anja Haglund)

Skicka bönen till rätt adressat annars hamnar den fel
Hur vi bör adressera Gud själv har Jesus lärt oss. Ingenstans har vi uppmanats till bön via avlidna. ..Mitt intresse för denna fråga går tillbaka till år 1970 då jag befann mig i en liten oansenlig pingstlokal i Frankrike. På väggen längst fram i lokalen fanns följande text: ”Det finns endast en Medlare mellan Gud och människor, Jesus Kristus”. Som kristen från det protestantiska Sverige tycktes det mig nästan onödigt att framhäva en så uppenbar sanning som denna. Med tiden skulle jag dock få stor respekt för betoningen av att Jesus är den unike medlaren mellan Gud och människa ibland en katolskdominerad befolkning. (Erling Medefjord)
OHLINS: Artikeln är åter igen en påminnelse om hur farlig och obiblisk katolicismen är. Hur långt ska den falska ekumeniken gå innan den andliga blindheten är total?

Mod är temat för konferens i Vänersborg
”Kreativitet och andlig urskiljning. Det kommer att vara två tyngdpunkter när församlingsnätverket New Wine samlas till konferens i Vänersborg mellan den 27 juni och den 1 juli i år.”
OHLINS: Är det ett hån eller ett skämt?! Här ska ett nätverk lära ut urskiljning, som själva är öppna för andlig ohyra och villfarelse. New Wine öppnade för Bethel Church och Bill Johnson i Sverige (Läs var de hör hemma efter deras egna ord när de öppet står för new age-metoder och new age-andlighet), som ”hämtar kraft” vid kristnas gravar (”grave sucking” – ockultism), ”väcker upp och kommenderar änglar” i öknen (ingen gräns på högmodet?), tillhör NAR och trosrörelsen (som har splittrat och förstört mängder med församlingar och berövat många kristna på deras äkta tro) med nygnosticism och girighets”evangelium” och ”lär ut hur man helar och profeterar” (spådom och häxkraft, tarotkort, ”destiny-pants”)…

Flera personer döda i skottlossning på redaktion i Maryland
”Minst fem personer har dödats i samband med en skjutning på Capital Gazettes redaktion i Annapolis, Maryland. En person som haft en dispyt med tidningen är gripen.”

Simon Peter From The Bible Bears No Resemblance To The Mythical ‘Pope Peter’ Of The Catholic Church
The Catholic Church, a counterfeit of the the actual Church that Jesus started, is built largely on myth, superstition and folklore. As we showed you in an earlier article, the actual Mary of the Bible has almost nothing in common with the imaginary ‘mary’ put forth by official Vatican teaching. The Catholic Church performs the same “hatchet job” on the humble fisherman and servant of Jesus Christ, Simon Peter.

BABYLON RISING: Jesuit Pope Francis Functioning More Like A King As EU Rulers Look To Vatican For Leadership
EDITOR’S NOTE: Why so many of the European Union’s political leaders turning to Pope Francis, a religious figure,  for leadership and guidance? Because Revelation 17 and 18 says that the Vatican is Whore of Babylon with whom the ‘kings of the earth’ will enriched themselves by bowing down to her. This is why you see so much political posturing from Pope Francis as he begins to assume the kingly role that Revelation says the end time pope will have. And in a fascinating turn of events worthy of inclusion in a Left Behind novel, Francis awarded French president Macron with something called an honorary canon of the basilica of St. John Lateran. I know you likely have never heard of it, but it’s packed with prophetical intrigue. St. John Lateran is the very first Vatican building built by Rome, as it was in the processing of swallowing whole the Christian Church that Jesus started, in a hostile takeover in the early 300’s. Looks like King Francis in 2018 is planning on expanding the Vatican empire. 

Jordskalv utanför Kalix: ”Rutorna skakade”
Ett jordskalv har inträffat vid orten Sangis, en bit öster om Kalix.
Skalvet har en preliminär magnitud på 3,2. Det är kraftigt med svenska mått mätt.
OHLINS: Förra veckan kom ett lika starkt i Skara
Ett jordskalv med preliminär magnitud 3,0 inträffade klockan 07:49 cirka 8 kilometer öster om Skara, uppger Svenska nationella seismiska nätet på morgonen.– Det är ett relativt stort skalv med svenska mått, säger Björn Lund, seismolog Uppsala universitet till TT. Mätningen är preliminär och skalvet inträffade klockan 07.49. – Det inträffade med centrum 7-8 kilometer öster om Skara, säger Björn Lund.

Israel har rätten på sin sida
”..Vi ska då påminna om att den till synes svage, den man tycker det är synd om, inte alltid är den svage. I palestiniernas fall har de så många på sin sida, både i Israels närområde och i världen. Det är också en helt annan sak att betraktas som svag än att ha rätt. Det är två helt olika saker, men som ofta blandas ihop. Inte minst i Sverige.” (Ulf Cahn)

SEA: Utredning om bidrag till trossamfund oroar
”– Regeringens utredning om statens stöd till trossamfunden sänder oroväckande signaler. Det menar Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, SEA. …Utredningen öppnar även för inskränkningar i ett samfunds frihet att själv avgöra vilka man vill anställa, samt för ett slopat stöd till de teologiska utbildningarna, enligt Rudenstrand.
OHLINS: Det är nog inget annat att vänta i den här tiden. Samtidigt som trossamfund gör bäst i att klara sig utan statliga bidrag, gäller det inte bara ekonomi utan åsikts – och yttrandeinskränkning enligt den antikristna agenda som driver världen. Sverige är på väg bort från sin frihet när gudsfruktan bespottas. Även inom kristenheten lyser gudsfruktan med sin frånvaro där människoupphöjelse och människocentrerade ”evangelier” tar över, skryt och självgodhet ersätter ödmjukhet och förkrosselse. Guds Ande manar den som väljer att följa Jesus och Guds evangelium: ”Håll fast det du har så att ingen tar din krona”. (Upp 3:11)

Livet rasar samman när vården sviker
Det är fruktansvärt att en människa som under många år har slitit hårt men blir sjuk, på kort tid ska behöva förlora allt på grund av brister i den vård man betalat skatt för att få. Det är riktigt illa när anhöriga dessutom bemöts illa och man inte tar till sig och lyssnar då anhöriga ropar och ber om hjälp. Jag hoppas att våra politiker får upp ögonen för hur illa ställt det är och gör något åt det (det är ju valår i år). Det drabbar inte enbart patienten, utan även de som står nära och det får återverkningar i hela vårt samhälle. Nästa gång kan det vara du eller din granne som drabbas.” (Margréth Jansson)

watch_jerusalemWATCH JERUSALEM NEWS

weekly_watchman

WATCHMAN NEWS

Hatbrott bakom attack mot synagoga
”Attacken mot synagogan i Göteborg betecknas som ett hatbrott. Tre män döms av Göteborgs tingsrätt för grovt olaga hot och försök till grov skadegörelse. Straffet blir 2 års fängelse för två av dem och den tredje döms till 1 år och 3 månaders fängelse. En av de tre ska också utvisas ur landet.” (Dagen)

De brinnande drakarna som kan utlösa nästa krig
Paul Widen: ”…Vågen av raketattacker var dem mest omfattande sedan slutet av maj, då närmare 200 raketer och granater avfyrades från Gaza mot Israel under en tvådagarsperiod. Sporadisk beskjutning inträffade vid några tillfällen under interrimsperioden, senast natten till måndagen då tre raketer avfyrades från Gaza i riktning mot staden Ashkelon. Ett större problem än raketattackerna är emellertid den nya terrortaktik som började användas i Gaza i samband med vårens massdemonstrationer: brandbomber som hänger i linor från drakar eller heliumballonger, som med vindens hjälp förs över gränsen innan de landar och antänder den torra växtligheten i området. Över 2400 hektar åker- och skogsmark i Israel har eldhärjats på detta sätt de senaste veckorna, till en kostnad av motsvarande miljontals svenska kronor. En annan variant av denna terrortaktik har varit att sätta fast små sprängladdningar på drakarna eller ballongerna, som sedan landar på israeliskt territorium och exploderar när någon kommer i kontakt med dem.”

Gud är en förbunds-Gud
Mot denna bakgrund har vi all anledning att ta äktenskapsförbundet på allvar. Självklart finns det tillfällen då ett äktenskap kan behöva upplösas, till exempel vid otrohet, misshandel eller missbruk. Men av undantagen får vi inte göra någon regel. Framför allt bör vi undvika att sätta likhetstecken mellan sammanboende utan förbund och det äktenskap som Bibeln talar om som heligt. Vare sig som unga och nyförälskade, eller som äldre i vår andra eller tredje kärleksrelation, har vi blivit givna ett sådant mandat av Herren. Gud är en förbunds-Gud, och att hålla äktenskapet i ära är ett tydligt sätt att erkänna detta faktum. Att inte göra det, är ett lika tydligt sätt att visa att vi inte har förstått denna grundläggande egenskap hos Herren.” (Olof Edsinger)

new-world-order

Ny EU-lag kan förändra allt: ”En ödesfråga för internet”
Förslaget är ett försök från EU att fundamentalt omforma nätet och återta makt. Ett internetfilter tar liten eller ingen hänsyn till vad som är satir, vad som är nödvändiga skärmdumpar för att diskutera en samhällsutveckling. Att hellre fälla än fria kan ge mer pengar till upphovsrättshavare, men kommer kraftigt strypa den yttrandefrihet vi blivit vana vid. Men allvarligast är filtret som princip. Om man börjar filtrera medborgares ord i jakt på olagligheter, vad är då nästa steg? Det kanske låter bra när det handlar om upphovsrättsbrott, men vilka fler brott borde staten kontrollera och blockera så att de aldrig ens når nätet? Och ska verkligen sajter avgöra vad som är brottsligt?

OHLINS: Vi har varnat en längre tid för det här! Vi håller på att gå in i ett samhälle som mer och mer liknar det gamla Sovjet. Man vill likforma alla i den nya världsordningen! Förvänta dig mer och mer lagändringar som begränsar vår frihet:
1/ Vad du får tro!
2/ Vad du får säga!
3/ Vad du får äta
4/ Hur mycket energi du får göra av med osv osv…….

Det här handlar om en totalkontroll av människan! Men det kommer inte att lyckas! Herren själv kommer att gripa in och stoppa dessa planer.
Psa 2:1 Varför rasar hednafolken, varför tänker folken fåfängliga tankar? 2 Jordens kungar reser sig och furstarna rådslår med varandra mot HERREN och hans Smorde:
Psa 2:12 Ge Sonen hyllningskyss, så att han ej blir vred och ni går under på er väg, ty snart kan hans vrede upptändas. Saliga är alla som flyr till honom.

DEATH BY GOOGLE: Search Engine Giant Creates AI That Is 95% Accurate In Predicting Death Of Hospital Patients

The Same Democrats Excoriating Trump’s Immigration Policy Had Nothing To Say About Obama’s Illegal Immigrant Family Detention Centers

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Världsbankens vd Kristalina Georgieva påminde om att vi aldrig når FN:s Agenda 2030 (= VÄRLDSREGERING) utan en matrevolution. (Var beredda på att världen aldrig blir som förr det går mot det onda inte det goda säger ordet)
OHLINS: Toppstyrning om lagarna I FN sedan i Länderna (VÄRLDSREGERING) Upp 13 säger att det även kommer att gälla på det Ekonomiska som det Religiösa området. Varför tror ni nu Påven är så aktiv i dessa områden? Jo för att han är troligen den falske Profeten. Denne falske Profet kommer att få människor att följa FN:s agenda.

Dödsoffer i skalv i Japan

The Demonic World Council Of Churches Joins With The Vatican To Promote Forced Global Migration Of Illegals
EDITOR’S NOTE: As Israel was becoming a nation again back in 1948 in fulfillment of Bible prophecy, Billy Graham was asked: “What do you expect the World Council of Churches to do this August when they visit Copenhagen?” He replied: “I believe they are going to nominate the Antichrist!” That was back when Billy was mostly a Bible believer and had no issue with drawing the line in the sand when it came to exposing and preaching against false religions and movements like the WCC. But by 1952 and all into the 1960’s , Graham left his strong doctrinal stance and made alliances with not only the WCC but with the Vatican as well. Today we rightly recognize Billy Graham as the father of the Laodicean eccumenical movement. In 2018, the globalist group World Council of Churches is a proud partner with the Whore of Babylon as they seek to preach the George Soros gospel of open borders and forced migration of illegals. You can find dozens of articles and videos showing Pope Francis preaching on climate change, prosperity, nuclear war, wealth redistribution, or any other social justice topic you can think of. But you will never hear him preach the gospel of the grace of God that lost people might be saved. Not one time. But you will hear Francis say that a ‘personal relationship’ with Jesus Christ is ‘dangerous and harmful‘. 

RW-RKK
RW-RKK-2

Rick Warren calls apostate Roman Catholic Pope Francis ”our pope”

Rick Warren’s Capitulation to Rome

weekly_watchmanWATCH JERUSALEM NEWS

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

Regeringskris hotar i Tyskland
Det är CSU, bayerskt systerparti till kristdemokratiska CDU som Merkel leder, som går på tvärs mot Merkels migrationsvänliga linje. Inrikesminister Horst Seehofer (CSU) har offentligt utmanat Merkel genom att lansera en plan för en stramare tysk migrationspolitik. Han vill bland annat att migranter som sökt asyl i annat land ska kunna nekas inträde vid gränsen.

”The Catholic church has little to do with Christianity. As George Bernard Shaw said, Christianity is the greatest thing in the world. It is just a pity nobody ever tried it. Pope Francis is making sure as a Marxist that nobody will try it. He is making the new religion of environmentalism and global warming the opiate of the masses.”

OHLINS: Det råder väl ingen tvekan om att vi ser det religiösa vilddjuret ta form. FN:s agenda 2030 och de oändligt nya lagar kommer att föra fram det. Det innebär att Påven troligen är den falske profeten.

Kräv ett slut på hatet mot Israel, Svenska kyrkans medlemmar!
”..Svenska kyrkan kan helt enkel inte förmå sig att uttrycka någonting positivt om Israel – det förefaller som att något sådant skulle gå emot dess själva dna. Allt man sagt och skrivit om Israel under senare år är av en negativ och fientlig natur. En av de mest okänsliga formuleringarna i artikeltexten – och som samtidigt närmar sig det absurda – är när från ärkebiskop Jackelén motiverar varför Svenska kyrkan avstod från att gratulera Israel på 70-årsdagen eftersom kyrkan tidigare publicerat ett uttalande på årsdagen för Auschwitz befrielse. Denna häpnadsveckande formulering visar än en gång hur Svenska kyrkan cyniskt utnyttjar sin påstådda kamp mot antisemitism. Det är som om kyrkan härmed skulle få legitimitet för den radikala och brutala kampanj mot Israel som man nu bedrivit under så många år. Jag tillhör långt ifrån dem som ser all kritik mot Israel som antisemitism. Vad vi emellertid fått se från Svenska kyrkans sida under senare år avviker dock så gott som aldrig från den extremt Israelfientliga linjen. Kyrkan sympatiserar med de mest radikalt anti-israeliska organisationer, inklusive sådana som förespråkar bojkott mot Israel, utmålar landet som en rasiststat och demoniserar det..
Detta för mig till den allra sista fråga som måste ställas: Finns det inom Svenska kyrkan en grupp av modiga medlemmar som är uppriktiga nog att ställa sig upp och kräva att kyrkan sätter stopp för den hatiska politiken gentemot Israel?” (Ilan Ben Dov, Israels ambassadör)

Trump: Tog upp de kristna med Kim Jong-Un
”Saker kommer hända” – det sa Donald Trump apropå de kristnas situation i Nordkorea efter toppmötet med Kim Jong-Un. Han vidhöll att han hade tagit upp frågan under ledarnas historiska samtal. – Kristna i Nordkorea kommer att gynnas, säger evangelisten Franklin Graham som säger sig ha pratat med Trump om frågan.” (Sara Andersson ViD)

Megakyrkan Lakewood Churchs budget kritiseras
”Lakewood Church i Texas är USA:s största kyrka. Nu kritiseras att man använder bara drygt en procent av budgetens miljoner till utåtriktad evangelisation.”
OHLINS: 2Tim 4:3 Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen.
Här är en man som ”kliar folk i öronen” med ett falskt evangelium. Vi kan tacka Gud för att denna kyrka inte satsar på ”evangelisation”.

Ska vi hjälpa här eller där?
”..Ska vi hjälpa människor i deras närområde eller ska vi hjälpa människor att etablera sig i Sverige? Hjälp i närområdet är mycket billigare/person och därmed kan många fler få hjälp. Etablering i Sverige är mycket dyrare/person och innebär bättre hjälp, men då enbart till en mindre grupp människor. Och hur tar vi ansvar för vårt eget land? Generationerna före oss har byggt upp Sverige till ett av världens mest välfungerande länder. Historien visar att kulturer är sköra; de kan snabbt raseras. Vi som lever nu har ansvar för att det inte sker med vårt land. Det är stora och viktiga frågor som förtjänar en bättre debatt.” (Stefan Gustavsson)

The United Nations Votes To Condemn Israel For Defending Themselves Against 3 Months Of Terror Attacks From Hamas In Gaza Strip
“Therefore wait ye upon me, saith the LORD, until the day that I rise up to the prey: for my determination is to gather the nations, that I may assemble the kingdoms, to pour upon them mine indignation, even all my fierce anger: for all the earth shall be devoured with the fire of my jealousy.” Zephaniah 3:8 (KJV)

Skarp kritik mot svenska medier efter toppmöte
”Pinsamt dåligt”. Det betyget ger debattören Marcus Jonsson SVT:s utrikeskommentators analys av tisdagens toppmöte. – Om SVT ska såga mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un borde deras utrikeskommentator åtminstone vara påläst, menar han och lyfter fram rena felaktigheter.
..I artikeln, som har titeln ”En spektakulär show med magert resultat”, skriver Erika Bjerström att det år 1990 hölls ett liknande toppmöte mellan Kim Jong-Uns farfar, Kim Il-sung, och Sydkoreas president Kim Dae-jung. Men detta är felaktigt. Kim Dae-jung blev inte president förrän 1998 och mötet hölls inte med Kim Il-sung, utan med Kim Jong-Uns pappa, Kim Jong-Il, år 2000. – De här faktafelen gör att trovärdigheten för analysen är tillintetgjord, säger Marcus Jonsson till Världen idag. … – Jag är trött på den svenska nyhetsbevakningen, för jag tycker den är undermålig, säger han..” (Sara Andersson ViD)
OHLINS: Att svensk media ger ut felaktigheter och osanningar är vardag när det gäller Israel p g a sin israelfientlighet. Därför inget att förvånas över om det är lika illa när det gäller andra nyheter.

Kontanterna är döda, länge leve e-kronan
Kontanthanteringen är bara en liten del i den pågående digitaliseringen där en betydande del av personliga göromål och myndighetskontakter sker via internet. Snarare än att hålla fast vid fysiska kontanter är lösningen att underlätta för de grupper som behöver stöd, på samma sätt som de får hjälp med annat.
OHLINS: Sedan är det ju lätt att utestänga folk från systemet. Vi är på väg dit med hast!

Hur Gud ser på saken (Andakt-Citat från ett Facebooksinlägg av Janne)

After Singapore Success, Trump To Send Jared Kushner And Mideast Peace Negotiating Team To Israel, Egypt And Saudi Arabia
EDITOR’S NOTE: Fresh off his success with leading North Korea down the path of denuclearization, President Trump has decided to dispatch Jared Kushner and the entire Mideast peace team to the Middle East to seeing about getting Israel and the Palestinians to sign a peace covenant. Making peace with North Korea gets you Nobel Peace Prize, but being the one who makes a peace covenant between Israel and the Palestinians gets you awarded a completely different type of prize. And it’s not a good one.

Göteborg satsar miljoner mot antisemitism

When the Apostate Church Leads the Call for Unity
Unity with apostasy only ensures the one world church that the Bible warns us against. The broad path grows and the narrow way becomes harder to find. We are coming to the point where true Christians of faith will have to come out from among the harlot that plays the church today. Let us however take a closer look at unity today.

CREEPER: Facebook Denies Building Eye-Tracking Software Despite Filing 2 Patents For Eye-Tracking Software

As Tensions With Iran Remain High, Israel Releases Supersonic Missile ‘The Rampage’ That Is Able To Penetrate ‘Any Defended Target’

FUTURE SHOCK: Citibank Warns That 10,000 Employees Will Be Replaced By Robot Workers Over The Next 5 Years 
EDITOR’S NOTE: In the interest of full disclosure, I worked doing UI/UX design at Citibank in Jacksonville, Florida, from 2011-2013. At that time, I saw a company that was spending hundreds of millions of dollars to stay current in the ever-changing field of technology. Spread out over 3 massive buildings, there were thousands of workers in rotating shifts, and was open 24 hours per day, 7 days per week. There are lots of companies in the United States at this size with this type of outsized, bloated budgets for salaries, benefits and all the rest. So the idea of replacing these workers with AI robots is far too tempting to pass up. We stand right now on the precipice of a massive paradigm shift that will see hyper-aware robots and AI technology not only merging with society by forcing out human workers from all sorts of positions.

Annika Borg: Ärkebiskopens negativa fixering vid Israel
I stället för att uppmärksamma självständighetsdagen proklamerade ärkebiskopen ensidigt ett aktivistiskt palestinskt budskap om att staten Israels bildande var ”katastrofen”. Att 800 000 judar fördrevs från sina tidigare hem i länderna i regionen under senare hälften av 1900-talet förbigår hon med tystnad. Ärkebiskopen hade behövt vara glasklar huruvida alla palestinier har en evig rätt till återvändande. Blir det verklighet kommer inte Israel längre att existera, det kan inte ärkebiskopen vara omedveten om.”

Mikael hjälper barnhem i Nordkorea: ”Försöker ta med mat och mediciner”
”Mitt bland de allra fattigaste barnen, i ett barnhem i ett av världens mest totalitära och slutna länder, känner Mikael Halkola från Södertälje att han gör allra mest skillnad. – I ett barnhem med 500 barn fick de sova i skift, för det saknades sängar, säger Södertäljebon och pingstkyrkomedlemmen Mikael Halkola när SVT träffas några dagar innan han än en gång ska åka till ett av världens mest slutna länder.”

Historiskt handslag mellan Trump och Kim
”USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har skrivit under ett gemensamt uttalande efter sitt historiska möte. Trump hävdar att processen att börja nedrusta Nordkoreas kärnvapen kommer att inledas ”väldigt snabbt”. Han kommer även att bjuda in Kim till Vita huset.”
OHLINS: Det mest värdefulla och nödvändiga handlar inte om pengar och politik. Låt oss be för det nordkoreanska folket, att allt som sker får leda till evangeliets framgång och frihet. Låt oss be att huvudstaden än en gång blir orsak till att kallas ”Asiens Jerusalem” som det var före kommunismen infördes.

Obama Holding Secret Closed-Door Meetings In Washington To Groom 2020 ‘Trump Killer’ Democrat Candidates
EDITOR’S NOTE: Former 2-time president Barack Obama is holding court, but not publicly. From his compound located deep in the heart of the World Wildlife Fund building in Washington’s elite West End district, Obama has officially started grooming candidates he thinks will be a ‘Trump Killer‘ in the 2020 elections. To date, Obama has refused to comment on any of these meetings or even to acknowledge that they are even taking place. On another front, Barack and Michelle Obama have signed a deal with Netflix to make social justice propaganda ‘documentaries’ through their nascent Higher Ground production company. The Obama shadow government is in place and fully functioning. 

Svenska skolelever har rätt till sitt kristna kulturarv
Den kristna människosynen och den kristna världsbilden låg till grund för Sveriges utbildningsväsende. Den kristna värdegrunden och utbildningstraditionen i Sverige går tillbaka mer än tusen år.”

Okända eleven visade sig vara våldtäktsman och kidnappare

WATCH JERUSALEM NEWS

WATCHMAN NEWS

Österrike utvisar imamer och stänger flera moskéer
”Österrike stänger sju moskéer och utvisar flera imamer i ett tillslag mot ”politisk islam”. – Parallella samhällen, politisk islam och radikalisering har ingen plats i vårt samhälle, säger landets förbundskansler Sebastian Kurz.”
OHLINS: Nödvändiga åtgärder. Hur ska ett land annars stoppa islamiseringen?!

Förslag möter stark kritik: ”Ett kusligt språk”
”De nya riktlinjerna för sena aborter är oroväckande. Det menar Helena D’Arcy vid Respekt och framhåller att riktlinjerna handlar om hur man som personal ska agera för att levande små, små människor inte ska kunna överleva.”
Läkare: Foster som överlever abort ska lämnas att dö
OHLINS: När synden råder…

MYSTERY BABYLON: For First Time Ever, The Vatican Will Be Represented At New World Order Bilderberg Conference
EDITOR’S NOTE: Everytime I think that I am being too hard on the Jesuit Pope Francis, leader of what the Bible calls the Whore of Babylon in Revelation 17 and 18, he goes ahead and does something that renews my belief that he just may be the promised Antichrist or False Prophet from Revelation. The annual conference starts today and runs until Saturday.  For the first time ever, the Vatican is sending an official representative, Cardinal Pietro Parolin, to attend the New World Order globalist Bilderberg Conference in, of all places, Turin Italy. It is time for the Vatican to takes its annointed place as Mystery Babylon, with Pope Francis as  global political ruler and king. Getting the buy-in and support from the Bilderberg Group is how that process begins. It’s no coincidence that the Bilderberg Group hates President Trump, and made him their number topic of discussion in their 2017 meeting in Virginia last year. 

flagga
Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv

The Climate Change Hoax Has Run It’s Course, And Can Now Take Its Place With ‘Ice Age’ Predictions From 1970’s
EDITOR’S NOTE: As a teenager in the 70’s, how well I remember the headlines blaring the news that man-caused global freezing was about to take place. Yes, we had fake news back then, too. The reason stated at that time, according to science, was our overuse of aerosol spray products which was eating a hole in the ozone layer. This was going to bring about another ice age. Hmmm, still waiting as I purchase products in the supermarket in aerosol containers. Flash forward to the Al Gore Age, with the PowerPoint that scared the Liberal world into, no, not stopping global warming climate change, but making him fabulously wealthy many, many times over. The Millennial generation, who are famously long on outrage and short on history, were easy pickings for the climate con man from Tennessee. Favorite moment from the global warming climate change hoax? When Al Gore sold his television channel, Current TV, to an Arabian petroleum company. Wait, aren’t oil companies the ‘bad guys”? Ho, ho, ho, don’t you know…people love to be fooled. 

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

new-world-order

NY RUNES HÖRNA: CREDIT – CASH! (Pdf)
OHLINS: Rune tar upp utvecklingen mot ett kontantlöst samhälle. Vi verkar vara framme!

Bröllopstårtbagare frias av HD

65 människor har dött efter utbrottet
””Eldvulkanens” utbrott i Guatemala har hittills krävt minst 65 liv. Lava har strömmat in i bebodda områden och moln av aska tvingar tusentals människor på flykt. Omkring två miljoner människor påverkas av utbrottet, och många har skadats. Nu sprids bilder på vulkanens utbrott – där askan sprutar ut under ett öronbedövande dån.”

Rådman kritiserar domstolars medverkan i Pride
”Att förvaltningsrätten och alla tingsrätter i Stockholm ska medverka i Pridefestivalen riskerar att underminera förtroendet för domstolarnas opartiskhet. Det menar rådmannen Magnus Åhammar. ”Domstolarna är inte för eller emot vissa ideologiska frågeställningar”, skriver han i Dagens Juridik.”

As Rockets Continue To Fall On Southern Israel, Hamas Says They Will Cross Gaza Border Fence On Naksa Day Tuesday
EDITOR’S NOTE: Tomorrow, Tuesday June 5th, is the 51st anniversary of the Six Day War, where God performed a miracle by allowing newly regathered Israel to prevail against an attack by the combined might of 5 Muslim nations. And not just to win, but to defeat them so resoundingly that it can only be attributed to the miracle working power of the God of Abraham. Palestinians call this Naksa Day, to them a ‘setback’ but to Bible believers it is the day where the Jews asserted the rightful claim to the land and took it back. Tomorrow, the terror group Hamas, who has been firing rockets all week over the southern border of Israel, is promising to breach the border fence in Gaza and swarm into Israel. In response to those two things, Israel issued a blistering attack on 15 Hamas installations over the past 24 hours, and is sending troops to the Gaza border who will be ready to repel any invasion.

Många döda efter vulkanutbrott i Guatemala
”Lava har strömmat in i bebodda områden efter ett vulkanutbrott i Guatemala. Minst 25 personer är döda, och många har skadats.

Blir utfrysta för att de inte är troende
”Icke troende muslimer vittnar om ett utbrett religiöst förtryck i Göteborg. De blir utsatta för ryktesspridning och trakasserier, vägras bli serverade på restaurang och barnen blir utfrysta, skriver Göteborgs-Posten. b– Det värsta är när det börjar gå ut över dina barn, säger en man till tidningen.”

Kvinnorna som blev kvar – nu berättar de
”På torsdag väntas riksdagen rösta igenom lagförslaget som ger 9 000 ensamkommande afghaner rätt att stanna i Sverige. Hälften av dem har levt i Iran, och nästan alla är män. Så var är alla kvinnor? Expressen åkte till Iran för att höra deras berättelser – och för att se vad männen flytt från..” (Expressen)
Iran är ett säkert land för afghaner att leva i, även för de som vistas där olagligt. Några flyktingskäl att lämna Iran för Sverige finns inte, så som de 9000 ”ensamkommande” unga män hävdar som fått avslag på sina asylansökningar men nu ser ut att få stanna ändå.
Tidigare artikel: 9000 ensamkommande afghaner – vilka är de egentligen?

WATCHMAN NEWS

BABYLON THE GREAT: Pope Francis Summons Big Oil Billionaires And Investment Tycoons To Vatican For Climate Change Summit
EDITOR’S NOTE: The wealth of the Vatican is beyond calculation, but they are easily the world’s richest corporation. For the last 1,693 years, the Catholic Church has been plundering their way to staggering sums of treasure because they have always had a knack for knowing where the money is. In 2018, the big money is in climate change, just ask Al Gore. Peddling the climate change hoax has added hundreds of millions of dollars to his bank account. The ambitions of Pope Francis cannot be satiated by merely playing the role of the Roman hellish father. No, he needs to do as Revelation 17 and 18 says he will do and financially fornicate with the ‘kings of the earth’. Francis is summoning the Big Oil moneymen to the Vatican for a climate change ‘summit’, and they are obediently compiling. Such is the power of the Whore of Babylon.

WATCH JERUSALEM NEWS

Forskaren i uppmärksammade intervjun: Aktuellt väljer att framställa konflikt
”Klippet blev något av en snackis på twitter och kallades både bisarr och legendarisk. Många var även kritiska mot Aktuellt och hyllade Ruist för hans konsekvensneutralitet. Under fredagen gav Joakim Ruist sin egen syn på saken i ett blogginlägg. ”Problemet i den här intervjun var inte en dum fråga. Det var att den var den åttonde dumma frågan i rad.”, skriver Joakim Ruist.”

OHLINS: Vissa politiker förfasar sig nu och säger att ”värmeböljor som denna, är det vi har att vänta p g a klimatförändringen”. Jaså? Tidigare är det sagt att konsekvensen är fuktigare och mer regnande. Har man redan glömt att de senaste somrarna delvis har varit mycket svala och värmen kortvarig? Det har rent av talats om ”en ny istid”, sådana år. Vi kan nog konstatera att dessa politiker inte är att lita på.
Guds ord är däremot sanning och talar om för oss både vad som kommer och varför. Det kommer extrema väderförhållanden, hungersnöd och andra katastrofer (Matt 24, Mark 13, Luk 21, Upp-boken mm). Orsaken är synden (fr a själviskhet och girighet) och människans fientlighet emot sin Skapare.

Israel restores electricity to Gaza
OHLINS: Synden straffar sig själv, ett gammalt och sant uttryck som säkert har sin grund i Bibeln. Palestinier i Gaza har attackerat Israels samhällen med raketbeskjutning. De träffade också flera stora kraftledningar som ger el till deras egna städer. Detta drabbar vanliga medborgare naturligtvis och oftast skylls allt på Israel. Nu kan vi läsa om hur Israel agerar  – dvs. restaurerar kraftledningarna – för att få palestinierna att inse att deras egen ledning Hamas och Islamic Jihad enbart utnyttjar befolkningen för sina egna hemska dåd.

Claphaminstitutet: Pride är ett hot mot folkhälsan
”Det som i samhället ses som något negativt och destruktivt, blir i Pridefestivalens program något positivt. I en ny rapport menar Claphaminstitutet att Pride är ett hot mot folkhälsan. Psykisk ohälsa, ökad droganvändning, självskadebeteende och prostitution. Det är en lång rad samhällsproblem som Claphaminstitutet kopplar samman med Pridefestivalen, då de gjort en genomgång av förra årets program.

Mål för 6 juni – förbön i alla Sveriges 290 kommuner
”På Sveriges nationaldag 6 juni anordnas återigen ekumeniska bönesamlingar runt om i landet. Patrik Sandberg på Sverige-bönen ser tydliga bönesvar sedan förra året och manar nu troende att komma samman för nationens och sin stads skull.”
OHLINS: Vi är alltid med och är positiva till ödmjuk bön till Gud för Sverige men vi tar helt avstånd från Sverigebönen och Patrik Sandberg som sprider villoläran De 7 bergen (Herraväldesteologi//Dominion/NAR/obiblisk Ekumenik) och som står för ett företagstänk som inte hör hemma i Guds församling. De försvarar sig gärna med antal, mängd och siffror för att ”rättfärdiga sig” men det är enbart tomt skryt. (Varning!)

Öppet brev till ärkebiskopen: Kyrkans terrorstöd är en skam
”Ingenstans i Svenska kyrkans officiella twitterflöden hittar jag ett positivt uppmärksammande av Israels 70-årsdag. I stället fördömer ärkebiskopen Israels försvar vid gränsen till Gaza och terroristerna från Hamas beskrivs som demonstranter för en rättmätig sak, skriver Annika Borg i ett öppet brev.” (Dagen)

Kritik mot utredning av Bill Hybels i Willow Creek
”– Detta är inte tiden för förlåtelse utan detta är tiden för Bill Hybels och Willow Creek att säga sanningen, säger Vonda Dyer, tidigare anställd i församlingen, enligt Chicago Tribune som citeras av Christian Post.
Gått över gränsen En liknande åsikt ger Nancy Beach, Willow Creeks första kvinnliga pastor, uttryck för på sin blogg: ”Detta handlar inte om en konflikt mellan Willow Creeks församlingsledning och före detta medlemmar. Detta handlar om en pastor som gått över gränsen och en församlingsledning som inte ordentligt utrett hans beteende”, skriver Beach..”