MARS 2017 News (Eng) – Fler Dagliga nyheter  (Sv) Profetiskt ”Just nu” ARKIV 

pm-1
Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946

Senaste Parousia Mission

Elvor Ohlin: Proberaren prövar äktheten
Janne Ohlin: Varningar till Guds folk (Text >>)

NÄSTA MÖTE Parousia Mission – Söndag 23 April  Kl 14:00
Mötesplats: Wartagården
___________

JPUNDERVISNING MED JERRY POTTER

Jerry Potter som är Pastor i Columbus, MS i USA har fått betyda mycket för vänner här i Sverige. Vi lyssnade själva förr på inspelade band och blev välsignade. Jerry Potter har en stark profetisk förkunnelse, Herren gav honom en uppenbarelse 1984 som handlar om en falsk väckelse, före en äkta sådan. Vår önskan är att det på samma sätt skall bli en andlig skatt för våra läsare. Parousia – Missions medlemmarna ”Team Liåker” i Sala är initiativtagare till att lägga ut boken med tillstånd och har lagt ned stort arbete. Vi har även genom dem fått kontakt med Jerry Potter och hans familj i USA. Mer undervisning kommer att översättas och läggas ut på hemsidan framöver. /Mvh i Herren Elvor & Janne Ohlin, Göteborg  / Uppdaterat 6/3 – HELA BOKEN ÄR UTLAGD!

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM – NEWS

Efter abortinslag: ”SVT är en propagandamaskin”
”I Aktuellt i tisdags handlade ett inslag om samvetsfrihet i Italien. I en region i landet är det endast en läkare som säger ja till att utföra abort. SVT pratade med läkaren – men lät ingen av läkarna som åberopar samvetsfrihet uttala sig. I studion fick sedan endast en abortförespråkare komma till tals. – Det är en skam för SVT, säger Mats Selander från Människorätt för ofödda.”
Malin Lindell: Jag är glad att min mamma lät mig födas

”Dags att vakna upp inför extremismen i förorterna”!
”Kan du tro att det i vissa områden i Sverige finns personer som frågar dig vad du gör där eftersom området är muslimskt?! Men så är det! skriver Merzek Botros, arabisk pastor i Stockholm som manar till ett uppvaknande i svensk debatt. …För sex år sedan var vi i Stockholms västerort för att ställa upp ett bokbord, dela ut biblar samt be med personer som ville ha förbön. Och vi hade ett tillstånd från polisen att vara där. En religiös man med stort skägg och vit jalabiya kom fram till oss och försökte förbjuda oss att vara där. Orsaken enligt honom var att området är muslimskt! Detta sker i Sverige och inte i Iran eller i Saudiarabien!..” (ViD)

Ja till anti-islamofobiförslag i Kanada
”Kanadas parlament har efter en omröstning uppmanat regeringen att fördöma bland annat islamofobi. Tillkännagivandet är inte bindande, men kritiker menar att det kan vara ett första steg mot en lag och att yttrandefriheten är hotad.”

Roland Nelsson: Vem gav SVT full frihet att försämra svenska språket?
Min fråga är alltså vilket recept som vårt samhälle (läs politikerna) har använt för att sänka en tidigare acceptabel nivå av kommunikation ner till det språkträsk som den statliga televisionen köpt? Ytterligare: Finns det någon företrädare från SVT som vill eller vågar uttrycka tacksamhet och tillfredsställelse över tillståndet? Finns det någon i styrelsen (styrelsen för SVT består väl av valda representanter från samhällsfunktionerna) som vill säga att det var hit man ville komma?” (Roland Nelsson)

Marine Le Pen took over the party in 2011 and has successfully “de-demonized” the reputation of the National Front. The French mainstream media still goes crazy over the idea of a Le Pen presidency, but her polls are better than ever. In the 1970s, the National Front winning 10 percent of the popular vote would have been a triumph. In 2017, Le Pen regularly polls near the 30 percent mark—some even predict she could win as much as 45 percent of the vote.

In 2016, Attacks on Refugees in Germany Hit a New Record
In 2016, the Federal Interior Ministry recorded 3,533 attacks against refugees in Germany. This marked a new record, exceeding even the record high of 2015, when the refugee crisis was at its peak

OHLINS: Vi kan på inga sätt uppmuntra en ekumenik utan biblisk urskiljning och som stöder sig på De 7 bergen-konceptet som uppmuntrar falska apostlar och profeter att ta maktpositioner över kyrkor för att utbreda ett ”gudsrike” med hjälp av pengar, makt och höga positioner i samhället och ”bön” med andlig krigföring. Sann enhet som Psalm 133 talar om bygger på Guds ords sanning och inte mänskliga och köttsliga visioner. Om inte Sverigebönen gör upp med detta obibliska koncept – 7 bergen – och sin koppling dit, måste man ifrågasätta deras syfte. Oavsett motiv riskerar detta att leda till ytterligare ett sätt att samla alla till påven och Rom-kyrkan och därmed kasta all urskiljning överbord på avfallets breda väg.

Ambassadör: Saudi är roten till Islamiska staten
”Både al-quaida och IS har sina rötter i saudiarabisk missionsiver. Det menar Carl Schiötz Wibye, tidigare norsk ambassadör i landet. – Saudiaraberna har varit mycket skickliga på att verka diskret, säger han kritiskt. …Vad tänker du om politiker som säger att extremismen inte har något med islam att göra? – Det är bara nonsens. Det är klart att det har något med islam att göra. Wahhabismen är en avart av islam, ungefär som Jehovas vittnen eller andra sekter är avarter av kristendomen. Det är en avart av religionen. För att stoppa den måste man stödja de moderata krafterna. Att säga att det inte är islam är att friskriva sig från ansvar. Det här är en liten och radikal del av islam.” (Lars Akerhaug, norska Dagen)
OHLINS: Vi vill påminna om den profetiska dröm som messianske Jerry Golden fick för en del år sedan angående Saudiarabien. All profetia ska prövas och ibland vet vi inte förrän det (i så fall) sker. Det verkar som om verkligheten bekräftar drömmen och Bibeln förutsäger svåra tider på grund av människans synd och ogudaktighet – men också att Guds evangelium om Jesus ska nå ut till alla folk och länder trots stormar.

Olof Edsinger: Något skaver i sången ”Du vet väl om att du är värdefull”
”..Om det som ”hörs” är att Gud accepterar oss som sina barn, utan vare sig omvändelse eller tro, är det helt enkelt själva motsatsen till evangeliet som förmedlas! Om vi lyfter blicken lite högre än Olssons sång har vi en trend i delar av kristenheten där evangeliet om Jesus Kristus – att Gud själv går in och tar straffet för din och min synd, så att var och en som tror på honom kan undgå detta straff och i stället leva i gemenskap med den helige Guden – har blivit ersatt av ett allmänt ”du duger som du är”-budskap. …Det är också därför som evangeliet inte får reduceras till ett allmänt tal om Guds kärlek. Snarare är det så att evangeliet förutsätter Guds kärlek. Även detta behöver förstås predikas, men om vi tror att vi har förkunnat evangelium när vi har sagt att Gud älskar oss bedrar vi både oss själva och dem som lyssnar. Evangeliet manar oss nämligen till något mer – nämligen att kliva ut ur vår egen självcentrering, vårt krampaktiga fasthållande vid att ”vi duger som vi är”, för att i stället låta Jesus få kommandot i våra liv. Ett sant evangelium befriar oss helt enkelt till Kristus – inte till oss själva.

Par sålde sin bebis på nätet
”Barnet är nu placerat i myndigheternas vård. Sheriff Pat Hankins berättar att han under sina 34 år på jobbet aldrig varit med om ett liknande fall av människohandel. – Kan du fatta det? Vi köpte en bebis. Det skär i mitt hjärta, säger Hankins.”
2Tim 3:1 Det skall du veta att i de sista dagarna skall det komma svåra tider. 2 Människorna kommer att älska sig själva och vara penningkära, skrytsamma, stolta, hånfulla… 3 kärlekslösa,..

Satellitbilder avslöjar: Kina tycks militarisera öar
Nya satellitbilder visar hur Kina kan misstänkas bygga militär infrastruktur på öar i Sydkinesiska sjön. Något som det amerikanska utrikesdepartementet varnat för sedan en tid tillbaka.
OHLINS: Precis som Ryssland syns Kina alltså rusta upp – inte med försvarsvapen utan med attackvapen. Herrens Dag är nära…

wolf_sheeps-clothing

OHLINS: Vi har lyssnat igenom en del undervisning som sprids i Norge just nu. Det är en bedräglig lära som visar sig vara den gamla lögnen ”Gnosticism” (Kenyon_Hagin) men i nya kläder återigen. Mannen som undervisar heter Håkon Horneland  https://www.youtube.com/watch?v=nXu11UgV02w Detta är den första i serien. Det finns ett par till som vi lyssnat igenom. Detta tränger nu in i församlingar i Norge och vågen är väldigt lik Bill Johnson. Håkon säger själv att han blev inspirerad av den här mannen Joseph Prince. Här är läran ännu tydligare. http://www.josephprince.org/daily-grace/articles/  I USA kallar man denna rörelse ”Hypergrace”.

OHLINS: Jerry Potter sa en gång att villoläran som kommer i ändens tid kommer att vara så listig. Bara den som gått korsets väg och bygger på klippan kommer att kunna överlista den. Här ovan har vi sannerligen exempel på något som jag tror mängden av kyrkobesökarna kommer att gå på.

orkan
Orkanen Debbie: Australien förbereder sig på förödelse
”Just nu är det helt vansinnigt”

THE LARGEST MOSQUE IN EUROPE: WAS BURNING DOWN TODAY IN SOUTH LONDON
Seventy firefighters in south London are battling an enormous blaze which engulfed western Europe’s largest mosque.Ten fire engines were dispatched to deal with the fire at the Baitful Futuh mosque in Morden, which started burning around midday. A man has been taken to hospital for smoke inhalation, but community leaders have said they do not believe anybody else was affected. The cause of the blaze is not yet known.

”Glory Portals of Heaven Are Opening Over Cities! Shut Down the Enemy and Bring in the Harvest!”
OHLINS: Detta är New Age mer än Kristendom. Deras gud är en opersonlig kraft…

UNHRC fördömde Israel igen
”Fem resolutioner som fördömer Israel antogs i fredags i UNHRC. Bara USA och Togo röstade konsekvent emot. Men också Storbritannien håller på att tappa tålamodet med UNHRC:s fixering vid Israel.”

VARNING TILL GUDS FOLK! (Parousia Mission 26/3-2017)

Höjda boräntor kan ge ekonomisk kalldusch
Vi har under flera år haft lägre räntor än någonsin tidigare vilket gjort att vi lånat allt mer pengar till bostäder, bilar och andra kapitalvaror. Samtidigt har inkomsterna inte stigit i samma takt. Det gör att vissa hushåll kan få det svårt när nu bolåneräntorna är på väg upp igen.

Minst 15 personer har skjutits på en nattklubb i Cincinnati i USA. En person är död.
OHLINS: TERROR?

Varning för den orena andligheten i Bethel Church och IHOP!
Former Reiki master & occultist exposes demonic manifestations at Bethel and IHOP
(video Eng)
Hur kan någon tro att dessa manifestationer är från Gud?! Tag varning!
Strange Manifestations – Bethel Church & IHOP (International House of Prayer)
1Joh 4:1 Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen.

Här förberedde 52-åringen terrordådet
”Konverterade till islam – Man tror att han regelbundet deltog i möten i en moské i Birmingham och att han under 2000-talet konverterade till islam och bytte alias flera gånger. Han ska också ha gjort regelbundna resor från bostaden i grevskapet West Midlands där Birmingham ligger till London för att planera sin attack, enligt sajten. Brittiska säkerhetskällor vill dock inte kommentera uppgifterna utan hänvisar till den pågående utredningen. Reste till Saudiarabien – Efter den senaste fängelsevistelsen i början av 2000-talet ska 52-åringen ha gjort resor till Saudiarabien..”

Svenska turister varnas inför EU-toppmötet

66WEEKLY WATCHMAN

berean

Nowhere does God promise in His Word a “breakthrough” of you just gain some momentum, nor promise that your “walk will be launched in the heavenly places.” Scripture-based pastors never use this language, but New Apostolic Reformation prophets and apostles do. If you guessed the author is Rabbi Jonathan Cahn, you are correct. If you are surprised that this favorite conference headliner, this nice man who only wants to “share the Gospel,” has “suddenly” gone in the direction of the N.A.R., then you haven’t been paying attention.”

And because lawlessness will be increased, the love of many will grow cold.
We live in a day and age where heresy is prevailing over the truth of God’s Word. Men and women who claim to be apostles and prophets of God are proclaiming doctrines of demons from within Churches,

88

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS 


Pope Francis will canonize two of the children who saw Our Lady of Fatima
(Eng)
Franciskus kommer att kanonisera (helgonförklara) två av barnen som såg Our Lady of Fatima.
OHLINS: Kanoniseringen gjordes 13 mars i Portugal då påven var där på besök. Detta är vad katolicism handlar om och som har pågått i så många år: påven helgonförklarar människor som har gjort ockulta upplevelser med falska mariauppenbarelser och falska under och tecken ”utförda av Maria”. Detta värderas högre än att pröva utifrån Bibeln och leder till ett annat (förfalskat) evangelium och en annan Jesus, ”sonen” till modergudinnan och avguden ”himlens drottning”, Maria. I den katolska eukaristin tillber man materia – en avgud – där ”Maria” kallas nattvardskvinnan. Än en gång vill vi uppmana alla: TRO INTE på de falska lärare som förrädiskt vill ena alla under påven. De är själva förförda och förför andra. De känner inte den sanne JESUS eller korsets väg.
Jer 7:18 Barnen samlar ihop ved, fäderna gör upp eld och kvinnorna knådar deg för att baka offerkakor åt himlens drottning. För att kränka mig utgjuter de drickoffer åt andra gudar. 19 Men är det mig de kränker med detta? säger HERREN. Är det inte snarare sig själva, så att de kommer på skam?
2Kor 11:4 Ty om någon kommer till er och predikar en annan Jesus än den vi har predikat, eller om ni tar emot en främmande ande eller ett främmande evangelium som ni tidigare inte tagit emot, då fördrar ni det bara alltför väl.

Nuri Kino: Nu sviker Sverige offren för folkmordet – igen
”…Riksdagen här i Sverige sökte i stället ursäkter för att slippa erkänna folkmordet. En sådan var, att det svenska parlamentet inte är en domstol och därför inte kan döma till folkmord. Sverige har ratificerat Folkmordskonventionen och har därför förbundit sig att agera just domstol. Hade riksdagsledamöterna brytt sig om att läsa konventionen skulle de finna att hela poängen med den är att suveräna stater ska undersöka krigsbrott, brott mot mänskligheten och folkmord och ta ställning. Nästa steg är sedan att agera­ i FN och Internationella brottmålsdomstolen. Men det svenska­ parlamentet förvrängde och svek. Det svek offren för den värsta­ mördarsekten i modern historia. Och nu sviker Sverige igen. Ungefär 150 svenskar som deltog i folkmordet har återvänt till Sverige. Inte nog med att de inte har gripits och testats för medskyldighet till mord, man har inte ens koll på vilka de är eller var de befinner sig. Säpo kanske har koll, kanske inte, men varken kommuner, den öppna polisen eller regeringen påstår sig i alla fall ha det. Ska Alice Bah Kuhnke och Morgan Johansson verkligen kunna sitta kvar? Ska de göra det ska de genast sätta sig ner och gå igenom varje videosnutt som mördarsektens produktionsbolag har publicerat, sedan får vi se om de kommer att fortsätta flumma. En liten parentes, en viktig sådan: Kan alla svenska journalister en gång för alla sluta kalla terrorister för ”resenärer” och ”krigare”, det är också ett stort svek.” (Nuri Kino)
OHLINS: Vi vanliga svenska medborgare måste erkänna att det är något som är väldigt, väldigt sjukt med Sverige. Men när ska politikerna erkänna sin skuld?

Sverige finansierar ideella organisationer som skadar Israel
”Om Sverige verkligen vill främja fred mellan israeler och palestinier måste man sluta finansiera organisationer som bekämpar en systerdemokrati och alla de demokratiska värden som också Sverige delar, skriver Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige. …Det är dags för Sverige att göra upp med sina dubbla måttstockar i fråga om Israel.” (Isaac Bachman)

I Blekinge aborteras nästan alla med Downs
OHLINS: Och var tog (det tomma) påståendet om ”allas lika värde” vägen här?

5G ett oetiskt olagligt experiment med människors liv och hälsa — 5G tar oss rakt in total övervakning, chippning och förmodade hälsorisker. …Hela svenska folket kommer i och med 5G att exponeras för ett mycket kraftigt tillskott av mycket höga mikrovågsfrekvenser. Detta från en strålningsnivå som redan i dag orsakar skenande ”psykisk ohälsa” och ökad cancerförekomst. 5G-experimentet sker också utan politisk debatt, utan att människor gett sitt medgivande och  utan kontroll av konsekvenserna för människors hälsa eller miljön. Hela Sverige blir experimentmiljö och människor är oinformerade samt desinformerade om kända hälsorisker..” Detta är helt oacceptabelt. Det konstaterar Strålskyddsstiftelsen i en skrivelse till ansvariga ministrar i regeringen och till PTS.
OHLINS: Ännu ett steg mot kontroll av människor, om Terrordåden fortsätter kommer vi ropa ut om hjälp… detta kan man kanske se som en ”lösning”.

watch_jerusalemWatch Jerusalem News

Attempts to Blend Christianity with Other Religions
These days, it is not politically correct to be “exclusive” by claiming that Jesus Christ is the only way to salvation. However, we need to be biblically correct rather than  politically correct. The antidote to the fear of men is the fear of the Lord. Jesus warned us that
Whosoever therefore shall confess me before men, him will I confess also before my Father which is in heaven. But whosoever shall deny me before men, him will I also deny before my Father w.hich is in heaven (Matthew 10:32-33)

berean“Is Aglow affiliated with the New Apostolic Reformation?”

Preemptive Discernment Alert! New Heretic-Authored Book Forthcoming
OHLINS: Varning! Ny bok av Rob Bell, numera New Agare.

Man försökte köra in i folkmassa i Antwerpen
”Belgisk polis grep en man som misstänks ha försökt köra in i en folkmassa i hög hastighet i Antwerpen, enligt AFP. ”
IS tar på sig Londonattentatet

Erdogans hot mot Europa: Ni går inte säkra på gatorna
”Fortsätter Europa på det här viset går inte en enda europé i någon del av världen säker på gatorna”, sa president Erdogan i Ankara i dag.

Israel on Edge, Chatter of Imminent War
According to Al-Mayadeen, a Lebanese news media service, the attack killed Yasser Hussein Asayeed, a member of a militia group allied with the Syrian government. Sunday’s air strike was the second military incursion into Syrian territory in three days and is evidence of the mounting tension between Israel and its northern neighbor.

Och om man inte tillhör Pingst FFS?
Från början, både i Bibelns NT och i väckelsehistorien – åtminstone räknat från 1907 med den moderna pingstväckelsens uppkomst i Amerika och i Sverige – handlade det om att den helige Ande medförde frihet från just kyrkligt tvång och andlig livlöshet. Pingströrelsen grundare i Sverige, Lewi Pethrus, predikade kontinuerligt, i glädje och under allvar – Andens härliga frihet för pingstförsamlingarna, för pingstpastorerna och för den växande kadern av längtande pingstvänner Att ”Pingst” som väckelsebegrepp kommit att beslagtas av det folk som mer än andra velat framstå som bärare av denna himmelska verklighet – blir både besynnerligt och orättvist, rent av riskerar att betraktas som maktanspråk.” (Sigvard Svärd)

Vatican to hold Islamic prayers for the first time in history

More Hillsong victims appearing at Royal Commission: Brian Houston summoned again?
Ohlins: Vilken röra!

”Yoga handlar om att utsläcka livet inom dig”
”Idag talas det mycket om yoga, pilates och spikmattor. Vad säger du om detta?
-Det är viktigt att veta grunderna till dessa saker. Yoga till exempel har sin grund i hinduismen. Det finns ingen yoga utan hinduism och ingen hindusim utan yoga. Yoga betyder förening och handlar om att utsläcka livet inom dig, för att till slut uppnå i Brahman, det gudomliga. Pilates är en blandning av kampsport, yoga och gymnastik. Fokus är på andning och stillhet. Spikmattor har också sin grund i hinduismen, som används bland annat i meditation och yoga. Men allt detta hålls i skymundan, inget som kommer fram i reklamen.”

Kyrkomedlem: ”Jag ger inte pengar i internationella kollekten”
”Att kollektpengar kan gå till abortrådgivning och att förändra strukturer i Hbtq-frågor är inget som gläder alla Svenska kyrkans medlemmar. En person berättar för Världen idag att han inte lägger pengar i kollekten när den går till Svenska kyrkans internationella arbete. …Det rimmar illa – att ha bilder på små barn med texten att fler ska få fylla fem och sedan låta pengarna gå till abortfrågan som i praktiken innebär att fler inte får fylla fem.”

Svensk hemsida ska ge liv åt de överlevandes berättelser
”Sverige är lite unikt på så sätt att många överlevande har gått ut i skolorna och berättat.” (ViD)

Ny svensk rapport synar Oregons dödshjälpsmodell
”Den dödshjälp som erbjuds i Kanada och flera amerikanska delstater visar på brister i både lagar, riktlinjer och genomförande. Det fastslår svenska Claphaminstitutet i en ny utförlig rapport. …– Som läkare är det min uppgift att underlätta för människor i livets slutskede. Och det jag ser är att de allra flesta vill leva in i det allra sista, och även få hjälp med att göra det, utan smärta och utan ångest. Och när man är för trött, då släpper man taget, eller får hjälp att sova den allra sista tiden. (ViD)
Clapham: ”Vi vill bidra med fakta”

Hillsong submits to NAR Apostle Cindy Jacob’s Prophetic Word?

Creflo Dollar’s ’Uncharted’ Film Promises to Show How Donations to His Church Fulfill ’Mandate From God’

Bethel has gotten more sophisticated with their lingo and presentation of some rehashed Latter Rain heresies and “revival” pep-speak, but the calculated supposed “upgrade” that has escalated in the past few years has been an attempt to repackage their same old “kingdom-now,” Christian dominionism,” 7 mountain mandate,” into more palatable, mainstream language.

Palm sprouted from 2000 year old seed now bears fruit in Israel! (Eng)
ONE FOR ISRAEL berättar att år 1960 fann man palmfrön i Israel som var 2000 år gamla. Dessa frön från biblisk tid planterades 2005 och de sköt skott. Palmträden är ”maskulina” eller ”feminina” och i år har ett maskulint palmträd (kallat Metusela, nu tio år gammalt) framgångsrikt pollinerat ett feminint palmträd – som nu producerar dadlar. På israeliska 10-shekelmyntet har man en bild på ett palmträd med korgar fulla av dadlar på båda sidor – och texten ”För Sions återlösning”. Palmträdet brukar symbolisera seger.
Ps 92:13 De rättfärdiga grönskar som palmer, som cedrar på Libanon växer de till. 14) De är planterade i HERRENS hus, de grönskar i vår Guds förgårdar. 15) Ännu vid hög ålder bär de frukt, de frodas och grönskar 16) för att förkunna att HERREN är rättfärdig. Han är min klippa och ingen orätt finns i honom.

Turkiet: ”Snart kommer religiösa krig inledas i Europa”
Turkiets president Erdogan skärper den aggressiva i tonen mot Europa. I ett tal i staden Sakarya under gårdagen hävdade presidenten med att kampen mellan kristna och muslimer har börjat. I samband med uttalandet varnade Turkiets utrikesminister, Mevlut Cavusoglu Europa för framtida krig. Uttalandena kommer efter flera konflikter mellan Turkiet och en rad europeiska länder som till exempel Nederländerna, Tyskland, Sverige och inte minst Grekland. De turkiska toppolitikerna bedriver just nu en omfattande valkampanj inför folkomröstningen som syftar till att ge president Erdogan diktaturliknande makt i ett land som redan lider av starkt demokratiskt underskott. Under gårdagens kampanjmöte i västra Turkiet gick de bägge politikerna till hårt angrepp mot Europa och EU. Enligt president Erdogan har kampen mellan islam och kristendom börjat. I sitt kampanjtal talade presidenten om konflikterna med Europa och beskrev dem orden: ”Kära bröder, kampen mellan korset och halvmånen har börjat. Det kan inte finnas någon annan förklaring.”

Rysslands varning till Norge: Inget fredligt Arktis mer
”Om Norge skulle bli en del av Natos missilförsvar kommer Ryssland att agera. Det säger Rysslands ambassadör i Norge till NRK.  – Norge måste förstå att genom att vara en Natofront, tvingas de möta Rysslands militära styrka, säger Teimuraz Ramishvili.”

Netanyahu hotar med nyval efter mediebråk
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hotar att utlysa nyval efter att ha bråkat med finansminister Moshe Kahlon om landets nya public service-projekt, på engelska förkortat PBC. Netanyahus högerregering kan komma att upplösas om inte PBC stoppas före månadsskiftet april-maj, då sändningarna är tänkta att börja, enligt premiärministern.

shoebat
Vi har varnat för de tolkningar som Walid Shoebat har spridit de senaste åren,
att det är ett försök att förblinda kristna och att lägga ut en rökridå och skapa förvirring. Rykten har gått att Shoebat är en katolsk infiltratör – eller är det hans egen lära som fört honom dit? Hur det är med den saken får vara osagt. Shoebat säger nu själv att han är katolikVi vill uppmana alla att förkasta alla förförda och förblindade kristnas försök att rättfärdiga Rom-kyrkan och katolicismen, oavsett vad de påstår. Ingenting är förändrat när det gäller katolska religiösa traditioner, avgudadyrkan, maria- och ikontillbedjan, (hädisk) eukaristi, koncilier och dogmer med mera. Lyssna istället på dem som är ärliga och insatta i denna religion t ex Mike Gendron, Richard Bennett, Stig Andreasson. Precis som med trosförkunnelsen och Latter rain-läran vilar katolicismen på en felaktig och obiblisk grund och de två verkar alltmer finna varandra, vilket också f d katoliker såg i ett tidigt skede. Låt ingen heller någonsin skrämma dig med att ”du måste bli katolik för att klara hotet från islam”, som dessa falska lärare vill låta påskina. Det är en lögn.
HERREN är klippan som Guds församling är byggd på – och ingen påve!! – HERREN bevarar den som tillhör honom.
Jes 44:8 Frukta inte och var inte förskräckta. Har jag inte för länge sedan låtit er höra om detta och förkunnat det? Ni är ju mina vittnen. Finns det någon Gud förutom mig? Nej, det finns ingen annan klippa, jag vet ingen.

Här kan du ladda hem och läsa Sven Reichmans bok: ”Allt är inte Gud som glimmar” Gratis!

Kritik mot SVT när RFSU var porrexpert
”Ställ dina frågor om unga och pornografi i vår chatt” uppmanade SVT sina tittare i ett inslag förra veckan. De som gav svaren var två företrädare från RFSU som menade att unga generellt inte påverkas av porrtittande. – Obalanserat, säger psykologen Alf B Svensson och sällar sig till de forskare som menar att pornografin kan påverka människors beteende.” (ViD)

Ingen plats för idealism i möte med terrorhotet
”Här har vi alltså ett fenomen som av vår säkerhetspolis beskrivs som ett betydande säkerhetshot, men som efter flera års arbete på nationell nivå inte tycks ha kommit närmare sin egen lösning. …Att oppositionen har anmält Alice Bah Kunke till KU för sina märkliga svar är gott och väl. Men om vi lyfter blicken från hennes svaga intervju-insats framträder en bild som borde få fler att ligga sömnlösa om nätterna.
Det är förstås inte självklart var vi i dessa frågor ska dra gränsen mellan piska och morot. Däremot är det helt avgörande att vi som medborgare kan lita på att staten gör sitt bästa för att ta ansvar för vår säkerhet. ”Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa”, säger Skriften. ”Men gör du det onda ska du vara rädd, för överheten bär inte svärdet utan orsak. Den är en Guds tjänare, en hämnare som straffar den som gör det onda.” När dessa sanningar sätts ur spel blir hela samhället förlorare.” (Olof Edsinger)

Exclusive: Russia appears to deploy forces in Egypt, eyes on Libya role 
Russia appears to have deployed special forces to an airbase in western Egypt near the border with Libya in recent days, U.S., Egyptian and diplomatic sources say, a move that would add to U.S. concerns about Moscow’s deepening role in Libya. (REUTERS)
OHLINS: En riktigt intressant nyhet för dem som studerar profetiorna i Bibeln. Här ser vi hur Ryssland börjar uppfylla Hes 38-39 ännu starkare. Persien (IRAN) har man redan slutit förbund med. Men profetiorna beskriver även norra Afrika, i synnerhet Put (LIBYEN)
Hes 38:4 Jag skall föra dig omkring och sätta krokar i dina käftar. Jag skall föra dig ut med hela din här, hästar och ryttare, alla klädda i full rustning, en enorm skara, beväpnade med stora och små sköldar, och alla med svärd i hand.
5 Perser, nubier och puteer är med dem, alla med sköld och hjälm,

Commentary: Europe on knife edge of uncertainty, maybe catastrophe
Nor has the crisis for the European single currency gone away – indeed, having struggled along ever since the financial crisis of 2008, it may be entering a new and volatile stage. The next Italian election – perhaps as soon as June – could well hand the balance of power to political parties hostile to remaining in the currency bloc, which many Italians blame for years of slow growth and rising unemployment

A Manifesto of Christian Discernment

skarmklipp
Pharisees and False Teachers: A Modern Day Look at the Crooks Christ Couldn’t Stand

Mother of 5 Comes Out as a Man, Her Only Son Becomes a Girl and Husband Says It’s OK

Here’s How the New Christian Left Is Twisting the Gospel

Peek behind the curtain of some ”progressive” or ”hip” evangelical churches, past the savvy technology and secular music, and you will find more than just a contemporary worship service. You’ll find faith leaders encouraging young evangelicals to trade in their Christian convictions for a gospel filled with compromise.

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

israel
Kanadensisk journalist på plats i Israel
(video, Eng)

Children of homosexuals speak out AGAINST same-sex marriage, tell of unpleasant upbringings (Eng) Barn till homosexuella protesterar mot samkönade äktenskap, berättar om obehaglig uppfostran

Todd Bentley reveals spirits of dead men imparted anointings on his ministry?
In fact, Bentley was brazen enough in his teachings at Lakeland to say that God used the dead he encountered in visions to impart their anointings on Todd Bentley so he can minister with their healing powers.

hebrew
ISRAEL TODAY:
Biblical King’s Palace Found Under Shrine Demolished by ISIS (Eng)
Bibliskt Kungapalats funnet under att en gravplats revs av ISIS (Sv) ”..Efter att ISIS nyligen drivits ut ur Mosul, hade arkeologer en chans att undersöka spillrorna, och gjorde en fantastisk upptäckt. Fox News rapporterade att under forntida graven ligger det sedan länge försvunna palatset av assyriska kungen Sanherib, vars invasion av Juda och mirakulösa nederlag framför Jerusalems murar utförligt dokumenterats i Bibeln..”
OHLINS: Gud är suverän! Han låter ISIS ofrivilligt vara med och bevisa Bibelns tillförlitlighet.

Kina utvisar 32 missionärer
”Minst 32 kristna sydkoreanska missionärer som varit verksamma nära gränsen till Nordkorea utvisas nu från Kina. Utvisningarna tros bero på det spända läget som uppstått mellan Sydkorea och Kina på grund av USA:s planer på ett robotförsvar i området. Många nordkoreaner flyr över norra gränsen till Kina. Landets nordöstra region har därmed blivit ett populärt område för sydkoreanska missionärer. Förutom att dela evangeliet med de avhoppade nordkoreanerna så hjälper de dem också ofta praktiskt. Hamnar nordkoreanerna i stället i den kinesiska polisens händer blir de med största sannolikhet deporterade till Nordkorea. Hamnar de i vissa kinesers händer är det inte ovanligt att de blir slavar hos en kinesisk bonde. Om detta rapporterar både människorättsorganisationer och avhoppade nordkoreaner. Nu ser läget ut att bli ännu mörkare för flyktingarna. Ett stort antal sydkoreanska missionärer har nämligen just utvisats från Kina. Enligt Reuters har 32 kristna missionärer utvisats från Yanjuregionen i Jilinprovinsen i nordöstra Kina.. …Även om minst 32 missionärer nu tvingats lämna Kina, så finns det många kvar. Enligt AFP är omkring 500 sydkoreaner registrerade som missionärer i Kina, men antalet kristna som ägnar sig åt välgörenhet är i själva verkat runt 2 000.” (Världen idag)
OHLINS: Vi har en viktig uppgift att be för våra trossyskon och för flyende nordkoreaner, att de nås av evangeliet och får den hjälp socialt som de behöver. Låt oss också ropa till Gud för de nordkoreaner som skickades tillbaka till Nordkorea!

Även Sverige har orsak att fira Israel

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Is It Right for a Christian to Expose False Prophets and False Teaching ? (by Damon Whitsell)
One of the most misused verses in the Bible is, “Judge not, that ye be not judged” (Matt. 7: 1).

How Jesus Called Out False Teachers and Deadly Doctrine
It’s the ones who sound the warning and issue the challenge that bear the risk—the risk of being labelled “haters.”

Former members of a controversial North Carolina church gathered in Spindale on Saturday for a community meeting. More than 100 people listened to stories of former Word of Faith Fellowship members, who consider themselves ”survivors.”

Geert Wilders: ”Brexit är bara början. EU är på väg att falla”
Hans parti har redan siktet inställt på nästa val, som kommer att hållas senast i mars nästa år.
– Vänta tills valrörelsen kommer igång. Jag garanterar att Nexit blir huvudtemat. Att hålla en folkomröstning om en så viktig fråga är en självklarhet. Brexit är bara början. EU är på väg att falla, säger Geert Wilders. (DN)

Vittnesbörd: A Jewish Israeli Radio Broadcaster Finds Jesus!

Kristna bör satsa på pacifism
”Har man mött Jesus, blivit född på nytt in i Guds rike, blivit fylld av Anden och blivit ett i Kristus med människor från jordens alla hörn, då är det svårt, för att inte säga nästintill omöjligt, att gå ut i krig för den här Världens sak och med den här Världens vapen. Så för mig är det uppenbart att vi kristna inte bör kriga för den här Världens rike, utan i stället lägga vårt ”krut” på att skapa fred genom att sprida Guds rike i den här Världen. Detta gör vi bäst genom att vittna­ om Jesus och älska alla våra medmänniskor, även ryssarna.” (Christian Mölk)

Kontakt med okända lockar
”Inträdet kostar 100 kronor och förutom spådamen och några föreläsningar finns få gratisaktiviteter. Det säljs oljor, startkit för regndroppsmassage som enligt försäljaren ”botar sjukdomar, men det får man ju inte säga” och kolloidalt guld för 350 kronor litern. Säkert 25 olika medium erbjuder sina tjänster. På flera håll pågår healing, en del väldigt högljudda. En homeopat erbjuder irisdiagnostik, där hon ”genom att titta med förstoringsglas i ögats iris kan se hur inre organ mår”. Två aktörer säljer aurafotografier som ser spännande ut. – Sitt stilla och bara slappna av, säger aurafotografen och pekar på en pall…”
OHLINS: Det här kunde man läsa i Gp igår. Vi vill med all kraft varna för dessa ockulta aktiviteter som leder människor in i andligt mörker och lögn. Bibeln varnar och förbjuder alla försök till kontakt med döda. Det man istället får kontakt med är demoner som vill snärja och skada människor. Vi var med på flera mässor på 90-talet i evangelisationssyfte och mötte många sökande människor. Det hände även frälsningsunder mitt i mässan, för Jesus har besegrat allt det onda och alla mörkrets krafter men många människor blir snärjda i det ockulta, därför att det ger ett sken av att vara något ”gott”.
5Mos 18:9 När du kommer in i det land som HERREN, din Gud, vill giva dig, skall du icke lära dig att göra efter hedningarnas styggelser. 10 Hos dig må icke finnas någon som låter sin son eller dotter gå genom eld, eller som befattar sig med trolldom eller teckentydning eller svartkonst eller häxeri, 11 ingen som förehar besvärjelsekonster, ingen som frågar andar, eller som är en spåman, eller som söker råd hos de döda. 12 Ty en styggelse för Herren är var och en som gör sådant, och för sådana styggelsers skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig.

new-world-order

NY RUNES HÖRNA: Den Nya Världsordningen / PDF

De senaste decennierna har vi kunnat erfara hur världen allt mer rört sig mot globala och storskaliga lösningar inom de flesta områden. Det gäller allt från politik till ekonomi och nu senast även inom religionen. Vi har kunnat konstatera hur FN fått ett allt större inflytande, inte minst genom den nu aktuella Agenda 2030. I Europa har EU och valutaunionen vuxit fram och digra globala handelsavtal har skapats eller är under framförhandlingar. På det
religiösa området har stora steg tagits mot ett enande genom interreligiösa kontakter.
OHLINS: Se även hur man i den andliga världen vet om dessa Globala Rörelser mot en Ny Världsordning. Alice Baileys ”New Age Kristus” spår hur det skall gå till. Vi vet ju att Satan kommer att få en kort tid på sig att försöka upprätta en – NEW WORLD ORDER

Ny rapport: Nu stärks kärnfamiljen
”Kärnfamiljen är på frammarsch, detta enligt en ny rapport om familjer på 2000-talet. Men påståendet får mothugg. Att fler gifter sig och att barnafödandet ökar är bara en ”tillfällig bupp”, tror framtidsforskaren Pontus Strimling.”

Leaving the NAR Church: Phil’s story
”Something supernatural is going on in the NAR movement. I once thought this to be the Holy Spirit. I now believe it to be demonic, Satan disguising himself as an angel of light.”

När Israels kritiker tystnar
”…Men det finns tillfällen då kritikerna är tysta. Det är när Israels fiender förbereder sin nästa attack – så som sker just nu. Hotbilden mot Israel förändras dag för dag. Det som är konstant är att den judiska staten alltid har ett antal fiender som har som uttalat mål att utplåna den. Här följer en kort översikt över några av dem:
Hamas i Gaza har fått en ny och mer extrem ledare, Yahya Sinwar. Han fortsätter sina förberedelser för nya angrepp på Israel samtidigt som han testar Israels respons på nya raketattacker från Gaza. Hamas är tydligt med att Israel måste utplånas. Längre söderut, i Sinai, har IS återupprepade gånger beskjutit Eilat med raketer, senast den 7:e februari. För IS finns det inget utrymme för några andra än dem själva, speciellt inte för judar.
…När konflikten väl är igång, då kommer kritikerna snabbt på banan. Och då är det nästan alltid Jerusalem som är målet. Men de som håller tyst i dag har förlorat sin moraliska rätt att tala när Israel tvingas försvara sig.” (Roar Sörensen)

RR

THE TRUMPET NEWS
WEEKLY WATCHMEN

skarmklippCreflo Dollar “Made Me A Catholic” (When Heresy Leads To Apostasy)

EU samlas i Rom för att enas!
Prime ministers and presidents of the 27 surviving members met for a second day in Brussels, after Britain’s Theresa May had left. Their goal was to set out guidelines for officials to draft a rousing declaration of unity and progress which they will then endorse at a ceremony in Rome in two weeks’ time.
OHLINS: Vi lever verkligen i profetiska tider eller hur?

Trump and Palestinian President Abbas to hold first talks
U.S. President Donald Trump and Palestinian President Mahmoud Abbas will speak by telephone later on Friday, the White House and Palestinian officials said, their first contact since Trump took office.
OHLINS: Om nu Tony Blair blir involverad tillsammans med D Trump i denna fredsprocess blir det intressant att följa utvecklingen. Men hur många är vakna nu och förstår vad Guds klocka visar?

Med tanke på Bill Johnsons läror och Latter Rainlärorna. 
OHLINS: En riktigt eldig predikan i Anden, får man nog säga. Predikan heter ”Doctrines of Devils” Mannen som predikar är avliden 2009 hans namn är B.H. Clendennen

Nu anmäls SVT för svordomar i Melodifestivalen
”I över en månad har tittare rasat mot SVT för de många svordomarna i årets upplaga av Melodifestivalen. Nu går anmäls SVT till Granskningsnämnden.”

More than 240 clubs now involved in football sexual abuse scandal (Eng)
”The wave of accusations comes after a series of former footballers came forward following the decision of former Crewe defender Andy Woodward to waive his right to anonymity to reveal in an interview with the Guardian that he had been a victim of sexual abuse. Woodward’s account of the horrific abuse he suffered from the age of 11 by one of his coaches triggered an flood of allegations from other players. Operation Hydrant, the coordination hub set up in 2014 to deal with historic abuse cases, has received 1,016 referrals from the NSPCC’s dedicated football hotline and police forces around the country, up from 819 before Christmas. The operation has so far identified 184 suspects and 526 potential victims, of whom 97% are male, with an age range from four to 20 when the alleged abuse took place.”

VILKEN ANDE? (LATTER RAIN)
It wasn’t my spine that needed aligning—it was my heart. And that needed to be aligned using the plumb line of God’s Word. Although we could not find its precedent in Scripture, the experience was powerful,stimulating, and sometimes seemed to work. Even unbelievers who were occasionally brought to meetings testified of the power that coursed through their bodies and moved their limbs of its own accord. (Lighthouse Trail)

När maktfrågan ersätter sanningsfrågan
Men för att komplicera saken ytterligare döljer det sig inte bara en postmodern, utan också en marxistisk, analys av sakernas tillstånd bakom dessa fenomen. Djupt inbäddat i det marxistiska tänkandet finns nämligen en vilja att solidarisera sig med dem som går att betrakta som offer. Den viktigaste frågan blir därmed inte vem som i objektiv mening har ”rätt”, utan vem som kan beskrivas som mest utsatt.
…Men vad Bibeln aldrig gör är att spela ut detta perspektiv mot den övergripande frågan om sanning. Inom marxismen tar man ofta automatiskt parti för den materiellt svage, medan Bibeln slår fast: ”Du ska inte vara partisk för den fattige i hans rättssak.” Jesus själv väljer att i ett utsatt läge skydda en kvinna som har begått äktenskapsbrott, men i nästa andetag säger han ändå: ”Gå, och synda nu inte mer!” På samma sätt behöver vi i dag hålla ihop perspektiven. Både maktfrågan och sanningsfrågan förtjänar att hållas vid liv – samtidigt.” (Olof Edsinger)

111
Ny Ohlins fundering

Nytt – Truereformation.net – Serie: Guds Rådslut

Frälsning genom mässan?
”En enda frågeställning är nödvändig: att komma till mässan för att bokstavligen ta emot Kristus i brödet och vinet förutsätter ju en frånvaro av honom, och vart tar då Herren vägen i den kristnes liv under all tid mellan allt mässfirande? Kan Magnus Malm ge ett rimligt svar på detta? Jag är fullkomligt övertygad om att det inte existerar en enda kristen på planeten, varken Magnus Malm eller någon annan, som bokstavligen tror att Jesus är en dörr eller ett vinträd, utan att när Herren talar så om sig själv så har vi att göra med bildspråk.” (Sven Degerfeldt)
OHLINS:
En bra fråga. Den katolska villfarelsen om mässan har även spridits inom många kristna sammanhang och ska motarbetas och motbevisas med Bibelordet på alla sätt.

berean

A Culture of Counterfeit Christians

Knesset passes law barring boycott supporters from Israel
Foreign nationals who support boycott of Jewish state or West Bank settlement to be banned; critics charge move will isolate state

logo

The 7 Spheres: exposing the NAR’s false commission.

Norell slår tillbaka: Muslimska brödraskapet väl etablerat i Sverige
”… – Eftersom det inte finns svensk forskning baseras den här förstudien mest på europeisk forskning. Han är också kritisk till de religionsforskare som gått ut öppet med kritik mot rapporten. – Här har vi då ett gäng forskare som sutitt på universitet och högskolor, betalda av det allmänna, och inte överhuvudtaget intresserat sig för förmodligen världens viktigaste islamistiska organisation på alla år. Och sedan när någon gör det så blir det ett himla liv. Det luktar ju lite… som att de skäms, som att surt sa räven om rönnbären, säger Norell.”

Todd White call for union with the Pope
”Tood White is one of the most popular preachers in the Word of Faith movement. In this video, he prays with a Roman Catholic priest. Just like one of the Kansas City prophets have taught them. Together they walk into union with the Pope in Rome, and face stearn jugdment for their apostasy.”
OHLINS: Todd Wight i trosrörelsen uppmanar alltså till enighet med Påven, precis som de självutnämnda Kansas City ”profeterna” gör. Den breda avfallets vägen går till Rom och många vandrar på den.

Two Evangelists Charged. Tried. Convicted (Eng)
OHLINS: Två gatuevangelister i Storbritannien har fällts för ”brott mot den allmänna ordningen”. Deras ”brott”? De predikade att JESUS är enda vägen till Gud – att JESUS är Vägen, Sanningen och Livet! Detta är en mänsklig och djävulsk dom. Men Gud är den som FRIKÄNNER den som predikar hans ord, i den himmelska domstolen. Men det har också betydelse HUR vi delar med oss och det krävs vishet att göra det.
Joh 14:6 Jesus sade till honom: ”Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

Hur många är födda av Anden i Svenska kyrkan?
”..Att nära på goda förhoppningar om närhet till evighetens Ande är självfallet endast gott och väl, men kan det förhålla sig på det sättet att det i Svenska kyrkans förkunnelse, i själva frälsningsbudskapet, finns något som för länge sedan avvikit från det som Jesus och hans apostlar så tydligt förkunnade och som Gud står emot? Tror alldeles bestämt att så är fallet! Svenska kyrkan lär att dopet är Guds frälsande nådemedel och visar upp siffror på miljoner genom att förvalta Nya testamentets frälsningsbudskap på ett skrämmande sätt. Evangeliet lär om personlig omvändelse från synden och andlig pånyttfödelse genom tro på Jesus Kristus. Det existerar till exempel inte ett enda ord i Skriften om något kristet dop för Jesu apostlar. …Överallt där det förkunnas pånyttfödelse genom dopet så är man med och driver förvanskningen vidare. Och helt visst vill Gud komma med sitt ljus. Är den kristna kyrkan då också beredd att lida den prestigeförlust som detta kräver?” (Sven Degerfeldt)

Ytterligare tre personer lämnar styrelsen i EFK
Daniel Norburg avgår som EFK direktor

Tony Blair kan bli USA:s nya fredssändebud i Mellanöstern – om Donald Trump får som han vill.
Enligt Daily Mail är presidentens förhoppning att den tidigare brittiske premiärministern ska ro i land ”den ultimata uppgörelsen” – fred i Mellanöstern.

OHLINS: Vi har varnat för honom förut, för bara några veckor sedan dök han upp i en dröm igen. (Om den var Profetisk?)  Då var han i en slags ”upphöjd” kontrollfunktion vad man fick skriva på nätet. Är tiden inne nu ? Janne hade en dröm 2011 som vi tror är profetisk  Jannes dröm 2011

PAPER: TONY BLAIR BID TO WORK FOR TRUMP…
”Revealed: Tony Blair’s secret White House summit as he launches astonishing bid to work for Donald Trump… as his Middle East peace envoy” OHLINS: Kommer Blair tillbaka i rampljuset? Donald Trump omger sig med en hel del katoliker och det kan möjligen skynda på ändetidens världsreligion och ekumenik.

Leaving the NAR Church: Penny’s story
“Thinking that we would be safe in a conservative church was a huge mistake. I was repeatedly told I was causing the devil to destroy the unity of the church. The NAR is infiltrating our churches and most Christians are unaware of the dangers.”

Penny is from Canada, and after leaving her NAR-influenced church two years ago, she has yet to find a church family. Being without a church is tragically common for many who’ve come out of this infectious counterfeit.
OHLINS: Ja vi känner flera ”brända” i vårt område också!

THE TRUMPET NEWS

WEEKLY WATCHMAN

news

KARIN JANSSONS – NYHETSBREV

Låt inte sekulär vetenskap styra över Bibelns budskap
”..Som kristen behöver jag inte vara rädd för att Bibeln utsätts för prövning, eftersom det som är sant visar sin sanningshalt ännu mer när det testas. Ibland kan vår förståelse av Ordet till och med påverkas av vetenskapen.
Min huvudpoäng är att det är viktigt att både teologer och andra kristna, som tror att Bibeln är Guds Ord, inte låter sin förståelse av Skriften formas av en vetenskap som utgår från sekulära antaganden. Annars riskerar vi att få en kyrka som låter naturvetenskapsmän med sekulära arbetsmetoder diktera villkoren. Detta skulle i slutändan leda till att tilltron till Bibeln urholkas. För om vi inte kan lita på utsagor, där Bibelns författare har avsett en bokstavlig tolkning, så hamnar vi snabbt längs ett sluttande plan där Ordet alltmer ifrågasätts. Alla typer av förståelse av texten blir då möjliga, och till slut finns det en risk att helt centrala kristna dogmer sätts åt sidan.
Att hålla fast vid en klassisk kristen bibelsyn kommer inte alltid vara populärt. Det kommer rent av att kosta på. Men om vi ser tillbaka på kyrkans tvåtusenåriga historia finner vi att kristendomen framför allt har vuxit i brytpunkten mellan en tydlig förkunnelse och det omgivande samhället. (Ola Hössjer)

Forskare sågar terrorexperten Magnus Norells rapport om islamism i Sverige
”Flera stora muslimska organisationer bygger upp ett parallellt samhälle och är kopplade till den islamistiska rörelsen Muslimska brödraskapet. Det påstår den erkände terroristforskaren Magnus Norell i en rapport. Men rapporten får hård kritik av ett 20-tal av Sveriges främsta forskare på islam som menar att Norell saknar belägg.”
OHLINS: Det vore nog bättre att ta Norells rapport på allvar!

”Sverige skulle snabbt vara förlorat vid ett krig”
”Vi är inte längre självförsörjande på mat. Vid ett krig skulle det leda till sjukdomar, svält och död bland människor och djur. Det är hög tid att regeringen förstår allvaret i situationen och ser till att öka landets mat- och energiproduktion. Nu. Det skriver Helena Jonsson från LRF och Sven Lindgren, Civilförsvarsförbundet.”

Regeringen återinför värnplikten
”I dag tar regeringen beslut om att återaktivera värnplikten, rapporterar Sveriges Radio och SVT. Det innebär att mönstringsplikt införs redan i sommar för både män och kvinnor födda 1999 och 2000.”

Marcus Birro: Eliten bedriver ett krig mot folket
Det är fullt krig om vilken av Sverige som är sann. De två lägren står på var sin sida av en osynlig mur och svingar sina syrligaste sanningar över kanten.

Ryssland och Kina stoppar sanktioner mot Syrien
Ryssland och Kina lägger in veto mot en FN-resolution om att införa sanktioner mot Syrien för de kemvapenattacker som misstänks ha utförts i landet, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Judiska gravplatser och skolor attackeras

Krigsrapport med förödande kritik
Paul Widen: ”Den utlösande faktorn till kriget mot Hamas sommaren 2014 var kidnappningen av tre israeliska tonåringar på Västbanken den 12 juni. Under den mycket omfattande jakten på kidnapparna arresterades flera hundra palestinier som misstänktes för samröre med Hamas. Samtidigt som detta pågick på Västbanken intensifierades raketbeskjutningen från Gaza mot Israel. Den 30 juni hittades kvarlevorna av de tre kidnappade tonåringarna. Samma dag avfyrades 18 raketer mot Israel. Trots tydliga varningar och ultimatum från Israel fortsatte sedan raketbeskjutningen, vilket ledde till att Israels flygvapen den 8 juli inledde en omfattande operation mot Hamas och övriga palestinska terroristorganisationers raketlager och avfyrningsramper.”