Undervisning: Janne Ohlin

Så många har hört av sig och berättat hårresande saker som sker i deras församling. Ja ni som följer nyheterna förstår och ser vad klockan är slagen. Men om vi nu är så långt framme i tiden så skall det innan Jesus kommer tillbaka igen, ske ett stort avfall från tron. Läs de här 2 varningarna från David Wilkerson >> & >>

En längre tid har Herren kommit med tilltal och varnat oss för att det är dags. Förut bestämde man en ”Vision” för en hel församling att följa. Men nu verkar det som om man måste följa samma ”Vision” för hela samfund. Och om nu ”Visionen” inte är från Gud – hur vågar man då blint följa den i församling efter församling?

Över hela vårt land kommer rapporter till oss om att man börjar förändra församlingarna. Man tar bort korset och talarstolarna och mer och mer ”urvattnas” evangeliet. På en del ställen har man ersatt predikningarna med att ”predika” ur Rick Warrens bok – Leva med mål och mening.

När det gäller Pingströrelsen så har vi upplevt flera starka varningar. Janne har bland annat drömt 2 ggr om ett tåg med vagnar som sjunker ner och försvinner rakt ner i jorden. (Detta var i slutet av 90- talet)

I Linköping sa Pelle Hörnmark >> att de stora församlingarna är Loket och de små församlingarna är vagnarna. De stora församlingarnas vision skall alltså in i de små församlingarna som skall följa efter. Det var precis vad Herren visade men det var inget segertåg. Det var en fångtransport som jag såg som slutade i ett bottenlöst hål.

Det är oroande med Rick Warrens samröre med Tony Blair och att de samtidigt arbetar med ekonomiska reformer. Det är precis vad Upp 13 handlar om. Berndt Isaksson har också skrivit ett par rader om de här 2 >>

De här 2 och Blairs Faithfoundation kan vara det som nämns i Upp 13, och som senare kommer att arbeta tillsammans med Katolska Kyrkan. Detta får ni förstås pröva men det är min fulla övertygelse att det kan vara på det sättet. (Särskilt ni som sett vår video, där vi nämner Blair som möjlig ”mun” åt det 1:a vilddjuret).

En tanke som slog mig är att uppenbarelse boken kanske visar olika delar i utvecklingen fram till det fulla systemet.

Upp 13:11 Och jag såg ett annat vilddjur stiga upp ur jorden. Det hade två horn (Ledare) som ett lamm men talade som en drake.

Och en sak kan du vara ganska säker på: den församling du tillhör kommer inte att stå utanför påtryckningarna om förändringar. Många av oss har redan erfarenhet av det. Hittade en intressant sida från USA som är översatt för att du skall förstå vad som kan vara på väg att förändra din församling. Läs också Faith Undone som är översatt till svenska >>

HUR VET JAG OM MIN FÖRSAMLING BÖRJAR KOMMA IN UNDER RICK WARRENS VISION? >>

De senaste 10 åren har en stor del av församlingarna i USA och i andra länder förändrat sig från att ha varit traditionella Ny -Testamentliga församlingar, till Rick Warrens modell – Purpose Driven med smärtsamt resultat.

Precis tvärtom mot vad Rick Warrens propaganda säger, så har stora splittringar skett och miljoner har varit tvungna att lämna sina församlingar. Därför är det viktigt för varenda församlingsmedlem att kunna urskilja om just deras församling är på väg att bli attackerad för att tas över av Rick Warrens modell som kallas för den ”Purpose Drivna”.

Det börjar oftast med att en liten del av församlingen vet om att församlingen är på väg att förändras. Pastorn + en liten klick invigna ledare planerar förändringarna utan att resten av församlingen får veta någonting. (Bara det är ju helt obibliskt och i mörker).

När förändringen skall göras så sker den i samråd med Rick Warrens församling Saddleback Church i Kalifornien och den sker i olika steg. Medlemmarna i kyrkan får ofta inte veta något innan steg 4. När man kommit fram till steg nr 6 i förändringen och det fortfarande är folk som tvivlar på detta och höjer sin röst, skall följande steg tas:

 • 1 Identifiera dem som står emot förändringen.
 • 2 Uppskatta hur effektivt deras motstånd verkligen är.
 • 3 Var mycket vänlig mot dem som inte fullt har bestämt sig, de tvivlande mot förändringarna
 • 4 Marginalisera dem som mer öppet går emot förändringarna
 • 5 Baktala och förringa dem som stannar kvar och kämpar.
 • 6 Upprätta nya regler som kommer att tysta allt motstånd. Det betyder att församlingsmedlemmarna inget får veta innan det är försent att kunna göra något åt det. Med andra ord: församlingen stjäls. Nu finns bara 2 alternativ kvar: antingen accepterar du förändringen eller också får du lämna kyrkan. Mycket smärtsamt för dem som vuxit upp i den.

Rick Warren, författaren av boken “The Purpose Driven Church” och “The Purpose Driven Life” har sagt: När du för fram en vision i församlingen så måste de gamla pelarna gå. Men låt dem gå för de håller bara saker uppe. Nu är det så att det just är ”de gamla pelarna” som håller kyrkan uppe från avfall.

Dessa tecken kommer att infinna sig när en församling är målet för att övertagande av Rick Warrens nätverk:

 • En förändring kommer i musiken till ett modernt stuk, mer rockigt.
 • Körer och gamla sångböcker skall bort.
 • Bort med orglar och piano för elgitarrer trummor och rockinstrument.
 • Upprepande körer och verser i det oändliga i sången införs.
 • Klädseln förändras drastiskt till världens.
 • Styrelsemötena och Äldstekåren avsätts.
 • Pastorn + några till tar över hela församlingen.
 • Ett 40 dagars studieprogram införs relationsbaserat.
 • Ambigiösa finansiella rapporter görs.
 • Bönemötena förändras till andra tider eller försvinner helt.
 • Söndagsskolledarna byts ut mot nya som gått igenom förändringen.
 • Ordet Söndagsskola försvinner och kommer att ersättas av nya namn.
 • Kors och andra typiska kristna symboler tas bort både innanför och utanför kyrkan.
 • (Korset i kyrkan brukar effektivt döljas bakom svarta draperier)
 • Predikstolen flyttas bort (som ofta har namnet JESUS på).
 • Warren vill att man använder nyare biblar (själv använder han parafras).
 • Nu kommer bara olika verser att visas på en skärm på mötena.
 • Filmer från Rick Warren brukar visas på mötena.
 • Dekorer, mattor och tapeter kan förändras så att det inte liknar en kyrka.
 • Ordet kyrka brukar också elimineras
 • Man eftertrycker ”Ha kul” och vänder sig till ungdomar.
 • Inbjudningar till förbön och omvändelse försvinner helt.
 • Ord som synd, ofrälst, förlorad mm kommer att försvinna.
 • En utfrysning sker av dem som inte är med i Rick Warrens nätverk och program. (Hat)
 • Stängda möten mellan Pastorn och andra utan information till församlingen (Mörker)
 • En öppen fiendeskap visas mot de medlemmar som inte gått med i förändringen eller har lämnat för en annan församling eller grupp.

Om du nu ser att det börjar att dra åt detta hållet vad kan du då göra? Jo din församling kan räddas genom att du talar med de andra medlemmarna om det här. Om du inte gör det och församlingen infiltreras fullt ut, så är det inget du kan göra för att förhindra det här. Då får du nog byta kyrka för din kyrka har nyss blivit stulen av Rick Warrens nätverk och metoder eller Willow Creek och Bill Hybels.

Rick Warren har sagt att han skall sända en miljard kristna ut i världen för att föra in Guds Rike där. Hela den här rörelsen är sekteristisk. (slut citat)

RÄDDA ER FÖRSAMLING INNAN DET ÄR FÖRSENT!

Och ni som är med i olika utposter se upp så att de inte säljer er kyrka för att få in pengar till sina projekt (sådant har redan hänt), för då kommer tåget att gå ännu fortare mot stupet.

Vet ni vad jag tycker att det här sättet att bygga församling liknar? Jo precis det som Jesus varnade för i Matt 24.

Matt 24:45 Om det finns en trogen och förståndig tjänare, som av sin herre blivit satt över de andra tjänarna för att ge dem mat i rätt tid, 46 salig är den tjänaren, om hans herre finner honom göra så, när han kommer. 47 Amen säger jag er: Han skall sätta honom över allt vad han äger. 48 Men om tjänaren är ond och säger i sitt hjärta: Min herre dröjer, 49 och han börjar slå de andra tjänarna och äter och dricker med dem som är druckna, 50 då skall hans herre komma en dag när tjänaren inte väntar honom och i en stund han inte känner till 51 och hugga honom i stycken och låta honom få sin plats bland hycklare. Där skall man gråta och skära tänder.

MvH Janne Ohlin