Översatt från http://www.fivedoves.com/letters/march2009/daves314.htm

När jag var liten så läste jag om David Wilkerson som tog evangeliet in bland New Yorks gangstergäng. Jag såg även filmen ”Korset och stiletten” som handlade om honom. Även om många känner till detta så är det inte många som känner till vad som skedde i hans församling för 8 år sedan.

På hösten 2001 så blev Pastor David Wilkerson I Times Square Church I New York City varnad av Gud. En olycka var på väg och de upplevde en intensiv och stark börda och betryck i anden.

De upplevde en sådan stark maning till förbön för staden att Pastor David Wilkerson inställde alla inbokade möten och missionskonferenser och även avbokade alla kommande gästpredikanter.

I församlingen var det nu inte en enda vanlig predikan. Det var förbön för nationen med tårar och omvändelse.

De visste att någonting var på väg att ske och det var något ont. De upplevde att det skulle komma att ske väldigt snabbt så de bad och bad.

Plötsligt så upplevde David Wilkerson att Gud sa någonting väldigt konstigt. Gud sa nu att de skulle göra smörgåsar, massvis av smörgåsar. De visste inte vad de skulle ha dem till eller om de själva skulle äta upp dem.

Men församlingen gjorde vad man upplevde var Andens ledning. Den10 September så var hela församlingen igång med att tillverka massvis av smörgåsar, och på morgonen den 11 September så hade man fått ihop 2000 smörgåsar.

Klockan 08:46 på morgonen när det 1:a planet träffade World Trade Center. Så var man redo i församlingen att hjälpa räddningsarbetare och offer i den värsta attacken på nationen.

Att göra smörgåsar en hel natt är väl ändå en mycket konstig sak att göra. Om någon sa till mig att Gud har sagt att vi skall stanna uppe en hel natt och göra smörgåsar så hade jag nog trott att han var knäpp. När nu David Wilkerson säger att han har hört ett sådant allvarligt budskap från Gud idag så är det nog vi som är tokiga om vi ignorerar det.

OHLINS I boken Amerikas Last Call sid 24 så berättar D Wilkerson följande händelse.

Gud har redan bestämt en tid då han kommer att börja föröda Amerikas ekonomi och vår livsstil. Låt mig nu få ge er en liten glimt av vad jag talar om. Under en predikan den 18 oktober 1987 i Times Square Church, varnade jag vår församling att aktiemarknaden kommer att åka på en riktig smäll. Jag upplevde Anden väldigt nära och han manade mig att säga detta. Gud hade stilla viskat till mig att om jag ville se bevis för att Gud tänkte döma ekonomin så skall du i morgon måndag gå ner till Wall Street. Jag berättade detta för församlingen under söndagen och inbjöd alla som ville följa med. Det var många av oss som följde med till Wall Street och väntade.

Just denna måndag den 19:e oktober – 1987 så föll börsen med ¼ i värde på bara några timmar. När man studerade ansiktena på de börshandlare som gick ut så såg man att många var skräckslagna. Det var fullkomligt kaotiskt därinne. Många undrade hur i all världen detta kunde gå till. Hur kommer det här att sluta?