Fler dagliga Nyheter (Sv) – (Eng) News  – Profetiskt Just nu ARKIV 

pm-1

 

 

Organisationsnr: 802473-0841
Bankgiro: 192-7946
Parousia Mission SWISH Nr: 123 503 1505

index

 

 

 

Parousia Mission Göteborg 28/1–2018  Mer från Göteborg

Elvor: Sikta högt och behåll fokus  (Mp3)
Janne: Europa mot tidens slut (Mp3) Text >>

Parousia Mission KungsbackaMer från Kungsbacka
Elvor: Stanna kvar hos Jesus (Mp3) 30/1-2018
Janne: Med Jesus i Stormen (Mp3) 3/1- 2018 (Text >>)

KOMMANDE MÖTEN – PAROUSIA MISSION
Parousia Mission/Kungsbacka – Onsdag 14/2 Kl 18:00 i Emanuelskyrkan
Parousia Mission/Göteborg – Söndag 25/2 Kl 14:00  i  Wartagården – PM:s Årsmöte efter ordinarie möte och fika.

____________________________________

Videoserie: JESU ÅTERKOMST – eller på YouTube
INFO:
Vi tror inte på PRE TRIB-läran eftersom vi inte finner belägg för den i Bibeln. Vissa sajter som vi länkar till här, har intressanta nyheter men det betyder alltså inte att vi alltid har samma eskatologiska övertygelse.
/Elvor & Janne

Domedagsstämning i vattenkrisens Kapstaden

Intressant inlägg om Bitcoin och risken för att centralbankerna kan komma att använda Blockchainteknologin i syftet att uppnå totalkontroll. Först diskuteras något om skillnaden mellan cryptovalutor och blockkedjan. 10 min in i videon kommer det viktiga och som i texten är rödmarkerad och som jag pekade på i den senaste Hörnan, allt kommer att kontrolleras. / MVH Rune

Bibelord lockade Emily bort från homosexuell livsstil
”Emily Thomes levde ett utsvävande liv som lesbisk. Men några verser i Bibeln skulle förändra allt. – Det handlar inte om huruvida man är homosexuell eller heterosexuell. Det handlar om ifall man är förlorad eller räddad, säger hon i ett videoklipp som har visats över två miljoner gånger.”

IsraelToday: Report: Trump Prepared to Kick Palestinians Out of Washington

Anna Sophia Bonde: Kulturens sexfixering hör ihop med övergreppen
”..Med tanke på detta fenomen, som säkert inte begränsas till just min tidnings kultursidor – det myckna sexet och förtjusningen över kulturarbetare som bryter tabun och går över gränser – är det märkligt att indignationen över avslöjandena som kommit genom #metoo-kampanjen är så stor. Tidningens kulturjournalister riktigt tävlar i att ta avstånd från konstnärligt mansgriseri. Min enkla fråga är: hur kan de tro att den kulturella sexfixering, som de traderar och säljer till oss kunder varje dag inte har något som helst att göra med de anklagelser om sexuella övergrepp och trakasserier som nu väller fram över världen? Plötsligt visar det sig att när det kommer till kritan så inser alla, också kulturjournalister, att det inte är så enkelt som att gräns­överskridande per definition är något bra, eller att sex i alla lägen är bra..”

Fake news och tredje kön
Mats Tunehag: ”..I det postmoderna Sverige (väst) blir det näst intill tragikomiskt att de som förnekar ”sanningar” ska försöka fastställa desamma. Om allt är relativt, hur ska man kunna avgöra vad som är sant och verklighetsförankrat? Därför riskerar kampen mot fake news att handla mer om åsikter och subjektiva bilder. Vänsterregeringen månar exempelvis mer om ”Sverigebilden”, och anser det olämpligt att verkliga problem i Sverige verbaliseras av exempelvis Katerina Janouch, se Aftonbladet ”Kritik mot Löfvens Janouch-uttalande” (18/1 2017). Om man med fake news menar information som inte har koppling till verkligheten, så borde det ultimata testet vara ett så kallat tredje kön. De medier och makthavare som tar detta på allvar är diskvalificerade att försöka avgöra vad som är fake news. Denna postmoderna och absurda idé saknar verklighetsförankring. Om man anser att folk kan välja kön, oavsett biologiska fakta, så måste väl folk också kunna få välja ålder och etnicitet. Och då kan man inte ifrågasätta ”barnen” från Afghanistan som i många fall bevisligen är 20, 30 och 40 år gamla. Om media och staten tar tredje kön på allvar, kan jag konstatera två ting: Hur i allsinadagar ska dessa kunna motverka fake news? För det andra vill jag tillkännage att jag är en två meter lång kinesisk kvinna 20 år gammal. Det känns rätt för mig. Inte kan väl det vara fake news?”

När barn utnyttjas som propagandaverktyg
Paul Widen: ”Min lilla flicka sitter i en kall cell”, snyftar nu Basem Tamimi, som själv kommenderade ut henne mot de israeliska soldaterna, fullt medveten om vilka konsekvenser det kunde få, och vars fru istället för att stoppa henne gick för att hämta kameran.

Dan Eliasson, i vilken verklighet lever du?
Debattartikel: ”Jag var själv på plats i Vårby gård och fick se vad en handgranat kan åstadkomma. Rena krigsskador. Detta i Sverige år 2018. Nu finns bara en väg att gå, Dan Eliasson: De kriminella i förorten måste bekämpas med full kraft, skriver polisen Fredrik Marklund.” (Fredrik Marklund Polis, Farsta)

jan-markell

JANE MARKELL NEWS

lighthouse

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Svenska banker vill chippa dig – Tidigare hemliga projekt nu offentliga
Swedbank Labs och Handelsbanken Din Ekonomi skriver att tiden är inne för att låta dig chippas. Bankerna utger sig för att de trendspanar, men skapar egentligen chip-trenden själva. Labs meddelar att avdelningens projekt tidigare var hemliga, men att de valt att glänta på dörren.

IsraelToday: Christian Nuns in Bethlehem Subjected to Violence, and the Media is Silent

minnesdag

Nazister är inte största hotet mot landets judar
”Upplys om islamismens brott mot mänskligheten Men det växande problemet är den våldsbejakande islamismen som är betydligt starkare än både höger- och vänsterextremismen. Vittnesmålen från svenska judar är också att det främst är islamister som ligger bakom de mesta av de antisemitiska attackerna. Därför måste också det svenska samhällets arbete mot antisemitism både förstärkas och också anpassas efter dagens hotbild. Forum för levande historia måste få i uppdrag att lyfta islamismens roll inom antisemitismen och arbeta med upplysningen om den våldsbejakande islamismens brott mot mänskligheten. När vi i dag minns den tragedi som utspelades i Europa för 75 år ska vi inte bara göra det för att hedra de som gick bort. Vi ska också göra allt som står i vår makt för att se till att aldrig låta det ske igen”. (Ebba Busch Thor, Mikael Oscarsson)

Så hedrar Sverige Förintelsens offer – lördag 27 januari 2018
”Fackeltåg, berättelser från överlevare, utställning och riksdagssamling – det är några av inslagen bland de över hundra arrangemang som äger rum i samband med Förintelsens minnesdag den 27 januari.” (ViD)
Förintelsens offer hade behövt Israel (Lukas Berggren)

Migrationsverket svarar: Formuleringen ”sekt” om frikyrkor var olycklig
”Efter Dagens artikel om att Migrationsverkets handläggare beskrev frikyrkor som sekter i en asylutredning svarar nu Migrationsverket att formuleringen inte skulle ha använts.”

Bolivias president återkallar lag mot evangelisation
”Bolivias president meddelar att han tänker återkalla den nya lag som kriminaliserar evangelisation. Beskedet kommer sedan hundratusentals kristna demonstrerat på gatorna och mobiliserat till bön och fasta.”
OHLINS: Ibland får vi glädjas över goda nyheter!

Muslimskt parti fick avslag – ”radikalister försökte ta över”
Mehdi Hosseini, talesperson för partiet, berättar för Världen idag att det var interna stridigheter som orsakade att man inte kunde skicka in de kompletterande uppgifterna. – Vi har haft lite problem i vårt parti. Radikalister ville ta över, säger han. Stridigheterna har, enligt Hosseini, lett till ett akut möte och att den imam som var partiledare fått avgå. – Vårt mål är att göra situationen för människor i Sverige bättre, inte att införa sharialagar, säger han. Fanns det personer i partiet som ville införa sharialagar? – Ja. Mehdi Hosseini berättar att han nu ska skicka in en ny ansökan. Partinamnet kommer vara detsamma, men stadgarna kommer vara nya.”
OHLINS: Låt oss be att inga muslimska partier får finnas i Sverige.

Turkiet får hyra ö i Sudan
”Oron för att Turkiet ska upprätta en militärbas i Röda havet växer sedan landet hyrt en ö av Sudan. Kritiken kommer både från Israel och olika arabländer, men Turkiet avvisar alla misstankar. Ön ska användas till turism, hävdar man. (ViD)

Martin Luther Kings brorsdotter tar strid för de ofödda
”Martin Luther Kings brorsdotter Alveda King gör en dokumentärfilm som ska belysa ”sanningen bakom aborter” i USA. Hittills har Facebook stoppat annonser för filmen, men efter att King gått ut och berättat om IT-jättens förfarande häver Facebook nu blockeringen. …Det är skandalöst att Facebook utger sig för att vara opolitiska när de gång på gång har blockerat sidor med konservativ grund.

Vetenskapliga genombrottet: Världens första klonade apor
Nu varnar Rådet för Mänsklig Bioetik i Skottland att forskningsprojektet med klonade apor ”öppnar dörren” för mänsklig kloning”.

Kapstaden kan bli första storstaden i världen utan vatten

”Torontogänget” laddar för ännu en (Falsk) väckelse!
A coming tsunami wave of revival…

Översvämningar i Paris

watch_jerusalem

WATCH JERUSALEM NEWS

Hédi Fried: Min oro (Dokumentärfilm)
Fasorna från Förintelsen och förlusten av både mor och far har gett Hédi Fried en oro som inte kan stillas. Hon hyser hopp inför framtiden och en stark och envis tro på att något liknande aldrig ska ske igen. En film av Håkan Pieniowski och Birgitta Öhman.

800 unga män aktiva i kriminella nätverk
”I Sveriges tre största städer är cirka 800 unga män aktiva i olika kriminella nätverk med tillgång till skjutvapen.
Det visar en genomgång som Sveriges Radio Ekot gjort av polisens kartläggningar i städerna.”

Ett välregisserat mediajippo under uppsegling
Paul Widen: Igår publicerade det israeliska försvarsdepartementet statistik över hur mycket gods som transporterades från Israel till Gaza genom gränsövergången Kerem Shalom under 2017. Sammanlagt 160000 lastbilslaster med byggmaterial, livsmedel, kläder, medicin och andra detaljhandelsprodukter nådde Gaza, med en topp i april månad då mer än 1000 lastbilslaster överfördes dagligen. Kerem Shalom är den enda gränsövergången till Gaza som är byggd för godstraffik och är därför livsviktig för Gazas över två miljoner invånare. …Trots att uppemot 1000 lastbilslaster med humanitär hjälp når Gaza varje dag höll organisationen Freedom Flotilla Coalition nyligen ett möte i Göteborg för att planera årets Ship to Gaza-seglats. Den svenska grenen av organisationen har köpt in en 22 meter lång segelbåt som håller på att rustas upp i Stenungsund. Någon gång i maj beräknar man lätta ankar och segla ner längs med Europas västkust, där andra båtar kommer att ansluta sig. Hittills har Ship to Gazas planer främst uppmärksammats av berörda lokaltidningar och vänsterpressen, men av tidigare års mediebevakning att döma lär snart rikligt med strålkastarljus riktas mot förberedelserna och sedan seglatsen och sist den oundvikliga sammandrabbningen med den israeliska flottan, vars uppgift det är att förhindra införseln av kontraband till Gaza..”

Domedagsklockan har ställts om – bara två minuter kvar till undergången
”Den symboliska domedagsklockan flyttas fram 30 sekunder till två minuter i midnatt, skriver Washington Post. Det är forskare vid tidskriften Bulletin of Atomic Scientists som varje år presenterar hur nära midnatt – det vill säga en global katastrof – mänskligheten befinner sig.”

En jordbävning med magnituden 6,4 har inträffat utanför Japans kust. 

Rekordmånga såg abortbilder

Förbud mot evangelisation i Bolivia
”Att evangelisera kan vara straffbart i Bolivia, enligt en nystiftad lag. Detta trots att det råder religionsfrihet i landet. Nu har ett upprop om förbön för att lagen ska stoppas sänts ut. …Evangeliska kristna i Bolivia är nu djupt oroade över utvecklingen, och befarar att den nya lagen kommer att underminera den artikel i landets konstitution som föreskriver religionsfrihet för alla invånare.” (ViD)

Svensk religionsfrihet hotas av islamistiska grupperingar
”Vår svenska religionsfrihet styrs i sin praktiska tillämpning av rättigheter och skyldigheter. Du får utöva din tro men inte bryta mot annan lagstiftning. Du får inte hota eller utöva våld i religionens namn. Du får torgföra din religion och dess ideal men inte påtvinga någon din tro. Du får inte tillämpa ett parallellt icke statligt rättssystem enligt din religions urkunder. I Sverige gäller svensk lag. Men i dag hotas den svenska religionsfriheten av de extremister som tar sig rätten att påtvinga sina egna etniska grupper och andra sin tolkning och tillämpning av sin religion. Sådana övergrepp beivras sällan. Regeringen underlåter, uppenbarligen medvetet, att försvara svensk religionsfrihet mot angrepp från ofta islamistiska extremistiska grupperingar. Regeringen skadar därmed grundförutsättningarna för ett öppet och tolerant Sverige för kommande generationer.” (Ulf Lönnberg)


Jesus


Bibelstudie:
Namnet

 

Al-Qaeda Leader Khalid Batarfi Calls For ‘Death Of Jews’ To Liberate Jerusalem After Trump Recognition
EDITOR’S NOTE: Is there any more absurd than a muslim, any muslim, attempting to claim ownership of a city that existed as the capital of Israel for thousands of years before Islam was even first started by Mohammed? Jerusalem is not mentioned one time in Islam’s ‘holy book’ of the Qu’ran. Not once. But Jerusalem is mentioned in the King James Bible 811, and always in connection with the Jews and Israel.

Gud älskar – därför avskyr han det onda
”Ett centralt tema i Bibeln är Guds vrede och dom över synden. Det är ofta en främmande tanke för kristna i västvärlden, som formats av liberalteologi. Att Gud är kärlek, och bara kärlek, är Bibelns budskap, menar man, och det är en kontrast till den klassiskt kristna tanken om en vred och dömande Gud. Ibland formulerar man det som att Gamla testamentet talar om Guds dom och Guds vrede, medan Nya testamentet talar om Guds kärlek. Detta är en avgörande fråga i kristen tro, för denna förändring i gudssynen leder också till en förändrad syn på korset, försoningen och den eviga domen. Guds vrede och Guds dom står inte i motsats till Guds kärlek i Bibelns budskap. Det är endast olika sidor av samma mynt. I Bibeln framställs inte Guds vrede och Guds dom som ett problem – det är lösningen på ett problem och ett Guds ingripande för att skipa rättvisa och hindra ondskans framfart.” (Stefan Swärd)

Christer Sturmark: De kristna ska inte behöva tala i egen sak
”När det handlar om rätten till sin egen religion eller livsåskådning så gäller den självklara principen om frivillighet och religionsfrihet. Icke desto mindre är den till antalet mest utsatta gruppen i världen i dag, som förföljs för sin trosuppfattnings skull, de kristna. …Den utpräglade ängsligheten och rädslan för att kritisera islam som präglar det offentliga samtalet i Sverige, inte minst inom Svenska kyrkan, innebär ett stort svek mot världens alla förföljda kristna. Jag är glad att kunna säga att den internationella sekulära humaniströrelsen i flera sammanhang har agerat för att lyfta frågan om förföljelsen av kristna i världen. I ett civiliserat samhälle ska man inte alltid behöva tala i egen sak. (Christer Sturmark, Ordförande Humanisterna)

Omvända muslimer i Sverige blev USA-nyhet
”En väckelse bland muslimer i Stockholm har blivit en nyhet i USA. Anledningen är att Annahita Parsan, präst i Hammarbykyrkan, skrivit en bok om sin egen omvändelse som just kommit ut på den amerikanska marknaden. Varje vecka kommer muslimer till tro på Kristus i de samlingar som prästen Annahita Parsan leder i Hammarbykyrkan. Där hålls tre samlingar i veckan på persiska, samt gudstjänst på söndagar. – Efter min undervisning frågar jag alltid om det är någon som nu vill ta emot Jesus i sitt hjärta, och det är alltid några som vill. Och vi får döpa muslimer som kommit till tro varje vecka, berättar Annahita i ett samtal med Världen idag. Hon har själv varit muslim men konverterat.” (ViD)

Den förödmjukade församlingen
David Wilkerson om trosrörelsen:
”Ett evangelium predikas som får allt inom synhåll att vissna. Allt som är grönt och gudomligt och rent vissnar. Fröet är ruttet- människor svälter efter att få höra Guds rena ord- men det finns inga ängar. Flocken är övergiven och hungrig. Floderna torkar ut. En främmande eld förtär pastorerna. Hesekiel säger att herdarna trampar ned de goda ängarna och äter det bästa själv. Vad är de skamliga saker som händer i Jesu Kristi kyrka i dag?
Detta är en av de största förödmjukelser Jesu Kristi kyrka utövat sedan Kristus. Detta förvrängda evangelium förgiftar mängder – till och med i Kina, Afrika och över hela världen. Det är ett amerikanskt evangelium uppfunnet och spritt genom rika amerikanska evangelister och pastorer. Rika!
Det gör mig bestört att så många människor kan höra banden och se videor som kommer ut från dessa framgångskonferenser utan att gråta över dem. Detta gift har spridits över hela världen. Kuba är på väg att öppnas och de är ivriga att komma in på en gång med sitt framgångsevangelium och säga åt dem, ”ni har varit fattiga tillräckligt länge, Gud vill att alla kubaner skall bli rika.” Denna veckan fick jag ett videoband som spelades in på Kenneth Copelands möten. Jag lyssnade på talaren och blev förstummad.
Vänner, läs nya testamentet, du kommer att finna att aposteln Paulus pekade ut dem som de trodde var falska apostlar. Han varnade och han uttalade deras namn. Jag säger er att om ni kan lyssna till det som jag vill säga er, utan att sörja, då är ni blinda. Ni är andligt blinda. Ni har hårda hjärtan. Ett hjärta med ett hårt pansar runt så att det rena evangeliet inte kan genomtränga det. Ni har blivit så genomsyrade av detta obalanserade evangelium att ni inte är vid era sinnens fulla bruk. Ni kan inte predika sanningen. Ni kan inte visa dem något annat i skriften eftersom de har ett pansar över sina hjärtan. Hårda hjärtan. En del av er kommer inte att ta emot detta. Om du har matat din själ med Copelands eller Hagins kassetter, kommer du inte att tycka om det du hör.
…Det är tråkigt att konstatera, att det finns så lite urskiljning kvar i församlingen och bland många pastorer och församlingsledare. De vet inte ens när den helige Ande blir förvrängd eller hädad. Det finns tusentals kristna som går på väckelsekampanjer och ser saker som de tror kommer från den helige Ande, men de vet inte vad de tar emot. De klappar händerna och prisar Gud när en man står på plattformen och hädar och förvränger den helige Ande, och de vet inte om det.”
OHLINS: (Fetstil av oss) LÄS! LÄS! LÄS! Läs hela Wilkersons predikan och sprid den vidare! Den är lika aktuell idag. Den som är sund och står för sanningen kan inte ha någon som helst gemenskap eller koppling till Hagins och Copelands lära, Rodney Howard Brown, NAR eller Bethel Church. Den som vill bevara sig ren, skulle aldrig låta sig förknippas med denna rörelse och bli förgiftad av den.

Pence arrives in Israel on visit overshadowed by Trump’s Jerusalem declaration

Hakkors sprejades på Stockholms moské
Stockholms moské utsattes under natten mot lördagen för ett angrepp av okända gärningsmän som målade ett stort antal hakkors på fasaden.

Annika Ström Melin: Tät relation mellan Macron och Merkel kan förändra EU
ANALYS. Frankrikes Emmanuel Macron och Tysklands Angela Merkel vill förändra EU, men det finns fortfarande skillnader mellan ländernas positioner. Och det är de tyska socialdemokraterna som avgör hur det blir.

Facebook to prioritize ’trustworthy’ news based on surveys
OHLINS: Vilket fint sätt att införa ”filtrerad” information som gynnar Globalisterna…
Allt som inte passar deras agenda filteras bort är klart …… Vi håller på att närma oss ”Pravda”

66

WEEKLY WATCHMAN

WATCH JeRUSALEM NEWS

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten
”…En utbyggnad av systemen, så att de kan absorbera fler, är en mångårig process. När Sveriges öppna gränser stängdes, berodde det på nödrop från kommunerna om att systemen inte klarade mer. Det borde klarsynta politiker kunnat inse långt tidigare. Här måste ett bättre samtal föras om relationen mellan öppna gränser och vårt världsberömda välfärdssystem.
En tredje faktor, som först på senare tid på allvar börjat diskuteras, är kulturfaktorn: Finns det idéer i andra kulturer vi inte vill bejaka? Vem hade för 20 år sedan trott att vi skulle föra samtal om barnäktenskap, antisemitism, klanvälde, muslimsk radikalisering, svenska medborgare som terrorister, handgranater på gatorna, bombattacker mot polishus, återkommande avrättningar på öppen gata och en statsminister som är öppen för att diskutera om svensk militär ska sättas in – i Sverige?! Det handlar inte om att hitta ”svenska värderingar”, utan om goda och sanna värderingar. Dessa går inte tillbaka till varken vikingarna, samerna – eller ens socialdemokraterna. De har historiskt sina rötter i den judisk-kristna tron och handlar om sådant som individens frihet och värdighet, mannens och kvinnans lika värde, likhet inför lagen, omsorg om den svage, att makt inte är rätt utan rätten står över makten, synen på arbete, ansvar etcetera. Utvecklingen i Sverige visar hur naiv diskussionen kring det multikulturella samhället varit. Det finns kulturmönster som är konstruktiva och befriande, och det finns kulturmönster som är destruktiva. Här måste vi välja sida; här måste vi återupptäcka de kristna rötterna till vår egen kultur.” (Stefan Gustavsson)
OHLINS: Mycket bra att en kristen skribent äntligen ger en tydlig, sann och balanserad bild av verkligheten i Sverige idag. Många har insett detta länge men många har också förnekat och levt vidare i en naiv verklighetsuppfattning.

Skottlossningar mot två lägenheter i Malmö

Storm drar in över Europa – flera döda
”Minst sex personer har omkommit i stormen i Tyskland, Nederländerna och Belgien. Amsterdams största flygplats Schiphol ställde över 300 flyg under torsdagen. Även Storbritannien och Rumänien drabbades av hårda vindar och snöstorm, rapporterar AP.”

Turismen till Israel ökade med 25 procent förra året

Politiker vill utreda tredje juridiskt kön
”En majoritet av partierna i riksdagen är positiva till att utreda frågan om att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige, visar en rundringning som Sveriges Radios Ekot har gjort.”

Explosion vid polisstationen i Rosengård
”Strax efter kl 21 på onsdagskvällen inträffade en explosion på gården till polishuset i Malmöstadsdelen Rosengård. Två unga män har gripits och senare anhållits för händelsen.”
Två personer har anhållits för attacken mot polishuset
Polischef om explosionen i Malmö: Fullständigt oacceptabelt
Bil har kört in i polisbil

Evangelisk kyrka i Tyskland slutar omvända muslimer
”Den evangeliska kyrkan i Rheinland i västra Tyskland har fattat ett principbeslut om att inte omvända muslimer till kristen tro. Enligt den evangelikala tyska nyhetsbyrån Idea motiverades beslutet bland annat med att muslimerna är i minoritet i Tyskland. – Varför skulle vi undanhålla en människa en frälsande tro på Kristus bara för att han eller hon tillhör en minoritet? undrar Olof Edsinger vid Svenska evangeliska alliansen, SEA. …– Varför skulle vi undanhålla en människa en frälsande tro på Kristus bara för att han eller hon tillhör en minoritet? undrar han. – I flera länder är det dödsstraff för att konvertera från islam till kristen tro. Vore det inte just därför mycket bättre om fler muslimer fick en möjlighet att lära känna kärlekens Gud genom Jesus Kristus?”

DEBATT: Absurt att förbjuda nyinstallation av vedspisar – och samtidigt betona vikten av höjd krisberedskap
”…I en tid då åtminstone delar av regeringen betonar vikten av att beredskapen i Sverige vid oförutsedda katstrofer, i värsta fall krig, behöver höjas ägnar sig alltså en svensk myndighet åt att jaga förtänksamma människor som vill kunna värma sig och tillaga mat i situationer där strömavbrott råder. Det går helt enkelt inte ihop. Myndigheter som ”vill gå före” med pålagor och regelkrångel har blivit en famös svensk nationalsport. Det blir svårare och svårare för vanliga människor att leva i verkligheten utanför de skyddade skrivbordsverkstäder där dessa huvudlösa förslag utformas…” (Carl-Oskar Bohlin)

Kaminer, vedpannor och vedspisar förbjuds av Boverket
OHLINS: Välkommen till FN:s Agenda 2030 och det Totala Kontrollsamhället! Det här är bara början!
1/ Allt fossilt bort
2/ Inga bilar i städerna
3/ Vem får egentligen äga bil? (Kommer sedan)
4/ Det innebär en total kontroll av energin till slut
5/ För att inte tala om kontantlösa samhället

Mirakelpredikanten Shepherd Bushiri anklagas för att bluffa

DEBATT: Absurt att förbjuda nyinstallation av vedspisar – och samtidigt betona vikten av höjd krisberedskap

Google Creating Mark Of The Beast ‘Smart City’ In Canada As Pilot Test Project For Global Application
EDITOR’S NOTE: If there is any one company that could be associated with the gathering end times darkness, it would be, hands down, Google. From secretive contracts with DARPA and the Pentagon to create software weaponry, to the robot army they are spending billions to develop, right down to all the information they gather on you when you search for anything, Google is at the top of the heap in last days bedevilment. Now they are getting ready to begin construction on an area in Toronto to create the world’s first ever ‘smart city. But calling it a surveillance city would be a much more fitting term. And when this is successful, and it will be, the next step will be to begin building them anywhere and everywhere. There is no mark of the beast until the Beast shows up after that Rapture of the Church, but his system? You are watching it being created right now. Just ask Alexa, she’ll tell you.

Turkish President Erdogan To Meet With Pope Francis In Secret Talks To Overturn Trump Recognition Of Jerusalem 
EDITOR’S NOTE: When it became apparent that Donald Trump was going to officially recognize Jerusalem as the capital of Israel, Pope Francis called for urgent prayer that Jerusalem would remain divided and out of Israeli control. Now Turkish president Erdogan will meet with the anti-Israel pope in secret closed-door meetings to discuss what the Muslim response should be. Just as the Vatican had signed concordats with Hitler to help bring the Nazis to power and protect them, they are now aligning with the Muslims to conspire to give control of Jerusalem to the Palestinians.

Mahmoud Abbas till Donald Trump: ”Må Gud riva ner ditt hus”
Paul Widen: Även Abbas budskap till Trump var förvirrat: han avfärdade kategoriskt USA som medlare i förhandlingarna med Israel, samtidigt som han lika kategoriskt hävdade att palestinierna aldrig har vägrat att förhandla. ”Skäms!” fräste han argt, hans utbrott riktat mot USA:s president. ”När ska vi ha vägrat att förhandla? Må Gud riva ner ditt hus!” Mahmoud Abbas tal fördömdes hårt av både Israels regering och opposition. Talet skiljde sig emellertid inte så värst mycket från andra uttalanden som Abbas och andra företrädare för den palestinska myndigheten har gjort de senaste åren, vilket gjorde att de israeliska reaktionerna präglades av en märkbar brist på chock. ”Jag hörde vad Abu Mazen sa”, hette det exempelvis i ett pressmeddelande från premiärminister Binyamin Netanyahu, som använde Mahmoud Abbas nomme de guerre. ”Han har avslöjat sanningen. Han har slitit av sig masken och visat alla den enkla sanningen som jag har strävat efter att få folk att inse under många, långa år. Roten till konflikten mellan oss och palestinierna är deras ihärdiga vägran att erkänna den judiska staten, oavsett vad gränserna går”.

Alice: Jag var två kvarter från ett terrordåd i Tel Aviv där jag bor. Men jag tycker att jag är säkrare här
”TEL AVIV Alice och Natalie, Joel och Jean-Pierre. De är svenska judar som utvandrat till Israel under senare år. De har alla upplevt antisemitiska incidenter i Sverige – och säger att de känner sig säkrare i sitt nya hemland.”

Väckelseländer kan följa USA att erkänna Jerusalem
”…En central del av väckelsebudskapet i Latinamerika, liksom på andra håll i världen, är stödet för det judiska folket och staten Israel. Situationen påminner till stora delar om Storbritannien för hundra år sedan vid tiden för Balfourdeklarationen. Historiker är i dag ense om att Balfourdeklarationen, som utlovade judarna ett nationalhem i Palestinamandatet, inte skulle ha varit möjlig utan den starka väckelse och bibeltrohet som präglade landet – och även dess politiska elit – vid denna tidpunkt. I kretsen kring Lord Balfour fanns en betydande del bibeltroende kristna som såg erkännandet av judarnas rätt till ett eget hemland och Israels fysiska upprättelse framför allt i ett bibliskt perspektiv. …Om vi kan lära oss någonting från Balfourdeklarationen 1917 och FN-omröstningen den 21 december 2017, så är det att det fortfarande är den kristna församlingen som har nyckeln till denna förändring.” (Tomas Sandell)

Mauritius förbereder sig på oväder
Ö-nationen Mauritius förbereder sig för den tropiska cyklonen Berguitta som är på väg mot landet. Vindbyar på mer än 33 meter per sekund är att vänta, liksom höga vågor.

Svenska folket fick möta barnmorska i ”landsflykt”
”Här i Norge får jag jobba med mitt drömyrke”. Det deklarerade barnmorskan Ellinor Grimmark inför mängder av svenska tv-tittare i SVT:s samhällsprogram Agenda på söndagen. Efteråt rasade en het studio-debatt om rätten till samvetsfrihet. …Jag hoppas att Europadomstolen ska se varför det egentligen är ganska absurt att jag inte får lov att gå in i förlossningsvården i Sverige. De allra, allra flesta länderna i Europa har samvetsfrihet, och de har det utan problem.”

Listan över bojkottade israeliska produkter
OHLINS:
Dessa produkter ska vi alltså i n t e bojkotta utan g ä r n a  k ö p a!

Andreas Cervenka: Bitcoin riskerar rasera hela systemet
Den som tycker att dansen runt bitcoin är ren galenskap borde fundera över hälsoläget i världsekonomin.
Kryptovalutorna är ett tecken på att förtroendet för det finansiella systemet kan vara på väg att erodera.

Carl Henrik Fredriksson: Det är i Österrike Europas framtid avgörs
OHLINS: Ett Europa i förändring!

Hollywoodpastorn mötte svenska kollegor
”Han leder församlingen Mosaic i Hollywood, som attraherar många från kultur- och gayvärlden, liksom såväl muslimer och ateister i Los Angeles. I går mötte han de svenska pingstpastorerna. …Han konstaterade att församlingar alltför ofta verkar tusen år gamla i sin kultur, spelar musik som är 500 år och har ett språk som är hundra år gammalt. En vanlig söndag samlar Mosaic Church 3 000–4 000 besökare till gudstjänst. Det hela började när församlingen 2003 flyttade till en nattklubb som ägdes av sångaren Prince i centrala Los Angeles. ”Vänstermänniskor” i kyrkan – I dag beskriver Erwin McManus gudstjänstbesökarna som ”vänstermänniskor” kulturellt, politiskt och socialt. Där finns ett stort antal socialister, anarkister, gaypersoner, buddhister, muslimer och ateister bland de cirka 60 nationaliteterna i församlingen.” (Dagen)
OHLINS: Bort med allt ”gammalt”? Nya metoder? Det låter som ett exempel på vad som händer när ytlighet får ersätta sann andlighet och att behaga människor är viktigare än att behaga Gud. Får den Helige Ande vara med alls? Att pingstpastorer låter sig inspireras av detta väcker många allvarliga frågor: Finns det gudsfruktan? Predikas korsets och försoningens centrala och rena budskap? Predikas omvändelse? Ödmjukhet inför Gud och Guds ord, allt Guds rådslut och att stå för sanningen? Urskiljning och prövning? Vad är på gång? Vart är de på väg?
Och varför använder Pingst den här loggan?
  Läs Profetiska tilltal >>
pingst_pyramid-
Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner
”Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas precis tvärtom. Det menar Stefan Dozzi, generalsekreterare på Vänskapsförbundet Sverige–Israel, som brukar tipsa om israeliska produkter i förbundets nätverk.”

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Så ”förebygger” RFSU sexuella övergrepp
”Det är aningen svårt att förstå hur RFSU ska kunna förebygga sexuella trakasserier och övergrepp bland vuxna när de uppmuntrar samma beteenden bland barn. …Att 0–5-åringar ”tittar och tar på andra barns könsorgan” är i RFSU:s värld ett förväntat beteende, som ”… kan vara utmärkta tillfällen att ge barnet positiv feedback och kunskaper som leder vidare till en positiv och hälsosam sexualitet.” Likaså att 6–9-åringar ”vill leka lekar för att se och röra andras könsorgan”. Och om en 0–5-åring ”drar ner byxor/tar av kläderna på kamrater mot deras vilja” ska barnet inte omedelbart stoppas. Så mycket för rätten till sin egen kropp alltså. Om en vuxen skulle bete sig på det här sättet skulle det vara brottsligt. (Lukas Berggren)

Varför hyser regeringen inte samma omtanke om människor som är utsatta på grund av sin kristna tro?
”Även i Sverige förföljs kristna för sin tro. Asylsökande kristna, som kommit hit efter att Islamiska staten invaderat deras hem och, i många fall, mördat deras familjer, har blivit trakasserade och hotade på asylboenden runt om i landet. Men trots alla rapporter har ingenting hänt. I Sverige gör vi inte skillnad på folk, heter det, och regeringen har inte lagt två strån i kors för att skydda de kristna. Däremot har det varit självklart att öppna särskilda asylboenden för hbtq-personer. Där gör man gärna skillnad på människor, för att bättre kunna skydda de utsatta. Och det är mycket bra – men varför hyser regeringen inte samma omtanke om människor som är utsatta på grund av sin kristna tro? ..En annan orsak är sannolikt rädslan för islamofobin. Att stå upp för de förföljda kristna tycks ofta uppfattas som att varaemot islam. Men om vi tar för givet att muslimer blir kränkta av att kristna skyddas från förföljelser säger vi faktiskt att de är intoleranta och hatiska. Då förminskar och avhumaniserar vi också den majoritet av landets muslimer som vill leva i fred med kristna. Låt därför 2018 bli det år då myndigheter och samfund tar sitt ansvar och börjar agera kraftfullt och bestämt mot förföljelserna av kristna. (ViD Bitte Assarmo)

Kyrkorna granskar: Klimatpengar går till medelinkomstländer – inte till fattiga
”En ny rapport från ACT-alliansen visar att EU:s klimatfinansiering inte lyckas när det gäller inriktningen att rika länder ska stötta fattiga länders klimatanpassning. (Dagen)

Pope Francis Says That ‘Rejection Of Migrants’ Is Now A Sin As Vatican Pushes For Open Borders
OHLINS: ”Den Falske Profeten” går NWO:s (The Beast) ärenden (?)

Are Charismaniac Churches Teaching New Age Mysticism?
Today Rick Wiles discusses the heresy enclosed in New Age manifesto “The Physics of Heaven”, co-authored by charismaniac leaders of the modern day New Apostolic Reformation.

Ledarskap i världsklass till Sveriges kyrkor
”I Sverige har eventet hållits ett tiotal år och vuxit med nya orter efter hand. Ny ort i år är Kungsportskyrkan i Huskvarna och där hålls också årets första svenska GLS, nu på lördag. – Vi hade hoppats på 120 deltagare men vi har fått in runt 150, berättar församlingens föreståndare Hans Jansson. – De som anmält sig är inte bara församlingsfolk utan människor även från olika företag. Så vitt jag förstår även de som själva inte är kristna och som har blivit medbjudna. Efter ytterligare två helger med GLS-konferenser på olika platser i Sverige planeras en stor satsning i Filadelfiakyrkan, Stockholm, den 31 januari. Talare där är bland annat konferensens grundare, Bill Hybels. Men även kulturminister Alice Bah Kuhnke kommer att medverka. Dessutom planeras ett panelsamtal med två svenska pastorsprofiler, Niklas Piensoho och Joakim Lundqvist.”

OHLINS: Kungsportskyrkan är Tikvas hemvist där man medvetet lär upp newageare till tikva-instruktörer. GLS handlar om framgångsrika världsliga ledare som ska lära upp pastorer till världslig succé och framgång på världsligt sätt. Därför kommer gärna icke kristna företagare till detta eventet. Sådant passar också villolärare som sprider trosförkunnelsens framgångsteologi med rötter hos Kenneth Hagin – och numera även många andra pastorer och ledare som skördar den organiserade  ekumenikens frukter och inte vill se vart det leder. Detta sker medan människor som går korsets väg därför att de älskar Jesus, tvingas att fly från sådana kyrkor för att bevaras i tron.
”Den som har öron må höra vad Anden säger till församlingarna” – Läs varning för företagstänk >>
Jakobs brev talar om konsekvensen när världens ande tas in i Guds församling.
Jak 4:4
Ni trolösa, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara världens vän blir Guds fiende.
1Kor 2:12 Men vi har inte fått världens ande, utan den Ande som är från Gud, för att vi skall veta vad vi har fått av Gud. 13 Detta förkunnar vi också, inte med ord som mänsklig visdom lär utan med ord som Anden lär, när vi återger andliga ting med andliga ord. 14 En oandlig människa tar inte emot det som tillhör Guds Ande. Det är dårskap för henne, och hon kan inte förstå det, eftersom det måste bedömas på ett andligt sätt. 15 Den andliga människan däremot bedömer allt, men själv kan hon inte bedömas av någon.
2Kor 6:14 Gå inte som omaka par i ok med dem som inte tror. Vad har väl rättfärdighet med orättfärdighet att göra? Eller vad har ljus gemensamt med mörker?

WEEKLY WATCHMAN

WATCH JERUSALEM NEWS

1984: Facebook Getting Ready To Release ‘Portal’ Hardware That Will Mine Your Home 24×7 For Video And Sound
EDITOR’S NOTE: The Internet is filled with funny memes and videos of people asking their in-home ‘personal assistants’ like Alexa and Echo funny questions. But while you’re chuckling over the next one you see posted, just remember that you’re laughing as you watch the One World surveillance system that will eventually be known as the Mark Of The Beast coming to life in stages. Just as the Day Of The Lord is a period of time beginning from the Rapture of the Church to the Second Coming of Jesus Christ that culminates in an actual day, so the Mark Of The Beast is a system whose crown jewel will be an implantable mark. Facebook had 2.07 billion monthly active users as of September 30, 2017, and now they want in-home surveillance. Hey, Alexa…are you ready for what comes next?

Ryssland rustar upp Östersjöflottan

Riksbankschef: Bitcoin en bubbla

Sluta förneka problematik med muslimsk invandring
”Kristnas kärlekskallelse i kombination med viljan att hjälpa har gjort många blinda för baksidorna av muslimsk invandring. Islam medför hårda värderingar och dömande lagar, som utgör en tydlig källa till konflikt i ickemuslimska majoritetssamhällen, skriver Ronie Berggren.”

Olof Edsinger: Welstons svar bekräftar min bild
”..Samtidigt konstaterar jag att Welton bekräftar just den bild som jag målade upp i min debattartikel. Att han inte har ”konkreta band” till Bethel hindrar ju inte att han – som jag skrev – finns i samma nätverk. Inte heller tycker jag att det är rimligt att avhända sig ansvaret för innehållet i den antologi han har medverkat i, och vars ärende han legitimerar genom att hävda att fenomen som auror, ”kraftobjekt” och andliga guider hör hemma även i en kristen människas liv (”The Physics of Heaven”, s 49)..”
OHLINS: Här ser vi ännu ett förtydligande på det vi har uppmärksammat tidigare, att Bethel Church blandar andlighet och är öppet för ockult mörker. Den som vill bevaras ren och sund bygger först och främst på biblisk grund och bevarar och försvarar Guds evangelium från annan inblandning. Detta tycks saknas helt i nämnda sammanhang där även grunden är osund.

Evangelikal megakyrka revs i norra Kina
”En evangelikal kyrka med 50 000 medlemmar i Shanxi-provinsen i norra Kina revs i söndags av myndigheterna, bara en månad efter att en kyrka i grannprovinsen Shaanxi gick samma öde till mötes.”

Israelpolitiken är skadlig och behöver omprövas
”Sverige skiljer ut sig i Europa. Det har blivit hög tid att ompröva Sveriges hållning gentemot Israel, som kraftigt skiljer sig från flertalet europeiska nationers, och att reflektera över huruvida denna verkligen är gynnsam för Sveriges nationella intressen – eller i själva verket tvärtom skadlig. Vidare är det också läge att reflektera över huruvida den policy som varit rådande tills nu har ökat Sveriges möjligheter att påverka båda sidor i den palestinsk-israeliska konflikten (jag understryker: båda sidor) – eller tvärtom genom sin ensidighet bara har försvagat Sveriges möjligheter att påverka. Alla europeiska stater i övrigt har nära och vänskapliga relationer med både palestinier och israeler. Dessa relationer innefattar en intensiv dialog med Israel – en dialog som baseras på sann vänskap, trots ibland djupa meningsskiljaktigheter. Också för Sverige vore det nu läge att ansluta sig till sina europeiska partners och inta en mycket mer balanserad hållning i förhållande till Israel. Det är hög tid för Sverige att omvärdera sin Israelpolitik. (Ilan Ben-Dov)

Russia says it now recognizes Jerusalem as Israel’s capital
(Ryssland säger att man nu erkänner Jerusalem som Israel huvudstad)
ISRAEL TODAY: Egypt Tells Palestinians to Accept Trump’s Jerusalem Decision
(Egypten uppmanar palestinierna att acceptera Trumps Jerusalem-beslut)

Jamie Dimon: ‘Cryptocurrencies Will Soon Be Under Government Control’

Charismatic Writes Book About Michael Jackson Visiting Him from Heaven (not satire)

Trump Says, Next Week Sharia Law Will Be Banned In All 50 States Of U.S
OHLINS: Att förbjuda sharialagar är ett bra beslut som borde införas i Sverige och hela västvärlden.

South Korea justice ministry prepares to ban cryptocurrency trading, exchanges raided
SEOUL (Reuters) – South Korea’s justice minister said on Thursday the government is preparing a bill to ban cryptocurrency trading, throwing the virtual coin market into turmoil as the nation’s police and tax authorities raided local exchanges on alleged tax evasion.

”Kampen för Palestina” förlorar stöd bland araberna
”De arabiska nationerna betalar tiotals miljoner dollar årligen i stöd till de palestinsk-arabiska flyktingarna och blir alltmer medvetna om att det enda de får tillbaka är otacksamhet och problem. …Slutsatsen är att arabledarna inte längre är villiga att betala för att hålla liv i myterna kring de palestinska araberna. Man låter masken falla. Det blir nog inte lätt för palestinavänner i parlament, universitet och mediehus i Europa att släppa taget om myterna. Många har gjort ”kampen för ett fritt Palestina” till sitt varumärke. Vad skulle hända om det föll? (Roar Sørensen)

Flera döda i jordskred i Kalifornien
”Minst 13 personer har omkommit i södra Kalifornien efter att en storm har utlöst ett kraftigt jordskred som har förstört flera hem. Dödssiffran väntas stiga.

Tsunamivarning efter jordskalv i Karibiska havet
”Ett kraftigt jordskalv har registrerats i Karibiska havet. Det skriver flera medier, däribland Reuters.  Skalvet hade en magnitud på 7,6, och en tsunamivarning har utfärdats för Puerto Rico och Amerikanska Jungfruöarna.

nwo-rockefellar-crisis

NY RUNES HÖRNA – Blockchain fundamentet till det bibliska kontrollsamhället ( Pdf)

Paula White Urges Followers to Sow ’First Fruits’ Offering of Up to 1 Month’s Pay
Popular televangelist Paula White is urging her followers to donate a ”first fruits” offering of up to their entire salary for the month of January to enjoy ”blessings” for the rest of the year or suffer the ”consequences” of failing to follow God’s command

Heresy Hunters Guide (Part 1): Why God has called Christians to be ‘Heresy Hunters’.  Christians are called to love Jesus the way he asked us to: “If you love me, you will keep my commandments.” John 14:15
Sadly, not only do many Christians neglect this command in the church today, the results of ignoring Jesus’ Words regarding false teachers has spiritual consequences:

Sverige: Döds­skjutningarna 2017
306 skjutningar förra året – 40 har dödats.

Svajig teologi i Bethels nätverk
”I nätverket kring Bethel i Kalifornien finns en lära om den yttersta tiden utan vedermöda, falska profeter, antikrist och Guds vredesdomar. Detta behöver problematiseras, skriver Olof Edsinger.”
OHLINS: Obs! Det är bra att Olof Edsinger – som har skrivit många bra artiklar – reagerar men det räcker inte. Här behövs ett konkret avståndstagande. Den framtid som Bethel Church och Jonathan Welton lär ut är inte bara antikristlig och obiblisk – de sprider (new age)andlighet (minns Todd Bentley). Den ”ändetidsvision” som beskrivs här går hand i hand med new age-planens Guldålder och kallas Manifested sons of God, Kingdom now och Herraväldesteologi eller Dominion med rötter i Latter rain-läran. Detsamma återfinns i trosrörelsens nygnosticism även om variationer förekommer. Konsekvensen av dessa läror är att människor blir gudar och gudomliga (lyssna på Benny Hinn och Kenneth Copeland) och en elit blir odödliga här på jorden. När denna maktfullkomliga kyrka har ”intagit världen” kan Jesus komma tillbaka och ta emot det som ”de övermåttan höga apostlarna och profeterna” har åstadkommit.
Den som läser sin Bibel kan lätt avslöja dessa läror men dessvärre är det många som låter sig påverkas och förblindas av det falska bländverket som skapar maktmänniskor och uppmuntrar högmod och girighet – och leder in i förvirring och andligt mörker.

VARNING FÖR ”TIKVA”!
Ni som följer vår hemsida minns kanske Karin Janssons Nyhetsbrev >> & >> och Ohlins fundering våren 2010 >> & >> om Tikva. När vi avslöjade att det finns Tikva-instruktörer som är aktiva och arbetar inom new age, förväntade vi oss att de skulle agera men istället försvarades det med att ”vi behöver inte frukta för new age”. En ganska malplacerad kommentar från pastorn (!) eftersom vi har evangeliserat på new age-mässor. Vi vill varna än en gång och citera en före detta aktiv person inom new age men som idag är kristen och befriad och som varnar för både new age och Tikva:
”Jag var på en föreläsning/ provapåpass i Tikva. För mig var det som en blandning av husmorsgymnastik (som min farmor gjorde när jag var barn ) och yoga. Man använde bibelord eller ord som frid, kärlek, hopp mm. Man använde t o m tikvamusik, på samma sätt som jag använde yogamusik, reikimusik och annan healingmusik. Kvinnan som hade föreläsningen, och som också ”uppfunnit” Tikva berättade då också det här om att dom utbildade new-ageare inom det här men tyckte att det inte gjorde något eftersom Gud var större än new-agen. Ibland funderar jag hur vissa kristna tänker.”
Jag ställde frågan om de alltså utbildar new ageare medvetet?!

Svaret var: Ja, dom utbildade i alla fall då new-ageare medvetet just med kommentaren att Gud är ju större än new-age. Det är att lura människor” och tillade: under föreläsningen berättades det att människor som tidigare utövat yoga kunde behöva själavård innan dom började med Tikva. Det säger ganska mycket om likheten!”
/Elvor Ohlin

Den som uttrycker antisemitism ska utvisas från Tyskland
”Tyskland planerar ny lag som ska kunna deportera asylsökande som gör sig skyldiga till antisemitiska hatbrott.”
OHLINS: En lag som borde införas i Sverige också.. ..men då kanske en del politiker tvingas att emigrera?

Netanyahu: Stäng FN-organ för palestinier
”Den israeliske premiärministern kommer strax efter att USA:s hotat att dra in sitt bistånd till UNRWA, ett FN-organ för palestinska flyktingar.
New UNRWA textbooks for Palestinians demonize Israel and Jews
”Schoolbooks used in UNRWA in Gaza and the West Bank display extreme anti-Israel and anti-Jewish sentiments, according to a review.”
OHLINS: Skolböcker i Gaza är fyllda av rasistiska lögner om judar och demoniserar Israel. Netanyahu har helt rätt.

Sovande vulkan vaknade oväntat till liv
En vulkan i Papua Nya Guinea som aldrig haft något känt utbrott har plötsligt vaknat till liv.
500 människor har evakuerats och man vet ännu inte hur våldsamt vulkanutbrottet kommer att bli.

Digital krona kan snart bli verklighet
”Snart kan vi bli ett av de första länderna i världen med en elektronisk valuta. Inom två år kan Riksbanken ha fattat beslut i frågan.”

Iskylan fortsätter i Nordamerika
”I östra USA och Kanada spås nya köldrekord när iskalla vindar från Arktis drar in. Temperaturen i Kanada sjunker ner mot minus 50 grader i norra Ontario och Quebec. I USA kopplas 19 dödsfall till vintervädret med kyla och kraftigt snöfall de senaste dagarna, från Texas till Wisconsin. Mount Washington, New Hampshire, noterade tidigt på lördagen jordens andra kallaste temperatur, nära minus 38 grader.”

100 miljoner berörda av superkylan i USA – ”det är ett isigt helvete”
100 miljoner människor ska vara berörda av superkylan på USA:s östkust och 22 dödsfall har hittills bekräftats i samband med stormen. Under lördagen var toppen av berget Mount Washington i delstaten New Hampshire den näst kallaste platsen på jorden och inatt kan ett 120-årigt köldrekord slås när New York väntas få 25 minusgrader. ”Ett ögonfransfrysande is-helvete” skriver New York Times.

Bethel: Stretching the truth with… Destiny Pants?
Does your fashion release the “love of God?” Do your pants enhance “awareness of God’s presence” or give people “heavenly encounters?” If your clothes are not doing this, then you need Theresa Dedmon’s ‘Destiny Pants’. Just as Destiny Cards give people encounters of the God kind, so too does Dedmon’s prophetic ‘Destiny Pants’ yoga leggings.
OHLINS: Hur långt ska de gå på sina villovägar i Bethel Church?!

WEEKLY WATCHMAN 

WATCH JERUSALEM NEWS

Österrikes vice-kansler vill ha utegångsförbud för asylsökande
Till förslagen som ska göra landet mindre attraktivt för asylsökande hör bland annat att myndigheterna ska kunna beslagta asylsökandes kontanter. Pengarna ska användas för att finansiera asylprocessen. Även asylsökandes mobiltelefoner ska kunna beslagtas och sökas igenom, enligt regeringsprogrammet. Förbundskansler Sebastian Kurz har ofta kritiserat Angela Merkels flyktingpolitik och tog nyligen avstånd från EU:s flyktingkvoter. Det är tredje gången om FPÖ tar plats i Österrikes regering. Förra gången, under den dåvarande partiledaren Jörg Haiders tid, svarade en rad EU-länder med att bojkotta landet eftersom partiet ansågs vara alltför extremt. Denna gång har protesterna från EU-håll hittills uteblivit. Våldsbrotten i den tyska delstaten Niedersachsen var på väg ner men har ökat igen efter år 2014-15. En studie som genomförts i delstaten visar att asylsökande står för en stor del av ökningen.
Dansk Folkeparti vill ha moskéstopp och utegångsförbud

”Bombcyklon” slår till mot USA:s östkust – Niagarafallens vatten har frusit
En så kallad bombcyklon slår till mot USA:s östkust. Över 3.000 flygningar har ställts in, tusentals är utan ström och flera människor har dött. Stormen, som fått namnet Grayson, drar upp längs den nordöstra kusten med snö, kyla och hård vind.
Tusentals flyg inställda i snöstorm i USA

Präst: Legaliseringen kommer att störta Kalifornien i fördärv
”Prästen Ron Allen var själv en gång missbrukare. Nu är han starkt kritisk till att amerikanska delstaten Kalifornien i veckan legaliserade bruket av cannabis. …Allen spår att kriminalitet, rattonykterhet, alkohol- och drogmissbruk kommer att öka i delstaten, och säger att människor behöver ”vara i bön”.

Macron vill förbjuda falska nyheter
OHLINS: Ett led in i det kommande ”Marxistiska NWO” – vem bestämmer sedan vad som är falskt och inte? Kanske den nya tidningens namn blir PRAVDA ? (SANNINGEN) Frihetens dagar är räknade. Det fria ordet är hotat även i Sverige

Hur kunde Jesus bli ”hen”?
Stefan Gustavsson:I status och värdighet står man och kvinna på samma nivå och delar båda den unika identiteten att vara Guds avbilder. Detta gäller i skapelsen och det gäller också i frälsningen. I Kristus är både man och kvinna ett. Gud själv är ande och inte kroppslig. Därför delar Gud inte vår könsbestämning av att vara man eller kvinna. Nej, både man och kvinna reflekterar, som Guds avbilder, något hos Gud.
Men när Gud valde att träda in i världen valde han att (1) födas av en kvinna och (2) födas som en pojke. Jesus var inte könlös; han var man. Att påstå något annat är historierevisionism. Som kristna är vi bundna vid Guds uppenbarelse i historien och i Ordet: vad Gud har gjort och vad Gud har sagt. Vi har inte frihet att göra om det utifrån egna önskningar eller kulturens svängningar. Gud är vår himmelske Fader. Jesus föddes som man och han betecknar sig i evangelierna som Sonen som av evighet var hos Fadern. Vi, å andra sidan, benämns alla – kvinnor som män – som Kristi brud…”

Frida Park: Han sa: Gud vill att du tillfredsställer mig
Alla som blivit utsatta för trakasserier har rätt att i kyrkan få berätta sin berättelse. Och bli trodda. Kyrkan är ingen domstol och ska heller inte vara en. Kyrko- och församlingsledare måste därför besitta god kunskap om när andra instanser behöver kopplas in. Men det är avgörande att från kyrkan få möta förståelse och fullständig nolltolerans mot sexuella övergrepp och trakasserier. Tyvärr är det inte alltid fallet.

Pastor Patrick Tiainen lämnar Word of Faith efter otrohetsaffär
”Grundaren av Word of Faith i finska Karleby, Patrick Tiainen, lämnade nyligen församlingen. Bakgrunden är en utomäktenskaplig affär.”
OHLINS: Trosförkunnelsens lärosystem och falska grund (Kenneth Hagins lära) saknar kraft och är inte biblisk. Därför är liknande ”avhopp” inte ovanliga i rörelsen. Det har framför allt visat sig i USA. När otrohetsaffärer eller missbruk av olika slag avslöjats brukar de dessvärre skylla på att de utsatts för den ondes attacker för att de är så ”smorda”.
2Petr 2:1 Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande läror. De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig. 2 Många skall följa dem i deras utsvävningar, och för deras skull kommer sanningens väg att smädas. 3 I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er.

Nu gäller det att ta strid mot dödshjälp
När Kjell Asplund från Statens medicinsk-etiska råd fick frågan varför allmänna opinionen tycks ha svängt angav han som en förklaring att kyrkan, som traditionellt varit emot dödshjälp, numera har en försvagad ställning. Låt oss hjälpas åt att visa att han har fel, att kristna med goda argument även i vår tid kan hålla människovärdets fana högt och strida för en sjukvård som ger var och en hjälp att leva ett värdigt liv till sitt sista andetag, inte hjälp att dö.

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

Guds son, Jesus Kristus, ska inte kallas för en ”hen”
”Susann Senter, domprost i Svenska kyrkan i Västerås säger i en intervju med henne, ”Om någon blivit sårad av vår formulering, så var det inte avsikten.” Tyvärr så kan inte Susann lura någon med dessa ord som upplevs som kränkande och provocerande. En stor del av världens befolkning tror på Jesus och kristendomen. Svenska kyrkan måste sluta förvirra folket och sina medlemmar. Troende skäms över utvecklingen. …Vem försöker kyrkan anpassa sig för och varför talar ni inte klarspråk, vill man gärna veta. När man väljer att besöka kyrkan ska man kunna finna frid på plats och inte behöva fly ifrån kyrkan. En stor del av Svenska folket känner idag att den Svenska kyrkan sviker sin kristna tro och lämnar därför kyrkan i protest. Guds son, Jesus Kristus, ska inte kallas för en ”hen”.” (Aday Bethkinne)

Trump Tells Palestinians to Kiss American Money Goodbye
OHLINS: Ett bra beslut som är värt att efterföljas.

Präst: Be för fredlig lösning i Iran
Nio människor har dödats i upplopp i Iran natten till tisdagen och hundratals har gripits, rapporterar statlig tv. De omfattande protesterna i det tidigare hemlandet fyller prästen Annahita Parsan med både oro och hopp. …I Hammarbykyrkan samlades de iranska kristna till bön för landet på nyårsafton. – Vi var 150 personer ungefär som åt middag tillsammans i kyrkan och sedan bad från klockan 20 till 01 på natten, berättar Annahita Parsan, som också tänker på de kristna konvertiterna i Iran. – Jag ber i Jesu namn att de kristna som håller sig gömda, och som inte kunnat tala öppet om sin tro, ska kunna komma fram och att landet ska få religionsfrihet.”

Benjamin Netanyahu: ”Höjden av hyckleri”
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu menar att julhälsningen på Twitter från Irans utrikesminister är ett hån mot kristna som fängslas i landet. ”Föreställ dig att du ber stillsamt i ditt hem, omgiven av din familj, när en beväpnad hord plötsligt tränger in i dit hem och släpar dig till fängelset. Du blir torterad bara för att du utövar din kristna tro. Välkommen till Iran.” Det han sannolikt syftar på är gripandet av fyra iranier som konverterat till kristendomen och de sex räder som gjorts mot husförsamlingar under december månad. Att säga ”God jul” samtidigt som du kränker kristna i det egna landet inte är något annat än höjden av hyckleri.” (ViD)

As Riots In Iran Threaten To Topple The Theocracy, Many Are Starting To Ask If Trump Is Behind Regime Change

Utredning tillsatt för att utreda statens stöd till trossamfunden
Regeringen har i dag beslutat om att utreda statens stöd till trossamfunden. Till utredare utses professorn i statsvetenskap Ulf Bjereld. Utredaren ska bland annat föreslå ett nytt regelverk för förtydligade krav på demokratiska värderingar. I direktiven står det: ”Det är vidare centralt att ett trossamfund som inte respekterar samhällets grundläggande värderingar, så som alla människors lika värde, jämställdhet mellan könen och det demokratiska styrelseskicket, inte ska finansieras med allmänna medel.”
OHLINS: Detta kommer att få konsekvenser! Hur skall man nu tolka? Som Bibeln säger eller som världen? Det drar ihop sig!

Seal From First Temple Period Found At Western Wall In Jerusalem Supports Biblical Account Of Judah’s Governors 
EDITOR’S NOTE: It is always exciting when they discover artifacts that support and validate the Old Testament accounts related to the First and Second Jewish temples in Jerusalem. Israel’s connection to the great city is well-documented and goes back thousands of years. It also renders the notion that Jerusalem could ever be the capital of a Palestinian country as at once laughable and ludicrous.

Den ärligaste muslimen på jorden
ISLAM. Den egyptiska TV-värden Youssef Al-Husseini talar efter en terrorattack i London: Muslimer bidrar inte med något annan än terror, så varför förväntar du dig att bli älskad?
OHLINS: Vår sida är politiskt oberoende men denna artikel vi fick per mail måste bara läsas.

Bethel Church Can’t Heal Desperately Sick Child of Bethel Music CEO
Bethel Church in Redding, California is known as the epicenter of the faith-healing movement in America. Its leader, Bill Johnson, wrote in Charisma Mag that all believers have the same exact power and authority as Jesus to heal illness. Johnson promises that with enough faith, anyone can heal. The worship services of Bethel are full of testimonies of people being healed of various invisible ailments. Unsubstantiated claims of more impressive healings – even raising the dead – are made at Bethel. Bethel Church has “healing rooms” where you can schedule an appointment to receive physical healing. In fact, Bethel Church hosts the Randy Clark School of Healing and Impartation, which teaches faith healers how to lengthen legs and do psychosomatic parlor tricks.
OHLINS: Bill Johnson hör till kategorin ”framgångsteologer”, en villolära som genomsyrar trosrörelsen och mycket av den s k karismatiska rörelsen. Detta är ett lärosystem som gör människan stor och Gud liten. I rörelsen ingår falska uppenbarelser och falska profetior. Johnson och Bethel Church är kopplad till NAR (nyapostoliska reformationen) med en lång rad falska apostlar. Vi tar helt avstånd från detta.
Elvor Ohlin: Läs om Bill Johnson HÄR & HÄR & HÄR

Deep freeze keeps grip on eastern United States; four die

Ten people killed in Iran unrest on Sunday: state television

Fortsatta protester i Iran – flera dödsoffer
”Nya regeringskritiska protester har hållits i Iran i natt. Enligt statlig TV har sammanlagt tio människor mist livet i samband med de senaste dagarnas demonstrationer.”

Don’t extinguish migrants’ hopes, Pope says on World Day of Peace

Violent Protests On Streets Of Tehran Brings Iran To Brink Of Revolution As Trump Warns ‘World Is Watching’
EDITOR’S NOTE: The Iranian people have had enough of the oppressive rule of their Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei, and have engulfed the streets of Tehran with protests that turned deadly over the weekend. President Trump warned Iran that the “world is watching”, signaling willingness on the part of the United States to hold the regime accountable for any mistreatment of their people. Say whatever you like about Trump, but you’ve got to respect a leader who doesn’t sit on the sidelines and throw up his hands like the last one we had.