Fler Dagliga nyheter  (Sv)

Elvor: Vik inte av från Vägen (Mp3) 6/11-16  Janne: Prästen och Korgen (Mp3) Text >> 6/11-16

NÄSTA MÖTE! Parousia Mission – Söndag 4 december  Kl 14:00
Mötesplats: Wartagården

pm-1

____________

New Putin move to win a military base in Libya
(Sv) Ett nytt drag av Putin för att vinna en militärbas i Libyen
OHLINS: Det är intressant ur profetiskt perspektiv eftersom Hesekiel profeterade att ”puteer”, norra Afrika och i synnerhet Libyen, kommer att alliera sig med Ryssland och Iran, (Hes 38:5) och upprustas av Ryssland (Gog).

Medieutredningen liknar texter ur Orwells profetior om åsiktsdiktatur
”Medieutredningens förslag syftar helt klart till att försvåra eller helt förhindra kritik mot det politiska och mediala etablissemang som driver sin agenda mot kristendomen”, skriver professor emeritus Bert Stålhammar, och framför djup oro för fri kristen opinionsbildning.
Fältropet för de trogna är ”normkritik”, vilket betyder att allt det som kan anses naturligt eller gudagivet ska hånas och förtryckas för att slutligen försvinna ur medborgarnas samhällsmedvetande. Nog ekar många utsagor i Uppenbarelseboken varnande för denna utveckling. För omkring 150 år sedan var väckelserörelsen tillsammans med arbetarrörelse och nykterhetsrörelse i kamp mot den tidens överhet. Man kämpade för mötesfrihet och yttrandefrihet och för en riksdag som var vald av folket i motsats till dåtidens ståndsriksdag. Kampen lönade sig.
…Medieutredningens förslag syftar helt klart till att försvåra eller helt förhindra kritik mot det politiska och mediala etablissemang som driver sin agenda mot kristendomen. Bland alla våra snälla pastorer och präster ser man möjligen det som sker, men inser inte vilka konsekvenser de olika besluten kommer att få. Är de rädda eller är de så upptagna med ekologi och miljö att de inte inser att även mötesfriheten och samvetsfriheten kan inskränkas. Josua skickade som bekant in spejare till Jeriko innan staden skulle intas enligt Guds vilja. Kanske är det dags för Ekumeniska rådet att också inrätta en spejaravdelning som med profetisk gåva kan förutsäga hur landet ligger i framtiden. (Världen idag)

Perry Noble Says Churches are Businesses, Offers to Help Them Grow
Disgraced former pastor of Newspring Church in Anderson, SC, says God is calling him back to the ministry–except this time, he’s in it for the business. After losing his job last year as senior pastor of the seeker-friendly megachurch for years of alcohol-related transgressions, he vowed to return to ministry after a 30-day rehab program and turning himself over to a therapist. He has kept his promise and is now offering what he calls a “consultation ministry,” dubbed The Growth Co., in which he will be offering to come alongside businesses and churches to help them grow.

He says he wanted to “live out his career” at Newspring, but that was no longer an option for him. So now he says that God is showing him that he needs to come into churches and turn them into efficient money-making mega-corporations…like the one he built and planted, Newspring.

OHLINS: Det här verkar ju totalt ofattbart för en oinsatt. Men om man studerar nya lärorna Kingdom Now och de 7 bergen börjar det klarna.
Upp 3:14 Skriv till församlingens ängel i Laodicea: Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sannfärdiga vittnet, upphovet till Guds skapelse: 15 Jag känner dina gärningar. Du är varken kall eller varm. Jag skulle önska att du vore kall eller varm. 16 Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall, skall jag spy ut dig ur min mun. 17 Du säger: Jag är rik, jag har vunnit rikedom och behöver ingenting, och du vet inte att just du är eländig, beklagansvärd, fattig, blind och naken.

Israel eldhärjat i flera dagar
Paul Widen: ”Antiisraelisk uppvigling spelar givetvis en mycket central roll i denna dynamik, eftersom den ständiga demoniseringen av Israel gör att det bara krävs en utlösande gnista för hatet att omsättas i handling. I vanlig ordning råder det ingen brist på groteska glädjeytteringar på sociala medier över Israels lidande.
Eftersom Israel är ett litet land drabbar dock bränderna även den arabiska befolkningen och den palestinska befolkningen på Västbanken. Den palestinska myndighetens brandmän har därför deltagit i släckningsarbetet på flera håll, bland annat i Haifa och vid en brand på den israeliska bosättningen Halamish strax norr om Ramalla. Samarbetet mellan räddningstjänsterna har fått stor uppmärksamhet i israelisk media, liksom även det faktum att tusentals israeliska familjer, både judiska, arabiska och drusiska, har öppnat sina hem till familjer som evakuerats undan eldsvådorna. Den solidaritet som präglar det israeliska samhället under prövningstider är alltså oförändrat stark, och det faktum att så många av landets ickejudar har visat prov på samma solidaritet är något som befolkningen kollektivt känner en stor stolthet över.”

Gaza risks becoming easy launchpad for Islamic State: Qatari minister.
Palestinian infighting and years of an Israeli blockade could turn the impoverished Gaza Strip into an easy ”launching pad” for Islamic State recruiters, Qatar’s foreign minister says. The small gas-rich Gulf state is a major backer of Hamas, the armed movement which has maintained its control over the coastal enclave for almost a decade despite conflicts with Israel and a rift with Western-backed President Mahmoud Abbas. Foreign minister Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani said in an interview in Doha on Saturday that a blockade imposed on Gaza’s borders by Israel and Egypt had turned the territory into an ”open-air prison”.

OHLINS: Det är dags att världen verkligen börjar göra något åt ”mördarna”. Israel är omringat av sådana.
Jer 4:31 Ty jag hör rop som från en barnaföderska, ångestrop som från en förstföderska. Det är dottern Sions röst. Hon flämtar, hon räcker ut sina händer: ”O, ve mig! Mitt liv tynar bort inför mördare.”

RR
TRUMPET NEWS

Grundtext-ord är nu markerade med röd text i Ohlins funderingar

Branden i Haifa under kontroll
”Brandkåren har lyckats tygla branden som hotade storstaden Haifa, Israels tredje största stad, och 75 000 evakuerade kunde på fredagen återvända hem. Polisen misstänker att en del av de bränder som just nu härjar Israel är anlagda, även om situationen förvärras av vind och torka. Fler än 13 personer har gripits, misstänkta för mordbrand och anstiftan till mordbrand, uppger Jerusalem Post.” (Världen idag)

varningOHLINS: Varningen gäller rapportering om Israel i allra högsta grad. Så här skriver en person på Facebook. ”Jag har idag talat med  SVT och frågat varför de inte har rapporterat om branden här i Israel.  Det svaret jag fick var: Jaså, varför skulle vi det? Då jag påpekade att de brukar rapportera om bränder i Spanien och t o m Australien, lade de på luren utan att säga något.”

ENSIDIGA SVERIGE (Annika Borg)

Ett praktexempel på vinklad och osaklig nyhetsrapportering
Barriären – som förresten endast till en bråkdel utgörs av murar – byggdes som ett svar på den andra intifadans terrorvåg mot israeler. Till och med terrorgrupper som Hamas och Islamiska Jihad har själva erkänt att barriären mot Västbanken gjort det svårare för dem att genomföra terrorattentat inne i Israel. Vi vet att barriären räddar liv. Vi vet också att barriären monterats ner där säkerhetsläget förbättrats.
Den israeliska barriären följer i stort sett den så kallade gröna linjen, d.v.s. vapenstilleståndslinjen från 1949 (som ibland inkorrekt kallas 1967 års gränser). Om svenska journalister intresserar sig för stängsel och murar på mark som är omtvistad finns det andra, och ofta bättre exempel än Israel, som Spaniens mur mot Ceuta (omtvistad mark), Turkiets murar mot Cypern (omtvistad mark) eller Hatay (omtvistad mark), Marockos mot Västsaharas (omtvistad mark), eller Indiens mur mot Pakistan (omtvistad mark).
Veckan innan TV4 Nyheter sände sitt reportage, började myndigheterna i Libanon resa verkliga murar runt Libanons största palestinska flyktingläger Ain al-Hilweh, hem för drygt 70.000 palestinier. Jag har inte sett något om detta i svenska medier. Och om TV4 intresserat sig för verklig apartheid riktad mot palestinier hade man i Libanon kunnat passa på att göra ett reportage om den lagstiftning som förhindrar palestinier att arbeta som t.ex. läkare, advokater eller ingenjörer. Liknande lagstiftning finns runtom i arabvärlden.” (Anders Engström)

66

WEEKLY WATCHMAN

Lärjungar eller ljumma kristna?
”Jag påstår att våra frikyrkor och dess gudstjänster­ är som gjorda för att skapa ljumma kristna. Det skriver redaktören­ Holger Nilsson. …Medlemmar som inte kommer regelbundet till församlingarna är nu så många till antalet att det i en del församlingar är runt en tredjedel som går troget, i andra cirka hälften. Jag tror alltså inte att det beror på att förkunnelsen varit för utmanande, snarare på alltför mycket förlamande, försiktiga och förutsägbara predikningar.”

Därför är yoga farligt för våra barn
”Indiern Dr George Alexander säger: ”Det finns ingen hinduism utan yoga och ingen yoga utan hinduism” Hinduerna kan inte förstå varför västerlänningar som inte är hinduer sysslar med yoga. …Sara skriver att ”i yogan får vi återupptäcka vår egen livskraft”. Nej, hinduernas livsmål är att genom yoga få individualiteten utplånad och få henne att tro att hon är gud på väg att förenas med den opersonliga energin i kosmos och så slippa återfödelseprocessen. Yogarörelserna är inte gymnastik i vanlig mening, de är designade för att människan skall få kontakt med energin i kosmos. Kundalinikraften som de tror på, ligger hoprullad som en orm i ryggslutet och skall genom rörelser och mantran väckas och resa sig genom kroppens chakran (som inte finns annat än i hinduisk och buddhistisk tro) ända upp i huvudet.
Många, alltför många i vårt land, har fått uppleva att det sker med förödande resultat. Det kallas för kundaliniresning och gör att den som råkar ut för detta blir fysiskt och psykiskt utslagen, ofta för resten av livet. I Danmark startades ett hjälpcenter för de som råkat ut för kundaliniresning. Ett center startades också i Sverige men det fick läggas ner för de blev överhopade av människor som drabbats av psykoser genom att den energi man strävat efter skulle resa sig i kroppen, faktiskt gjorde det, och det ledde till att deras liv gick i spillror. Psykiatrin eller primärvården har ingen bot för den typen av psykoser. Se läkartidningen 1984, volym 87nr 37…” (Anette Asplund)
OHLINS: Det här är en artikel som alla borde ta del av och läsa i vårt land.

Tsunamivarning i El Salvador efter jordskalv
Ett kraftig jordskalv inträffade i Stilla Havet utanför Centralamerikas kust på torsdag kväll, svensk tid.
Epicentrum ska ha legat på 3,3 kilometers djup och drygt 15 mil sydväst om Puerto Triunfo i El Salvador.
Enligt tsunamivarningscentret för Stilla havet kunde jordskalvet ha kommit att orsaka en tsunami med vågor upp till 30 mil från epicentrum. Inga skador eller skadade har rapporterats i området och vågorna orsakade av jordskalvet blev måttliga en meter höga. Samtidigt hotar orkanen Otto Nicaraguas kust och tusentals har redan evakuerats från det området.

50 000 flyr sina hem efter bränder i Israel
”Tiotusentals invånare tvingas fly sina hem sedan flera stora bränder i Haifa och på andra platser i Israel brutit ut. Israelisk polis misstänker att bränderna kan vara anlagda, skriver BBC. …– Varje anlagd brand, eller försök till att anlägga bränder, är terrorism i alla avseenden, och vi kommer att ställa de skyldiga till svars, varnade Netanyahu enligt The Jerusalem Post. Den israeliska säkerhetsministern Gilad Erdan säger enligt nyhetssajten Haaretz att man befarar att bränderna kommer fortsätta under helgen och in i nästa vecka. Flera länder har beslutat att skicka hjälp till Israel så att bränderna kan bekämpas. Ryssland skickar bland annat två stycken Be-200 plan och även Turkiet, Grekland, Italien, Kroatien och Cypern har erbjudit sin hjälp.
Urgent prayer alert:  New style of Islamic terrorism in Israel: Many large arson fires all over Israel; neighbourhoods are being evacuated. Please pray for safety and for quick control over the many fires.
OHLINS: Bed för Israel! De behöver alla böner de kan få just nu. Det börjar nog närma sig klimax på historien, nämligen Herrens Dag. Är eldarna vi ser just nu i Israel men också över hela jorden tidstecken?
Joel 2:30 Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare.

Is Torben Sondergaard and ‘The Last Reformation’ a Cult? (Mp3)

88

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

hebreiska
Ett intressant hebreiskt ord som skänker ljus

Ryssland biffar upp sin militära närvaro kring Östersjön rejält, med robotar som kan täcka in stora delar av Europa och även Sverige. För att försvara de nya militäranläggningarna sätter Ryssland in nya högteknologiska system:Varsågod, möt Putins senaste leksaker – vaktrobotarna.

Den här videon är skrämmande och visar hur saker som jordbävningar och så kallade sjunkhål ökar i styrka och omfattning. Ännu en video

Är det dessa bibelställen vi ser börjar uppfyllas? Jes 24:17 Fear, and the pit, and the snare, are upon thee, O inhabitant of the earth. 18 And it shall come to pass, that he who fleeth from the noise of the fear shall fall into the pit; and he that cometh up out of the midst of the pit shall be taken in the snare: for the windows from on high are open, and the foundations of the earth do shake. 19 The earth is utterly broken down, the earth is clean dissolved, the earth is moved exceedingly. 20 The earth shall reel to and fro like a drunkard, and shall be removed like a cottage; and the transgression thereof shall be heavy upon it; and it shall fall, and not rise again.
Ohlins funderingar 8/7-10 Punkt 5

clement

Ännu en Latter Rain/Nar profet död
One of the last prophecies I heard Kim Clement say was the wonderful work God was doing bringing the catholic church and evangelicals together. (Syster från Facebook) False prophet Clement believed he would live until 2050 but all their declarations and ”faith filled words” have fallen short…
OHLINS: Mycket tragiskt vi ber och tänker på hans efterlevande.

Ge dödshjälpen motstånd
Det borde vara självklart för alla varför läkare bär vita rockar, inte svarta. Den återupplivade debatten om dödshjälp i Sverige visar att så inte är fallet, vilket bör inspirera motståndare till dödshjälp att sätta sig in i frågan på alla plan. Erfarenheten från Belgien, Holland, Kanada och vissa amerikanska delstater visar att dödshjälpsförespråkare inte ger upp i första taget.” (Sven Larson)

Video: Something Very Strange is Going On Now! (2016-2017 EVENTS).
OHLINS: Intressant video, i slutet av videon säger Filippinernas president: Om Ryssland och Kina upprättar en Ny Världsordning kommer vi att följa med. Det här är precis det scenario som vi tror kan vara Harmagedon. Först så kommer västvärldens ordning. Men i slutet faller allting samman och Hes 38-39 Ryssland med sina allierade anfaller norrifrån och söderifrån. Kina med allierade Österifrån

Upp 9:14 Den sade till den sjätte ängeln, han som hade basunen: ”Släpp lös de fyra änglar, som är bundna vid den stora floden Eufrat.” 15 Då släpptes de fyra änglarna lösa, de som för den timmen, den dagen, den månaden och det året stod rustade för att döda en tredjedel av människorna. 16 Antalet män i dessa ryttarhärar var tjugo tusen gånger tio tusen. Jag hörde deras antal. (= 250 Miljoner man)

Upp 16:12 Den sjätte tömde sin skål över den stora floden Eufrat, och dess vatten torkade ut så att vägen bereddes för kungarna från Östern. 13 Och jag såg att det ur drakens gap och ur vilddjurets gap och ur den falske profetens mun kom ut tre orena andar som liknade paddor. 14 De är ondskefulla andar som gör tecken, och de beger sig ut till kungarna i hela världen för att samla dem till striden på Guds, den Allsmäktiges, stora dag.

Hes 39:1 Du människobarn, profetera mot Gog och säg: Så säger Herren, HERREN: Se, jag är emot dig, Gog, du storfurste över Rosh, Mesek och Tubal. 2 Jag skall föra dig omkring, driva dig framåt, hämta dig från landet längst uppe i norr och låta dig komma till Israels berg. 3 Där skall jag slå bågen ur din vänstra hand och låta pilarna falla ur din högra hand. 4 På Israels berg skall du falla med alla dina härar och med de folk som följer dig. Jag skall ge dig till föda åt rovfåglar av alla slag och åt markens djur. 5 Du skall falla ute på marken, ty jag har talat, säger Herren, HERREN. 6 Jag skall sända eld över Magog och över dem som bor i trygghet i kustländerna, och de skall inse att jag är HERREN. 7 Jag skall göra mitt heliga namn känt bland mitt folk Israel, och jag skall inte mer låta mitt heliga namn bli vanhelgat. Folken skall inse att jag är HERREN, den Helige i Israel. 8 Se, det kommer, ja, det skall ske! säger Herren, HERREN. Detta är den dag som jag har talat om.

kingdom

En intressant lista över några Kingdom Now predikanter från 2011
Ernest Angley, John Arnott, Rob Bell, Todd Bentley, John Bevere, Mike Bickle, Markus Bishop, Reinhard Bonnke, William Branham, Michael Brown, Juanita Bynum, Paul Cain, Tony Campolo, Morris Cerullo, Paul (David) Yonggi Cho, Randy Clarke, Kim Clement, Gerald Coates, Chuck Coleson, Kenneth Copeland, Paul Crouch, John Crowder, Paul Cunningham, John Dawson, Joy Dawson, Jack Deere, Creflo Dollar, Jesse Duplantis, Colin Dye, Gene Edwards, Richard Foster, Francis Frangipane, Nicky Gumbel, Ted Haggard, Kenneth Hagin, Bill Hamon, Christian Harfouche, Jack Hayford, Ruth Helflin, Marilyn Hickey, Steve Hill, John Hinkle, Benny Hinn, David Hogan, Rodney Howard-Browne, Larry Huch, Bill Hybels/Willow Creek, Cindy Jacobs, T.D. Jakes, Bill Johnson, Tony Jones, Manasseh Jordan, Rick Joyner, John Kilpatrick, Dan Kimbal, Patricia King, Roberts Liardon, Bishop Eddie L. Long, Brennan Manning, Brian McLaren, Clarence McClendon, Joyce Meyer, Miles Munroe, Steve Munsey, Mike Murdock, George Otis, Jr., Joel Osteen, Doug Pagitt, Rod Parsley, Carlton Pearson, Chuck Pierce, Peter Popoff, Fred Price, Oral Roberts, Pat Robertson, Robert Schuller, R.W. Shambach, Gwen Shaw, Dutch Sheets, Ed Silvoso, Don Stewart, Karl Strader, Leonard Sweet, Chad Taylor, Tommy Tenney, Robert Tilton, Richard Twiss, C. Peter Wagner, Rick Warren, Paula White, Bruce Wilkinson, John Wimber, Ed Young, YWAM

Riskerar yogarädslan att bli kontraproduktiv?
OHLINS: Eftersom det är en pastor som har skrivit artikeln är det svårt att inte reagera. Artikelförfattaren tycks mena att vi kristna ska sluta varna människor för yoga och det ockulta, och hellre dra oss tillbaka och enbart ta diskussioner privat. Det är en minst sagt märklig inställning när man läser om alla Guds tjänare/tjänarinnor både i GT och NT.
De som varnar för yoga är framför allt människor som själva har varit inne i det ockulta och som vet att yoga för många är inkörtsporten till den onda andevärlden. Varningarna är alltså inte ”rädsla” som denne pastor tror, utan på grund av att Guds Ande har fyllt dem med sin kärlek så att de bryr sig om sina medmänniskor och därför varnar frimodigt. Denne pingstpastor menar bland annat i sitt försvar att Naaman i Bibeln (2 Kon 5) fortsatte att be till sitt folks gud med profeten Elisas välsignelse. Kanske yoga inte är så farligt egentligen? Bibeltexten säger tvärtom tydligt och klart att Naaman aldrig mer ville eller skulle offra till eller tillbe andra gudar utan endast åt HERREN, som hade frälst och helat honom. Som ämbetsman måste han däremot göra vissa plikter och delta i vissa ceremonier som kunde uppfattas fel och det var detta som Elisa inte sa emot, eftersom Gud kände Naamans hjärta. Hoppas inte att denne pastors bristfälliga insikt gäller dagens pingströrelse i stort för då är det illa ställt, minst sagt.
(Detta resonemang påminner om den pastors försvar där Tikva utgår ifrån, då Karin Jansson och vi avslöjade att man hade Tikva-instruktörer i kyrkorna som också arbetade aktivt inom nyandligheten och det ockulta… Använd sökfunktionen – förstoringsglaset – för att läsa mer om Tikva).
Citat från artikeln: ”Vårt uppdrag handlar om att upplysa människor som utövar yoga om hur stor potential de har i Jesus Kristus och hur stor den kraften är som han har gett oss, för då behöver vi inte hålla på med den kristna smutskastningen som vi hela tiden tycks hamna i.” (slut citat)
Och var tog det sanna evangeliets hela befriande budskap vägen med omvändelse från mörker till ljus, syndabekännelse, förlåtelse och befrielse?! Det förutsätter ett tydligt avståndstagande från mörkrets alla aktiviteter där man kastar bort alla attribut som har med det livet att göra. Så gjorde man i Apg 19 och det gäller detsamma idag. Visst är det så att många får gå samma väg som ”den förlorade/återfunne sonen” i Luk 15 men det hindrar inte att vi varnar och säger sanningen – så att den som valde fel väg ska kunna hitta tillbaka igen.

A powerful earthquake rocked northern Japan early on Tuesday, briefly disrupting cooling functions at a nuclear plant and generating a small tsunami that hit the same Fukushima region devastated by a 2011 quake, tsunami and nuclear disaster. The magnitude 7.4 earthquake, which was felt in Tokyo, sent thousands of residents fleeing for higher ground as dawn broke along the northeastern coast.

Ryssland placerar fler kärnvapenrobotar i Östersjöenklaven Kaliningrad – som svar på USA:s uppbyggnad av en missilsköld i Europa. Peter Mattsson på Försvarshögskolan ser allvarligt på den militära upptrappningen. ”Man får hoppas att ingen gör några misstag”, säger han.

billjohnson7 Mountain Heresy Del 28

THE TRUMPET NEWS

WEEKLY WATCHMAN

Internationella brottmålsdomstolen tar palestiniernas sida?
”Om inte Bibeln så tydligt skulle säga att alla kommer att vända sig mot Israel skulle man bli förvånad. Men nu kan man bara konstatera att det ser ut att bli som det är skrivet.” (ISRAELNYHETER)

Trots förföljelsen – allt fler kristna i Nordkorea
”De flesta kristna som avslöjas i Nordkorea avrättas eller försvinner spårlöst.Det visar en ny rapport som baseras på intervjuer med avhoppare.Samtidigt kommer uppgifter om att kristendomen växer i landet. …Nyligen släpptes en rapport där bland annat situationen för de kristna beskrivs. Enligt avhopparna riskerar de som avslöjas med att praktisera sin tro på ett sätt som inte är sanktionerat av staten långa fängelsestraff eller döden.”

NY ANDAKT: Tillbe i Ande och sanning

Utmanar riksdagen om Israel
”Med vissa ord och uttryck utpekas Israel till ständig syndabock av svenska politiker. Det anser föreningen Israels Vänner, som i ett brev till riksdagens 349 ledamöter vill belysa läget. …Så vad hoppas ni att allt detta ska resultera i?– I en helt förändrad syn på Israel. För i dag när man talar om ockupation och att dela landet – vilket både vår statsminister och utrikesminister gjort – då är vi på väg mot Joels tredje kapitel i Bibeln. Där talas det om att Herren samlar hednafolken i Josafats dal, och där ska han döma folken för att de har delat Israels land. Detta är ett oerhört allvarligt misstag politikerna gör.” (Världen idag)
OHLINS: Det här är goda nyheter och ett mycket bra initiativ. (Läs brevet till riksdagen i artikeln).

Riksbanken ska undersöka hur en centralt utgiven digital valuta kan se ut och vilka utmaningar en sådan valuta för med sig. Ambitionen är att Riksbanken ska fatta ett beslut om de ska ge ut en e-krona eller inte inom två år. Det rapporterar Financial Times.

Turister evakueras på Nya Zeeland
”Evakueringen av turister och bofasta i det lilla samhället Kaikoura på Nya Zeeland har inletts. Hundratals människor flyttas med helikopter, en dag efter det kraftiga jordskalv som drabbade området och dödade två personer.
Felläsning av Bibelns frälsningsberättelse
”…Att hävda ”mysterium”, som Johnson gör när himlen inte manifesterar sig i helande i nuet, är både oansvarigt och vilseledande. Denna typ av mysterium – att Gud helat alla redan och bristen på helande inte är hans fel – skapar ett vakuum som ofta leder till en destruktiv spiral där man vänder ut och in på sig själv och söker efter andliga (ofta demoniska) rötter. Trons vila uteblir. Inte bara det, när Bethel säger att Guds rike blir uppenbarat i synliga manifestationer missas det som faktiskt kräver mest tro, nämligen förtröstan på att Gud är nära och aktiv, även när man ingenting ser och livet gör ont. Allt detta grundar sig på en, vad jag menar, felläsning av Bibelns frälsningsberättelse. Utrymme medger inte att jag går in på detaljer men Bethel har, utöver vad jag nyss nämnt, alla de andra grundstenarna som bygger den mer klassiska egoteologin (framgångsteologin): Dualistisk världsbild; Adams härskarauktoritet över skapelsen som gick förlorad till Satan i syndafallet men upprättad till människan genom Jesus; det talade ordets skaparkraft genom bekännelser eller proklamationer; andliga lagar; människans tro som kopplingen mellan det övernaturliga och det naturliga och därför ger Gud utrymme; att Jesus inte hade någon kraft i sig själv utan utförde alla mirakler som en människa smord av Anden och på så sätt begränsas till vårt föredöme…” (Mikael Stenhammar)

Uppemot tre miljoner migranter ska deporteras från USA när Donald Trump övertagit makten. Och den utlovade muren längs gränsen mot Mexiko kommer att byggas, även om den delvis blir ett stängsel, säger blivande presidenten i en tv-intervju.

En jordbävning med magnitud 7,4 har ägt rum på Nya Zeeland. Mitt i natten lokal tid skakades sydön av skalvet. Jordskalvet ska ha skett cirka nio mil norr om Christchurch, sydöns största stad. Skalvet ska ha haft magnituden 7,4, enligt USA:s geologiska myndighet USGS.  Tsunami hits New Zealand after series of strong quakes

THE TRUMPET NEWS

WEEKLY WATCHMAN 

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

French court fines politician for using word from Bible to describe homosexuality (Eng)
(Sv. Fransk domstol böter politiker för att använda ord från Bibeln för att beskriva homosexualitet)
”Boutin replied, “‘Oh, no, it is not the same thing! For me, the difference is the same as between the sin and the sinner. Sin is never acceptable, but the sinner is always forgiven! The two things are completely different! It’s a subtlety that is not always understood. I have homosexual friends! I promise you, they are real friends! But as far as sexual behavior goes, everyone does as one can. I’m not even saying as one wants; I’m saying as one can.
“With my faith, a homosexual person is every bit as loved by God as I am. Thank you for letting me explain this to you: that is where a very important confusion lies. Homosexuality has nothing to do with the judgments that I make about homosexuals who are my brothers, my friends, and whose dignity every bit as large as that of people who have other sexual behaviors. They are sinners like I am. We are all sinners. I am in sin also, I am a sinner (she laughs). But you will never hear me glorifying a sin. Even if I can forgive a sin.”
These are the words for which Boutin was prosecuted and doubly condemned, in the first instance and then in appeal.”
OHLINS: Denna politiker var ytterst varsam och tydlig när hon förklarade sin syn på homosexualitet utifrån Bibeln. Ändå döms hon skyldig och får böter. ”Vi vet att vi tillhör Gud och att hela världen är i den ondes våld”, skriver Johannes (1Joh 5:19). Den som tillhör Gud går fri i Guds domstol på domens dag och det är den som är den avgörande ändå.

Fenomenet Donald Trump – några försök till förklaringar
Olof Edsinger: ”…Även moralfrågorna behöver tillerkännas en central plats i denna ekvation. Det faktum att Hillary Clinton i praktiken tycks vara öppen för abort ända fram till den 40:e veckan är naturligtvis ett rött skynke för en betydande grupp amerikaner. Ärligt talat borde det vara det även för majoriteten av oss svenskar – oavsett religiös övertygelse. …Visserligen kan man säga att Hillary Clinton verkar företräda ett mer genomtänkt politiskt program än Donald Trump, men när de svenska journalisterna i SVT:s valvaka står och beklagar sig över Clintons förlust är det faktiskt inte detta som de nämner först – utan det som de beskriver som ett bakslag för abortfrågan och hbtq-frågorna. Det symptomatiska är alltså att det uppenbart finns en annan, men till stora delar dold, agenda: ”Vi talar inte så mycket om dessa saker, särskilt inte så laddade frågor som de extremt sena aborterna, men i praktiken är det dessa positioner som vi är mest måna om att flytta fram.” Just detta är vad de amerikanska gräsrötterna har fattat – och de har röstat därefter.”
OHLINS: Alla som följer vår nyhetssida vet att vi undviker partipolitik både i Sverige och andra länder. Tyvärr har svenska journalister övergett objektivitet och ger för det mesta en subjektiv och ensidig bild, för att bestämma vad vi svenskar ska tycka. Vi tar inte ställning i USA-valet men det kan vara av värde att höra olika vinklar. Många amerikaner röstar ”parti” och inte ”kandidat”. När ett parti och dess kandidat dessvärre vill införa en liberal drogpolitik, sen abort, stöd för Planned Parenthood (motsvarande RFSU) och inskränkning på yttrandefriheten (förbud att kritisera islam) kanske det inte är konstigt att man väljer ett annat alternativ och ett parti med sundare värderingar?

LIGHTHOUSE TRAIL NEWS

”En av tre konvertiter har Jesus-dröm”
Tom och JoAnn Doyle: ”– När vi började resa till Mellanöstern för flera år sedan började vi höra berättelser från tidigare muslimer som haft dramatiska och ”högupplösta” drömmar om Jesus, berättar Tom och hustrun JoAnn Doyle när Världen idag möter dem under parets Sverigebesök. Till en början hade de svårt att tro på det de hörde om drömmar och syner. Men snart insåg de att berättelserna var en del av ett större, och mycket tydligt, mönster. – Vi uppskattar att omkring en tredjedel av alla muslimer som blir troende kristna uppger att de först fått en dröm från Jesus, säger Tom Doyle. …Han påpekar att kyrkan i den muslimska världen växer som aldrig förr. Allra mest i Iran där kyrkan just nu uppges växa snabbare per capita än någon annanstans i världen. – Det här är chockerande, menar Tom. När vi tänker på Iran tänker vi på kärnvapen, krig mot Israel och förföljelse mot kristna. Men trots det så blomstrar alltså församlingen. Det sker helt underjordiskt, men människor i Iran är väldigt öppna för Jesus. Vi ser detta hända också i andra länder i Mellanöstern.”

Donald Trumps 100 första dagar efter valsegern kommer att bli händelserika. Som president har han lovat snabba skattesänkningar, avbryta inbetalningar till FN:s klimatprogram och att kasta ut kriminella invandrare. Samtidigt har Trump egna problem med rättvisan – och tvingas om två veckor försvara sig själv i domstol.

De oförutsägbara resultaten har gjort att oron stiger inför kommande val i Europa, som skulle kunna innebära att den politiska kartan ritas om. EU-kommissionens vice ordförande Frans Timmerman menar till och med att det kan vara slutet på EU eftersom flera länder hellre rör sig bakåt än framåt.– För första gången på 30 år tror jag faktiskt att det europeiska projektet kan stranda. Jag säger inte detta av pessimism utan för att det är dags att förstå att EU inte är för evigt, säger han i en intervju med Quest France.
OHLINS: Läs artikeln, orostider är att vänta, manegen görs i ordning, kommer en stark man för att försöka rädda EU?

IS är inte den värsta boven
Statistiken visar att cirka en fjärdedel av dessa individer har drabbats av förföljelse från extremistgrupper, som till exempel IS. Det mest kända fallet inträffade för drygt ett år sedan i Libyen när 24 egyptiska kristna gästarbetare halshöggs brutalt på grund av sin tro. Allt spelades in på video och lades ut på Internet. Den stora majoriteten av förföljelser – ungefär hälften – består av hot och trakasserier från staten och myndigheterna i de olika muslimska länderna. I ett land som Egypten är det helt okej och fullt tillåtet för en kristen att övergå till islam. Men om en muslim där blir kristen utsätts den personen för dödshot och det är väldigt svårt att leva ett tryggt, värdigt liv. En betydande andel av förföljelserna mot kristna utförs i den nära familjekretsen. Det betraktas som en stor skam och ett genant svek att lämna islam för att tro på Jesus.” (Arne Winerdal, IBRA)

Amir Tsarfati Prophecy Update – The Pope, Turkey, Iran, Yemen, Saudi Arabia
Ohlins: En Israel som uppdaterar läget i Mellanöstern. En del handlar om Påven och hans nya skrämmande Världsreligion

Det hände på staden Fukuokas huvudgata, inte långt från järnvägsstationen: plötsligt försvann gatan. Ett enormt slukhål kapade inte bara trafiken utan också el-, vatten- och gasledningar till flera stadsdelar.

Kommer Obama vägra släppa ifrån sig Vita Huset?
Det låter som en berättelse ur en Hollywoodfilm. En av de märkligaste förutsägelserna och profetiorna i modern historia; Obama tänker inte lämna ifrån sig Vita Huset i vinter, oavsett valutgången. Framför allt inte om allt skulle peka på att ‘jokern i leken’ Donald Trump ser ut att vinna en jordskredsseger i morgon. Farhågan bygger på en rad händelser senaste åren. Kommentarer, toppmöten och tillägg i befogenheter inför ett eventuellt införande av så kallad Martial Law (undantagstillstånd) i USA. Deklaration av ‘Martial Law’ innebär att USA över natt ‘tillfälligt’ skulle ledas av en liten grupp utvalda, inklusive nuvarande president. En form av ‘tillfällig diktatur’ enligt vissa. Kongressledamöter sänds tillbaka till sina hemstater och ledningen för USA ges enorma befogenheter att fatta snabba beslut, frihetsberöva medborgare utan rättegång och givetvis beslagta vapen från de tungt beväpnade amerikanarna.

Israel says ’no’ to Middle East peace conference in Paris. Israel on Monday formally rejected France’s invitation to take part in a Middle East peace conference in Paris later this year, saying it was a distraction from the goal of direct negotiations with the Palestinians. At a meeting in Jerusalem with Israel’s acting national security adviser and Prime Minister Benjamin Netanyahu’s diplomatic adviser, French envoy Pierre Vimont was informed that Israel wanted nothing to do with the effort to revive talks that last broke down in 2014.

pope

Pope: Mercy reveals the name of god
Påven: ”…Ändå ska nådens mysterium inte firas enbart i ord, utan framför allt i handling, genom en verklig barmhärtig livsstil präglad av oegennyttig kärlek, broderligt tjänande och uppriktigt utgivande. Kyrkan önskar helt att anta detta sätt att leva, även som en del av sin ”plikt att främja enighet och välgörenhet” bland alla män och kvinnor (Nostra Aetate, en). Religionerna är också kallade till detta sätt att leva, för att vara, särskilt i vår egen tid, budbärare av fred och byggare av gemenskap, och att förkunna, i motsats till alla dem som sår konflikt, delning och intolerans, att vår (tid) är en broderlighetens tid.”
OHLINS: Påven bygger en världsreligion inifrån Vatikanen. Den 3 november samlades representanter från alla religioner i Vatikanen. Det är uppenbart att påven strävar efter att bli en ”helig fader” för alla religioner, som Ivar Fjeld skriver. Vidare: ”Framför allt uppmanar
påven alla religioner att delta ombord på dialogens väg, förkasta planlösa stigar, oenighet och slutna sinnen.”

Inflationen i krisens Venezuela har nu gått så långt att butiker börjat väga sedelbuntar i stället för att räkna dem.Folk behöver ha med sig sportväskor fyllda med sedlar för att köpa basvaror. Butiker staplar sedelbuntar i kartonger eller pressar in dem i redan överfulla byrålådor.
Ohlins: Är detta något som kommer att ”galoppera” från land till land snart? Bibeln beskriver detta!
Upp 6:5 När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag det tredje väsendet säga: ”Kom!” Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i handen. 6 Och jag hörde liksom en röst mitt ibland de fyra väsendena säga: ”Ett mått vete för en denar, och tre mått korn för en denar, och oljan och vinet får du inte skada.”

The Trumpet News

Domstol gick inte med på att barnmorskans samvetsfrihet kränkts
”Ellinor Grimmark stämde Region Jönköpings län 2013, efter att ha blivit nekad ett utlovat arbete. Regionen hävdade att abort ingår i en barnmorskas arbetsuppgifter, och att det inte hade varit möjligt att undanta Ellinor Grimmark från dessa.”
OHLINS: Konsekvensen av svensk abortlag tvingar människor att döda foster.
Psalm 139:15 Benen i min kropp var ej osynliga för dig, när jag formades i det fördolda, när jag bildades i jordens djup. 16 Dina ögon såg mig när jag ännu var ett outvecklat foster. Alla mina dagar blev skrivna i din bok, de var bestämda innan någon av dem hade kommit.

WEEKLY WATCHMAN NEWS

OHLINS: Det görs försök i kristen media att försvara Bethel Church och Bill Johnson där man hävdar att hans helandesyn inte är som ”trosrörelsens framgångsteologi”. Problemet kanske ligger i att dessa falska och självutnämnda apostlarna är som kameleonter? På den här videon säger Bill Johnson: ”Jag vägrar en teologi som accepterar sjukdom”. Enligt Johnson predikar den ”ett främmande evangelium som säger att Gud tillåter sjukdom…” I en annan undervisning talar han om att ”Gud gör något nytt och leder oss utanför kartan (Bibeln) ”och att ”smörjelsen i GT gällde då och nu är det en ny smörjelse…” Allt går ut på att försvara en mängd irrläror och falska tecken som är vanliga i dessa sammanhang, för att inte nämna de ockulta manifestationerna. ”Gravesoaking” är en ockult metod för att ”hämta kraft och smörjelse”. Det finns en bild av Beni Johnson ”soakande” på CS Lewis grav. Men det finns också andra video på YouTube där ungdomar håller på med gravesoaking, som de har lärt sig i Bethel Church. Att ”befalla och väcka upp änglar” är en annan syssla där. Glöm heller inte att Bill Johnson var med de övriga NAR-apostlarna och avskiljde Todd Bentley! (Vilken klarsyn!!) Den som har öron må höra vad som verkligen sägs och ta varning – och ta den Helige Andes varningar på allvar!
(Allt på ”Awakening Europe” var knutet till Bethel Church och trosrörelsen).
Jer 5:31 Profeterna profeterar lögn, och prästerna styr efter deras råd. Så vill mitt folk ha det. Men vad skall ni göra när slutet på detta kommer?

jan-markell

Jan Markell News

Är det här tecknet på att Ryssland snart kommer invadera Finland?
Varningen kommer kort efter att finska myndigheter visat stor oro över att rysk propaganda och desinformation sprids i Finland, enligt The Independent.

REDDING, CA—As worshipers at Bethel Church enthusiastically sang and danced at a Sunday evening service several weeks ago, onlookers were reportedly amazed to see a shining, thick mist descending from on high, only to later discover the “glory cloud” was actually a potentially deadly leak from a faulty gas line. Church members reported a growing feeling of acute dizziness, thought to be a high from the emotional time of worship. “We experienced a looming haze accompanied by feelings of euphoria, lightheadedness, vertigo, and fainting— so we just assumed it was the usual manifest Shekina glory of God,” one Bethel pastor told reporters after the service.
OHLINS: Kolla in denna video! Läs sedan kommentarerna på Youtube. Människor vänjer sig vid falska tecken i dessa sammanhang.

Rysslands kristna under press
”Definitionen för missionsverksamhet är under den nya lagen verksamhet av en religiös förening, som syftar till att sprida information om sin tro och religiösa övertygelser bland personer som inte är medlemmar i denna förening”. Det innebär att du anses missionera om du på uppdrag av en religiös förening predikar, gör inbjudningar, ger bort litteratur och annat tryckt material, ljudinspelningar eller video. Enligt lagen kan endast religiösa ledare bedriva mission. De måste dessutom ha skriftligt tillstånd och får i stort sett endast utöva sin verksamhet i församlingens egna lokaler. Att ha möten i privata lägenheter är exempelvis förbjudet. Om man som privatperson pratar med någon om sin tro, är det inte formellt förbjudet enligt lag. Men om man bjuder in till en kyrka, distribuerar religiösa trycksaker eller media-material räknas aktiviteten till missionsverksamhet. I praktiken är det därför svårt att definiera den linje som skiljer personliga vittnesbörd från en persons arbete för en religiös förening. Påföljder för brott mot missionsverksamhet i lagen kan exempelvis innebära böter för en kyrka/religiös organisation på upp till 140 000 kr. En rysk medborgare eller utlänning kan få böta upp till 7 000 kronor.” (Ljus i Öster)
OHLINS: När järnridån föll öppnades vägen till Ryssland för evangeliet. Vid den tiden profeterade David Wilkerson under tårar om att landet skulle stängas igen och de kristna få det svårt. Idag förstår vi att den profetian håller på att uppfyllas. Vi har anledning att be för våra ryska trossyskon.


Protestanter måste fortsätta ”protestera”

”Detta är ju också skälet till att ingen lutheran tilläts (eller ville) fira nattvard dagen efter att påven talat så väl om Luther. Inte bara Luther, utan alla ”lutheraner” – det vill säga kristna som förstår den kristna tron på samma sätt som Martin Luther – är ju bannlysta. Detta slog Leo X fast 1521 i den påvliga bullan Decet Romanum: ”[Att de] likaledes ska dela hans straff och hans namn, genom att överallt bära med sig namnet ’lutheraner’ och det straff som därmed följer. Över alla dessa uttalar vi bannlysningens straff, straffet att vara anathema, med vår fortgående fördömelse och förkastelsedom […] och vi uttalar att dessa och andra domar […] har fallit på alla dessa män till deras fördömelse.” (Ola Nilsson)
OHLINS: Låt oss som räknas bland de ”bannlysta” tacka och ära Gud för frälsningen av nåd i Jesus Kristus!

Kritiken mot påven: ”Det är rent gubbigt”
”– I botten på påvens kvinnomotstånd finns hans en komplementär människosyn: Män och kvinnor må vara värda lika mycket men de har distinkt olika uppgifter. Mäns uppgift är att leda och vara präster, medan kvinnor ska tjäna, lyda och sådana saker. Det här är grunden för apartheidsystem. Det var så man motiverade apartheid i Sydafrika: Lika värde men olika uppgifter. – Så försvarades även slaveri. Det finns slavar, alltså är det guds mening att det ska finnas slavar. Kvinnor är inte präster i dag, så då är det guds mening att det inte ska finnas präster. Det är reaktionär gubbighet, säger Gert Gelotte.” OHLINS: Där både Ordet och Anden ersatts med Traditionen, är inget annat att vänta. Syndafallets konsekvens med andlig blindhet och hierarki lever kvar.

Bern: Soros raserar gränser, torpederar valutor och destabilisera nationalstater
OHLINS: Har ni också haft en känsla av att skuldbelagda Sveriges politik manipuleras av ”något” större och mäktigare än våra egna politiker? Ja då kanske er inre oro är befogad. Visst är det konstigt att våra politiker medvetet gör tvärtemot vad vi egentligen stått för i det här landet. Men den som har följt rävspelet något sedan Berlinmurens fall förstår att den ”nya världsordningen” bedrar hela världen. De första mp3 vi spelade in i ämnet: Del 1  Del 2  Del 3  Del 4

klipp

Is Evangelical Worship Headed for a Huge Crash?
It’s been growing over the last few decades. And to be honest, it’s a troubling theme.
And if this current generation of worship leaders doesn’t change this theme, then corporate worship in evangelicalism really is headed for a major crash.

Respektera judarna – och historien
”..Resolutionen är ett ivrigt försök att ”bevisa” att det judiska folket inte har någon historisk rätt till vare sig Tempelberget eller Västra muren. Ett fullständigt historielöst försök som visar hur förvirrad situationen är i Mellanösternkonflikten. Detta måste väl även Israelkritiker, såsom Göran Rosenberg, Anna Karin Hammar och Jan Guillou erkänna. Mot bakgrund av den nuvarande regeringens kontroversiella beslut att erkänna en palestinsk stat, och utrikesminister Wallströms märkliga uttalanden om Israel, är Sveriges agerande i denna omröstning logiskt, men ack så bedrägligt. Det är att indirekt främja antisemitism. Är det den bilden av Sverige som regeringen vill ge omvärlden? En israelisk professor, Nissim Dana, skriver följande i sin bok ”Vem tillhör landet? Ny insikt i Koranen”: ”Landet Israel nämns åtta gånger i Koranen utan att det knyts till varken araber eller muslimer.” Shejk Ahamad Adwan, muslimsk skriftlärd i Jordanien, skriver på sin Facebooksida: ”Till dem som förvränger Koranen säger jag: Var har ni fått namnet Palestina ifrån, era lögnare, när Allah redan har kallat det ’Det heliga landet’ och gett det till Israels barn intill domens dag. Det finns inget like till ’Palestina’ i Koranen”, menar han…” (Claes-Göran Bergstrand)

ph-paven
Peter Halldorf: Vågar även vi ändra attityd?
”När påve Franciskus i april i år presenterade sina så kallade ”apostoliska uppmaningar” om familjen löd en initierad recension: ”Inget har förändrats. Allt har förändrats.” Nej, läran var inte förändrad. Något långt viktigare hade skett. En ny attityd, ett radikalt annorlunda sätt att se på och bemöta människorna, hade introducerats. Man behöver inte hålla med om allt vad han säger. Men efter tre år går det knappast att förneka att denna påve menar vad han säger. När Franciskus talar om att vi står inför ett ”enhetens mirakel” är det inte en retorisk såpbubbla. Han menar det. Och han säger därmed två viktiga saker. Det första: Splittringen är ett sår som gått så djupt i kroppen att kyrkans synliga enhet inte är möjlig utan ett mirakel. Det andra: Ett sådant mirakel är möjligt och kan vara närmare oss än vi anar. Vågar vi tro på det miraklet? Det beror på var vi tar vår utgångspunkt. Börjar vi med läran eller med livet? Med bokstaven eller med anden?”

OHLINS: Peter Halldorf verkar ha blivit en farlig ambassadör för den kommande synkretistiska världskyrkan med Rom som säte. ”Börjar vi med läran eller livet? Med bokstaven eller anden?”, skriver han. Frågan är istället: Börjar vi med SANNING eller LÖGN? Med mänsklig tradition eller endast Guds ord? GUDS ANDE bekänner sig bara till Guds eget ord och Kristi lära.
2Joh 1:9 Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära har både Fadern och Sonen.
Om påven verkligen är ärlig med att hjälpa fattiga, är det inget att anmärka på. Det finns säkert en del gott att säga om påven. Men han borde först och främst bekänna sin synd inför Gud för att ha tagit emot en titel som gör honom till en antikrist (istället-för-Kristus), ”Kristi ställföreträdare” – till att börja med. De verkliga problemen är den katolska grunden som nu sopas under mattan. Den grunden vilar inte på Bibelns ord, inte ens det så kallade Petrusämbetet.
Aposteln Petrus var INTE hedningarnas apostel, utan judarnas (Gal 2:7). Petrus var INTE i Rom – han åkte till Babylon, vilket inte alls var konstigt på den tiden (1Petr 5:13). GUDS församling är byggd på KLIPPAN KRISTUS och inte på en lärjunge (tack och lov). Reformationen innebar BEFRIELSE och inte ”splittring”. ”Vän” kan man vara med människor från alla trosuppfattningar. Andens enhet kan man däremot bara ha om Bibelns Jesus är i centrum och får rensa bort och befria från avguderi, människodyrkan, relikdyrkan, brödtillbedjan, falska (maria)uppenbarelser och andra ockulta upplevelser – allt som är synd och uppror emot himlens Gud och dessutom får människor att tro att det går att köpa frälsning med pengar och genom gärningar. Den sista tiden kommer att kännetecknas alltmer av falska under och tecken, så Halldorf kommer säkert att få se sitt ”mirakel”.

Terroristattacker i Israel