Text: Elvor Ohlin

Innehåll:
1. Påskvecka – påskens innebörd med Jesus som Herre, universalister
2. (Påska)Lammets blod – lammets blod på dörrposten i Egypten och dess innebörd och förebild
3. Utombibliska källor bekräftar Jesu liv – judiska talmud, historikerna Josefus och Pliny den yngre, evangeliernas vittnesmål
4. Solförmörkelsen och jordbävningen – bekräftan på det som hände när Jesus dog på korset
5. Beredda på krig – högsta beredskap i Israel och turbulens i arabvärlden
6. Trelaterala Komissionen – frimurare som utgör ”Eliten” arbetar för en världsregering
7. Maoz Israel video – om läget i Mellanöstern, vad händer i Egypten och Iran?
8. Onda planer mot Guds folk och land – Psalm 83
9. Är det ”den goda människan” som är i farten igen? – nyhet om aborterade foster som lämnas ensamma att dö, Guds syn på foster och embryo
10. Ockult invasion – präst vill ena religioner, Tony Blairs uppdrag av påven att ena religioner, new age-budskap via EC, kyrkotillväxtrörelsen och falsk karismatik mm
11. Profetiskt budskap – ett allvarligt budskap genom en messiansk judinna
12. Rotade i Jesus och hans ord – förberedd för svåra tider, ökenvandringar [agape G26]
13. Uppdatering – kristna dagstidningar och nytt från Västbanken

1. Påskvecka

Påskveckan kallas ”stilla veckan” men det är långt ifrån alla som får uppleva en stilla vecka. Var vi än befinner oss, har vi ändå det största att fira – Jesu död och uppståndelse! Med Jesus, världens Frälsare, har livet mening och döden är en vinst. Inte så att man längtar efter att dö men man behöver inte vara rädd för döden. Något mer och bättre väntar. Då behöver vi inte frukta för att stå inför Guds domstol en dag. Vi är frikända (ingen fördömelse) i domen, förlåtna, om vi tror på Jesu ställföreträdande död för våra synder. Men vi måste ta ställning och välja i detta livet.

Universalister tror att alla ska bli frälsta, dvs. komma till himlen, en dag. Men efter döden finns ingen återvändo, ingen mer chans att välja. Vem vill dela himlen med massmördare och andra onda människor? Den ”himlen” kan kvitta. Det vore en upprepning av allt som pågår här och nu av ondska och grymhet.

Förtydligande: Jesus tog all synd på sig. Det fanns förlåtelse för Judas Iskariot likaväl som för Hitler. Alla människor är syndare och i behov av Guds förlåtelse. I varje människa finns det ”förutsättning” att bli en Judas Iskariot, på grund av den fallna naturen, som Bibeln kallar det. Frälsning sker genom tron på Jesus och vi uppmanas att omvända oss till honom. Det är bara Jesus som kan förändra en människa inifrån. Om alla hade kommit till himlen, i oförändrat skick, skulle ”himlen” vara som världen är omkring oss idag och Jesu offer hade varit meningslöst. Men Jesu offer är erbjuder oss förlåtelse och ett evigt liv – Jesus dog och uppstod och hans offerdöd innebär liv för oss. ”Det är fullbordat”, utbrast Jesus på korset. Gud har gjort allt som behövs för att rädda oss.

2. (Påska)Lammets blod

Israeliterna måste döda ett lamm och stryka blodet av det på dörrposterna i Egypten. Det var tecknet som innebar beskydd för dödsängeln (döden). Dödsängeln måste gå förbi (hebr. Pesach – påsk). Lammets blod var tecknet som ledde dem ut ur slaveriet, förtrycket och misshandeln i Egypten. Det var tecknet som befriade och ledde dem genom öknen (livsvandringen) och in i Löfteslandet (Guds löften). Men offren i Gamla förbundet (GT) pekade fram på den som skulle komma och ge den fullkomliga förlåtelsen och befrielsen – Jesus Kristus/Messias, Guds Lamm. Blodet betyder att en annan har dött i mitt ställe – min synd är redan sonad. Jag är förlåten! Till himlen (det himmelska) kommer bara den som tror på det påskalammet som är offrat – Jesus Kristus – den ende som kan förlåta synder, den ende som kan förvandla våra liv och den ende som kan förbereda oss för att möta Gud.

Joh 11:25 Jesus sade: ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, 26 och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?”

Genom tron på Jesus (Guds gåva till den som vänder sig till honom och tar emot) och det han har gjort för oss, bestryks våra ”hjärtans dörrposter” (1Petr 1:2), när vi tillägnar oss Jesus offer. Men det stannar inte där, med offer och död. Jesus uppstod och graven var tom!

Luk 24:4 När de inte visste vad de skulle tro, se, då stod två män i skinande kläder framför dem. 5 Kvinnorna blev förskräckta och böjde ansiktet mot marken, men de båda männen sade: ”Varför söker ni den levande bland de döda? 6 Han är inte här, han har uppstått. Kom ihåg vad han sade till er, medan han ännu var i Galileen.

3. Utombibliska källor bekräftar Jesu liv

Tre utombibliska källor:
Judiska Talmud
är historiska dokument som berättar om Jesus. Talmud är fientlig mot Jesus men den bekräftar mycket av det Nya testamentet säger om Jesus. Det berättas i Talmud att Jesus var en lärare, han var i rättegång inför de judiska religiösa ledarna, han dömdes och korsfästes. Den bekräftar att Jesus gjorde många helande och mirakler. Den påstår att Jesus gjorde dessa med hjälp av trolldom och även om inställningen är fientlig, är det ett starkt vittnesbörd om Jesus liv och en bekräftelse av det som står i NT!

Josefus, den store judiske historieskrivaren, skrev om att Jesus var en lärare och att han gjorde många mirakler och många överraskande bedrifter. Josefus bekräftar att Jesus var dömd av Pilatus, korsfäst och att han verkade återställd efter tre dagar. Josefus fastställde att hans efterföljare kallades kristna.

Den romerske guvernören och historikern Pliny den Yngre skrev också vittnesbörd som bekräftar Bibeln. Han skrev att de kristna sändes till avrättning för sin ”envishet och orubblighet som inte borde vara ostraffad… de ville inte ta tillbaka något och de tillbad och ärade Kristus som om han vore en gud”. Han bekräftade också korsfästelsen.
(Källa: Exchanged Life Ministries)

Även om det avgörande är tron på Jesus och en personlig relation med honom, är de historiska dokumenten och andra fynd viktiga, för de bekräftar ännu mer att Bibeln är tillförlitlig. De starkaste vittnesmålen är ändå lärjungarna som såg alltihop med egna ögon på nära håll. Därför beskrev Matteus, Markus Lukas och Johannes Jesu liv noggrant. Ingen behöver tvivla på att Jesus levde och att han verkligen dog och sedan uppstod.

4. Solförmörkelsen och jordbävningen

En grekisk författare som hette Phlegon, skrev om ett mörker under det 4:e året vid den 202:a Olympiaden (motsvarande år 33). ”Det var den största solförmörkelsen. Det blev mörkt som på natten vid den sjätte timmen på dagen (kl 12:00), så att till och med stjärnorna syntes på himlen. Det var en stor jordbävning i Bithynia och många saker föll ned i Nicaea”.
(Källa: Exchanged Life Ministries)

Lukas och Matteus vittnar:

Luk 23:44 Det var nu omkring sjätte timmen. Då kom över hela landet ett mörker som varade ända till nionde timmen. 45 Solen förmörkades, och förlåten i templet brast mitt itu. 46 Och Jesus ropade med hög röst: ”Fader, i dina händer överlämnar jag min ande.” Och när han hade sagt detta gav han upp andan. 47 Officeren som såg det som hände, prisade Gud och sade: ”Den mannen var verkligen rättfärdig.”

Matt 28:1 Efter sabbaten, i gryningen den första veckodagen, gick Maria från Magdala och den andra Maria för att besöka graven. 2 Och se, då blev det en stor jordbävning, ty en Herrens ängel steg ner från himlen. Han gick fram och rullade bort stenen och satte sig på den. 3 Hans utseende var som blixten, och hans kläder var vita som snö. 4 Vakterna skakade av skräck för honom och blev som döda. 5 Ängeln sade till kvinnorna: ”Var inte förskräckta! Jag vet att ni söker Jesus, den korsfäste. 6 Han är inte här. Han har uppstått, så som han har sagt. Kom och se platsen där han låg!

5. Beredda på krig

Jesus uppstod från de döda och lever idag och i all evighet! Med den insikten är vi tillbaka i nutid och den verklighet vi lever i och kan lita på att Jesus är med oss varje dag, som han har lovat – om vi är med honom! Även när orosmolnen hopar sig.

Medan Pesach (påsken) inleddes i Israel denna vecka, hördes sirener när kassamraketer fortsatte att skjutas in i Israel från Gaza >> . Den israeliska armén har nu högsta beredskap och förbereder sig för ett eventuellt krig. Det kokar i arabvärlden och man ropar efter demokrati. Men det blir ingen demokrati utan religionsfrihet, som en artikel löd. I många av de muslimska länderna riskerar man döden om man konverterar från islam. ”Fredens religion”(?).

På Open Doors WorldWatchlist över de länder där förföljelsen mot kristna är som störst (som jag har uppmärksammat tidigare), står Jemen på sjunde plats. Egypten, Libyen, Tunisien, Syrien och Bahrain återfinns bland de 50 länder där religionsförföljelsen är som störst. Risken är stor att hatet och fientligheten mot Israel också förvärras i de länderna.

6. Trelaterala Komissionen

”Globalister styrde USA, via FN, in i Libyens krig. USA är nu involverat i tre krig i Mellanöstern, under Bilderberg trepartskommissionens order”.  Läs hela artikeln (Eng) >>

Om trepartskommissionen >> : Trilateral Commission, ett delvis hemligt sällskap, grundades officiellt i juni 1973 av David Rockefeller (Illuminati) och Zbigniew Brzezinski, ”ZBig”, (Illuminati och Barack Obama är sponsor och rådgivare). Det uppstod på grund av att redan etablerade organisationer, såsom FN, var för långsam med att upprätta en världsregering. Denna kommission består av de industriella och kommersiella jättarna i ”trilaterala nationer”, USA, Japan och Västeuropa. Medlemmarna är alla ´de Elite´, som kommer från olika grenar av frimureriet över hela världen för att ge Bilderbergarna en bredare politisk grund. De 200 medlemmarna är permanenta och i detta fall skiljer de sig från Bilderbergarna, som bjuds in, med undantag för styrkommittén. 
Trepartskommissionen kontrollerar genom CFR medlemmar i hela USA:s ekonomi, politik, militär, olja, energi och medias lobbygrupper. Medlemmarna är ordförande i olika företag, banker, fastighetsmäklare, ekonomer, forskare, jurister, förläggare, politiker, fackliga ledare, presidenter, stiftelser och kolumnister i tidningen.
Om du fortfarande inte tror att dessa människor vill ha en världsregering och vill förstöra Amerikas suveränitet i allmänhet kan du läsa David Rockefeller biografi, memoarer [2002].

(mina markeringar)

7. Maoz Israel video

Den messianska församlingen Maoz Israel har gjort en video om läget i Mellanöstern. Videon är värd att se och den beskriver läget i Mellanöstern och hur hotfulla toner hörs emot Israel, när Muslimska Brödraskapet pressar på för att få makten. Här följer ett kort sammandrag på svenska. Ni som förstår engelska kan se videon här >> .

Kommer Egypten att bli nästa Iran?
Det drar ihop sig i Mellanöstern. Oron är stor i Israel. Kommer Egypten att bli nästa Iran? Leder demonstrationer, upplopp och protester till ökad fientlighet mot Israel? Det pro-demokratiska upproret som sveper genom arabvärlden riskerar att manipuleras av Irans islamska republik, sa premiärminister Benjamin Netanyahu i en intervju. ”I en tid av kaos, kan en organiserad islamisk grupp ta över staten. Det hände i Iran och det hände också på andra ställen”.

Två stora saker hände i Mellanöstern år 1979, som sedan fortsatte att påverka hela världen:

  1. Fredsfördraget mellan Egypten och Israel
  2. Irans regim störtades

Shahen av Iran tvingades avgå efter att ha blivit förrådd av Jimmy Carter. USA hade beslutat att shahen måste bort, om landet skulle utvecklas ekonomiskt och politiskt. Man menade att det antingen blir en militärisk högerregering eller en antivästlig, konservativ islamisk stat. Men snart var Irans inriktning, det världen fruktade mest, när Ayatolla Khomeini kom till makten – en islamistisk revolution. De kommande 30 åren var det Iran som skulle sprida terror runt om i världen och som nu är på väg att ha en egen kärnvapenarsenal.

Året 2011 har också varit fyllt med häpnadsväckande händelser i Mellanöstern. Det mest uppseendeväckande är Egyptens president Mubaraks avgång. Samma datum, den 11 februari, som Shahen störtades för 32 år sedan. Ännu en allierad med USA och Israel tvingades att lämna sin plats. Många tror att han också blev förråd av den amerikanska regeringen. Denna gång av Obama -administrationen. Bara några dagar efter Hillary Clintons tal, som gav stöd åt en reformation med citat av Obama, var Mubarak borta.
Det var bara en nation i världen som stod upp för president Mubarak: Israel. Endast Israel lät varningslarmet ljuda, att fundamentalister kunde ta över och att det långa fredsfördraget med Egypten var i fara.

Shimon Peres: ”Trots alla protester emot president Mubarak, kände jag honom i många år genom hans tid som president. Och jag beundrar honom som en av dem som räddade många liv, genom att förhindra krig i Mellanöstern. Han räddade egyptier, araber och israeler genom att inte starta krig igen. Oavsett vilken kritik som nu är emot honom, så kommer hans bidrag för fred, så långt jag ser, aldrig att glömmas bort. Och om Muslimska Brödraskapet kommer att väljas demokratiskt, kommer de inte att förmedla fred”.

Muslimska Brödraskapet (MB) är den största och äldsta politiska islamiska gruppen och startade 1928. Deras lärjungar har formats till terrororganisationer, som Hamas och Al-qaida. Deras slogan är ”islam är lösningen”. Det var MB som dödade Anvar Saddat, efter att han ingick fred med Israel. Efter det var gruppen utestängd från politisk aktivitet i Egypten. Ändå röstade 20 procent för MB, i Egyptens senaste val. De är den mest finansierade och organiserade politiska gruppen i Egypten… Den muslimske reformledare Ayman Nour har deklarerat att ”eran med Camp David är över”.

Barak Obama säger i en intervju att MB bara är en del i Egypten och flera andra sektioner pressar för att få inflytande. (Med andra ord är risken inte stor att de får för mycket inflytande). Är han emot dem i regeringen? undrar journalisten. Han svarar att han vill ha en demokratiskt vald regering (oavsett vilka som vinner valet). Journalisten uttrycker däremot att ”de (MB) är tuffa killar och jag skulle inte vilja ha dem ens i närheten av den regeringen!”

Sheikh Yousuf Al-Qaradhawi ledde nyligen en bön i Egypten och sa att Egyptens armé ska öppna gränsen till Gaza, så att Jerusalem kan besegras igen av muslimer.
Folkmassan gensvarade med rop och applåder.

Just nu planerar MB dag och natt för sitt nästa steg, hur de ska bli Egyptens styrande. Vad skulle hända om de plötsligt får kontroll över Egyptens massiva trupper med den största flottan i regionen – understödd i åratal av amerikanska skattebetalare? Vad skulle hända om de plötsligt hade kontroll över Suezkanalen? Bara efter ett par dagar när Mubarak steg åt sidan, sände Iran två krigsfartyg genom kanalen till Syrien. Det var första gången Iran kunde göra så på 30 år. Iran styr redan genom sitt inflytande, i Syrien, Algeriet och Gaza. De väntar på att kunna dra fördel av den politiska instabiliteten i arabvärlden. Jordanien, palestinska regeringen, Jemen, Tunisien, Algeriet, Sudan, Bahrein, Libyen och Marocko – hur ser deras framtid ut?
Irans president Ahmadinejad sa i ett tal ” …Mellersta östern kommer snart att bli en verklighet utan USA och den sionistiska regimen (Israel)…”

8. Onda planer mot Guds folk och land

Ps 83:1  En sång, en psalm av Asaf. 2) Gud, var inte tyst, tig inte och var inte stilla, Gud! Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. 4) Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. 5) De säger: ”Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn!” 6) I enighet rådslår de med varandra, de sluter förbund mot dig:

14) Min Gud, låt dem bli som virvlande löv, som strå för vinden. 15) Som elden förtär skog och lågan svedjer berg, 16) så skall du förfölja dem med ditt oväder och förskräcka dem med din storm. 17) Täck deras ansikten med skam så att de söker ditt namn, HERRE. 18) De skall komma på skam och förskräckas till evig tid, de skall komma på skam och gå under. 19) De skall veta att endast du bär namnet ” HERREN”, den Högste över hela jorden.

9. Är det den ”goda människan” som är i farten igen?

För ett tag sedan kunde vi (chockade) läsa en artikel i ViD om ett sent aborterat foster, som lämnades ensamt att dö i ett sköljrum i Danmark. En del foster kan överleva i flera timmar och lämnas enligt vårdpersonalen ensamma att dö. Men detta var i Danmark och kan inte hända i Sverige, intygar man. Nej, i Sverige lämnas inte fostret ensamt att dö… >>

Världen idag: Inger Bryman var den enda ansvariga vid sex kvinnokliniker som svarade på Världen idags fråga om hur man hanterar fall då aborterade foster uppvisar livstecken.
Ändå har vårdpersonal vid flera tillfällen berättat om sin vånda kring att utföra just sena aborter.

– Runt vecka 20 är det mer likt ett barn. Det blir väldigt tydligt för oss som jobbar att det är ett liv som inte fick bli ett liv. Det har hänt att det har visat livstecken, rörelser, gett ifrån sig ljud, gnytt och skrikit lite. Det väcker väldigt starka känslor, berättade barnmorskan Harriet Hasselhun för Sveriges Radios program Det svåra valet 2009.
Och under en diskussion om sena aborter på nätforumet familjeliv.se förra året vittnade flera personer som uppgav sig arbeta med aborter, om att de varit med om liknande situationer.

Det finns situationer där abort är nödvändigt men hur många aborter görs inte enbart på grund av människans själviskhet? Gud värderar ett foster annorlunda. Guds syfte och tanke för våra liv fanns redan innan vi formades. För Gud finns inga ovälkomna foster och ingen människa är utanför hans frälsningsplan.

Jer 1:4 HERRENS ord kom till mig (Jeremia). Han sade: 5 ”Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, och innan du kom fram ur modersskötet helgade jag dig. Jag satte dig till en profet för folken.”

Ps 139:13 (David) Du har skapat mina njurar, du sammanvävde mig i moderlivet. 14 Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Ja, underbara är dina verk, min själ vet det så väl.

Jes 44:2 (Jesaja) Så säger HERREN, han som skapade dig, han som formade dig redan i moderlivet och som hjälper dig: Frukta inte, du min tjänare Jakob, du Jesurun som jag har utvalt.

Gal 1:15 (Paulus) Men han som utvalde mig redan i moderlivet och som kallade mig genom sin nåd, 16 beslöt att uppenbara sin Son i mig, för att jag skulle predika evangelium om honom bland hedningarna. Jag brydde mig då inte om att genast fråga människor till råds.

Vi människor vill gärna bortförklara eller förneka synd och skuld och vårt behov av Guds förlåtelse och frälsning. Människan intalar sig att hon är god, men verkligheten är som den är. När påskens budskap om Jesus blir en verklighet för oss och vi tar emot frälsningens gåva – då inser vi att den som formade oss innan vi föddes, älskar oss mer än någon annan någonsin kan älska. Det är bara Jesus Kristus som ger oss vårt rätta värde.

Joh 3:16 Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. 17 Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

10. Ockult invasion

Ni som följer Ohlins funderingar kommer kanske ihåg att vår vän Ruth har varnat för att ockultismen håller på att inta Sverige igen. Samma budskap har kommit från flera håll. Bertil Rosenius fick ett mycket allvarligt tilltal från Gud om en ockult invasion. Budskapet utgår från Jesu tal om Jerusalem och templet. ”Inte sten på sten skall bli kvar” …”därför att du inte aktade på den tid då du var sökt”. Men nu gällde det Sverige. (Vi fick den profetian via mail och det blev en bekräftelse på den predikan, som jag upplevde att Gud hade lagt på mitt hjärta för nästkommande dag!). Det finns många tecken på att en ockult invasion är på gång. Hela tiden pågår initiativ för att blanda alla religioner i en ockult enhet.

Det här kom på mail: Skulle bara upplysa om att Lena Lönnqvist, rektor på Sjöviks folkhögskola (som vid ett flertal tillfällen visat att hon är mycket anti-israelisk, pro-palestinsk) är med i Avesta Tidning och gör ”reklam” för nätverket ”ONE SWEDEN”.
Det är ett nätverk som ska fokusera på det som förenar muslimer, kristna, judar och sekulära grupper, enligt henne. Hon säger vidare: Vi vill inte hamna i ett Sverige med islamofobi.
>> …Det står klart och tydligt i artikeln; vi ska hitta gränser över tradition och religion för att få delaktighet och harmoni. Nätverket vill bidra till samhällets utveckling där alla ska vara delaktiga oavsett etnisk bakgrund. Nätverket kommer implementeras i den Globala kursen som ges, och sedan hela skolan. (Sjöviks folkhögskola)!!

Idag 21 april, skriver Tony Blair i Dagen om sin Faith Foundation som vill förena alla religioner i socialt arbete >> . Charmoffensiven är i full gång men den som känner himlens Gud, söker Guds vilja med sitt liv och väljer att vara ledd av den helige Ande – och inte av katoliker och interfaith-ivrare! Tony Blair åker även på uppdrag av påven, bara så vi vet vart den vägen leder. Läs om Jannes dröm >> (Gud varnade i början av 2011 för Tony Blair).

Härom dagen fick vi ett tidningsurklipp från en god vän. Urklippet var en betraktelse av en präst om påsken. I den förnekar prästen både synd, Jesu offerdöd och hans ställföreträdande offer – hennes uttalande är väldigt likt det senaste från Brian Mc Larens i Emerging Church – och påstår att Jesus dog för ”den sanningen att ingen religion, ingenting kan ligga mellan oss och livet/Gud”. Summan som hon kom fram till, var att Gud är i alla och alla är gudomliga och synden existerar inte. Det är med andra ord en förvrängning av Bibelns budskap till ormens lögn: ”ni kan bli som Gud”, ett vanligt New age-budskap. Men detta kommer från en präst… och det är inte den enda/ende.

Det är bra och livsviktigt att kristna evangeliserar på New age-mässor men det räcker inte att varna för tarot-kort eller seanser. Idag infiltreras new age-budskapet mycket mer sofistikerat än så. Det är dags att vakna över vad som kommer in genom Emerging Church, kyrkotillväxtrörelsen och den falska karismatiken mm. De kristna ledare som förfasar sig över sådana varningar kan gärna fortsätta med det. Medan många pastorer är som förhäxade av kyrkotillväxtrörelsen och ”hipp-hopp”-församlingar, känner vi till en hel del om baksidan genom mail som vi får. Det är bara ytterligare bekräftelse på Guds varningar till oss för sådana sammanhang och det som vi själva har erfarenhet av.

11. Profetiskt budskap

Ett sammandrag av ett profetiskt budskap från vår vän Ruth:
Jag upplever att varje troende behöver komma närmare Honom (Jesus), så nära som det går (Jesus behöver få göra ett djupare verk i våra liv). Och lära sig att överleva ensam med honom i öknen. Det kommer en tid när det inte kommer att finnas möjlighet till offentlig tillbedjan eller ens kontakt med varandra på grund av vad som händer i världen. Jag upplever att alla, var och en av oss behöver veta hur man överlever i öknen. Att vara förberedd för ökentider (svåra tider), genom att följa hans härlighet och mirakler/under (lita på att inget är omöjligt för Gud). Alla dessa ”hopp och skutt” -och ”sockersöta” möten (ytlighet) kommer inte att finnas när det är tid för öknen. De som inte är förberedda kommer att dö (Jesus varnade för svåra tider).

Vi behöver vara förberedda så att vi kan finna de hemliga vattenkällorna i öknen och kunna överleva om ingen finns i närheten (beroende av Jesus Kristus i allt, inte lita på människor för vår frälsning). Jag är rädd att det kommer tider när hela världen kommer att påverkas av olika saker som kommer att infektera relationerna. Jag är rädd att stormar kommer att svepa bort allt det som människor har satt sin tillit till (pengar, ägodelar, människors ord mm). Det som är kvar är Herren själv och hans Ord som han gav oss både för att hämta styrka och glädje, som vi behöver för varje dag.

Fortsätt att undervisa och att varna, för stormen kommer och de som inte är grundade i Guds ord, kommer att ryckas upp med rötterna. De som inte har några rötter i Guds ord, utan rötter i denna världen och världens livsstil och tankesätt, de kommer att ryckas upp. Grenarna torkar och löven faller av. Jag känner, att Herren säger till mig, att se på alla dessa vackra, starka, gröna träd som har så vackra löv (Människor som litar på sin egen förmåga och styrka och syns mäktiga i människors ögon). De ser starka och vackra ut, men de är inte rotade i Herren. De är rotade i världens tänkesätt och när stormen kommer, rycks de upp… Du kommer att säga ”Men Herre, var är nu dessa starka, vackra träd?” och du kommer att se dem ligga där förtorkade och gråa...

12. Rotade i Jesus och hans ord

Ef 3:16 (Paulus:) Jag ber att han i sin härlighets rikedom skall ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande, 17 och att Kristus genom tron skall bo i era hjärtan och ni skall bli rotade och grundade i kärleken [agape – finns endast i Gud och leder till att vi följer hans bud, vilket är en definition på agape: lyda en Konungs bud]. 18 Ni skall då tillsammans med alla de heliga kunna förstå bredden och längden och höjden och djupet 19 och lära känna Kristi kärlek [agape], som går långt utöver vad någon kan förstå. Så skall ni bli helt uppfyllda av all Guds fullhet. 20 Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss, 21 honom tillhör äran i församlingen och i Kristus Jesus, genom alla släktled i evigheternas evighet, amen.

Det viktigaste av allt är att vi är rotade i Jesus Kristus och i Guds ord (Bibeln). Det är att vara rotad i kärleken [agape G26], dvs. Guds fullkomliga kärlek. Vi kan i bön kasta både våra bekymmer och oss själva på Jesus Kristus. Där i ”bönekammaren” ger han oss den kraft som vi behöver för att möta alla stormar. Jesu seger är vår seger, mot alla ockulta krafter som vill fånga och binda och bryta ned människor. Det är bara Jesus som med sin fullkomliga kärlek (agape), kan ge oss barmhärtighet och hjärta för människor. Annars är risken stor att människorna blir ”siffror” och ”antal” för att få tillväxt i kyrkorna.

Gud leder oss genom personliga ”ökenvandringar”, dvs. prövningar och fostran, precis som Israels folk leddes av Gud genom öknen. Det var också en förberedelsetid innan de skulle inta (löftes)landet (löftena).

Elia fick fly till ensliga platser undan förföljelse (1Kon 17) och Josef satt många år i fängelse, trots att han var oskyldig (1Mos 39). Debora hade sin avskilda plats vid Deborapalmen (Dom 4) där Herren talade till henne om nästa steg och Hanna, Samuels mamma, visste vad det var att kämpa ensam i bön (1Sam 1). Mose måste fly och kallades av Gud när han drev fåren ensam i öknen (2Mos 3) och David fostrades av Gud när han vaktade fårhjorden, ensam i ödemarken (1Sam 17). Profeterna var ofta ensamma och utstötta.

Vi människor kan vara svaga för de stora sammanhangen, de höga planerna och de kända namnen. Under våra personliga ökenvandringar i ´Guds fostrans skola´, dör våra ”höga tankar” och egna stora planer. Vår tillit riktas istället till Gud och hans löften. Vår självupptagenhet måste mer och mer ersättas av sant utgivande, när Jesus blir större och vi blir mindre. Det viktiga är inte människors beröm utan Guds välbehag över våra liv. Det är först då som Gud verkligen kan använda oss för sina syften och öppna de dörrar (löften/Löfteslandet) som han för länge sedan har bestämt, precis som han gjorde för Elia, Josef, Debora, Hanna, Mose, David och många andra som vi läser om  i Bibeln. De fick allihop vara Guds redskap till människors befrielse och upprättelse.

Guds tidsplan är perfekt och vi måste lära oss att följa den och lita på Herren. Det står om uttåget ur Egypten:

2 Mos 12:50  Alla Israels barn gjorde så. De gjorde som HERREN hade befallt Mose och Aron. 51  Just på den dagen förde HERREN Israels barn ut ur Egyptens land efter deras härskaror.

Gud hade bestämt den exakta dagen när uttåget skulle ske (Osyrade brödets högtid och påsk – förebilden för Jesu död och uppståndelse till räddning för oss).
Glad påsk! Jesus lever!

Mvh
Elvor Ohlin

 

13. Uppdatering:
Kristna dagstidningar
Samtidigt som Daniel Grahn på Dagen efterfrågar profeter i vår tid >> , låter han en av de främsta företrädarna för NWO (Ny världsordning) skriva i Dagen!? Bibeln kallar den som blir världsledare i NWO för Antikrist och hans närmsta kompanjon Den falske profeten. Övriga som företräder denna antikristliga globala världsordning med EN världsreligion, är falska profeter...
Andra lika ”vakna” (!) kristna ledare hade visst tänkt att kalla Tony Blair att tala på Jesusmanifestationen…?!

Världen idag håller på att bli en Livets ord-tidning, så dit blir det nog inte så många länkar framöver. En efter en hoppar av på tidningen >> och det måste väl ses som ett gott tecken att inte alla tänker gå i Ulf Ekmans ledband.

Nyhet från Västbanken
Åter igen en allt vanligare incident på Västbanken
>> . En judisk herde attackerades av ett gäng araber. När mannen ropade på hjälp kom andra bosättare springande för att hjälpa honom. Araberna ringde då polisen och bad om ”skydd mot de judiska bosättarna”, trots att det var de själva som startade incidenten. Den bild som massmedia ofta ger av den judiska befolkningen på västbanken är att de är galna extremister. Nu kan vi personligen intyga att så inte är fallet och att den bilden ingår i den ”psykologiska krigföringen” mot israeler.

Samma ”krigföring” är vanlig även på andra håll. När palestinier börjar bråk eller skjuter raketer från Gaza och Israel försvarar sig och går till motoffensiv – ropar palestinierna på hjälp, trots att det var de som började. Sådant går under rubriken FEGHET men det är tyvärr ett effektivt vapen, som många journalister tycks gå på.

/Elvor Ohlin