Du som följt våra Teologiska studier kommer att finna att i en liten vers i bibeln så får vi förståelse av betydelsen av andra ord i bibeln

Hab 2:4 Behold,2009 his soul5315 which is lifted up6075 is not upright3474, 3808 in him: but the just6662 shall live2421 by his faith.530

Hab 2:4 Se, uppblåst och oärlig är hans själ i honom. Men den rättfärdige skall leva genom sin tro.

King James har här en bättre översättning det måste vi bara hålla med om. Jag översätter det: Se en själ som är 6075 AWHAL (Apahl) är uppsvälld som av jäst är upphöjd i sig själv och ÄR INTE 3474 YASHAR = Som betyder RAK. Men den RÄTTFÄRDIGE ska ha LIV genom sin TRO.

Lägg märke till att de avfallna i ändetiden skall tala ”Svällande Jästa ord”

2Pe 2:18 De talar stora (ORD SOM JÄSER ÖVER) och tomma ord, och i sina köttsliga begär lockar de med utsvävningar till sig människor som med knapp nöd har kommit undan sådana som lever i villfarelse.

En sak måste vi komma ihåg när vi får ord uppenbarade för oss så här och skall lägga dem till den skatt som du redan har (EPIGNOSIS – HÄR) Och det är att VARJE NY UPPENBARELSE I GUDS ORD MÅSTE STÄMMA HELT ÖVERENS MED JESU + APOSTLARNAS LÄRA.

 

Följande sanningar (Ädelstenar) får vi lägga till vår Kunskap (Skatt) (Epignosis) SURDEG gör SJÄLEN upphöjd i sig själv Den SJÄL som har SURDEG och är upphöjd i sig själv är inte RAK. Så kommer det typiskt Hebreiska sättet att förklara en motsats på som är en sanning och det Används ofta i ordspråks boken. Men den Rättfärdige (Den som är Rak) ska ha LIV (2421 Chaya) (Andligt liv) genom TRON.

I Ljuset av vad vi läst här så kan vi göra följande påståenden.

Tron gör en människa RAK (Rättfärdig)

Tron renar mitt hjärta från surdeg som upphöjer min själ.

Tron ger mig Andligt Liv – Genom Den helige Ande

Surdeg – Orenar mitt hjärta.

Surdeg – Upphöjer mitt själsliv och kväver mitt andliga liv.

Surdeg – Blir synonymt här med Orättfärdighet (Ej Rak)

Surdeg – Kommer att göra att man Böjer Herrens Ord för egen vinning (Avon = Laglöshet på Hebreiska)

Surdeg – Kommer att göra att jag delar ut syrat bröd till folk (Anomia = Laglöshet på Grekiska)

Surdeg – Skulle rensas ut innan Påsken (Judas) och samma sak kommer hända i församlingen.

Paulus och Jesus talar om SURDEG i NT

Luk 12:1 Då nu otaligt mycket folk var församlat omkring honom så att de trampade på varandra, tog han till orda och sade, närmast till sina lärjungar: Ta er till vara för fariséernas surdeg, det är för skrymteri.

Skrymteri är att agera bakom en mask eller ett täckelse (RESULTATET = INGEN UPPENBARELSE) se 2 Kor 3:15- 2 Kor 4:7) Surdegen säger Paulus gör att DE KOMMER ATT FÖRFALSKA SKRIFTEN så att uttydningen PASSAR DE

(Detta är det Hebreiska ordet för Laglöshet – Vi kan se det som en motsats till Osyrat Bröd.) En gång för många år sen var Elvor o Jag med om någonting OTROLIGT! Vi bad en gång för ett möte och Herren sa: JAG SKALL VÄLSIGNA ER KORG och ert  BAKTRÅG! Vad i hela friden menade Gud? Vi hade mötet och efter mötet så kommer det fram en kvinna med en hel påse med bröd! Hon sa: I Morse tidigt så vaknade jag och Herren sa: Du ska baka och ge brödet till Elvor o Janne.

Som jag har sagt tidigare: När Gud talar var väldigt noga med att vakta på det du får för allt du får kommer att hamna i din skatt och vara en nyckel för dig att kunna förstå andra skriftställen så att din skatt blir då ännu större EPIGNOSIS och med den så kan du URSKILJA DET FALSKA FRÅN DET SANNA. Fil 1:9-10

Deu 28:2 Och alla dessa välsignelser ska då komma över dig och träffa dig när du HÖR HERRENS, din Guds, röst.

HÖRA = SHEMA = LYSSNA + BEVARA + GÖRA (DET ÄR SAMMA SAK SOM AGAPE)

Välsigna BARAK – Betyder i det här sammanhanget 2 saker. BÖJA KNÄ = Underordna sig för en Konungs ord = Gud rike – AGAPE – + Övernaturligt multiplicera ! Med andra ord om du har fått ett ORD (Bröd) från Herren uppenbarat (I Dig) Och du VAKTAR på ORDET för att Göra det (AGAPE) Så ska jag VÄLSIGNA DIG! Ja jag skall BÖJA DINA KNÄN och Jag skall övernaturligt Multiplicera. Att Herren skall böja våra knän inför honom är en välsignelse – För om du gör det så vänder du ju automatiskt bort ditt ansikte från ondskan. Du kan ju kolla själv om den tolkningen stämmer genom att läsa APG.

Apg 3:24 Alla profeterna, så många som har talat från Samuel och framåt, har också förkunnat dessa dagar. 25 Ni är barn till profeterna och arvtagare till förbundet som Gud slöt med era fäder, när han sade till Abraham: I din avkomma skall alla folk på jorden välsignas. 26 För er först och främst har Gud låtit sin tjänare träda fram, och han har sänt honom för att välsigna er genom att vända var och en bort från sina onda gärningar.”

I texten med Abrahams välsignelse i GT så uppenbaras en tredje betydelse av ordet välsigna Och det är INYMPA – Vi är INYMPADE i det ÄKTA OLIVTRÄDET.

5 Mos 28:5 Välsignad skall din korg vara och Välsignat ditt baktråg.

Det här handlar om Andlig Mat och det förrådet (Korgen) är givetvis ditt inre. Och den andliga maten är inte så svårt att förstå vem det är.

Joh 6:57 Liksom den levande Fadern har sänt mig, och jag lever därför att Fadern lever, så skall också den som äter mig (LEVER AV MIG) leva därför att jag lever.(UPPSTÅNDELSEN FRÅN DE DÖDA) 58 Detta är det bröd som har kommit ner från himlen. (DET OSYRADE BRÖDET) Det är inte som det bröd fäderna åt och sedan dog. Den som äter (LEVER AV) detta bröd (OSYRADE BRÖDET) skall leva i evighet. (DEN HELIGE ANDE)

Läs 2 Pe 2:18 De talar stora (ORD SOM JÄSER ÖVER) och tomma ord, och i sina köttsliga begär lockar de med utsvävningar till sig människor som med knapp nöd har kommit undan sådana som lever i villfarelse.

Deras korg och baktråg är istället förbannat! (5 Mos 28:17) Om deras innersta blir FÖRBANNAT så måste det betyda att Herren tar bort VÄLSIGNELSEN. Och välsignelsen innebar 3 saker och förbannelsen tar bort dem. Istället för att Herren ser till att du böjer knä för HONOM så får du BÖJA KNÄ FÖR BAAL. Istället för att din korg var överfull med osyrat bröd genom övernaturlig multiplicering Så kommer det innersta att förlora det du har. Istället för att du är inympad i Olivträdet och får del av DHA – Blir du borthuggen därifrån.

wordstudy:

H6075

ָעַפל
‛āp̱al: A verb meaning to be proud, to presume. It describes carrying on an act of presumption, arrogance, against the best advice (Num_14:44). It refers to a person who has become too audacious, proud (Hab_2:4).