RYKTEN OM KRIG

Matt 24:6 Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända men därmed har slutet ännu inte kommit.

Vi hör nästan dagligen rykten om krig nu och särskilt har det varit Iran som har varit i centrum. Den stora frågan är om Israel skall anfalla Iran eller om USA skall göra det.

Iran sätter sig upp emot allt vad FN säger i sitt strävande efter kärnvapen. >>  Vad skall hända när Iran ökar sin militära närvaro i det för världsekonomin så viktiga Hormuzsundet? >> & >>

Tillfångatagandet av 5 brittiska medborgare kan snabbt förvärra situationen i området >> Ett annat rykte om krig har gällt Venezuela och Colombia >> & >> Ännu ett rykte gäller Israel – Libanon >> & >>

EN HELGMÅLSBÖN MED ÖVERRASKNING (negativ)

En ofrälst kille skrev på en blogg: Att Thomas Di Leva får ha hand om en helgmålsbön i TV (28/11-09) visar att det måste ha hänt en del på det religiösa området i Sverige.

Det kan vara förvirrande att höra hur Thomas Di Leva talar om kärlek för den som inte är grundad i Guds ord. Inom parentes kan väl tilläggas att Di Leva inte alls verkar vara så kärleksfull som han säger. >>

Den kärlek som New Age gurun Thomas Di leva talade om är inte den kärlek som Gud kräver av oss i sitt ord nämligen agape (Guds kärlek) för den kärleken finns bara i Guds eget liv.

I agape kärlekens innebörd ligger betydelsen att underordna sig en konungs bud. Vi finner den i Joh 14:21 och Matt 22:37-39 Agape kärleken kommer bara genom sanningens Ande och finns aldrig i en opånyttfödd människa.

Den kärlek som Thomas Di Leva talar om är phileo (mänsklig kärlek) som betyder att ha gemensamma intressen tillsammans med någon. Samtalet mellan Petrus och Jesus handlar om skillnaden mellan Agape och Phileo Joh 21:15 – 19. Petrus kunde bara prestera Phileo medan Jesus vill se Agape.

Sven Reichmann kallar nyandligheten för nyköttsligheten i en predikan. Och det är precis vad det är, nämligen helt och hållet egocentriskt. Vad är det som händer i vårt land egentligen? Onenessblessing >> sedan helgmålsbön med Thomas Di Leva. Äntligen börjar några reagera på en del som sker i det här landets kristenhet  >> & >> & >>

KONTROLLSAMHÄLLET NÄRMAR SIG

Ni kommer väl ihåg vad det var som startade det hela? Händelserna vid World Trade Center 2001. Vad hände egentligen?>> & >> Vi har skrivit om det förut >>

England skärper bevakningen av inresande resenärer som kommer att avkrävas ett fingeravtryck. Här kan vi se broschyren >>

När det gäller bilismen i EU kommer det inte bli lätt att äga en bil och åka anonymt vart man vill längre. GPS-systemet kommer att kolla upp varje sträcka. Det kommer att börja i liten skala i Holland >> Även hela länders utsläpp är beräknat att kontrolleras och avläsas med hjälp av satelliter. >>

Vi ser att snaran sakta dras åt allt mer. Svininfluensan och den ekonomiska krisen kommer bara att skynda på det hela. Vi skrev i en fundering för ett tag sedan om en kristen kvinna som vi känner. Hon drömde om hur kontrollsamhället kom till Sverige >>

EU UTVECKLINGEN

EU började med att spänna sina muskler direkt den 1 dec och krävde en delning av Jerusalem >> EU kommer även att stödja en palestinsk stat inom 1967 års gränser >> Palestinierna kommer att gå till FN och kräva det >> Det kommer att bli ett oerhört tryck på Israel och många profetior står inför sin uppfyllelse.

Redan har det blåst upp en liten skandal kring EU:s nye utrikesminister >> Man kan undra vad som kommer att ske om hon inte klarar av ett godkännande i EU parlamenetet? Kommer hennes mentor J.S. att fortsätta i så fall eller blir det ett nyval?

Vi har all anledning att följa fortsättningen noga för det kommer en falsk fred enligt profetiorna och den freden kommer strax innan Jesus kommer tillbaka.

Sidan ”Born to Watch” har en intressant reflektion på artikeln >> Citat: Det dröjde inte länge innan EU spände sina nya muskler som man fick genom Lissabonfördraget.

Sak 1:18 Och jag lyfte upp ögonen och såg, och se, där var fyra horn. 19 Jag frågade ängeln som talade med mig: ”Vad betyder dessa?” Han svarade mig: ”Det är dessa horn som har skingrat Juda, Israel och Jerusalem.” 20 Och HERREN lät mig se fyra smeder. 21 Jag frågade: ”Varför har dessa kommit och vad skall de göra?” Han svarade: ”Där är de horn som skingrade Juda, så att ingen kunde lyfta upp huvudet. Men smederna har kommit för att förskräcka dem och slå av hornen på de hednafolk som har lyft sitt horn mot Juda land, för att skingra dem som bor där.”

Vi tror att de 4 hornen kan röra sig om ”Kvartetten”, vilka är USA – EU – Ryssland – FN. Hur dessa makter kommer att handla gentemot Israel visar sig snart.

Sak 12:1 En profetia, HERRENS ord om Israel. Så säger HERREN, han som har utspänt himlen och lagt jordens grund och som har format människans ande i henne: 2 Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring. Också Juda skall drabbas, när Jerusalem blir belägrat. 3 Det skall ske på den dagen att jag skall göra Jerusalem till en tung sten för alla folk. Var och en som lyfter den skall göra sig illa på den. Och alla jordens folk skall församla sig mot henne.

Hebreiskan har i vers 5 huggas av 2 ggr efter varandra. När det står så är det något viktigt. Ordet Harmagedon kan översättas Har = berg + Megiddo = att huggas av.

Det som händer i EU kommer att leda fram till slaget vid Harmagedon.

Upp 16:13 Och jag såg att det ur drakens gap och ur vilddjurets gap och ur den falske profetens mun kom ut tre orena andar som liknade paddor. 14 De är ondskefulla andar som gör tecken, och de beger sig ut till kungarna i hela världen för att samla dem till striden på Guds, den Allsmäktiges, stora dag. 15 Se, jag kommer som en tjuv. Salig är den som vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och man ser hans kön. 16 Och de samlade dem på den plats som på hebreiska heter Harmagedon. (Berget där man hugges av)

Läs gärna Pastor Brians intressanta kommentar på det hela den 1/12-09  >> Han tror Solana håller sig i bakgrunden och är inte alls borta ur leken utan kommer fram när tiden är inne.


HUR KAN GULDET TAPPA i VÄRDE?

Det har senaste tiden dykt upp en del sidor på nätet som varnar för att nästa stora bubbla kan vara guldet >>

David Wilkerson har profeterat i boken Synen att guldet kommer att tappa sitt värde. >> Man kan undra hur guldet skall kunna tappa sitt värde. Det har stigit till astronomiska höjder den sista tiden. Men nu är en riktig skandal på väg att nystas upp som gäller förfalskade guldtackor från Fort Knox. Kan denna skandal vara så stor i omfattning att man tappar tilliten för guldet? >> 

SLUTORD

Vi skall vara vakna och be Gud om hjälp nå målet. Följande bibelord talar om den äkta friden som Herren vill lägga in i våra hjärtan för den tid vi lever i.

Ps 91:1 Den som sitter under den Högstes beskärm och vilar under den Allsmäktiges skugga 2 han säger: I HERREN har jag min tillflykt och min borg, min Gud, på vilken jag förtröstar. 3 Ja han skall rädda dig ifrån fågelfängarens snara och ifrån pesten som fördärvar.

Vi vill rekommendera ännu en profetisk predikan från Times Square Church. Den predikades den 29/11-09 av Carter Conlon och bekräftar än en gång det Gud har talat en längre tid. >> 

Mvh Ohlins